Mekanik Penipu dan Cekik Darah Area N9
Khomsuun - Tue 20/Nov/2012 12:45pm [Last Comment]
Berhati2 semua pengguna jalan raya seluruh malaysia apabila melalui tol merentasi NEGERI SEMBILAN atau ingin mendapatkan khidmat mekanik di area SEREMBAN...
sekiaranya kereta rosak jangan biarkan kereta di tarik oleh longkai INDIA...
Juga berhati2 jika ditawar untuk membaiki kereta oleh pomen bergelar MAN 76 menaiki kereta lama warna kuning TG 1414 juga keturunan india(muslim),
anda pasti tertipu...
Lokasi bengkel di area seremban jaya, jalan pantai ampangan berhadapan petronas
Pendek kata berhati2 dengan mekanik ada iras2 india..
walaupun melayu...dah ramai terkena..
nbr cntct mekanik penipu untuk rujukan
0173646492
0123444981

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Mimi 3 - Tue 20/Nov/2012 1:11pm
    saye pn dah terkene..yg rosak clas pad jek tp spi kdi hbs die barai enjin saye..diorg yuh mcm gangster..sy kn spi hampir 3k..report polis, polis pn tak leh bt ape. polis tlg kautim die mta 2k jek..sakit jiwa..dh lame diorg operasi tp tak tau knp pihak berkuasa tak nk amek tindakan.  
  2. Remybangsar1 - Tue 20/Nov/2012 2:10pm
    Salam warga MC....Memang tu yang telah berlaku di lebuh raya plus utara selatan...sepatut nya pihak plus/polis Bantuan (lebuhraya)..
    lebih tahu dari penguna leburaya...yang mana towing truck/workshop yang bagus untuk di kenal kan kepada penguna.Bukan ambil mudah saja untuk selesai kan masaalah kesesakan dilebuhraya...ajerrrr..ingat penguna pun ada hak jugak...kepada warga MC YANG MEMERLUKAN towing truck call number nie 0102050779  
  3. Yus 119 - Tue 20/Nov/2012 2:36pm
    betul2 la memang diorang cari makan di hi way sana ..nyaris2 nak terkena ..paria  
  4. Khomsuun - Tue 20/Nov/2012 2:41pm
    dia org buat ikut law....nak towing ada sain surat kuasa....dah masuk dalam bengkel dia org barai enjin claim buat mcm2...tapi tak buat pun....mmg tak boleh buat apa...kecuali lapor pada pengguna....cuma amik masa lama sikit la....  
  5. Fabulousart2015 - Tue 20/Nov/2012 2:50pm
    sebelum ni banyak sanagat dah perbincangan seperti ini berlaku.tolong ambil iktibar perkara macm ni,ape yang saya boleh pandangan.sewaktu kite renew insurance and roadtax.kite akan ade sekali panel yang towing free,ape ape masalah pun deiroang boleh cek.seperti AAM,macam saya pakai myvi DMM,better kite call panel isnruan ni kalau ade ape ape berlaku.  
  6. Hafiz87 3 - Thu 22/Nov/2012 10:38am
    Modus operandi.

    Tarik kereta sampai ke bengkel. Then terus lerai kluarkan enjin kereta. Padahal starter yang rosak(tak charge) . Bila dah enjin dikluarkan, memang kereta terpaksa dibaiki kat situ. Kene tekan harga smpi 2k lebih. kereta kancil je kot.


    *kenal pasti apa yang rosak dulu. Kalau taktahu, mmg diorg ni akan kluarkan enjin. Kalau enjin dah kluar, SELAMAT la,,,  
  7. Zai 46 - Thu 22/Nov/2012 10:40am
    mmg pun diorg ni ada buat xtvt menipu ni klu tgk kat kedai tu punya la byk kereta. sy pernah gi sana sib baek mse tu ada abg ipar skali so dia x brani nak caj lebih. Baik berhati-hati klu berhenti kat R&R area Seremban&Senawang...  
