Search Majalah.com
Kepada Peminat dan Bakal Pemilik Rumah Burung Walit (RBW)
Al Banjari - Sat 19/Feb/2011 11:18am [Last Comment]
Kepada mereka yang ingin membina RBW (rumah burung Walit) tetapi kurang keyakinan dan tidak mampu menanggung kos konsultan yang tinggi?

Kami boleh memberi khidmat nasihat tentang rekaan RBW mengikut bajet anda, ujian test lokasi, pemilihan bunyi panggil dan bunyi dalam yang sesuai, dan ikhtiar menyelesaikan masalah RBW yang tidak diduduki Walit. dengan kos paling minimum.

Pemilik-pemilik RBW yang menghadapi masalah dan pertanyaan juga boleh menerima khidmat nasihat dari kami melalui Email tanpa sebarang bayaran.

‘More we give..More we get’’ InsyaAllah

Niche: Kontraktor Pembinaan | Bisnes Sarang Burung
   
 1. Rizz 2 - Sat 19/Feb/2011 12:26pm
  sya berminat.mcm mana nak hubungi? rizzabu5475@yahoo.com.my  
 2. Coki - Sat 19/Feb/2011 1:02pm
  saya berminat email sya
  syauqi_mar@yahoo.com  
 3. Al Banjari - Sat 19/Feb/2011 10:07pm
  Saya akan menghubungi tuan2 untuk perincian melalui email pada hari bekerja.

  boleh terangkan disini apa permasaalahan atau khidmat pendapat yang tuan2 ingin bincangkan?

  untuk isu2 tentang perwalitan, kita boleh bentangkan disini untuk berkongsi informasi untuk kebaikan semua. Insyaallah.  
 4. Phoon Jun How - Sun 20/Feb/2011 11:50pm
  saya berminat dan berharap dapat bantuan anda.
  e-mail: pjhswc@gmail.com  
 5. Al Banjari - Tue 22/Feb/2011 8:37am
  Mr. Phoon
  i have email you but no reply yet, are you sure your E-mail adress is right?  
 6. Hasmie - Tue 22/Feb/2011 8:09pm
  al banjari...sy berminat nak mulakan bisnes ni...tanah dah ada..tp sy nak tahu brp modal minima utk mulakan bisnes ni tidak termasuk tanah..pls email me..faizaniza_2405@yahoo.com  
 7. Slayerknight - Wed 23/Feb/2011 3:29pm
  sori lupa letak email

  nightkat86@yahoo.com

  tq  
 8. Herman 2 - Wed 23/Feb/2011 8:26pm
  boleh emailkan kepada saya..
  bagaimana nak bina rumah burung walit... dan kos yg paling rendah... tanah dah ade.
  email saya: platinum_xplod@yahoo.com.my  
 9. Al Banjari - Thu 24/Feb/2011 8:58am
  Salam Semua,
  Untuk membina atau memiliki RBW sendiri ada dua perkara paling utama kita perlukan.. pertama duit, kedua ilmu..
  orang yang memiliki duit tanpa ilmu mungkin boleh mempunyai RBW sendiri.. tetapi risiko gagal dan ditipu amat besar. Jadi dalamilah terlebih dahulu sebanyak2 ilmu yang kita boleh dapatkan sebelum keputusan membina RBW dibuat.
  Memiliki RBW tidak susah.. tetapi mendapatkan hasil dari RBW anda juga tidak mudah jika kita tidak tahu ape yang kita lakukan.

  untuk memiliki RBW yang berhasil dengan kos paling rendah memerlukan anda berusaha untuk memiliki ilmu, kemahiran dalam mengelola RBW anda tanpa bantuan dan mengupahkan pihak lain.

  jika anda ada kemahiran bertukang dan faham akan akan ilmu dalam membudidaya walit ini.. saya yakin anda dapat memiliki RBW dengan kos paling minimum.  
 10. Nuarqotai - Thu 24/Feb/2011 4:42pm
  salam.sy ingin memiliki sebuah RBW tapi berapakah keluasan yang terbaik? jumlah kos meliputi pembinaan dan maintenance? modal paling rendah untuk permulaan RBW?
  tanah dah ada tapi aspek pembinaan yang memeningkan. kos pembinaan yang terlalu tinggi dr pihak kontraktor membantutkan usaha permulaan org Melayu khususnya.

