Search Majalah.com
Khidmat Penghantaran Barang/Motosikal/Perpindahan
Utusan Transport Sdn Bhd @ Utusan Transport Sdn Bhd - Mon 18/Jul/2011 2:53pm [Last Comment]
Salam warga Majalah.com

Kami merupakan sebuah syarikat pengangkutan Bumiputra ingin menawarkan perkhidmatan penghantaran barang bagi perniaga/pelajar/orang perseorangan/pekerja kerajaan atau sesiapa yang berminat menggunakan perkhidmatan kami.

Perkhidmatan kami adalah yang terbaik dan barang anda dijamin sampai dengan selamat.Penghantaran turut meliputi kawasan Sabah & Sarawak.

Kami Turut menawarkan perkhidmatan pindah barang persendirian/pejabat/agensi kerajaan dengan harga yang berpatutan.

Harga bagi penghantaran barang serendah RM10 per ctn dan RM10 per kg bagi kawasan Sabah & Sarawak.2-3 hari masa penghantaran.

Jika Berminat,boleh emel di
norazlen@utusanforwarding.com

Terima kasih.

Niche: Bisnes Kurier Dan Logistik
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Utusan Transport Sdn Bhd - Mon 16/Apr/2012 9:42am
    En Afiq,
    Lihat email..tq  
  2. Afiq 63 - Mon 16/Apr/2012 11:26am
    penghantaran ini terus ke rumah ke? atau ke syarikat yang berdekatan??

    kalau kat putrajaya, kat maner saya nak hantar motor untuk di pic up? atau pekerja Cik/Puan akan datang ke rumah untuk mengambil motor??? tlg emailkan ke aku_achick1987@yahoo.com  
  3. Maarof 6 - Tue 17/Apr/2012 2:21pm
    Salam..kalau ambil barang dari bangi ke ipoh cas berapa ye. Barang-barang bakeri seperti coklat, tepung, kotak-kotak kek dsbnya. email kat saya mohd.maarof@gmail.com  
  4. Islah - Tue 8/May/2012 3:35pm
    brape hrg nk anto moto dr sg. buloh ke alor setar..... moto skuter krisma.... sila email sy quewak@yahoo.com  
  5. Hazrul 15 - Tue 15/May/2012 12:48pm
    salam. saya nak hantar motor kriss 110cc dari kuantan, pahang ke pasir gudang johor. berapa kos dan berapa hari sampai,

    hazrul_jalil@yahoo.com  
  6. Utusan Transport Sdn Bhd - Tue 15/May/2012 1:28pm
    encik maarof,Islah & Hazrul15,
    lihat email...tq  
  7. Amin573 - Fri 18/May/2012 1:16am
    salam... saya nak tanya berapa kos penghantaran motor dari kajang ke ipoh?

    email saya "amin92_kajang@yahoo.com"  
  8. Utusan Transport Sdn Bhd - Fri 18/May/2012 9:54am
    encik amin573,
    lihat email...tq  
  9. Afaifio199 - Sun 20/May/2012 7:18pm
    Salam,saya nak buat penghantaran motorsikal dari bangi ke sungai petani.
    motorsikal 125cc berapa kosnye?dan ambil masa berapa hari? email kan predator_ackim@yahoo.com segera ye !
    terima kasih  
  10. Saf 6 - Wed 23/May/2012 12:11pm
    saya nk hantar moto dari kl ke arau,perlis..berapa kos penghantaran?dan berapa lama?

    email: safrina_safie@yahoo.com  
  11. Miz Phy - Mon 28/May/2012 1:15am
    blh bg harga penghantaran brg seberat bintulu sarawak, Door2door service..lokasi sy di tanjung malim perak...
    emel: josephyneyan@gmail.com  
  12. Utusan Transport Sdn Bhd - Mon 28/May/2012 10:58am
    hi miz phy.
    lihat email..tq  
  13. Fikri 40 - Tue 29/May/2012 10:14pm
    salam. nak tanya, hantar motor dari putrajaya ke kuantan berapa?  
  14. Utusan Transport Sdn Bhd - Wed 30/May/2012 11:24am
    hi Fikri40,
    email anda?
    atau anda boleh telefon saya terus di 013-7055058 / 07-241 8781

    tq  
  15. Fikri 40 - Wed 30/May/2012 11:59am
    hi, sorry.
    stimulatevirus@gmail.com  
  16. Utusan Transport Sdn Bhd - Thu 31/May/2012 10:22am
    Fikri 40,
    Lihat email...
    tq  
  17. Khairul 381 - Fri 1/Jun/2012 8:01am
    Salam,sy stay dekat puchong nak hantar motor ke perlis.boleh x sy tahu harga dan dimana sy bolh hantar motor untuk di pickup.Tq

    emel:botak5467@yahoo.com  
  18. Utusan Transport Sdn Bhd - Mon 4/Jun/2012 3:22pm
    hi khairul 381,
    lihat email..tq  
  19. Dee Dee 2 - Wed 6/Jun/2012 4:22pm
    saya nak hantar motor cc250 ke miri...berapa anggaran nye yer??

