Maklumat Berkenaan Stesen Minyak
Zuraidah Arifin - Sat 9/Jun/2007 11:44am [Last Comment]
Saya berminat untuk membuka stesen minyak dan baru2 ini iklan untuk menjadi usahawan stesen minyak ada dipaparkan di utusan malaysia. Ada sesiapa boleh tolong saya bagaimana untuk paper worknya?

Niche: Kontraktor Minyak Dan Gas
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Suzana Abdullah Thani - Mon 11/Jun/2007 8:47am
    Kakak saya dulu ada juga membuat permohonan.Kertas kerja memang leceh. Idea jawapan byk diperolehi dari pengusaha stesyen minyak dan melalui internet. Selalunya kalau stesyen2 minyak yang diiklankan di surat2 khabar kalau tidak ada kabel memang sukar untuk kita dapat melainkan kita mengusahakan stesyen tersebut di tanah sendiri, yang mana memang memerlukan modal yang banyak.  
  2. MFA Admin - Mon 11/Jun/2007 11:17am
    Saudari Zuraidah, pertamanya terima kasih kerana menggunakan ruangan forum kami unuk saling bertukar pendapat tentang idea perniagaan. Fokus kami disini hanya kepada perniagaan francais yang berdaftar dengan Pendaftar Francais (ROF) di bawah Kementerian Pembangunan Usahwan dan Koperasi (MECD). Walaupon stesen minyak mengamalkan konsep francais tetapi ia adalah dibawah kawal selia Kementerian Perdagangan Dalam Negeri & Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP). Mungkin saudari boleh bertanya kepada syarikat-syarikat yang menawarkan peluang perniagaan stesen minyak secara terus atau melayari laman web mereka. Terima kasih.  
  3. Zulk9 - Mon 18/Jun/2007 10:51am
    Hi Suzana,
    boleh bagi tau berapa kos setup stesen petronas.
    Tq  
  4. Mr zulhilmi Rahmat - Thu 21/Jun/2007 10:44am
    untuk setup petronas dlm linkungn 250k - 400k..sape2 ada paperwork utk setup petronas sila emel me k  
  5. Noredahayu Abd Rahim - Sat 30/Jun/2007 8:50am
    kalu bukak cawangan avon,macam mane plak erk?  
  6. Acin - Mon 2/Jul/2007 12:32am
    nak buka stesen minyak cara cepat camna?  
  7. Zarif - Sat 7/Jul/2007 2:29am
    Sbnrnya stesen minyak bknlah francais akan tetapi mengamalkan konsep francais, boleh tgk sendiri kt laman web mereka. Lg satu komisen yg kita dapat adalah terlalu sedikit, kebanyakan stesen minyak bergantung kepada sales barangan runcit utk mendapatkan keuntungan yg banyak. Margin komisen utk seliter minyak petrol yg kita dapat xsampai 10sen pun melainkan setiap hari stesen minyak anda ada byk traffic, dan 'boost' sales brgan runcit.  
  8. Mohd Anuar Abd Hamed - Mon 9/Jul/2007 4:30pm
    Banyak perkara yang harus di lihat dalam pengusahaan stesen minyak ini. Ia adalah perniagaan yang menguntungkan HANYA tertakluk kepada banyak kriteria dan ciri-ciri yang banyak tidak diketahui umum.Perniagaan ini sangat berbeza dari konsep 'keusahawanan' dan banyak yang terjebak berdasarkan kesalahfahaman tentang konsep ini. Menyediakan kertas kerja lengkap serta pendekatan untuk meletakkan permohonan saudara ke tahap yang lebih tinggi berbanding dengan permohonan yang lain, boleh saya lakukan untuk sesiapa yang memerlukan. Saya mempunyai pengalaman selama 25 tahun dalam industri ini (peruncitan) dari A-Z. Sila hubungi saya; 012 3275230.  
  9. Acin - Sat 14/Jul/2007 2:24am
    saya dah ada modal,tapi mcmmana nak dapatkan stesen minyak ni?bagus ker perniagaan ini untuk saya?  
  10. Zamri Bin Zakariah - Wed 8/Aug/2007 11:27am
    Saya dah melalui proses utk dptkan stesyen 'tuuuuttt' sehingga interview peringkat akhir.Bermula hantar borang permohonan sehingga dipanggil utk final makan masa hampir 1 tahun 10 bulan.
    Selepas saya melalui nya saya nasihatkan anda tok sah berangan nak apply sebab mereka sebenarnya dah ada nama yang dah dipilih(kroni2).Kita2 nie mcm mentimun nie ibarat buat ada aje untuk menutup 'tindakan mereka memilih kroni'.Kalau tak ade cable kuat tak payah la.Pengalaman saya ada sorang tu kalau ikutkan dia tak lepas byk kriteria yang ditetapkan termasuk tak boleh datang lambat sepanjang 2 hari tempuh ujian akhir.Tapi dia lewat hampir 2 jam...tup2 selepas dapat result dia terpilih.Kita check balik rupa2 nya dia guna cable besarnya.
    Kebanyakan calon yang masuk peringkat akhir ujian adalah suku sakat pd menteri-menteri,ketua polis juga kerabat raja.Orang2 ini menjalankan bisnes bos mereka tu(suku sakat).Guna nama saja.
    Saya cadangkan anda beralihlah kepada perniagaan lain.  
  11. Acin - Mon 20/Aug/2007 10:53pm
    zamri bg no contact  
  12. Faizalnordin - Mon 22/Feb/2010 4:54pm
    saya setuju dgn zamri sbb saya pernah berborak dgn owner station. tepat sekali tentang 'cable' yg anda katakan. juga sesiapa yg dah ada station tu berharap jgn lingkup sbb ular2 kat luar dah ready nak belit n bg lesen kita kat kroni2 dia..begitulah business hari ni .takde 'cable' payah nak hidup.  
  13. Diyla - Thu 29/Jul/2010 1:35pm
    moh join diyla, buat mLm dengan hanya belanja harian, jana pendapatan tanpa had

