Search Majalah.com
Macam Macam Saya Dah Buat (Tapi Belum Berjaya)
Ainulhulsaini - Thu 9/Jun/2011 10:57am [Last Comment]
salam, warga MC..saya ni mcm2 biz saya buat...dari cari org..sampai tak cari org...semua sya buat..tapi tak tahulah kat mana silapnya apa untung sya tak dapat. lagi kena tipu adalah...duit habis macam tu saja...saya ni lemah dlm bab MLM ni..dan saya tak suka MLM fasal saya tahu saya mmg tak di anugerah bakat nak bercakp2 dan mencari2 org ni....
saya suka biz...sya biz keronsang kain dn mcm2 tapi untung berapa la sangat..pasal barang2 tu di ambil dari orang yang dah ke tiga ke empat...so takkanlah saya nak letak harga tinggi2 lagi....skrg nak biz tudung..tapi dah mcm2 tudung ada org jual kat sini. bila jual kerongsang plak...deaorg kata..nak pin kat mana..kami dah pakai tudung yg tak payah nak pin2 dah....
bila pk2 apa nak biz...mesti rasa sakit kepala..tertekan pun ada..kadang2 perasaan marah tu memanjang ada....sian suami ngan anak2...niat kita nak bantu suami ringgankan beban dia....tapi bila pk masalah2 mcm ni...itu yang buat perasaan sya down...huhuhu.....solat mlm solat duha slalu sya buat...tapi agaknya saya blm lagi terpilih agaknya...jadi kenalah tunggu lagi...
pada kawan2 dan sahabat....agak2 ada tak lagi idea2 atau biz2 yg blh di share? saya nk biz..mmg suka biz..tapi bila sebut sja pasal modal...hermmmm mmg tak blh nak buat apalah....

Niche: Diskusi Bisnes | Ingin Berniaga
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
3 Dec 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Zerox 2 - Thu 9/Jun/2011 11:01am
    Apa yg saudari minat buat?
    Apa komuniti kawasan tempat tinggal saudari?

    Kaji dlu...
    Da ade jwpn bru sng nk pk biz apa yg sesuai..  
  2. Murahsaje - Thu 9/Jun/2011 11:04am
    Hye sya

    byk kn besabar..dlm bisnes kene sedia hadapi risiko.jgn ingat bisnes je boleh Kaya cpt.yg pnting usaha jgn pernah putus Asa.kaji balik dimana silap kite.sebenar nya pengalaman gagal itu lebeh baik supaya kite sentiasa berhati2...

    Dan plg penting jgn lupa pada Allah...sentiasa berdoa dan jgn sesekali mengeluh.ingat lah Allah itu Maha Pemberi rezeki.

    Kalau berminat boleh jadi agen saya untuk maxi and duyung skirt.email saya:murahsaje@yahoo.com  
  3. Anne 52 - Thu 9/Jun/2011 11:06am
    saya pon sama w/pon berkerja tapi komitmen terlalu banyak dah sakit pale nk pk.mana dengan raya x lama..klu ada kerja tu share2lah ngan saya.dan saya berharap ada yg sudi membantu..  
  4. Za 4 - Thu 9/Jun/2011 11:08am
    betul kata zerox tu tu...awk pikir ape yg awk minat nk buat...
    kalau minat nk jual kainpasang, tudung..kalau awk dok area KL senang la..ade kat jalan Hang Tuah...semua borong2..jauh beza harga nya..saya pernah g sana....cuma modal jela...tapi ape yg awk kata tadi awk x pandai nk bercakap..awk guna la FB ke untuk pasar kan lagi biz awk tuh...banyak jalan.....jgn putus asa...  
  5. Yani 11 - Thu 9/Jun/2011 11:08am
    sabarrrrrrrrrrrr..................Insyaallah ada kejayaan...  
  6. Ainulhulsaini - Thu 9/Jun/2011 11:12am
    kat FB sya dah buat...apa yang org buat saya buat...tapi bila kat FB ada pula yang nak tengok real..x nak fb2 itulah yg menjadi masalah. bila dah tgk tak beli...sya biz tak terfikir nak kaya pun..cukuplah dalam sebulan tu dapat 2 ke 3 ratus je...itu pun dah syukur Alhamdulillah....dapatlah saya cover mana yang patut. sya duk cheras...area sni kebanyakkan org tua...lagipun pagi2 ada pasar pagi...saya pergi juga survey2 kat situ...semua ada...  
  7. Faiz89 - Thu 9/Jun/2011 11:13am
    salam kak Ainulhulsaini..
    saya pun mengalami masalah yg same mcm akak..da bnyak bisness saya buat..untung x la seberape sgt..niat di hati mmg nk tlg keluarga..tp nak wat mcm mane..mcm akak ckp..mayb kte belum terpilih..hehe..tp xpela kak..yg pntg jgn pts asa k?rmai yg kt luar sane pon mcm kte ada keinginan nk ubah taraf hidup masing2 especially yg dah brumah tgge..saya doakan akak berjaya dgn ape yg akak ceburi lepas ni..amin =)  
  8. Tkah - Thu 9/Jun/2011 11:15am
    AINULHUSAINI... SY FREELANCE MAK ANDAM N BEAUTY CONSULTANT.... SNG JE KEJE AWK... PROMOTE JE KWN2 YG NK BLAJA MAKE UP JOIN KELAS MAKE UP SY RM50 JE... SY BG RM10 PER HEAD.... KALO OK EMAIL SY K... emelyn_qistina02@yahoo.com.my  
  9. Za 4 - Thu 9/Jun/2011 11:18am
    mgkin awk ley cuba biz lain....awk tak berkerja yek...ape kemahiran awk tahu?menjahit tahu?menjahit pn menguntung kan jugak..tambah2 lagi dekat nk raya...@ awk pndai buat kuih...saya pn xde la snang pun...tmbah lagi baru 1 tahun kawin...dah anak...besa la baru kawen x semua orang terus stabil kewangan kan..sy pun ada jugak wat biz..jual kopi kg..kebetulan mak saya sendiri buat...jual detox foot...modal skit je..mybe awk boleh jual detox foot...kan awk kata ramai makcik2 kat tmpat awk...  
  10. Mohdazrie - Thu 9/Jun/2011 11:20am
    bang saya nak share biz- modal RM899 dah boleh start bisness lokching (steamboat bakar) , benda ni baru lagi bang. potensi tinggi.

