Membuka Agensi/Syarikat Pelancongan
Shahrizad - Tue 2/Feb/2010 4:40pm [Last Comment]
Salam sejahtera........sekiranya tuan/puan ada kemuskilan bagaiman nak membuka agensi pelancongan/kertas kerja dan prospek di dalam bidang pelancongan...bole lah hubungi saya.......

Niche: Bisnes Pelancongan
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Shahrizad - Mon 17/Jun/2013 9:04am
    salam

    saya dah email  
  2. Ringgit Maker - Tue 18/Jun/2013 6:13pm
    salam tuan,saya berminat nak buka agensi pelancongan tapi kurang ilmu..nak minta tolong kalau tuan boleh guide kan cara..email ringgit_maker@ymail.com  
  3. Musnazri - Wed 19/Jun/2013 12:48am
    salam en shahrizad.. mohon bantuan tuan ttg cara2 untuk mendapatkan lesen dalam bidang perlancongan..tq
    email : musnazri76@yahoo.com  
  4. Miss Yana - Wed 19/Jun/2013 12:48pm
    Salam..
    En Shahrizad,

    Boleh emailkan contoh2 kertas kerja yang dimaksudkan ke kembaraasia@yahoo.com.my,kerana sy menghadapi kesulitan tentang nya.

    Terima Kasih.  
  5. Shahrizad - Wed 19/Jun/2013 2:27pm
    salam...saya dah email pada semua

    terima kasih  
  6. Mohd Zarni - Wed 19/Jun/2013 9:34pm
    salam tuan,
    mohon pencerahan bagi membuka /take over syarikat perlancungan. mohon garis panduan daripada tuan, emailkan ke :mohdzarni@gmail.com  
  7. Shahrizad - Wed 19/Jun/2013 11:36pm
    salam...saya dah email

    tq  
  8. Hazelli Hanapi - Thu 20/Jun/2013 2:04pm
    Shahrizad, email me as well , hazellihanapi@gmail.com  
  9. Shahrizad - Fri 21/Jun/2013 8:32am
    salam....email hazeli tak lepas.......ada email lain ke?  
  10. Dino 30 - Mon 24/Jun/2013 12:34pm
    Salam, boleh email setup company sewa kenderaan berlesen, sbb Ada permintaan dari pelancong tempat an Dan dari luar negara di Kuching, Sarawak.
    TQ
    Email.: eenal@hotmail.com  
  11. Shahrizad - Mon 24/Jun/2013 3:16pm
    salam
    saya dah email  
  12. Farid Utm2s - Tue 2/Jul/2013 8:11pm
    Assalam.
    Tuan izad. Boleh email kan saya apa yang perlu saya lakukan untuk membuka syarikat pelancongan & butiran yang perlu ada. Kami baru bermula dari 'kosong '.
    Terima kasih.
    Email: sales@utm2s.com  
  13. Benzaj - Fri 5/Jul/2013 3:29am
    Assalam, En Izad. Mohon tunjuk ajar encik bagaimana utk membuka travel agency berlesen.
    Terima Kasih
    Mohon encik emailkan ke: akmalzaj@kembarabintang.com  
  14. Benzaj - Fri 5/Jul/2013 3:41am
    Bila2 dlm masa terdekat ini encik akn berada di sekitar KL?  
  15. Skygen Transportation - Sun 7/Jul/2013 12:47am
    Helo,saya berminat dlm bisnis ni boleh emailkan ke skygen79@gmail.com.tq  
  16. Yahuza Ab Rahman - Sun 7/Jul/2013 2:51pm
    email saya jihad4iman@yahoo.com  
  17. Shahrizad - Mon 8/Jul/2013 10:15am
    salam...saya dah email pada tuan/puan.

    selamat menyambut bulan ramadhan...  
  18. Mad 4 - Mon 8/Jul/2013 4:28pm
    Salam tuan shahrizad, saya ingin mengetahui dari A to Z dan saya Zero knowledge berkenaan membuka syarikat travel. Saya ada membuat kajian dan sangat berminat cuma lagi tidak mengetahui selok belok dan permulaan bagi menubuhkan agensi samada mengambil alih atau membuat permohonan baru. Emailkan kepada saya butiran lanjut. Terima kasih.  
  19. Shahrizad - Tue 9/Jul/2013 12:18am
    apa emailnya?  
  20. Shahrizad - Tue 9/Jul/2013 11:49am
    as salam

    SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA BUAT SEMUA WARGA FORUM........  
  21. Muhamad Firdaus Bin Md Salleh - Tue 9/Jul/2013 10:49pm
    Saya berminat untuk membuka syarikat perlancongan dalam malaysia...saya ingin kertas kerja encik..
    email;- fairuziryb@gmail.com
    selamat berpuasa encik sharizad  
  22. Mad 4 - Tue 9/Jul/2013 11:20pm
    Maaf encik sharizad. Emailnya mastermindthings@gmail.com  
  23. Shahrizad - Wed 10/Jul/2013 7:20am
    salam...saya dah email  
  24. Mad 4 - Wed 10/Jul/2013 1:32pm
    maaf saya tak terima. Boleh hantarkan sekali lagi. mastermindthings@gmail.com  
  25. Shahrizad - Wed 10/Jul/2013 3:41pm
    salam...saya dah email  
  26. Ez 8 - Thu 11/Jul/2013 12:21am
    saya bercadang untuk membuka bisness chalet tetapi saya nie zero knowledge tentang perniagaan ini,harap En.Shahrizad dapat membantu.email saya ez_ajun6338@yahoo.com

    Terima Kasih  
  27. Admincst - Fri 12/Jul/2013 10:16pm
    saya berminat, tlg email sedikit info ujntuk says.tq

    Salehuddinayub.a.latif@gmail.com  
  28. Fikrishamsuddin - Sat 13/Jul/2013 1:15am
    Minta info utk mulakan bisnez chalet. Trimas :)

    mohammadfikrishamsuddin@gmail.com  
  29. Khairulfadzly - Sat 13/Jul/2013 5:58am
    assalamualaikum. saya dah ada company cuma takde lesen sahaja. minta bantuan en sharizad dalam hal nie. ini email saya. albarakahtravelandtours@gmail.com  
  30. Shahrizad - Sun 14/Jul/2013 1:04am
    salam...saya dah email...  
  31. Kerol 22 - Mon 15/Jul/2013 8:59am
    salam, boleh email saya detail tentang bagaimana nak mula sbg part time agen pelancongan dan juga utk menubuhkan bisness pelancongan ni? saya sgt berminat.
    Email saya : khairulhafizi85@yahoo.com
    terima kasih  
  32. Mohd Firdaus 105 - Thu 25/Jul/2013 11:18am
    salam en izad boleh tolong tunjuk ajar cara untuk membuka perniagaan pelancongan & pengembaraan serta kertas kerja sekali..

    tq  
  33. Shah 876 - Sat 27/Jul/2013 3:26pm
    Assalamualaikum. Sy ingin memulakan perniagaan e-ticketing dan juga kereta sewa. Sy iada pengalaman langsung dan inginkn bantuan En Sharizad dr segi lesen yg diperlukn, bagaimana memohon dab sdgnya.. email sy: mmuzaparshah@yahoo.com  
  34. Shahrizad - Mon 29/Jul/2013 12:22am
    salam...saya dah email....mana yang belum terima harap hubungi saya di 012-6197176 untuk keterangan lanjut....terima kasih  
  35. Safar 7 - Thu 1/Aug/2013 10:37pm
    Assalamualaikum En shahrizad boleh tolong tunjuk ajar cara untuk membuka agen pelancongan dan tolong cerita keseluruhan tentang perniagaan ini. terima kasih
    email sy: nsr.safar@gmail.com  
  36. Mohd Firdaus 105 - Fri 2/Aug/2013 12:33pm
    en izad sy masih blum trima email dri en izad harap dapat emailkn  
  37. Shahrizad - Sat 3/Aug/2013 12:30pm
    apa emailnya mohd firdaus?  
  38. Amirul 232 - Sat 3/Aug/2013 11:42pm
    Salam En Shahrizad..

    Mohon email kepda sy juga.. sy berminat untuk membuka syarikat pelancongan di langkawi. mohon tunjuk ajar. tQ

    email : mrbroga@gmail.com  
  39. Shahrizad - Mon 5/Aug/2013 12:37am
    salam ...saya dah email....en firdaus harap hubungi saya atau email saya di izadtdc@gmail.com...terima kasih  
  40. Mansor Abu Bakar - Mon 5/Aug/2013 12:22pm
    Salam En Sharizad. Saya berminat membuka travel agent untuk inbound dan outbund . Boleh email kat saya segala syarat syarat seperti insurance dan Bank Gurantee. Email saya arabi56@hotmail.com  
  41. Shahrizad - Tue 6/Aug/2013 12:02am
    salam...saya dah email..

