Macam Mana nak Buka Kedai 1 Malaysia
Jaz 2 - Thu 17/Nov/2011 11:49am [Last Comment]
SAYA INGIN BUKU KEDAI SATU MALAYSIA,,,,,,,,,,,
SAPA ADA MAKLUMAT........EMAIL KAT SAYA mohdjazmin@yahoo.com

Niche: Diskusi Bisnes | Kedai Runcit Dan Serbaneka
     
  1. Ayumaya 2 - Thu 17/Nov/2011 12:42pm
    tuan..setahu saya kedai 1 malaysia ni MYDIN dah rembat..huhuhuuu  
  2. Hairul Nizam 2 - Thu 17/Nov/2011 1:51pm
    buka kedai rm2 jer lah..saya boleh bantu

    Nizam 016 2631453  
  3. Linkman - Sun 20/Nov/2011 8:43am
    http://www.majalah.com/?classified:kedai-rakyat-1-malaysia-bagaimana-nak-buka:76XNT6JD33

    Mohd Najib Fahmi Bin Ahmad Sabri - 30 Oct 2011, 5:18pm
    Saya penah htr email untuk buka francais kedai rakyat ni..

    Beikut adalah jawapan yg diberikan :
    Terlebih dahulu kami mengucapkan jutaan terima kasih di atas surat yang dikirimkan melalui email ini serta sokongan terhadap Kedai Rakyat 1Malaysia. Untuk makluman encik, pembukaan Kedai Rakyat 1Malaysia telah diilhamkan oleh YAB Perdana Menteri bagi meringankan beban golongan berpendapatan rendah yang tinggal di kawasan bandar utama negara. Dalam konteks ini, MYDIN telah diberi peluang untuk menjalankan operasi perniagaan serta mengendalikan rantaian pembekalan (supply chain).

    Berkenaan hasrat encik untuk menyertai program francais, ketika ini Kedai 1Rakyat belum membuka atau menawarkan program francais memandangkan model Kedai Rakyat ini memberikan penekanan utama terhadap matlamat Tanggungjawab Sosial Korporat. Ia juga tidak berlandaskan keuntungan, sebaliknya menyediakan barangan pada harga yang rendah kepada rakyat.

    Walau bagaimanapun, kami akan mengambil kira hasrat encik sekiranya berlaku sebarang perubahan pada masa akan datang.

    Sekian, Terima Kasih dan Selamat Maju Jaya.

    Lawati laman web www.kedairakyat1malaysia.com.my atau www.facebook.com/kedairakyat1malaysia  
  4. Hanim 17 - Mon 21/Nov/2011 12:43am
    Jika sdra berminat utk menjadi wakil niaga kami, Steaq Hub Ventures, Gombak, KL. Sila hubungi saya. Hanim 0129105672. Sila add facebook Hanim Abd Raoff. T ksh.  
  5. Farid Izanee - Mon 21/Nov/2011 11:39pm
    Salam. Saya pun ada mencari peluang untuk membuka kedai 1 malaysia, ttp tak jumpa. setahu saya dah ada koperasi yang pegang, tapi takde info. last2 jumpa peluang buka kedai farmasi secara francais. kedai, lokasi, bil api, sewa kedai, stok semua syarikat francaisor provide, kita operate aje. of course ada modal start-up, tapi jauh lebih murah drpd modal nak bukak mcdonald. jika berminat, call saya farid 012-2524148  
  6. Nadzri 2 - Fri 25/Nov/2011 4:02pm
    Saya dalam proses untuk membuka protype secara francais dalam bulan 12 nanti.  
  7. Success 3 - Sat 26/Nov/2011 10:53pm
    NAK BUKAK KEDAI SERBANEKA PERCUMA !!!!SERTAI SMINAR PADA 4 DIS 2011, 2-6PM,DI BDR MAHKOTA CHERAS, TMPT ADALAH TRHAD, SMS ATAU CALL UTK DFTR:0148045482  
  8. Mohd Razir Bin Samsudin - Mon 30/Jan/2012 12:47pm
    salam en farid blh send info mcmana nak buka Francais farmasi...En Success blh send info mcmana nak buka kedai serbaneka?Sy dark sandakan sabah 0106180328 email jejakaaries81@yahoo.com  
  9. Abdul Rahman Hj Zakaria - Mon 30/Jan/2012 3:11pm
    Salam..En Nizam tolong emailkan saya particular mengenai Kedai RM2 tu...thanks
    email saya: manzdotcom@gmail.com
    Kerjasama anda sgt dihargai n tkasih :)  
  10. Shafrailazizi - Mon 30/Jan/2012 8:53pm
    Salam..saya juga berminat utk membuka KR1M..sila beri pandangan dan bagaimana caranya..tqs  
  11. Satupetiais - Wed 22/Feb/2012 11:43pm
    en nizam email saya berkenaan kedai rm2 tu
    saya wiraungu@gmail.om  
  12. Liza 62 2 - Fri 24/Feb/2012 9:36am
    Saya ada semua senarai harga barangan 1Malaysia. ianya harga borong. berminat sila email kepada crouching_tiger@ymail.com  
  13. Nena Ahmad - Wed 21/Mar/2012 9:03pm
    salam jika saudara atau sesiapa minat nak buka kedai serbanika francais yg jenama baru di Malaysia dgn modal kecil RM2999 saje, lain syarikat tanggung, barangan yg di jual barangan harian sila hubungi saya o17-9208084  
  14. Akhmar - Sun 25/Mar/2012 10:27pm
    Nak jana pendapatan dan keuntungan secara berterusan dengan kedai runcit serbaneka 24jam, francais brand Bumiputera, Station Rakyat menyediakan produk dan pakej mampu milik untuk rakan niaga yg berminat.