    kalau minat nak nak tahu info bole tgok kat web ni.

    saya dulu cam abang gak.tercari cari.tapi sekarang alhamdulillah.
    dari jalan kaki dah bole beli moto wat niaga.sekarang tgah nak bukak cawangan.saya baru 6 bulan buat.start bulan 1 hari tu.

    kegagalan tu adalah motivasi kejayaan bang.

    kalau abang nak tahu bole saya share.
    abang try masuk web ni.tgok gambar bisness dia.

    www.steamboatfactory.blogspot.com

    kalau minat bole call pengurus dia.
    en raFiq 0177040948

    insyaallah dia tolong.  
  11. Mohd Suhaimi - Thu 9/Jun/2011 11:22am
    jadi pengedar online
    boleh klik kat website ni.. modal rm100
    http://ezsave2u.com/?id=rmsave  
  12. Peluang Perniagaan - Thu 9/Jun/2011 11:25am
    salam, saya ada peluang pekerjaan, jikalau berminat boleh berurusan dengna saya. saya faham apa maksud saudari. xper...sabar n usaha..jangan mudah mengalah. saya boleh beri pendapatan RM 500-1000 sebulan mengikut kepada diri puan. 018-5702345  
  13. Ainulhulsaini - Thu 9/Jun/2011 11:30am
    terima kasih kepada yang memberi semangat.....
    sya mmg berkerja...nak kata gaji besar mmg tak lah...gaji dapat tiap2 bulan hanya untuk bayar hutang...nak kata berlanja lebih tu mmg tak dapatlah.  
  14. Azril 5 - Thu 9/Jun/2011 11:33am
    Jadikan Handpone Sumber Pendapatan Anda Seumur Hidup..!!!!!!

    Untuk keterangan lanjut layari:

    http://www.toneexcel.biz/index.php?id=45062

    atau hubungi

    Azril 019-5273569  
  15. Awie 2 - Thu 9/Jun/2011 11:37am
    salam... anda d area mana?
    jgn putus asa... yg penting setiap yg anda lalui pasti memberi sedikit sebanyak ilmu yg bermanfaat... sekiranya anda di area selangor atau kl boleh hubungi sy 013-2149790 dan mgkin sy boleh syorkan sesuatu yg bagus untuk anda...  
  16. Melissa 7 - Thu 9/Jun/2011 11:37am
    Cuba jenguk kat facebook/kedaimelissa.com

    jika berminat utk dropship  
  17. Linda 88 - Thu 9/Jun/2011 11:40am
    memg catatan diari ainul ni lebih kurg saya, kadg2 trfikir apa lagi kje yg sesuai utk tampung keperluan seharian...minyak nk g kje...mkn pakai baby lagi...kwn sekalian bantulah kami dgn mmberi idea yg bernas..tenkiu  
  18. Abdullah Md Zariff - Thu 9/Jun/2011 11:44am
    Salam,


    Sesi Penerangan Percuma Bagaimana Menjadi Agent Profesional Dan Boleh
    Menjana Pendapatan Ribuan Ringgit Dalam Masa 3 Bulan.

