Mencari Duit Lama - 50 Sen 1976 & Sa-Puloh Ringgit
Jeszlina - Mon 9/May/2011 1:34pm [Last Comment]
Salam

Saya mencari 2 jenis duit berikut untuk dijadikan koleksi peribadi saya.

1) Duit 50 Sen Tahun 1976
2) Duit Sa-Puloh Ringgit Watermark Agung

Jika saudara/saudari mempunyai duit2 seperti di atas, boleh hubungi saya di email sexy.jesz@yahoo.com

Harga menarik menanti anda.

Wassalam

Niche: Kedai Cenderahati Dan Kraf | Kelab Hobi Dan Antik
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Yusoff 4 - Mon 9/May/2011 1:44pm
    menarik tu....macam mana nak deal?  
  2. Jeszlina - Mon 9/May/2011 1:48pm
    Sila email wahai saudara, saya akan bagi tahu cara nak deal  
  3. Fitry 3 - Mon 9/May/2011 1:54pm
    watermark agong xde tp watermark harimau ade
    lg pun dlu saya penah tanya bank negara , bank negara xpenah kuarkan watermark agong
    klau ade pun tu bukanlah asli tp dah di manipulasi oleh individu2 tertentu untuk mengaut untung  
  4. Jeszlina - Mon 9/May/2011 2:02pm
    Terima kasih En Fitry atas info. Apa pun saya masih mencari :)  
  5. Dausz1 - Mon 9/May/2011 2:02pm
    SY ADA SYILING 1RINGGIT TUN HUSSEIN ONN THN 1981, RANCANGAN MALAYSIA KEEMPAT. ORI CONDITION PERFECT  
  6. Ahmad Nizam 3 - Mon 9/May/2011 2:21pm
    sy ada wang SA-PULOH RINGGIT yg watermark agong NO SIRI B/52 323897.Ditandatangani ISMAIL MD ALI (gabenor) .nizamdacs@yahoo.com  
  7. Nizam 72 - Mon 9/May/2011 2:27pm
    sy ade duit 50 sen 1976,brape hrga yg ditawarkan....putranizam7@yahoo.com  
  8. Jeszlina - Mon 9/May/2011 2:32pm
    En Ahmad Nizam, sila letak duit tu diatas tarikh pada surat kabar hari ni. Dan emailkan kepada saya dengan segera. Terima kasih.  
  9. Jeszlina - Mon 9/May/2011 2:34pm
    En Nizam, sila letak duit tu diatas tarikh pada surat kabar hari ni. AMbil gambar ,Dan emailkan kepada saya dengan segera. Terima kasih.

    P/s untuk En AHmad Nizam pun macam tu juga, ambil gambar dan emailkan kepada saya  
  10. Asiahost Co Cc - Mon 9/May/2011 3:55pm
    saya ada duit tu.. saya dah email..  
  11. Mfariza82 - Mon 9/May/2011 3:59pm
    saya ada duit 50 sen belah tengah tahun1968 dan syiling zaman british tahun 1804....berminat ke...?  
  12. Jeszlina - Mon 9/May/2011 5:06pm
    Asiahost : terima kasih saya sudah dapat email dari saudara tu, tp bukan mcm yg saya nak :)

    Mfariza : Saya hanta cari 50 sen tahun 1976 sahaja , tq  
  13. Adie 15 - Mon 9/May/2011 5:15pm
    saya ada 50 sen 1977. ade sape berminat?  
  14. Abd Razak Bin Sanusi - Mon 9/May/2011 9:58pm
    En Ahmad Nizam 3.U duk area mana. Duit SA Puloh tu nak jual brapa harga.Jadi tak Cik Jeszlina ambil, kalau blum jual contact saya 019 4292816.  
  15. Sham 77 - Tue 10/May/2011 12:18am
    maaf cam penah dengar..x silap nak buat ibu duit antaranye kene cari benda tu..duit syiling 50sen tahun yang ditetapkan dan duti sapuloh ringgit.. bleh jadi OKB ni.. tapi nak buat koleksi.. xniat lain kot..  
  16. Ijan 7 - Tue 10/May/2011 1:33am
    duit 1 hinggit tulisan melintang xnak ke???dua2 melintang  
  17. Azri 26 - Tue 10/May/2011 2:19am
    Haha n bkn nk wat koleksi. N nk mengangkung name nya n.  
  18. Juta1 - Tue 10/May/2011 10:06am
    salam,

    setahu sy duit syiling 50sen tahun 1976 tak dikeluarkan.Yang BNM keluarkan hanya tahun 1973,77 & 78.Tahun 1975 pun takde.