    SELAMAT HARI RAYA NAAF ZAHIR BATIN buat semua warga majalah....berhati hati di jalan raya.  
  42. Riana88 - Tue 6/Aug/2013 11:37pm
    assalam en shahrizad sy berminat untuk tahu lebih lanjut berkenaan travel agency.. boleh email sy : norfazlinanaderi@gmail.com  
  43. Shahrizad - Tue 13/Aug/2013 8:42am
    as salam

    saya dah email ...tq  
  44. Malsom14 - Tue 27/Aug/2013 1:49pm
    salam tuan, tolong email details ke halimsapar14@gmail.com..asap..tq  
  45. Shahrizad - Tue 27/Aug/2013 2:07pm
    as salam

    saya dah emailkan  
  46. Hamidah Binti Yunus - Wed 28/Aug/2013 4:43pm
    as salam.. saudara Sharizad, sy dh ada syarikat enterprise, boleh tak gunakan syarikat itu untuk buka travel agency atau mohon semula. boleh emailkan saya cara untuk buka travel agency dan nama company secretary yg boleh buatkan pendaftaran untuk travel company

    email add: asstieque@yahoo.com  
  47. Mansor Abu Bakar - Wed 28/Aug/2013 9:06pm
    Salam En Sharizad, minta tolong emailkan contoh kertas kerja untuk memohon lesen. Saya menhadapi kesulitan cara nak buat. Email saya arabi56@hotmail.com  
  48. Shahrizad - Thu 29/Aug/2013 4:24pm
    as salam

