Loan Amanah Ikhtiar - Macamana nak Apply
Ainulhulsaini - Wed 23/Feb/2011 3:39pm [Last Comment]
saya nak tahu macam mana nak apply loan ni...atau ada group2 yang nak apply boleh tak saya join...

Niche: Pinjaman Amanah Ikhtiar Malaysia | Pinjaman Perniagaan | Diskusi Bisnes
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Aynmarh - Wed 23/Feb/2011 4:17pm
    Assalamualaikum...Cik/Pn Ainul...duduk kat area mana ya?saya saujana utama,sg.buloh..kalo duduk dekat2 dgn area ni blh lah saya rekomenkan..t.ksh  
  2. Ainulhulsaini - Wed 23/Feb/2011 4:30pm
    terima kasih..saya duk dekat cheras..bandar tun razak  
  3. Shana 5 - Wed 23/Feb/2011 4:47pm
    aynmarh: saya nak tanya selalunya berapa lama nak tunggu baru dapat..tunggu untuk panggil khusus 5 hari tu  
  4. Rozi 4 - Wed 23/Feb/2011 8:07pm
    Salam Ainul,

    Pejabat AIM ada di Dwi Tasik, Bandar Permaisuri, dah dekat tu dgn BTR..berhampiran dgn Q-Bistro tu, pegi tanya dia org.  
  5. Ainulhulsaini - Wed 23/Feb/2011 9:13pm
    salam, tapi ainul tak ada group...mcm mana? nanti mesti diaorg suruh cari org..cukup baru apply  
  6. Aynmarh - Thu 24/Feb/2011 12:33pm
    Shana 5:selepas class 5 hari tu kan submit borang@pembentangan?dlm 1 minggu proses dah akad inshaAllah dah dpt,skrang ni saya tgh isi borang utk pinjaman ke-2 pulak.  
  7. Aynmarh - Thu 24/Feb/2011 12:37pm
    Shana 5:Oh ya berkenaan class 5 hari tu,kalo group dah cukup 5 org terus join kelas lah..

    Ainulhulsaini: Ainul pergi je kat pusat tu,mana tau kot ada org2 yg nak cukupkan group blh join sekali,kalau x ckp group pun tunggu ajer yg penting ainul dah bg nama kat diaorg,sambil2 tu carilah kwn sbb kalo dlm1 group tu kita kenal characternya masing2..lg bgs..  
  8. Ainulhulsaini - Thu 24/Feb/2011 4:06pm
    salam..terima kasih...nanti sya try tgk officenya kat mana...saya tahu dwi tasik tu..tapi saya tak perasan ada cawangan kat situ ke tak.terima kasih ya  
  9. Intan78 - Sat 26/Feb/2011 1:44pm
    Aynmarh: Kalau dah sertai group 5 org tu, 5 org tu kena berniaga bersama? 5 org tu kena berjumpa bersama setiap minggu? Jika berpindah ke tempat lain, boleh tak saya pergi ke cawangan AIM lain?  
  10. Aynmarh - Sat 26/Feb/2011 4:05pm
    Intan78: Mengikut pemahaman&pengalaman saya,perjumpaan setiap minggu itu mmg wajib sebab perjumpaan pusat(seluruh ahli AIM) kena diadakan seminggu sekali.Tujuannya untuk kutipan bayaran balik&kutipan tabung simpanan wajib atau kalau2 ada perkara berbangkit yg nak dicadangkan atau pusat besar anjurkan cikgu akan sampaikan maklumat tu ketika mesyuarat pusat itu lah.Tapi,tak bermakna kita tak boleh tak dtg kalau ada hal lain.Kedatangan kita ke mesyuarat kena ada 80% sebab kedatangan ini penting untuk menyokong permohonan kita pd pinjaman yg akan datang. Berkenaan 5 org berniaga sama tu..tak semestinya lah,perniagaan masing2 kan cuma tanggungjawab&kepercayaan dlm 1 group tu amatlah penting.Lagi 1 kalau tak hadir pd mesyuarat tu duit bayaran balik tu kenalah kirim pd kwn2 yer,jgn biarkan kwn2 dlm group tu membayar hutang kita sbb itu tanggungjawab kita.Tapi lets say kalau sakit boleh bawa mc tu ke mesyuarat akan dtg...jd mc tu blh membantu pd masa akan dtg.Seandainya berpindah ke tempat lain tu boleh,tak ada masalah tapi kena inform awal2 ahli kumpulan,ahli pusat&juga cikgu supaya ahli kumpulan dapat cari orang untuk sulam/ganti intan nanti..okay?Intan duduk kat mana yer?  
  11. Shana 5 - Sat 26/Feb/2011 11:56pm
    saya berminat, saya di gombak..telah isi borang tapi tak ada sebarang jawapan pun..ada sapa-sapa boleh bantu tak..saya nak buat bisness  
  12. Linda 75 - Sun 27/Feb/2011 10:10am
    askm, saya pun berminat, tinggal area pantai dalam..
    nie email saya: relazz_linda@yahoo.com  
  13. Aynmarh - Sun 27/Feb/2011 3:51pm
    Shana 5:kalau shana dah daftar tu oklah,tapi kenapa x join class lagi?tak cukup org ker?ada nombor cikgu yg incharge tak?cuba tanya cikgu tu...sbb kalau nak join kat kawasan kami agak jauh & lagi satu Pusat besar yg berbeza...cuba tanya cikgu dulu yer...