    Kami menawarkan sistem kawalan bersepadu dan sistem sokongan untuk rakan niaga dan juga pelbagai produk barangan keperluan asas dari pelbagai jenama serta produk 1Malaysia, COOP 1 Malaysia dan produk IKS Pakej perniagaan yang ditawarkan adalah seperti berikut:

    1) MINI MART:15K
    2) CONVENIENCE STORE:30k
    3) SUPERMART: 35K

    Rebutlah peluang ini sekarang!!!
    Untuk keterangan lanjut sila hubungi saya:
    Station Rakyat
    Akhmar Merewah
    016 227 1969 / 017 394 2524  
  15. Sunardi Bin Muneh - Tue 24/Apr/2012 12:28am
    Salam,kepada seluruh warganegara Malaysia tidak kira dimana anda berada, peluang memilikia kedai farmasi dan serbaneka sendiri. Ecoswaypharmlacy adalah jawapannya, modal rendah,x perlu bayar sewa kedai dll lagi, latihan intensif juga turut diberikan, ayuh!!!apa tunggu laginsementara peluang masih ada sila hubungi saya di talian 0142469792 En.sunardi  
  16. Siti 726 - Thu 28/Feb/2013 4:21pm
    baca ni.. syarat-syarat buka kedai KR1M

    http://maribinablog.blogspot.com/2012/03/syarat-syarat-membuka-kedai-1-malaysia.html  
Page 1   (Total 16 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2728)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (214)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (248)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (547)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1254)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (678)
Bisnes Minuman (1461)
Bisnes Pasar Malam (1968)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (682)
Bisnes Perabot (853)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1107)
Bisnes Restoran (3325)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (660)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (818)
Bisnes Untuk Dijual (3316)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1770)
Diskusi Bisnes (1960)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (719)
Expo Karnival Tapak Niaga (6462)
Forex Malaysia (1878)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (710)
Hiasan Taman (241)
Hotel Resort Homestay (1007)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1726)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1981)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (436)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3831)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1843)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4993)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4804)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11738)
Kerja Praktikal (2057)
Kerja Sales (2273)
Kerja Sambilan (6314)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (479)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2054)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2815)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3680)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (267)
Mesin Industri (511)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1201)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1458)
Pekerja Asing (1231)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1852)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (648)
Pembekal Kerepek (1098)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (595)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (605)
Pemborong Bundle (864)
Pemborong Cadar Dan Tilam (453)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (773)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1655)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4206)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3519)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2787)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (952)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (598)
Pengedar Produk Kecantikan (2627)
Pengedar Produk Kesihatan (2996)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (720)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (570)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (436)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (607)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1317)
Program Consignment (2011)
Program Dropship (6735)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1541)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1312)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4283)
Rumah Untuk Dijual (3732)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2558)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1096)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (639)
Tanah Untuk Dijual (4842)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (667)
Tempahan Katering (2144)
Tempahan Kek Dan Coklat (2149)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1745)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1685)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1092)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2307)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1351)