Search Majalah.com
Kereta Scrap Singapore utk Dijual.
No Owner - Wed 5/Oct/2011 2:51pm [Last Comment]
(topic closed)

Sy tawarkan kereta scrap Singapore dgn harga murah.. Direct dr sana, xdr broker atas broker. So harga mmg terbaik.. Kereta yg dijual dlm keadaan baik. DIJAMIN!

Bg yg ingin memiliki kereta ini, prosedur mudah shj. Knl pasti kereta yg dikehendaki, kami Akan hatarkan gambar.. Klau setuju.. Baru proses urusniaga dijalankan..

Sy nk bgtau disini, ini kereta scrap. Klau tuan/ puan kata legal or illegal tuh trplng pd masing mnilaikanny..

Tawaran sy bg org yg nk bli kereta scrap, utk bli dgn sy. Sbb klebihan disini, sy terus berurusan dgn pihak sana Tanpa libatkan broker2 lain..

Antara kereta yg ditawarkan

BMW 7series
Bmw 5series
BMW 3series
Estima
Alphard
Subaru
Mitsubishi Evo
Toyota vios, candy, altezza, celica
Nissan skyline
Honda accord, dc5,eg,ek
Hyundai
Caldina.
Mini cooper
Mercedez



Byk lg lar.. Mcm2 pilihan..bg yg berminat sila tnggalkn no dan email anda.. Sebarang prtnyaan sila emailkn di

topic-closed@yahoo.com

Niche: Diskusi Bisnes | Bengkel Kereta | Bisnes Kitar Semula
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Rossa 3 - Wed 5/Oct/2011 3:05pm
    Saya minat Estima
    Alphard,Mitsubishi Evo boleh tau harga2nya...dan cara2bayaran dan paperwork..
    Trima kasih  
  2. No Owner - Wed 5/Oct/2011 3:07pm
    Ihsan 5, sori lori xdr wt mse NIH.. Klau ade nnt sy bgtau.. Tq

    Melaka009,nnt sy emailkn harga2 Kt email. Tq..  
  3. Nazrizad Bin Jasman - Wed 5/Oct/2011 3:24pm
    email kat saya skali,urusan jpj ngan puspakom mcm mana?  
  4. No Owner - Wed 5/Oct/2011 3:37pm
    Alphard 2.4 n 3.0cc year 2004 n 2005 price 45k-60k
    Estima 2003-2004 kurang Dari 40k
    Wish max 30k
    Mini cooper s 35-45k
    Mini cooper 35k kebawah
    BMW e90 60k kebawah
    BMW e60 60k kebawah
    BMW 7series 55k kebawah 
    Subaru ver8 5gear 35k kebawah
    Subaru Sti 45k kebawah
    Evo 7 33k ke 40k
    Evo 8 40k ke 50k
    Honda accord 25k ke 32k
    Integra r 33k ke 40k
    Odysey ra6 20k
    Odysey rb1 28-40k
    Stream 20k kebawah  
  5. No Owner - Wed 5/Oct/2011 3:39pm
    Harga ni hanya anggaran shj. Harga brgantung pd tahun.. Tq  
  6. Cahaya 7 - Wed 5/Oct/2011 3:49pm
    honda CRX ader x? tq  
  7. Fizul 2 - Wed 5/Oct/2011 3:52pm
    email to me jenis kereta n harga skali
    sherafizzull@yahoo.com

    price totally how much ya?? tell me in my email  
  8. No Owner - Wed 5/Oct/2011 4:51pm
    Dh email kn Kt sume. Cbe check.. Tq.  
  9. Adam Daniel - Wed 5/Oct/2011 5:11pm
    kete scrap mana ada AP.

    kereta scrap adalah kereta yang tiada dokumen rasmi @ surat beranak.

    Mostly telah dideclarekan sebagai kereta lupus dan dibawa masuk ke Malaysia sebagai alat ganti terpakai.

    Jika diikut prosedurnya, kereta ni mesti dikerat dua di jepun sebelum dibawa masuk ke dalam kontena.

    Tapi ada juga yang masih lengkap dan cun dibawa masuk terus dalam kontena.

    Bila sampai Malaysia, Kastam mungkin terlepas pandang atau buat-buat tak nampak (hehehe).

    Secara teorinya, hanya enjin sahaja yang ada dokumen, boleh tranplan masuk kereta lain, tapi cesis takde dokumen.

    Kalau bawak atas jalan, ramai pihak akan memerhatikan anda

    JPJ, polis dan kastam.

