Membuka Agensi/Syarikat Pelancongan
Shahrizad - Tue 2/Feb/2010 4:40pm [Last Comment]
Salam sejahtera........sekiranya tuan/puan ada kemuskilan bagaiman nak membuka agensi pelancongan/kertas kerja dan prospek di dalam bidang pelancongan...bole lah hubungi saya.......

Niche: Bisnes Pelancongan
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Mr Razie - Sun 13/Mar/2011 10:17pm
    Assalammualaikum En. Shahrizad...saya juga seperti yang lain berminat untuk menubuhkan agensi pelancongan ...diharap boleh berkongsi dengan saya garis panduan cara awal penubuhan dengan SSM sehingga la kertas kerja dgn TDC. Terima Kasih.  
  2. Shahrizad - Sun 13/Mar/2011 11:34pm
    Waalaikumsalam tuan.....untuk set up syarikat sdn bhd,apa yg perlu buat adalah ,melantik setiausaha syarikat bagi urusan nama syarikat dengan ssm.itu semua biar stiausaha syarikat yg uruskan.kemudian baru memohon lesen agensi pelancongan.sila berikan email untuk saya beritahu dengan lebih lanut.terima kasih tuan  
  3. Shahrizad - Mon 14/Mar/2011 7:17pm
    Salam sejahtera...saya ingin memaklumkan kepada semua yang membaca forum ini terutama yang ingin melancong....Tolong pastikan syarikat agensi pelancongan yg tuan puan mahu gunakan berlesen...tolong minta no lesen syarikat tersebut untuk mengelakkan penipuan ...rasanya banyak lagi yg berniaga secara haram....tolong pastikan kerana banyak lagi travel agent yang berlesen di luar sana....  
  4. Hariani - Mon 14/Mar/2011 9:56pm
    Betul ke En. Shahrizad kerja kat TDC? Merujuk kepada Bil. 8, jawapannya confuse kerana x dpt membezakan antara TDC dan Kementerian Pelancongan.  
  5. Mr Razie - Mon 14/Mar/2011 10:11pm
    Ini email saya..razzy2adik@yahoo.com.my. Saya difahamkan juga untuk agensi pelancongan ada banyak setiausaha syarikat yang berpengalaman.Mohon juga diberikan juga no.tel & info.Terima Kasih banyak.  
  6. Shahrizad - Tue 15/Mar/2011 10:37am
    Untuk pengetahuan hariani, Tourism Malaysia (nama lama adalah tdc) merupakan agensi di bawah Kementerian Pelancongan.  
  7. Shahrizad - Tue 15/Mar/2011 10:44am
    Salam En razie...sila check email nanti...terima kasih  
  8. Hassari Sany Hassim - Fri 18/Mar/2011 5:42pm
    Salam En Shahrizad,saya berminat untuk membuka syarikat pelancongan tp saya tidak tahu mcm mana nak memulakan perniagaan saya dan juga cara-cara membuka syarikat tersebut.Diharap En Shahrizad dapat membantu saya.ni alamat emel saya benhassari@yahoo.com  
  9. Shahrizad - Sat 19/Mar/2011 1:38pm
    As salam tuan hassari...saya telah pun email pada tuan......sekiranya ada apa apa...bole hugungi saya....terima kasih  
  10. Shahrizad - Wed 6/Apr/2011 10:15am
    As salam...alhamdulillah ,beberapa agensi pelancongan yg memohon lesen telah pun di luluskan lesen mereka....selamat menjalankan perniagaan pelancongan...yg penting ianya sah dan berlesen....jgn lupa memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan....yg penting jangan ada double standard dah la.....if ada apa apa masalah mengenai pelancongan...sila email atau hubungi saya.  
  11. Shahrizad - Sat 9/Apr/2011 11:51pm
    Tak ada apa apa pun....saya hanya membantu kepada orang yg perlu dibantu dan betul betul berminat dalam bidang ni.....industri pelancongan ni besar....semua org akan dapat merasa coz ianya tak kan habis...semuanya ada di malaysia ni....setiap hari ada 1 produk pelancongan yg baru untuk di promosikan....market untuk domestik terlalu biasa....cuma kita perlu lebih kreatif dalam membangunkan satu satu pakej pelancongan......sama sama la kita usahakan nya......  