    www.niche-access.com

    belanja harian di petronas, giant, tesco, ayamas dll, lagi best tanpa tekanan nak bukak stesen minyak. xyah pening pale mikir meka tolong kroni ker apernyer...kita tolong diri sendiri/kroni/kawan-kawan jer, laie mudah dan praktikal:>

    diyla dok semban. sudi nak tau lebih info hebat jana pendapatan ini dengan diyla, KOL jer diyla, 013 2797694

    info ini amat-amat berguna untuk saya. terima kaseh diyla:>  
  14. Cik Zurina - Wed 22/Sep/2010 10:52am
    kami membuat kertas kerja utk pinjaman perniagaan di bank atau agensi kerajaan..

    kami juga membuat kertas kerja projek (eg:pertanian, penternakan, dan lain2..)..

    selain itu kami turut menawarkan perkhidmatan untuk profile company, project financing, pro finance, laporan untung rugi(account), analisa pasaran, kertas kredit dan kelayakan pinjaman)

    sesiapa yang berminat boleh email saya di zurina.ariffin@gmail.com  
  15. Rahman Vegas - Tue 11/Jan/2011 12:56pm
    salam,sapa ada paperwork utk setup petronas sila emel sy.. ptgudang_garam@yahoo.com  
  16. Shark 5 - Tue 1/Mar/2011 9:28pm
    sya hendak bka stesen minyak..tapi tiada modal..tlong sya mcm mana hendak buat?contect kat email sya  
  17. Saiful 91 - Sat 7/May/2011 3:30pm
    salam.... saya modal dah ada tanah dah ada cume stesen ngan minyak jer yg x da.....

    camna proses nak bukak stesen minyak ni.....

    kene masuk kursus jugak ker mcm yg atas2 tuh tulis.....

    nak kene ade cable jugak ker??

