Search Majalah.com
Khidmat Penghantaran Kereta ke Sarawak Sabah Labuan
Ahmad Azizi 2 @ Bayu Warisan Enterprise - Sat 30/Oct/2010 9:20am [Last Comment]
Kami adalah Agent Penghantaran Kenderaan Serata Malaysia termasuk Sarawak,Sabah dan Labuan kategori Car Passenger dan Light Commerical. Penghantaraan kenderaan ke Sarawak,Sabah dan Labuan menggunakan jalan laut, Penghantaran ke destinasi lain* Pandu Sendiri atau Perkhidmatan Car Carrier,Kami yang menpunyai pengalaman lebih 5 tahun.

Penghantaran Jangkamasa yang singkat,murah dan selamat.
Dokumen Yang mudah yang perlu anda urusankan, selebihnya pihak kami akan uruskan.
Dokumen untuk shipping dan kastam kami akan uruskan untuk anda.

Perkhidmatan kami seperti :-
Door to Door = Kami akan menguruskan pengambilan kenderaan anda di sekitar semenanjung malaysia (hadapan rumah anda) dan terus ke detinasi yang anda kehendaki di Sawarak,Labuan dan Sabah.

Door to Port = Kami akan menguruskan pengambilan kenderaan anda di sekitar semenanjung malaysia (hadapan rumah anda) dan pengambilan kenderaan di Pelabuhan Kuching/Labuan Dan Kota Kinabalu (anda perlu datang ke Pebaluhan untuk menuntut kenderaan anda).

Port To Port = Penghantaran ke Pelabuhan barat Klang Westport (anda perlu menghantar kenderaan ke pelabuhan) dan pengambilan kenderaan di Pelabuhan Kuching/Labuan Dan Kota Kinabalu (anda perlu datang ke Pebaluhan untuk menuntut kenderaan anda).

Port to Door = Penghantaran ke Pelabuhan barat Klang Westport (anda perlu menghantar kenderaan ke pelabuhan) dan kami akan menguruskan penghantaran terus ke detinasi yang anda kehendaki di Sawarak,Labuan dan Sabah.

Sekirannya berminat atau ada pertanyaan sila hubungi kami (012) 925 4383 @ Email kami

Niche: Bisnes Kurier Dan Logistik | Insurans Roadtax Kereta
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Abdul Hadi Bin Parman - Sat 6/Nov/2010 8:37am
    kalu hntr dr sndkan ke johor brape ye?kereta jenis dmax.  
  2. Ahmad Azizi 2 - Mon 8/Nov/2010 8:04pm
    En Abdul Hadi kami ada buat penghantaran dari sandakan ke semananjung,bagi email dan contact no.  
  3. Zakiey - Fri 26/Nov/2010 11:54pm
    sy nk tahu kos untuk hantar kancil 850 ke kuching srwk. tq  
  4. Ahmad Azizi 2 - Sun 28/Nov/2010 11:22pm
    En Zakiey boleh bagi email, saya email details penghantaran dari Portklang ke Port Kuching. harap maklum.  
  5. Linda A Lucas - Sat 25/Dec/2010 1:44am
    En. Ahmad Azizi 2, boleh tak tlg e-mail details & quotation penghantaran kereta(Satria Neo 1.6) door-to-door & door-to-port. E-mail mslynn716@yahoo.com or contact me at 019-6061642/010-9450045. Tq.  
  6. Linda A Lucas - Sat 25/Dec/2010 9:45am
    Sorry, forgot to mention, penghantaran kereta Satria tu dari Subang ke Kota Kinabalu.  
  7. Juberin - Tue 1/Feb/2011 6:24pm
    saya nk hantar motor 125 wave saya ke sabah,berapa kos dari rumah saya sri putri skudai johor  
  8. Kenny Wallace - Sun 20/Mar/2011 12:25am
    hi, sila email kan sy quotation pernghantaran: 1 myvi + 1 kancil + 1 motorsikal modenas kriss dari port klang ke kk, sabah
    ~bleh kah mnyewa 1 kontena untuk pnghantaran skaligus? jika ada brapa harga?
    ~bgmn kah kaedah pmbyaran? ada kah kad kredit d terima ?
    sila reply ke capollate@yahoo.com.au  
  9. Muhamad 19 - Wed 27/Apr/2011 5:37pm
    sy nk tau dr labuan ke port klang bape..wira n kancil..
    shinichi_88kudo2000@yahoo.com
    thanks..  
  10. Cyrous - Wed 11/May/2011 8:01pm
    nak hantar kereta Gen2 dr KL ke miri/kuching, nak tau :-
    1. kos ke miri / kuching
    2. dokumen yg diperlukan
    3. berapa lama boleh sampai