  8. Nseven Towing - Thu 22/Nov/2012 12:20pm
    Area seremban,nilai,air keroh ini semua tmpat mamat india cr makan...jd sekiranya kenderaan anda rosak di lbhraya,elakkan menggunakan khidmat dorang...lebih baik kuarkan modal skit untuk gune tow truck bawa ke bengkel yang kita kenal...kalau kita mntak tlg dgn plus ronda pon,dorang akan pggil tow truck luar,harga pn tiggi skit sebab nak bagi upah kat plus ronda..jadi sekiranya nak guna tow truck bumiputera leh call saya 012-3572622 (awie)saya sendiri yang pergi tarik...dah tentu xder sape2 yang amk keuntungan time kita dlm ksusahan...  
  9. Mustaqim 13 - Thu 22/Nov/2012 4:15pm
    selalu xnampak cina pegang payung walaupun tak hujan dan botol air minum walaupun kedai byk.... ada nampak melayu pegang payung lagi2 lelaki?????????????? org melayu orang melayu.... dah nasib kita ke atau kita takmo ubah.... beli polisi know ur benefit...simpan no plus, insurance, tow truck dalam hp........berapa ramai kita simpan no phone plus dalam hp???????????  
  10. Nenek 2 - Fri 23/Nov/2012 2:23am
    kalau berhadapan dengan situasi gini apa yang perlu buat :

    kene tegas la sikit.. tempik maki je mekanik gitu.. ajak gaduh pun ok.. sure orang ramai datang tolong..
    di ingatkan ini rumah kita..ini tanah kita.. kalau ko nak aku respect kau.. kau suruh mekanik tu buat kereta sampai perfect! lepas tu kau test terus blah jangan bayar.. you earn my respect.. itu je kalau nak ajar orang. tak payah tabur pasir periuk nasik publish pomen itu tipu bagai.. knowledge kena ada.. qim.. tibai lagi qim.. good one.  
  11. Khomsuun - Fri 23/Nov/2012 2:55pm
    oii nenek...ni bukan soal tabur pasir dalam periuk nasi org tapi peringatan buat bangsa sendiri supaya tak kena tipu....bukan semua org ada knowledge...tak salah kalau mengingatkan....soal tabur pasir dalam periuk nasi tu kira salah pomen yg menipu tak kira apa bangsa pomen tu...dalam situasi yang nenek cakap tu betul tapi pikir la berapa ramai melayu yg bersatu?tak tahu la kot2 nenek ni pomen jugak....klu tak buat jgn terasa  
  12. Salmi 2 - Sat 24/Nov/2012 10:18pm
    hampeh punya norang  
  13. Laling - Fri 30/Nov/2012 11:02am
    thx for the info..sgt2 berguna utk peringatan saya klu balik ke kpg.perjln jauh ni kite tak tau dugaan yg kite kena tempuh,lg2 kete biasa,mcm2 ragam nye. Mmg patut tutup periuk nasi dorang, org mcm ni tak patut wujud dlm dunia ni. betapa susah kite nak cari duit, dia senang2 ketuk kite dgn cara mcm tu. Moga pihak berkuasa alert dgn perkara2 mcm ni.  
  14. Enemybuddy - Fri 30/Nov/2012 4:42pm
    Diharap semua abang2 towing yg ikhlas bermuamalat secara islam dapat memberikan contact number dan area mane. Klu baik service abang2 tu, boleh bagi pujian sambil recommed kt kwn2 dan klu xbaik, mahal, haramkejadah bolelah bagi maki-makian. Selamat beramal dan bermuamalat yek.  
