Membuka Agensi/Syarikat Pelancongan
Shahrizad - Tue 2/Feb/2010 4:40pm [Last Comment]
Salam sejahtera........sekiranya tuan/puan ada kemuskilan bagaiman nak membuka agensi pelancongan/kertas kerja dan prospek di dalam bidang pelancongan...bole lah hubungi saya.......

Niche: Bisnes Pelancongan
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Rahman - Wed 3/Feb/2010 8:13am
    Shahrizad, syukur tuan ada pengalaman dalam bidang pelancongan.

    Bahagian 'Agensi pelancongan' ini dah menerima pertanyaan hampir 2 thn, tetapi belum ada yg tampil menawarkan perkhidmatan... sehinggalah Shahrizad datang.

    Sekiranya sdra Shahrizad dapat memberikan sedikit sebanyak latarbelakang dan laman web website sdra (jika ada), saya pasti ramai yg akan berminat dgn peluang ini.  
  2. Amanullah B Mohd Maiden - Wed 3/Feb/2010 10:09am
    saya amat berminat dalam bidang ini harap dapat memberi maklumat/detail ke email saya, tel. 0195784826  
  3. Ismi - Sat 6/Feb/2010 12:59pm
    Assalamualaikum..
    Saya nak tahu bagaimana nak memulakan perniagaan agensi pelancongan ini..Kini sy bekerja di salah sebuah agensi pelancongan..Harap dpt info drpd pihak tuan..Terima kasih  
  4. Rahman - Sat 6/Feb/2010 1:08pm
    Ismi, i klik pd Shahrizad punya link, i nampak email dia adalah:-

    izadtdc@gmail.com

    (mesti Shahrizad kerja di TDC)  
  5. Miss Ann - Sat 6/Feb/2010 3:33pm
    email saya.... ntahler_sape@yahoo.com  
  6. Zarul - Wed 10/Feb/2010 3:14am
    salam,tlg email pada saya juga imzachary.zahrul@yahoo.com. tq sharizad  
  7. Kushairi Amir - Thu 11/Feb/2010 5:53am
    salam
    saya ade cmpny outdoor & adventure & event management..
    saya slalu buat dan uruskn program teambuilding,camping,high rope,flying fox,wall climbing,white water rafting,kayak,paintball,hiking,jungle trekking,scuba diving,snorkling and byak lg xtvt mencabar untuk pelajar sekolah,pelajar universiti,koprat,syarikat dll.
    so sapa2 berminat untuk join xtvt @ join venture ngan saya di alu2 kn..

    bole cntct saya (013-3559665) (012-2694379)

    email = kushairiamir@yahoo.com

    facebook/friendster = kushairiamir@yahoo.com  
  8. Shahrizad - Wed 17/Feb/2010 8:00pm
    salam buat semua....memang betul tekaan tuan/puan...memang saya bertugas di TDC ataupun sekarang ni Kementerian Pelancongan...saya nampak banyak prospek di dalam bidang ni tapi hanya sedikit dari golongan bumiputera......sekiranya ada pertanyaan bole email pada saya atau telefon di 0126197176......terima kasih  
  9. Shahrizad - Wed 17/Feb/2010 8:10pm
    Untuk pengetahuan tuan/puan,untuk membuka agensi pelancongan perlulah mempunyai syarikat sdn bhd(nama syarikat perlulah bercirikan pelancongan....cth:abc holiday,abc leisure ataupun izad travel & tours)modal berbayar sebanyak rm200,000 (bandar besar...cth kl,jb)rm150,000(pekan ataupun kawasan luar bandar)kertas kerja.Borang akan saya berikan sekiranya berminat.Tuan/puan juga bole surf di laman web www.motour.gov.my danbole download borang serta apa saja berkenaan cara membuka agensi pelancongan ini. Sekiranya berminat bole lah hubungi saya di talian 0126197176...insya'allah saya akan tolong.