    Kalau kantoi, masak  
  10. No Owner - Wed 5/Oct/2011 7:05pm
    Hisham86: kete scrap xdr Ap, jgn slh fhm.. Ni bkn kete import, yg perlu Ap..

    Ok, utk mngelak sbrang slh fhm. Sy nk jelaskn, sy hnya mnjual kereta scrap. Trplng pd tuan puan nk wt cmne, sy hnya mnjual kereta trsebut. Tq.

    Adam Daniel, tq 4 ur info..  
  11. Mad Akhir Adom - Wed 5/Oct/2011 10:43pm
    agak agak lah kalau nak niaga tu  
  12. 13monies - Thu 6/Oct/2011 12:21am
    sy minat gak. tolong emailkan detail.

    Kawan sy ada Merc C200K tahun 2002...x de ap la...singapura punya la....enjin tiptop...kena sevis yg lain2 la

    yg berminat leh kontak ku gak....  
  13. No Owner - Thu 6/Oct/2011 12:29am
    Hi guys.. Sy nk terangkn sekali lg, ni kete scrap. But kete scrap NIH, dlm keadaan sgt baik, dan ramai yg bli dan terus pakai.. Sy hanya mnawarkN kereta, soal Jpj puspakom dan kastam tuh biar anda menilaikanny..

    Antara yg bli kereta dr sy, sbb kereta kne curi dan xboleh claim or xcident yg xleh claim. Sbgai gnti mereka amek model yg sma dr sy utk mngantikan model cust yg hilang td. Ini cth situasi cust yg bli.

    Trplng pd anda semua.. Jgn lar ckp sy tipu ker, xterang kan dikemudian hari.

    Saudara/saudari yg tnya list harga, sy dh emailkn. Cbe check. Tq..  
  14. Izxs - Thu 6/Oct/2011 1:07am
    boleh email detail list harga & proses...
    suhaizals@gmail.com
    tq.  
  15. Navaraitam - Thu 6/Oct/2011 8:15am
    Email senarai harga kat saya di navaitam1571@gmail.com  
  16. Lynn Zack - Thu 6/Oct/2011 8:27am
    murah tu..Estima 2006 32k...kreta saya pun sy beli 140k same year. skrg tengah mencari2 Alphard & BMW32i lak. email me please lynn_edora@yahoo.com  
  17. Sumber Alam - Thu 6/Oct/2011 10:23am
    Syabas utk tuan tanah krn berani buat bisnes 'panas' kt thread ni..moga brjaya.  
  18. Rizal 134 - Thu 6/Oct/2011 10:54am
    logik ke ni..... atau banyak masalah dikemudian hari?

    Keta elok ...tapi scrap.....?

    Macam2 cara orang cari rezeki ini..  
  19. Expose Club - Thu 6/Oct/2011 11:12am
    Perhatian,

    Kebanyakan kereta lupus dari singapore dibawa masuk sebagai sparepart jer walaupun kereta elok lg. pakai on the road tentula kantoi weh! jgn cari pasal berani-berani nak drive at your own risk jgn nak babitkan org plak. harga murah risiko sendiri tanggung. yg selalu kantoi sbb pakai kereta mewah yg murah lepas tu pandai-pandai buat geran la, adjust chasis la, clone la dan macam2 lg. yg best tu ada yg berani pi test power lumba haram. cari pasal betul.  
  20. Azlina 48 - Thu 6/Oct/2011 10:13pm
    salam saya berminat nak beli kereta kia caren warna hitam tahun 2004 atau 2005 untuk kegunaan harian hantar anak ke sekolah pagi boleh tak bagi harga dan macamana bayaran dibuat boleh tak contact saya 019-2381222 atau email azlinasenan@yahoo.com  
  21. Mohd Azrol - Fri 7/Oct/2011 10:21am
    salam,

    boleh emailkan saya semua jenis mpv beserta harga....nak buat pilihan...tq

    qaid_ahmadinejad@yahoo.com  
  22. Mariyah - Fri 7/Oct/2011 1:25pm
    Nak tanye, kalau kantoi dgn jpj/kastam..... mereka akan rampas kereta tu ke ?

    Motor superbike ade tak ?

    email saya mariyahramli@yahoo.com.my  
  23. No Owner - Sun 9/Oct/2011 3:33pm
    Yg btol2 fhm dan yg btol2 nk beli shj sy akn lyn.. Harap anda semua fhm. Sy akn berikan gmbar2 dan harga selewat2ny mnggu dpn, hari rabu.. Sy akn outstation kerana ade urusan..

