Search Majalah.com
Kursus Praktikal Pengurusan Kedai Dobi
Laila Mukhtar Management 0196190075 @ Laila Mukhtar Management - Tue 29/Dec/2009 4:09pm [Last Comment]
KURSUS PRAKTIKAL DOBI-ZON TENGAH
Tarikh Kursus:8 – 10 dan 22 – 24 Januari, 5 – 7 dan 19 – 21 Februari, 5 – 7 dan 26 – 28 Mac, 9 – 11 dan 23 – 24 April, 7 – 9 dan 21 – 23 Mei, 11 – 13 dan 25 – 27 Jun 2010
Tempat Kursus:Dr Clean, Taman Melawati, KL


KURSUS PRAKTIKAL DOBI-SABAH DAN SARAWAK
Tarikh Kursus:26 – 28 Februari 2010
Tempat Kursus:Warisan Esa, Kota Kinabalu, SABAH

KURSUS PRAKTIKAL DOBI-ZON SELATAN
Tarikh Kursus:19 – 21 Mac 2010
Tempat Kursus:FR Bubbles. Skudai, JOHOR

KURSUS PRAKTIKAL DOBI-ZON PANTAI TIMUR
Tarikh Kursus:16 – 18 April 2010
Tempat Kursus:D’Loza Laundry, Kuantan, PAHANG

KURSUS PRAKTIKAL DOBI-ZON UTARA
Tarikh Kursus:16 – 18 April 2010
Tempat Kursus:Pusat Latihan Dobi, UUM Sintok, KEDAH
(Sila hubungi En Ehsan ditalian 017-5047707 bagi zon utara)

Untuk maklumat lanjut layari blog kami di http://lailamukhtar.blogspot.com/ atau anda boleh berkomunikasi bersama kami di http://sembangdobi.blogspot.com/

Niche: Kursus Dan Seminar | Bisnes Dobi
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Laila Mukhtar Management 0196190075 - Wed 28/Oct/2009 4:23pm
    Salam Rashidah, boleh beri email add. saya akan email butiran lanjut mengenai kursus yang dianjrkan  
  2. Fakrul - Thu 29/Oct/2009 1:48pm
    Sesiapa yang memerlukan info mengenai dobi boleh membaca e-book syarikat saya. http://ezsmartlaundry.blogspot.com  
  3. Fakrul - Thu 29/Oct/2009 1:52pm
    Sesiapa yang memerlukan info mengenai dobi boleh membaca e-book syarikat saya. http://ezsmartlaundry.blogspot.com  
  4. Rashidah 2 - Mon 2/Nov/2009 12:44am
    shidah.muslim@gmail.com  
  5. Laila Mukhtar Management 0196190075 - Mon 2/Nov/2009 2:12am
    Salam Rashidah, please check your email. tq  
  6. Haniey - Tue 3/Nov/2009 4:25pm
    hye kak laila..sy hani..
    sy nk tahu brpe kos yg diperlukan utk memulakan perniagaan dobi ini,dan kt mana sy boleh mengikuti khusus asas dobi di kedah..utk pengetahuan akak,sy mmg tidak ade pengalaman berkenaan dgn bisnens ini..tQ  
  7. Intan 11 - Sat 5/Dec/2009 2:43pm
    Dear LMM,

    Saya ingin membuka perniagaan dobi di sarawak. Harap dapat maklmat lanjut intanisa@gmail.com  
  8. Akobp - Wed 30/Dec/2009 12:05am
    Kelebihan menggunakan laundry ball:
    1- TIADA SERBUK PENCUCI diperlukan.

    2- Jangka hayat yang panjang. Boleh digunakan sehingga 1000 KALI CUCIAN.

    2- Menjimatkan air dan elektrik. Sekaligus menjimatkan wang.

    3- Tidak menyebabkan masalah kulit. Sesuai bagi mereka yang berkulit sensitif dan mempunyai alahan kulit terhadap sabun pencuci.

    4- Boleh mengurangkan KEDUTAN pada pakaian.