    TAPI,sape2 yg ada,kira untunglah.Sbb x tahu duit tu dtg dari mana.

    He..he..just kongsi info.  
  19. Zanoshoppe - Tue 10/May/2011 11:22am
    sy ada syiling 50sen belah tengah tahun 1967....  
  20. Agus 6 - Mon 30/May/2011 10:33pm
    syiling 50cent yang dia cari tu keluaran BNB untuk pengetahuan anda semua duit tu wujud dan cara mengenal pasti keaslian nya .Sediakan botol kaca dan isi kan beras lebih kurang 2inch kemudian letak kan duit syiling tersebut untuk menutupi botol. dan anda akan melihat beras tsbt melompat lompat. Sesiapa yang ada duit tersebut kita ada tuan guru yg boleh buat pertukaran dengan mahluk allah yg di kenali sebagai Bunian.Yg akan di bayar oleh mahluk allah tersebut dengan duit kita Rm.50 juta. syarat tak ada cuma hasil harus di bagi rata dengan jema'ah. sila call 0146660465 hanya utk Tuan punya barang yg berminat.  
  21. Ajib 8 - Thu 9/Jun/2011 7:35pm
    kepada yg mencari duit sa-puloh ringgit lama dgn watermark agong hubungi saya. mnb2603@hotmail.com  
  22. Mat Jaafar - Thu 16/Jun/2011 9:42am
    tumpang lalu, saya ada sedikit koleksi duit kertas, malaya dulu2, malaysia 1967 hingga kini serta wang kertas luar negara dan juga sedikit coins. saya bercadang nak jual sebahagian atau kesemuanya, jika ada individu yg memberikan harga yg berpatutan. maaf, saya tak ada kamera digital utk pertontonkan kesemua duit2 itu tetapi jika ada sesiapa yg berminat, boleh hubungi saya di talian 0199837179 atau emel mjeff19@hotmail.com

    disini apa yg dikomen oleh juta1 pada 10 may, amat saya setuju. 50 sen tahun 1976 tidak dikeluarkan oleh bank negara malaysia dan sa-puloh dgn watermark harimau adalah yg dikeluarkan oleh bank negara malaysia.  
  23. Mat Jaafar - Thu 16/Jun/2011 9:44am
    terlupa nak tulis, saya juga ada sedikit wangkertas libya, 1/4, 1/2, 1, 5, 10, 20 dan 50 dinar.  
  24. Mussalman - Thu 1/Sep/2011 11:11am
    mencari syiling 50 sen 2006 mms picture ke 017-2189628 rm 50 menanti anda..  
  25. Realrm - Thu 22/Sep/2011 9:54pm
    Saya seorg peminat duit2 lama.
    Info : Ini Fakta bukan auta.

    1. Duit syiling 50sen pada thn 1972, 1974,1975,1976 Bank tak keluarkan.
    Thn 1977 Baru ada balik.
    Harga pasaran RM15 ~ RM30/Pc

    2. Duit kertas sa-poluh watermark Agong confirmed Bank negara x pernah keluarkan. TETAPI Wang Palsu wujud. Hanya watermark 'Harimau sahaja dikeluarkan. Thn terakhir dikeluarkan pada thn 1967.

    That why duit 50sen 1976 and RM10 watermark agong dicari-cari.

    Thanks  
  26. Mrhilmi 2 - Wed 7/Dec/2011 12:47am
    semua jenis syiling saya kumpul.
    yang ada keluaran dan yang xde pn ade.
    sebagai hobi.

