Search Majalah.com
Melancong ke Eropah? Kurang Budget? Anda Fikir Anda Tidak Mampu? Mari Bersama Kami.
Zamri 49 - Tue 20/Dec/2011 12:06pm [Last Comment]
Assalamualaikum / Salam 1 Malaysia...
Ajukan atau cadangkan pakej ke Eropah kepada pelangan, tentu dia kata “TAK MAMPU MAHAL”
Penginapan, pengangkutan, makanan, kidmat pemandu pelancong menyebabkan anda membayar wang yang banyak melalui agent anda...
Bersama kami kongsi pengalaman yang tinggal di eropah 20 tahun menjadikan anda mampu dan tak perlu bayar lebih....
Mudah...beritahu kami kemana anda nak melawat di Eropah ini...kami akam kemukakan program yang menarik tapi anda mampu lakukan....

Contuh itinerary kami.....

PARIS / LONDON / AMSTERDAM / BRUSSEL


Hari Pertama Paris
Tiba di Paris airport dari Kuala Lumpur, bertemu dengan pemandu(menunggu dgn nama anda) untuk membawa anda ke tempat penginapan di tengah2 kota Paris. Oleh kerana penerbangan sampai awal di Paris dan masa check in hotel adalah selepas jam 2ptg, simpan beg anda di tempat simpan barang. Dan anda boleh lah bersiar2 di sekitar tempat penginapan, kerana kami memilih tempat penginapan anda di tengah2 kota Paris.

Hari Kedua Paris
Hari ini anda akan menikmati keindahan bandaraya Paris. Jam 9AM pemandu pelancong akan bertemu anda di hotel dan akan membawa anda melawat tempat2 menarik di sekitar kota Paris ini. Di Paris lebih baik mengunakan metro dari satu tempat kesatu tempat, kerana lebih cepat. Anda akan dibawa melawat Vendome Square, Old Opera house, Notre Dame, Eiffel Tower, Arc de Triomphe, Concorde dan banyak lagi. Pemandu pelancong akan bersama anda 6 jam. Selepas habis masa besama pemandu pelancong, anda boleh meneruskan lawatan anda, minta penerangan dengan pemandu pelancong bagaimana untuk pulang ke hotel anda. “Champ Elysee Avenue” (Champ Elysee adalah dataran yang terkenal jadi tumpuan orang ramai) Baik untuk anda bersiar siar waktu malam dari Place de Concorde ke Arc de Triomphe. Kebanyakan kedai disini di buka hingga lewat malam.

Note: Saya cadangkan supaya tour anda bersama pemandu pelancong habis di Eiffel tower, supaya anda mempunyai masa yang cukup untuk berada di Eiffel tower. Pemandu pelancong akan meninggalkan anda di Eiffel tower dengan penerangan lengkap apa perlu anda buat selepas itu. Habis melawat Eiffel tower anda boleh menaiki river cruise, dimana jeti pelepasan berada berhampiran Eiffel tower, pemandu pelancong akan memberi penerangan jelas kepada anda sebelum dia meninggalkan anda.

Hari Ketiga Paris – London
Awal pagi daftar keluar hotel dan menaiki taxi ke Gare du Nord station untuk menaiki Eurostar train ke London. Sampai di St Pancras station di London, guide menunggu anda untuk membawa anda mengenali kota London (simpan beg anda di tempat simpan barang di St. Pancras station). Anda akan di bawa melawat Kensington Palace, Houses of Parliament, Westminster Abbey, Trafalgar Square and the Changing of the Guard at Buckingham Palace, Tower of London, London Bridge di temani pemandu pelancong anda. Pegerakan dari satu tempat kesatu tempat, anda akan mengunakan bas atau tube(Underground) besama pemandu pelancong. Masa bersama pemandu pelancong 6 jam. Habis tour bersama pemandu pelancong anda akan balik ke St Pancras station untuk mengambil beg anda, dan disana driver menunggu anda untuk menghantar anda ke penginapan.

Hari Keempat London
Hari ini aturcara bebas, gunakan London Travelcard untuk anda berjalan2 atau membeli belah di kota London. (London travelcard boleh di gunakan untuk public transport tampa had).

