Search Majalah.com
Kwsp - Bagaimana Keluarkan Wang untuk Dijadikan Modal Perniagaan
Asri 4 @ ALASRO ENTERPRISE - Fri 2/Jul/2010 10:45am [Last Comment]
KEPADA SESIAPA YANG BOLEH TOLONG SAYA KELUARKAN WANG KWSP SAYA UNTUK DIJADIKAN MODAL PERNIAGAAN AKAN DIBERIKAN IMBUHAN SAGUHATI. SAYA NAK KELUARKAN KWSP BAGI TUJUAN MEMULAKAN PERNIAGAAN. MASALAHNYA BANYAK DOKUMEN YANG DIPERLUKAN UNTUK MENGELUARKAN WANG KWSP NI..ADA SESIAPA BOLEH BAGI IDEA TAK....

Niche: Pinjaman Perniagaan | Pelaburan Saham Unit Trust | Diskusi Bisnes
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. zZam - Fri 2/Jul/2010 4:00pm
    setahu sya kwsp mana ada keluar utk personal, yg blh beli rumah, medical atau sambung belajar jer...
    kalau silap betul kan ye  
  2. Fatnin - Fri 2/Jul/2010 4:16pm
    ye betul!!!kalu wat doc tipu...leh kene penjare oooo!!!jng main2...  
  3. Azryll - Sat 3/Jul/2010 1:50am
    asri nak buat loan persendirian saya boleh tolong..tapi mesti kakitangan kerajaan..dan skim kami juga di bawah kwsp(anak syarikat kwsp) dan jenis pengeluran sebenarnya tidak terhad ada pelbagai jenis seperti,pengeluaran umur 50 tahun,pengeluaran umur 55 tahun
    pengeluaran membeli rumah,pengeluaran membina rumah, pengeluaran mengurangkan/meyelesaikan baki pinjaman perumahan,pengeluaran hilang upaya,pengeluaran meninggalkan negara(berhijrah tetap) pengeluaran kesihatan,pengeluaran pendidikan ahli/anak ahli/pencen/persaraan ,pengeluaran pelaburan ahli pengeluaran melebihi rm1juta,pengeluaran kematian,pengeluaran dan ansuran bulanan pinjaman perumahan

    boleh bincang emailkan di benazryll_1@hotmail.com
    016 6227484  
  4. Rahman - Sat 3/Jul/2010 5:48am
    Setahu saya akaun II KWSP hanya boleh utk buat downpayment pembelian rumah & bayaran yuran pendidikan shj. Dulu pernah ada ura2 utk benarkan buat downpayment beli kereta tapi rasanya tak jadi.

    Baik check undang2 malaysia bukan apa, spt kata Fatnin -> nanti tak pasal2 kena tindakan mahkamah.  
  5. Macam2ada 2 - Sun 4/Jul/2010 10:56am
    Cari je sape2 yg nak beli rumah lepas tu cuba bincang ngan dia bagaimana nk tukar nama..tapi pasti loan bank blh lulus baru beli rumah. caj peguam awak kena tanggung utk urusan tukar nama dsb. Duit deposit tu awak kena bincang ngan dia brape boleh bayar. Dah setuju baru awak keluarkan kwsp akaun 2.  
  6. Mohammad 5 - Mon 19/Jul/2010 10:23am
    Salam,
    En Asri awk mencari peluang yg merbahaya..nti terjerat diri kan susah..dah ramai yg cuba mcm2 cara..yg kena heret ke mahkamah pun ada..sekadar bg pandangan..  
  7. Nikammar - Mon 4/Oct/2010 9:34pm
    kalau u ada rumah/buat transfer dulu ke akaun rumah/bila dah confirm br buat refinancing rumah tu/tu je cara yang ada..  
  8. Mohd Adi - Thu 4/Nov/2010 1:43am
    kami boleh bantu, boleh bawak keluar KWSP account 2 dan dapat cash RM10,000 tanpa perlu bayar balik kepada bank setiap bulan, kami berdaftar sebagai outsource company selaku urusan loan kepada bank2 tempatan. sebarang pertanyaan hubungi saya di 0172088837 atau email di adzconsultancy@ymail.com.  
  9. Chazy82 - Thu 4/Nov/2010 3:40pm
    Salam.sesiapa yang ade EPF/KWSP,
    kita ada peluang untuk menggandakan EPF dengan
    melabur dalam UNIT TRUST ISLAMIC PUBLIC MUTUAL.
    Step yg sangat simple, cepat dan selamat.
    Tak perlu pergi ke KWSP & duit KWSP (Akaun I) tidak perlu
    dikeluarkan. Hanya isi borang berserta cop jari.
    Keuntungan dan dividen dari unit trust ni direct
    masuk ke EPF kita. Kita akan dapat 2 keuntungan iaitu
    dari UNIT TRUST & KWSP sekaligus. Boleh mula dengan minimum RM 1000.
    Kalau tiada EPF, cash juga boleh digunakan. Minimum RM 1k.
    Keuntungan yearly 10%-20%. Ini belum dicampur dengan
    dividen unit trust lagi. Dividen dari EPF juga belum dicampur lagi.
    Cuba imagine dari umur kita sekarang sampai umur 55 tahun
    nanti, ade byk tahun lagi kan,
    so tempoh untuk pencen darab at least 10% = xxx%. Yang penting
    dana unit trust ini ISLAMIK dan HALAL. InsyaAllah.
    So, kalau berminat untuk tahu lebih lanjut,
    sila hubungi :

