Membuka Station Pam Minyak Petronas
Jhonlingkau - Tue 23/Oct/2007 12:18pm [Last Comment]
saya ingin maklumat lanjut tentang cara bagaimana membuat permohonan untuk membuka sebuah station pam minyak petronas....boleh kongsi idea siapa jelah plssss

Niche: Kontraktor Minyak Dan Gas | Bisnes Stesen Minyak
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. MFA Admin - Wed 24/Oct/2007 8:54am
    Dear Mr Jhonlingkau, currently petrol stations are applying franchise concept but they are not under franchise act. Therefore it is out of our scope. But if you would like to know more, you may contact Ministry of Domestic Trade and Consumer Affairs or you also may approach the particular petrol station management division. We appreciate your interest in running a franchise based business. Therefore we would like to advice you to familiarize yourself with the franchise system before making any decision. You can do so by reading related materials such as the series of publication that we have on sale. You also may enroll in related talks, seminars and also training like the one organize by us. Should any problem arise, do contact us. We at MFA are glad to help you.  
  2. Arifudin Bin Muhamad Amin - Mon 20/Apr/2009 9:23am
    ade modal dalam 300k, tapi tahu cara nak membuka petronas kat kawasan kampung atau bandar  
  3. Mdaemon - Sat 13/Feb/2010 4:47pm
    kalau en. arifudin berminat, boleh call saya di 012-3053405  
  4. Sufian786 - Thu 22/Jul/2010 6:43pm
    perluh berapa mudul untuk nak buka --petronas sufian786@hotmail.com  
  5. Muhammad Ariff Bin Idris - Mon 20/Sep/2010 12:20pm
    saya mmg sangat berminat untuk membuka stesen minyak petronas.boleh sesiapa beri tunjuk ajar tentang cara memohon,konsep,modal,cara wat loan dan segalanya hingga wujudnya stesen tersebut.
    sangat berbesar hati kiranya ada yang sudi
    cool_4_trouble@yahoo.com.my  
  6. Samaon - Tue 21/Sep/2010 3:49pm
    saya berminat untuk membuka sebuah stesen pam minyak Petronas.Saya nak tahu maklumat untuk memulakan perniagaan ini seperti modal berapa?, penyediaan kemudahan dan apa-apa yang penting untuk memulakan perniagaan ini.
    ~max_ray01@yahoo.com.my~  
  7. Habri 2 - Wed 17/Aug/2011 8:02am
    hmm  
  8. Syazwan 16 - Tue 15/Nov/2011 10:26pm
    saya berminat utk membuka stesen minyak tapak tanah dah ada modal je yg belum ada lgi setahu saya pinjaman ada disediakan bagaimna ye,dihrp saudara/saudari blh tlg, membantu serta memberi khidmat nasiht yg berguna serta pandangan pada saya kertas kerja,prosedr apa yg perlu saya ikuti tanah lebuhrya gerik-jeli daerah pasir putih,kelantan segala bantuan,khidmat nasihat,bantuan kertas kerja serta pertolongan blh di e-mail fauzi_btg@rocketmail.com  
  9. Rozman 2 - Tue 15/Nov/2011 10:54pm
    Salam warga MC.Ramai sangat nak jadi toke ninyak ni tapi jangan sampai tertipu lebih2 lagi bila saudara mengatakan yg saudara dah ada nodal ratusan ribu.Untuk pengetahuan semua walaupun kita ada tanah yang strategik di tepi jalan dan katakanlah saudara dah ckup modal tapi belum tentu saudara boleh terus membukanya krana banyak syarat2nya.

    Yang pertama sekali tanah saudara tu mestilah dah di tukar title contohnya dari Tanah Pertanian kepada Stesyen Minyak yang mana permohonannya melalui pejabat tanah daerah dan seterusnya akan di panjangkan ka EXCO kerajaan negeri.Mesyuarat EXCO kerajaan negeri sahaja yang boleh meluluskannya yang mana Menteri Besar adah pengerusi nya.(Belum tentu kerajaan negeri akan meluluskan kerana ada syarat2nya pulak tapi kalau kawasan itu trafik sibuk dan tiada petrol pump ada besar kemungkinan di luluskan itupun kalau takda permohonan yang bertindih).

    Di pendekkan cerita pasal tangan dah lengoh bila title tanah dah tukar@di luluskan bawaja jumpa syt minyak macam PETRONAS DAGANGAN SDN BHD dan mereka akan menilai tempat saudara (TRAFIK/PENDUDUK) sesuai atau tidak.Kalau ada tanah tapi takda modal pun dah boleh buka tapi adalah agrimentnya ngan syt minyak macam BHP/SHELL/petronas dll.Kalau nak tau lebih lanjut call saya nasihat percuma....Suka tengok anak melayu berjaya tapi bila dah senang jgan lupa Allah.

