Search Majalah.com
Major Service, Repair Kereta & Install Ngv
Mohd Al Hakim - Wed 20/Oct/2010 12:21am [Last Comment]
Menyediakan Perkhidmatan
-Major Service,Repair kereta & Install Ngv.

Harga Murah & Boleh Runding Ikut Kemampuan Anda.

Area : Batu Caves , Selayang , Kepong , Gombak , K.L , Setapak , Wangsa Maju.

Call : 0172379130

Niche: Bengkel Kereta
     
  1. Hisham 11 - Wed 20/Oct/2010 6:13am
    berapa harga NGV sekarang...siap check jpj ke? berapa hari siap pemasangan?  
  2. Ecah - Wed 20/Oct/2010 9:14am
    klu tukar radiator kete
    wira 1.6 berape budget?
    abisha08@yahoo.com.my  
  3. Mohd Al Hakim - Wed 20/Oct/2010 9:00pm
    harga untuk pemasangan ngv bergantung pada jenis model kereta..kalau untuk model kereta yang menggunakan sistem carburator rm1900 - rm 2300..saiz cylinder ngv 55L..
    untuk kereta yang menggunakan sistem injection harga rm3000 - 3500..saiz cylinder ngv 55L..
    kalau nak gunakan runner untuk jpj boleh,tapi kene bagi sikit upah..dalam rm50..
    kalau nak pergi sendiri pun boleh,tapi sijil pemasangan kene bawa dengan geran kereta.  
  4. Mohd Al Hakim - Wed 20/Oct/2010 9:03pm
    untuk pengetahuan semua,kalau install ngv ni boleh dapat diskaun untuk roadtax 20%..jimat minyak 80%..  
  5. Mohd Al Hakim - Wed 20/Oct/2010 9:46pm
    untuk tempoh pemasangan pun,bergantung pada kereta..kalau iswara,wira atau sistem yang meggunakan carburator 1 hari boleh siap.  
  6. Nazeem 2 - Sat 23/Oct/2010 9:49pm
    nak tanya kalau berapa kos kalau nak wat top overhaul atau major overhaul utk engine honda b16a vtec besar .. enjin dah mula leaking la bro...leh budjet2 duit..  
  7. Ahmad 11 - Mon 25/Oct/2010 9:26pm
    Kalau sy dah ada tong ngv mixer & nak upah pasang dan tukar ke sistem sequential berapa kosnya? Proton exora brpa hari siap?
    Tq  
  8. Mohd Al Hakim - Tue 26/Oct/2010 8:24pm
    untuk pengetahuan en.Nazeem,kos untuk buat top atau general ovehaul ni tertakluk pada barang2 yang perlu ditukar..kalau top shj dlm lbih kurang rm800..kalau general overhaul myb dalam rm2000..atau up lg..asap putih ada pada exzoz x?  
  9. Mohd Al Hakim - Tue 26/Oct/2010 8:31pm
    untuk en.Ahmad,
    -kalau sistem ngv tu masih belum di buka pada kenderaan asal,dan en. nak buka and than pindah kat kereta lain ke?kalau untuk upah buka dan pasang rm500..
    - untuk tukar ke sistem sequantial rm3000..harga tu boleh runding lagi..lagi pun untuk sistem sequantial ni dia menggunakan ECU..untuk tempoh pemasangan pula,dalam 2-3 hari..  
  10. Ahmad 11 - Mon 8/Nov/2010 7:24pm
    kalau saya trade in NGV injection tong steel 55L saya (kereta viva) dan pasang NGV sequential tong baru (exora) boleh ke?
    Berapa harga trade in?
    Berapa harga pasang sequential pada proton exora?  
  11. Jalal 3 - Thu 23/Dec/2010 3:55pm
    berapa harga keseluruhan bagi memasang ngv di kereta proton saga lmst 1.3 cc???  
  12. Mohd Al Hakim - Fri 31/Dec/2010 12:47am
    rm2500  
  13. Azaharahmad 2 - Thu 9/Jun/2011 3:38pm
    salam...kalau saya nak buka ngv dari kereta kembara dan pasang kat kereta wira 1.5 auto tahun 1997 kaburetor mcmana dgn kos nya...tq  
  14. Mohd Al Hakim - Mon 27/Jun/2011 9:31pm
    walaikumsalam..
    to en.azaharahmad 2 ;
    saya ambil upah dalam rm350(upah sahaja)..x termasuk barang2 yang x cukup.  
  15. Qmb - Sun 17/Jul/2011 11:06pm
    brp harga nak overhaul engine b16a coz timing belt putus + harga nak tukar sebatang crank shaft kete produa viva 1.0  
  16. Citreon80 - Mon 15/Aug/2011 11:37pm
    untuk naza ria pasang ngv brape harga bro?  
  17. Aizuddin 10 - Tue 6/Sep/2011 1:30pm
    Salam..Saya ada kereta Saga FL..Saya ingin pasang NGV..Tetapi apa pendapat,Komen,Kelebihan,Kelemahan yang akan terjadi?Berapa Harga NGV untuk saya pasang pada kereta saya?Jenis apa? Satu lagi soalan,Apa Kegunaan NGV kit?Kelebihan?Berapa Harganya?adakah saya perlu menukar spring NGV apabila saya memasang NGV nanti?  
  18. Mohd Al Hakim - Fri 9/Sep/2011 1:36pm
    to citreon80 :
    -untuk pemasangan naza ria rm5000.
    -sistem siquantial(computer setting)
    -tong 80liter semi fiber