Hari Kelima London - Amsterdam
Awal pagi daftar keluar dan pemandu akan membawa anda ke Gatwick airport untuk penerbangan ke Amsterdam. Sampai di Amsterdasm airport pemandu pelancong menunggu anda untuk membawa anda tour di luar kota Amsterdam. Menaiki minibus ke Volandam sebuah perkampungan nelayan yang terkenal di Holand ini dimana anda boleh membeli cendera hati yang banyak dijual disini. Juga tidak ketinggalan ke Zaanse Schans perkampungan windmill yang terletak di river zaan. Dalam perjalanan anda juga berpeluang singgah di kilang membuat keju. Apabila selesai besama pemandu pelancong, anda akan di hantar ke penginapan.

Hari Keenam Amsterdam
Aturcara bebas hari ini, anda boleh menaiki canal cruise (ticket EUR12 untuk seorg), atau melawat Van Gosh museum. Bersiar2 di Damrak dan di kawasan Royal Palace di Damrak square, melawat kilang diamonds. Atau anda boleh menyewa basikal dan rasakan keunikan bebasikal di kota Amsterdam ini amat menghiburkan.

Hari Ketujuh Amsterdam – Brussel - Paris
Jam 7:30 daftar keluar apartment dan terus ke Central station ( menaiki taxi atau tram) untuk menaiki keretapi ke Brussel yang akan belepas jam 08:00 Sampai di Brussel Gare du Midi station jam 10:00 Simpan bagasi anda di tempat menyimpan barang di sation keretapi. Mulakan lawatan anda ke Grand-Place, Manneken Pis, Cinquantenaire Arch, Art Nouveau and Victor Horta. Anda mempunyai masa sehinggan jam 17:00 sebelum menaiki keretapi untuk ke Paris. Sampai di Gare du Nord station Paris jalan keluar station dan ambil taxi ke hotel. Tambang taxi dalam EUR10-12 satu taxi ke hotel, beri sahaja address hotel pemandu taxi akan menghanta anda.

Hari Kelapan Paris – Kuala Lumpur
Aturcara bebas sebelum pemandu menghantar anda ke airport untuk penerbangan pulang ke tanah air.

Harga seorg : RM2945.00 (Satu bilik 2-3 orang)
Tahukah anda, harga tawaran di atas boleh dikurangkan sehingga RM700-800 seorg...
Untuk mengetahui cara nya sila hubungi kami...

Aidatravel2011@yahoo.com
Europeholidays2012@gmail.com
Tel : 0168286157

Selain England, France, Holland, Belgium kami juga menyediakan pakej ke Luxumbourg, Spain, Italy, Morocco, Austria, Czech republic, Swiss, Hungary, Bosnia, Croatia, Poland, Russia, Scandinavian.

Niche: Pakej Pelancongan
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Zamri 49 - Tue 20/Dec/2011 5:19pm
    Kepada pembaca semua-harga yg di tawarkan itu tidak TIDAK TERMASUK TICKET PENERBANGAN DARI KUALA LUMPUR. Harga itu adalah untuk ground sahaja..  
  2. Zamri 49 - Sat 24/Dec/2011 8:35am
    Kalau ada yg berminat nak jadi agent pun boleh hubungi saya.  
  3. Fazly 11 - Mon 26/Dec/2011 12:45am
    makan dan minum included jgk ke...
    tourist guide cakap melayu ke...
    email pada sy, mohdfadzly_nordin@yahoo.com

    nak ajak member2 pegi sesama, blh krgkan kos  
  4. Zamri 49 - Mon 26/Dec/2011 11:18am
    Fazly, makan minum tak masuk. tapi kalau fazly ada 6 org dlm group boleh duduk di private apartment dan boleh masak. Kalau masak sendiri jimat banyak duit. Guide di london cakap melayu tempat lain english. Kami ada juga guide cakap melayu di Paris dan Amsterdam, tapi tak boleh janji, sebab siapa dulu dia dpt.