    x kan x der cara len kot.. modal+tanah sendiri ni... rugi kang....  
  18. Nurhurin - Fri 13/May/2011 10:44am
    saya nk buka satu steyen,boleh x encik menjadi pembekal saya,,saya dah ade tapak,saya cuma perlukan pembekal,kontraktor,,,sila bagi tunjuk ajar untuk membuka satu stesyen minyak,,dan berapa jumlah kewangan yg diperlukan,,,please refer.  
  19. Muz 2 - Sun 15/May/2011 10:48am
    Salam Nurhurin, berminat nk buke stesen kt mane tue..? nk pakai jenama ape yer..?  
  20. Shuk 5 - Thu 19/May/2011 1:40pm
    Stesen Minyak di shah alam untuk dijual.boleh hubungi sy shukfx@yahoo.com  
  21. Syazwan 16 - Tue 15/Nov/2011 10:43pm
    saya berminat utk membuka stesen minyak tanah dh ada area lebuhraya gerik-jeli daerah pasir putih,kelantan modal tiada setahu saya bank serta kerajaan ada menyediakan pinjaman modal,bagaimana memohon,apa prosedr2 yg perlu saya ikuti dgn pinjamn serta syrikat yg membekal kepda stesen minyak,saya jugk memohon sekiranya ada menggunakn kertas kerja dihrp saudara/saudari membantu saya,segala bantuan,pertolongn,panduan serta khidmat nasihat blhlh e-mail fauzi_btg@rocketmail.com  
  22. Mrizal - Wed 23/Nov/2011 12:19pm
    Salam Semua Rakan-rakan.. saya nak mintak pendapat rakan-rakan.. saya berhajat untuk mendirikan petrol pump jenama Malaysia (kaler hijau) di kawasan saya.. tanah & modal sudah ada.. apakah kriteria penting seperti keluasan bukaan tanah? atau berapa modal yang diperlukan untuk petrol pump tersebut? jika ada contoh kertas kerja, boleh tak email kepada saya? terima kasih.. email --> absalam696@live.com  
  23. Restu Bonda Catering - Mon 28/Nov/2011 2:42am
    saya sendiri sudah mempunyai stesen minyak yang beroperasi di lembah klang sejak dari tahun lepas lagi, kalau warga majalah ingin tahu, ianya lebih kepada komisyen yang syarikat (petronas shell dll) kebayakannya dlm lingkugan 11 sen (petrol) 6 sen (desel) kedai 20% dari jualan. jd semakin tinggi vol jualan semakin untung lah akan saya suka nak share siapa yang dah dapat temuduga dan berjaya nak aply loan boleh hubungi saya kalau nk paper work loan tq majalah :)  
  24. Zharelyn - Thu 1/Dec/2011 8:15pm
    salam...saya nak minta bantuan kpd sesape yg tahu n blh bantu saya buat kertas keje utk projek stesen minyak...
    sblm ni mmg sy pena buat kertas keje tp sy x pena buat ytk projek stesen minyak...ada pa2 info x?  
  25. Ramly B Atan - Tue 14/Feb/2012 7:35pm
    Ramly
    Salam kepada semua rakan2. Kami (adik-beradik) cadang nak buka pam minyak di atas tanah arwah ayah saya, luas 8 ekar.
    Modal tiada, macamana cara yang sebaiknya..kertaskerja..modal?
    Ada sesiapa boleh beri pendapat..pandangan?
    Terima kasih.  
  26. Atiey Lee - Sun 18/Mar/2012 7:45pm
    salam semua... saya ada tanah tepi hway... dan ada modal... bagaimana nak mohon stesen minyak ye....  
  27. Bard 11 - Tue 8/May/2012 4:44pm
    Salam.. saya berminat utk membuka stesen minyak Petronas, tanah dan modal sudah ada. Saya memerlukan contoh kertas kerja. dihrp saudara/saudari dapat membantu saya,segala bantuan,pertolongn,panduan serta khidmat nasihat blhlh e-mail bardizah@yahoo.com  
  28. Zhafir - Wed 6/Jun/2012 9:01pm
    Salam sejahtera kepada semua pembaca,