    5- Mengandungi agen ANTI_BAKTERIA yang boleh menghapuskan kulat, organisma patogenik dan bau yg kurang menyenangkan pada masa yg sama mengaktifkan molekul air untuk menambah keberkesanan pencucian

    6- Boleh MENGELAKKAN OKSIDASI dan PELUNTURAN WARNA PAKAIAN yang biasanya disebabkan sisa klorin dalam pakaian.

    7- Mudah digunakan.

    Cara Penggunaan:
    Masukkan 2biji laundry ball ke dalam mesih basuh. rendamkan bersama pakaian selama 30minit. (lebih lama lebih baik)
    * Mulakan basuhan (tanpa mengeluarkan laundry ball)
    * Selepas cucian, keluarkan laundry ball dan letakkan di tempat yang kering utk kegunaan lain kali.

    harga yg ditawarkan ialah RM120.00/set(2 bijik)

    hubungi juka berminat 019-3860804  
  9. Arfa - Wed 30/Dec/2009 11:00am
    Salam Cik Laila,
    saya nak tau mcm mana nak involve dengan kursus nie?ni ke kursus yang sudah selesai akan di beri modal untuk memulakan perniagaan?  
  10. Zahirah Ismail - Wed 30/Dec/2009 5:01pm
    salam cik laila,saya berminat untuk mengikuti kursus dobi ini, boleh x berikan tarikh untuk saya mengikuti kursus dobi nie dgn berapa yang perlu saya bayar untuk mengikuti kursus nie, tq zahirah  
  11. Laila Mukhtar Management 0196190075 - Thu 31/Dec/2009 2:04am
    Salam Arfa dan Zahirah, boleh beri email address saya akan berikan butiran lanjut.  
  12. Fadil Azim - Mon 4/Jan/2010 1:06pm
    puan laila
    saya pun ingin mengetahui perniagaan dobi ini.sila email saya di padilazim@yahoo.com  
  13. Sharita - Tue 5/Jan/2010 11:33am
    salam puan laila,
    saya juga berminat dgn kursus ni adakah modal disediakan?..dan jikalau pinjaman bagaimanakah untuk memohon. sila email saya di shareez_hs@ymail.com  
  14. Laila Mukhtar Management 0196190075 - Wed 6/Jan/2010 1:52am
    Salam Fadil & Sharita, plz check your email. tq  
  15. Ismailsibi - Mon 25/Jan/2010 4:27pm
    salam pn laila,
    saya berminat untuk mengetahui maklumat lanjut tentang krusus ini di zon selatan ( johor bahru ) 2010 dan yuran sekali , sila email ismailsibi@yahoo.com.my  
  16. Noorazam - Fri 5/Feb/2010 3:55pm
    salam pn laila,
    kursus ni cuma ada kat sabah ke?? what about sarawak?? coz im from kch..berminat dgn business dobi so ingin nk cari mana2 kursus dobi
    my email : probluefox@yahoo.com  
  17. Laila Mukhtar Management 0196190075 - Fri 12/Feb/2010 10:14pm
    Salam Noorazam,

    Saya tak kenal sesiapa tuan punya dobi yang sudi menyewakan tempat mereka bagi tujuan kursus.  
  18. Kaki Bisnes 2 - Wed 24/Feb/2010 6:25pm
    email kn kt sy sama (mhhm_jerung@yahoo.com)  
  19. Anwar 2 - Tue 9/Mar/2010 9:52pm
    saya ingin tahu lebih mengenai kedai dobi. Harap boleh hantarkan mengenai panduan membuka dobi dari segi bahan2 kimia dan peralatan yang digunakan. Sekiranya terdapat sebarang kursus dalam masa terdekat ini, harap dpt berkongsi dengan saya. Terima kasih. Boleh tolong hantarkan ke email saya maa.anwar@gmail.com  
  20. Yuzy Bazly - Tue 9/Mar/2010 11:43pm
    kalau ada kursus kt kuching sarawak tlg emel sy kt yuszz69@yahoo.com  
  21. Maisura - Mon 29/Mar/2010 12:31am
    tolong email bayaran kursus dan maklumat lain ke pm_smkb@yahoo.com  
  22. Salimah Bt Mohd Aris - Sun 4/Apr/2010 2:14pm
    Salam Pn Laila,