    Linda 75:linda kena cari pusat kat area linda tu sebab kalo dekat lg senang nak pergi meeting nanti  
  14. Azila 10 - Sun 27/Feb/2011 5:08pm
    Salam Aynmarh..saya di damansara damai..nak join juga..tp x tau camana..blh tlg x? emeil azila435@yahoo.com..time kasih..  
  15. Shana 5 - Sun 27/Feb/2011 11:28pm
    aynmarh: terima kasih..esok saya cuba tel cikgu tu..  
  16. Aynmarh - Mon 28/Feb/2011 1:23pm
    Azila 10:kalo g2..kita masih dlm pusat kepong...cuma sy x pasti cawangan pusat yg terdekat dgn kaw zila..cuba buka website ni k http://www.aim.gov.my/~cms/Produk/PKMB.htm  
  17. Zieta Zain - Tue 15/Mar/2011 11:39pm
    Salam, Tumpang lalu, Klu ada sesiapa yang berminat tingal berdekatan dgn Nilai blhlah join group kami. masih ada kekosongan 10 org lagi. hubungi saya: bssluv@yahoo.com.my  
  18. J Mizan - Tue 17/May/2011 12:59pm
    salam....kat kg melayu subang ada ke  
  19. Aulia Ehwan - Sun 26/Jun/2011 8:32pm
    saya tinggal diwangsa maju.. Saya tak tahu nak daftar dimana dan saya dgn rakan saya teringin sgt nak join.. ;'( email saya olieoleo@yahoo.com.my  
  20. Sitibaizurah Binti Mustapha 2 - Wed 6/Jul/2011 4:00pm
    ni alamat d w.maju...

    AMANAH IKHATIAR MALAYSIA
    PKMB CAWANGAN AMPANG
    BLOK 1D, NO. 27-2
    JALAN WANGSA DELIMA 12
    D'WANSGA, WANGSA MAJU
    53300 KUALA LUMPUR

