Search Majalah.com
Kulit Muka Putih dan Licin Hanya dgn Virgin Coconut Oil (VCO)
Pu3shahreena - Tue 15/Feb/2011 3:12pm [Last Comment]
Apa itu VCO? VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel .Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.

VCO ada 2 jenis. Ada yang liquid dan ada yang softgel. 
Yang saya utarakan ini ialah VCO soft gel.

VCO softgel paling laris sebab senang nak telan dan boleh apply ke whole face. Means if beli VCO ni memang tak rugi sebab boleh digunakan secara 2 in 1. Kalau VCO yang liquid tu memang tak ramai yang sanggup beli sebab tak tahan dengan bau dan rasa dia. Kalau soft gel ni memang takde bau ape2 pon :) Telan dan ngap ngap je terus! :)


KEBAIKAN VCO

Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
Melindungi tubuh daripada kanser.
Jerawat cepat susut
Regular semula PMS anda
Sistem penghadaman lebih baik
Kesuburan
Mengurangkan up to 70%
Kurangkan rasa senggugut
Batuk dan Selsema cepat hilang
Mengurangkan tidur berdengkur

Pengambilan VCO bagi wanita yang hamil

Selain bagus untuk kulit.kesihatan dalaman dan luaran. VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin. Ada effect ke VCO ni? Jangan risau, Vco tiada side effect sbb dia  bukan ubat. it's simply a great supplement. Setakat ni based on testimoni2 pengamal VCO, ada 3 orang dah bjaya hamil. Alhamdulillah..rezeki itu semuanya datang daripada Allah, tetapi kita jugak kene berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang baek. Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.


Persoalan-persoalan yang sering ditanya mengenai VCO

Lelaki boleh makan jugak ke?

Yup! Lelaki pon memang boleh makan. Lelaki dan Perempuan memang digalalakkan makan VCO ni as suppliment :)

Harga berapa dan dalam satu botol ada berapa soft gel? Boleh tahan berapa lama satu botol VCO ni? 

Harga VCO sebotol ialah RM 39.90 bagi semenanjung dan RM43.90 bagi Sabah dan Sarawak.
Dalam satu botol ada 60 kapsul soft gel dan boleh tahan selama sebulan :)

VCO nih sesuai dengan semua peringkat umur ke?

Of course semua peringkat umur digalakkan makan VCO ni. Daripada golongan muda sehinggalah golongan tua. Umur 8 tahun pon ada yang makan.


Bagaimana cara pengambilan/pemakanan VCO ni ?

Boleh digunakan dengan 2 cara. 2 in 1  :)
Makan dan Sapu di muka

- 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum/selepas makan.
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus
- Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

-Lagi satu, boleh disapu kat muka. Lubangkan siket guna jarum dekat softgel tuh then apply kat muka. Kalau boleh wat before nk tido malam tuh.Kalau nk biarkan smpi pagi terpulang la..Tp 15 minit pon dh ok..kasi die serap kat kulit muka...tp utk kulit sihat n cntek,better mkn n sapu laa  :) Yang penting, pengambilan VCO untuk makan 2 biji kapsul setiap hari jangan pernah skip. Amalkan. 

Tak bertambah berminyak ke bila sapu soft gel nih dekat muka?

Tidak. Cuma ianya oily bila sapu dekat muka je. Then, boleh terus cuci dan dapat rasakan kelembutan kulit kita tuh :) 

Kalau dah memang sedia ada kurus, bila makan VCO nih, akan bertambah kurus lagi ke?

Tak :) If u da kurus, dun worry takkan lagi kurus after makan sebab metabolisme dah tggi. Cume yang utk metabolisme rendah je die akan naikkan. So dun worry ok! 

Berapa lama boleh nampak kesannya selepas makan VCO ni? 
Jika anda konsisten mengambil kapsul ini, insyallah, kesannya akan diperoleh dalam masa yang singkat tetapi ia juga bergantung kepada sistem/hormon individu tersebut. Kesan-kesan sampingan juga adalah berlainan bagi setiap individu mengikut masalah yang dihadapi. Depends :)

Halal ke VCO ni?

VCO from Catalyst Brand ni berasal daripada company Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd di Malaysia & it based from nature. 100% bumiputera dan tak perlu ragu-ragu.