    Nanti saya email detatil pada Fadzly  
  5. Zamri 49 - Mon 26/Dec/2011 8:38pm
    Mungkin ramai pembaca kurang yakin dan tidak percaya dgn harga pakej kami yg agak murah kalau di bandingkan dgn pakej org lain. Cara kami amat berbeza dari travel agent, kami lebih memberi pengetahuan dan panduan dan mengajar bagaimana untuk menjimatkan duit ketika berada di eropah. Terlalu banyak yg kami lihat pelancong kita membayar wang yg tidak sepatutnya berlaku, disini lah kelebihan kami kerana akan memberi penerangan apa yg perlu dan apa yg tidak perlu...  
  6. Norhanita - Mon 26/Dec/2011 11:54pm
    TRY KELANACONVOY.COM  
  7. Takaryu - Tue 27/Dec/2011 1:53pm
    please email detail kt saya juga

    santaicafe79@gmail.com  
  8. Zamri 49 - Tue 27/Dec/2011 5:29pm
    Norhanita- konsep kami dgn kelana convoy berbeza, konsep kami memberi sepenuh panduan sehingga pelancong mampu melakukan sendiri. Dgn cara ini pengalaman dan keseronukan akan dirasai pelancong sendiri, kerana mereka lakukan sendiri. Begerak pula dlm kumpulan kecil membuatkan mereka bebas melakukan aktiviti sendiri.

    takaryu- saya dah email kat anda  
  9. Rieza 2 - Wed 28/Dec/2011 9:37am
    emel detail pd sy ezza_riez@yahoo.com  
  10. Fadzlie 4 - Wed 28/Dec/2011 5:35pm
    boleh tak recommend saya untuk trip london, paris, amsterdam dan vienna.  
  11. Zamri 49 - Wed 28/Dec/2011 9:14pm
    Rieza - saya dah email.

    fadzlie - Boleh, Tuan dari kl pi London atau Paris?  
  12. Fatihah 15 - Fri 30/Dec/2011 12:32am
    harga emailkan details harga termasuk tiket flight ke london,paris,amsterdam,vienna? adakah harga tetap termasuk di musim perayaan?
    boleh recommend tempat sesuai untuk berbulan madu dan shopping?tq  
  13. Zamri 49 - Fri 30/Dec/2011 10:58am
    Fatihah, saya akan emailkan detail pakej yg saya offer sebentar lagi. harga akan berbeza mengikut 3 musim di eropah.

    Tempat yg sesuai untuk berbulan madu dan shopping, fatihah boleh buat dari KL ke Paris, paris juga sesuai untuk berbulan madu, dari Paris boleh naik budget airline ke Venice untuk sambung bulan madu, kalau cuti panjang dari Venice boleh naik train ke Milan untuk shopping. Begitu juga Fatihah boleh dari KL ke London untuk shopping dan sambung bulan madu ke Venice, nak ke Rome pun boleh.  
  14. Fazidatul Azuwa - Fri 30/Dec/2011 9:09pm
    saya ingin tahu berapa hari yang sesuai untuk menjelajah eropah dan cadangan musim yang sesuai untuk ke sana.  
  15. Zamri 49 - Fri 30/Dec/2011 9:29pm
    Fazidatul, kalau nak jelajah Eropah barat, seperti, France, England, Holand, luxembourg, Belgium, German, Austria, Swiss dlm 20 hari. Eropah ni luas, jadi pilih mana Fazidatul nak pergi, email kat saya. Beritahu apa minat fizatul dan berapa org kita boleh buat itinerary. Masa yg sesuai adalah dari April hingga okt, selebih tu winter, kalau suka sejuk masa winter. Mei dan june paling baik sebab tak panas sangat. Julai, ogos dan sep kekadang terlalu panas, tapi baiknya waktu siang panjang, jam 10 mlm baru magrib.  
  16. Fazidatul Azuwa - Sat 31/Dec/2011 4:36pm
    Cadang nak g bulan Nov 2012..cuti sekolah...boleh simpan duit tuk g holiday ke eropah...kalau Nov musim sejuk ya..Kalau jelajah ke France , England , Holand, Switzerland, Italy...boleh ?Kalau nak booking tiket..mana yang terbaik ? KL-London?or KL-Paris?Cadang nak g 1 family..5 orang semuanya..berapa kos smua...  
  17. Zamri 49 - Sat 31/Dec/2011 6:41pm
    Nov musim sejuk, Boleh nak pergi negara yg disebut tu.

    KL - London atau KL-Paris lebih kurang sama, cuma kalau ke London ada banyak laluan budget airline dlm eropah. Tapi saya rasa dari KL kalau naik air asia lebih murah ke Paris.

