Search Majalah.com
Mencari Kereta Sambung Bayar, Viva/Myvi/Saga - Area Kelantan
Haslina Amir 2 - Fri 12/Aug/2011 6:37am [Last Comment]
Saya mencari kereta sambung bayar,viva/myvi/saga@apa2 kereta thn 2006 ke atas,d/p RM3500-RM4k,ada x?lbh2 lg area Kelantan,senang nk nego dan buat agreement. mirnamar303@gmail.com..saya tinggal di Kota Bharu

Niche: Kereta Terpakai
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Pianz - Sat 13/Aug/2011 11:07pm
    Salam! Sy ada saga blm 1.3cc manual thn 2008 utk dismbg byr! Deposit RM3000. Call atau sms 0163528074.  
  2. Cik Lara - Mon 15/Aug/2011 12:36am
    ada proton iswara 2003 auto 1.5s untuk sambung bayar.... bulanan RM340 saja. ada lagi 2 tahun. deposit RM3500. kereta tip top. hubungi saya 0193087178 atau email hanaraservice@yahoo.com  
  3. Lin 66 - Tue 16/Aug/2011 1:34am
    Salam. Saya ingin berkongsi maklumat dgn anda.Org nama PIANZ di atas adalah penipu besar yg bernama shahrani bin shamsuddin.Smlm saya dah bain kan pada dia deposit 300 yg dia minta utk keta saga blm tu.Tp dah terlewat kerana malam ni saya baru terbaca topic sebelum ni KERETA SAMBUNG BAYAR MURAH-MURAH yg mana topic tu terdapat ramai pembaca2 yg sudah kena tipu dengan dia.. Dia lah org yg sama.Masa dia menipu siap emailkan geran kereta lagi pd saya.Katanya esok lepas solat subuh nak hantar keta.no acc maybank 164285553054. Tapi tak apa, saya tak kisah dengan deposit tu tapi saya amat kisah dengan mahluk mcm ni.Kesian kt pembaca yg dah ramai terkena. Tak apa, saya akan bekerjasama dengan pihak polis untuk cari si penipu ni sampai dapat. Harap org lain tak terkena lagi.  
  4. Haslina Amir 2 - Tue 16/Aug/2011 7:57am
    lin 66:sy bernasib baik,sikit lg nk terkena,sama dgn awk la,siap e mail gambar kereta,geran dll,siap cll mcm2,katanya lps sahur nk anta kereta,suami sy soal selidik,tanya mcm2,x jawab,diam je,bg no acc nama shahrani,sy dh syak dh,dia kata sepupu punya acc,heran,.xkan pian ni tua2 pn x de acc.sy tanya alamat dn kerja x jawab,makin la sy syak,last2 xnak bank in,kemain marah dia ni,,,nsb baik x bank in,nasib baik suami pg check dgn kwn2 jpj dia n abg dia yg kerja polis,,ni penipu besar,siap[ kata bibi nk bersalin,dlm mudah,com pn dia ada,nama shah,,dalam iklan kereta lain pn ada,,modal dia kereta yg sama jgk,,,report polis jer,,,,,bln puasa pn nk menipu  
  5. Lin 66 - Tue 16/Aug/2011 8:15am
    Haslina : memang dia ckp acc tu sepupu dia punya tinggal serumah pada mulanya sy minta dia fax kan copy ic dia pd saya.Tp dia marah ckp nanti dia dtg baru bagi.Saya tak tahu berapa lama da dia buat kerja mcm ni dan kenapa selama beberapa bulan ni dia tak ditangkap2 lagi. Ntah brape ribu dalam sehari dia dapat tipu duit org.Saya percaya org ni amat licik skali. Sebab tu saya minta kepada sesiapa yg pernah terkena, bg segala bukti pada pihak polis. Jangan biarkan org sebegini terus menganiaya kaum islam dia sendiri lebih2 lagi di bulan puasa ni.  
  6. Alis - Tue 16/Aug/2011 8:30pm
    Saya mencari org sambung bayar keta VIVA ELITE THN 2010 , Monthly RM 513....Deposit 3.5 K - 4K . Hubungi 0192432852 segera  
  7. Amran Bi Kassim - Wed 17/Aug/2011 5:13pm
    lain kali jgn lah bank in dulu.  
