Search Majalah.com
Memproses Lesen Kontraktor CIDB, Spkk & Stb
Shahrazad 2 @ Easynya.com - Wed 29/May/2013 11:33am [Last Comment]
Pendaftaran Kontraktor CIDB di bawah SSPK (Sistem Satu Pendaftaran Kontraktor)
Kami menguruskan Permohonan Baru (G2 hingga G7), Pembaharuan (G1 hingga G7), Naik Taraf (G1-G6), Perubahan dan Tambahan Kategori Pengkhususan UNTUK:

a) Perakuan Pendaftaran Kontraktor.
Perakuan yang memperakukan bahawa pemegang sijil tersebut telah berdaftar mengikut Akta 520 serta boleh melaksanakan apa-apa perkara seperti yang dinyatakan di dalam seksyen 25, akta yang sama.

b) Sijil Perolehan Kerja Kerajaan (SPKK)
Sijil yang dikeluarkan bagi mengganti Lesen Pendaftaran Kontraktor oleh PKK.SPKK memperakukan bahawa pemegang sijil telah memenuhi kehendak dan ketetapan Kementerian Kewangan serta layak menyertai mana-mana perolehan kerajaan dalam bidang pembinaan mengikut kelayakan yang ditetapkan.

c) Sijil Taraf Bumiputera (STB)
Sijil ini memperakukan bahawa pemegang STB telah memenuhi kriteria yang ditetapkan sebagai kontraktor berstatus Bumiputera. Pemegang STB layak untuk menyertai mana-mana perolehan kerajaan dalam bidang pembinaan yang dikhususkan untuk bumiputera. SSPK juga memperkenalkan satu tarikh tamat/luput untuk kesemua sijil-sijil diatas.

Skop perkhidmatan dan pengurusan kami termasuk

1. Permohonan dan pengurusan mendapatkan Green Card
2. Kursus Integriti
3. Ujian Akreditasi
4. Program Mata CCD
5. Program SCORE
6. Construction Skill Training

KELULUSAN SEGERA untuk yang layak bagi tambahan 10 kategori pengkhususan .

Hubungi 0177498609 Jadd

Niche: Kontraktor Pembinaan | Pendaftaran Syarikat
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Alafsha Enterprise - Wed 29/May/2013 11:50am
    salam,Tuan,sya nak buat permohonan lesen cidb,spkk,bleh emailkan sarat2 permohonan tersebut,muamarale55@gmail.com,t,k  
  2. Fadil 12 - Thu 30/May/2013 1:34am
    salam tuan saya berminat. boleh email fadiltechwokrs@yahoo.com  
  3. Shahrazad 2 - Sun 2/Jun/2013 12:31am
    Wsalam, mintak maaf alafsha Dan fadil, saya baru balik outstation Di kuantan Dan Kuala terengganu, Insya Allah saya email secepat mungkin lepas saya detailkan secara lengkap proses Dan syarat2 supaya mudah difahami. Disini juga dimaklumksn sesiapa hendak.apply kategori bidang secara express 10 bidang boleh buat segera kelulusan 24 jam  
  4. Hayat 5 - Wed 5/Jun/2013 1:28pm
    Salam, sy berminat mohon baru G2 a.k.a Kelas E, info sy di.... hayat2020@yahoo.com  
  5. Rozailee - Fri 7/Jun/2013 10:57pm
    tuan minta emel juga detail ke mempatech@gmail.com  
  6. F4ry24l 2 - Wed 3/Jul/2013 2:40pm
    Salam..memohon bantuan dan cadangan untuk selesaikan masalah saya. Sijil SSM saya telah tamat tempoh hampir setahun lebih dan telah membuat pendaftaran baru, nama syarikat masih sama cuma no. pendaftaran syarikat telah bertukar. kemudian saya ingin memperbaharui Lesen CIDB G1 dan terpaksa membuat pendaftaran baru kerana sudah tamat tempoh.dalam proses pendaftaran baru pihak CIDB menyuruh saya menghantar surat pembatalan no.syarikat lama kepada baru, saya sudah buat dan permohonan untuk mendapat lesen CIDB G1, saya ke PKK untuk mengesahkan Lesen CIDB saya utk mendapat Sijil STB kerana saya ada lesen Kelas F yg masih belum tamat tempoh, pihak PKK meminta Sijil SPKK dari CIDB, jika ada SPKK bru depa bagi STB dan saya ke CIDB untuk mohon SPKK,pihak CIDB enggan beri,alasannya no pendaftaran syarikat dalam sistem adalah no. pendaftaran lama yg sekarang no. pendaftaran baru..jika boleh dapat no. pendaftaran syarikat lama semula bru pihak CIDB beri SPKK...apa yg saya tahu jika tamat melebihi setahun terbatal dan tak boleh buat apa..sekarang apa yg patut saya buat..mohon cadangan dan cara dri pihak tuan2.  
  7. F4ry24l 2 - Wed 3/Jul/2013 2:45pm
    jika ada cadangan dan cara, boleh emailkan f4ry24l76@gmail.com  
  8. Mimbar Selatan Trans Resources - Fri 19/Jul/2013 9:04am
    salam tuan mohon email syarat permohonan dan berserta fee yang dikenakan oleh pihak tuan untuk melayakkan syarikat saya memohon G2,spkk,stb ke deenver82@yahoo.com  
  9. Rifaizal - Fri 23/Aug/2013 2:40pm
    Sy berminat mndapatkn lesen CIDB, boleh emailkn syarat dan fee ke peja_el@yahoo.com  
  10. Jamal 13 - Mon 9/Sep/2013 11:49pm
    salam tuan mohon email syarat permohonan dan berserta fee yang dikenakan oleh pihak tuan untuk melayakkan syarikat saya memohon G2,spkk,stb dan kontraktor kelas F ke jj_kampungboy@yahoo.com  
  11. East West - Sat 21/Sep/2013 5:10pm
    sila emel maklumat fee untuk khidmat hingga dapat spkk & stb.

