Search Majalah.com
Mencari Idea Untuk Memulakan Perniagaan
Nurul 21 - Thu 4/Feb/2010 12:38am [Last Comment]
saya minat sgt nak berniaga. tapi saya tak tahu mcm mana nak mula dan perniagaan yang mcm mana yang patut saya ceburi.. kalau boleh saya tak nak terlalu bergantung pada my husband.... boleh tolong bagi idea tak...

Niche: Ingin Berniaga
     
  1. Monarosela - Thu 4/Feb/2010 3:51am
    kira nya anda berminat sila ke lelaman - www.projekcopycat.com/monarosela  
  2. Azizah 5 - Thu 4/Feb/2010 1:48pm
    mcm2 bleh berniaga ... sblom tu nak kena tahu juga nurul ni nak buat full time ke part time ke .. camne ke .. bleh laa contact saya .. bleh kita sembang sembang ... ni email saya family13@streamyx.com or 013 - 6141607  
  3. Norihan Binti Othman - Thu 4/Feb/2010 7:42pm
    alhamdulillah, kak sendiri dah +5 tahun bergiat dalam biz internet di rumah sahaja demi membantu income suami yang xseberapa.
    seronk sangat sebab bila buat biz internet kat rumah, solat tepat masa, anak membesar depan mata, makan pakai suami terjaga, xperlu stok yang banyak, tiada risiko kat luar sebab segala urusan keluar masuk wang dilakukan melalui bank online jer . produk belum diposkan...untung dah dapat!!
    CUMA SATU SAHAJA..........
    TETAP BERPEGANG KEPADA AMANAH PELANGGAN..INSYAALLAH......  
  4. Juraida 2 - Thu 4/Feb/2010 10:54pm
    salam nurul.sy pn minat bniaga.tp keadaan xbrp mngizinkan utk sy bniaga di luar..skg sy cuba secara kecil-kecilan berniaga dr rumah..sy ada mbuat kuah rojak buah buatan tradisional..sekiranya nurul berminat,bolehlah menghubungi sy.nurul blh pilih smada nk buka gerai rojak buah d rumah@hantar di kdai2(pergi tgk 2hr skali@tgu phak kdai tpn utk odr stok)@masuk psrmlm..nurul blh rasa dl kuah rojak tsbt pd hrg rm10 tmsuk caj pos..PASTI X RUGI...cntct sy..0148330967  
  5. Mohammad Azam - Sat 6/Feb/2010 11:25am
    salam,saya ada bisnes yang menguntungkan di mana saya ada contact dgn semua bahagian kerajaan untuk membekal alatulis,toner dan segala keperluan pejabat,saya kekurangan modal untuk menjalankan bisnes saya di tahap yang lebih tinggi sekiranya berminat untuk melabur dapat syarikat saya untung boleh dibahagikan,kalau cik nak kerja sekali pun boleh sebab sy tengah cari seorang untuk bahagian jualan,sekiranya berminat untuk mengetahui lebih lanjut sila tel 012-5102803 azkhan780@hotmail.com  
  6. Hafiz 13 - Mon 8/Feb/2010 8:54am
    Salam, kiranya berminat untuk berniaga dengan modal kecil (bawah RM300 shj) saya cadangkan saudari mula menjual Jus Manggis Shamelin. Kenapa saya cadangkan ini adalah kerena 1. Produk ini sedang amat laris dipasaran 2. Produk Bumiputera yang diakui kualitinya oleh FRIM 3. Syarikat yang menjadi tunjang produk ini merupakan Koperasi ke2 terbesar & terkaya di Malaysia 4.Syarikat sedang mempromosikan secara besar-besaran didalam akhbar & tv(cthnya lihat metro 6 & 7 Feb serta sepanjang bulan Feb & Mac 2010 ini)-kita mudah untuk mengedarkannya apabila orang makin tahu 5. dan banyak lagi ......
    Jika nak tahu emailkan kepda saya di fizbiz@yahoo.com.my untuk kita berbincang lebih lanjut. Jangan lepaskan peluang ini. Ramai pengedar sedang dicari. Pihak syarikat tak menang tangan untuk mengedarkan produk ini  
  7. Mufckl - Tue 9/Feb/2010 10:02am
    Saya amat bersetuju dgn ckp Pn Norihan othman tadi. Niaga dr internet amat sepadan dgn awak tapi awak kena fikir apa brg nak awak jual dulu. Ttg brg tu bukan masalah sgt tpi awak kena belajar cara promosi dulu takpun tanya Pn Norihan tu. nak idea sikit2 tu tgk blod saya...Mulaniaga09@blogspot.com  
  8. farah 6 - Tue 9/Feb/2010 10:14am
    salam nurul...
    ingin menjadi rakan rangkaian kecantikan kami?