  15. Esyastana 70 - Tue 4/Dec/2012 1:02pm
    adik aku pun dah pernah kena dengan geng paria towing kereta ni..paria ni memang kurang ajar, layan org mcm gengster bila mana kereta dah masuk workshop diaorg..seblm masuk cakap punya baik...
    diaorg ada pasang cable dengan polis seremban..tak guna punya geng polis..
    aku pernah minta tolong polis kawan abg aku untuk keluarkan kereta dari workshop paria ni tp dia cakap susah sebab paria ni ada link dgn polis kat balai seremban...paria 2 ni dah jamu polis...ni lah kerja polis bersekongkol dengan penipu
    kereta adik aku cuma habis minyak tp claim kena top overhaoul..
    last2 kena bayar kos towing n kos cek kerosakan. dalamrm 250..babi,biawak punya paria. siap marah aku sebab pggl polis tolong..siap suruh akau lapor kat bukit aman..bayangkan besar tak diorang punya cable...jadi berhati dengan paria2 yg attend bila breakdown..dapatkan bantuan plus..  
  16. Hayazi - Sat 5/Jan/2013 5:55pm
    salam, betul tu saya setuju dengan esyastana 70, coz saya pun pernah kena dengan geng india ni kete cuma rosak aircon je, mula dia kata kos cuma dalam rm 120 je pas tarik mintak rm 30,gi bengkel dia baraikan semua enjen plak claim kena overhaul kira punya kira hampir rm 3000, bila kata x nak buat dia kata x boleh dah bukak mesti nak buat main paksa2 pulak nak x nak terpaksa jugak bayar, menyesal memang menyesal tapi tu la pelajaran paling berguna, dilain kali.
    memang baik kalau ade no towing truck sebagai ingatan di masa depan  
Page 1   (Total 16 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2749)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (218)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (369)
Bisnes Ais Krim (503)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (810)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1366)
Bisnes Ebook (1049)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (172)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1491)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1467)
Bisnes Pasar Malam (1973)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (862)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1112)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (665)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3344)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1780)
Diskusi Bisnes (1966)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6524)
Forex Malaysia (1892)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1015)
Iklan Tv Radio Media Massa (225)
Import Dan Eksport (333)
Ingin Berniaga (2826)
Insurans Dan Takaful (1734)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1991)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3870)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1640)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5016)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4856)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11856)
Kerja Praktikal (2096)
Kerja Sales (2296)
Kerja Sambilan (6356)
Konsultan Peguam (152)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (483)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (683)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2069)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2829)
Kursus Kecantikan (692)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3694)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (518)
Mesin Jahit (377)
Mesin Proses Makanan (573)
Pakej Pelancongan (2617)
Pakej Perkahwinan (1207)
Pakej Perniagaan (895)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1241)
Pelaburan Saham Unit Trust (950)
Pembantu Rumah Asing (1870)
Pembekal Barang Runcit (1586)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (386)
Pembekal Kelapa Dan Santan (652)
Pembekal Kerepek (1102)
Pembekal Keropok (448)
Pembekal Kicap Dan Sos (225)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (241)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (700)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1665)
Pemborong Pakaian Lelaki (1132)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4241)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2803)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (483)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (955)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (590)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1545)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2635)
Pengedar Produk Kesihatan (3011)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (731)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (697)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (728)
Peralatan Sukan (555)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1539)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (613)
Pinjaman Peribadi (10644)
Pinjaman Perniagaan (1846)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1330)
Program Consignment (2024)
Program Dropship (6776)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1555)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (368)
Pusat Tadika Dan Taska (1328)
Pusat Tuisyen (1072)
Rancangan Perniagaan (599)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4317)
Rumah Untuk Dijual (3757)
Servis Freelance (1120)
Servis Keselamatan (727)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (463)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1835)
Sewa Lori (2572)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (908)
Studio Grafik Dan 3D (1111)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (738)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (643)
Tanah Untuk Dijual (4880)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2168)
Tempahan Kek Dan Coklat (2152)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1760)
Tempahan Minuman Dan Dessert (465)
Tempahan Nasi Lemak (527)
Tempahan Roti (365)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (801)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (404)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2318)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)