    jumpa lagi.......terima kasih  
  10. Siti Sue - Tue 2/Mar/2010 11:03am
    salam. En izad...saya telah 2 bln membuka agensi pelancongan..tetapi tidak mempunyai lesen pelancongan. Bagaimanakah caranya untuk saya mendapatkan lesen pelancongan? terima kasih  
  11. Mohd Azam - Tue 9/Mar/2010 3:45pm
    asalaam en sharizad..saya sangat berminat untuk mmbuka agensi pelancongan..dan saya sudahpun mendafatr syarikat..sekarang sya tak tau nak memulakan perniagaan saya..harap boleh bantu..tq  
  12. Sharif - Tue 16/Mar/2010 1:04am
    sy berminat n sy nak tahu lebih lanjut sila hubungi saya 0179004548  
  13. Shahrizad - Wed 17/Mar/2010 12:51am
    En Azam...harap dapat hubungi saya untuk keterangan lanjut di 0126197176...terima kasih  
  14. Shahrizad - Wed 17/Mar/2010 1:33pm
    Saya masih menunggu jawapan en azam...harap dapat hubungi saya,terima kasih  
  15. Nazeran - Mon 29/Mar/2010 10:02pm
    Salam..
    Nanti kontak saya di nazeran@nusatra.com untuk copy paperwork lesen pelancongan for free.

    Thanks
    www.nusatra.com  
  16. Shahrizad - Wed 7/Apr/2010 12:03pm
    Salam cik nazeran....bole saya tau apa no kpl syarikat tuan.......ni syarikat travel agent kan  
  17. Mohd Azmi Bin Daud - Mon 19/Apr/2010 11:35am
    salam...
    en.shah,saya berminat nak buka pusat pelancongan tapi tak tahu bagai mana caranya,dan juga bagai mana mahu memohon lesen perlancongan di harap en.shah dapat membantu saya hubungi saya 0166533489
    terima kasih  
  18. Hamdi Adha - Wed 21/Apr/2010 8:55am
    Salam Bro Izad...
    saya berminat dgn bisnes ni ,ada ym x?  
  19. Illa Damila - Tue 27/Apr/2010 5:12pm
    Salam..

    En.Shah ada kata yg bidang ini xbyk diceburi oleh bumiputera..saya adalah graduan ijazah lulusan pengurusan pelancongan dr IPTA...pada pendapat saya, ramai bumiputera yg berminat untuk menceburkan diri dlm bidang ini..namun peluang yg diberikan amat berkurangan..  
  20. Zulkifli 6 - Thu 6/May/2010 6:44pm
    salam En Nazeran blh emelkan copy paperwork utk mohon lesen pelancongan kepada saya i_zulkifli@yahoo.com .Sy berminat nk buka tour company.  
  21. Abd Jalil - Fri 21/May/2010 3:36am
    salam.en sharizad,saya bercadang untuk buka agensi umrah. saya perlukan bantuan serta ilmu awak dalam masalah ni..sila hubungi saya 019-7666915 @ email ke address teguhcemerlang@gmail.com

    terima kasih.  
  22. Rahim 9 - Mon 31/May/2010 12:57am
    Hi, saya ingin menjual travel agency saya. Lesen masih sah dan mempunyai office (sewa) di Kota Kinabalu, Sabah. Jualan termasuk dgn customer2 saya...masih ramai yang ingin datang ke Sabah yang telah booking confirmed.

    Sebab jualan: Saya ingin pulang ke semenanjung Malaysia.

    Rundingan untuk membeli boleh di buat dengan menghubungi saya di (013) 546 7711 atau off: (088) 272 858 - Rahim

    Terima kasih.  
  23. Shahrizad - Mon 14/Jun/2010 8:44pm
    Salam buat semua........lama juga saya tak ke mari dan banyak juga soalan soalan yg berkaitan pelancongan.insya'allah saya akan cuba bantu.Alhamdulillah sudah ada 3 syarikat telah saya bantu hingga mendapat lesen agensi pelancongan yg mana mereka berjumpa saya sendiri.Yg bertanya melalui email kebanyakan saya telah jawab sebaik mungkin dn berharap mereka akan menceburi perniagaan ini tak lama lagi.Yang mana ada persoalan atau tak berapa paham boleh email saya atau hubungi saya terus.
    terima kasih  
  24. Suziana 3 - Mon 28/Jun/2010 12:23pm
    firma kami menawarkan khidmat permohonan permit/lesen KPL (kementerian pelancongan)/paperwork/proposal dengan yuran yang rendah. sila hubungi kami. Tel: 014-9270590, 014-2629051  
  25. Naz 5 - Tue 13/Jul/2010 4:57pm
    Nak jual travel agency yg sudah lebih 20 tahun. Sesiapa berminat call 0133407517 (Pemilik travel agency). Sgt berpengalaman luas.Lokasi di Kuala Lumpur.  
  26. Ahmad Bukhori Bin Ghazali - Wed 4/Aug/2010 7:31pm
    Bagaimana mahu dapatkan loan untuk membuka Resort, Chalet atau Hotel 3 bintang?  
  27. Ismi - Thu 2/Sep/2010 1:45pm
    Assalamualaikum En Naz 5,