    dtcsb3@gmail.com  
  12. Salwanis - Thu 26/Sep/2013 3:02pm
    Salam, sy berminat mohon baru G2 n G3, info sy di.... Wanis15@yahoo.com.my  
  13. Akmal 32 - Sun 29/Sep/2013 11:51pm
    dahamitaf4603@gmail.com

    mohon tuan emailkan detail.saya berminat untuk daftar gred G3  
  14. Zaidizero - Wed 2/Oct/2013 11:53am
    Salam, sy minat utk register G5, mohon email eddy(at) nvds.com.my  
  15. Vdo Services - Wed 23/Oct/2013 1:55pm
    Salam, sy minat utk register lesen cidb,spkk G2, mohon email detail dan prosuder di taha@vdo.com.my

    terima kasih  
  16. Mimbar Selatan Trans Resources - Tue 29/Oct/2013 5:28pm
    assalam.saudara jadd.lanjutan dari topik pendaftaran lesen cidb yang pihak anda war warkan di majalah.com,saya ingin tahu lebih detail ttg permohonan baru lesen cidb G2 berserta SPKK dan STB utk permohonan..pohon pihak anda bagi detail permohonan berserta fee proses untuk saya dapatkan lesen tersebut dengan kadar segera..tq.email deenver82@yahoo.com  
  17. Md Noor 8 - Fri 27/Dec/2013 12:18pm
    SALAM.mohon untuk emailkan keperluan doc untuk mohon lessen G1 cidb. Emailkan ke mdnoor5565@yahoo.com  
  18. Danial Hafiz - Wed 5/Feb/2014 11:38am
    salam. sy pemegang diploma dan ingin memohon lesen G2. boleh berikan syarat2 dan langkah2 yg lengkap. sy baru ingin mencebur diri dlm bidang ni. email : danial0203@yahoo.com  
  19. Shahrazad 2 - Sun 2/Mar/2014 4:11am
    Salam semua,
    Behubung dengan pendaftaran G2, syarat-syarat pendaftaran dan keperluan pendafataran boleh lihat pada website CIDB. Cuma saya bantu kepada yang tidak dapat mengadakan syarat selengkapnya. Tapi syarat kewangan mesti cukup termasuk syarikat mesti berdaftar secara sah dengan SSM.

    Untuk permohonan SPKK (Sijil Perolehan Kerja Kerajaan) yang dikeluarkan oleh pihak CIDB. Syarikat mesti memperoleh PENARAFAN SCORE (PROGRAM PENILAIAN KEUPAYAAN DAN KEMAMPUAN
    KONTRAKTOR )sebanyak sekurang2nya 2 bintang (star).

    Untuk memperoleh SCORE. Syarikat mesti mengemukakan Laporan audit syarikat terkini dan syarikat mesti telah beroperasi selama 2 tahun bagi daftar perniagaan dan 3 tahun bagi syarikat Sdn Bhd.