  terima kasih  
 11. Al Banjari - Fri 25/Feb/2011 9:15am
  Salam,

  Untuk membina sebuah RBW yang berpotensi untuk walit membentuk koloni dan menghasilkan produktiviti sarang yang baik, sesebuah RBW semestinya dibina dengan keluasan yang sesuai dan selesa untuk walit berlegar selain rekaan yang juga yang sangat kritikal dalam sesebuah RBW.
  ada orang yang berjaya mendapat hasil dari sarang walit walaupun RBW mereka sangat kecil sekali.. ada juga yang gagal mendapat sebarang hasil setelah bertahun2 beroperasi walaupun RBW mereka hampir sebesar bangunan sekolah..
  jadi sais bukanlah penentu utama kejayaan sesebuah RBW, tetapi Teknik, rekaan, kreativiti, pengalaman, ilmu, kesabaran dan rezekilah penentu kejayaan kita.
  bagi saya keluasan yang baik dengan kos yang relatif sederhana adalah sekitar 15'-20' x 35'-40' x 20' (2 tingkat) adalah memadai.

  terima kasih.  
 12. Bukhari 2 - Fri 25/Feb/2011 11:04pm
  email kawan, bukhari67@yahoo.com tk  
 13. Herman Lee - Mon 28/Feb/2011 4:01pm
  Darisegi kos pula berapa? En Al Banjari.  
 14. Al Banjari - Mon 28/Feb/2011 4:58pm
  Berkenaan pertanyaan tuan tentang modal untuk memulakan bisnes ini, itu bergantung pada pemilik itu sendiri, boleh bermodal kecil, sederhana dan besar..
  bergantung juga pada berapa tingkat RBW tersebut, semakin besar dan banyak tingkatnya maka semakin besarlah modalnya. saya boleh membuat anggaran RBW paling kecil dengan keluasan yang sesuai untuk burung walit berserta dengan kelengkapan lengkap adalah dalam lingkungan 25K. (jika anda uruskan sendiri segala kerja, dan rekaan melainkan upah tukang sahaja)

  Namun ketinggian pada sesebuah RBW memainkan peranan penting untuk memikat walit pada rumah baru. jadi rumah satu tingkat mungkin hanya sesuai jika ia didirikan pada kawasan tanah yang agak tinggi.

  untuk RBW yang boleh dikatakan selesa untuk walit tinggal dengan semua aspek rekaan yang optimum, sekitar ukuran 20' x 40' x 2 tingkat.. anggaran saya adalah dalam lingkungan 50K tidak termasuk kelengkapan RBW sekitar 15K.

  ini hanya anggaran kasar. kos mungkin kurang atau lebih bergantung lokasi RBW hendak didirikan.  
 15. Muslimahmaid - Tue 1/Mar/2011 12:21pm
  salam... jika ada yg perlukan pekerja kemboja atau indonesia..sila hubungi 0129642994 atau 0199835967.  
 16. Remy 24 - Fri 11/Mar/2011 12:25pm
  askum mr Al banjari....bagaimana cara untuk eksport sarang ke china?

  kepada warga majalah.com yang tahu boleh berkongsi dengan saya.terima kasih.

  email - miey_2@yahoo.co.uk
  phone - 0179039815  
 17. Dr Nazlee - Wed 6/Apr/2011 11:52pm
  salam En Al Banjari, saya berminat untuk mengetahui langkah2 permulaan merancang perusahaan RBW ini. Harap dapat membantu terutama dalam Rancangan Perniagaan dan Anggaran Perbelanjaan meliputi pembinaan RBW dan mengurus. email saya dr.mnazlee@gmail.com. terima kasih  
 18. Al Banjari - Fri 8/Apr/2011 12:05pm
  Assalamualaikum Dr.Nazlee,

  Terima kasih kerana menghubungi saya, dan tahniah kerana berminat dengan industri yang amat berpotensi ini.
  Seperti yang sering saya beritahu kepada semua yang ingin menceburi bidang ini.. Untuk berjaya dalam bidang ini,
  asas utama adalah ilmu dan pengetahuan tentang selok belok berkenaan industri ini.. pada masa ini untuk mendapatkan
  basic knowledge berkaitannya tidaklah sukar kerana banyak blog, web dan Forum yang membincangkan perkara ini baik dalam
  dan luar negeri (terutama dari negeri jiran) selain kursus2 yang dianjurkan baik pihak kerajaan dan swasta.
  Dan kedua adalah Wang, dan ketiga minat dan kesungguhan dalam merialisasikan impian kita itu.
  apabila asas ini sudah kita perolehi barulah kita boleh untuk meneruskan langkah dengan mendapatkan tempat yang sesuai dan strategik
  dan membina RBW impian kita.