    Sesi penerangan percuma akan diadakan dalam bentuk induvidual. Terbuka
    kepada setiap induvidu yang serius ingin menjana pendapatan tinggi dan
    berterusan.

    Antara kelebihan menyertai kami :

    1. Komisyen 6 tahun untuk semua sales.
    2. Bonus 2 kali setahun.
    3. LUCKY DRAW BMW 320I & TOYOTA VIOS.
    4. Pakej melancong keluar negara percuma.
    5. Komisyen RM 3000 dalam 3 bulan pertama.
    6. Meningkat RM 500 setiap bulan berikutnya.
    7. Latihan teori & praktikal percuma.
    8. Peluang kenaikan pangkat.
    9. Dan banyak lagi.........

    Jika anda berminat, sila hubungi :
    Abdullah Md Zariff 016-9922886
    Umi Aima Abd Rahman 019-2651187

    Syaratnya anda perlu serius.

    Prudential BSN Takaful Bhd
    Jln Opera LU2/L, Tmn TTDI Jaya,
    Shah Alam, Selangor.  
  19. Pengkritik Benar - Thu 9/Jun/2011 12:05pm
    dalam bisnes, tak boleh tiru orang, produk anda mesti unik, selalu saya siasat dulu barang apa dijual di tempat yang saya nak jual tu, dan saya akan pilih yang tak dijual lagi. so takde persaingan. oleh kerana anda duduk kl, so saya cadangkan anda melawat plaza gm di chow kit, mana tahu dapat idea nak niaga apa.  
  20. Topshop - Thu 9/Jun/2011 12:10pm
    teruskan berdoa...
    PERCAYA pada Allah... sentiasa berfikiran positif... dan yang penting, jangan putus harapan... teruskan berusaha... kes cik ni sama dengan apa yang saya hadapi sekarang ini... asal ada lorong je untuk berniaga, cik ambil je... ikut kemampuan cik...  
  21. Rahman Popia - Thu 9/Jun/2011 12:37pm
    Salam, berminat berniaga di bonet kereta tak? saya boleh supply kueh popia simpul. Just cari kawasan yang strategik or tumpuan orang ramai. Buka then bagi sample insyaAllah ada orang beli. Last month saya bagi peluang macam ni kat customer, saya tolah dengan harga yang murah. mereka untung 60-70% . Alhamdulillah dia dapat jual 30-50 sehari. Dia hanya buka siang 2-3 jam dan malam pun sama 2-3 jam. Kadang2 SEHARi Boleh dapat RM 300-500 Bersih, dah tolak modal. Bayang kan kalau jual tiap2 hari -TAK TERMASUK SABTU DAN AHAD (untuk rest dengan keluarga) hanya mungkin sekitar 8 jam , terpulang siang or malam boleh dapat 7-8 RIBU sebulan. Cuba lah ini cerita benar. Kalau akak berminat atau sape2 pun yang berminat boleh sms/call saya 012-3231 925 Man  
  22. Hayati 14 - Thu 9/Jun/2011 12:40pm
    salam,

    peluang niaga ada syarikat sy tawarkan..

    layari www.kgtiramtrading.com

    tq

    0197472770 Hayati  
  23. Gold69 - Thu 9/Jun/2011 1:27pm
    jadilah agen dinar emas rabbani dgn modal yg kecil.hubungi 017 9679508-eddy.bisnes yang tak akan rugi..tq  
  24. Red - Thu 9/Jun/2011 2:29pm
    Bisnes tu biarlah tumpu pada 1..jangan org jual kain kita nak jual kain..org jual tudung kita nak jual tudung..


    kena bertahan dulu biar org kenal kedai/fb/blog/gerai kita..

    janganlah tak sampai 3 bulan dah give up.

    kalau berniaga pasar mlm atau masuk mane2 pasar pastikan stay satu tempat jgn beralih tempat sebab next day atau next week senang customer nak cari..

    just share.

    stay kat mane ekk?

