Search Majalah.com
Kursus Dobi @ Pakej Perniagaan Dobi
Mejamakan - Fri 19/Sep/2008 9:20am [Last Comment]
Pengenalan

Saya Khairy telah menjalankan dobi selama 7 tahun....saya mempunyai 6 dobi setakat ni...so saya nak kongsi ilmu2 nak set up bisnes dobi dan macam mane nak run bisnes ni....bagi saya bisnes dobi, bisnes yang saya anggap sebagai pasif income bukan side income.....ade usahawan dobi run bisnes sebagai core bisnes, ade yang run bisnes ni sebagai side income.....tetapi saya, bisnes dobi macam asb la....x payah kerja tapi boleh dapat imbuhan....pasif income.....kenapa?....sebab saya ade 1 sistem yang sangat simple....cara tradisional je....nak kata hebat sangat xdelah....tapi senang la....x payah pakai sistem merapu2 ni....pakai komputer la...ade software la....tu semua akan menyusahkan kita kelak.....dan secara tidak langsung kita akan selalu kena monitor sistem2 ni.....pekerja indon ni x pandai benda2 ni....kan kita jugak kena buat......saya selalu bagitau kepada peserta2 kursus saya.....jangan kongkong kehidupan kita sendiri....jadilah seorang usahawan yang bijak..x perlu berhenti keje nak bukak dobi ni....melainkan dah menyampah nak keje makan gaji....tetapi saya tidak berhenti keje...dan masih bekeje di sektor awam...bulan ni dapat bonus lagi...hehe...dobi ni senang untuk dijalankan...saya still keje lagi...

Prospek bisnes dobi

tiap minggu kalau kita bukak suratkhabar metro, ade 2 3 buah kedai dobi nak dijual....bisnes lain kurang nak dijual....tapi bisnes dobi ni banyak la....sebabnye orang2 kita ni kalau musim ternak kambing...semua bela kambing....kalau musim lembu, bela lembu....musim lintah, ternak lintah....suka ikut arus....mungkin jugak orang2 kita ni suka mencuba.....

bagi saya dobi bisnes sepanjang zaman la....x payah tukar2 mesin ( selagi x rosak )....kira x payah nak update2 la....modal pun sekali keluar je.....bisnes ni dapat keuntungan dari sikap manusia, yang malas iron baju, basuh baju....orang yang selalu xde masa....jangan risau la ekonomi melecet ke, politik melecet ke, bisnes dobi tetap utuh....saya dulu tinggal di apartment....isteri selalu marah sebab x basuh keta...keta kotor....nak basuh macam mane paip kat tingkat 10...alasan yang selalu saya beri kat isteri la....skang ni duk umah teres....paip depan mata je....tapi saya hantar carwash gak...sebab saya ni malas....dobi pun bole kata macam ni la.....customer atau sasaran bisnes ni banyak....surau, opis, sekolah, hotel, catering, restoran cina ( sebab pakai kain alas meja warna merah ), asrama sekolah, masjid, dan banyak lagi....sebulan bulan ramadhan ni....saya dapat banyak tender dari surau2 dan masjid2....lepas raya pulak....saya dapat banyak tender dari catering2...cuti sekolah kan ramai orang kawin...

Pakej laundry n training

Saya buat kursus ni sebab saya lihat ramai orang usahawan melayukena 'sembelih'.....kesian saya....orang tu buat loan nak meniaga....tapi ade individu yang pakar2 ni amik kesempatan yang terlampau terhadap mereka...hidden charge banyak.....bayaran kursus lain...belajar nak basuh semua tu sampai kena charge sampai rm 3k...consultation fee sampai rm2500....saya x sampai hati la mcam tu....kesian orang....belum sewa kedai lagi dah habis rm5k...nasihat saya kepada usahawan baru ni....hati2 la....kadang2 consultant ni bukan tau sangat, dia pun sub kat orang.....saya paling benci orang gunakan term agama ni dalam bisnes dobi....dobi halal dan suci konon...sebab nak tarik customer muslim....tapi hakikatnye menipu....jangan percaya orang macam ni....

saya ade pakej dobi ( rm35k , rm 30k , rm 25k , rm 20k , rm 15k )
saya pun ade pake dobi ( dry cleaning ) ( rm 50k , rm 60k )

pakej ni termasuk dengan kursus, training consultant la....kira free la....tapi kalau nak kursus dan sebagainye...bayaran rm 250 je....xde hidden charge....kalau saya ade 100 peluru...100 peluru tu saya bagi...xde kedekeut ilmu.....buat ape habiskan duit kat consultant2 ni...mahal...diorang ni gunakan nama badan2 kerajaan untuk kepentingan dan keuntungan sendiri....kata nak tolong bangsa la ape la...tapi sembelik orang...pikiaq sendiri...

boleh hubungi saya 012 9689212.....sms saya je...saya akan call.... saya ni jarang online...better korang sms/call la....

