Matawang Dinar Iraq (Dapat Kan Sekarang)
Datin Dinar - Mon 25/Apr/2011 12:31pm [Last Comment]
Prinsip pelaburan ialah kadar risiko berpadan dengan pulangannya. Rendah risko, rendah pulangan. Tinggi risko, tinggi pula pulangannya. Jadi pelaburan dinar Iraq, nak kata risiko tinggi tak juga, kerana kita boleh jual balik dinar tu. Nak dikatakan risiko rendah, mungkin juga, kerana keuntungan berlipat ganda. Hanya sabar jadi pegangan.

Antara rasional mengapa dinar Iraq boleh dijadikan pelaburan ialah :

1. Nilai Dinar Iraq Yang Rendah & Mampu dimiliki.

Dinar Iraq sebelum dan semasa zaman Saddam memerintah, 1 Dinar Iraq bersamaan dengan USD 3.00. Maknanya bersamaan dengan lebih kurang RM 10.00 tu. Dan pada hari, nilainya adalah tak sampai RM 0.10 sen pun. Diulangi, sebut : sepuluh sen. Beli coklat pun dapat dua biji.

Jadi sekarang, beli dan simpanlah. Bila dia diapungkan kembali, maka harga boleh meningkat ke USD 3.20, maknanya harganya boleh cecah RM 11 lebih. Beli sepuluh sen, dapat sebelas ringgit. Bayangkan kalau beli sejuta dinar iraq..woow, tentu kaya raya kan..

2. Putaran Alam menyatakan Dinar Iraq akan Naik.

Sejarah sentiasa berulang. Pada penghujung perang dunia kedua pula, nilai mata wang Jerman dan Russia menjunam seolah-olah tidak berharga pun. Sama juga seperti apa yang terjadi kepada Kuwait selepas Perang Teluk. Masa Iraq serang Kuwait, harga 1 Dinar Kuwait ialah RM 0.30 sahaja. Selepas Iraq keluar dari Kuwait, 1 Dinar Kuwait jadi USD 3.00.

Dan ia berlaku lagi sekarang di IRAQ, anda boleh membeli dinar Iraq ketika harganya sangat murah ini. Anda layak membeli berjuta dinar iraq dengan bermodalkan kurang dari seribu ringgit USD.

3. Nilai Dinar Iraq dikira berdasarkan USD Dolar

Dollar Amerika dijadikan sumber rujukan kerana Bank Dunia mengisytiharkan US Dollar sebagai timbang tara mata wang antarabangsa berdasarkan kestabilan ekonomi negara tersebut.

Pada masa sekarang tiada pemerintahan berpusat di Iraq sejak kejatuhan Saddam Hussein dan akan berlarutan sehinggalah parlimen Iraq dapat membangunkan semula Iraq di mana sekarang mereka sedang berusaha keras ke arah itu. (Mereka akan mengadakan program mengundi istimewa pada 15 oktober untuk melanjutkan proses ini) Dalam tahun 2002, sebelum berlakunya konflik di Iraq, dinar iraq mempunyai nilai menyamai $0.32 US! Dengan kata lain kalau anda mempunyai 100,000 Dinar, anda boleh tunaikan menjadi lebih 32,000 Dollars dalam mata wang US!!!

Walaupun dinar Iraq masih digunakan dalam urusan jual beli seharian di negara mereka tetapi nilainnya hanya sebahagian kecil dolar US. Majoriti pakar ekonomi percaya bahawa nilai matawang dinar akan naik sekurang kurangnya pada nilainya di tahun 2002.





KOLEKSI DINAR IRAQ

News makin banyak memberi tanda-tanda RV semakin dekat. Adakah kita sudah bersedia dengan Dinar RV. Dah cukup di kumpul, dah kira apa yg patut. Dah sedia minda jadi OKB ....



Set dinar :

note 25k- 1 keping=RM16

note 25k - 2 keping = RM320(50K)

note 25k -4 keping =RM640(100K)

NOTE 25K=1 JUTA(K)=RM5500

bole dapatkan dari saya:

Niche: Servis
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Zaidi Zainal 2 - Mon 25/Apr/2011 5:38pm
    Boleh beli secara loose ker, atau berapa minimum pembelian yg boleh dihantar?  
  2. Datin Dinar - Mon 25/Apr/2011 8:05pm
    u nk bli 100k pun bole... ikut kemampuan u... minimum 25k= rm160  
  3. Datin Dinar - Mon 25/Apr/2011 8:07pm
    pembetulan note25k dinar= 1keping=RM 160  
  4. Syuk 5 - Tue 26/Apr/2011 11:12am
    boleh saya tanya...
    saya sudah pun memiliki dinar iraq ni
    boleh saya tahu status dinar tersebut....
    harap dapat membantu....  
  5. Linkman - Tue 26/Apr/2011 11:24am
    dinar iraq ni dari tahun 2003 cerita dia

    sampai sekrg yg beli tak kaya2 pun.