  8. Arm 5 - Thu 18/Aug/2011 12:28pm
    Alis kete ader mana.?  
  9. Anuar 71 - Fri 19/Aug/2011 1:19pm
    da ada no akaun dgn fon pun xleh tangkap lg? polis mkn gaji buter ke? patut polis ada unit khas banteras gejala ni..  
  10. Mak Engku Lina - Sat 20/Aug/2011 2:05am
    dalam oxl.com dan mudah.com pun ada report dr mereka2 yg trtipu dsgn shahrani samsuddin ni,,mmg dah femes auta org ni,,,dalam urusam jual beli n sambung byar kereta,,selalu tukar2 no tel,tp acc sama,,kn kalau maybank.,kalau wat report polis,maybank blh bg detail pemegang acc,,kita blh kasi blok acc,,dn polis kena bg surat kt bank2 detail psl org ni,jd dia x blh bukak acc lg kat mana2 bank,,blh x mcm tu,,kasi blok sama org ni,,,,auta  
  11. Barie - Sat 20/Aug/2011 2:40pm
    Tumpang lalu tuan tanah....
    Proton Saga Auto 2009.
    Warna Putih Full Bodykit
    Nak cari orang yang nak sambung bayar.
    Monthly RM485.00
    Deposit RM8K.
    Tiada gantung.
    Berminat Call :0163043066 direct owner (cheras)  
  12. Dzuan 3 - Sat 20/Aug/2011 8:04pm
    mmg si binatang shahrani tu..wet aku dye da kebas $550 xckup2 nk telan wet org len plak..psal keta blm tu la yg tah wujud ke x..geram aku..  
  13. Adykewl - Mon 5/Sep/2011 7:47pm
    ade gak org name shah call sy nak jual kete viva sambung bayar dp 3k ... agaknye org yg same die siap email geran n bg no ic bini die la die ckp n suh byr booking 300 mampos sy x lyn ... seb bek sy bc comment2 ni .. cam haram jerk die tue...  
  14. Mat 57 - Wed 21/Sep/2011 4:48pm
    aku baru kena... kate nk htr viva tu hari ni, CELAKA, MACAM SIAL org yang nama SHAHRANI NI.... Cuma aku nak tahu kete tu sape punya - Siti MARIAM AJus... aku ade semua dokumen... aku pegi repot POLIS.... NERAKA JAHANNAM tempat kau...!!!  
  15. Mat 57 - Wed 21/Sep/2011 5:14pm
    adykewl : sama lah tu... org yang sama....!!! dia mintak booking ngan aku 150 je... begitu meyakinkan... aku dah terkena...siap dia bg IC owner kete tu. SITI MARIAM AJUS - dia kate bini dia.. siap bg salinan geran, salinan insuran.. aku dh cek, kete tu mmg wujud, owner dan IC pun betul... takpe2.. aku dh repot polis.. aku akan pastikan org ni kena tangkap!!! Baru puas hati aku...!!!  
  16. Fadlie 2 - Wed 28/Sep/2011 5:14am
    Makhluk macam ni pun ade ye..hidup x berkat,hr2 dok makan sumpah seranah org..bertaubat la Pianz,jgn sampai dah nazak br nak btobat..time tu dah x de guna lg  
  17. Amiroso - Fri 7/Oct/2011 10:07pm
    celaka pny shaharani samsudi...aku br kne arini...kes sama jgk dia emailkn aku geran,ic owner n pic keta...dia ckp suami..suh byr depo rm200 utk cost tol n myk keta konon...pastu td mntk lg rm250 sbb oilpump pecah kt nilai katenye...sial pny manusia mkn hasil menipu...mmg ko xkn sng dunia akhirat nnt...aku mmg xkn halalkn duit aku rm450 tu kt ko...ko tau la balasan ALLAH kt ko nnt..aku harap polis dpt kesan ko nnt...  
  18. Edaysalleh - Tue 11/Oct/2011 1:54am
    hampir tertipu...2 kali da offer kt saya,pelik jugak kereta murah cmtu bleh xde org nk smbg byar..ni no yg die guna hingga semalam 0163084739  
  19. Siti 333 - Wed 19/Oct/2011 9:44am
    AS SALAM!!!