    saya dah email dah pada tuan/puan

    tq  
  49. Halisah - Sat 31/Aug/2013 4:21am
    Salam Tuan Ezad..
    Saya merancang dan berminat untuk membuka tempat peranginan di Kudat Sabah esp area Tip of Borneo,tolong beri pendapat dalam perkara ini tuan.
    Email add: aliakhbarh@yahoo.com  
  50. Woro Walasadati - Wed 4/Sep/2013 9:28pm
    Assalamu'alaikum Tuan Shahrizad...masih ingat dengan syarikat Walasa Tour & Travel Sdn Bhd? boleh tak Tuan membantu untuk memohon lagi lesen Ticketing Sahaja.. Sebab Sebagian Besar AIrline dah meluluskan sebagai agent ticketing...tp lesen blm ada lagi.. boleh kami menghubungi Tuan??? tq  
< Prev | Page 14 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 814 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2310)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1366)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (192)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (437)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (969)
Bisnes Burger (506)
Bisnes Cermin Mata (143)
Bisnes Cuci Kereta (721)
Bisnes Cyber Cafe (410)
Bisnes Dobi (1256)
Bisnes Ebook (961)
Bisnes Handphone (1131)
Bisnes Hotel Dan Resort (487)
Bisnes Ice Blended (635)
Bisnes Jam Tangan (252)
Bisnes Jeruk (145)
Bisnes Kitar Semula (432)
Bisnes Komputer (1380)
Bisnes Kurier Dan Logistik (588)
Bisnes Minuman (1299)
Bisnes Pasar Malam (1716)
Bisnes Pelancongan (462)
Bisnes Perabot (737)
Bisnes Prepaid Dan Reload (962)
Bisnes Restoran (2917)
Bisnes Roti Dan Bakeri (638)
Bisnes Salun Rambut (319)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (584)
Bisnes Steamboat (181)
Bisnes Tablet Pc (421)
Bisnes Tradisional (767)
Bisnes Untuk Dijual (2865)
Bisnes Waffle Dan Jagung (346)
Bisnes Western Food (267)
Dewasa 18sx (1584)
Diskusi Bisnes (1796)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (629)
Expo Karnival Tapak Niaga (5415)
Forex Malaysia (1605)
Haiwan Peliharaan (384)
Haji Dan Umrah (423)
Hiasan Dalaman (631)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (896)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (290)
Ingin Berniaga (2637)
Insurans Dan Takaful (1526)
Insurans Roadtax Kereta (301)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1844)
Kedai Emas (404)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2314)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (623)
Kedai Jahit (3306)
Kedai Kamera Dan Camcorder (311)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (315)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1575)
Kedai Sewa (1499)
Kereta Baru (1375)
Kereta Terpakai (4414)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3846)
Kerja Kemahiran (1638)
Kerja Kosong (9493)
Kerja Praktikal (1552)
Kerja Sales (1839)
Kerja Sambilan (5360)
Konsultan Perniagaan (385)
Kontrak Swasta (245)
Kontrak Tender Kerajaan (417)
Kontraktor Balak Dan Kayu (433)
Kontraktor Jurutera (488)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (201)
Kontraktor Minyak Dan Gas (598)
Kontraktor Pasir (293)
Kontraktor Pembinaan (1795)
Kontraktor Perlombongan (283)
Kursus Dan Seminar (2552)
Kursus Kecantikan (642)
Kursus Makanan (615)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1480)
Mencari Pasangan Lelaki (29)
Mencari Pasangan Wanita (46)
Mencari Pelabur (3333)
Mesin Fotostat (313)
Mesin Freezer Dan Chiller (228)
Mesin Industri (440)
Mesin Jahit (323)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2353)
Pakej Perkahwinan (1128)
Pakej Perniagaan (777)
Pasar Basah (1271)
Pekerja Asing (1059)
Pelaburan Saham Unit Trust (837)
Pembantu Rumah Asing (1606)
Pembekal Barang Runcit (1477)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (415)
Pembekal Ikan Kering (345)
Pembekal Kelapa Dan Santan (554)
Pembekal Kerepek (956)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (198)
Pembekal Kurma Dan Kismis (263)
Pembekal Madu (206)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (375)
Pembekal Rempah Dan Perencah (517)
Pembekal Serunding (225)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1105)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (550)
Pemborong Bundle (799)
Pemborong Cadar Dan Tilam (377)
Pemborong Karpet (130)
Pemborong Kasut Dan Sandal (625)
Pemborong Lampin (276)
Pemborong Mutiara (103)
Pemborong Pakaian Bayi (711)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1455)
Pemborong Pakaian Lelaki (1025)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3822)
Pemborong Telekung Dan Songkok (515)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3198)
Pemborong Tuala (178)
Pemborong Tudung (2517)
Pembuat Papan Tanda Iklan (209)
Pembuat Plastik Kotak Botol (728)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (449)
Pendaftaran Syarikat (427)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (886)
Pengedar Bahan Pencuci (636)
Pengedar Buku Dan Majalah (540)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1439)
Pengedar Permainan Kanak2 (538)
Pengedar Produk Kecantikan (2402)
Pengedar Produk Kesihatan (2768)
Pengurus Majlis (554)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (640)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (634)
Penternak Kambing (256)
Penternak Lembu (336)
Penternak Udang (165)
Peralatan Makmal Dan Hospital (233)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (629)
Peralatan Sukan (506)
Perisian Komputer (485)
Perkakas Dapur (539)
Perkakas Elektrik (359)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1370)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (466)
Pinjaman Kad Kredit (363)
Pinjaman Kereta (507)
Pinjaman Peribadi (9261)
Pinjaman Perniagaan (1618)
Produk Dari China (468)
Produk Sejuk Beku (1166)
Program Consignment (1770)
Program Dropship (5817)
Pusat Bahasa (307)
Pusat Jagaan Bayi (1229)
Pusat Latihan (554)
Pusat Memandu (111)
Pusat Mengaji Agama (399)
Pusat Pendidikan Tinggi (470)
Pusat Rawatan (308)
Pusat Tadika Dan Taska (1084)
Pusat Tuisyen (933)
Rancangan Perniagaan (533)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3742)
Rumah Untuk Dijual (3332)
Servis Freelance (922)
Servis Keselamatan (616)
Servis Pembersihan (708)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (538)
Sewa Bas Dan Van (471)
Sewa Kereta Teksi Limo (1495)
Sewa Lori (2184)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (210)
Studio Fotografi (796)
Studio Grafik Dan 3D (871)
Studio Lukisan (110)
Studio Model Penyanyi Pelakon (624)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (110)
Sukan Berkumpulan (207)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4236)
Tempahan Biskut Dan Tart (1732)
Tempahan Hamper (167)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (596)
Tempahan Katering (1884)
Tempahan Kek Dan Coklat (1923)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1556)
Tempahan Minuman Dan Dessert (395)
Tempahan Nasi Lemak (460)
Tempahan Roti (315)
Terminal Bayaran (164)
Ubahsuai Pejabat (578)
Ubahsuai Rumah (1499)
Urut Tradisional (704)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (353)
Usahawan Tani (952)
Vending Machine (310)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2092)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1126)