Membeli Tokek Gecko 320g Ke Atas.
Ammar 8 - Wed 29/Sep/2010 1:41pm [Last Comment]
Assalamu'alaikum dan salam sejahtera.
Saya merupakan wakil daripada direct buyer Malaysia yang memborong tokek dan menjualnya kepada funder2 yang berada di Eropah.

Berikut merupakan harga yang pihak kami tawarkan dalam urusan jual beli tokek. (Sekali lagi saya tegaskan, saya merupakan wakil Buyer Malaysia, bukan Direct Buyer)

1) 320-389g = Rm50K-Rm90K
(Jika tokek 8 ekor ke atas boleh mencecah harga antara RM150- RM250K seekor bergantung pada berat.)

2) 390-399 = RM400k

3) 400 gram = RM1.5 Juta

4) 500 gram = RM5Juta

5) 600 gram ke atas = Offer Me Your Price(6 juta dan ke atas)

No Telefon Saya : Ammar : 013-3534956

Setiap jual beli akan disertakan surat agreement beserta lawyer..

Kami sangat mengalu-alukan broker yang jujur, amanah, tidak tamak dan tidak menganiaya Owner.. (Memakan hasil Owner melebihi hak-hak Owner sendiri)

Kepada yang mempunyai berat di atas, sila MMS atau email gambar tokek di atas penimbang digital beserta background surat khabar bertarikh gambar diambil.

Gambar tokek, berat, dan tarikh pada surat khabar mestilah jelas kelihatan sebagai bukti.

Untuk prosedur jual beli, wakil akan turun ke tempat tokek terlebih dahulu untuk kepastian, keesokannya Buyer akan datang bersama dengan Lawyer dan Doctor untuk membuat pemeriksaan dan menandatangan agreement.

Jika tokek tiada masalah, insya ALLAH pada hari ke-3 duit akan ditransfer ke akaun owner. Apabila duit ternyata telah dimasukkan ke akaun, barulah tokek anda diculik, hehe. Dalam tempoh urusan tersebut, owner dan tokek perlu berada bersama kami.

Untuk memastikan keselamatan lebih terjamin, pihak Buyer (yakni pihak kami) bersama pihak Owner boleh membuat temujanji berdekatan/bersebelahan dengan Balai Polis.

Sila MMS gambar ke talian 013-3534956 atau email ke myon9business@gmail.com

Terima kasih atas kerjasama anda. =)

Niche: Cicak Tokek
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Ejalmlk - Wed 29/Sep/2010 2:18pm
    saya ada 360gram ... berapa mau beli ... best price win  
  2. Razimy - Wed 29/Sep/2010 3:10pm
    JGN NK CEPAT KAYA....SINI ADE 100 GRAM + SANGKAR MUDAHALIH RM550 JE...SPECIS TERBAIK BINTIK2 MERAH N OREN. CALL NOW 0125963951. PENGHANTARAN PERCUMA KE AREA SELATAN UTK 2 EKOR KEATS. TQ  
  3. Ammar 8 - Wed 29/Sep/2010 3:14pm
    Takper lah, terpulang pada owner jika nak buka bidaan pun, hak masing2...

    Ejalmlk: 360g, Buyer saya ambil dalam 60-70k.

    Kalian juga boleh iklankan tokek masing2 di bahagian komentar ini, saya amat mengalu-alukan sama ada owner sendiri ataupun broker :)  
  4. Mohd Jamaluddin Jusoh - Wed 29/Sep/2010 4:16pm
    salam ammar hehehe ader ke owner yang nak jual kat sini hehehe:)  
  5. Ammar 8 - Wed 29/Sep/2010 4:30pm
    wa'alaikumussalam En. Jamal, tak tahu la ade ke tak tu, ngetest saje je, hehe...  
  6. Mohd Jamaluddin Jusoh - Wed 29/Sep/2010 7:39pm
    susahnya nak cari owner yang tul2 faham dgn aper buyer mintak  
  7. Alongj - Thu 30/Sep/2010 11:37am
    ejamlk....100k untuk 360kg...tapi lebih dari seekor..  
  8. Ammar 4 - Fri 1/Oct/2010 12:25pm
    Ejalmlk, kalau betul ada tokek seberat 360g, boleh bagi contact number?

