Search Majalah.com
Memborong ke China - Yiwu/Hangzhou
Neeza 8 - Thu 13/Sep/2012 2:33pm [Last Comment]
Saya mempunyai kedai wholesale brgn gift utk buat hamper atau any occassion eg birthday, familyday, wedding n etc. Saya mengambil barang dari merata tempat termasuklah di International Trade Centre Yiwu.

Saya bukan saja supplying barang tapi membawa orang ke china juga. Kali ni saya nak ke china bulan 11. Kalau sesiapa interested nak ikut boleh lah email kat saya jemneeza.ideas@yahoo.com. Setiap kali pergi,saya akan bawak lebih kurang 15orang.

Saya lebih suka memborong di yiwu sbb murah, senang and di bawah satu bumbung. Saya juga bercadang nak bawa rombongan saya utk pergi memborong kain di satu tempat di bahagian hangzhou. Tmpt ni memang besar dan hanya nampak lori bawak kain dan kedai wholesale saja. kain memang murah sangat.

Walaupun business saya bukan concerntrate on material tetapi ada kedai yang boleh jual permeter...macam cotton n chiffon. Jikalau nak tengok contoh2 kain bolehlah datang ke kedai saya. Saya mempunyai agent n shipping company yang akan menguruskan kita di sana.

Niche: Produk Dari China | Pakej Pelancongan
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Kishna - Thu 13/Sep/2012 2:51pm
    Kedai mana ? Details pls akrismx@yahoo.com  
  2. Lyna82 - Thu 13/Sep/2012 2:57pm
    ya kedai kat mana?
    x der blog ker nak tgk kain?

    email : azlina_sulaiman82@yahoo.com  
  3. Azry 6 - Thu 13/Sep/2012 3:06pm
    details zefazry@gmail.com  
  4. Ummitailor - Thu 13/Sep/2012 3:43pm
    email saya juga
    asmanira2011@gmail.com  
  5. Khairul 413 - Thu 13/Sep/2012 4:04pm
    email pd saya kaasamat77@gmail.com  
  6. Yusminar Yusof - Thu 13/Sep/2012 10:36pm
    Menarik tu.lokasi dimana yea aniqnurul@gmail.com  
  7. Sham 262 - Sat 15/Sep/2012 8:33pm
    Email sy jgk.... mahs2204@yahoo.com  
  8. Aizah - Sun 16/Sep/2012 12:30pm
    email aizah_mona@yahoo.com  
  9. Anisfarhana 3 - Sun 16/Sep/2012 5:17pm
    sy juga ingin tau email me anis_april1991@yahoo.com  
  10. Citarasasaya 2 - Tue 18/Sep/2012 9:46am
    email pada say juga.. lokasi di mana.. ada katalog tak
    citarasasaya@yahoo.com  
  11. Suhail - Tue 18/Sep/2012 7:32pm
    saya juga... thaqeef82@yahoo.com  
  12. Cken - Wed 19/Sep/2012 6:01pm
    Emel saya juga skeleng@yahoo.com  
  13. Neeza 8 - Thu 20/Sep/2012 12:28pm
    Mintak maaf sangat, saya sibuk dgn booth tabung haji n takder masa nak emIl. Insyaallah dlm masa terdekat saya email kepada semua. Bagi yg nak tanya terus bolehlah col 0162630227 ataupun datang terus ke kedai kami. 50k-3 kelana mall, belakang giant mall kelana jaya  
  14. Neeza 8 - Wed 26/Sep/2012 12:49pm
    saya dah email itinerary dan package. Bagi yang belum dapat boleh tak email terus kepada saya jemneezaideas@gmail.com  
  15. Onestopseller - Wed 26/Sep/2012 2:38pm
    please email detail utk ke hangzhou
    onestopseller@gmail.com  
  16. Bakul - Mon 1/Oct/2012 12:17pm
    kami juga menganjurkan trip borong ke china dengan harga yang sangat best. RM 1500 4 hari 3 malam all in.. flight, makan, hotel, transport dan visa. kami juga membawa anda memborong ke 4 tempat borong paling popular.
    kami juga uruskan shipping bukan sahaja ke malaysia.. ke brunei sabah sarawak juga boleh.  
  17. Neeza 8 - Wed 3/Oct/2012 1:17pm
    Bakul: anda anjurkan borong ke which part of china? Boleh bagi detail. Setahu saya n pengalaman saya, semua pun letak harga around rm2000+. Salah satu tmpt yg sy bawak, mmg tmpt yg berbaloi membeli material  
  18. Neeza 8 - Fri 5/Oct/2012 5:12pm
    Wahai bakul, awak sound org utk tidak kacau tHread org, kenapa awak Pulak buat begitu. Terkejut saya kena sound kat add awak yg bertajuk kursus membuat hamper. Cuba baca apa yg sy balas . Ada ke saya melenting? Tapi saya melenting apabila awak sound saya di tHread awak. Siap letak harga gItu. Saya check add awk semua mostly kursus hamper. Saya x MarAh sbb awak Kacau tHread saya, tapi saya marah sebab sesuka hati sound saya. Macam nak balas dendam Pulak.  
  19. Neeza 8 - Fri 5/Oct/2012 5:15pm
    Bakul - 01 Oct 2012, 12:09pm
    cik neeza...
    kami pun anjur trip. tak perlu promote lebih lebih kat sini. sila buat thread sendiri.


    cikgu murnie.. sila layari facebook kami.
    www.facebook.com/bakulhamper

    memang sekarang ni orang order hamper online saje.
    Above statement awak pada saya. Walhal awak buat add kursus hamper n saya nyatakan saya buat trip n supplying. Apa yg samanyer?  
  20. Bakul - Fri 5/Oct/2012 7:35pm
    kalau kamu buat iklan pada thread saya.. saya pun boleh buat iklan pada thread kamu.
    mari mari.. trip saya hanya rm 1500. 4 hari 3 malam. all in. flight hotel makan transport dan visa.  
  21. Nash 2 - Tue 9/Oct/2012 10:17pm
    salam, just nak share skit..