    mesihiizad@gmail.com  
  20. Soul 5 - Thu 7/Jun/2012 3:33am
    salam.. saya nak hantar motor 110cc dari nibong tebal p.pinang ke sungai buloh selangor.. boleh hantarkan details (kos n procedure) ke email saya>> mixx.soul2kill@gmail.com  
  21. Awal Ayob - Fri 8/Jun/2012 10:17pm
    slm.. sy nak pos motor cc128 dari kangar,perlis ke tapah,perak.. hantar detail plez termasuk kos....ke email sy.. ujang_wall@yahoo.com  
  22. Djduzker - Mon 11/Jun/2012 11:31am
    nak tanya berapa kos untuk hantar motorsikal honda ex5 100cc dari putrajaya ke setiu, terengganu?. Motor nanti sampai ke setiu atau kena pickup tempat lain di terengganu??  
  23. Utusan Transport Sdn Bhd - Wed 13/Jun/2012 10:35am
    hi dee dee 2,soul 5 & awal ayob,
    maaf lewat reply,lihat inbox..tq!

    Djduzker,
    boleh tinggalkan email anda?
    tq...  
  24. Eirek - Thu 14/Jun/2012 11:30am
    Salam. Saya nak tanya, berapa kos penghantaran motosikal 135cc dari Kota Bharu Kelantan ke Kajang Selangor. Terima kasih.
    < eirek_87 [at] yahoo dot com>  
  25. Mohd Saifuddin - Sun 17/Jun/2012 3:31am
    saya ada bisnes jual barang hiasan..tapi kos penghantaran melalui kurier agak tinggi..leh bagi saya rates utk antar barang x?  
  26. Yan 63 - Wed 20/Jun/2012 2:43pm
    salam..klu nk anta moto dri btterworth ke tapah brape kos nya??n cmne nk pos...leh emel kt nhs_yan@yahoo.com  
  27. Nik Muhammad Affiq - Thu 21/Jun/2012 8:19am
    salam sy nk buat penghantaran dr setiawangsa,kl ke pasir mas,klntn..motosikal..blh bg bpe kos pnghntrn tu x..?nty tlong msjkn ke num sy 0177928907  
  28. Faisal Yunos - Thu 21/Jun/2012 12:19pm
    INFO LANJUT

    afylynn@yahoo.com  
  29. John Labu 4 - Fri 22/Jun/2012 9:51pm
    salam..nk tnya brp hrga untuk pos motor ymaha lc135 dri serdang ke jerteh,trg??tq email : madi_live@yahoo.com  
  30. Shu 9 - Tue 26/Jun/2012 9:29am
    Salam..sy ingin membuat penghantaran motosikal dari bintulu ke kuala lumpur.Boleh saya dapatkan kos penghantarannya?tolong email ke alamat kilometrico85@yahoo.com..terima kasih.  
  31. Mohdamin Bahari - Tue 26/Jun/2012 3:14pm
    brp kos hantar motor dari k/kedah ke Kuching
    emel mohdaminbahari@yahoo.com.my  
  32. Asyran - Tue 26/Jun/2012 3:52pm
    Berapa kos pos motosikakl ke besut, terengganu? boleh email saya detail x. (asyran_4063@yahoo.com)  
  33. Jakob88 - Tue 26/Jun/2012 8:14pm
    boleh pos moto dari kuantan ke kuala lumpur?..ex5..bape harga..leh email kat street14_is@yahoo.com...tq  
  34. Steve 11 - Tue 3/Jul/2012 12:55pm
    hi,nak tanya harga hantar motor 110cc dari johor ke Wakaf Bharu,Kelantan.ada house pick up atau kena hantar ke warehouse?? tempat dan alamat?? ini email: slimpy_squid22@yahoo.com  
  35. Fadzli 12 - Tue 3/Jul/2012 10:23pm
    Salam. berapa harga hantar motor ex5 dari puchong ke p.pinang. .

    sms fadzli :0192654480
    email: liebtu@yahoo.com  
  36. Steve 11 - Wed 4/Jul/2012 11:09am
    nak tanya harga hantar motor 110cc dari tebrau,johor ke wakaf bahru, Kelantan. ada transport akan pick up atau kena hantar ke warehouse??  
  37. Syafiqah Mohd Sakri - Sun 8/Jul/2012 6:34pm
    Salam.
    Berapa kos penghantaran moto shah alam-pasir mas, 100 cc?  
  38. Irara - Mon 9/Jul/2012 11:23am
    salam.. saya ingin buat penghantaran motor dari meru klang ke masai johor. boleh berikan saya quotation nya? terima kasih.
    email: ira_yellow@hotmail.com  
  39. Farid 109 - Mon 16/Jul/2012 3:27am
    Salam..penghantaran barang seperti beg baju, kotak2 dr rawang ke pasir mas per kg brape? Email pd sy..engine_guyz86@yahoo.com  
  40. Nano 2 - Mon 16/Jul/2012 11:47am
    boleh email harga pnghantaraan motor 100ccdari penang ke muar johor?