  12. Studio Hafiz - Wed 20/Apr/2011 1:30am
    Encik Shahrizad... Saya pun berminat gak ngan bisnes pelancongan ni.. Encik send detail ke email saya, boleh??? mhafizhamdan@gmail.com  
  13. Johan 16 - Wed 20/Apr/2011 3:25am
    Salam en Shahrizat,
    saya amat berminat untuk menjalan kan perniagaan ini(agensi pelancongan)..sy juga telah melakukan research sedikit demi sedikit tentang bidang ini..
    namun, saya perlukan pertolongan tuan, dimana sekarang,saya bermula dari kosong..sekiranya ada syarikat yang tidak aktif dan perlu diambil alih dari pandangan tuan,saya juga berminat utk membeli..jika kene pada harga dan syaratnya..
    saya amat berharap en.Shahrizad dapat membantu saya dalam perkara ini,kerana,dari pengamatan saya,bidang ini mempunyai potensi yang sangat besar. harap tuan dapat membantu sedikit sebanyak..
    no HP saya: 014 220 2566 dan email : az.qliq at gmail.com..
    saya dahulukan dengan berbanyak terima kasih.  
  14. Shahrizad - Wed 20/Apr/2011 9:17am
    As salam tuan - tuan...saya telah pun email pada tuan...harap dapat cek email...sekiranya ada apa apa yang tak faham...harap hubungi saya  
  15. Ila 6 - Fri 22/Apr/2011 1:46pm
    Salam En Shahrizad,
    Saya berminat untuk membuka motel. Boleh beri panduan dan tunjuk ajar dari kertas kerja hingga ke bantuan pinjaman?
    Terima Kasih  
  16. Zamri 29 - Sat 23/Apr/2011 9:54pm
    en shahrizad...email juga ke saya di tunjangresources@yahoo.com  
  17. Shahrizad - Wed 27/Apr/2011 3:09pm
    As salam buat semua warga majalah.com.
    apa yang saya perhatikan masih ramai yang menjalankan perniagaan agensi pelancongan tanpa lesen yang sah.Saya mohon pada semua agar mohon la lesen kerana ianya tidaklah susah dan sekiranya tidak tahu tanyalah pada saluran yang betul agar tuan/puan tidak keliru.  
  18. Shahrizad - Thu 28/Apr/2011 12:59pm
    As salam....Kepada semua warga majalah.com yang berminat untuk menjalankan /membuka agensi pelancongan,,,satu seminar pelancongan akan diadakan tak lama lagi bagi untuk menerangkan cara cara menubuhkan syarikat agensi pelancongan,pembangunan pakej pelancongan,rules and regulation serta marketing.seminar ini atas inisiatif syarikat konsultant dengan kerjasama Kementerian Pelancongan....masa dan tarikh akan saya maklumkan kemudian nanti tapi cadangan pada bulan Mei.....  
  19. Akmal Akram - Thu 28/Apr/2011 11:17pm
    salam en. sharizad,
    saya dalam proses untuk membuka syarikat pelancongan dalam masa terdekat. Apabila ditanya kepada setaiusaha syarikat yg modal berbayar (paid-up capital) mestilah minimum RM200,000... adakah saya perlu menyediakan modal sebanyak itu untuk membuka syarikat pelancongan tersebut?  
  20. Shahrizad - Thu 28/Apr/2011 11:27pm
    salam en akmal....paid up capital tu tak semestinya kena ada wang sebanyak tu dalam acc...cuma perlu dalam kertas sahaja....tetapi tak semua com.sec yang mau buat begitu...banyak syarikat yg saya buat semua paid up just appear dalam paper sahaja dan lesen dah pun lulus  
  21. Abdul Majid 2 - Sat 30/Apr/2011 10:30am
    As salam... wrt.. Tn Shahrizad,