    Saya ingin tahu, bila kursus seterusnya akan diadakan di Johor Bahru? Berapa bayaran yuran dan kos permulaan perniagaan dobi ini?  
  23. Zen Mum - Mon 5/Apr/2010 9:31pm
    Berapakah modal permulaan utk membuka satu dobi, kerana sy berminat tp x punya modal yg byk... emailkan ke icha_fami@yahoo.com
    Tq..  
  24. Suhaila 3 - Thu 8/Apr/2010 12:05pm
    Salam,
    Boleh tolong email bayaran kursus dan maklumat lain ke sheilav6@yahoo.com
    Tq  
  25. Abuhakim - Sat 10/Apr/2010 12:52pm
    berminat dengan perniagaan dobi..boleh dapatkan maklumat berkaitan bagaimana memulakan perniagaan dobi dari penyediaan rancangan perniagaan sehingga jalankan perniagaan  
  26. Abuhakim - Sat 10/Apr/2010 12:57pm
    abuhakim75@yahoo.co.uk  
  27. Radhiah Binti Che Mansor - Thu 22/Apr/2010 10:01pm
    Salam,
    Saya berminat untuk menyertai kursus bertarikh 25 hingga 27 jun 2010. Boleh beri penerangan terperinci tentang masa dan yuran kursus. Sila email kepada radhiah@4life.com  
  28. Shila Baskaran - Tue 27/Apr/2010 11:14am
    hi puan, saya ingin tahu dengan lebih terperinci tentang cucian biasa & cucian kering(termasuk aqua wash). Selain itu saya juga berminat dengan kursus yang dianjurkan oleh pihak tuan. Inginkan maklumat lanjut. tq  
  29. Laila Mukhtar Management 0196190075 - Mon 10/May/2010 3:02pm
    KINI KAMI MENAWARKAN KURSUS PRAKTIKAL PENGURUSAN KEDAI DOBI YANG LEBIH KOMPREHENSIF!!

    Selain memberi latihan praktikal kepada peserta yang hadir. Kini sessi perbincangan pada hari terakhir kursus akan dibuat didalam bentuk slide. Ini bagi memastikan peserta memahami setiap topik yang akan dibincangkan seperti penubuhan syarikat, pengenalan kepada dobi runcit dan dobi komersial, pengenalan lebih lanjut bagi mesin dan peralatan bagi industri dobi runcit dan komersial, pentadbiran am, asas perakaunan, pemasaran, masaalah yang sering di hadapi pengusaha (pekerja dan pelanggan), motivasi dan lain-lain topik yang berkaitan.

    Untuk mengetahui lebih lajut mengenai tarikh, bayaran dan lokasi kursus, sila layari http://lailamukhtar.blogspot.com atau hubungi talian 019-6190075

    KURSUS TERBUKA KEPADA SETIAP LAPISAN BANGSA!!  
  30. Laila Mukhtar Management 0196190075 - Mon 10/May/2010 3:13pm
    --**--  
  31. Laila Mukhtar Management 0196190075 - Mon 10/May/2010 8:50pm
    --**--  
  32. Laila Mukhtar Management 0196190075 - Mon 10/May/2010 8:57pm
    --**--  
  33. Mohamad Hanis - Mon 17/May/2010 11:42pm
    salam....puan laila...

    saya berminat utk menceburi bidang perniagaan dobi ini...so mcm mn sy nk memulakannya...dan apa yg patut sy lakukan.  
  34. Khairul 18 - Wed 23/Jun/2010 5:06pm
    Salam Puan,

    Saya ingin mendapatkan senarai harga untuk mesin cucian kering serta peralatan mencuci yang lain. Bolehkah Puan memberi bantuan. Email saya Khairul.Roslan@yahoo.com, no Tel 017-2298139.
    Kerjasama amat dihargai.  
  35. Aida 30 - Mon 16/Aug/2010 11:11am
    sy berminat..blh email ke sy..aida.maifiah@gmail.com  
  36. Aida 30 - Mon 16/Aug/2010 2:14pm
    sila bg maklumat lanjut di email sy.aida.maifiah@gmail.com.tq  
  37. Amylia - Fri 22/Oct/2010 12:56pm
    salam, saya ingin mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana membuka sebuah kedai dobi yang baik.. harap dpat membantu saya. email saya adalah almas_83@yahoo.com  
  38. Zamri Laundry - Mon 25/Oct/2010 6:44pm
    Salam, Untuk kursus dobi yang intensif pada 30hb Okt, 13hb Nov dan 27hb Nov 2010, details boleh layari website www.znznetwork.com.my  
  39. Miya 6 - Sat 3/Mar/2012 5:30pm
    emel sy jugak.