    Sekiranya syarikat anda perprestasi tinggi dan berdaya saing, anda layak layak untuk mendapat SCORE 3 star, maka anda automatik layak untuk memohon SIJIL TARAF BUMI (STB) yang dikeluarkan oleh PKK. Tetapi hanya untuk G4 dan ke atas sahaja. Untuk STB G3 ke bawah.., kemungkinan telah dibekukan, sebab hampir tiada yang dikeluarkan., mungkin ada kes2 terpencil yang diterima.

    Kemungkinan besar juga kerajaan akan menggunakan kaedah SCORE 3 star utk menilai tahap kelayakan syarikat yang boleh dipilih didalam tender2 akan datang.

    Kabarnya telah ada pekeliling keluar, bagi mana2 kontraktor yang hendak dipilih masuk ke dlm system cut-off JKR, mesti mempunyai penarafan SCORE sebanyak 3 Star. Cuma tak dikuatkuasa lagi.

    Kemungkinan selepas ini., bagi syarikat2 lama yg dah tersedia ada taraf bumiputera dari awal.., akan menghadapi juga proses yang sama. Di khabarkan hanya tunggu masa aje.

    Maybe bila tiba masa.., mana2 syarikat lama yang nak renew taraf bumi.., perlu ada SCORE 3 star., dan kalau Score kurang dari 2 star dgn sendirinya SIJIL SPKK terbatal , sebagaimana disyaratkan kepada syarikat2 baru sekarang.

    Tidak mustahil satu masa nanti, Hanya sesiapa yg mempunyai 4 jenis sijil sahaja atau 3 sijil termsuk SCORE layak untuk masuk tender dan sebutharga kerajaan (CIDB, SPKK, STB & SCORE ***)

    Satu masa dulu., nak masuk tender or sebutharga kerjaan, perlu bwak sijil PKK dan PKK taraf bumi.

    Lepas tu, PKK, PKK taraf bumi & CIDB

    Kemudian CIDB, SPKK, STB

    next... CIDB, SPKK, SCORE ***


    PKK meletakkan SCORE*** utk syarat asas sesuatu syarikat itu boleh dipertimbangkan layak diiktiraf sebagai syarikat bumiputera.

    Sebagaimana TERAJU., kriteria pemilihan oleh TERAJU memberi bantuan sokongan seumpama GERAN dan sbgnya., syaikat mestilah mendapat penarafan SCORE 3 Star .

    Syarikat2 bukan bumiputera mcm kacang aje nak dapat SCORE 3 star ni. dan mrk tak perlu ambil SCORE 3 utk dpt taraf bumipun... tapi pelbagai program pembangunan usahawan negara yg mereka akan dapat dengan SCORE 3 Star ni.

    So.., persaingan yang telah lama bermula dikalangan bumi dan bukan bumi ni,., bertambah2 perit dengan kekangan baru ni.

    So kepada yang berminat utk diiktiraf sebagai peniaga bumiputera dan mendapat segala bantuan dan kelebihan yang dicanang sbg ''bertaraf bumi''., silalah hantar permohonan syarikat anda untuk di nilai.., kalau tak cecah 3 star , lupakan lah dulu nak diiktiraf sebagai peniaga bumi putra ok.

    Kepada semua.., ''DUNIA PERSAINGAN SEBENARA TELAH PUN BERMULA''

    ''BANGUN DAN BANGKITLAH WAHAI ANAK BANGSA''