    10sen 1972 yang paling klasik sy ade.
    0174513304...  
  27. Adie 20 - Fri 16/Dec/2011 12:53am
    duit rm 1.. sign 'aishah' mahu dilepaskan...
    keris serta lembing juga mencari tuan baru yg mahu simpan koleksi khazanah lama ini...
    sila hubungi terus atau sms sya untuk keterangan lanjut.... adie 0146666036.. email malas nk layan... lambat  
  28. Yuha 3 - Fri 16/Dec/2011 1:01am
    sayer ader .....
    brapa harga yng ditawarkn ....

    meya_oscar@yahoo.com  
  29. Adie 20 - Sat 17/Dec/2011 12:49am
    apa yg ko ada yuha 3  
  30. Hayat 6 - Sun 1/Jan/2012 8:32pm
    50 Sen 1976 & Sa-Puloh Ringgit
    yg dua2 nie saya ade... nak or bminat bole email no phone anda dan saya akan call anda dlm masa tdekat...

    saya akan mms gambar kat sape yg b'minat sahaja....  
  31. Hayat 6 - Sun 1/Jan/2012 8:41pm
    yasirulhayat@yahoo.com

    sorry lupa letak email td...  
  32. Yuha 3 - Mon 2/Jan/2012 10:49pm
    sayer adr wet syiling 1939 ....
    wet tu 4 segi ...  
  33. Saiful 166 - Sat 7/Jan/2012 7:20am
    singgit 25tahun merdeka sy ade
    singgit tun hussein onn pn sy ade
    minat gtau  
  34. Haikal 9 - Sun 5/Feb/2012 1:07pm
    sya ade duit syiling 50sen tahun 1976 ,1967berminat boleh lea call 0173660539.. tq  
  35. Safri 5 - Fri 9/Mar/2012 3:09am
    saya ada 50sen terbelah 1968,rm100 sain ali sabul@aishah,duit 7yasin,jika ada yang berminat sila antar almat email ke safri8@yahoo.com untuk saya hantar gambar beserta detailnya.  
  36. Ebby 4 - Sat 17/Mar/2012 7:35pm
    Sy mempunyai syiling 50 sen tahun 76 belah.. klu berminat email sy ebi_keymag@yahoo.com  
  37. Mussalman - Wed 4/Apr/2012 10:23pm
    salam sejahtera.... muman ada duit 10 sen tahun 1972,,jika berminat call 017-2189628.. untuk dijual SAHAJA  
  38. Mrhilmi 2 - Thu 24/May/2012 3:53pm
    sy ada sa-puloh agung tersebut.
    Jenis note asli dari keluaran Thomas De La Rue dan
    bukan dari jenis Kijang.

    Terdapat juga wafak Ultra unggu pada note ini
    jika disuluh menggunakan Lampu Ultra Unggu.