    miyainsyira@yahoo.com  
  40. Ina2209 - Thu 17/Oct/2013 2:38pm
    saya ingin tahu dengan lebih detail ttg perniagaan dobi ni.. tq

    sarina2209@gmail.com  
< Prev | Page 2 | End >                     (Total 90 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2878)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (229)
Bengkel Kereta (1519)
Bengkel Motosikal (255)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (528)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1124)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (826)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1286)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (580)
Bisnes Ice Blended (716)
Bisnes Jam Tangan (294)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (514)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (702)
Bisnes Minuman (1505)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (894)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3452)
Bisnes Roti Dan Bakeri (731)
Bisnes Salun Rambut (376)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (692)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (849)
Bisnes Untuk Dijual (3471)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (336)
Dewasa 18sx (1816)
Diskusi Bisnes (2010)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (756)
Expo Karnival Tapak Niaga (6719)
Forex Malaysia (1976)
Haiwan Peliharaan (480)
Haji Dan Umrah (472)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1053)
Iklan Tv Radio Media Massa (232)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2865)
Insurans Dan Takaful (1788)
Insurans Roadtax Kereta (351)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2014)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2574)
Kedai Hardware (446)
Kedai Ibu Dan Bayi (700)
Kedai Jahit (4032)
Kedai Kamera Dan Camcorder (352)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1936)
Kedai Sewa (1675)
Kereta Baru (1674)
Kereta Terpakai (5102)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5142)
Kerja Kemahiran (2054)
Kerja Kosong (12484)
Kerja Praktikal (2259)
Kerja Sales (2381)
Kerja Sambilan (6551)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (469)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (420)
Kontraktor Pembinaan (2117)
Kontraktor Perlombongan (331)
Kursus Dan Seminar (2912)
Kursus Kecantikan (706)
Kursus Makanan (680)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1648)
Mencari Pelabur (3773)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (278)
Mesin Industri (527)
Mesin Jahit (395)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2671)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (918)
Pasar Basah (1502)
Pekerja Asing (1289)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1923)
Pembekal Barang Runcit (1604)
Pembekal Beras (120)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (665)
Pembekal Kerepek (1129)
Pembekal Keropok (465)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (626)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (142)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (357)
Pemborong Beg Galas (104)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (894)
Pemborong Cadar Dan Tilam (468)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (721)
Pemborong Lampin (309)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (786)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1706)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4341)
Pemborong Telekung Dan Songkok (574)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2860)
Pembuat Papan Tanda Iklan (291)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (491)
Pendaftaran Syarikat (514)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (970)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1582)
Pengedar Permainan Kanak2 (621)
Pengedar Produk Kecantikan (2675)
Pengedar Produk Kesihatan (3078)
Pengurus Majlis (612)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (752)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (752)
Peralatan Sukan (559)
Perisian Komputer (591)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (456)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (640)
Pinjaman Peribadi (11066)
Pinjaman Perniagaan (1881)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1378)
Program Consignment (2060)
Program Dropship (7019)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1654)
Pusat Latihan (673)
Pusat Memandu (128)
Pusat Mengaji Agama (550)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (379)
Pusat Tadika Dan Taska (1421)
Pusat Tuisyen (1132)
Rancangan Perniagaan (572)
Rumah Sewa (4435)
Rumah Untuk Dijual (3880)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (869)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (596)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1895)
Sewa Lori (2651)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (266)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1166)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (780)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (668)
Tanah Untuk Dijual (5016)
Tempahan Biskut Dan Tart (2178)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (679)
Tempahan Katering (2224)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (538)
Tempahan Roti (391)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (665)
Ubahsuai Rumah (1743)
Urut Tradisional (839)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (417)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (402)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2352)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1432)