    yg kaya si penjual dinar iraq.  
  6. Datin Dinar - Tue 26/Apr/2011 4:48pm
    linkman : harap bersabar.. investmnt cmni berdasarkan ecomonic... amik masa.. time kuwit pun cm tue jgk ..hasil yer.. melimpah ganda.. kuwit 9thn amik masa  
  7. Maell - Wed 27/Apr/2011 12:23am
    xbleh beli loosen ke?  
  8. Datin Dinar - Wed 27/Apr/2011 3:01pm
    boleh law u law  
  9. Datin Dinar - Thu 28/Apr/2011 6:30pm
    boleh maell  
  10. Maell - Fri 29/Apr/2011 1:31am
    camne nk beli ni..??  
  11. Datin Dinar - Sat 4/Jun/2011 10:48pm
    bole bg email...  
  12. Tunkaizer - Fri 15/Jul/2011 3:14am
    blh email detail dinar ni pada sya n tggl kn no fon di kbeenterp@yahoo.com  
  13. Ina 18 - Thu 24/Nov/2011 9:17pm
    Salam semua....saya ada nak jual dinar iraq....lau nak email sy kat
    enahazlina@gmail.com
    sy nak jual note 25K:
    25K = RM 95.00
    25K (2keping=50K) = RM 190.00
    25K (40keping=1juta) = RM 3800/=
    dan begitulah seterusnya....caj pos free....  
  14. Tuan Penasihat - Wed 4/Jan/2012 9:29am
    Sekejap. Rakan mc boleh jwb tak soalan mcm ni?

    Ada kwn tanya sy, kalau rv dah dekat, kenapa org jual dinar iraq pd waktu2 terdekat ni? Kan dah boleh jd jutawan senyap. Blh bersedekah & belanja satu kg naik haji. - sy ckp tak tau.

    Dia tanya lagi, diorang (mungkin bank2 amerika kot) beli byk2 kemudian jual sbb nak dptkan cash flow drpd hasil jualan borong dinar tu kot? - sy tak tau nak jwb.

    Lps lama google, dia terdiam. Lps tu keluar andaian, yg penjual runcit dinar ni jual not yg 4 angka ke atas ni sbb nak beli balik dinar yg not lebih kecil spt 1 atau 1/2 dinar. - sy senyum kosong :) Dh mmg tak tau. Hihihi.  
  15. Tuan Penasihat - Thu 12/Jan/2012 2:56pm
    Perbincangan tentang dinar Iraq

    http://www.investorsiraq.com/  
  16. Idzham 5 - Tue 7/Feb/2012 6:22pm
    Sy ada mjual koleksi dinar iraq pada harga berpatutan..