    019-6762992 atau email saya rozman_63@yahoo.com  
  10. Mohd Rashid Yasin - Wed 29/Feb/2012 3:49pm
    slm en rozman, sy ada lokasi yg mgkn sesuai utk stesen minyak di tepi lebuh amj melaka, modal insya'allah saya boleh usahakan. cuma sy blm dpt jumpa org yg btl2 sudi membantu krn allah. sekiranya en rozman benar ada cr nya. sy sgt2 ingin berjumpa, insya'allah.  
  11. Mustaqiimi - Wed 13/Jun/2012 1:15pm
    berapa biasanya modal hendak membuka stesen minyak...??  
  12. Acabkamal - Sat 27/Oct/2012 10:26pm
    ingin mencari tanah tepi jalan untuk membina petro pump area johor,

    serius buyer,  
  13. Marilyn Ringor - Mon 19/Nov/2012 8:55pm
    Saya berminat untuk membuka Stesen Minyak Petronas. Ada sesiapa boleh tolong terangkan cara caranya terutama dari segi modal dan lokasi  
  14. 5ive Rus - Mon 13/May/2013 2:22am
    AsSalam dan salam sejahtera kepada warga MC disini saya ingin memaklumkan bahawa saya mempunyai stesen minyak untuk diambilalih di Gombak, jika sesiapa berminat sila hubungi saya untuk keterangan lanjut.

    Mohd Fairos
    017-2695882  
  15. Syera Hasim - Fri 24/May/2013 3:13am
    Saya Ada tapak Stesen minyak yg telah lulus utk dijual n tapak ini juga ada disediakan drive thru utk franchise spt KFC r McD. Kaw amat strategik di highway timur barat jeli dn hampir dgn Universiti Malaysia Kelantan kampus Jeli. Kpd sesiapa berminat cal say dhulu Amin 0133752100 atau email amg_aming@yahoo.com  
  16. Mohd Salim 3 - Mon 1/Jul/2013 1:13pm
    salam kepada semua...saya ada secebis tanah tepi highway sg besi ke s'ban..kelulusan petrol station dah ada..kawasan amat strategik ....kalau minat blh call saya...harga 1sq/f RM170.00...boleh runding....
    019-6511880 Salim..  
  17. Sarimah Suboh - Thu 17/Apr/2014 4:59pm
    Salam..sahabat saya memiliki sebuah bengkel kereta, beliau ingin maklumat lanjut tentang cara bagaimana membuat permohonan untuk menjadi francais pusat service kereta EON. ....boleh tak kawan2 kat sini kongsi idea..tq.  
  18. Go Ori - Fri 22/Aug/2014 12:29am
    Salam, sy sdg mencari kontraktor membina stesen minyak mini di Johor Jln Segamat. Sila PM saya.  
Page 1   (Total 18 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2880)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (230)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1126)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (827)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1287)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (582)
Bisnes Ice Blended (717)
Bisnes Jam Tangan (295)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (514)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (703)
Bisnes Minuman (1505)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (894)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3453)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (376)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (693)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3473)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (336)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2011)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (756)
Expo Karnival Tapak Niaga (6724)
Forex Malaysia (1977)
Haiwan Peliharaan (480)
Haji Dan Umrah (473)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1054)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1788)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2016)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4037)
Kedai Kamera Dan Camcorder (352)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1937)
Kedai Sewa (1675)
Kereta Baru (1674)
Kereta Terpakai (5103)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5150)
Kerja Kemahiran (2058)
Kerja Kosong (12503)
Kerja Praktikal (2263)
Kerja Sales (2386)
Kerja Sambilan (6553)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (421)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (331)
Kursus Dan Seminar (2916)
Kursus Kecantikan (706)
Kursus Makanan (680)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1648)
Mencari Pelabur (3777)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (279)
Mesin Industri (527)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2671)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (918)
Pasar Basah (1504)
Pekerja Asing (1290)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1923)
Pembekal Barang Runcit (1604)
Pembekal Beras (120)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (665)
Pembekal Kerepek (1131)
Pembekal Keropok (466)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (104)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (894)
Pemborong Cadar Dan Tilam (468)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (722)
Pemborong Lampin (309)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (786)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1706)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4343)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2861)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (515)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (970)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1582)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2675)
Pengedar Produk Kesihatan (3082)
Pengurus Majlis (612)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (559)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (533)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (641)
Pinjaman Peribadi (11089)
Pinjaman Perniagaan (1885)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2064)
Program Dropship (7028)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1655)
Pusat Latihan (673)
Pusat Memandu (128)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1429)
Pusat Tuisyen (1135)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4440)
Rumah Untuk Dijual (3882)
Servis Freelance (1153)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (873)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (612)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2652)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (781)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (668)
Tanah Untuk Dijual (5019)
Tempahan Biskut Dan Tart (2178)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (679)
Tempahan Katering (2225)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (199)
Ubahsuai Pejabat (667)
Ubahsuai Rumah (1745)
Urut Tradisional (840)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (417)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2353)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1434)