    Saya merupakan kakitangan PETRONAS Dagangan Berhad. Disini saya ingin katakan, pemilihan wakil penjual untuk stesen minyak PETRONAS dilakukan secara adil dan saksama. Untuk makluman tuan/puan juga, modal pusingan diperlukan untuk permulaan adalah sebanyak RM270k - RM350k bagi mereka yang tidak mempunyai tanah, tetapi sekiranya tuan/puan mempunyai tanah sendiri, tuan/puan boleh usulkan terus ke pejabat PETRONAS Dagangan Berhad untuk jadi wakil penjual/pengedar yang sah. Keluasan tanah adalah tidak kurang dari 1 ekar. Tiada penggunaan "orang dalam" atau sebaliknya. Sekiranya tuan/puan ingin keterangan lanjut, tuan/puan boleh terus hubungi ke Pejabat PETRONAS Dagangan Berhad atau boleh terus pergi ke HQ di Level 32, Tower 1, KLCC. Tq  
  29. Kaiserina - Sun 10/Jun/2012 12:54am
    terima kasih atas maklumat yg di berikan en.zhafir, sebelom ni sy dengar mcm2 cerita pasal permohonan petronas sampaikan saya sendri pon takot utk membuat permohonan di sana, utk pengetahuan encik jugak sy juga berminat utk mengusahakan perniagaan ini kerana ayah saya memiliki tanah di tepi highway dan saya juga mempunyai modal dalam 500-600k, sy masih mengkaji pasal bisnes ini, jikalau encik mempunyai maklumat2 berkaitan, sy amat hargai sekiranya encik sudi berkongsi dgn sya......email sy-kaiserina_88@yahoo.com  
  30. Izzuddin 14 - Sun 24/Jun/2012 8:57pm
    Saya berminat untuk membuka stesen minyak dan baru2 ini iklan untuk menjadi usahawan stesen minyak ada dipaparkan di utusan malaysia. Ada sesiapa boleh tolong saya bagaimana untuk paper worknya?  
  31. Nij - Tue 7/Aug/2012 4:36pm
    rata2 saya baca kena buat paperwork. boleh saya tahu paper work ape yg perlu di buat. setahu saya hanya perlu mengisi borang untuk dipanggil interview (jika dipilih). kemudian sblm interview perlu melengkapkan borang kaji selidik di mana formatnya sudah ditetapkan oleh petronas.  
  32. Megat Ariff - Wed 29/Aug/2012 1:06am
    saye perlukan draft untuk membuat paperwork jika sesiapa ada makumat sila email kan pade saye,bantuan tuan puan amat dihargai.megat18@yahoo.com  
  33. Fazalee - Fri 31/Aug/2012 2:34am
    sila emelkan kepada saya juga mengenai paper work 2..bantula orang melayu untuk berjaya..emel saya jalee_mas@yahoo.com  
  34. Nik 105 - Thu 6/Sep/2012 12:04pm
    salam....
    saya dapat info ...
    petronas dagang dok cari tanah (nak beli tanah) yg sesuai utk stesen minyak...lokasi mesti tepi jalan....1 ekar...laluan trafik ok.....lokasi target : teluk intan, ipoh, kuala terengganu dan
    pasir pekan (kelate)....sesiapa berminat boleh tpon saya....saya akan bagi contoh dokumen diperlukan ... bila semua dokumen dah setel nanti saya hantar terus ke KLCC...mereka akan review (tapi makan masa la sikit)...sebab ahli lembaga pengarah yang putuskan......kalau ok petronas akan beli tanah tu.....
    yg iklas berkongsi info :
    nik : 019-980 9781 / efbmengkal@yahoo.com  
  35. Anne 117 - Wed 12/Sep/2012 2:37pm
    salam, bagaimana pula jika ingin memohon utk stesyen Shell? ada sebarang maklumat? harap dapat berkongsi. Ini email saya: n_waniz@yahoo.com