    SAYA NAK MINTA TOLONG PADA SEMUA YANG ADA KAITAN DGN SHARANI SAMSUDIN UTK SUPAYA BUAT REPORT POLIS. SAYA SITI MARIAM AJUS OWNER KEPADA KERETA VIVA HITAM 660 WTU 1387. KERETE TERSEBUT TELAH DI JUAL KEPADA PEGUAM DI SETAPAK. SAYA DAPAT TAHU ADA KES PENIPUAN YANG MENGGUNAKAN IC SAYA MELALUI SEORANG MANGSA YG BERJAYA MENGHUBUNGI SAYA. REPORT POLIS TELAH DIBUAT DI JLN DANG WANGI PADA 21.9.2011. DEMI ALLAH SAYA BUKAN ISTERI SHARANI. SAYA ADA SALINAN IC DIA 800628-14-5375.
    SHARANI, SAYA BETUL BETUL TK TAHU APA MASALAH AWAK MENGANIAYA NAMA SAYA MCM NIH. AGAKNYA AWAK TAK SANGKA SALAH SEORANG DRPD MANGSA AWAK DAPAT HUBUNGI SAYA DAN HAL INI TERBONGKAR. DARI SINI SAYA DAPAT BANYAK BUKTI YANG AWAK MENGGUNAKAN SALINAN IC SAYA UNTUK PENIPUAN INTERNET. SAYA BETUL BETUL HARAP AWAK BERHENTI DARI MAKAN DUIT HARAM NIH.
    YANG JADI MANGSA SAYA HARAP DAPAT HUBUNGI SAYA UNTUK SAYA BUAT REPORT LANJUTAN.
    TERIMA KASIH.  
  20. Siti 333 - Wed 19/Oct/2011 10:02am
    lupa pulak nk bg no fon... tolong hubungi saya di 0129143214, tq.  
  21. Yookooyan - Fri 23/Dec/2011 5:48pm
    mcmana kes ni..sampai bulan 12 ni pun dia masih active lagi...still ada yg kena tipu bulan 12 ni..  
  22. Sofi 3 - Fri 13/Jan/2012 6:05pm
    saya ada saga BLM 1.3auto 2009 ..
    sesiapa naksambung bayar sila emailkan dulu.. kita Jumpa dan bincang.. bayaran setelah kereta saya berada di tangan dan depan mata anda bersama geran copy ( asli ada kat bank lagi )... emialkan ke sagonsagu@yahoo.com .. ( ini tak tipu punya )  
  23. Mzbabai89 - Sat 14/Dec/2013 10:29pm
    salam...sy mencari kreta smbung byr..viva or saga..d/p rm1000 blnan rm300...kalau ad hubungi sy 0145058331  
Page 1   (Total 23 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2312)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1367)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (192)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (438)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (970)
Bisnes Burger (507)
Bisnes Cermin Mata (143)
Bisnes Cuci Kereta (721)
Bisnes Cyber Cafe (411)
Bisnes Dobi (1259)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1131)
Bisnes Hotel Dan Resort (489)
Bisnes Ice Blended (636)
Bisnes Jam Tangan (252)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (433)
Bisnes Komputer (1380)
Bisnes Kurier Dan Logistik (588)
Bisnes Minuman (1300)
Bisnes Pasar Malam (1721)
Bisnes Pelancongan (462)
Bisnes Perabot (738)
Bisnes Prepaid Dan Reload (962)
Bisnes Restoran (2918)
Bisnes Roti Dan Bakeri (638)
Bisnes Salun Rambut (319)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (584)
Bisnes Steamboat (181)
Bisnes Tablet Pc (421)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2869)
Bisnes Waffle Dan Jagung (346)
Bisnes Western Food (267)
Dewasa 18sx (1590)
Diskusi Bisnes (1796)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (630)
Expo Karnival Tapak Niaga (5430)
Forex Malaysia (1605)
Haiwan Peliharaan (385)
Haji Dan Umrah (423)
Hiasan Dalaman (632)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (896)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (290)
Ingin Berniaga (2637)
Insurans Dan Takaful (1526)
Insurans Roadtax Kereta (301)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1847)
Kedai Emas (405)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2317)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3312)
Kedai Kamera Dan Camcorder (312)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (315)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1575)
Kedai Sewa (1500)
Kereta Baru (1378)
Kereta Terpakai (4419)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3850)
Kerja Kemahiran (1639)
Kerja Kosong (9508)
Kerja Praktikal (1557)
Kerja Sales (1842)
Kerja Sambilan (5363)
Konsultan Perniagaan (387)
Kontrak Swasta (244)
Kontrak Tender Kerajaan (417)
Kontraktor Balak Dan Kayu (433)
Kontraktor Jurutera (488)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (598)
Kontraktor Pasir (294)
Kontraktor Pembinaan (1796)
Kontraktor Perlombongan (283)