  Saya sendiri sebelum mula menceburi bidang ini talah menghabiskan masa hampir 1.5 tahun hanya untuk mendalami dan memahami selok belok
  indusrti ini..
  Bagi mereka yang mempunyai sumber kewangan yang kukuh.. memang boleh terus 'skip' asas pertama dan ketiga tersebut..dengan
  melantik Konsultant untuk membina dan mengelolakan RBW dari awal hingga akhir.. tetapi satu yang pasti kita akan kerugian adalah
  ilmu dan pengalaman tersebut. lantas apabila berlaku sesuatu masalah dan kegagalan.. kita tidak dapat menyelesaikannya sendiri dan
  berakhir dari satu konsultan ke satu konsultan yang lain... so on and so forth..

  Untuk Rancanagn perniagaan sya yakin Dr, pasti lebih jelas akan hal ini.. dan setinggi mana impian kita dalam industri ini.. adakah sekadar
  pemain kecil yang menjual sarang kasar kepada peraih, pemain besar yang mempunyai kemahiran membrsihkan sendiri sarang dan menjual
  yang bersih kepada peraih (harga 2 kali ganda) atau pemain master yang mampu mengeluarkan produk sendiri dari RBW sendiri..
  ikot rezeki, cita-cita dan kesungguhan kita.

  Oleh itu, saya cadangkan Dr, membaca dan join forum seperti bicara jutawan, Forum burung walet malaysia, kerana saya juga member disana.
  disana akan lebih ramai orang2 lama dan baru akan berkongsi ilmu dan pengalaman mereka.

  Terima Kasih  
 19. Bro Syam - Mon 18/Apr/2011 2:39am
  salam, tuan saya berminat untuk membuat RBW ni..krusus dah 2xpergi just nak tanya kalau buat RBW ni ada tak gran daripada kerajaan...kalau ada apakah syarat2nya
  bro_syam@yahoo.com
  0193506985 syam  
 20. Al Banjari - Tue 19/Apr/2011 2:57pm
  Setakat pengetahuan saya tiada geran diperlukan untuk membina RBW, yang diperlukan adalah mendaftarkan RBW anda di Jabatan Veterinar di daerah RBw didirikan, selain mendapat kebenaran dari pihak berkuasa tempatan sekiranya ia dibangunkan dikawasan kawal selia mereka. ini semua bergantung kepada tahap penguatkuasaan berhubung isu RBW ini ditempat saudara oleh pihak-pihak tersebut. Apepun saya mengesyorkan tuan supaya menghubungi pihak Jabatan Veterinar ditempat tuan terlebih dahulu untuk mendapatkan khidmat nasihat dari mereka.  
 21. Al Banjari - Wed 20/Apr/2011 11:54am
  Maaf sekiranya maksud soalan tuan diatas adalah grant atau peruntukan dari kerajaan. Sememangnya pihak kerajaan ada menyediakan bantuan kepada mereka2 yang berminat atau sudah menceburi bidang ini.. selain peruntukan khas untuk penggiat2 RBW oleh pihak Agrobank juga ada disediakan. Namun kebanyakan peruntukan ini kebiasaannya hanya diberikan kepada mereka2 yang menjalankan bidang ini secara sepenuh masa. pihak-pihak seperti Tekun, Mara, Jabatan pertanian, dan jabatan Vetarinar adalah antara pihak yang ada menyediakan bantuan kepada pembudidaya Walit di Malaysia.
  Saya pernah berjumpa dengan pegawai Jabatan veterinar berkaitan isu ini, dan mereka menyatakan sekiranya kita mendaftar diri dengan Jab.Veterinar dan mengikuti kursus2 yang mereka anjurkan berkaitan bidang ini, kita akan diberikan sijil dan akuan dari mereka yang akan memudahkan kita untuk memohon bantuan dan peruntukan dari pihak kerajaan.. untuk penjelasan lanjut tuan boelh menghubungi pihak2 seperti yang saya nyatakan diatas. terima kasih.  
 22. Bro Syam - Sun 24/Apr/2011 11:10am
  terima kasih,kerana info yg di berikan.  
 23. Levis - Tue 26/Apr/2011 10:01pm
  Salam tuan...
  Saya amat berminat dalam perniagaan.
  Boleh tak tuan beri info2 atau proposal untuk perniagaan sarang burung walit ni?  
 24. Bongsu - Tue 17/May/2011 8:25pm
  saya berminat utk tahu lebih lanjut tentang..tanah dan kawasan sesuai sudah ada, cuma modal dan bagaimana utk memulakan saya nk tau dgn lebih lanjut. terima kasih :)

  emel : ezsulong@gmail.com  
 25. Diyla - Fri 24/Jun/2011 1:51pm
  berurusan dengan burung walit sangat indah.