    kalau kl tu MACAM2 ADA!  
  25. Ain Rusli - Thu 9/Jun/2011 2:44pm
    nak biz homemade chocolate tak? jom join kelas saya..yuran kelas rm200 aje, belajar mcm2 jenis coklat..then, terus boleh iklankan hasil dari kelas tu..insyaAllah slow2 boleh promote kat jiran2..dah boleh ambik order utk raya..nnt mungkin u pun boleh start buat kelas, ajar orang pulak..alhamdulillah, baru beberapa bulan sy buat biz chocolate ni, income 1k sebulan..tapi nak kene usaha lebih sket laa..kalau xde order, buat coklat, hantar ke sekolah2..koperasi dsb..insyaAllah, boleh punya..meh contact saya
    Ain : 0192992844
    email : ain.rusli@gmail.com
    http://mychocs4u.blogspot.com
    fb : search My Chocs For You

    kalau saya boleh, anda pun mesti boleh! :)  
  26. Feeraa82 - Thu 9/Jun/2011 9:17pm
    salam.. ade juga yang senasib saya rupenye...
    sama-sama la kita berusaha,insyaAllah pasti ada jalan.  
  27. Sharil Azmi - Thu 9/Jun/2011 9:29pm
    biz jambu ngan air jambu ok gak.....risiko tak banyak..cr tempat yg strategik...garenti masyuk...  
  28. Ejan 5 - Thu 9/Jun/2011 9:44pm
    sama la dgn kita,,,byk dugaan,,ptptn g,,kna tipu g,,adoi pening2.  
  29. Ijja1912 - Thu 9/Jun/2011 10:30pm
    Salam kak Ainul..
    Salam kenalan dan salam semangat bisnes dari saya..

    Akak, dalam bisnes kita tak bleh cepat putus asa.. Dalam bisnes juga kita kena sentiasa bersedia untuk menghadapi kemungkinan..

    Akak.. Nabi kita Muhammad S.A.W, katanya.. 9/10 punca rezeki adalah perniagaan. Kita kena ingat balik, setiap apa yang Rasulullah katakan, banyak makna tersurat dan tersiratnya.. Disebabkan 9/10 rezeki adalah daripada perniagaanlah, cabaran dan ujian banyak dalam bidang ni.. kita kena usaha pulak 20/10 daripada biasa-biasa.

    Akak mulakan dulu daripada biz yang simple dan mudah, yang guna modal kecil tapi boleh berkembang jadi besar.. Kalau jual daripada apa yang akk minat lagi bagus. Kalu terer masak lagi bagus.. pagi2 leh jual nasi lemak.. petang/ tgahari boleh jual buah potong lak.. modal kecil.. tapi insyaAllah hasilnya ada. Yng tadi cuma contoh sahaja. Lagi satu..bisnes kena Ada niche, dan fokus apa yang kita buat.

    Akak jangan cepat putus asa ek. Saya dan kawan-kawan yang lain kat sini pun pernah dan sdang lalui juga ujian demi ujian.. Saya pun dulu-dulu macam-macam saya buat. MLM pun pernah buat. last but not least, skng ni saya fokus buat biz printing, dan kepakaran saya adalah printing t-shirt, buat baju F1 Custom dan macam-macam jenis t-shirt. Sambil tu saya buat juga printing large format macam Banner, signboard, dsb. InshaAllah kak, selagi kita tak kenal putus asa..selagi kita berusaha..jalannya pasti ada. Semangat spiritual, mental, dan fizikal kena kuat. Hubungan kita dengan tuhan kena jaga, hubungan kita dengan makhluk juga sesama manusia kena jaga.. InsyaAllah ada keberkatan disitu. Walaupun mungkin sikit, tapi berkatnya kita akan rasa.

    Akak jangan putus asa.. jangan mengalah..Saya doakan akak terus kuat semangat..terus usahakan.. Jalan sentiasa ada, janji, kita perlu bertindak, bijak melihat & rebut peluang. Sekian daripada saya. Wassalam..  
  30. Izan 22 - Thu 9/Jun/2011 10:51pm
    akak boleh tgok web kami,www.inforaktif.com...mana tahu dapat membantu/dapat idea nak tambahkan income..nak tnya sms jew sy 0107874979-izan  
  31. Hyezard - Thu 9/Jun/2011 11:20pm
    salam Puan Ainul..email sy kt aizad_62@yahoo.com..mungkin sy boleh bg cadangan pe yg boleh Puan buat..  
  32. Siti 211 - Thu 9/Jun/2011 11:43pm
    Rahman Popia..boleh e-mail saya details bsness tak?tq

    siti_rahmah82@yahoo.com.my  
  33. Siti 211 - Thu 9/Jun/2011 11:58pm
    Ainul : U boleh kerja secara part time (Sabtu/Ahad) dengan saya kalau u berminat.Pendapatan hingga RM 3000 sebulan(Full Timer) dan RM1000 (Part Timer)...Ini bukan MLM..Kalau u berminat nak tahu sila e-mail kepada saya :
    siti_rahmah82@yahoo.com.my  
  34. Handsome Boy 2 - Thu 9/Jun/2011 11:59pm
    Biz yang tak MEMBEBANKAN..
    Produk harian yang kita semua guna.. jadilah pengguna yang BIJAK..sebab kita semua adalah pengGUNA.
    jadikan perbelanjaan kita ini sebagai pendapatan bulanan dan berterusan.

