Search Majalah.com
Memulakan Penternakan Ayam Kampung Daging
Esuadi - Wed 26/Nov/2008 12:52pm [Last Comment]
ada sesiapa yang berminat nak join tak...
sy plan nak bukak satu sistem ayam kampung berpusat bermakna wakil setiap negeri ada.
sesiapa yang ada berminat bolehla email kepada sya berbincang2 bagaiman nak memulakannyaaaa

Niche: Penternak Ayam
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Nazrul 2 - Tue 9/Dec/2008 7:28pm
    saya dah mula ternak ayam kampung sejak jan 2008. so far pasaran ok. saya buat dekat taiping, perak... awak dekat mana, kalau nak kan bekalan saya tak de masalah. col saya nazrul 017-5420692 kita bole bincangkan lagi  
  2. Mohd Aminudin bin Marwan - Mon 29/Jun/2009 2:03pm
    Salam.

    Saya mula-mula bercadang ingin membuka perternakan ayam kampung di Muar, Johor. Kampung halaman saya. Saya bekerja di Shah Alam, syarikat swasta dan menetap di PJ. Tapi masalahnya, saya tidak tahu selok-belok tentang penternakan ayam ini, pekerja untuk mengusahakannya serta modal yang diperlukan.

    Tetapi kalau ada sesiapa yang ingin berkongsi secara 'share partner', saya ingin lebih informasi untuk penternakan ini.

    Boleh hubungi saya di talian 017-6117804.

    Terima kasih.  
  3. Nordinrawi - Wed 24/Mar/2010 10:45pm
    Saya sudah memelihara ayam kampung selama setahun. Saya boleh menjadi wakil di Kedah. Sdr boleh email saya:nordinishak@gmail.com. tentang struktur,strategi pasaran,dll kalau betul-betul minat. Terima kasih  
  4. Zaidi 9 - Tue 29/Jun/2010 12:14pm
    Saya bekas Graduan Vet (tapi diploma sahaja). Sekarang saya telah bina reban ayam bersaiz 60" X 20" menempatkan 1200 ekor ayam. Akan membuka lagi reban iaitu secara intensif dan semi inrensif. Reban style KFC, CP Ayamas tapi dengan kos paling rendah dari mereka. Akan membuka lagi reban2 ini dalam kawasan seluas 5 ekar menempatkan 5000 ekor ayam setiap reban..so do lock my name for Selangor. Tq
    zaidi 0176957175  
  5. Noor Idura Binti Mohamed - Sat 10/Jul/2010 12:36am
    Suami Saya baru bersara dari perkhidmatan di sektor awam dan berminat untuk menternak ayam kampung. Kami memerlukan pembekal untuk anak ayam kampung dan apa jua informasi berkenaan ternakan Ayam Kampung. Untuk permulaan kami memerlukan 200 ekor anak ayam kampung. email saya nooridura@maybank.com.my atau hubungi terus 0197214486 (Azmi). Lokasi: Bukit Gambir,Muar.  
  6. Shah 47 - Thu 23/Sep/2010 11:27am
    dah mulakan ker?
    sy kat kuantan. berminat nak join korang tp knowledge low ar.  
  7. Norhanita - Mon 4/Oct/2010 9:46am
    sila email ke nkayat71@yahoo.com. Saya di tanjung malim, tanah 2 ekar berminat, belum mula lagi sebabtak tahu mcmn nak mula.

    TK  
  8. Hisyam - Tue 21/Dec/2010 4:00pm
    Saya pun nak join juga. Saya dari kedah. Kepada sesiapa yang nak perkembangkan projek ayam ni ajak la saya juga. Boleh emel kepada saya siklamat_poly@yahoo.com  
  9. Idzham 3 - Mon 7/Mar/2011 4:34pm
    saya baru je bejinak2 lam dunia perniagaan ni.. klu sape2 nk ayam kampung fresh... contact saya k.. :)
    idzhamsp89@gmail.com  
  10. Castello 2 - Sun 21/Aug/2011 2:39am
    Sya nak join dari kedah.. Syazmazzz@ymail.com  
  11. Naim 22 - Fri 2/Sep/2011 4:52pm
    boleh emailkan pada saya .....
    012-2444635  
  12. Rafik Anuar - Tue 27/Sep/2011 10:34am
    Saya seorang penternak & pembekal ayam kampung pinang hidup dan telah diproses. Saya juga baru berjinak2 dalam bidang ini. Ketika ini, kapasiti ayam di ladang lebih kurang 10,000 ekor. Konsep reban adalah 'close house'. Sesiapa yang berminat untuk membeli ayam ini, sila hubungi saya di talian 012-3412055 @ layari blog saya di nuridutasenterprise.blogspot.com. Harga boleh dirundingkan dan bekalan mencukupi.  
  13. Kukus14 - Tue 21/Feb/2012 2:23am
    saya bercadang untuk membina reban ayam kampung untuk 100ekor...tapi nak cadangan dari sesiape yang tau cara layout reban ayam tu....budak baru belajar blh email di kukuszone@yahoo.com  
  14. Nurfaizura 2 - Tue 21/Feb/2012 3:07am
    email sy utk order ayam fresh dan miimum order