    Harga insya' Allah boleh nego..  
  9. Razimy - Fri 1/Oct/2010 7:53pm
    last2 broker pun kena kencing ngn buyer?huhu kalau nk jd broker hulur tgn kat tokek dulu bg kena gigit. br leh jd broker. ni asyik ayat manis je..habuk pun tarak  
  10. Ammar 8 - Sat 2/Oct/2010 12:58pm
    Razimy: adat la berniaga, manusia macam2 ragam, tak semuanya di jalan lurus, jujur dalam berniaga, kadang kita ditipu, kadang kita di atas, hidup umpama roda, yang pasti, ALLAH telah bagi bunga selepas kita tersalah pilih najis... AlhamduliLLAH syukur :)  
  11. Fara - Sun 3/Oct/2010 1:57pm
    lebih baik kena kencing dari mulut bau hancing, hehehe  
  12. Zack 21 - Thu 7/Oct/2010 8:41pm
    Salam saudara Ammar 8..
    Nie nak tanya kalu barang ada di luar negara malaysia boleh amik tak? Pasai yg tu besaq dan berat lagi ada dlm 600-800g ada 2 ekoq..
    Kat sini cuma ada 5 ekoq tokek tapi kecik2 lagi baru panjang lebih kurang sekaki je..
    Kalu boleh tolong bagitau cepat2 yea..
    (ahkey_77@yahoo.com)  
  13. Ammar 4 - Sat 9/Oct/2010 4:46am
    Wslm Encik Zack.. Sila cek email anda.. Terima kasih..  
  14. Spekisan - Mon 3/Jan/2011 1:57pm
    saya ade 8 ekor tokek rumah (bintik merah) yang beratnya 300g - 360g . Tokek tersebut sekarang berada di rumah pakcik saya di Surabaya Indonesia. Tokek tersebut telah menjadi milik saya kerana saya telah membelinya. Jika berminat kite bole lakukan urusan jual beli samada di Surabaya,Indonesia atau di Johor Bahru, Malaysia. Hubungi Izwan (+6012-7415118).

    I have 8 fish house gecko (red dots), which weighs 300g - 360g. Gecko is now in my uncle house in Surabaya, Indonesia. The Gecko has become my own because I had to buy it from y uncle. If you are interested we can do the transaction, whether in Surabaya, Indonesia or in Johor Bahru, Malaysia. Contact Izwan (0127415118)email - speki_san@yahoo.com  
  15. Shaiknaseir - Sat 15/Jan/2011 1:17am
    saya ade 7 ekor tokek rumah (bermata hijau yang beratnya 150g - 250g . Tokek tersebut sekarang berada dalam keadaan sihat. Hubungi naseir (+6019-6242417.  
  16. Warren Wilson Wong - Mon 14/Feb/2011 12:58am
    saya membeli cicak tokek@gecko
    400gram 2juta
    500gram 7juta
    600gram 10juta