    TEL : 03 4149 7096 / 4143 9217
    FAKS : 03 4149 7145  
  21. Zaza 36 - Fri 12/Aug/2011 10:20pm
    ni utk area kl and selangor sj ke?  
  22. Puteri85 - Thu 15/Sep/2011 12:19am
    Salam,aynmarh:sy tggl d sg buloh..klu sy brminat utk sertai AIM nie cm ne caranya??..tlg email info lanjut pd sy ctmuslihah_kl@yahoo.com  
  23. Norashikin Binti Norkamal - Fri 7/Oct/2011 8:50am
    nak tnye la..saya dah akad ijab kabul selasa lepas..duit dapat bila ye?  
  24. Alip 4 - Fri 7/Oct/2011 11:50am
    saya masih mencari 2 orang lg utk cukupkn group di kelana jaya..meting setiap hari isnin kul 10 pg..,ader sesiapa tk yg berminat..,blh hubungi saya..
    0129330315  
  25. Biduana 2 - Thu 17/Nov/2011 4:34pm
    ada group dr pulau indah tak? dekat2 area laguna park?  
  26. Nor Hafizah 13 - Wed 18/Apr/2012 8:23pm
    ade sesiapa berminat untuk join amanah ikhtiahar malaysia area tanjung minyak melaka??pinjaman untu kaum hawa yang ingin memulakan perniagaan @ menambah modal perniagaan..tanpa penjmin dan cagaran..satu-satunye pinjaman kerajaan untuk kaun wanita..

    mudah,ringkas dan selamat..


    kalaw berminat sila tel @ sms
    017-7412794 ( fiza )

    melaka saje....  
  27. Suzana Hamzah - Tue 24/Apr/2012 9:22pm
    area kuantan,ada x?sy nk join gak..kol sy 0136115074  
  28. Juliana 56 - Wed 9/May/2012 11:01am
    Sya apply loan nie...tp tk tau kat maner nk join..sya ddk kt kuantan.blh beri tau caranya dan dgn saper sya perlu hubungi...sla email sya info lnjut. Along_nana69@yahoo.com  
  29. Miminatasyatasya Yahoo Com - Thu 24/May/2012 4:26pm
    sy nk tnya la area kota kt mna amanah iktiar ni?bp ye no pejabat nye?  
  30. Ana Manan Agro Farm - Tue 29/May/2012 5:47pm
    salam.kepada sesiapa nak join group putrajaya bole sms/call sy
    0176932110

    syarat: wajib hadir mesyuarat mingguan & tiada PAR  
  31. Mohamad Yazid - Thu 21/Jun/2012 8:03pm
    Saya carikan untuk kawan.. nama die ain duk kt sungai buloh.. die berminat nk apply AIM ni. Bolehla cll die 013-6295857  
  32. Nur 44 - Sun 29/Jul/2012 8:22pm
    SLM, AIM KUBANG KERIAN, KOTA BHARU, MEMERLUKAN SULAM UNTUK GANTI AHLI YANG DAH KELUAR.

    SESIAPA YANG DAH ADA BIZ @ BARU NK MULA BIZ N NK TAMBAH MODAL BOLEH EMAIL SY naillofar@yahoo.com....

    JANGAN BERNIAT UNTUK AMBIK DUIT DAN LARI... NIATLAH UNTUK MENCARI REZEKI KERANA ALLAH.