    Hp : 013-6988727 (Airil/Rose)
    Email/YM id : publicmutualgirl@yahoo.com  
  10. Shamsul Azrin - Wed 10/Nov/2010 11:46am
    Salam En Asri,anda k/tangan kerajaan ke? klu gov saya boleh tolong dptkan pinjaman dgn Al-Rajhi Bank...Blacklist pun LAYAK !!!  
  11. Affsan - Sat 27/Nov/2010 7:54pm
    org kerajaan je dpt kemudahan. org kerja swasta dan kerja sendiri tak ada kemudahan itu. sya ni senasib ngan asri. mahu kan duit kwsp utk wat modal perniagaan. takot nak wat pinjam ngan ah long.  
  12. Zafran 6 - Sat 8/Sep/2012 2:03pm
    tak payah nak kluar KWSP kalau nak modal perniagaan......6 bulan bank statement . ATB....asal tak blacklist , pinjaman perniagaan rm 50K dalam bentuk bulanan atau kad kredit.....kautim habis ..pinjaman dari bank tempatan sila hubungi zarfan_alif@yahoo.com  
Page 1   (Total 12 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2585)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Kereta (1471)
Bengkel Motosikal (238)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (477)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1067)
Bisnes Burger (532)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (785)
Bisnes Cyber Cafe (436)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1019)
Bisnes Handphone (1214)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (546)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (274)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1440)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1405)
Bisnes Pasar Malam (1902)
Bisnes Pelancongan (514)
Bisnes Perabot (813)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1050)
Bisnes Restoran (3192)
Bisnes Roti Dan Bakeri (687)
Bisnes Salun Rambut (344)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (365)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (802)
Bisnes Untuk Dijual (3186)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (311)
Dewasa 18sx (1698)
Diskusi Bisnes (1902)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (693)
Expo Karnival Tapak Niaga (6152)
Forex Malaysia (1799)
Haiwan Peliharaan (438)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (694)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (976)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (314)
Ingin Berniaga (2765)
Insurans Dan Takaful (1660)
Insurans Roadtax Kereta (321)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1937)
Kedai Emas (438)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2462)
Kedai Hardware (511)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3638)
Kedai Kamera Dan Camcorder (335)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (330)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1741)
Kedai Sewa (1589)
Kereta Baru (1549)
Kereta Terpakai (4808)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4496)
Kerja Kemahiran (1867)
Kerja Kosong (11016)
Kerja Praktikal (1899)
Kerja Sales (2142)
Kerja Sambilan (6049)
Konsultan Perniagaan (425)
Kontrak Swasta (279)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (531)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (218)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (355)
Kontraktor Pembinaan (1967)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2718)
Kursus Kecantikan (667)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (310)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1582)
Mencari Pelabur (3575)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (248)
Mesin Industri (485)
Mesin Jahit (359)
Mesin Proses Makanan (540)
Pakej Pelancongan (2532)
Pakej Perkahwinan (1170)
Pakej Perniagaan (843)
Pasar Basah (1406)
Pekerja Asing (1175)
Pelaburan Saham Unit Trust (903)
Pembantu Rumah Asing (1790)
Pembekal Barang Runcit (1544)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (371)
Pembekal Kelapa Dan Santan (613)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (408)
Pembekal Rempah Dan Perencah (569)
Pembekal Serunding (254)
Pembekal Telur (134)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1170)
Pemborong Batik Dan Sutera (345)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (838)
Pemborong Cadar Dan Tilam (421)
Pemborong Karpet (151)
Pemborong Kasut Dan Sandal (673)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1591)
Pemborong Pakaian Lelaki (1104)
Pemborong Pakaian Plus Size (136)
Pemborong Pakaian Wanita (4082)
Pemborong Telekung Dan Songkok (557)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3421)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2704)
Pembuat Papan Tanda Iklan (258)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (472)
Pendaftaran Syarikat (474)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (926)
Pengedar Bahan Pencuci (690)
Pengedar Buku Dan Majalah (565)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1507)
Pengedar Permainan Kanak2 (578)
Pengedar Produk Kecantikan (2540)
Pengedar Produk Kesihatan (2916)
Pengurus Majlis (581)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (698)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (683)
Penternak Kambing (279)
Penternak Lembu (369)
Penternak Udang (187)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (685)
Peralatan Sukan (539)
Perisian Komputer (552)
Perkakas Dapur (592)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1468)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (572)
Pinjaman Peribadi (10180)
Pinjaman Perniagaan (1782)
Produk Dari China (519)
Produk Sejuk Beku (1263)
Program Consignment (1956)
Program Dropship (6429)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1462)
Pusat Latihan (624)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (486)
Pusat Pendidikan Tinggi (507)
Pusat Rawatan (345)
Pusat Tadika Dan Taska (1245)
Pusat Tuisyen (1023)
Rancangan Perniagaan (568)
Rawatan Alternatif (283)
Rumah Sewa (4113)
Rumah Untuk Dijual (3601)
Servis Freelance (1050)
Servis Keselamatan (689)
Servis Pembersihan (778)
Servis Pengedaran Risalah (445)
Setiausaha Syarikat (587)
Sewa Bas Dan Van (540)
Sewa Kereta Teksi Limo (1724)
Sewa Lori (2442)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (237)
Studio Fotografi (865)
Studio Grafik Dan 3D (1033)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (694)
Studio Muzik (454)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (222)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (615)
Tanah Untuk Dijual (4648)
Tempahan Biskut Dan Tart (2110)
Tempahan Hamper (184)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (639)
Tempahan Katering (2061)
Tempahan Kek Dan Coklat (2089)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (165)
Tempahan Kuih Muih (1690)
Tempahan Minuman Dan Dessert (445)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (341)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (625)
Ubahsuai Rumah (1634)
Urut Tradisional (755)
Usahawan Baja Pertanian (364)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1054)
Vending Machine (346)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2250)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1276)