Niche: Bisnes Dobi
Salam Eidulfitri 1435h (2014)
Dari DPMM Putrajaya

Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Norlina - Tue 23/Sep/2008 9:35pm
    kalau kedai kita cuma 20 x 60 kaki agak2 boleh buat kedai dobi tak?. kedai yg saya ada kat condo , kedai tu mengadap jalan besar dan org luar pun boleh masuk. ada 4 taman di sekeliling tu. taman perumahan middle and high class. agak2 sesuai tak buat bisnes doni ni?. mahal tak kos renovationnya??  
  2. Mejamakan - Wed 24/Sep/2008 10:43am
    bole sesangat....cost renovate bergantung pada budget awak...kita discuss pakai sms la...012 9689212  
  3. JIB TORRES - Fri 3/Oct/2008 1:10pm
    Semekom,saya cukup berminat dlm perniagaan dobi seperti En terangkn. Boleh tk tunjukkn cara-cara permulaan perniagaan atau jln bagi saya menceburi bidang ini. Selain itu berkenaan dgn modal,boleh tk En tunjukkn
    kepada siapa saya boleh membuat pinjaman bagi permulaan perniagaan!!!!
    Ini E-mail saya - najib@ampmsb.com.my. sekian kerjasama anda amat saya hargai  
  4. Ju - Tue 7/Oct/2008 8:13am
    salam..
    en sy memang berminat utk perniagaan dobi ni..
    skang tengah kumpul semua makl yg blh membantu sya utk memulakan perniagaan ni.. harap en dpt membantu sya..sy akan cll en..
    ni email sya : yana_09@yahoo.com
    tq  
  5. Mejamakan - Tue 7/Oct/2008 10:07am
    saya dah send info kat emel....call/sms saya...  
  6. Azrini - Tue 7/Oct/2008 11:01am
    salam sejahtera untuk mejamakan...
    saya tinggal berhampiran ITM dan POLITEKNIK seberang perai. saya masih berkeja di sektor swasta dan berminat untuk buka kedai dobi dikwsan ini.
    ingin kan modal permulaan(minuman berapa patut2) dan bagaimana nak mulakan...
    sila email saya (rini7868@yahoo.com), or by sms 019-4725875  
  7. Roslan Sulaiman - Tue 7/Oct/2008 1:03pm
    Salam,

    Bolih terangkan dengan lebeh lanjut berkenaan modal yang di nyatakan  
  8. Mejamakan - Wed 8/Oct/2008 9:34am
    cik azrini,
    modal minimum untuk kelengkapan dobi (small scale )...RM20K....lokasi di tempat budak2 IPT sangat sesuai....bagaimana nak mulakan awak kena berkursus dulu...