    sila layari http;//toneexcel.biz/index.php?id=16794

    Info lanjut

    En Mohd Khair
    O17-2818363
    O1O-7969949 Tq  
  35. Riena 4 - Fri 10/Jun/2011 9:15am
    Rahman Popia...bole email sy detail biz.
    TQ
    r.riena@gmail.com  
  36. Diyla - Fri 10/Jun/2011 12:24pm
    gembira dan ceria, bersyukur terima masalah dan musibah itu pembuka pintu segala rezki yg tersembunyi dari Ilahi, pasti:>

    LUNASKAN HUTANG DGN BAYARAN RM30

    TUGAS ANDA, SENARAIKAN SEMUA HUTANG DGN BANK SAHAJA

    NAMA BANK, NO AKAUN, BAYARAN TIAP BULAN

    SERIUS BERMINAT AJER SILA INBOX MAKLUMAT ANDA, NAMA, NO.IC,ALAMAT,NO.HP

    INBOX MAKLUMAT DaLAM FB DIYLA: diyla magnet lariss
    (pic kaabah)

    Bayaran HUTANG di bank perlu di buat mcm biasa hingga pihak berkenaan maklumkan untuk kami buat pembayaran...selepas makluman di buat x perlu membuat pembayaran di bank lg..


    Rm30 akan dipulangkan sekiranya nama anda tidak dapat diselesaikan dalam tempoh 1 tahun. Ini mmg procedure yang ISS lakukan. RM2 akan kekal bersama Tabung Dana Ehsan ISS. Tetapi proses penyelesaian hutang tetap berjalan bersama Tabung Dana Ehsan ISS tanpa pengetahuan atau dengan pengetahuan si pemiutang. Sebab tu ISS hanya perlukan dapatkan maklumat dulu untuk terus membantu sesiapa yang mempunyai masalah hutang lapuk ini.

    SEGALA SOALAN BOLEH DIBUAT DALAM INBOX FACE BOOK SAHAJA. TERIMA KSEH SUDI MEMBACA TULISAN DIYLA:>ALHAMDULILLAH

    ATAU

    SILA ADD ARMZ RUN, dia adalah raja segala soalan anda bakal terjawab:>  
  37. Roslida Md Jani - Fri 10/Jun/2011 12:26pm
    salam sya, apa yg di perlukan dlm MLM ialah, company yang kukuh, product yang bagus, marketing plan yang mudah, KUMPULAN yang mantap dan diri kita sendiri yang mahu mencuba dan tak berputus asa..pada asasnya, ketiga2 yang di atas sudah di tawarkan oleh company, tinggal kumpulan dan diri kita sendiri sahaja yang perlu kita mantapkan....

    perniagaan kami adalah berasaskan teamwork, jualan produk tidak ada yang pernah tercicir...insyaAllah semua di jaga...teamwork sangat kuat untuk pastikan semua di antara kami berjaya...sepanjang saya buat side income dgn biz ni, tak pernah lagi dalam sebulan saya tak dapat income....tak seperti MLM lain...(saya pun pernah buat MLM sebelum ni)...

    kalau sya berminat, boleh sms saya di 019 9369342. saya akan guide sya dalam bisnes insyaAllah...sampai sama2 kita berjaya.  
  38. Yana 58 - Fri 10/Jun/2011 3:27pm
    saya suggest baca buku 'biar kecil asal berhasil' penulis chef li....keluaran pts.. walaupun saya berniaga MLM, saya masih mengamalkan sederhana sahaja...sbb bagi saya ini ialah perniagaan..bukan pelaburan...akak baca buku pengurusan dan pemasaran...mmg mula2 tak tahu cakap...semua orang mula dengan tak tahu...belajar sikit2 kak...sekadar berkongsi...  
  39. Hussin 4 - Fri 10/Jun/2011 4:39pm
    You email kat jatropha2u@gmail.com. Nnt saya forward kat you artikel. you baca & fikir dalam2 cuba musahabah diri..:)  
  40. Imran 17 - Fri 10/Jun/2011 5:54pm
    salam,,, mb saya terlewat memberi pandangan,,,
    klau puan rasa berminat mb kita leh jumpa, maksud saya bersama suami puan
    saya ad beberapa cdanagan if puan berminat sla hubungi saya di 0179767371  
  41. Kyrell - Fri 10/Jun/2011 11:33pm
    jom buat duit dgn facebook
    HAKIKATNYA MASIH RAMAI YANG TIDAK TAHU SEBENARNYA FACEBOOK BOLEH BUAT DUIT $$$$ UNTUK ANDA !! MODAL RENDAH PULANGAN BERBALOI-BALOI !!!
    Ini BUKAN MLM atau SKIM PIRAMID
    Saya ingin memperkenalkan satu system TERMURAH,TERMUDAH dan TERPANTAS untuk menyelesaikan masalah kewangan dan bagaimana anda boleh menjana pendapatan RM1000 hingga RM5000 hanya dengan modal RM100..
    Tiada bayaran kepada Admin,Segala keuntungan adalah hak mutlak individu..