    Saya perlu tahu berapa hari Fazidatul nak pergi, dan umur anak2, jadi boleh saya buat itinerary dan beri anggaran harga.  
  18. Darmawati - Sat 31/Dec/2011 7:16pm
    to...fazidatul azuwa...mcm kenal je....jom ikut akak bulan may ni..ke europe..  
  19. Fazidatul Azuwa - Sat 31/Dec/2011 8:54pm
    To..Darmawati..hahaha......mmg patut kenal pun!!!!ingat kak ama dah pg.....  
  20. Fazidatul Azuwa - Sat 31/Dec/2011 9:01pm
    Saya & suami..anak 3 org - 14/13/10 thn...  
  21. Zamri 49 - Tue 3/Jan/2012 3:36pm
    Fazatul, check itinerary ini, kalau ok saya akan buat quotation nya.

    Hari kesembilan tu kalau nak bermalam di Geneva pun boleh kalau nak terus ke Lucerne pun boleh.

    Ringkasan itinerary:

    Hari Pertama Paris
    Tiba di Paris airport dari Kuala Lumpur, bertemu dengan pemandu(menunggu dgn nama anda) untuk membawa anda ke tempat penginapan di tengah2 kota Paris. .

    Hari Kedua Paris
    Hari ini anda akan menikmati keindahan bandaraya Paris. Jam 9AM pemandu pelancong akan bertemu anda di hotel dan akan membawa anda melawat tempat2 menarik di sekitar kota Paris ini. Di Paris lebih baik mengunakan metro dari satu tempat kesatu tempat, kerana lebih cepat

    Hari Ketiga Paris London
    Awal pagi daftar keluar hotel dan transfer ke Gare du Nord station untuk menaiki Eurostar train ke London. Sampai di St Pancras station di London, guide menunggu anda untuk membawa anda mengenali kota London.

    Hari Keempat London
    Hari ini aturcara bebas, gunakan London Travelcard untuk anda berjalan2 atau membeli belah di kota London. (London travelcard boleh di gunakan untuk public transport tampa had).

    Hari Kelima London - Amsterdam
    Awal pagi daftar keluar dan pemandu akan membawa anda ke Gatwick airport untuk penerbangan ke Amsterdam. Sampai di Amsterdasm airport pemandu pelancong menunggu anda untuk membawa anda tour di luar kota Amsterdam. .


    Hari Keenam Amsterdam
    Aturcara bebas hari ini, anda boleh menaiki canal cruise (ticket EUR12 untuk seorg), atau melawat Van Gosh museum.

    Hari Ketujuh Amsterdam - Rome
    Selepas sarapan transfer ke airport untuk penerbangan ke Rome. Sampai di Rome pemandu akan menghantar anda ke penginapan.

    Hari Kelapan Rome
    Rome sightseeing tour dgn guide

    Hari Kesembilan Rome Geneva - Lucerne
    Selepas sarapan transfer ke airport untuk penerbangan ke Geneva. Sampai Geneva airport menaiki train ke Lucerne.

    Hari Kesepuluh Lucerne
    Lucerne tour dan Mt Titlis
    Hari Kesebelas Lucerne - Paris
    Menaiki train untuk ke Paris. Atur cara bebas di Paris
    Hari Keduabelas Paris Kuala Lumpur
    Hari ini hari terakhir percutian anda di Eropah sebelum di hantar ke Orly airport untuk penerbangan ke tanah air.  
  22. Fazidatul Azuwa - Tue 3/Jan/2012 7:03pm
    Kalau tambah ke Swiss macamana?saya nak qoatation untuk 1 org jga kerana ada kwn yang nak ikut kami..  
  23. Fazli 18 - Tue 3/Jan/2012 8:26pm
    zamri. email sy detail fazlizohari@yahoo.com  
  24. Zamri 49 - Tue 3/Jan/2012 9:37pm
    Faziatul - Geneva dan Lucerne di Swiss. Atau Fazidatul ada nak pergi tempat lain di Swiss?