BERMINAT ?
Email : pu3shahreena@hotmail.com

Niche: Butik Kecantikan
Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
9 Dis 2014 (Selasa) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Sesi Demo GST-Compliance Software - Ofisxpert
9 Dis 2014 (Selasa) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Pu3shahreena - Tue 15/Feb/2011 3:13pm
    Jadikan muka anda putih seperti blogger terkenal :)
    Mmg hasil sangat memuaskan.
    Tidak salah jika mencuba.  
  2. Fawyot - Tue 15/Mar/2011 12:16pm
    ia product yg bagus,murah dan saya dah pun mencuba  
  3. Noniesway - Wed 20/Apr/2011 4:28pm
    Salam... saya pon dah mencuba produk VCO keluaran catalyst.. ttp baru2 ni ada org bertanya berkenaan softgel dia.. adakah diperbuat daripada gelatin yg halal? saya try cari status produk ni dari laman web JAKIM (e-halal)...tp x jumpa pun...
    minta penjelasan..TQ  
  4. Dalila 10 - Thu 25/Aug/2011 4:12pm
    berminat nk jadi agen vco..email details dalila@hotmail.my  
  5. Sham 125 - Wed 25/Jan/2012 2:04pm
    email kt sy katalog n harga.......
    maznoresham@yahoo.com  
  6. Lurve Lu - Tue 17/Apr/2012 1:37pm
    nk tanye mcm mne nk jadi agent nie? sy bru seminggu gune vco nie,bgun pagi rase licin je kulit beshnyerr VCO DA BEST !!!  
  7. Snor - Fri 27/Apr/2012 11:00pm
    hast_ffne@yahoo.com  
  8. Anz 3 - Wed 9/May/2012 2:53pm
    assalam..saya stokist catalyst area chemor perak..,boleh dapatkan produk dari saya...yang area jauh boleh diposkan . hingga 31 mei 2012 ni tgh promotion..free postage..lawati www.facebook.com/UkmChemorCatalyst

    utk makluman semua, gel tu diambil dari Halalgel..jadi sijil halal jakim adalah dari Halalgel...  
  9. Syeeda 2 - Mon 28/May/2012 9:24am
    ape beza vco halalgel dengan catalyst ek? adakah gred yg sma or blainan...  
  10. Nuhaini - Tue 10/Jul/2012 10:38am
    salam..sy agent catalyst area kangar,perlis..sesiapa yang berminat untuk mendapatkan produk ini blehla hubungi saya di talian 016-4620656  
  11. Mimi 25 - Thu 19/Jul/2012 11:23am
    salam..
    macam mana nak jadi agent VCO ni ye??
    saya berminat lah..

    thisisme_mimie87@yahoo.com  
  12. Miza 63 - Sat 8/Sep/2012 4:26pm
    slm.. sy beminat nak jadi agent VCO ..pls email mcm mane nak jadi agent..
    leeza_307@yahoo.com  
  13. Noraini 88 - Fri 5/Oct/2012 8:38pm
    salam, saya agent VCO area pasir gudang, sekarang tengah buat promosi rm35.00 sebotol. Jangan risau, ianya ORI..berminat, pm saya di 012-3908291.  
  14. Fadzly 13 - Wed 17/Oct/2012 7:17pm
    Hai..sy berminat nak jadi ahli VCO nie..email sy cara2nya ya k...makasih...email kat
    djfadz85@yahoo.com
    kalo da email bole tak bagita usy di 013-8554707/017-7126219  
  15. Amani 24 - Tue 13/Nov/2012 8:49pm
    sya brminat nak jadi agen vco... bleh sent email kat
    cg.amirul91@yahoo.com
    0164084625  
  16. Shaziana 2 - Fri 14/Dec/2012 1:37am
    Nk jd agen cne sis?email sy plizz..syazman4ever@yahoo.com..tq  
  17. Stokis Catalyst - Sat 22/Dec/2012 12:13pm
    Promosi tawaran terhad hanya 2000 botol vco sofgel untuk di let go sempena YES SALE dengan harga RM25/sebotol!!!
    Minimum order 8 botol = RM200
    Setiap pembelian automatik menjadi agen catalyst dan berhak mendapat harga agen pada setiap ulangan belian

    EMAIL catalyst@aniseshop.com
    Hubungi 0193627858
    untuk order segera!!!

    LIMITED UNIT for YES SALE 2012
    HANYA 2000 BOXES VCO AKAN DIJUAL PADA HARGA RM25 SAHAJA!!!!

    CEPAT!!! CEPAT !!!
    SEBELUM HABIS!!!