    Sy Akan bls2 email anda dlm mse trdekat.. Tq

    Yg berminat sila tnggalkn no fon anda di email sy  
  24. Noor Azmi B Mohammad Noor - Tue 11/Oct/2011 2:11pm
    salam,saya berminat nak cari harrier tahun 2006 keatas... nak yang full spec...tolong email kan harga kepada saya...kalau ada koleksi gambar sekali pun lagi bagus... azmee84@yahoo.com  
  25. Fadhli Sulaiman - Sun 16/Oct/2011 12:01am
    Stream 20k kebawah  
  26. Hud - Mon 17/Oct/2011 6:59am
    tlg emailkan kat saya hud313@yahoo.com  
  27. Osman Shah - Mon 17/Oct/2011 5:54pm
    superbike details...email to shah5579@yahoo.com  
  28. Help Me 2 - Wed 19/Oct/2011 10:11am
    saya nak tanya kereta scrap dari singapore ni boleh lulus puspakom ke???  
  29. Saufiee - Sat 22/Oct/2011 11:02am
    salam..bleh send pic dgn hrge civic eg,dolphin..thun 92 ke atas..2@4 pintu.  
  30. Kaka2011 - Mon 31/Oct/2011 12:34am
    salam...tlg emelkan semua harga keta dan proses kt kaka22_2002@yahoo.com...tq  
  31. No Owner - Tue 1/Nov/2011 4:42pm
    Caldina gt4, complete with no.. 40k  
  32. Bukhari - Sat 5/Nov/2011 2:31pm
    salam bro,urgent!!!emel or call my number,nak civic ek9/eg6 atau sewaktu degannya...kereta singapore mmg sy nk...please call atau emel....butayie@yahoo.com
    0139506746.....harga boleh dibincang...amat memerlukan kereta tersebut tq2!  
  33. Hijrah Auto - Mon 7/Nov/2011 7:54am
    hati2 deal mcm ni, deposit boleh hangus...elok barang depan mata baru deal..tu pun suruh dealer tukar rotex malaysia dulu..kalau pakai plet sgpore kastam akan follow..hangus duit  
  34. Bimmers Mat Garage - Wed 30/Nov/2011 12:53am
    saya ingin bertanya e46  
  35. Norman 15 - Tue 6/Dec/2011 5:05am
    tolong info detail scrap car singapore Subaru Forester. norman.norli@gmail.com  
  36. Fr Mumtaz 2 - Fri 16/Dec/2011 10:03pm
    emailkan pada saya gak...berminat
    frmumtaz@yahoo.com  
  37. Sevens - Mon 19/Dec/2011 1:38pm
    sy mncri mini cooper tapi bkn model klasik blh x emailkn untk detail.....sevens8_252@yahoo.com tq  
  38. D2d - Fri 23/Dec/2011 10:50pm
    Tuan tanah, sedikit komen dr saya.

    cuba limitkan customer tuan kpd bengkel kereta and kedai recond. jgn main tabur kat public. pasal nnt aku kakak2, makcik pakcik yg tak paham cerita hujung pangkal, duit tak berapa ada tp mau pakai itu alpat la bmw (banyak makan wang) la.. asal murah depa serbu. jgn ingat semua boleh buat keputusan yg rasional bila diceritakan harga toyota wish tak lebih dr rm30k! walaupun dah dicerita secara tak berapa terang oleh tuan akan kesan2nya..

    nasib baik ada warga majalah.com lain yg sedaya upaya kasi komen utk highlight isu2 deal macam ni.  
  39. Hafzan84 - Fri 30/Dec/2011 9:43am
    hati2  
  40. Azly 9 - Thu 5/Jan/2012 11:37am
    salam,saya berminat dengan senarai kereta scrap di atas,boleh email kan saya senarai harga azlyayop@yahoo.com.my  
  41. Nur Syafiqah - Sat 14/Jan/2012 11:32pm
    boleh email detail list harga & proses...
    cikpong87@gmail.com
    tq.  
  42. Husinhusni - Sun 15/Jan/2012 4:55pm
    bole emailkan detail dan arga, klau ada motor superbike pun tak pe
    email di husinhusni@yahoo.com  
  43. Ahmad 274 - Thu 19/Jan/2012 3:57am
    Bro kol kwn.. 0177046063
    Bmw5 seriesb  
  44. Yunus Hz - Fri 20/Jan/2012 12:04pm
    nak wish, tlong email pic...tq  
  45. Kitaran Metal - Sun 22/Jan/2012 8:49am
    mini coper tolong email kan gmbr dengan harga terbaik mercedez model apa yg ada  
  46. Syakir 4 - Sun 22/Jan/2012 10:20am
    nak beli x salah tp risiko tanggung sendiri la...kereta tu xder dokumen@ tak sah digunakan di atas jalan raya di malaysia..contoh mudah endon xder sebarang pengenalan diri,boleh dok lma kat malaysia ni dengan cara sembunyi2,tp klu kena tangkap kire masuk lokap la,pastu kena anta balik indon..pembeli biasanya akan elak untuk bawak keta ni ke jalan2 yg biasa ada sekatan polis..nak selamat bawak ler g anta anak ke skolah ke, g pasar ke,bawak kebun ke...kawan kepada kawan aku pernah kena serbu umahnya sbb pakai kete mewah 2-3 bijik sedangkan keja biasa2 jer...last2 smua kena sita,dah tu tggu masa utk bicara kat mahkamah..kepada yg tanya ttg lulus puspakom ke,AP ke,lulus jpj ke,harap pas ni clear dgn info aku yg x sbrapa ni..