    Fazli - You nak detail pakej yg Paris, London, Amsterdam dan Brussel?  
  25. Fazidatul Azuwa - Wed 4/Jan/2012 6:14am
    ok la tu...email kat sya itinerary ya...n price tuk 1 org....  
  26. Tischka - Wed 4/Jan/2012 4:30pm
    betul ke ni ? mampu ke saya pergi . kalau ikut itenery kat atas tu , campur dengan kos flight , makan minum semua berapa ? anggaran la ?  
  27. Zamri 49 - Thu 5/Jan/2012 6:53am
    Tischka - Insaallah mampu, kalau tischka book air asia sekarang dan terbang bulan may ini pergi dan balik RM2554 + 20kg luggage RM130 jumlah 2684 + harga ground disini RM2945 jadi jumlah RM5629. Sekiranya masih kurang mampu ikuti cadangan kami kurangkan RM700 lagi jadi harga yg perlu di bayar RM4929. (Harga ini untuk kumpulan minimum 6 org)

    Makan - kalau tischka dan group setuju duduk apartment boleh masak sendiri, cost dlm EUR4-5 seorg sehari.  
  28. Tischka - Thu 5/Jan/2012 8:50am
    thankyou zamri . akan dipertimbangkan :))  
  29. Fazidatul Azuwa - Thu 5/Jan/2012 2:16pm
    Ok..saya setuju dengan iitinery yg dbagi...email kat saya harga semuanya..  
  30. Zamri 49 - Thu 5/Jan/2012 4:54pm
    Fazatul, sedikit perubahan dari itinerary yg mula saya kasi, yg mula naik fligh ke Geneva, yg ini saya buat naik train terus ke Lucerne.

    France / England / Italy / switzerland

    Hari Pertama Paris
    Tiba di Paris airport dari Kuala Lumpur, bertemu dengan pemandu(menunggu dgn nama anda) untuk membawa anda ke tempat penginapan di tengah2 kota Paris. .

    Hari Kedua Paris
    Hari ini anda akan menikmati keindahan bandaraya Paris. Jam 9AM pemandu pelancong akan bertemu anda di hotel dan akan membawa anda melawat tempat2 menarik di sekitar kota Paris ini. Di Paris lebih baik mengunakan metro dari satu tempat kesatu tempat, kerana lebih cepat

    Hari Ketiga Paris London
    Awal pagi daftar keluar hotel dan transfer ke Gare du Nord station untuk menaiki Eurostar train ke London. Sampai di St Pancras station di London, guide menunggu anda untuk membawa anda mengenali kota London.

    Hari Keempat London
    Hari ini aturcara bebas, gunakan London Travelcard untuk anda berjalan2 atau membeli belah di kota London. (London travelcard boleh di gunakan untuk public transport tampa had).

    Hari Kelima London - Amsterdam
    Awal pagi daftar keluar dan pemandu akan membawa anda ke Gatwick airport untuk penerbangan ke Amsterdam. Sampai di Amsterdasm airport pemandu pelancong menunggu anda untuk membawa anda tour di luar kota Amsterdam. .

    Hari Keenam Amsterdam
    Aturcara bebas hari ini, anda boleh menaiki canal cruise (ticket EUR12 untuk seorg), atau melawat Van Gosh museum.

    Hari Ketujuh Amsterdam - Rome
    Selepas sarapan transfer ke airport untuk penerbangan ke Rome. Sampai di Rome pemandu akan menghantar anda ke penginapan.

    Hari Kelapan Rome
    Rome sightseeing tour dgn guide

    Hari Kesembilan Rome Lucerne (Swiss)
    Hari ini meneruskan perjalanan ke Lucerne Swiss. Sampai Lucerne check in hotel.

    Hari Kesepuluh Lucerne
    Lucerne tour dan Mt Titlis

    Hari Kesebelas Lucerne - Paris
    Menaiki train untuk ke Paris. Atur cara bebas di Paris

    Hari Keduabelas Paris Kuala Lumpur
    Hari ini hari terakhir percutian anda di Eropah sebelum di hantar ke Orly airport untuk penerbangan ke tanah air.



    Harga untuk seorg: RM5104.00 (minimum 6 org)

    Harga Termasuk:
    1. Airport transfer ketika sampai
    2. Tour di Paris dgn guide (6 jam)
    3. Eurostar ticket Paris ke London
    4. London tour dgn guide (6 -8 jam )
    5. Transfer dari St Pancras station ke hotel di London
    6. Transfer dari hotel ke London airport
    7. Ticket kapal terbang London ke Amsterdam
    8. Holland countryside tour menaiki mini van (8 -9 jam)
    9. Amsterdam airport transfer sampai dari London
    10. Amsterdam airport transfer untuk ke Rome
    11. Ticket kapal terbang Amsterdam - Rome
    12. Airport transfer di Rome
    13. Rome tour dgn guide
    14. Train ticket dari Rome ke Lucerne
    15. Train ticket dari Lucerne ke Paris (Fast train )
    16. 11 night accommodation private apartment
    17. Aida travel fees, Vat and city tax  
  31. Zamri 49 - Sat 7/Jan/2012 9:19pm
    Anda beli ticket air asia atau mana2 airline yg murah dari Kl ke Paris, kemudian beri kami menguruskan perjalanan anda di Paris dan Prague....