    en roslan,
    berkenaan modal yang dinyatakan saya boleh emelkan....bagi emel atau no fon...senang kita sms...  
  9. Mohd Ariffin Bin Berhanudin - Thu 9/Oct/2008 3:34pm
    en mejemakan,
    saya telah pun mempunyai kedai pelbagai fungsi dobi pun ada jug berdekatan dengan kolej kist di kelantan,masalahnya isteri saya tak berapa reti nak cari market luar dari kolej tersebut macam contoh dapat hotel ke,chalet ke,katering ke dan sebagainya diharapkan mejamakan dapat emeilkan kepada saya.abe_kpdn@yahoo.com.my  
  10. Nur Rasyidah Abd Rahman - Fri 10/Oct/2008 1:13pm
    en mejemakan,
    baru2 ni ada org nak jual kedai dobi dia kat saya dlm rm35k, area segambut.
    berbaloi ker kalau sy take over bisnes?lagi satu, kalau rm15k pun dah bole start bisnes dobi ker?sila reply n.syida@yahoo.com  
  11. Azrini - Mon 13/Oct/2008 11:26pm
    asslammualaikum Mr. Meja makan...
    saya nak tanya... mengenai prospek kedai dobi ni..boleh survive ker jika sewa kedai aja dah 2k.(area IPT, itm & politek). itu baru sewa, tak termasuk kos maintanence bulanan lain2...
    tentang pakej yg mejamakan nyatakan 15k tu... boleh terangkan dgn lebih lanjut... saya memang berminat sangat... tapi takut nak tanggung risiko.sebab modal tu cuma dtg sekali... kalu habis licin tanpa hasil... menangis tak berlagu la jwabnya...sebab nak dapat modal tu pun terpaksa jual rumah... sila email rini7868@yahoo.com  
  12. M saufi - Wed 15/Oct/2008 3:16pm
    assalamualaikum ..saya berminat untuk menceburi bidang dobi ini..bolehkan encik meja makan emailkan info berkenaan modal yang diperlukan untuk membuka dobi dan juga cara caranya(kursus,risiko dsb..) email saya di satria8337@yahoo.com  
  13. Sazali 2 - Tue 21/Oct/2008 1:22pm
    di mana latihan diadakan?betul2 berminat...ni email saya sazali00@yahoo.com  
  14. Mohd Hamdan - Wed 29/Oct/2008 11:05am
    en mejemakan, sy berminat nak mengetahui dengan lebih lanjut berkenaan dengan hal bisnes nie, leh send email dn maklumat pada sy tak aries_6264@yahoo.com or call sy 0179577866.  
  15. Mohd Hamdan - Thu 30/Oct/2008 1:32pm
    en mejamakan, masih tak membalas email sy. sy perlukan pengetahuan lanjut berkenaan dengan bisnes nie. tq  
  16. Shima 3 - Wed 12/Nov/2008 12:41pm
    salam en mejamakan, dekat mane latihan diadakan? bleh emailkan shimahr82@yahoo.com.my  
  17. Nazuha - Mon 17/Nov/2008 5:17pm
    en, saya sudah pun contact beberapa individu yg mempunyai pakej dobi seperti en. Boleh emelkan saya breakdown setiap pakej yg en ada, maklumat kursus, prospek income 6-12 bulan yg pertama, lokasi sesuai, tenaga kerja, kos maintenance bulanan ( api,air,gaji pekerja, etc.. ),dan juga pihak yg boleh memberi pinjaman utk memulakan perniaagaan dan semua yg bersangkutan. Saya akan berpindah ke perumahan baru di bandar kinrara puchong, dan ingin menyewa kedai baru di kawasan yg sama. sila emel saya ajieb_azue@yahoo.com or 012 3974816  
  18. Farhana Rosly - Sat 22/Nov/2008 3:48pm
    salam en majamakan,
    boleh sms segala maklumat kepada saya. 0175608419  
  19. Azhan Faiz - Sun 23/Nov/2008 11:38am
    salam..........
    encik mejamakan saya berminat untuk menjalankn perniagaan dobi.boleh bagi saya penerangan mengenai peniagaan ini,dari A to Z.
    Terima Kasih  
  20. Razali 3 - Fri 28/Nov/2008 10:15am
    salam.
    en. mejamakan , saya berminat utk menjalankan perniagaan dobi dan tengah mengumpul maklumat. saya ingin tahu lebih detail tentang perniagaan ini. boleh send info kat saya razali25@gmail.com  
  21. Nazri 3 - Tue 2/Dec/2008 4:17pm
    saya muhd nazri menjalankan perniagaan mencuci karpet.