    Jika ada maklumat untuk petronas juga pon boleh (second option).  
  36. Shahril 94 - Tue 9/Oct/2012 5:57pm
    Salam. Kalau ada kertas kerja bolehla email pada saya sekali.saye sangat berminat nak buka stesyen minyak ni  
  37. Hazrul 13 - Wed 10/Oct/2012 11:25am
    saya ade paper work, sy ade modal.. boleyh sape2 tolong email kan tak care2 nak apply petronas ni kat sy.. acctually umur saya baru 22 thn. n nak apply kat shell tak lepas.. sbb d nak 25 n above..agak2 petronas camne ek??? email me (hazrul.jalil@gmail.com)  
  38. M Nasri 2 - Fri 12/Oct/2012 12:17am
    Peluang untuk membuka stesen minyak secara kecil kecilan. Pertama kali diperkenalkan di Malaysia. Mobile Fuel/Gas station yang boleh dibeli lengkap dengan explosion-proof protection. Sesuai utk ruang tanah yang kecil samada dibandar atau dikawasan kampung. Tangki dibina khas tidak akan meletup walaupun dibakar atau ditembak atau apa2 cara sabotaj. Size tangki 10,000 liter hingga 50,000 liter capacity. Lengkap dengan 1 atau 2 dispenser dengan sistem credit card. Hanya perlukan ruang yang memadai dengan size tangki dengan tapak concrete yang dibina mengikut specification yang akan diberi. Jangka hayat tangki lebih kurang 30tahun. Jika berminat utk mendapatkan keterangan lanjut....hubungi saya melalui email ke mikenasri@gmail.com  
  39. Abghayati - Sat 3/Nov/2012 3:10pm
    tolong emailkan saya maklumat tentang pembukaan stesen minyak. abghayati@gmail.com  
  40. Azura 159 - Sat 10/Nov/2012 11:26pm
    Salam, saya telah berusaha demi setapak dan setapak dan terus melangkah, diharapkan tiada halangan, sekiranya Rezeki itu tertulis untuk kita InsahAllah...dan sekiranya tidak saya Redha dengan KetentuaanNya...Moga Apa yang diTekskan Oleh En.Zhafir dapat membantu membuang segala prasangka Negetive itu dr lubuk minda saya dan juga para pembaca sekelian.
    Takut juga membaca teks yang dikarang oleh Zamri Zakaria...  
  41. Shazwan 10 - Mon 10/Dec/2012 11:04pm
    assalm dan salam 1 malysia, saya grduan yang lepasan ipta.saya amat berminat dalam pengusahaan pam minyak sejak di bangku sekolah lagi dan ingin berjaya dalam bisnes di usia muda.namun saya tiada kenalan yang boleh guide saya untuk membuka bisnes ini tidak kira dengan apa sahaja syarikat minyak,tp sebolehnye petronas.saya ingin mengetahui bagaimana untuk mendapatkan modal,tanah,permohonan untuk supplyer.saya tiada modal dan tanah.dan sekarang ni saya sedang nampak 1 projek besar yang memerlukan station minyak di pantai timur ini.saya harap ada yang boleh membantu saya,jika sudi emailkan ke shazwan09@yahoo.com.my  
  42. Mohd Kalmizi - Mon 10/Dec/2012 11:25pm
    Ada stesen minyak yg nk dijual (Penang) hanya tukar nama dan sambung kontrak saja..berminat blh call/email saya..0195661550@kalmizi1606@gmail.com  
  43. Boustead - Fri 21/Dec/2012 12:28pm
    NAK BUKA STESEN MINYAK...?? Tak tahu cara...?? Kami sedia membantu...