    PRAGUE(Czech Republic) DAN PARIS(France)

    Hari Pertama KL Paris - Prague
    Tiba di Orly airport dari Kuala Lumpur anda akan di hantar ke CDG airport untuk sambung penerbangan anda ke Prague. Sampai di Prague pemandu menunggu dan anda akan di hantar ke hotel.

    Hari Kedua Prague
    Pusat sejarah Prague terdiri daripada 4 daerah sejarah, merangkumi kedua-dua bank sungai Vltava . Di bank kanan ada Old Town Square Bandar Lama yang indah dan Bandar Baru dengan Dataran Wenceslas. Bandar Baroque Lesser dan Daerah Castle dengan Prague terletak di tebing kiri sungai.
    Sightseeing terbaik di Prague adalah dengan berjalan kaki. Pusat sejarah maze sempit, jalan sehala di antara zon-zon pejalan kaki. Tempat-tempat sejarah yang rapat antara satu sama lain.

    Note: Prasgue tekenal dgn Bohemia crystal.

    Hari Ketiga Prague - Paris
    Aturcara bebas waktu pagi sebelum anda di hantar ke Prague airport untuk penerbangan ke Paris. Sampai di Paris pemandu akan menghantar anda ke hotel.

    Hari Keempat Paris
    Sama ada anda berjalan-jalan di sepanjang Sungai Seine atau menikmati kehidupan bandar dari kafe pinggir jalan, anda akan melihat mengapa Paris sinonim dengan gaya perkataan romantik. Sudah tentu, anda tidak boleh ketinggalan Eiffel Tower, Arc de Triomphe, Versailles dan Louvre. Paris akan menggoda setiap satu daripada deria anda.

    Hari Kelima Paris
    Aturcara bebas

    Hari Keenam Paris KL
    Pagi aturcara bebas sebelum anda di hantar ke airport untuk penerbangan pulang ke tanah air.

    HARGA: Dari RM2059 untuk seorg (minimum 6 org)