Kursus Dan Seminar (2553)
Kursus Kecantikan (642)
Kursus Makanan (615)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1483)
Mencari Pasangan Lelaki (29)
Mencari Pasangan Wanita (46)
Mencari Pelabur (3334)
Mesin Fotostat (314)
Mesin Freezer Dan Chiller (228)
Mesin Industri (440)
Mesin Jahit (322)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2354)
Pakej Perkahwinan (1128)
Pakej Perniagaan (778)
Pasar Basah (1274)
Pekerja Asing (1062)
Pelaburan Saham Unit Trust (838)
Pembantu Rumah Asing (1609)
Pembekal Barang Runcit (1478)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (415)
Pembekal Ikan Kering (347)
Pembekal Kelapa Dan Santan (554)
Pembekal Kerepek (957)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (199)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (207)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (377)
Pembekal Rempah Dan Perencah (517)
Pembekal Serunding (225)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1106)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (551)
Pemborong Bundle (800)
Pemborong Cadar Dan Tilam (377)
Pemborong Karpet (130)
Pemborong Kasut Dan Sandal (627)
Pemborong Lampin (276)
Pemborong Mutiara (103)
Pemborong Pakaian Bayi (711)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1457)
Pemborong Pakaian Lelaki (1025)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3825)
Pemborong Telekung Dan Songkok (515)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3199)
Pemborong Tuala (178)
Pemborong Tudung (2518)
Pembuat Papan Tanda Iklan (210)
Pembuat Plastik Kotak Botol (728)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (449)
Pendaftaran Syarikat (428)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (887)
Pengedar Bahan Pencuci (638)
Pengedar Buku Dan Majalah (540)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1440)
Pengedar Permainan Kanak2 (540)
Pengedar Produk Kecantikan (2403)
Pengedar Produk Kesihatan (2769)
Pengurus Majlis (554)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (642)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (636)
Penternak Kambing (256)
Penternak Lembu (336)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (235)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (506)
Perisian Komputer (486)
Perkakas Dapur (539)
Perkakas Elektrik (361)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1372)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (466)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (507)
Pinjaman Peribadi (9275)
Pinjaman Perniagaan (1619)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1167)
Program Consignment (1777)
Program Dropship (5827)
Pusat Bahasa (307)
Pusat Jagaan Bayi (1230)
Pusat Latihan (555)
Pusat Memandu (111)
Pusat Mengaji Agama (400)
Pusat Pendidikan Tinggi (471)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1084)
Pusat Tuisyen (934)
Rancangan Perniagaan (533)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3753)
Rumah Untuk Dijual (3334)
Servis Freelance (924)
Servis Keselamatan (617)
Servis Pembersihan (709)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (539)
Sewa Bas Dan Van (472)
Sewa Kereta Teksi Limo (1501)
Sewa Lori (2189)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (210)
Studio Fotografi (797)
Studio Grafik Dan 3D (874)
Studio Lukisan (111)
Studio Model Penyanyi Pelakon (626)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (207)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4242)
Tempahan Biskut Dan Tart (1738)
Tempahan Hamper (167)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (598)
Tempahan Katering (1887)
Tempahan Kek Dan Coklat (1925)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1559)
Tempahan Minuman Dan Dessert (395)
Tempahan Nasi Lemak (461)
Tempahan Roti (314)
Terminal Bayaran (164)
Ubahsuai Pejabat (581)
Ubahsuai Rumah (1504)
Urut Tradisional (706)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (353)
Usahawan Tani (952)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2093)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1127)