    berminat cll 0174513304.  
  39. Ema 53 - Sun 24/Jun/2012 11:21am
    saya ada duit syiling 50 sen tahun 1967(terbelah),1968(terbelah) & 1988 (tkde belah).berminat email sy ff_ema@yahoo.com.  
  40. Fandi 4 - Fri 17/Aug/2012 1:10pm
    saye ade duit syiling rm seringgit lame tuanku Abdul Rahman and sy ade duit syiling 5 ringgit..tuanku Abdul Rahman gak...klu harge tu kene aku tolak email je klu nak...danialalexzender@yahoo.com  
  41. Zamrimau - Thu 27/Dec/2012 2:10pm
    datang temujanji di rumah saya cheras flat tengok sendiri bayar dan carry tel 0173647872  
  42. Ina 185 - Sat 22/Jun/2013 3:04pm
    no siri 9909979.duit rm 50 untuk dijual.rm5000.kepada yg berminat call ina 0124379082.  
  43. Haziqah 9 - Thu 14/Nov/2013 7:11pm
    Sye Ada duit syiling parliament ,duit British ,duit Singapore 1set hrga 8ribu dan duit lain2 ...Jika berminat sila email haziqahkecik@gmail.com
    Harga blh bincng..  
  44. Zamri 173 - Sun 22/Dec/2013 6:09am
    Wang kertas lama dan duit syiling lama untuk dilelong dgn harga terbaik dari ladang,you call kita diel 0178849969...pos kami sediakan tapi ditangung pembeli,pos x mahal pon.  
Page 1   (Total 44 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2324)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1368)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (193)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (973)
Bisnes Burger (508)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (722)
Bisnes Cyber Cafe (414)
Bisnes Dobi (1259)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1140)
Bisnes Hotel Dan Resort (489)
Bisnes Ice Blended (637)
Bisnes Jam Tangan (255)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1384)
Bisnes Kurier Dan Logistik (590)
Bisnes Minuman (1303)
Bisnes Pasar Malam (1727)
Bisnes Pelancongan (463)
Bisnes Perabot (742)
Bisnes Prepaid Dan Reload (968)
Bisnes Restoran (2921)
Bisnes Roti Dan Bakeri (640)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2878)
Bisnes Waffle Dan Jagung (347)
Bisnes Western Food (268)
Dewasa 18sx (1603)
Diskusi Bisnes (1798)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5455)
Forex Malaysia (1611)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (635)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (900)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (290)
Ingin Berniaga (2640)
Insurans Dan Takaful (1532)
Insurans Roadtax Kereta (302)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1851)
Kedai Emas (406)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2321)
Kedai Hardware (452)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3320)
Kedai Kamera Dan Camcorder (313)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (315)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1579)
Kedai Sewa (1502)
Kereta Baru (1385)
Kereta Terpakai (4441)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3874)
Kerja Kemahiran (1646)
Kerja Kosong (9575)
Kerja Praktikal (1575)
Kerja Sales (1850)
Kerja Sambilan (5392)
Konsultan Perniagaan (388)
Kontrak Swasta (245)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (435)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (600)
Kontraktor Pasir (298)
Kontraktor Pembinaan (1802)
Kontraktor Perlombongan (284)
Kursus Dan Seminar (2560)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (617)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1488)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (47)
Mencari Pelabur (3344)
Mesin Fotostat (316)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (441)
Mesin Jahit (326)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2360)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (780)
Pasar Basah (1277)
Pekerja Asing (1065)
Pelaburan Saham Unit Trust (839)
Pembantu Rumah Asing (1616)
Pembekal Barang Runcit (1478)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (417)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (960)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (380)
Pembekal Rempah Dan Perencah (519)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1107)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (379)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (627)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (712)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1461)
Pemborong Pakaian Lelaki (1027)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3830)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3202)
Pemborong Tuala (179)
Pemborong Tudung (2527)
Pembuat Papan Tanda Iklan (213)
Pembuat Plastik Kotak Botol (731)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (429)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (890)
Pengedar Bahan Pencuci (644)
Pengedar Buku Dan Majalah (540)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1442)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2408)
Pengedar Produk Kesihatan (2770)
Pengurus Majlis (555)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (646)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (257)
Penternak Lembu (336)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (236)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (507)
Perisian Komputer (488)
Perkakas Dapur (542)
Perkakas Elektrik (362)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1373)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (466)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (509)
Pinjaman Peribadi (9306)
Pinjaman Perniagaan (1629)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1170)
Program Consignment (1786)
Program Dropship (5849)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1244)
Pusat Latihan (556)
Pusat Memandu (112)
Pusat Mengaji Agama (402)
Pusat Pendidikan Tinggi (471)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1085)
Pusat Tuisyen (935)
Rancangan Perniagaan (532)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3765)
Rumah Untuk Dijual (3343)
Servis Freelance (928)
Servis Keselamatan (619)
Servis Pembersihan (711)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (541)
Sewa Bas Dan Van (476)
Sewa Kereta Teksi Limo (1509)
Sewa Lori (2201)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (211)
Studio Fotografi (799)
Studio Grafik Dan 3D (877)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (628)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (208)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4254)
Tempahan Biskut Dan Tart (1753)
Tempahan Hamper (167)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (600)
Tempahan Katering (1890)
Tempahan Kek Dan Coklat (1929)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1560)
Tempahan Minuman Dan Dessert (396)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (316)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (582)
Ubahsuai Rumah (1509)
Urut Tradisional (709)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (353)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2098)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1131)