    25K=RM90
    10K=RM44
    5K=RM26
    1K=RM17

    Kepada yg berminat call/sms
    012-3021641 (am)  
  17. Miemobil - Wed 14/Mar/2012 6:40pm
    datin nie email sy..
    sy harap dpt contact datin utk belian matawang iraq.tq  
  18. Strawbery - Thu 12/Apr/2012 10:45am
    saya jual dinar iraq dengan harga rm88 untuk 25k sekeping sapa nak call saya secepat mungkin
    khausar 0124267160  
  19. Md Faizal B Md Tahir - Sat 29/Jun/2013 6:43pm
    ingin membeli dinar iraq.. Kalau ada jual sila msg 0127123142.. Akan dihubungi semula.. Urgent nk  
Page 1   (Total 19 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2634)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (205)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (244)
Bengkel Tayar (210)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (491)
Bisnes Aksesori Kereta (656)
Bisnes Broadband (1080)
Bisnes Burger (541)
Bisnes Cermin Mata (155)
Bisnes Cuci Kereta (790)
Bisnes Cyber Cafe (443)
Bisnes Dobi (1336)
Bisnes Ebook (1032)
Bisnes Handphone (1231)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (552)
Bisnes Ice Blended (689)
Bisnes Jam Tangan (281)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (487)
Bisnes Komputer (1459)
Bisnes Kurier Dan Logistik (653)
Bisnes Minuman (1427)
Bisnes Pasar Malam (1929)
Bisnes Pelancongan (530)
Bisnes Perabot (833)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1075)
Bisnes Restoran (3241)
Bisnes Roti Dan Bakeri (699)
Bisnes Salun Rambut (354)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (373)
Bisnes Sms (156)
Bisnes Spa Dan Facial (638)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (807)
Bisnes Untuk Dijual (3246)
Bisnes Waffle Dan Jagung (375)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1727)
Diskusi Bisnes (1924)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (709)
Expo Karnival Tapak Niaga (6299)
Forex Malaysia (1826)
Haiwan Peliharaan (453)
Haji Dan Umrah (461)
Hiasan Dalaman (705)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (985)
Iklan Tv Radio Media Massa (216)
Import Dan Eksport (321)
Ingin Berniaga (2787)
Insurans Dan Takaful (1679)
Insurans Roadtax Kereta (328)
Kedai Bunga (186)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1953)
Kedai Emas (442)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2488)
Kedai Hardware (420)
Kedai Ibu Dan Bayi (679)
Kedai Jahit (3713)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (332)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1789)
Kedai Sewa (1611)
Kereta Baru (1572)
Kereta Terpakai (4889)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4597)
Kerja Kemahiran (1903)
Kerja Kosong (11306)
Kerja Praktikal (1959)
Kerja Sales (2198)
Kerja Sambilan (6155)
Konsultan Perniagaan (440)
Kontrak Swasta (288)
Kontrak Tender Kerajaan (448)
Kontraktor Balak Dan Kayu (469)
Kontraktor Jurutera (546)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (222)
Kontraktor Minyak Dan Gas (671)
Kontraktor Pasir (371)
Kontraktor Pembinaan (2002)
Kontraktor Perlombongan (313)
Kursus Dan Seminar (2749)
Kursus Kecantikan (672)
Kursus Makanan (653)
Kursus Motivasi (316)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1600)
Mencari Pelabur (3616)
Mesin Fotostat (349)
Mesin Freezer Dan Chiller (257)
Mesin Industri (495)
Mesin Jahit (367)
Mesin Proses Makanan (548)
Pakej Pelancongan (2558)
Pakej Perkahwinan (1181)
Pakej Perniagaan (862)
Pasar Basah (1430)
Pekerja Asing (1199)
Pelaburan Saham Unit Trust (923)
Pembantu Rumah Asing (1814)
Pembekal Barang Runcit (1564)
Pembekal Beras (103)
Pembekal Buah-buahan (477)
Pembekal Ikan Kering (380)
Pembekal Kelapa Dan Santan (629)
Pembekal Kerepek (1082)
Pembekal Keropok (433)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (580)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1179)
Pemborong Batik Dan Sutera (350)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (591)
Pemborong Bundle (846)
Pemborong Cadar Dan Tilam (429)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (683)
Pemborong Lampin (289)
Pemborong Mutiara (107)
Pemborong Pakaian Bayi (760)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1614)
Pemborong Pakaian Lelaki (1113)
Pemborong Pakaian Plus Size (141)
Pemborong Pakaian Wanita (4132)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3467)
Pemborong Tuala (193)
Pemborong Tudung (2738)
Pembuat Papan Tanda Iklan (265)
Pembuat Plastik Kotak Botol (787)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (481)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (940)
Pengedar Bahan Pencuci (700)
Pengedar Buku Dan Majalah (573)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1517)
Pengedar Permainan Kanak2 (588)
Pengedar Produk Kecantikan (2580)
Pengedar Produk Kesihatan (2943)
Pengurus Majlis (586)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (707)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (687)
Penternak Kambing (284)
Penternak Lembu (380)
Penternak Udang (190)
Peralatan Makmal Dan Hospital (256)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (695)
Peralatan Sukan (542)
Perisian Komputer (559)
Perkakas Dapur (604)
Perkakas Elektrik (419)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1493)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (505)
Pinjaman Kad Kredit (384)
Pinjaman Kereta (584)
Pinjaman Peribadi (10354)
Pinjaman Perniagaan (1805)
Produk Dari China (528)
Produk Sejuk Beku (1282)
Program Consignment (1983)
Program Dropship (6553)
Pusat Bahasa (347)
Pusat Jagaan Bayi (1501)
Pusat Latihan (638)
Pusat Memandu (122)
Pusat Mengaji Agama (499)
Pusat Pendidikan Tinggi (514)
Pusat Rawatan (352)
Pusat Tadika Dan Taska (1266)
Pusat Tuisyen (1044)
Rancangan Perniagaan (581)
Rawatan Alternatif (287)
Rumah Sewa (4171)
Rumah Untuk Dijual (3653)
Servis Freelance (1076)
Servis Keselamatan (702)
Servis Pembersihan (798)
Servis Pengedaran Risalah (448)
Setiausaha Syarikat (595)
Sewa Bas Dan Van (555)
Sewa Kereta Teksi Limo (1767)
Sewa Lori (2505)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (241)
Studio Fotografi (881)
Studio Grafik Dan 3D (1056)
Studio Lukisan (124)
Studio Model Penyanyi Pelakon (706)
Studio Muzik (461)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (226)
Sukan Futsal (225)
Sukan Pancing (141)
Tanah Sewa (629)
Tanah Untuk Dijual (4731)
Tempahan Biskut Dan Tart (2118)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (650)
Tempahan Katering (2097)
Tempahan Kek Dan Coklat (2113)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (174)
Tempahan Kuih Muih (1718)
Tempahan Minuman Dan Dessert (455)
Tempahan Nasi Lemak (507)
Tempahan Roti (347)
Terminal Bayaran (182)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1663)
Urut Tradisional (772)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (388)
Usahawan Tani (1073)
Vending Machine (355)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2276)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1313)