    kalau ada boleh hubungi saya di 0128450080  
  17. Zulaff - Mon 28/Feb/2011 4:29pm
    saya ada 2 ekor 230 gram ke atas. Ada sapa2 berminat boleh email saya zulaff2008@gmail.com  
  18. Zash - Mon 9/May/2011 2:23pm
    Saya ade seekor gecko bintik merah,
    berat 370 gram ( with photo )
    Baru saje susut 40 gram.Sebelom ni 410.
    Gecko saya demam kot . :D
    ade sape2 mau beli ?  
  19. Aboy - Sat 2/Jul/2011 9:15am
    ada gecko 440grm,460grm dan 520grm...syarat owner msti show money 500k utk sekor...lau ader yg berminat utk berurusan dgn show money...sila sms sy...017-7577360..  
  20. Aidil 53 - Wed 28/Nov/2012 5:41am
    as,km sye ade kwn direck owner nk jual tokek bintik merah panjangnye stu botol mineral 1 liter klu nk bleh sye bwak kn skali xde hal ape2 leh kol sye 0173818531 fadhil  
  21. Paklong 3 - Thu 6/Jun/2013 3:57pm
    sy ada tokek...berat dlm 400g...ada buyer x??? harga terpulang...janji berpatutan..xtgi..xrendah..sama2 cari makan..area kedah...  
  22. Fieyzulpb - Mon 14/Oct/2013 5:25pm
    buyer ready paklong3 .call no ni kalau masih ada barang 01126406573  
  23. Rozimi - Mon 21/Oct/2013 8:49am
    paklong3. sy dah ada buyer. kol no ni. 019-3245342  
  24. Wel - Fri 8/Nov/2013 4:44am
    Area penang island..  
  25. Wel - Fri 8/Nov/2013 4:51am
    Ada buyer geko?...geko tiba2 muncul kat ruma..color kelabu bintik pink..berat x ukur..saiz x ukur tepat sbb liar..panjang dr hjng mulut agak2 4.5 inci x masuk ekor..sms 0124947281  
  26. Hajirul 2 - Sun 10/Nov/2013 6:09pm
    Saya mempunyai tokek bintik merah. Berat 160 grem.Sesiapa ingin boleh hubungi saya di nombor :0122351954  
  27. Andri - Thu 5/Dec/2013 10:01am
    saya ad gecko 430-460 gram,etc..
    putih tutul merah,,,
    berminat hubungi 082325357118
    or email adeendri2312@yahoo.com(YM)
    namun dengan syarat uang muka dahulu,,,, trauma dengan sebelumnya,,,  
  28. Ahmart 2 - Tue 21/Jan/2014 8:26pm
    ADA 3 ekor tokek sekeluarga hidup dan berwarna putih berbintik merah/coklat .size 12inci 0111-6992007  
Page 1   (Total 28 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2318)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1368)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (192)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (970)
Bisnes Burger (507)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (721)
Bisnes Cyber Cafe (413)
Bisnes Dobi (1259)
Bisnes Ebook (961)
Bisnes Handphone (1135)
Bisnes Hotel Dan Resort (489)
Bisnes Ice Blended (636)
Bisnes Jam Tangan (252)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (435)
Bisnes Komputer (1383)
Bisnes Kurier Dan Logistik (589)
Bisnes Minuman (1302)
Bisnes Pasar Malam (1726)
Bisnes Pelancongan (463)
Bisnes Perabot (741)
Bisnes Prepaid Dan Reload (966)
Bisnes Restoran (2920)
Bisnes Roti Dan Bakeri (640)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (423)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2876)
Bisnes Waffle Dan Jagung (347)
Bisnes Western Food (268)
Dewasa 18sx (1598)
Diskusi Bisnes (1797)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (630)
Expo Karnival Tapak Niaga (5442)
Forex Malaysia (1610)
Haiwan Peliharaan (385)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (635)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (898)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (290)
Ingin Berniaga (2638)
Insurans Dan Takaful (1528)
Insurans Roadtax Kereta (302)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1850)
Kedai Emas (405)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2321)
Kedai Hardware (452)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3317)
Kedai Kamera Dan Camcorder (313)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (315)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1577)
Kedai Sewa (1502)
Kereta Baru (1383)
Kereta Terpakai (4435)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3867)
Kerja Kemahiran (1644)
Kerja Kosong (9552)
Kerja Praktikal (1567)
Kerja Sales (1845)
Kerja Sambilan (5376)
Konsultan Perniagaan (387)
Kontrak Swasta (245)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (434)
Kontraktor Jurutera (488)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (598)
Kontraktor Pasir (298)
Kontraktor Pembinaan (1799)
Kontraktor Perlombongan (283)
Kursus Dan Seminar (2559)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (616)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1483)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (47)
Mencari Pelabur (3339)
Mesin Fotostat (314)
Mesin Freezer Dan Chiller (228)
Mesin Industri (441)
Mesin Jahit (324)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2359)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (780)
Pasar Basah (1277)
Pekerja Asing (1065)
Pelaburan Saham Unit Trust (839)
Pembantu Rumah Asing (1615)
Pembekal Barang Runcit (1478)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (416)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (958)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (199)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (377)
Pembekal Rempah Dan Perencah (519)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1107)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (803)
Pemborong Cadar Dan Tilam (378)
Pemborong Karpet (131)
Pemborong Kasut Dan Sandal (627)
Pemborong Lampin (276)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (711)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1460)
Pemborong Pakaian Lelaki (1025)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3826)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3200)
Pemborong Tuala (179)
Pemborong Tudung (2525)
Pembuat Papan Tanda Iklan (210)
Pembuat Plastik Kotak Botol (730)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (449)
Pendaftaran Syarikat (429)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (889)
Pengedar Bahan Pencuci (643)
Pengedar Buku Dan Majalah (540)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1440)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2407)
Pengedar Produk Kesihatan (2770)
Pengurus Majlis (554)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (643)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (256)
Penternak Lembu (336)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (236)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (506)
Perisian Komputer (487)
Perkakas Dapur (541)
Perkakas Elektrik (361)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1371)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (466)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (509)
Pinjaman Peribadi (9288)
Pinjaman Perniagaan (1625)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1169)
Program Consignment (1784)
Program Dropship (5840)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1238)
Pusat Latihan (556)
Pusat Memandu (111)
Pusat Mengaji Agama (400)
Pusat Pendidikan Tinggi (471)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1085)
Pusat Tuisyen (935)
Rancangan Perniagaan (533)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3758)
Rumah Untuk Dijual (3340)
Servis Freelance (927)
Servis Keselamatan (617)
Servis Pembersihan (709)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (541)
Sewa Bas Dan Van (475)
Sewa Kereta Teksi Limo (1507)
Sewa Lori (2198)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (211)
Studio Fotografi (799)
Studio Grafik Dan 3D (875)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (627)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (207)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4250)
Tempahan Biskut Dan Tart (1747)
Tempahan Hamper (167)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (598)
Tempahan Katering (1889)
Tempahan Kek Dan Coklat (1928)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1560)
Tempahan Minuman Dan Dessert (395)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (315)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (581)
Ubahsuai Rumah (1506)
Urut Tradisional (709)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (353)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2097)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1129)