    to aizuddin 10 :
    KELEBIHAN :
    -jimat 80% bahan bakar
    -diskaun 24% roadtax(kalau dah buat puspakom dan submit jpj)
    KELEMAHAN :
    -20% kurang pickup bila dah pakai ngv(bergantung pada perfomance engin)
    HARGA :
    -rm4600
    JENIS :
    -siquantial computer setting
    -tong semi fiber
    -kit made in italy

    *spring kalau nak pakai dulu boleh,tapi bila dah letak tong dalam bonet akan jadi rendah sedikit.seboleh2nya tukar spring heavy duty.
    *tempoh pemasangan 2 hari  
  19. Sidiq - Fri 21/Oct/2011 1:48am
    Sy ada kancil nak psg ngv,nak tau kos psg n brapa lama siap?tong ape,brand?kit pakai brand ape?kdai encik buka jam brapa?sy mmg nak psg sgt da,hope dpt.membantu,kedai area mana?dan nak minta alamat kedai.kalau bole sabtu ni sy nak pasang.available x sabtu ni?bole x pasang sabtu 22okt2011  
  20. Asaingv - Fri 6/Jan/2012 12:33am
    Brand apa pakai  
  21. Samsulhadi - Thu 19/Jan/2012 12:16pm
    Salam, Saya dengar engine diesel pun boleh pakai NGV. Berapa kos pemasangan NGV Toyota Hilux Baru dengan tong semi fiber yg paling besar dan praktikal.  
  22. Mie 43 - Fri 13/Apr/2012 5:39pm
    NGV Unser Injection
    60 L berapa?  
  23. Mohd Al Hakim - Mon 16/Apr/2012 8:08pm
    mie 43,sorry lambat reply.untuk unser rm2600.sistem mixer.tong semi fiber 65liter.  
  24. Iskandar 42 - Sat 21/Apr/2012 5:02pm
    kereta wira 1.3 kaburator berapa harga bos..emailkan kat iskandar_abdlatif@yahoo.com..serius nak pasang ni  
  25. Kynakefli - Wed 25/Jul/2012 4:06pm
    nk tnye r. if gen 2. bpe kos sume utk psg ngv eyy?  
  26. Mohd Al Hakim - Wed 25/Jul/2012 8:44pm
    Iskandar 42 - saya dah email kan.
    Kynakefli - gen 2 sesuai menggunakan sistem siquantial.tong boleh guna 63liter semi fiber.keterangan lanjut,sila bg email atau call saya.tq  
  27. Kynakefli - Thu 26/Jul/2012 11:58am
    email honeyboogie_kyna@yahoo.com. nk tau details psl ngv lorhh. emelkn eyy  
Page 1   (Total 27 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2673)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (204)
Bengkel Kereta (1474)
Bengkel Motosikal (245)
Bengkel Tayar (211)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (495)
Bisnes Aksesori Kereta (647)
Bisnes Broadband (1091)
Bisnes Burger (540)
Bisnes Cermin Mata (158)
Bisnes Cuci Kereta (796)
Bisnes Cyber Cafe (447)
Bisnes Dobi (1344)
Bisnes Ebook (1037)
Bisnes Handphone (1241)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (553)
Bisnes Ice Blended (688)
Bisnes Jam Tangan (285)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (490)
Bisnes Komputer (1472)
Bisnes Kurier Dan Logistik (659)
Bisnes Minuman (1434)
Bisnes Pasar Malam (1942)
Bisnes Pelancongan (537)
Bisnes Perabot (838)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1092)
Bisnes Restoran (3280)
Bisnes Roti Dan Bakeri (699)
Bisnes Salun Rambut (358)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (376)
Bisnes Sms (160)
Bisnes Spa Dan Facial (644)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (439)
Bisnes Tradisional (812)
Bisnes Untuk Dijual (3263)
Bisnes Waffle Dan Jagung (378)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1748)
Diskusi Bisnes (1934)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (711)
Expo Karnival Tapak Niaga (6344)
Forex Malaysia (1837)
Haiwan Peliharaan (462)
Haji Dan Umrah (463)
Hiasan Dalaman (703)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (995)
Iklan Tv Radio Media Massa (219)
Import Dan Eksport (323)
Ingin Berniaga (2797)
Insurans Dan Takaful (1695)
Insurans Roadtax Kereta (332)
Kedai Bunga (189)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1968)
Kedai Emas (444)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2502)
Kedai Hardware (424)
Kedai Ibu Dan Bayi (685)
Kedai Jahit (3751)
Kedai Kamera Dan Camcorder (340)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (335)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1801)
Kedai Sewa (1612)
Kereta Baru (1586)
Kereta Terpakai (4928)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4654)
Kerja Kemahiran (1917)
Kerja Kosong (11464)
Kerja Praktikal (1998)
Kerja Sales (2222)
Kerja Sambilan (6210)
Konsultan Perniagaan (446)
Kontrak Swasta (288)