    Harga Termasuk:
    1. Airport transfer dari Orly ke CDG semasa sampai
    2. Pergi balik ticket penerbangan ke Prague dari Paris
    3. Airport transfer di Prague ketika sampai dari Paris
    4. Airport transfer di Prague untuk penerbangan ke Paris
    5. Airport transfer dari CDG ke hotel di Paris
    6. Airport transfer di Paris untuk penerbangan pulang ke KL
    7. 5 malam penginapan (2 star hotel atau private apartment)
    8. Aida travel fees, Vat and city tax.  
  32. Fazidatul Azuwa - Sat 7/Jan/2012 11:13pm
    Bila boleh buat booking?  
  33. Sofarhoney - Sun 8/Jan/2012 1:13am
    Assalamualaikum. Kalau pakej untuk 3 hari 2 malam, ada x?  
  34. Zamri 49 - Sun 8/Jan/2012 9:37am
    Fazatul - booking bila2 boleh buat, minimum 3-4 bulan awal sebelum departure, atau lebih awal lebih baik. Kalau awal kita dpt pilih penginapan yg baik dan kedudukan yg baik dan dpt mengekalkan harga yg kami tawarkan.  
  35. Zamri 49 - Sun 8/Jan/2012 9:39am
    Sofarhoney - nak pergi mana 3h/2m ? kami boleh buat.  
  36. Zamri 49 - Sun 8/Jan/2012 9:46am
    kepada pekerja MAS, Air Asia yg dpt ticket free tiap tahun untuk satu keluarga, hubungi kami, kami boleh membantu untuk mendapatkan penginapan yg berpatutan dan merancang perjalanan anda mengikut budget anda....  
  37. Zul 276 - Tue 17/Jan/2012 1:33am
    saya plan nak pergi london-paris bulan 3 ni , 7-9 days...3 adults, 1 child (2 yrs)..via air asia...1st time travel to london...prefer apartment..any suggestion?  
  38. Zamri 49 - Tue 17/Jan/2012 9:48am
    En zul - kelebihan duduk apartment En zul boleh masak sendiri, jadi jimat duit makan. Maklum lah makan kat London dan Paris mahal, kalau masak sendiri murah. Kami ada partment di Paris dan London yg hampir dgn public transport dimana En Zul mudah begerak kemana sahaja mengunakan underground atau metro di Paris. Satu lagi air asia akan menamatkan penerbangan dia ke Paris dan London pada bulan 3 ini, sebelum En Zul beli bagus check dgn air asia dulu. Saya tenguk Qatar airline pun murah jugak.  
  39. Zul 276 - Tue 17/Jan/2012 11:20pm
    salam zamri...99% confirm 8 nights stay in March, if sewa apt u..how much? pls quote if i nak hire 4 days travel (london-paris-amsterdam/brussel)...my e-mail : zulhilmiabdullah@yahoo.com  
  40. Zamri 49 - Tue 17/Jan/2012 11:52pm
    En Zul, maksud En Zul 8 malam tu di London, Paris dan Amsterdam? En Zul nak apartment sahaja atau termasuk transportation?  
  41. Zul 276 - Wed 18/Jan/2012 1:02am
    actually, initial plan is stay 1 night at Paris and jalan2 di london for 7 days guna travel card, since 1st time ke sana..really need guide utk round2 paris. So, tolong propose & quote saya utk (day 1- london-paris ) ,(day 2 - paris-london ), (day 3 - london ) + apartment rent (or room rent?) for 1 night(paris) ,7 nights(london)....just tak sure camna nak selitkan travel ke brussel or amsterdam tu sbb yg tu still tak confirm lagi..pls advise ye,tq  
  42. Zamri 49 - Wed 18/Jan/2012 1:22pm
    Ok Tuan, saya siapkan itinerary dan email..TQ  
  43. Zamri 49 - Thu 19/Jan/2012 4:58pm
    En Zul, saya dah emailkan 3 pilihan itinerary untuk En Zul.  
  44. Fazidatul Azuwa - Sun 22/Jan/2012 10:14am
    Suggestkan saya..penerbangan yang murah ke paris or london..coz airasia dah tak ada...alahai...  
  45. Zamri 49 - Sun 22/Jan/2012 10:36pm
    Fazatul - check dgn Qatar airline, book awal dpt RM28++  
  46. Zamri 49 - Sun 22/Jan/2012 10:53pm
    www.qatarairways.com