  meluah rasa pada burung, sebab dia pon makhlok Allah... mohon petunjok dari Ilahi, pasti hebat hasil sarang walit...

  tahniah pada yg bakal dan sedang membina istana indah walit:>

  saya magnet walit muda:>  
 26. Syarizal - Mon 15/Aug/2011 12:04am
  Lokasi: Kota Kinabalu sabah

  saya ada tanah 1.2 ekar dan bercadang nak buat RWB. Nak tahu lebih lanjut  
 27. Syarizal - Mon 15/Aug/2011 12:07am
  email: syari-79@streamyx.com  
 28. Wan Asreena Wan Aziz - Tue 27/Sep/2011 7:38am
  As salam,
  Saya amat berminat untuk menceburi bidang ini,Tanah dah ada. saya mencari konsultant yg dapat membina rumah walet/pakej consultation dan sbg. mohon email saya di asreena81@yahoo.com  
 29. Masni Massuanna - Thu 3/Nov/2011 1:00am
  salam
  saya ingin membina rbw tetapi lokasi adalah kawasan kampung,kebun kelapa sawit berhampiran gua gomantong sabah and modal dlm rm25k.boleh buat rbw x dgn modal sbyk tu shj?nani_mm87@yahoo.com  
 30. Bey - Tue 27/Dec/2011 10:44am
  Assalamualaikum,
  saya mempunyai bangunan satu tingkat yang dibina menggunakan struktur dua tingkat..
  bercadang utk menambah satu tingkat lagi bagi menjadikan bangunan tersebuat dua tingkat utk membina rumah burung walit..
  saiz bangunan sedia ada adalah 35x40.. saya bercadang untuk menambah 35x20 dahulu di atas bangunan sedia ada memandangkan kos yang amat tinggi setelah berunding dengan beberapa kontraktor..
  pertanyaan saya.. berapakah sebenarnya kos utk menambah tingkat atas dibangunan sedia ada jika bersaiz 35x40 / 35x20 utk dijadikan rumah burung walit..
  untuk pengetahuan lokasi amat berpotensi dan disokong oleh Jabatan Veterinar daerah..
  lokasi saya di pasir mas kelantan.
  email saya amir_mukminin@yahoo.com  
 31. Zalee16 - Fri 6/Jan/2012 10:14pm
  Assalaulaikum..saya sangat berminat untuk berbincang dengan lebih lanjut membina RBW..email kan saya ke zalee16@yahoo.com  
 32. Mohd Sofi 3 - Sun 22/Apr/2012 12:46pm
  Tn. Al Banjari,

  Berdasarkan anggaran kos dan saiz bagi membina RBW yang tuan nyatakan komen-komen lepas. Apakah jenis bata merah atau bata putih yang digunakan.
  saya berminat untuk membina RBW dalam masa terdekat ini  
 33. Mohd Sofi 3 - Sun 22/Apr/2012 12:53pm
  Tuan Al Banjari

  Saya berminat untuk membina RBW dalam masa terdekat dan emel saya ialah hmmengkuang@gmail.com. harap dapat menghubungi saya  
 34. Afrania - Thu 26/Apr/2012 5:30pm
  Assalammuailaikum..

  Saya berminat untuk membina RBW dalam masa terdekat dan emel saya reenrl_az83@yahoo.com.  
 35. Fadila Ooi - Fri 6/Jul/2012 9:16am
  Assalamualaikum Tuan Al Banjari,

  Saya berminat untuk mengetahui secara keseluruhan RBW bermula dari A (Perancangan) sehinggalah Z (Memperolehi Hasil). Saya memerlukan khidmat nasihat dan kepakaran dalam merealisasikan impian rakyat. Semoga Tuan mempermudahkan perkara ini.