    pengalaman tidak diperlukan krn kami memberi latihan menyeluruh..  
  9. Nemat - Tue 9/Feb/2010 7:20pm
    salam....kak Rihan..leh kan saya pggil dgn nama tu je...saya ni masih tecari2 peluang berniaga tp agak pyh ckit sb sya bru pindah ke jb.jln2 kt jb pun masih buta lg..leh kak bg cadangan atau pun bg peluang niaga pada saya...saya pernah niaga bubur dan soto di muar sekitar 05-08 tp org umah saya kena pinddah tmpt keje jd saya terpakssa ikut sb anak2 masih kecik lagi...tolong ye kak...salam.  
  10. Zainon Shoib - Wed 17/Feb/2010 9:10pm
    boleh cuba dgn marykay.... memang seronok dan menguntungkan. www.marykay.com.my  
  11. Sulastry - Fri 19/Feb/2010 2:29pm
    try wat biz dgn menjual brg2 kesihatan plk..glucometer tuk test diabetes dan blood pressure. call me 012- 6333 499  
  12. Kilauankerongsang 2 - Sat 6/Mar/2010 3:54pm
    Anda meminat perniagaan kerongsang. Jadikannya satu perniagaan yang menguntungkan walaupun dari rumah. Berminat layari laman web http://kilauankerongsang.com

    Terdapat lebih 100 jenis produk tersedia untuk pasaran.  
  13. Twister Farm - Tue 23/Mar/2010 3:51pm
    Anda boleh menjual nasi lemak kukus bersama ayam kampung goreng berempah. Hot menu dan mudah. Hubungi saya untuk bekalan ayam kampung frozen di talian 013-7236085  
  14. Aida 14 - Wed 28/Apr/2010 2:58pm
    salam..try jd pengedar telekung seri anggun. berniaga sambil beramal..
    http://aida-citarasamuslimah.blogspot.com
    012-3841534/narmohr@yahoo.com  
  15. Azman 916 - Mon 24/May/2010 8:54pm
    salam puan nurul,

    saya ader idea dan juga minat nak bisnez tapi x der modal..
    ader product made in Korea yg rasa2nya amat di perlukan oleh rakyat Malaysia yg berjumlah lebih 28juta org.

    email saya nnti saya ceritakan
    azman_916@yahoo.com
    TQ  
  16. Norazmin Mohd Supian - Tue 25/May/2010 2:36am
    Salam Pn. Nurul...

    fikir dan tulis dulu apa yg Pn. Nurul minat...dari situ, bleh cuba cari bahan....Lepas tu tgk plak modal...cukup ke, tak...
    Pas tu, dapatkan plak maklumat peluang tu kat sini...

    Bila dah fikir2 dan timbang2, baru le commit..risiko tetap ada, cuma kita kena pandai uruskan risiko tu...

    Kalau Pn. Nurul perlu penjelasan lebih lanjut, bleh kontek saya...