    juga mengambil sub cuci karpet di kedai dobi

    sekiranya memerlukan perkhidmatan saya

    sms/call 013-3477103 nazri klang  
  22. Sharina 2 - Sat 13/Dec/2008 10:48pm
    saya telah menjalankan perniagaan dobi baru 4 bulan secara kecil-kecilan. saya berminat nak tahu pasal kursus dan pakej yang ditawarkan. sila hantar maklumat lanjut email sharina2109@yahoo.com.my  
  23. Azmira 2 - Thu 25/Dec/2008 4:23pm
    Boleh emelkan saya breakdown setiap pakej yg en ada, maklumat kursus, prospek income 6-12 bulan yg pertama, lokasi sesuai, tenaga kerja, kos maintenance bulanan ( api,air,gaji pekerja, etc.. ),dan juga pihak yg boleh memberi pinjaman utk memulakan perniaagaan dan semua yg bersangkutan. sila emel saya azmira24@gmail.com  
  24. Fida - Wed 31/Dec/2008 1:59pm
    salam en mejamakan,
    boleh email pd saya info berkenanaan bisnes dobi dari kursus hinggalah pembukaan perniagaan. saya sgt berminat untuk membuka dobi tetapi tidak mempunyai pengetahuan dlm bidang ini. please email saya fida_01@yahoo.com.my  
  25. Zawawi - Mon 5/Jan/2009 6:28pm
    boleh bagi infi skit pasal dobi dari A to Z zawawi_ismail @yahoo.com  
  26. Wani - Wed 7/Jan/2009 3:16am
    bagi info sikit pasal dobi ni......Mail miziwani@yahoo.com.my  
  27. Amieszxq - Sat 10/Jan/2009 3:09pm
    sy pakai 6mm cable tapi isolator terbakar pulak? pls advise wiring nak buat camana?  
  28. Amieszxq - Sat 10/Jan/2009 3:11pm
    pls email advice utk wiring. sy x nak kena tipu harga mahal sgt. 1 point 6mm sampai rm450.00 ok ke? email kpd sy please > amieszxq@gmail.com  
  29. Noorharizah Azfar Bt Ali Bahrun - Thu 22/Jan/2009 11:54am
    tolong email berkaitan kursus pada saya...amat berminat dgn biznes ni  
  30. Dania - Sun 1/Mar/2009 12:30pm
    sy berminat p masih mencari sumber kewangan..maknanya sy kna cari sumer pinjaman sendri la ye?  
  31. Fakrul - Mon 2/Mar/2009 5:13pm
    Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut pasal DOBI, sila lawati http://ezsmartlaundry.blogspot.com  
  32. Hafizal - Tue 31/Mar/2009 2:00pm
    Saya Hafizal Bin Mohamad
    sya ada cadangan nak buka kedai dobi di area Johor Bahru dan sya dah jumpa lokasi yg sesuai. sya tak ada modal dan ingin nak wat personal loan utk bisnes ini. Saya nak tahu beberapa soalan yg memuskilkan diri saya. Boleh tak bagi pendapat dan pandangan.
    1-berapa modal yang diperlukan utk bisnes ini
    2- peralatan yang perlu
    3- dimana ingin dapatkan suplier seperti sabun, washer mesin dan sebagainya  
  33. Fakrul - Thu 2/Apr/2009 1:48pm
    Jika en hafizal memerlukan info mengenai dobi, bolehlah membaca e-book saya. Sila sms ke 0194300053 bagi keterangan lanjut.http://ezsmartlaundry.blogspot.com  
  34. Aminah Jani - Sun 12/Apr/2009 6:39pm
    saya aminah,
    berminat dengan perniagaan dobi ni...bila kursus dobi ni akan diadakan?
    kalau boleh saya nak detail info mengenai setup untuk kedai dobi cucian kering budget 50k-50k...pls email to aminah_jani@yahoo.com...tq  
  35. Shaz 2 - Sun 19/Apr/2009 8:35pm
    Salam En Mejamakan,
    Saya pun nak info pasal kursus dobi. Boleh ke buka kedai dobi di kawasan yang memang dah banyak kedai dobi? Saya di Shah Alam. Please email me detail's ya.  
  36. Nurul 13 - Wed 22/Apr/2009 1:27pm
    Saya berminat dengan perniagaan dobi ni...kalau boleh saya nak detail info mengenai setup untuk kedai dobi cucian kering budget 50k-50k...pls email to anne_urul@yahoo.com...tq  
  37. Lutfi - Mon 27/Apr/2009 1:06am
    mr mejamkn,
    kalo modal kecik dlm 10k boleh bukak tak kedai dobi?then berapa jenis machine nk kena beli?tolong email  
  38. Eryani - Fri 8/May/2009 7:54pm
    assalamualaikum en mejamakan..
    saya baru habis belajar dan sangat berminat dalam perniagaan dobi. tetapi saya mmg xde knowledge n experience dlm bisness ni. jd boleh x encik terangkan pada saya berkenaan dgn bisness ni? tentang minimum modal yang perlukan, lokasi yang sesuai, jenis2 mesin yang diperlukan, kt mane biasanya bole dpt mesin2 ni dan ape2 lg yg mesti ade untuk memulakan bisnes ni...terima kasih  
  39. Saffiri - Tue 19/May/2009 11:19am
    salam,