Kontrak Tender Kerajaan (451)
Kontraktor Balak Dan Kayu (471)
Kontraktor Jurutera (553)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (223)
Kontraktor Minyak Dan Gas (671)
Kontraktor Pasir (381)
Kontraktor Pembinaan (2020)
Kontraktor Perlombongan (317)
Kursus Dan Seminar (2776)
Kursus Kecantikan (678)
Kursus Makanan (657)
Kursus Motivasi (319)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1607)
Mencari Pelabur (3639)
Mesin Fotostat (349)
Mesin Freezer Dan Chiller (259)
Mesin Industri (502)
Mesin Jahit (369)
Mesin Proses Makanan (554)
Pakej Pelancongan (2577)
Pakej Perkahwinan (1191)
Pakej Perniagaan (874)
Pasar Basah (1437)
Pekerja Asing (1214)
Pelaburan Saham Unit Trust (929)
Pembantu Rumah Asing (1836)
Pembekal Barang Runcit (1564)
Pembekal Beras (105)
Pembekal Buah-buahan (478)
Pembekal Ikan Kering (382)
Pembekal Kelapa Dan Santan (640)
Pembekal Kerepek (1091)
Pembekal Keropok (438)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (587)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (139)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1180)
Pemborong Batik Dan Sutera (351)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (596)
Pemborong Bundle (855)
Pemborong Cadar Dan Tilam (439)
Pemborong Karpet (158)
Pemborong Kasut Dan Sandal (686)
Pemborong Lampin (291)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (764)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1630)
Pemborong Pakaian Lelaki (1117)
Pemborong Pakaian Plus Size (142)
Pemborong Pakaian Wanita (4156)
Pemborong Telekung Dan Songkok (563)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3497)
Pemborong Tuala (197)
Pemborong Tudung (2754)
Pembuat Papan Tanda Iklan (269)
Pembuat Plastik Kotak Botol (790)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (486)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (945)
Pengedar Bahan Pencuci (706)
Pengedar Buku Dan Majalah (577)
Pengedar Contact Lens (238)
Pengedar Perfume (1528)
Pengedar Permainan Kanak2 (591)
Pengedar Produk Kecantikan (2598)
Pengedar Produk Kesihatan (2966)
Pengurus Majlis (590)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (716)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (688)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (386)
Penternak Udang (193)
Peralatan Makmal Dan Hospital (258)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (704)
Peralatan Sukan (545)
Perisian Komputer (564)
Perkakas Dapur (614)
Perkakas Elektrik (425)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1510)
Pinjaman AIM (165)
Pinjaman Hartanah (509)
Pinjaman Kad Kredit (386)
Pinjaman Kereta (589)
Pinjaman Peribadi (10439)
Pinjaman Perniagaan (1811)
Produk Dari China (533)
Produk Sejuk Beku (1296)
Program Consignment (1990)
Program Dropship (6626)
Pusat Bahasa (350)
Pusat Jagaan Bayi (1515)
Pusat Latihan (641)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (510)
Pusat Pendidikan Tinggi (517)
Pusat Rawatan (357)
Pusat Tadika Dan Taska (1276)
Pusat Tuisyen (1051)
Rancangan Perniagaan (587)
Rawatan Alternatif (288)
Rumah Sewa (4209)
Rumah Untuk Dijual (3684)
Servis Freelance (1094)
Servis Keselamatan (711)
Servis Pembersihan (804)
Servis Pengedaran Risalah (453)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (567)
Sewa Kereta Teksi Limo (1793)
Sewa Lori (2531)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (245)
Studio Fotografi (887)
Studio Grafik Dan 3D (1074)
Studio Lukisan (126)
Studio Model Penyanyi Pelakon (711)
Studio Muzik (465)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (228)
Sukan Futsal (227)
Sukan Pancing (142)
Tanah Sewa (631)
Tanah Untuk Dijual (4771)
Tempahan Biskut Dan Tart (2126)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (658)
Tempahan Katering (2113)
Tempahan Kek Dan Coklat (2124)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1732)
Tempahan Minuman Dan Dessert (456)
Tempahan Nasi Lemak (512)
Tempahan Roti (352)
Terminal Bayaran (184)
Ubahsuai Pejabat (629)
Ubahsuai Rumah (1665)
Urut Tradisional (783)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (395)
Usahawan Tani (1084)
Vending Machine (360)
Voucher Dan Tiket (244)
Web Design Malaysia (2289)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1328)