    Saya amat berbesar hati untuk memulakan/membuka syarikat pelancongan. Saya masih "0" dalam hal ini. Namun cita2/minat telah lama, saya akan berjaya jika ada bimbingan/usaha keras. Untuk makluman tuan, saya ingin membina kawasan pelancongan berkonsep inap desa yang kapasiti keluasannya 10/15 ekar. Ia mengandungi semua kemudahan, tetapi berkonsepkan desa/hostel/kanopi/separoh moden. Apakah kertas kerja diperlukan. Masalah kewangan membelengu. Cadangan tapak dilembah Tembeling-Taman Negara/Ulu Tembeling. Saya ingin merebut peluang disediakan kerajaan mengenai ECER/EKOPELANCONGAN. Saya pohon pandangan/bantuan tuan. Terima kasih.  
  22. Shahrizad - Sat 30/Apr/2011 10:52am
    Salam Tuan Majid.....sila berikan saya email address dan saya akan email detail  
  23. Abdul Majid 2 - Sat 30/Apr/2011 11:46am
    Salam tuan Shahrizad...,

    email : abe_zed@yahoo.com

    Abdul Majid bin Yatim,  
  24. Emphasistrade - Mon 2/May/2011 10:14am
    Saya juga sedang merancang untuk menubuhkan agensi pelancongan. mohon bimbingan dan tunjuk ajar dari En. Sharizad... Apakah benefit yang kita boleh dapat apabila menubuhkan agensi pelancongan ni...adakah tiket penerbangan dan hotel kita akan dapat lebih murah?

    mad77hbp@gmail.com  
  25. Abdul Majid 2 - Mon 2/May/2011 10:19am
    Salam tuan Shahrizad...,

    email saya : abe_zed@yahoo.com

    Saya masih menunggu email detail bagi memulakan draf cadangan dan akan terus berhubung dengan tuan dari masa ke semasa. K/sama tuan saya ucapkan t/kasih.

    Abdul Majid b. Yatim,  
  26. Shahrizad - Mon 2/May/2011 7:22pm
    As salam...saya dah email pada tuan tuan...harap cek email.....terima kasih  
  27. Ezze - Tue 3/May/2011 11:40am
    salam en.sharizad

    boleh emailkan saya cara untuk buka travel agency dan nama company secretary yg boleh buatkan pendaftaran untuk travel company

    email add: ezznaz@gmail.com  
  28. Shahrizad - Tue 3/May/2011 1:37pm
    salam....saya telah email pada u....harap cek email.....terima kasih  
  29. Syafiq 8 - Tue 10/May/2011 2:22pm
    salam...saya pun berminat untuk membuka agensi pelancongan ni, tapi tidak tahu cara untuk memulakan perniagaan, harap en.shahrizad dpat membantu...ni email saya hajmo_ent@yahoo.com... terima kasih  
  30. Shahrizad - Sat 14/May/2011 8:50am
    As salam pada semua warga majalah...ingin saya berkongsi sedikit permasalahan semasa memohon lesen agensi pelancongan.....pastikan sijil serta surat pengalaman kerja pengarah dan share holder syarikat ada semasa memohon kerana ianya penting dan salah satu syarat semasa memohon lesen.Banyak yg saya uruskan terlepas pandang benda ni.....so tolong pastikan ye.sekian  
  31. Intan 99 - Thu 19/May/2011 12:01pm
    salam...

    sy berminat nak buka syarikat pelancongan, skg sy just organize kwn2 nak nak melancong ke indon n thailand.. tp x der lesen. blh tlg emailkan ke sy.. hrp2 en. shahrizad dpt bantu..