    Dengan bermodalkan RM100 sahaja untuk KEUNTUNGAN BERGANDA !!
    Sekarang kita lihat macam2 cara dan peluang yang ada untuk menjana pendapatan dari umah. Ini dinamakan HOME BUSINESS..
    Dengan CASH INFINITY anda mampu menjana pendapatan cari rumah hanya melalui FACEBOOK.

    Program ini sudah disiarkan didalam AKHBAR KOSMO (5APRIL) dan AKHBAR METRO (15 APRIL)
    SEORANG PELAJAR BERJAYA MEMPEROLEHI 37K DALAM MASA 2 BULAN SAHAJA !!
    CARANYA DENGAN HANYA BERMODALKAN RM100
    DIJAMIN PULANGAN MODAL DALAM JUMLAH BERGANDA-GANDA

    RAHSIA TERBESAR DUIT INFINITY
    SAYA MEMPUNYAI KEAHLIAN INFINITY
    TIADA UNSUR PENIPUAN dan JENAYAH SIBER
    http://www.facebook.com/l/cdd71xpADopOBtaNTefRuHBq39A;rahsia-duitinfinity.blogspot.com/

    Caranya ringkas dan terbukti boleh menjana pendapatan dengan pantas,mudah dan sah
    Rugi jika anda tidak berani mencuba
    MODAL hanya rm100 , BAYARAN TERUS KE AKAUN BANK @ PAYPAL@ALERTPAY
    “Eh ! BETUL KE ??” inilah keraguan yang pernah terlintas dalam fikiran saya sebaik meneliti program ini

    DON’T WORRY , I WILL GUIDE YOU
    Lepas berdaftar saya akan EMAILkan MANUAL dan TEKNIK2 berkesan bila login FACEBOOK dapat menjana pendapatan dengan lumayan.
    Anda mampu meraih pendapatan berlipat ganda
    Cuma ikut TEKNIK dan TIPS yang disediakan
    insyaAllah….
    Jangan takut menjadi KAYA.Peluang ada di mana2
    Adakah anda cukup berani untuk mencuba??

    CARA JOIN :
    RM100 FOR REGISTRATION FEE
    BANK IN:
    MAYBANK 159012733239
    NURUL AZIEDA BINTI NORZAIMI

    DAH BANK IN SMS KE 0194145179
    BERIKAN DETAILS DI BAWAH..

    NAMA:
    EMAIL:
    ALAMAT:
    NO.TELEFON:
    NAMA BANK:
    NO.AKAUN:

    BAGAIMANA NAK MULA ??
    Bermula dengan pendaftaran rm100
    Saya akan daftarkan anda,Admin akan hantar website
    Saya akan berikan anda tunjuk ajar bagaimana nak mulakan CASH INFINITY

    CARANYA : ADD RAKAN SERAMAI MANA YANG BOLEH , TAG GAMBAR CASH INFINITY KEPADA RAKAN-RAKAN ANDA
    KEUNTUNGAN 100% MILIK ANDA  
  42. Ibnu - Sat 11/Jun/2011 1:53pm
    Sabar itu separuh dari iman , abg dah cuba mcm mcm cuba pk ada org lagi teruk dari abg, saya pun pernah berniaga tudung , buat mlm dari tak reti bercakap dah pandai ajar org. mmg kalau nak hidup ni lagi lagi kl tak cukup 1 income je elok ada 3, saya pun tak minat nak kerja atau buat mlm tapi minat sebab income, cuba bayang apa yg kita dah buat, amal kita mmg cukup ke , hasil kita pernah ke kita bahagikan kepada yg patut. bab mlm pulak tangungjawab kita pada network mcm mana .kita kerja untuk income 500 nak dapat 20k boleh ke, just sharing, kalau abg rasa nak share call je saya 0122027584, bukan nak berniaga tapi kongsi pengalaman apa pun jangan putus asa sebab apa pun dalam perniagaan adalah hati kita jangan merungut  
  43. Kay 12 - Sat 11/Jun/2011 4:17pm
    BERMINAT NAK ORDER/PENGEDAR/AGEN DROPSHIP TANPA MODAL??? SILA PM OR SMS I DI 012-5348081 K....TRDAPAT BYK PRODUK2 KHAS UTK WANITA N LELAKI YG MMG HOT!! MMG TIADA DI PASARAN LG N TIDAK DIKORMESIALKN LG...!!!