    saya seorang pekerja kerajaan.. tapi berminat utk mula bisnes sendiri secara kecil2 dulu, sy dpt maklumat perniagaan dobi adalah satu bisnes yg paling menguntungkan diantara bisnes2 kecil yg lain, justeru, dimanakah sy boleh dapatkan latihan dan tunjuk ajar utk memulakan perniagaan ini dan apakah nasihat awal dari tuan sebelum saya melangkah ke alam perniagaan dobi ini. tq (mohon tuan emailkan kpd sy maklumat tersebut)  
  40. Fakrul - Tue 26/May/2009 1:35pm
    Jika anda memerlukan info awal mengenai dobi, bolehlah membaca e-book saya. Sila sms ke 0194300053 bagi keterangan lanjut.http://ezsmartlaundry.blogspot.com  
  41. Nizam 7 - Tue 16/Jun/2009 12:50pm
    salam en mejamakan,
    saya nizam masih berkerja ,boleh email pd saya info berkenanaan bisnes dobi dari kursus hinggalah pembukaan perniagaan. saya sgt berminat untuk membuka dobi tetapi tidak mempunyai pengetahuan dlm bidang ini.berapa model yg diperlukan, bila kursus diadakan .please email saya nzm74@yahoo.com.my .tQ 0126751640  
  42. Hanif - Mon 22/Jun/2009 8:04am
    Boleh layari www.jomdobi.com banyak tip dan nasihat yang boleh dijadikan panduan.  
  43. Hafizans - Mon 3/Aug/2009 7:10pm
    KURSUS DOBI, LATIHAN, KHIDMAT NASIHAT - Anjuran Kolej Komuniti
    Teori & Praktikal untuk 2 hari!!!!

    Tarikh : 15hb & 16hb Ogos 2009
    Tempat : Hotel Seri Petaling

    Penceramah : En Khairi Kamaruddin.

    Latar belakang : Pengalaman 8tahun dalam bidang pengurusan Dobi dan mesin dobi. Aktif bersama kolej komuniti dalam memberi ceramah pengurusan perniagaan & perancangan perniagaan.

    Yuran: HANYA RM360. Makanan disediakan.

    Percuma E-Book Rancangan Perniagaan DOBI & dan lain2 untuk penyertaan awal!

    Sila hubungi @ SMS Saiful 01-22793147.
    Bayaran secara tunai Maybank2u (akaun no : 114058028445 - sila SMS selepas pembayaran dibuat untuk tujuan pengesahan)  
  44. Siti 14 - Tue 18/Aug/2009 11:44am
    Boleh emelkan saya breakdown setiap pakej yg en ada, maklumat kursus, prospek income 6-12 bulan yg pertama, lokasi sesuai, tenaga kerja, kos maintenance bulanan ( api,air,gaji pekerja, etc.. ),dan juga pihak yg boleh memberi pinjaman utk memulakan perniaagaan dan semua yg bersangkutan. sila emel saya siti_red85@yahoo.com.my. saya akan mesg en...trima kasih banyak2....xde sesiapa pun bg infmtion cam ni..  
  45. Siti 14 - Wed 19/Aug/2009 1:09pm
    siti_red85@yahoo.com.my ini saya resend email saya....  
  46. Hafizans - Sun 30/Aug/2009 10:48pm
    Kursus Pengurusan Dobi, Latihan & Khidmat Nasihat – Anjuran bersama
    Kolej Komuniti

    Tarikh : 31 Okt & 1 Nov 2009
    Tempat : Hotel Seri Petaling, Kuala Lumpur
    Masa : 9.30 pagi – 4.30 petang
    Yuran penyertaan : RM360/individu

    Peserta akan diberi :
    1. Kursus Asas Pengurusan Dobi
    2. Training dan teknik penggunaan sabun, mesin, chemical, teknik
    menggosok, tagging dan sebagainya.
    3. Pakej – Pakej Memulakan Perniagaan Dobi
    4. Contoh Rancangan Perniagaan.
    5. Sijil Penyertaan.
    6. Khidmat Nasihat .
    7. Percuma E-Book Perancangan Perniagaan & Langkah Asas
    Perniagaan Dobi.