    nurrizqdhiahanan@yahoo.com  
  15. Hanafiah 10 - Thu 23/Feb/2012 1:24pm
    Kami menyediakan ayam yang telah diproses secara halal terus dari pusat pemerosesan kami dengan harga yang paling berpatutan. Khusus bagi mereka yang berada di kawasan Lokasi 1 - Shah Alam / Subang, Lokasi 2 - Keramat, Ampang, Cheras, Lokasi 3 - Kota Damansara, Sungai Buloh.
    Slia hubungi- saya di talian 017-9143390 atau email hanafiah.khaula@gmail.com  
  16. Marcel 2 - Wed 7/Mar/2012 2:54pm
    Kepada sesiapa sahaja yg berminat untuk menternak ayam kampung. Sy nak lego anak ayam umur 2 minggu dan sebulan lebih. Selain tu sy nak lego reban,bakul ayam,bekas mkanan dan minuman,mesin penetas,pukat/jaring,dan lain2. Boleh datang sendiri ke ladang untuk tgk barang2..nak lego semua..secepat mungkin..sekiranya berminat boleh hubungi/sms sy :
    0198665387..

    Terima kasih  
  17. Nurulsyafinas - Fri 13/Jul/2012 12:31pm
    dimana nak cari bekas makanan ayam automatik dan mesin cabut bulu ayam yang berkapasiti 10 ekor ke atas?  
  18. Anas 48 - Sat 11/Aug/2012 3:40pm
    hubungi saya, Anas - 0197305979
    terima kasih  
  19. Prakash 6 - Sun 7/Oct/2012 10:36pm
    saya nak memulakan penternakan dan perniagaan ayam kampung. saya nak idea daripada anda. boleh beri sedikit nasihat? terima kasih  
  20. Irham - Mon 7/Jan/2013 2:19pm
    saya nak, miz_kadok82@yahoo.com  
  21. Yazid 46 - Mon 21/Jan/2013 6:54pm
    as'kum

    Pada semua yg beragama islam.
    Insyallah dalam minggu ini sya akan membuat reban ayam ringkas dan juga jaring kepungan reban,saya di ini tidak lah sepandai mana,hanya sekadar mencuba.memandangkan ,telah tamat kerja (pencen)hehehe...minta sokong para hadirin sekalian jika ada tokok tambah atau apa jua pandang.dll.cadang luas reban bakal di buat 30 kali 120 apa pendapat sahabat perternak semua.
    sekian .
    jika ingin call atau sms aya sila kan.
    jika tak berangkat samada sys memandu atau pun solat.jika tidak pun tertidor lah jawabnya..maaf ya ,sms jadi lah inyallah saya akn cuba hubungi tuan semula,Insyallah.  
  22. Fuad 41 - Tue 19/Feb/2013 11:45am
    saya baru start ternak ayam kacuk...tapi xtau nk cari pasaran camne..leh tlong...

    chok_fuad@yahoo.com  
  23. Ajoi 3 - Tue 30/Apr/2013 10:16am
    Salam semua...kepada rakan2 diluar sana yang amat berminat untuk membuka ladang ayam kampung,itik dan pelbagai unggas...bolehla hubungi saya 0166929004...anda tidak perlu membayar sewa tapak sampai bila2 sebab tempat saya sediakan...cuma sediakan modal 100k sahaja...itu dah termasuk rolling sekali...kite buat sama2 dan ternak sama2 sampai kite tua...long term bisness...inilah pluang nak jadi usahawan ...ternakan adalah perniagaan...tq..  
  24. Izat 13 - Fri 17/May/2013 10:48am
    saya nak dapatkan jaring terpakai untuk kepungan ternakan ayam kampung.sila emel saya. rohizatmohammad@gmail.com  
  25. Karlz86 - Sun 9/Jun/2013 11:04am
    Izat 13.lokasi mana?  
  26. Kamaruzaman Puteh - Sun 28/Jul/2013 1:11am
    saya menjual anak ayam kampung kacuk area terengganu.call. 014 5383367.kamal.  
  27. Anuwar 3 - Fri 29/Nov/2013 12:00pm
    Saya ternak dan jual ayam kampung kacuk. Kalau nak order anak ayam kampung pun boleh. Harga ok sebab saya order dalam jumlah yang besar so harga dapat kuranglah. Kalau nak EM untuk spray reban dan tingkatkan kesihatan ayam pun boleh dapatkan dari saya. SMS 019-3835472  
  28. Ajoi 3 - Thu 5/Dec/2013 2:26pm
    Salam...saya ingin mencari rakan yang berminat untuk menternak ayam exotik seperti ayam siam.ayam serama.ayam filiphin.ayam jepun.ayam turkey.ayam hutan
    .itik belibis.angsa.merak merpati dan pelbagai unggas exotik lain untuk supply ke petshop seluruh malaysia...jika anda sangat berminat untuk ternak dan buat projek ini...mempunyai modal yang banyak..anggaran 100-200k..bolehla hubungi saya...tempat tidak perlu bayar sewa...sebab tapak projek ditanah saya...kita supply 1 malaysia...semua jenis ayam kite supply...tq...sms sy jika amat berminat....tq...  
  29. Aiz Group 2 - Mon 31/Mar/2014 11:31pm
    Ayam Kampung! Hubungi : 0195775351 (Zafran).RM9.00/kilo (500 ekor dan ke atas untuk setiap pembelian)  
  30. Mohamad Haiszam Bin Kasimon - Sun 18/May/2014 2:40pm
    Ayam kampung segar penghantaran disediakan diseluruh area johor. 0177381193 (ejam). harge boleh runding. serius buyer only.  
  31. Zalahar - Thu 29/May/2014 11:10pm
    Ayam kg..rm terus dr ladang rm8.30/kg. Minimum 500 ekor. 0185747101  
  32. Hj Zaki - Mon 30/Jun/2014 3:28pm
    Salam. Saya ada tanah kebun seluas 20 ekar yang boleh di usahakan dengan ternakan ayam kampong daging. Jika berminat boleh WhatsApp atau TELEGRAM saya di 0194800987.