    Bleh berikan detail2 berkenaan travel agensi en serta harganya? Masih belum dijual lg ke? Sila emailkan ke ismi82@yahoo.com..Terima kasih  
  28. Shahrizad - Sat 4/Sep/2010 12:37am
    SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN BUAT SEMUA YANG MEMBACA FORUM NI.....SEMOGA SYAWAL MEMBAWA RZEKI SERTA KEBERKATAN KEPADA SEMUA  
  29. Shamree - Fri 10/Sep/2010 2:47am
    Rahim 9 dah jual ke agensi tu. saya nak tanya Kota Kinabalu tu bahagian mana.  
  30. Rini 4 - Mon 13/Sep/2010 2:00pm
    nk tau pakej ke tawau sabah 4 hari 3 mlm..hotel sederhana..sewa kereta  
  31. Shahrizad - Sun 19/Sep/2010 10:30am
    Salam lebaran....emmm ramai dah mula bekerja semula setelah cuti panjang kan.Ramai yg bertanya saya bagaimana nak buka agensi pelancongan ni.....harap dapat email terus pada saya atau hubungi saya terus ye.......so jumpa lagi nanti.  
  32. Rina 19 - Tue 21/Sep/2010 10:09pm
    Salam Rini 4, bleh call saya untuk sewa kereta. 0168109796  
  33. Zuariah - Thu 30/Sep/2010 11:10pm
    salam.....sy pun minat nk buka travel agensi di kuantan...tp x da pengalaman...boleh tak en.shahrizad bantu sy????? tlg email detail kat sy zueriey_kipsas@yahoo.com  
  34. Mohamed Saleem - Fri 8/Oct/2010 2:52pm
    salam... sy saleem. sy pun minat nak buka travel agensi di pulau pinang ... tapi tak tahu cara cara bagai mana nak uruskan lesen perniaga pelancogan malaysia...  
  35. Shahrizad - Thu 14/Oct/2010 11:21pm
    salam tuan....sila email saya......saya akan berada di pulau pinang pada 17-23 Oktober ni
    hubungi saya di 0126197176  
  36. Shahrizad - Tue 19/Oct/2010 11:19am
    Salam....saya kini berada di Pulau Pinang,,,so pada sesiapa yang ingin berjumpa saya untuk keterangan lanjut mengenai permohonan lesen saya tinggal di golden sand resort....hubungi saya......saya berada sampai 23 oktober 2010  
  37. Din 4 - Wed 20/Oct/2010 12:59pm
    EN EZAD..ADAKAH CARA ALTERNATIF UNTUK MEMBUAT PINJAMAN,SAYA PERNAH BUAT LOAN DGN PUNB 100K TMPOHARI UNTUK MEMBUKA AGENSI PELANCONGAN,TP X LULIS...MINTA CHE EZAD BG PENDAPAT..ATAU HUBUNGI SAYA DI 0179666364, EMAIL mrosyahidin@gmail.com  
  38. Shahrizad - Wed 20/Oct/2010 2:59pm
    saya dah email pada tuan ...harap cek email  
  39. Bonn - Sun 24/Oct/2010 8:52am
    bole email ngan sy tak tips2 untuk memulakan perniagaan agensi pelancongan...sy bercadang untuk membuka agensi pelancongan tp sy x tau cara hendak bermula.TQ  
  40. Rahar Travel N Tours Sdn Bhd - Mon 25/Oct/2010 9:34am
    salam en ezad..hari ini adik saya pergi ssm untuk dapatkan butiran membuka syarikat...terima kasih atas bantuan en ezad baru2 ni di penang...hope to see you again...  
  41. Shahrizad - Mon 25/Oct/2010 4:07pm
    Sama sama....saya bantu mana yang termampu...  
  42. Shahrizad - Mon 25/Oct/2010 4:11pm
    Tips bagi membuka agensi pelancongan adalah seperti berikut:
    1)nama syarikat perlu la unik dan melambangkan pelancongan.
    2)lokasi mesti lah bersesuaian(berhampiran hotel,pusat membeli belah,berhampiran kawasan perindustrian ataupun perumahan)