    Kita kat sini sama2 cari info dan ada pula yg berniaga... jadi kalau boleh cuba elakkan dari mencampuri urusan perniagaan org lain lebih2 lagi dari urusan bisnes yg sama..

    Bakul, just nak tanya trip yg RM1500 tu ke mana ya? melalui pengalaman saya harga tu terlalu murah dan dilihat tak logik.. saya sering ke Guangzhou dan belum pernah pula saya habiskan wang kurang dari RM1500. (all in one)

    Jika sesapa perlukan info di Guangzhou saya boleh kongsikan bersama apa yg saya tahu.

    Just for sharing, no heart feeling

    tq  
  22. Fozz - Fri 2/Nov/2012 11:13pm
    Nash 2- boleh share dengan saya di mana saya boleh dapatkan baju blouse jenis muslimah dan alas meja ala english di Guangzhou
    tolong PM saya fozz.res@gmail.com

    thanks  
Page 1   (Total 22 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2597)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (196)
Bengkel Kereta (1476)
Bengkel Motosikal (241)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (358)
Bisnes Ais Krim (481)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1069)
Bisnes Burger (536)
Bisnes Cermin Mata (154)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1023)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (547)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (277)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1448)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1411)
Bisnes Pasar Malam (1907)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (820)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1054)
Bisnes Restoran (3202)
Bisnes Roti Dan Bakeri (689)
Bisnes Salun Rambut (348)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (370)
Bisnes Sms (154)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (804)
Bisnes Untuk Dijual (3196)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (313)
Dewasa 18sx (1704)
Diskusi Bisnes (1906)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (695)
Expo Karnival Tapak Niaga (6183)
Forex Malaysia (1808)
Haiwan Peliharaan (443)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (696)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (977)
Iklan Tv Radio Media Massa (212)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2767)
Insurans Dan Takaful (1662)
Insurans Roadtax Kereta (323)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1943)
Kedai Emas (439)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2466)
Kedai Hardware (409)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3655)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (332)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1749)
Kedai Sewa (1599)
Kereta Baru (1554)
Kereta Terpakai (4829)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4516)
Kerja Kemahiran (1875)
Kerja Kosong (11084)
Kerja Praktikal (1904)
Kerja Sales (2162)
Kerja Sambilan (6074)
Konsultan Perniagaan (429)
Kontrak Swasta (282)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (532)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (663)
Kontraktor Pasir (357)
Kontraktor Pembinaan (1966)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2726)
Kursus Kecantikan (669)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1586)
Mencari Pelabur (3586)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (542)
Pakej Pelancongan (2538)
Pakej Perkahwinan (1170)
Pakej Perniagaan (846)
Pasar Basah (1411)
Pekerja Asing (1180)
Pelaburan Saham Unit Trust (907)
Pembantu Rumah Asing (1795)
Pembekal Barang Runcit (1550)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (372)
Pembekal Kelapa Dan Santan (616)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (573)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (136)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (346)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (423)
Pemborong Karpet (153)
Pemborong Kasut Dan Sandal (678)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1595)
Pemborong Pakaian Lelaki (1110)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4100)
Pemborong Telekung Dan Songkok (560)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3428)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2710)
Pembuat Papan Tanda Iklan (260)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (931)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1509)
Pengedar Permainan Kanak2 (581)
Pengedar Produk Kecantikan (2546)
Pengedar Produk Kesihatan (2918)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (701)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (281)
Penternak Lembu (372)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (689)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (554)
Perkakas Dapur (592)
Perkakas Elektrik (416)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1471)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (573)
Pinjaman Peribadi (10220)
Pinjaman Perniagaan (1789)
Produk Dari China (523)
Produk Sejuk Beku (1268)
Program Consignment (1961)
Program Dropship (6452)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1471)
Pusat Latihan (626)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (488)
Pusat Pendidikan Tinggi (509)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1254)
Pusat Tuisyen (1032)
Rancangan Perniagaan (571)
Rawatan Alternatif (286)
Rumah Sewa (4126)
Rumah Untuk Dijual (3614)
Servis Freelance (1057)
Servis Keselamatan (691)
Servis Pembersihan (782)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (591)
Sewa Bas Dan Van (544)
Sewa Kereta Teksi Limo (1734)
Sewa Lori (2461)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (239)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1041)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (698)
Studio Muzik (456)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (617)
Tanah Untuk Dijual (4662)
Tempahan Biskut Dan Tart (2114)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (641)
Tempahan Katering (2065)
Tempahan Kek Dan Coklat (2093)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (167)
Tempahan Kuih Muih (1693)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1638)
Urut Tradisional (760)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1058)
Vending Machine (348)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2258)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1282)