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.228585087168526.75260.100000511102976

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.221960641164304.72581.100000511102976

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.221960641164304.72581.100000511102976

    silalah teman2 layari Facebook Ejerol Novgirl sya yer...produk2 ini 100% herba n amat laris skang..sya ingin menambah lgi bilangan agen dropship sya...  
  44. Kesoma - Sat 11/Jun/2011 4:29pm
    saya ada menjual puding caramel, produk kecantikan, set bersalin..

    ada buka kelas utk masakan, mekap dan macam2 lagi..sedang mencari ejen yang berminat..

    hubungi ourkizunastore@gmail.com  
  45. Ramlah Bt Salleh - Sat 11/Jun/2011 9:51pm
    salam dri sya Pn.Ainul, email sya jika minat nak jadi agent dropship product sya spt blouse, kain psg, maxi, handbags, pakaian baby n kasut sukan spt nike etc. sya sedia membantu insyaallah setakat termampu. email:ramlahsalleh56@gmail.com  
  46. Kelambi Fashion - Sun 12/Jun/2011 9:21am
    jual susu kambing keluaran smart herbs, modal kecil jual mudah untung tinggi, yang penting rajin, kelambifashion blogspot com  
  47. Mek - Sun 12/Jun/2011 10:46am
    email me: fesyennajah@gmail.com
    tiada modal & risiko
    konsep yg sgt mudah  
  48. Mohamed 14 - Sun 12/Jun/2011 9:11pm
    saya orang Singapura boleh menjadi wakil peniaga2 seluruh Malaysia untuk pasaran di-Singapura. Saya boleh kirimkan butir2 lengkap bersama gambar2 berkenaan pelangan2 anda di-Singapura sama ada boleh di-percayai atau tidak. Saya boleh juga mewakil anda untuk penghantran barang2 anda yang di-tempah terus kepada pelangan2 anda dan melaporkan situasi barang yang di-terima dan bayaran-nya juga.
    hubongi: suteracina@hotmail.com
    h/p: 9677 5744  
  49. Mus 93 - Sun 12/Jun/2011 10:41pm
    Salam,

    Disini ada bisnes tanpa modal, buat keje baru dapat komisen,mana tahu boleh membantu,
    boleh email saya mus259@gmail.com