    boleh juga check dgn Gulf air  
  47. Azura 94 - Thu 26/Jan/2012 1:13pm
    Salam,
    Itinerary yang en zamri tawarkan pada cik fazidatul (england, france, switzerland dan italy-RM5104) tu valid ke kalau saya nak ke sana september 2012 nanti. Kami 4 dewasa, 1 kanak-kanak (4thn). Boleh e-mail pada saya ke bluerose_dk@yahoo.com?  
  48. Zamri 49 - Thu 26/Jan/2012 4:18pm
    Salam Azura - Valid, cuma ada perubahan harga sedikit sebab group 5 org, harga yg saya kasi pada Fazidatul tu untuk kumpulan 6 org. saya dah email detail pada bluerose_dk@yahoo.com  
  49. Azura 94 - Thu 26/Jan/2012 4:35pm
    terima kasih en zamri. Entrance ticket untuk attractions termasuk dalam pakej harga sekali ke?  
  50. Zamri 49 - Fri 27/Jan/2012 1:07am
    Azura- entrance tak termasuk, kami boleh uruskan mana yg perlu di beli awal mengikut kemahuan Azura mana2 tempat nak lawat.  
Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 342 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2337)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1371)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (194)
Bisnes Air Mineral (343)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (630)
Bisnes Broadband (981)
Bisnes Burger (509)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (724)
Bisnes Cyber Cafe (415)
Bisnes Dobi (1262)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1148)
Bisnes Hotel Dan Resort (490)
Bisnes Ice Blended (638)
Bisnes Jam Tangan (257)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1386)
Bisnes Kurier Dan Logistik (592)
Bisnes Minuman (1307)
Bisnes Pasar Malam (1734)
Bisnes Pelancongan (464)
Bisnes Perabot (745)
Bisnes Prepaid Dan Reload (970)
Bisnes Restoran (2929)
Bisnes Roti Dan Bakeri (641)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2884)
Bisnes Waffle Dan Jagung (349)
Bisnes Western Food (271)
Dewasa 18sx (1611)
Diskusi Bisnes (1799)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5477)
Forex Malaysia (1617)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (636)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (904)
Iklan Tv Radio Media Massa (192)
Import Dan Eksport (291)
Ingin Berniaga (2645)
Insurans Dan Takaful (1538)
Insurans Roadtax Kereta (304)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1856)
Kedai Emas (408)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2324)
Kedai Hardware (455)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3336)
Kedai Kamera Dan Camcorder (314)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (317)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1586)
Kedai Sewa (1507)
Kereta Baru (1397)
Kereta Terpakai (4460)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3889)
Kerja Kemahiran (1651)
Kerja Kosong (9630)
Kerja Praktikal (1583)
Kerja Sales (1863)
Kerja Sambilan (5407)
Konsultan Perniagaan (389)
Kontrak Swasta (247)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (436)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (603)
Kontraktor Pasir (300)
Kontraktor Pembinaan (1806)
Kontraktor Perlombongan (285)
Kursus Dan Seminar (2565)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (618)
Kursus Motivasi (287)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1490)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (48)
Mencari Pelabur (3356)
Mesin Fotostat (317)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (442)
Mesin Jahit (328)
Mesin Proses Makanan (521)
Pakej Pelancongan (2365)
Pakej Perkahwinan (1131)
Pakej Perniagaan (781)
Pasar Basah (1281)
Pekerja Asing (1070)
Pelaburan Saham Unit Trust (844)
Pembantu Rumah Asing (1625)
Pembekal Barang Runcit (1479)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (418)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (556)
Pembekal Kerepek (961)
Pembekal Keropok (399)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (382)
Pembekal Rempah Dan Perencah (521)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (117)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1108)
Pemborong Batik Dan Sutera (330)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (381)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (628)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (714)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1468)
Pemborong Pakaian Lelaki (1031)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3841)
Pemborong Telekung Dan Songkok (517)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3209)
Pemborong Tuala (180)
Pemborong Tudung (2538)
Pembuat Papan Tanda Iklan (214)
Pembuat Plastik Kotak Botol (732)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (431)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (893)
Pengedar Bahan Pencuci (649)
Pengedar Buku Dan Majalah (541)
Pengedar Contact Lens (226)
Pengedar Perfume (1443)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2420)
Pengedar Produk Kesihatan (2776)
Pengurus Majlis (557)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (648)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (259)
Penternak Lembu (337)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (237)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (508)
Perisian Komputer (489)
Perkakas Dapur (544)
Perkakas Elektrik (364)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1375)
Pinjaman AIM (148)
Pinjaman Hartanah (468)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (510)
Pinjaman Peribadi (9325)
Pinjaman Perniagaan (1631)
Produk Dari China (470)
Produk Sejuk Beku (1176)
Program Consignment (1793)
Program Dropship (5868)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1255)
Pusat Latihan (560)
Pusat Memandu (113)
Pusat Mengaji Agama (405)
Pusat Pendidikan Tinggi (475)
Pusat Rawatan (310)
Pusat Tadika Dan Taska (1092)
Pusat Tuisyen (939)
Rancangan Perniagaan (536)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3786)
Rumah Untuk Dijual (3354)
Servis Freelance (935)
Servis Keselamatan (623)
Servis Pembersihan (714)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (544)
Sewa Bas Dan Van (478)
Sewa Kereta Teksi Limo (1515)
Sewa Lori (2209)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (51)
Studio Filem Dan Videografi (212)
Studio Fotografi (802)
Studio Grafik Dan 3D (880)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (631)
Studio Muzik (400)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (209)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (569)
Tanah Untuk Dijual (4266)
Tempahan Biskut Dan Tart (1760)
Tempahan Hamper (168)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (601)
Tempahan Katering (1894)
Tempahan Kek Dan Coklat (1941)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (151)
Tempahan Kuih Muih (1564)
Tempahan Minuman Dan Dessert (401)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (317)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (584)
Ubahsuai Rumah (1517)
Urut Tradisional (710)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (355)
Usahawan Tani (955)
Vending Machine (310)
Voucher Dan Tiket (219)
Web Design Malaysia (2105)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1138)