    kepada no owner,
    sori bro,bukan nk kacau periuk nasi bro,just nk kasi info skt info..bukan apa tkut ada yg x paham dok tanya lg soalan yg berulang2...  
  47. Zaharol - Tue 24/Jan/2012 1:34pm
    apa salahnya...kalau dia nak jual kereta..no owner emil kat i lelaki_misteri79@yahoo.com.my....mana tahu leh bekerja sama hihhihihihi  
  48. Neo 6 - Thu 26/Jan/2012 11:17am
    salam bro call kawe
    neo:019-9119531  
  49. Kash - Thu 26/Jan/2012 12:48pm
    hi guys kete ni ada yang siap dg doc kalau nak e mail kat sya kash10081@yahoo.com  
  50. Suzir - Fri 27/Jan/2012 10:30pm
    bro emailkan price wish n stream ke email suzirnistelrooy@yahoo.com  
Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 168 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2730)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (215)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (548)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1362)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1255)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1487)
Bisnes Kurier Dan Logistik (678)
Bisnes Minuman (1462)
Bisnes Pasar Malam (1969)
Bisnes Pelancongan (548)
Bisnes Pengantin (684)
Bisnes Perabot (854)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1108)
Bisnes Restoran (3329)
Bisnes Roti Dan Bakeri (708)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (661)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (819)
Bisnes Untuk Dijual (3319)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1772)
Diskusi Bisnes (1961)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (721)
Expo Karnival Tapak Niaga (6472)
Forex Malaysia (1882)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (711)
Hiasan Taman (242)
Hotel Resort Homestay (1009)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (330)
Ingin Berniaga (2820)
Insurans Dan Takaful (1727)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1983)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3835)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (345)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1845)
Kedai Sewa (1635)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (5002)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4811)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11759)
Kerja Praktikal (2063)
Kerja Sales (2277)
Kerja Sambilan (6320)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (480)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2056)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2818)
Kursus Kecantikan (687)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (323)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3683)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (268)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2611)
Pakej Perkahwinan (1202)
Pakej Perniagaan (894)
Pasar Basah (1460)
Pekerja Asing (1235)
Pelaburan Saham Unit Trust (944)
Pembantu Rumah Asing (1858)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (109)
Pembekal Buah-buahan (483)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (649)
Pembekal Kerepek (1100)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (596)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1184)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (865)
Pemborong Cadar Dan Tilam (454)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (695)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (109)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1657)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4209)
Pemborong Telekung Dan Songkok (566)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3524)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2789)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (953)
Pengedar Bahan Pencuci (718)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1539)
Pengedar Permainan Kanak2 (599)
Pengedar Produk Kecantikan (2628)
Pengedar Produk Kesihatan (2999)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (287)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (722)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (438)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1533)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (520)
Pinjaman Kad Kredit (389)
Pinjaman Kereta (608)
Pinjaman Peribadi (10592)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1319)
Program Consignment (2014)
Program Dropship (6741)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1542)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (523)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (366)
Pusat Tadika Dan Taska (1316)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4289)
Rumah Untuk Dijual (3737)
Servis Freelance (1111)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1822)
Sewa Lori (2562)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (900)
Studio Grafik Dan 3D (1100)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (727)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (640)
Tanah Untuk Dijual (4848)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (668)
Tempahan Katering (2150)
Tempahan Kek Dan Coklat (2145)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1748)
Tempahan Minuman Dan Dessert (463)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (360)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1686)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1095)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2310)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1352)