    WASSALAM  
  20. Suerich 3 - Thu 20/Mar/2014 3:21pm
    Salam..saya nak start dari zero..boleh bg apa yang perlu dan berapa perlu bayar??...  
  21. Azman Ahamad - Mon 31/Mar/2014 7:01pm
    ccd.. renew/daftar bru cidb.. boleh hubungi sy..
    di 014 970 3860  
  22. Idris 22 - Wed 16/Apr/2014 8:22am
    saya mahu mendaftar lesen cidb g2.. mohon emailkan segalakeperluan permohonan berserta fee proses untuk saya dapatkan lesen tersebut dengan kadar segera  
  23. Idris 22 - Wed 16/Apr/2014 8:24am
    idrismohamad67@yahoo.com.
    tq  
  24. Mohdamin Bahari - Wed 23/Apr/2014 7:28pm
    pls emel unuk g2
    mohdaminbahari@yahoo.com.my  
  25. Mariati Kamarudin - Mon 12/May/2014 11:28am
    mohon email syarat2 daftar g2 cidb dan segala fees..pualam3@gmail.com  
  26. Suri Mastika - Thu 15/May/2014 12:56am
    .jika ingin.buat lesen cidb g5..brp caj yg d knakn..dulu syrkt ent ada lesen g2 tp skrg sykt dh upgrade ke sdn bhd..tp nk.buat g5..blh ker?  
  27. Affis Abdul Razak - Thu 15/May/2014 3:07pm
    Sy nak mendaftar lesen cidb g2.. mohon emailkan segala keperluan permohonan berserta fee proses untuk saya dapatkan lesen tersebut dengan kadar segera  
  28. Izz 44 - Sat 24/May/2014 10:24pm
    Askum salam sjahtera.. Boleh email saya fee.. Dan proses utk apply g2... Compny establish almost 11 years... But jz ada lesen kewangan... Boleh bantu x tuan...  
  29. Rriem0518 - Thu 12/Jun/2014 12:58pm
    salam tuan.. saya dah ada lesen g1 dan bercadang utk tambah kategori. boleh bantu?  
  30. Muhayat - Wed 2/Jul/2014 2:25pm
    Salam tuan...sy perlukn bantuan utk apply spkk n stb untuk lesen kelas g2..jika tuan kelapangan sy ingin dpt kn sdikit bantuan drpd tuan kalu tuan tidak keberatan...email saya=muhayatmukhlis274@gmail.com  
Page 1   (Total 30 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2591)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (195)
Bengkel Kereta (1473)
Bengkel Motosikal (240)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (479)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1066)
Bisnes Burger (534)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1021)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (546)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (275)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1444)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1410)
Bisnes Pasar Malam (1903)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (818)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1050)
Bisnes Restoran (3199)
Bisnes Roti Dan Bakeri (688)
Bisnes Salun Rambut (345)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (367)
Bisnes Sms (153)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (803)
Bisnes Untuk Dijual (3192)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (312)
Dewasa 18sx (1703)
Diskusi Bisnes (1905)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (694)
Expo Karnival Tapak Niaga (6172)
Forex Malaysia (1803)
Haiwan Peliharaan (441)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (695)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (976)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2766)
Insurans Dan Takaful (1661)
Insurans Roadtax Kereta (322)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1942)
Kedai Emas (438)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (409)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3646)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (330)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1743)
Kedai Sewa (1596)
Kereta Baru (1552)
Kereta Terpakai (4818)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4511)
Kerja Kemahiran (1871)
Kerja Kosong (11070)
Kerja Praktikal (1902)
Kerja Sales (2155)
Kerja Sambilan (6060)
Konsultan Perniagaan (426)
Kontrak Swasta (279)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (531)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (356)
Kontraktor Pembinaan (1967)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2722)
Kursus Kecantikan (668)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1584)
Mencari Pelabur (3579)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2533)
Pakej Perkahwinan (1169)
Pakej Perniagaan (844)
Pasar Basah (1409)
Pekerja Asing (1177)
Pelaburan Saham Unit Trust (906)
Pembantu Rumah Asing (1791)
Pembekal Barang Runcit (1546)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (371)
Pembekal Kelapa Dan Santan (614)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (571)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (345)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (421)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (677)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1592)
Pemborong Pakaian Lelaki (1108)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4089)
Pemborong Telekung Dan Songkok (559)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3423)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2706)
Pembuat Papan Tanda Iklan (259)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (928)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1508)
Pengedar Permainan Kanak2 (579)
Pengedar Produk Kecantikan (2544)
Pengedar Produk Kesihatan (2917)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (279)
Penternak Lembu (371)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (687)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (553)
Perkakas Dapur (591)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1469)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (572)
Pinjaman Peribadi (10211)
Pinjaman Perniagaan (1785)
Produk Dari China (522)
Produk Sejuk Beku (1267)
Program Consignment (1956)
Program Dropship (6446)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1466)
Pusat Latihan (625)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (487)
Pusat Pendidikan Tinggi (508)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1252)
Pusat Tuisyen (1027)
Rancangan Perniagaan (570)
Rawatan Alternatif (285)
Rumah Sewa (4122)
Rumah Untuk Dijual (3610)
Servis Freelance (1055)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (779)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (589)
Sewa Bas Dan Van (543)
Sewa Kereta Teksi Limo (1730)
Sewa Lori (2452)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (238)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1038)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (695)
Studio Muzik (454)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (616)
Tanah Untuk Dijual (4655)
Tempahan Biskut Dan Tart (2111)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (640)
Tempahan Katering (2064)
Tempahan Kek Dan Coklat (2091)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (166)
Tempahan Kuih Muih (1692)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1635)
Urut Tradisional (758)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1057)
Vending Machine (347)
Voucher Dan Tiket (239)
Web Design Malaysia (2253)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1279)