    4 SAHABAT LAGI KAMI PERLUKAN.

    TERIMA KASIH.  
  33. Nor Azliha Binti Abu Bakar - Sat 14/Sep/2013 8:59pm
    as salam........saya tinggal di lorong pandan,melaka......nak join amanah ikhtiar tapi x taw macam mner nak join dan macam mana nak apply pinjaman amanah ikhtiar?  
  34. Azila 63 - Sun 20/Oct/2013 10:21pm
    As salam.sy peminjam AIM pulau gadong melaka.tp sy duduk tengkera agk jauh gak.tapi sbb rakan niaga yg ajak join sy pergi juga but dh 2tahun jgk bjalan pinjamn sy .untk nor azliha blh send hp no coz sy ade contak name ketua cawangan AIM lorong pndn.itu pon sy dpt dr opis AIM.sy nk transfers lrg pndn bwlom bole sbb terikat dgn pinjmn yg ade dkt cwngn yg sy msuk  
  35. Intan Zalina 2 - Tue 5/Nov/2013 2:50pm
    Salam...saya nk tanya..saya baru je buat pinjaman serikandi pd bulan 8 yg lalu..kalau saya nk buat pinjaman bistari boleh ke?  
  36. Marsyitha Bahari - Wed 15/Jan/2014 3:50pm
    salam ... saya berminat, saya di pulai indah..telah isi borang ahli & dah anto ... ada sapa-sapa boleh bantu tak..saya nak buat bisness. ASAP ...  
  37. Nursalmi - Tue 17/Jun/2014 3:53pm
    salam...ada x kumpulan yg bleh sy join sekitar kawasan KOTA BHARU,bleh bantu?_01125603711  
  38. Suria Rahman - Thu 14/Aug/2014 11:11am
    Assalamualaikum sy nk mohon amanah ikhtiar ni.lokasi sy di meru klang.sy nk brhubung dgn siapa ya..tlg hbgi sy di no 019 3100 609 .terima kasih..nama sy puan suria.  
Page 1   (Total 38 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2742)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (215)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (366)
Bisnes Ais Krim (501)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1103)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (807)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1364)
Bisnes Ebook (1048)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (695)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (169)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1489)
Bisnes Kurier Dan Logistik (680)
Bisnes Minuman (1464)
Bisnes Pasar Malam (1972)
Bisnes Pelancongan (549)
Bisnes Pengantin (685)
Bisnes Perabot (860)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1109)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (662)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3337)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1778)
Diskusi Bisnes (1962)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6502)
Forex Malaysia (1888)
Haiwan Peliharaan (470)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (713)
Hiasan Taman (242)
Hotel Resort Homestay (1010)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (332)
Ingin Berniaga (2823)
Insurans Dan Takaful (1730)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1987)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2537)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3856)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (347)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1852)
Kedai Sewa (1638)
Kereta Baru (1619)
Kereta Terpakai (5012)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4838)
Kerja Kemahiran (1962)
Kerja Kosong (11826)
Kerja Praktikal (2085)
Kerja Sales (2289)
Kerja Sambilan (6348)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (460)
Kontraktor Balak Dan Kayu (482)
Kontraktor Jurutera (567)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (681)
Kontraktor Pasir (397)
Kontraktor Pembinaan (2064)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2826)
Kursus Kecantikan (688)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3688)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (516)
Mesin Jahit (376)
Mesin Proses Makanan (571)
Pakej Pelancongan (2615)
Pakej Perkahwinan (1208)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1240)
Pelaburan Saham Unit Trust (947)
Pembantu Rumah Asing (1865)
Pembekal Barang Runcit (1581)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (651)
Pembekal Kerepek (1101)
Pembekal Keropok (446)
Pembekal Kicap Dan Sos (224)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (239)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (603)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1186)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (608)
Pemborong Bundle (869)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (698)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1663)
Pemborong Pakaian Lelaki (1131)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4230)
Pemborong Telekung Dan Songkok (566)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2794)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (799)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (954)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (588)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1541)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2632)
Pengedar Produk Kesihatan (3006)
Pengurus Majlis (597)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (728)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (696)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (391)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (725)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (438)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1538)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (523)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (610)
Pinjaman Peribadi (10628)
Pinjaman Perniagaan (1845)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1326)
Program Consignment (2019)
Program Dropship (6760)
Pusat Bahasa (360)
Pusat Jagaan Bayi (1550)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (367)
Pusat Tadika Dan Taska (1324)
Pusat Tuisyen (1071)
Rancangan Perniagaan (598)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4307)
Rumah Untuk Dijual (3754)
Servis Freelance (1118)
Servis Keselamatan (723)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (461)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (578)
Sewa Kereta Teksi Limo (1827)
Sewa Lori (2569)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (905)
Studio Grafik Dan 3D (1104)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (733)
Studio Muzik (480)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (642)
Tanah Untuk Dijual (4868)
Tempahan Biskut Dan Tart (2156)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2164)
Tempahan Kek Dan Coklat (2149)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1758)
Tempahan Minuman Dan Dessert (464)
Tempahan Nasi Lemak (526)
Tempahan Roti (363)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1693)
Urut Tradisional (799)
Usahawan Baja Pertanian (373)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (372)
Voucher Dan Tiket (248)
Web Design Malaysia (2317)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1358)