  Sila emelkan maklumat berkenaan pada fadila@rurallink.gov.my  
 36. Al Banjari - Mon 30/Jul/2012 10:04am
  Pemberitahuan,
  Kepada semua yang berminat untuk mendapatkan ilmu dan perkongsian pengalaman dari mereka yang telah menceburkan diri dalam bidang ini secara percuma, sila lawati dan jadi ahli didalam Forum pengusaha walet Malaysia (Walet.org). maaf kerana kesempitan masa untuk membalas semua email, jumpa anda disana..
  terima kasih.  
 37. Ilyas 7 - Thu 6/Sep/2012 11:37am
  asslmualaikum..sy sgtlah berminat untuk menceburi industri walet ni..dan sy ingin mnta tunjuk ajar drpd tuan..boleh emailkan kepada saya..
  bagaimana nak bina rumah burung walit... dan kos yg paling rendah... tanah dah ade.
  email saya : ilyas_mohamad89@yahoo.com  
 38. Peejai 2 - Sun 16/Nov/2014 3:00pm
  Individu/syarikat/koperasi/NGO yg berminat untuk menyertai program ''mampu milik'' kos pembinaan sarang burung walit.Lokasi: di atas tanah sendiri.Saiz:20 x60.Kos:RM 130 000 (RM 30 000 dari Syarikat-20% dan RM 100 000 dari pelabur-80%).Tempoh siap: 4 - 6 minggu (bergantung kpd infrastruktur dan lokasi).Konsep binaan dan teknologi adalah hakcipta pihak syarikat.Pelabur tidak di benarkan melakukan sebarang modifikasi ke atas rekabentuk binaan.Pemantauan:membantu pelabur memantau proses pembiakan sarang burung walit selama 3 bulan.Kursus pengendalian rumah penternakan/bimbingan percuma.Pembelian Semula Hasil Pengeluaran Sarang Burung Walit(Buy Back Policy).Kepada yg berminat untuk mengatahui lain-lain terma & kondisi pelaburan hubungi /sms/WhatsApps no h/p: 019-4959849 atau email abaabilzahas@gmail.com  
Page 1   (Total 38 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Persatuan
Pakej Perniagaan
Konsultan Perniagaan