    Kami mencari sesiapa yang mempunyai tanah sendiri dan berhasrat untuk membuka STESEN MINYAK (JENAMA BHP) dan STESEN MINYAK MINI bagi kawasan kampung (JENAMA PETRON)...GERENTI LULUS!!!
    Berminat sila email fuelflash@gmail.com  
  44. Peluang 7 - Mon 24/Dec/2012 8:31pm
    Bagi mereka yang mencari dana untuk membuka stesen minyak boleh email saya peluangbisnes2013@gmail.com
    peruntukan RM15juta.Hanya untuk 7 Kouta sahaja.Sekian  
  45. Peluang 7 - Thu 27/Dec/2012 11:42pm
    Tahniah kepada mereka yang berjaya mendapat lesen dan PDA
    TAHNIAH!! untuk
    Zulaikha- Kemaman
    Che Hussen -Chenderong Balai
    Farid -Semporna.
    Shamsuri-Air Itam  
  46. Shuhaida Hassan - Sat 5/Jan/2013 1:32pm
    Salam semua...sesiapa tahu mcm mane nak buka stesen minyak petron  
  47. Mohammad Yosli - Thu 17/Jan/2013 11:53pm
    salam,,,,, sesiapa yg tahu jika ada tanah sendiri tepi jalan utama lagi, keluasan 3 ekar lokasi sabah. ada kah memerlukan modal yg besar lagi untuk memohon penjual stesen minyak petronas tolong bagi maklumat  
  48. Peluang 7 - Thu 14/Feb/2013 10:35pm
    kekosongan 1 kouta sahaja lagi berminat email saya peluangbisnes2013@gmail.com  
  49. Emboque - Thu 28/Feb/2013 3:03pm
    Salam. sesiapa ada kertas kerja untuk buka stesyen minyak ni, bolehla share dengan saya, email kepada emboquez@yahoo.com. Saya sangat berminat nak buka stesyen minyak ni  
  50. Farhan 114 - Sat 6/Apr/2013 1:31am
    salam tanah di sungai korok teluk malik.tepi jalan utama..kedah kubang pasu..5relong sesuai untuk stesen minyak...hubungi azlynn 0125145154  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 61 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2742)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (215)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (366)
Bisnes Ais Krim (501)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1103)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (807)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1364)
Bisnes Ebook (1048)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (695)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (169)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1489)
Bisnes Kurier Dan Logistik (680)
Bisnes Minuman (1464)
Bisnes Pasar Malam (1972)
Bisnes Pelancongan (549)
Bisnes Pengantin (685)
Bisnes Perabot (860)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1109)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (662)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3337)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1778)
Diskusi Bisnes (1962)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6502)
Forex Malaysia (1888)
Haiwan Peliharaan (470)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (713)
Hiasan Taman (242)
Hotel Resort Homestay (1010)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (332)
Ingin Berniaga (2823)
Insurans Dan Takaful (1730)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1987)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2537)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3856)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (347)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1852)
Kedai Sewa (1638)
Kereta Baru (1619)
Kereta Terpakai (5012)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4838)
Kerja Kemahiran (1962)
Kerja Kosong (11826)
Kerja Praktikal (2085)
Kerja Sales (2289)
Kerja Sambilan (6348)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (460)
Kontraktor Balak Dan Kayu (482)
Kontraktor Jurutera (567)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (681)
Kontraktor Pasir (397)
Kontraktor Pembinaan (2064)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2826)
Kursus Kecantikan (688)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3688)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (516)
Mesin Jahit (376)
Mesin Proses Makanan (571)
Pakej Pelancongan (2615)
Pakej Perkahwinan (1208)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1240)
Pelaburan Saham Unit Trust (947)
Pembantu Rumah Asing (1865)
Pembekal Barang Runcit (1581)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (651)
Pembekal Kerepek (1101)
Pembekal Keropok (446)
Pembekal Kicap Dan Sos (224)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (239)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (603)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1186)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (608)
Pemborong Bundle (869)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (698)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1663)
Pemborong Pakaian Lelaki (1131)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4230)
Pemborong Telekung Dan Songkok (566)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2794)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (799)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (954)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (588)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1541)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2632)
Pengedar Produk Kesihatan (3006)
Pengurus Majlis (597)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (728)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (696)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (391)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (725)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (438)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1538)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (523)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (610)
Pinjaman Peribadi (10628)
Pinjaman Perniagaan (1845)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1326)
Program Consignment (2019)
Program Dropship (6760)
Pusat Bahasa (360)
Pusat Jagaan Bayi (1550)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (367)
Pusat Tadika Dan Taska (1324)
Pusat Tuisyen (1071)
Rancangan Perniagaan (598)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4307)
Rumah Untuk Dijual (3754)
Servis Freelance (1118)
Servis Keselamatan (723)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (461)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (578)
Sewa Kereta Teksi Limo (1827)
Sewa Lori (2569)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (905)
Studio Grafik Dan 3D (1104)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (733)
Studio Muzik (480)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (642)
Tanah Untuk Dijual (4868)
Tempahan Biskut Dan Tart (2156)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2164)
Tempahan Kek Dan Coklat (2149)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1758)
Tempahan Minuman Dan Dessert (464)
Tempahan Nasi Lemak (526)
Tempahan Roti (363)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1693)
Urut Tradisional (799)
Usahawan Baja Pertanian (373)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (372)
Voucher Dan Tiket (248)
Web Design Malaysia (2317)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1358)