    Sebarang pertanyaan dan tempahan tempat, sila HUBUNGI
    Saiful 012-2793147/Khairi 012-9689212

    Tempat adalah TERHAD.  
  47. Mohd Azmir - Tue 1/Sep/2009 2:50pm
    Assalamuailaikum
    Saya berminat untuk menjalankan bisnes ini
    Boleh tak dapatkan maklumat tentang asas perniagaan laundry.
    Boleh emailkn maklumat ke m_azmir2000@yahoo.com  
  48. Rizal 6 - Tue 29/Sep/2009 8:48am
    Assalammualaikum
    Saya berminat untuk membuka bisnes dobi. Bolek beri saya maklumat lengkap tentang:
    1) Modal
    2) Jenis mesin
    3) Sabun
    4) Kos elektrik, air
    5) harga cucian
    6) Tempoh masa untuk pengeringan
    Harap sangat dapat bantu saya, Sila emel ke zueriz_84@yahoo.com
    Terima Kasih.  
  49. Rafidah Repahie - Tue 24/Nov/2009 3:33pm
    Assalammualaikum
    Saya berminat untuk membuka bisnes dobi. Boleh tolong beri saya maklumat lengkap tentang bisnes ini:-
    1) Modal
    2) Jenis mesin
    3) Sabun
    4) Kos elektrik, air
    5) harga cucian
    6) Tempoh masa untuk pengeringan
    Harap sangat dapat bantu saya, Sila emel ke hrndamia@gmail.com