    atau

    untuk maklumat lanjut sila taip ini di yahoo atau GOOGLE Search

    bajet4u.blogspot.com  
  50. Masdina - Sun 12/Jun/2011 11:39pm
    salam.. sy ibu tunggal dan bekerja tapi masih mencari pendapatan sampingan untuk membesarkan anak2. Alhamdulillah sy skrg membuat bisnes keropok dan serunding. Kalau berminat boleh hubungi sy di masdina@ymail.com  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 96 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2817)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (224)
Bengkel Kereta (1504)
Bengkel Motosikal (252)
Bengkel Tayar (219)
Bisnes Air Mineral (372)
Bisnes Ais Krim (514)
Bisnes Aksesori Kereta (663)
Bisnes Broadband (1113)
Bisnes Burger (550)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (823)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1385)
Bisnes Ebook (1065)
Bisnes Handphone (1272)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (573)
Bisnes Ice Blended (711)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (182)
Bisnes Kitar Semula (507)
Bisnes Komputer (1503)
Bisnes Kurier Dan Logistik (692)
Bisnes Minuman (1486)
Bisnes Pasar Malam (2003)
Bisnes Pelancongan (554)
Bisnes Pengantin (698)
Bisnes Perabot (874)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1124)
Bisnes Restoran (3385)
Bisnes Roti Dan Bakeri (723)
Bisnes Salun Rambut (372)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (385)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (678)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (839)
Bisnes Untuk Dijual (3413)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (331)
Dewasa 18sx (1798)
Diskusi Bisnes (1985)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6619)
Forex Malaysia (1938)
Haiwan Peliharaan (477)
Haji Dan Umrah (469)
Hiasan Dalaman (725)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1028)
Iklan Tv Radio Media Massa (228)
Import Dan Eksport (335)
Ingin Berniaga (2836)
Insurans Dan Takaful (1765)
Insurans Roadtax Kereta (349)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1996)
Kedai Emas (458)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2551)
Kedai Hardware (441)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3952)
Kedai Kamera Dan Camcorder (348)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1898)
Kedai Sewa (1652)
Kereta Baru (1642)
Kereta Terpakai (5053)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4972)
Kerja Kemahiran (2017)
Kerja Kosong (12130)
Kerja Praktikal (2178)
Kerja Sales (2332)
Kerja Sambilan (6450)
Konsultan Peguam (159)
Konsultan Perniagaan (465)
Kontrak Swasta (299)
Kontrak Tender Kerajaan (463)
Kontraktor Balak Dan Kayu (485)
Kontraktor Jurutera (576)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (228)
Kontraktor Minyak Dan Gas (694)
Kontraktor Pasir (411)
Kontraktor Pembinaan (2093)
Kontraktor Perlombongan (322)
Kursus Dan Seminar (2864)
Kursus Kecantikan (696)
Kursus Makanan (672)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1628)
Mencari Pelabur (3728)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (523)
Mesin Jahit (389)
Mesin Proses Makanan (582)
Pakej Pelancongan (2646)
Pakej Perkahwinan (1218)
Pakej Perniagaan (904)
Pasar Basah (1484)
Pekerja Asing (1267)
Pelaburan Saham Unit Trust (967)
Pembantu Rumah Asing (1897)
Pembekal Barang Runcit (1591)
Pembekal Beras (116)
Pembekal Buah-buahan (492)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (659)
Pembekal Kerepek (1118)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (245)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (618)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1199)
Pemborong Batik Dan Sutera (354)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (877)
Pemborong Cadar Dan Tilam (464)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (710)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (779)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1690)
Pemborong Pakaian Lelaki (1141)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4294)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3576)
Pemborong Tuala (204)
Pemborong Tudung (2829)
Pembuat Papan Tanda Iklan (287)
Pembuat Plastik Kotak Botol (804)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (487)
Pendaftaran Syarikat (508)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (959)
Pengedar Bahan Pencuci (729)
Pengedar Buku Dan Majalah (603)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1565)
Pengedar Permainan Kanak2 (610)
Pengedar Produk Kecantikan (2652)
Pengedar Produk Kesihatan (3045)
Pengurus Majlis (602)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (742)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (698)
Penternak Kambing (295)
Penternak Lembu (396)
Penternak Udang (198)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (739)
Peralatan Sukan (551)
Perisian Komputer (579)
Perkakas Dapur (630)
Perkakas Elektrik (450)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1546)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (397)
Pinjaman Kereta (628)
Pinjaman Peribadi (10852)
Pinjaman Perniagaan (1861)
Produk Dari China (548)
Produk Sejuk Beku (1353)
Program Consignment (2041)
Program Dropship (6884)
Pusat Bahasa (366)
Pusat Jagaan Bayi (1598)
Pusat Latihan (660)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (536)
Pusat Pendidikan Tinggi (532)
Pusat Rawatan (373)
Pusat Tadika Dan Taska (1364)
Pusat Tuisyen (1090)
Rancangan Perniagaan (567)
Rawatan Alternatif (299)
Rumah Sewa (4371)
Rumah Untuk Dijual (3802)
Servis Freelance (1136)
Servis Keselamatan (733)
Servis Pembersihan (850)
Servis Pengedaran Risalah (471)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (587)
Sewa Kereta Teksi Limo (1860)
Sewa Lori (2613)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (258)
Studio Fotografi (915)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (133)
Studio Model Penyanyi Pelakon (759)
Studio Muzik (487)
Sukan Beladiri (118)
Sukan Berkumpulan (237)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (656)
Tanah Untuk Dijual (4946)
Tempahan Biskut Dan Tart (2170)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2190)
Tempahan Kek Dan Coklat (2174)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (180)
Tempahan Kuih Muih (1768)
Tempahan Minuman Dan Dessert (470)
Tempahan Nasi Lemak (531)
Tempahan Roti (377)
Terminal Bayaran (193)
Ubahsuai Pejabat (654)
Ubahsuai Rumah (1717)
Urut Tradisional (819)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (408)
Usahawan Tani (1106)
Vending Machine (388)
Voucher Dan Tiket (252)
Web Design Malaysia (2329)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1392)