    Tempat: Mukim Tolak Padang Terap, Kedah  
  33. A Tam - Wed 9/Jul/2014 9:36am
    salam... saya berminat untuk penternakan ayam kg dging... ad sape2 nak mbuat share patner? wasup/call/msj 0184049429  
  34. Anuar Razali - Tue 5/Aug/2014 9:47am
    Assalamualaikum Saudara Ajoi 3. Masih ada peluang ker untuk join/ bekerja di bidang penternakan.. Sy sangat minat menceburi bidang penternakan ayam.. Now sy buat penternakan ayam sabung sebagai hobi sahaja kerana tiada tempat dan modal..
    Juga berkerja sebagai Engineer di sykt swasta di S.alam..  
  35. Ajoi 3 - Tue 12/Aug/2014 2:05am
    waalaikumsalam en. anuar razali...jika encik berminat untuk buka ladang ayam sabung secara komersil...sila sms atau wassup saya...tempat untuk anda ada di kuala pilah sebesar 2 ekar...cuma anda kene usahakanla...kita boleh usaha sama...tapi memerlukan modal juga...apepon sms saya 0166929004...kite bincang k...tempat buat projek xde masalah...  
Page 1   (Total 35 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2749)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (218)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (369)
Bisnes Ais Krim (503)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (810)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1366)
Bisnes Ebook (1049)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (172)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1491)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1467)
Bisnes Pasar Malam (1973)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (862)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1112)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (665)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3344)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1780)
Diskusi Bisnes (1966)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6524)
Forex Malaysia (1892)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1015)
Iklan Tv Radio Media Massa (225)
Import Dan Eksport (333)
Ingin Berniaga (2826)
Insurans Dan Takaful (1734)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1991)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3870)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1640)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5016)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4856)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11856)
Kerja Praktikal (2096)
Kerja Sales (2296)
Kerja Sambilan (6356)
Konsultan Peguam (152)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (483)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (683)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2069)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2829)
Kursus Kecantikan (692)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3694)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (518)
Mesin Jahit (377)
Mesin Proses Makanan (573)
Pakej Pelancongan (2617)
Pakej Perkahwinan (1207)
Pakej Perniagaan (895)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1241)
Pelaburan Saham Unit Trust (950)
Pembantu Rumah Asing (1870)
Pembekal Barang Runcit (1586)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (386)
Pembekal Kelapa Dan Santan (652)
Pembekal Kerepek (1102)
Pembekal Keropok (448)
Pembekal Kicap Dan Sos (225)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (241)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (700)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1665)
Pemborong Pakaian Lelaki (1132)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4241)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2803)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (483)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (955)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (590)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1545)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2635)
Pengedar Produk Kesihatan (3011)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (731)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (697)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (728)
Peralatan Sukan (555)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1539)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (613)
Pinjaman Peribadi (10644)
Pinjaman Perniagaan (1846)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1330)
Program Consignment (2024)
Program Dropship (6776)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1555)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (368)
Pusat Tadika Dan Taska (1328)
Pusat Tuisyen (1072)
Rancangan Perniagaan (599)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4317)
Rumah Untuk Dijual (3757)
Servis Freelance (1120)
Servis Keselamatan (727)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (463)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1835)
Sewa Lori (2572)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (908)
Studio Grafik Dan 3D (1111)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (738)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (643)
Tanah Untuk Dijual (4880)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2168)
Tempahan Kek Dan Coklat (2152)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1760)
Tempahan Minuman Dan Dessert (465)
Tempahan Nasi Lemak (527)
Tempahan Roti (365)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (801)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (404)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2318)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)