    tq
    intan
    mizpay_use@yahoo.com
    017-5522006  
  32. Shahrizad - Thu 19/May/2011 10:19pm
    puan intan....nanti cek email ye  
  33. Lyana 8 - Tue 31/May/2011 4:44pm
    Assalammualaikum,,,En Shahrizad..saya seperti yang lain2 amat berminat dalam bidang perlancongan ini. saya totally zero tiada apa2 pengalaman dalam apa2 perniagaan. saya perlukan bantuan en Shah jika dapat membantu guide saya bagaimana untuk bermula ,,apa perlu saya buat ,,minimum modal sekiranya saya ingin membuat agensi perlancongan. harap dapat membantu saya.
    terima kasih.
    Lyana_0483@yahoo.com.my  
  34. Nadya 9 - Wed 8/Jun/2011 9:16am
    salam..
    tlg email sy..
    nadya_razif@yahoo.com  
  35. Shahrizad - Wed 8/Jun/2011 10:21am
    As salam semua....lyana dan nadya...sila semak email anda ye....dan bagi yang telah lulus permohonan lesen agensi pelancongan selamat menjalankan perniagaan dan terimakasih atas kepercayaan anda pada saya.....sekiranya ada masalah harap hubungi saya .....bagi yang baru nak mohon boleh hubungi saya...insya'allah tuan /puan juga akan mendapat lesen seperti mereka yang dah dapat  
  36. Dhiyana 2 - Tue 14/Jun/2011 10:45am
    salam en shahrizad.boley tak emailkn sy secare detail bgaimane ingin membuka agensi pelancongan?bagaimane untuk dptkn lesen pelancongan..terima kasih atas jase baik saudare..
    dya_naruto@yahoo.com  
  37. Shahrizad - Thu 16/Jun/2011 11:54am
    dhiyana.....nanti sila semak email ye...untuk makluman saya kini berada di kota kinabalu sabah selama 2 hari atas urusan kerja....kepada sesiapa di kota kinabalu yang ada masalah untuk memohon lesen agensi pelancongan bole hubungi atau jumpa saya sendiri. (0126197176).insyaŠllah saya akan cuba bantu...saya akan pulang ke kl pada hari sabtu......  
  38. Capi 2 - Thu 16/Jun/2011 10:18pm
    salam,mintak tuan bg panduan utk org baru yg berminat....pengalaman tiada,modal tiada,semangat dan cita2 ajer yg ada....atif_capi@yahoo.com  
  39. Shahrizad - Fri 17/Jun/2011 9:23am
    salam.....dalam apa saja perniagaan perlulah ada modal walau sekecil mana pun perniagaan tersebut....tentang pengalaman pula sekiranya minat tuan bole la buat research sikit melalui internet berkenaan prospek market dan produk pelancongan.Berkenaan modal tu buat masa ni Kementerian Pelancongan belum ada la peruntukan tapi tuan bole la cuba mohon di kemeterian Usahawan ...rasanya ada kot.  
  40. Isyaza - Fri 17/Jun/2011 12:21pm
    As Salam En Shahrizad

    Boleh minta tlg emaiklan pada saya bagaimana prosedur & panduan utnuk membuka agensi perlancongan (e.g : selain berapa modal, apa lagi kriteria yg perlu ada bagi seseorg utk membuka agensi seperti perlu menghadiri kursus, pengetahuan bahasa asing etc secara general)

    terima kasih banyak di ucapkan :)

    isyaza_2005@yahoo.com  
  41. Capi 2 - Fri 17/Jun/2011 2:34pm
    thanks tuan,at least bila tgk dlm forum ni,memerlukan modal rm200k? mana bumiputera nak memilikinya,kecuali la mereka dari golongan yg kaya, kalau buat daftar perniagaan perlancongan dan daftar di kementerian perlancongan,tapi modal tak lah sebanyak itu,at least dlm 10k ke.....pasaran maybe blh di buat utk domestik dulu ke,blh lulus ke?
    rm200k blh buka stesen minyak sebijik tu....atau ada plan lain yg blh membantu? harap tuan tuan sudi balas dan membantu sy.....  
  42. Shafry - Sun 19/Jun/2011 10:18am
    as salam... sy berminat dan ingin mengetahui cara membuka syarikat sdn bhd yg berkaitan dgn agency pelancongan... emailkan kepada saya shafrytem@yahoo.com.my  
  43. Shahrizad - Mon 20/Jun/2011 11:32am
    capi 2 dan shafry.....nanti tolong cek email ye.....terima kasih  
  44. Shafry - Thu 23/Jun/2011 2:17am
    dlm akaun harus 200k .. @ ada cara lain... harap emailkan pada saya .  
  45. Mariam 20 - Fri 24/Jun/2011 4:53pm
    salam...saya pun berminat untuk membuka agensi pelancongan malah saya juga mempunyai lesen selaku pemandu pelancong, tapi tidak tahu cara untuk memulakan perniagaan, dan tiada modal ..........apakah yg perlu saya sediakan untuk mula kan semua nya harap en.shahrizad dpat membantu...ni email saya mai_lam288@yahoo.com... terima kasih  
  46. Shahrizad - Sun 26/Jun/2011 1:16pm
    salam puan mariam....nanti cek email ye