    email sy: cyrous@ymail.com  
  11. Remy 37 - Sat 11/Jun/2011 4:25pm
    sy nk tahu kos untuk hantar honda city ke klang westport dan penang port dari labuan. Boleh sent pada saya semua details dan kos dari semua port dlm malaysia shj.. email sy anak_an_2@yahoo.com  
  12. Azlen 2 - Mon 20/Jun/2011 10:36am
    sy nak tya braper kos yang dikenakan utk menghantar jenis kereya hyundai i10 ke Kota Kinabalu,sabah dari Ulu Tiram Johor. Dokumen yang di perlukan dan tempoh penghantaran.

    Tq  
  13. Amien 5 - Thu 23/Jun/2011 7:32pm
    berapa kos nak hantar proton BLM ke kuching dan motor ke sana ?? please send details to my email : amienmamat@yahoo.com  
  14. West - Fri 1/Jul/2011 2:13pm
    Hi..saya nak tanya berapa kos penghantaran kereta myvi dari subang ke kuching/bintulu?boleh tolong hantarkann details dan quotation penghantaran asap.TQ
    email:iring_05@hotmail.com  
  15. Watie 24 - Thu 4/Aug/2011 4:30pm
    salam saya nak tau berapa kos penghantaran kereta dari port klang ke kota kinabalu..apa dokument yg di perlukan..kereta kia spectra..atau pun dr johor ke kota kinabalu..contect saya secepat yg mungkin ni no hp saya 0178160980..dan ni email sya asbi_66@yahoo.com  
  16. Fazie 4 - Fri 5/Aug/2011 2:40pm
    saya nak tanya kos penghantaran motor RXZ dari KL -Tawau berapa dan berapa lama boleh sampai?
    Email saya : zell_fazielah@yahoo.com
    Thanks  
  17. Amir 144 - Mon 19/Sep/2011 8:51pm
    kos penghantaran kereta dari port klang ke labuan? dokumen yang diperlukan bagaimana? masa yang diperlukan macamana?  
  18. Mohamad Rizal 8 - Fri 23/Sep/2011 12:46am
    salam..sya tggal d lumut perak..
    sya nk pos kereta kelisa ngn mtor ego, brpa kos sewa contena 20 kaki pnjang &
    brpa kos penghantaran dr perak ke port klang,port klang ke miri sarawak?
    email sya : eizal.tig@gmail.com  
  19. Huda 21 - Mon 3/Oct/2011 2:22pm
    salam..boleh sy tau bapa kos penghntaran bagi kete persona untuk ke miri...utk ke empat jnis perkhdmatan..bapa lama utk smpai..ni email sy : huda84_hakim@yahoo.com  
  20. Shikin 45 - Sun 13/Nov/2011 9:26pm
    Quotation untuk penghantaran kereta perodua myvi .SE dari johor bahru ke kota kinabalu.  
  21. Fazly 9 - Sun 27/Nov/2011 2:17pm
    saya nak hantar motor lc ke kota kinabalu tolong email kat saya kos dan cara tempahannya.... fazly_bha@yahoo.com thank u....  
  22. Arif 50 - Mon 28/Nov/2011 3:50am
    Salam.. Saya mau hantar moto Kriss 100cc ke Kota Kinabalu.. Port to port.. (P.Klang to P.KK) berapa kos dia??