    Tuan juga bole melayari laman web www.motour.gov.my untuk keterangan lanjut.  
  43. Rahar Travel N Tours Sdn Bhd - Mon 25/Oct/2010 8:52pm
    wah....tak boleh bukak syarikat....bulan2 kena bayar rm50..banyak pening la camni..baru nak maju sana bayar sini bayar....  
  44. Suziana 3 - Wed 27/Oct/2010 12:14pm
    boleh saya tahu kenapa rahar travel xboleh bukak syarikat..kena bayar pada siapa..  
  45. Rahar Travel N Tours Sdn Bhd - Sat 30/Oct/2010 12:24pm
    kena bayar pada agent security secretary sebulan rm50..caj bukak syarikat sdn bhd rm4000...  
  46. Anas 8 - Mon 1/Nov/2010 12:10pm
    boleh tak tunjuk ajar untuk membuka travel sendiri.dahulu saya berkerja di agensi pelancongan. kalau boleh buat permulaan saya nak buka untuk agensi pelancongan dalam negara. harap boleh beri tunjuk ajar tq  
  47. Shahrizad - Mon 1/Nov/2010 12:21pm
    Salam Anas...apa yg perlu dibuat adalah mendaftar syarikat sdn bhd dan kemudian memohon lesen...memang digalakkan pelancongan dalam negara agar aliran duit kita tak keluar....sekiranya ada apa apa pertanyaan harap email pada saya untuk keterangan lanjut...terima kasih  
  48. Shahrizad - Mon 1/Nov/2010 12:29pm
    Salam sejahtera semua....sekiranya masih ada yg tak paham cara cara memohon lesen agensi pelancongan harap dapat hubungi saya terus...saya akan berada di Johor Bahru pada 4 - 6 Nov 2010 dan di Melaka pada 29nov - 4 Disember 2010  
  49. Shahrizad - Wed 3/Nov/2010 2:15pm
    Salam sejahtera semua,untuk makluman kepada sesiapa yang tidak tahu bagaimana untuk membuka agensi pelancongan,mendaftar syarikat sdn bhd atau pun apa sahaja mengenai bidang pelancongan harap dapat hubungi saya melalui email ataupun hp saya.Insya'allah saya cuba bantu mana yang terdaya.  
  50. Shahrizad - Wed 3/Nov/2010 3:12pm
    Rahar travel n tours...sila hubungi saya