    nanocandy_89@yahoo.com  
  41. Syafiq 85 - Tue 17/Jul/2012 4:46am
    salam..saya nak pos motor yamaha 135lc dari bangi ke kerteh...berapa..and dihantar ke depan umh..n berapa hari tempoh mximum smpi  
  42. Aiza 21 - Tue 17/Jul/2012 11:45am
    salam...sy nak pos kereta atos dr perak ke k.terengganu..so berapa hrg nyee..sila email kat nurraiza_azmi@yahoo.com  
  43. Awang22 2 - Thu 19/Jul/2012 2:38am
    salam. ade penghantaran motorsikal dari langkawi ke kuala terengganu tak? email saya a1_aone22@yahoo.com harap dapat maklum balas dari pihak anda  
  44. Brom - Tue 24/Jul/2012 7:25am
    kalau nak hantar basikal jenis racing ke uia boleh ke ?  
  45. Brom - Tue 24/Jul/2012 7:27am
    ni email, izsta_tic@rocketmail.com  
  46. Syafiqjalil - Sat 28/Jul/2012 12:11am
    salam. nak tny berape kos penghantaran ex5 dr gombak ke lekir,sitiawan,perak? berapa lame boleh sampai?.. sy nak hntar dlm mase sminggu before raya nii..

    email sy syafiqjalil10@gmail.com  
  47. Rianie 2 - Thu 2/Aug/2012 11:39am
    nk hntar kerepek drp puchong ke kerteh. Kos? emel ke ksuriyani@yahoo.com  
  48. Lala 27 - Fri 3/Aug/2012 2:00pm
    salam...penghantaran motosikal dari shah alam ke kuantan brapa ek? nak tahu harga plez..email: esuzla@gmail.com  
  49. Hilmie 3 - Tue 7/Aug/2012 10:00am
    salam,

    nak hantar rim kereta dari bangi to setiu,terengganu. Bagaimana cara dan berapa kos?  
  50. Hilmie 3 - Tue 7/Aug/2012 10:12am
    berkenaan rim kereta td boleh call saya 016-4754517/ email hilmie@valoraz.com.my dengan kadar segera  
< Prev | Page 2 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 242 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2749)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (218)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (369)
Bisnes Ais Krim (503)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (810)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1366)
Bisnes Ebook (1049)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (172)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1491)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1467)
Bisnes Pasar Malam (1973)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (862)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1112)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (665)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3344)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1780)
Diskusi Bisnes (1966)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6524)
Forex Malaysia (1892)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1015)
Iklan Tv Radio Media Massa (225)
Import Dan Eksport (333)
Ingin Berniaga (2826)
Insurans Dan Takaful (1734)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1991)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3870)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1640)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5016)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4856)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11856)
Kerja Praktikal (2096)
Kerja Sales (2296)
Kerja Sambilan (6356)
Konsultan Peguam (152)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (483)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (683)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2069)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2829)
Kursus Kecantikan (692)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3694)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (518)
Mesin Jahit (377)
Mesin Proses Makanan (573)
Pakej Pelancongan (2617)
Pakej Perkahwinan (1207)
Pakej Perniagaan (895)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1241)
Pelaburan Saham Unit Trust (950)
Pembantu Rumah Asing (1870)
Pembekal Barang Runcit (1586)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (386)
Pembekal Kelapa Dan Santan (652)
Pembekal Kerepek (1102)
Pembekal Keropok (448)
Pembekal Kicap Dan Sos (225)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (241)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (700)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1665)
Pemborong Pakaian Lelaki (1132)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4241)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2803)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (483)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (955)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (590)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1545)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2635)
Pengedar Produk Kesihatan (3011)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (731)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (697)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (728)
Peralatan Sukan (555)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1539)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (613)
Pinjaman Peribadi (10644)
Pinjaman Perniagaan (1846)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1330)
Program Consignment (2024)
Program Dropship (6776)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1555)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (368)
Pusat Tadika Dan Taska (1328)
Pusat Tuisyen (1072)
Rancangan Perniagaan (599)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4317)
Rumah Untuk Dijual (3757)
Servis Freelance (1120)
Servis Keselamatan (727)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (463)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1835)
Sewa Lori (2572)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (908)
Studio Grafik Dan 3D (1111)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (738)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (643)
Tanah Untuk Dijual (4880)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2168)
Tempahan Kek Dan Coklat (2152)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1760)
Tempahan Minuman Dan Dessert (465)
Tempahan Nasi Lemak (527)
Tempahan Roti (365)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (801)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (404)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2318)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)