    Terima Kasih.  
  50. Fakrul - Thu 26/Nov/2009 2:00pm
    Anda inginkan info mengenai dobi bisnes, bacalah ebook saya mengenai perniagaan ini yang dilakarkan berdasarkan pengalaman saya di dalam industri ini, yang baiknya saya dedahkan semua kos-kos saya untuk membuka dobi ini..Keterangan lanjut , lawati http://ezsmartlaundry.blogspot.com  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 83 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2560)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Kereta (1463)
Bengkel Motosikal (238)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (358)
Bisnes Ais Krim (472)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1058)
Bisnes Burger (529)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (782)
Bisnes Cyber Cafe (437)
Bisnes Dobi (1326)
Bisnes Ebook (1014)
Bisnes Handphone (1210)
Bisnes Hari Raya (61)
Bisnes Hotel Dan Resort (543)
Bisnes Ice Blended (675)
Bisnes Jam Tangan (274)
Bisnes Jeruk (159)
Bisnes Kitar Semula (486)
Bisnes Komputer (1437)
Bisnes Kurier Dan Logistik (638)
Bisnes Minuman (1399)
Bisnes Pasar Malam (1893)
Bisnes Pelancongan (513)
Bisnes Perabot (810)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1043)
Bisnes Restoran (3176)
Bisnes Roti Dan Bakeri (686)
Bisnes Salun Rambut (343)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (364)
Bisnes Sms (153)
Bisnes Spa Dan Facial (622)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (798)
Bisnes Untuk Dijual (3168)
Bisnes Waffle Dan Jagung (364)
Bisnes Western Food (307)
Dewasa 18sx (1684)
Diskusi Bisnes (1895)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (692)
Expo Karnival Tapak Niaga (6131)
Forex Malaysia (1796)
Haiwan Peliharaan (437)
Haji Dan Umrah (455)
Hiasan Dalaman (691)
Hiasan Taman (236)
Hotel Resort Homestay (975)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (314)
Ingin Berniaga (2756)
Insurans Dan Takaful (1656)
Insurans Roadtax Kereta (321)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1930)
Kedai Emas (438)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2451)
Kedai Hardware (508)
Kedai Ibu Dan Bayi (664)
Kedai Jahit (3623)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (329)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1731)
Kedai Sewa (1583)
Kereta Baru (1537)
Kereta Terpakai (4789)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4460)
Kerja Kemahiran (1854)
Kerja Kosong (10945)
Kerja Praktikal (1881)
Kerja Sales (2136)
Kerja Sambilan (6019)
Konsultan Perniagaan (423)
Kontrak Swasta (278)
Kontrak Tender Kerajaan (439)
Kontraktor Balak Dan Kayu (465)
Kontraktor Jurutera (527)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (218)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (352)
Kontraktor Pembinaan (1953)
Kontraktor Perlombongan (310)
Kursus Dan Seminar (2709)
Kursus Kecantikan (666)
Kursus Makanan (646)
Kursus Motivasi (310)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1574)
Mencari Pelabur (3564)
Mesin Fotostat (341)
Mesin Freezer Dan Chiller (248)
Mesin Industri (478)
Mesin Jahit (358)
Mesin Proses Makanan (536)
Pakej Pelancongan (2523)
Pakej Perkahwinan (1168)
Pakej Perniagaan (834)
Pasar Basah (1403)
Pekerja Asing (1169)
Pelaburan Saham Unit Trust (894)
Pembantu Rumah Asing (1783)
Pembekal Barang Runcit (1540)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (465)
Pembekal Ikan Kering (369)
Pembekal Kelapa Dan Santan (607)
Pembekal Kerepek (1067)
Pembekal Keropok (424)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (233)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (407)
Pembekal Rempah Dan Perencah (566)
Pembekal Serunding (254)
Pembekal Telur (132)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (345)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (588)
Pemborong Bundle (834)
Pemborong Cadar Dan Tilam (423)
Pemborong Karpet (148)
Pemborong Kasut Dan Sandal (669)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (105)
Pemborong Pakaian Bayi (748)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1587)
Pemborong Pakaian Lelaki (1105)
Pemborong Pakaian Plus Size (136)
Pemborong Pakaian Wanita (4079)
Pemborong Telekung Dan Songkok (556)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3403)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2699)
Pembuat Papan Tanda Iklan (255)
Pembuat Plastik Kotak Botol (775)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (473)
Pendaftaran Syarikat (473)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (925)
Pengedar Bahan Pencuci (689)
Pengedar Buku Dan Majalah (565)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1504)
Pengedar Permainan Kanak2 (577)
Pengedar Produk Kecantikan (2532)
Pengedar Produk Kesihatan (2905)
Pengurus Majlis (579)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (699)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (278)
Penternak Lembu (366)
Penternak Udang (185)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (681)
Peralatan Sukan (538)
Perisian Komputer (548)
Perkakas Dapur (588)
Perkakas Elektrik (411)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1466)
Pinjaman AIM (160)
Pinjaman Hartanah (499)
Pinjaman Kad Kredit (383)
Pinjaman Kereta (569)
Pinjaman Peribadi (10113)
Pinjaman Perniagaan (1776)
Produk Dari China (516)
Produk Sejuk Beku (1258)
Program Consignment (1953)
Program Dropship (6402)
Pusat Bahasa (341)
Pusat Jagaan Bayi (1447)
Pusat Latihan (621)
Pusat Memandu (118)
Pusat Mengaji Agama (479)
Pusat Pendidikan Tinggi (505)
Pusat Rawatan (342)
Pusat Tadika Dan Taska (1238)
Pusat Tuisyen (1019)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (280)
Rumah Sewa (4091)
Rumah Untuk Dijual (3583)
Servis Freelance (1037)
Servis Keselamatan (686)
Servis Pembersihan (774)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (585)
Sewa Bas Dan Van (535)
Sewa Kereta Teksi Limo (1714)
Sewa Lori (2427)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (235)
Studio Fotografi (860)
Studio Grafik Dan 3D (1030)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (690)
Studio Muzik (451)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (223)
Sukan Futsal (222)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (610)
Tanah Untuk Dijual (4611)
Tempahan Biskut Dan Tart (2109)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (637)
Tempahan Katering (2048)
Tempahan Kek Dan Coklat (2084)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (161)
Tempahan Kuih Muih (1687)
Tempahan Minuman Dan Dessert (440)
Tempahan Nasi Lemak (494)
Tempahan Roti (336)
Terminal Bayaran (176)
Ubahsuai Pejabat (621)
Ubahsuai Rumah (1625)
Urut Tradisional (750)
Usahawan Baja Pertanian (363)
Usahawan Benih Dan Nursery (383)
Usahawan Tani (1046)
Vending Machine (342)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2235)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1270)