    bioislamic@yahoo.com  
  23. Izah 18 - Wed 21/Dec/2011 6:21pm
    sy nak hantar kereta myvi dr klang ke miri(marudi). brapa harga n bila boleh hantar? kalu boleh dlm bulan disember juga. tq. emel sy : izah8294@yahoo.com  
  24. Pican - Sun 25/Dec/2011 2:34pm
    pm saya harga hantar kereta dari kota kinabalu ke ipoh perak atau lumut perak.
    kereta proton saga lama parasyit_inc@yahoo.com  
  25. Charles 9 - Mon 2/Jan/2012 2:26am
    nak tanya kos perkhidmatan car carrier (Alza) dr kuching ke bintulu. charlesvictor@rocketmail.com  
  26. Syahir 17 - Thu 5/Jan/2012 10:39am
    nak hantar kereta Savvy dari Johor ke miri/kuching, nak tau :-
    1. kos ke miri / kuching
    2. dokumen yg diperlukan
    3. berapa lama boleh sampai

    email: syahirhatim@gmail.com  
  27. Rizon - Sat 14/Jan/2012 4:28pm
    Sa nak hantr kereta pajero dari klang ke kota kinabalu..ada tak shipment minggu dpn..16/1/12-21/1/12???  
  28. Sha Gulz - Wed 25/Jan/2012 1:52pm
    hi
    nak hantar motor dr kl ke langkawi brp charge and brp hari blh smp?

    tq - sha_gulz@yahoo.com  
  29. Wayne Friezziel - Fri 10/Feb/2012 5:21am
    sy tinggal kat Ipoh,Perak. sy nak hantar satu m/kar jenis 4x4 ke sabah. berapa kos penghantaran dari Ipoh,Perak ke pelabuhan Kota Kinabalu. ( door to port )  
  30. Jasmi 3 - Sat 3/Mar/2012 12:38am
    email saya berapa harga penghantaran paling murah kereta kenari KL-KK  
  31. Mhs - Fri 18/May/2012 6:50pm
    salam, sy perlukan maklumat mengenai prosedur menghantar motorsikal dr batu pahat johor ke Kota belud sabah.
    jumlah bayaran dan dokumen yg diperlukan- laikrahafiddin_fm@yahoo.com  
  32. Awang Ar - Sat 19/May/2012 2:10pm
    Tolong emel saya kos penghantaran 1 unit kelisa dari KL - Kota Kinabalu... Boleh x letak barang2 dlm kereta? Pengurusan JPJ untuk bawa kereta ke sabah siapa yg akan urus? Kereta ambil terus dari rumah dan hantar ke rumah utk phantaran? Boleh tak bagi tarikh2 bulan Jun yg ada utk phantaran ke Kota Kinabalu? Berapa hari sampai ke Kota Kinabalu? [URGENT]  
  33. Afiqbhdn - Mon 21/May/2012 12:37pm
    email saya juga..
    post kereta p.klang ke sarawak..
    afiq_bhdn11311@yahoo.com  
  34. Syuhadajohor - Wed 30/May/2012 11:17am
    salam....sy nk hntr kereta saga aeroback dr johor ke sandakan..brpa ye kosnya  
  35. Ahmadhilmie - Sun 3/Jun/2012 3:28pm
    saya nk pos kereta dari port klang to miri/kuching. Brapa Rm? Kenari  
  36. Ila 138 - Sun 10/Jun/2012 4:42pm
    Salam, tmpg tnya..berapa harga penghantaran kereta dari batu pahat johor hingga ke port miri o kota kinabalu,kira door to port, o port jb ke port kk o miri  
  37. Yusri 66 - Mon 18/Jun/2012 2:43pm
    nak hantar kereta Alza dari Putrajaya ke Kuching, nak tau :-
    1. kos penghataran (door to door)
    2. dokumen yg diperlukan
    3. berapa lama boleh sampai