    *LAIN-LAIN PRODUK CATALYST JUGA ADA DIJUAL*

    HUBUNGI 0193627858
    UNTUK ORDER  
Page 1   (Total 17 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2831)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (226)
Bengkel Kereta (1510)
Bengkel Motosikal (253)
Bengkel Tayar (220)
Bisnes Air Mineral (373)
Bisnes Ais Krim (517)
Bisnes Aksesori Kereta (664)
Bisnes Broadband (1116)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (823)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1390)
Bisnes Ebook (1069)
Bisnes Handphone (1273)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (576)
Bisnes Ice Blended (712)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (508)
Bisnes Komputer (1507)
Bisnes Kurier Dan Logistik (693)
Bisnes Minuman (1490)
Bisnes Pasar Malam (2011)
Bisnes Pelancongan (555)
Bisnes Pengantin (703)
Bisnes Perabot (880)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1123)
Bisnes Restoran (3403)
Bisnes Roti Dan Bakeri (725)
Bisnes Salun Rambut (374)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (388)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (682)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (842)
Bisnes Untuk Dijual (3436)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (333)
Dewasa 18sx (1803)
Diskusi Bisnes (1993)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6652)
Forex Malaysia (1949)
Haiwan Peliharaan (477)
Haji Dan Umrah (470)
Hiasan Dalaman (727)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1038)
Iklan Tv Radio Media Massa (229)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2840)
Insurans Dan Takaful (1769)
Insurans Roadtax Kereta (349)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1998)
Kedai Emas (459)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2555)
Kedai Hardware (441)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3973)
Kedai Kamera Dan Camcorder (351)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1909)
Kedai Sewa (1661)
Kereta Baru (1651)
Kereta Terpakai (5067)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5011)
Kerja Kemahiran (2030)
Kerja Kosong (12210)
Kerja Praktikal (2198)
Kerja Sales (2346)
Kerja Sambilan (6483)
Konsultan Peguam (162)
Konsultan Perniagaan (466)
Kontrak Swasta (303)
Kontrak Tender Kerajaan (467)
Kontraktor Balak Dan Kayu (486)
Kontraktor Jurutera (578)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (228)
Kontraktor Minyak Dan Gas (698)
Kontraktor Pasir (413)
Kontraktor Pembinaan (2101)
Kontraktor Perlombongan (326)
Kursus Dan Seminar (2877)
Kursus Kecantikan (697)
Kursus Makanan (673)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1635)
Mencari Pelabur (3745)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (523)
Mesin Jahit (391)
Mesin Proses Makanan (583)
Pakej Pelancongan (2649)
Pakej Perkahwinan (1221)
Pakej Perniagaan (906)
Pasar Basah (1488)
Pekerja Asing (1273)
Pelaburan Saham Unit Trust (972)
Pembantu Rumah Asing (1902)
Pembekal Barang Runcit (1594)
Pembekal Beras (117)
Pembekal Buah-buahan (493)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (660)
Pembekal Kerepek (1119)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (246)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (419)
Pembekal Rempah Dan Perencah (622)
Pembekal Serunding (260)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1201)
Pemborong Batik Dan Sutera (356)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (879)
Pemborong Cadar Dan Tilam (466)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (712)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (781)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1694)
Pemborong Pakaian Lelaki (1142)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4301)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3579)
Pemborong Tuala (206)
Pemborong Tudung (2831)
Pembuat Papan Tanda Iklan (289)
Pembuat Plastik Kotak Botol (807)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (488)
Pendaftaran Syarikat (510)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (962)
Pengedar Bahan Pencuci (730)
Pengedar Buku Dan Majalah (607)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1566)
Pengedar Permainan Kanak2 (615)
Pengedar Produk Kecantikan (2659)
Pengedar Produk Kesihatan (3054)
Pengurus Majlis (605)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (744)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (699)
Penternak Kambing (296)
Penternak Lembu (398)
Penternak Udang (200)
Peralatan Makmal Dan Hospital (271)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (740)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (578)
Perkakas Dapur (634)
Perkakas Elektrik (453)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1551)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (398)
Pinjaman Kereta (628)
Pinjaman Peribadi (10907)
Pinjaman Perniagaan (1866)
Produk Dari China (550)
Produk Sejuk Beku (1362)
Program Consignment (2046)
Program Dropship (6916)
Pusat Bahasa (367)
Pusat Jagaan Bayi (1609)
Pusat Latihan (661)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (538)
Pusat Pendidikan Tinggi (536)
Pusat Rawatan (375)
Pusat Tadika Dan Taska (1372)
Pusat Tuisyen (1099)
Rancangan Perniagaan (569)
Rawatan Alternatif (301)
Rumah Sewa (4387)
Rumah Untuk Dijual (3820)
Servis Freelance (1137)
Servis Keselamatan (737)
Servis Pembersihan (853)
Servis Pengedaran Risalah (476)
Setiausaha Syarikat (604)
Sewa Bas Dan Van (588)
Sewa Kereta Teksi Limo (1877)
Sewa Lori (2627)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (260)
Studio Fotografi (917)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (136)
Studio Model Penyanyi Pelakon (767)
Studio Muzik (490)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (238)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (660)
Tanah Untuk Dijual (4962)
Tempahan Biskut Dan Tart (2174)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2199)
Tempahan Kek Dan Coklat (2180)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (181)
Tempahan Kuih Muih (1773)
Tempahan Minuman Dan Dessert (477)
Tempahan Nasi Lemak (533)
Tempahan Roti (379)
Terminal Bayaran (194)
Ubahsuai Pejabat (657)
Ubahsuai Rumah (1725)
Urut Tradisional (820)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (412)
Usahawan Tani (1107)
Vending Machine (392)
Voucher Dan Tiket (253)
Web Design Malaysia (2337)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1401)