    terima kasih  
  47. Shireen Aida Shamsul Khalil - Mon 27/Jun/2011 12:11pm
    Salam,

    saya berminat nak tau cara buka syarikat travel utk uruskan jemaah umrah...harap pihak tuan dapat membantu.

    thank you  
  48. Shahrizad - Mon 27/Jun/2011 10:02pm
    salam....harap puan dapat berikan email puan dan saya akan terangkan dengan lebih lanjut,,,terima kasih  
  49. Shahrizad - Mon 4/Jul/2011 11:58am
    Assalamualaikum dan salam 1 malaysia buat semua warga majalah.com. Untuk makluman semua saya akan berada di Johor Bahru pada 17 - 20 Julai 2011. Sekiranya ada sesiapa yg ada masalah mengenai permohonan lesen/memohon lesen agensi pelancongan bole terus berjumpa dengan saya di Johor Bahru..harap dapat hubungi saya 0126197176....terima kasih  
  50. Nurul Damia Zahra - Mon 11/Jul/2011 4:48pm
    salam...En sharizad, sy nk mna pndgan..sy brminat dlm dunia travel, tp disebabkan modal brbayar yg tggi, sy simpan sahaja hasrat ni..tp jikalau sy brminat utk mnjadi agen menjual pakej, apa prosedur yg perlu sy lalui..harap en shahrizad spt membantu..  
< Prev | Page 3 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 865 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2749)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (218)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (369)
Bisnes Ais Krim (503)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (810)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1366)
Bisnes Ebook (1049)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (172)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1491)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1467)
Bisnes Pasar Malam (1973)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (862)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1112)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (665)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3344)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1780)
Diskusi Bisnes (1966)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6524)
Forex Malaysia (1892)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1015)
Iklan Tv Radio Media Massa (225)
Import Dan Eksport (333)
Ingin Berniaga (2826)
Insurans Dan Takaful (1734)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1991)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3870)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1640)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5016)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4856)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11856)
Kerja Praktikal (2096)
Kerja Sales (2296)
Kerja Sambilan (6356)
Konsultan Peguam (152)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (483)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (683)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2069)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2829)
Kursus Kecantikan (692)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3694)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (518)
Mesin Jahit (377)
Mesin Proses Makanan (573)
Pakej Pelancongan (2617)
Pakej Perkahwinan (1207)
Pakej Perniagaan (895)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1241)
Pelaburan Saham Unit Trust (950)
Pembantu Rumah Asing (1870)
Pembekal Barang Runcit (1586)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (386)
Pembekal Kelapa Dan Santan (652)
Pembekal Kerepek (1102)
Pembekal Keropok (448)
Pembekal Kicap Dan Sos (225)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (241)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (700)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1665)
Pemborong Pakaian Lelaki (1132)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4241)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2803)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (483)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (955)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (590)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1545)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2635)
Pengedar Produk Kesihatan (3011)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (731)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (697)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (728)
Peralatan Sukan (555)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1539)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (613)
Pinjaman Peribadi (10644)
Pinjaman Perniagaan (1846)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1330)
Program Consignment (2024)
Program Dropship (6776)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1555)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (368)
Pusat Tadika Dan Taska (1328)
Pusat Tuisyen (1072)
Rancangan Perniagaan (599)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4317)
Rumah Untuk Dijual (3757)
Servis Freelance (1120)
Servis Keselamatan (727)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (463)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1835)
Sewa Lori (2572)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (908)
Studio Grafik Dan 3D (1111)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (738)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (643)
Tanah Untuk Dijual (4880)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2168)
Tempahan Kek Dan Coklat (2152)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1760)
Tempahan Minuman Dan Dessert (465)
Tempahan Nasi Lemak (527)
Tempahan Roti (365)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (801)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (404)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2318)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)