    email: yusri_whb@yahoo.com  
  38. Itawazir Ilmar - Wed 27/Jun/2012 8:35pm
    Saya perlukan informasi tentang penghantaran kereta dari Penang Port ke Kudat
    i) prosedur
    ii) kos
    iii) masa yg akan diambil
    Terima Kasih  
  39. Hana 141 - Fri 29/Jun/2012 12:11pm
    hai...minta emailkan saya quotation
    -kos penghantaran myvi dari ipoh ke sandakan (door to port, door to door, port to door, port to port)
    -masa y diambil  
  40. Hana 141 - Fri 29/Jun/2012 1:25pm
    my email gokuichi_23@yahoo.com  
  41. Mohd Zulkifli Zakaria - Sun 1/Jul/2012 6:07pm
    saya nak hantar skuter noulo Lc dari Kuantan ke Tawau, macam mana cara dan bayaran serta syarat lain (jika ada). Emailkan kepada saya di zul_dp@yahoo.com  
  42. Gmniety - Sun 1/Jul/2012 9:16pm
    nk Quotation untuk penghantaran kereta kancil 660 dari johor bahru ke kota kinabalu  
  43. Ween 5 - Sat 7/Jul/2012 4:51am
    saya nak tahu brapa kos penghantaran kereta kelisa dari johor ke kota kinabalu. email me weenrasmin@yahoo.com  
  44. Mohd Ikhwan 8 - Mon 9/Jul/2012 2:15am
    port to door
    ke upm bintulu, srawak

    kamawanichi@gmail.com  
  45. Abidin 6 - Mon 23/Jul/2012 8:39pm
    saya nak tahu brapa kos penghantaran kereta viva dari johor ke kota kinabalu. email me asap tq

    abidin.heddak@my.flextronics.com  
  46. Laluna 2 - Mon 23/Jul/2012 11:26pm
    hi..boleh emailkan sy kos penghantaran kereta savvy dari port klang ke k.kinabalu? penghantaran dlm bln Julai/Ogos 2012..

    Mohon reply di email sy asap.. bak_lyn@yahoo.com

    TQ..  
  47. Kamal 194 - Sun 12/Aug/2012 9:57pm
    Hi saya ingin mengetahui kos penghantaran myvi dari penang ke kota kinabalu. hantar bulan sept. tq

    email: clou_kevin@yahoo.com  
  48. Surihani - Wed 29/Aug/2012 8:52am
    hi saya ingin mengetahui kos penghantaran kereta viva dari port penang ke miri, terima kasih
    email : yuslna_82@yahoo.com  
  49. Tebbaloi - Fri 31/Aug/2012 9:36pm
    nak hantar kancil dari west port klang ke kuching. tolong bagi best price dan apa dokumen yg di perlukan  
  50. Faikam - Wed 5/Sep/2012 12:37pm
    Tolong bagi quotation untuk penghantaran kereta perodua kenari dari west port klang ke kuching sarawak.
    dokument jika owner dan penerima berlainan. dan tarikh penghantaran dan sampai ke faikam8294@yahoo.com  
Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 110 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2504)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1039)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (55)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1419)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1381)
Bisnes Pasar Malam (1868)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3102)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1669)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (682)
Expo Karnival Tapak Niaga (6016)
Forex Malaysia (1754)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (953)
Iklan Tv Radio Media Massa (210)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2728)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2425)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1566)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4329)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10612)
Kerja Praktikal (1798)
Kerja Sales (2086)
Kerja Sambilan (5904)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1558)
Mencari Pelabur (3515)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (476)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2493)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (820)
Pasar Basah (1382)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1762)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (253)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1572)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3370)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (461)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (674)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (532)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (490)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9941)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1246)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6297)
Pusat Bahasa (334)
Pusat Jagaan Bayi (1394)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1189)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4020)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (756)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (521)
Sewa Kereta Teksi Limo (1668)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (1000)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (674)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4542)
Tempahan Biskut Dan Tart (2083)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2071)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1240)