    Azmin - 0122500789  
  17. Rose 97 - Mon 21/Nov/2011 11:28pm
    salam,
    boleh mula dgn kecil2lan
    kena tau apa yg puan suka/minat jual

    saya pun dulu mula biz dgn hnya modal rm200 jer!
    sekarang dh mampu beli keta sendiri.
    dgn hanya jual mask muka rm2 sepeket!!
    saya boleh, anda tentu boleh!
    layari
    http://redorange2u.blogspot.com  
Page 1   (Total 17 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2720)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (211)
Bengkel Kereta (1483)
Bengkel Motosikal (247)
Bengkel Tayar (212)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (649)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (545)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (805)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1253)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (164)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (674)
Bisnes Minuman (1460)
Bisnes Pasar Malam (1967)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (675)
Bisnes Perabot (848)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1105)
Bisnes Restoran (3319)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (363)
Bisnes Sarang Burung (256)
Bisnes Satay (379)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (658)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (816)
Bisnes Untuk Dijual (3314)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1767)
Diskusi Bisnes (1960)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (717)
Expo Karnival Tapak Niaga (6448)
Forex Malaysia (1873)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (709)
Hiasan Taman (240)
Hotel Resort Homestay (1004)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2817)
Insurans Dan Takaful (1723)
Insurans Roadtax Kereta (337)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1979)
Kedai Emas (451)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2527)
Kedai Hardware (433)
Kedai Ibu Dan Bayi (687)
Kedai Jahit (3821)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (343)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1837)
Kedai Sewa (1629)
Kereta Baru (1613)
Kereta Terpakai (4989)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4788)
Kerja Kemahiran (1950)
Kerja Kosong (11692)
Kerja Praktikal (2050)
Kerja Sales (2268)
Kerja Sambilan (6297)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (292)
Kontrak Tender Kerajaan (454)
Kontraktor Balak Dan Kayu (478)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (389)
Kontraktor Pembinaan (2050)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2809)
Kursus Kecantikan (685)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1621)
Mencari Pelabur (3678)
Mesin Fotostat (351)
Mesin Freezer Dan Chiller (264)
Mesin Industri (510)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (564)
Pakej Pelancongan (2607)
Pakej Perkahwinan (1197)
Pakej Perniagaan (891)
Pasar Basah (1454)
Pekerja Asing (1228)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1851)
Pembekal Barang Runcit (1578)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (647)
Pembekal Kerepek (1095)
Pembekal Keropok (442)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (237)
Pembekal Mee Dan Bihun (124)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (594)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (352)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (605)
Pemborong Bundle (862)
Pemborong Cadar Dan Tilam (450)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (770)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1653)
Pemborong Pakaian Lelaki (1128)
Pemborong Pakaian Plus Size (143)
Pemborong Pakaian Wanita (4197)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3516)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2784)
Pembuat Papan Tanda Iklan (276)
Pembuat Plastik Kotak Botol (797)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (492)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (950)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (584)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1535)
Pengedar Permainan Kanak2 (598)
Pengedar Produk Kecantikan (2624)
Pengedar Produk Kesihatan (2990)
Pengurus Majlis (595)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (725)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (694)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (263)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (715)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (570)
Perkakas Dapur (621)
Perkakas Elektrik (434)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1530)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (517)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (604)
Pinjaman Peribadi (10565)
Pinjaman Perniagaan (1832)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1311)
Program Consignment (2009)
Program Dropship (6726)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1535)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (521)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (364)
Pusat Tadika Dan Taska (1303)
Pusat Tuisyen (1066)
Rancangan Perniagaan (593)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4273)
Rumah Untuk Dijual (3726)
Servis Freelance (1109)
Servis Keselamatan (718)
Servis Pembersihan (823)
Servis Pengedaran Risalah (458)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1816)
Sewa Lori (2555)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1091)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (638)
Tanah Untuk Dijual (4830)
Tempahan Biskut Dan Tart (2148)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (667)
Tempahan Katering (2140)
Tempahan Kek Dan Coklat (2146)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1742)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (520)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1680)
Urut Tradisional (790)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1092)
Vending Machine (369)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2305)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1350)