    terima kasih  
Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 834 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2523)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1449)
Bengkel Motosikal (231)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (651)
Bisnes Broadband (1035)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (764)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1309)
Bisnes Ebook (1002)
Bisnes Handphone (1192)
Bisnes Hari Raya (51)
Bisnes Hotel Dan Resort (532)
Bisnes Ice Blended (661)
Bisnes Jam Tangan (269)
Bisnes Jeruk (154)
Bisnes Kitar Semula (477)
Bisnes Komputer (1417)
Bisnes Kurier Dan Logistik (622)
Bisnes Minuman (1377)
Bisnes Pasar Malam (1865)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (783)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1020)
Bisnes Restoran (3100)
Bisnes Roti Dan Bakeri (670)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (250)
Bisnes Satay (356)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (191)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (791)
Bisnes Untuk Dijual (3092)
Bisnes Waffle Dan Jagung (360)
Bisnes Western Food (295)
Dewasa 18sx (1666)
Diskusi Bisnes (1863)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (674)
Expo Karnival Tapak Niaga (6007)
Forex Malaysia (1752)
Haiwan Peliharaan (420)
Haji Dan Umrah (450)
Hiasan Dalaman (670)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (951)
Iklan Tv Radio Media Massa (208)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2725)
Insurans Dan Takaful (1631)
Insurans Roadtax Kereta (315)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1911)
Kedai Emas (435)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2420)
Kedai Hardware (500)
Kedai Ibu Dan Bayi (653)
Kedai Jahit (3544)
Kedai Kamera Dan Camcorder (327)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1689)
Kedai Sewa (1563)
Kereta Baru (1515)
Kereta Terpakai (4721)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4310)
Kerja Kemahiran (1805)
Kerja Kosong (10575)
Kerja Praktikal (1786)
Kerja Sales (2079)
Kerja Sambilan (5891)
Konsultan Perniagaan (415)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (434)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (515)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (214)
Kontraktor Minyak Dan Gas (649)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1915)
Kontraktor Perlombongan (302)
Kursus Dan Seminar (2670)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (307)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1554)
Mencari Pelabur (3501)
Mesin Fotostat (335)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (472)
Mesin Jahit (352)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2485)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (816)
Pasar Basah (1380)
Pekerja Asing (1145)
Pelaburan Saham Unit Trust (889)
Pembantu Rumah Asing (1753)
Pembekal Barang Runcit (1526)
Pembekal Beras (95)
Pembekal Buah-buahan (453)
Pembekal Ikan Kering (365)
Pembekal Kelapa Dan Santan (593)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (228)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (402)
Pembekal Rempah Dan Perencah (552)
Pembekal Serunding (252)
Pembekal Telur (127)
Pemborong Aksesori Lelaki (157)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (581)
Pemborong Bundle (831)
Pemborong Cadar Dan Tilam (412)
Pemborong Karpet (144)
Pemborong Kasut Dan Sandal (660)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (742)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1569)
Pemborong Pakaian Lelaki (1092)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4017)
Pemborong Telekung Dan Songkok (551)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3362)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2660)
Pembuat Papan Tanda Iklan (247)
Pembuat Plastik Kotak Botol (769)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (561)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (561)
Pengedar Produk Kecantikan (2511)
Pengedar Produk Kesihatan (2885)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (689)
Penternak Burung Puyuh (92)
Penternak Ikan (671)
Penternak Kambing (273)
Penternak Lembu (357)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (248)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (669)
Peralatan Sukan (528)
Perisian Komputer (531)
Perkakas Dapur (580)
Perkakas Elektrik (400)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1451)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (487)
Pinjaman Kad Kredit (375)
Pinjaman Kereta (554)
Pinjaman Peribadi (9880)
Pinjaman Perniagaan (1739)
Produk Dari China (507)
Produk Sejuk Beku (1245)
Program Consignment (1926)
Program Dropship (6287)
Pusat Bahasa (333)
Pusat Jagaan Bayi (1387)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (116)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (494)
Pusat Rawatan (332)
Pusat Tadika Dan Taska (1182)
Pusat Tuisyen (994)
Rancangan Perniagaan (561)
Rawatan Alternatif (273)
Rumah Sewa (4006)
Rumah Untuk Dijual (3521)
Servis Freelance (1011)
Servis Keselamatan (670)
Servis Pembersihan (754)
Servis Pengedaran Risalah (434)
Setiausaha Syarikat (572)
Sewa Bas Dan Van (519)
Sewa Kereta Teksi Limo (1663)
Sewa Lori (2366)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (846)
Studio Grafik Dan 3D (994)
Studio Lukisan (122)
Studio Model Penyanyi Pelakon (673)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (220)
Sukan Futsal (219)
Sukan Pancing (134)
Tanah Sewa (599)
Tanah Untuk Dijual (4532)
Tempahan Biskut Dan Tart (2079)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (627)
Tempahan Katering (1998)
Tempahan Kek Dan Coklat (2068)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1657)
Tempahan Minuman Dan Dessert (427)
Tempahan Nasi Lemak (484)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (173)
Ubahsuai Pejabat (612)
Ubahsuai Rumah (1603)
Urut Tradisional (730)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (377)
Usahawan Tani (1021)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (237)
Web Design Malaysia (2203)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1236)