Agen Hartanah (4389)
Bengkel Basikal (99)
Bengkel Besi (446)
Bengkel Kereta (2039)
Bengkel Motosikal (337)
Bengkel Tayar (281)
Bisnes Air Mineral (523)
Bisnes Ais Krim (820)
Bisnes Aksesori Kereta (796)
Bisnes Broadband (1356)
Bisnes Burger (770)
Bisnes Cermin Mata (199)
Bisnes Cuci Kereta (1108)
Bisnes Cyber Cafe (548)
Bisnes Dobi (1997)
Bisnes Ebook (1358)
Bisnes Handphone (1626)
Bisnes Hari Raya (168)
Bisnes Hotel & Resort (819)
Bisnes Ice Blended (874)
Bisnes Jam Tangan (433)
Bisnes Jeruk (254)
Bisnes Kitar Semula (724)
Bisnes Komputer (2025)
Bisnes Kurier & Logistik (1045)
Bisnes Minuman (2361)
Bisnes Pasar Malam (2753)
Bisnes Pelancongan (829)
Bisnes Pengantin (1095)
Bisnes Perabot (1374)
Bisnes Prepaid & Reload (1381)
Bisnes Restoran (5674)
Bisnes Roti & Bakeri (948)
Bisnes Salun Rambut (565)
Bisnes Sarang Burung (286)
Bisnes Satay (589)
Bisnes Sms (189)
Bisnes Spa & Facial (1032)
Bisnes Steamboat (234)
Bisnes Stesen Minyak (186)
Bisnes Tablet Pc (478)
Bisnes Tradisional (1107)
Bisnes Untuk Dijual (5149)
Bisnes Waffle & Jagung (547)
Bisnes Western Food (567)
Dewasa 18sx (2538)
Diskusi Bisnes (2395)
Diskusi Tuntutan & Tribunal (955)
Expo Karnival Tapak Niaga (10042)
Forex Malaysia (3055)
Haiwan Peliharaan (708)
Haji & Umrah (627)
Hiasan Dalaman (984)
Hiasan Taman (386)
Hotel Resort Homestay (1484)
Iklan Terbuka (7506)
Iklan Tv Radio Media Massa (320)
Import & Eksport (484)
Ingin Berniaga (3343)
Insurans & Takaful (2386)
Insurans Roadtax Kereta (548)
Kedai Bunga (223)
Kedai Cenderahati & Kraf (2424)
Kedai Emas (608)
Kedai Fotostat & Cetakan (3264)
Kedai Hardware (676)
Kedai Ibu & Bayi (973)
Kedai Jahit (6205)
Kedai Kamera & Camcorder (430)
Kedai Runcit & Serbaneka (476)
Kedai Separuh & Ruang Niaga (2616)
Kedai Sewa (2345)
Kedai Vendor (680)
Kereta Baru (2277)
Kereta Terpakai (6666)
Kerja Diploma & Ijazah (9985)
Kerja Kemahiran (3623)
Kerja Kosong (23060)
Kerja Praktikal (5201)
Kerja Sales (4038)
Kerja Sambilan (10240)
Konsultan Peguam (360)
Konsultan Perniagaan (721)
Kontrak Swasta (496)
Kontrak Tender Kerajaan (598)
Kontraktor Balak & Kayu (637)
Kontraktor Jurutera (806)
Kontraktor Marin & Kapal Laut (312)
Kontraktor Minyak & Gas (866)
Kontraktor Pasir (771)
Kontraktor Pembinaan (3145)
Kontraktor Perlombongan (423)
Kursus & Seminar (3997)
Kursus Kecantikan (876)
Kursus Makanan (883)
Kursus Motivasi (431)
Ladang Getah Kelapa Sawit (2085)
Mencari Pelabur (5280)
Mesin Fotostat (463)
Mesin Freezer & Chiller (372)
Mesin Industri (687)
Mesin Jahit (551)
Mesin Proses Makanan (723)
Mesin Terminal Bayaran (311)
Motosikal Untuk Dijual (678)
Pakej Pelancongan (3521)
Pakej Perkahwinan (1455)
Pakej Perniagaan (1456)
Pasar Basah (2283)
Pekerja Asing (2025)
Pelaburan Saham Unit Trust (1339)
Pembantu Rumah Asing (3130)
Pembekal Barang Runcit (2179)
Pembekal Beras (256)
Pembekal Buah-buahan (771)
Pembekal Ikan Kering (535)
Pembekal Kelapa & Santan (952)
Pembekal Kerepek (1588)
Pembekal Keropok (663)
Pembekal Kicap & Sos (310)
Pembekal Kurma & Kismis (357)
Pembekal Madu (406)
Pembekal Mee & Bihun (194)
Pembekal Minyak Masak (473)
Pembekal Rempah & Perencah (961)
Pembekal Serunding (345)
Pembekal Telur (251)
Pemborong Aksesori Lelaki (208)
Pemborong Aksesori Wanita (1359)
Pemborong Batik & Sutera (466)
Pemborong Beg Galas (166)
Pemborong Beg Tangan (753)
Pemborong Bundle (1152)
Pemborong Cadar & Tilam (614)
Pemborong Karpet (306)
Pemborong Kasut & Sandal (960)
Pemborong Lampin (445)
Pemborong Mutiara (125)
Pemborong Pakaian Bayi (918)
Pemborong Pakaian Kanak2 (2102)
Pemborong Pakaian Lelaki (1387)
Pemborong Pakaian Plus Size (194)
Pemborong Pakaian Wanita (5588)
Pemborong Telekung & Songkok (709)
Pemborong Tshirt & Uniform (4366)
Pemborong Tuala (253)
Pemborong Tudung (3676)
Pembuat Papan Tanda Iklan (452)
Pembuat Plastik Kotak Botol (1183)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (627)
Pendaftaran Syarikat (856)
Pendaftaran Trademark (75)
Pengedar Alat Tulis (1105)
Pengedar Bahan Pencuci (971)
Pengedar Buku & Majalah (796)
Pengedar Contact Lens (340)
Pengedar Perfume (1948)
Pengedar Permainan Kanak2 (783)
Pengedar Produk Kecantikan (3712)
Pengedar Produk Kesihatan (4203)
Pengurus Majlis (827)
Penternak Arnab (74)
Penternak Ayam (1125)
Penternak Burung Puyuh (154)
Penternak Ikan (889)
Penternak Kambing (433)
Penternak Lembu (543)
Penternak Udang (320)
Peralatan Makmal & Hospital (367)
Peralatan Pejabat & Sekolah (1076)
Peralatan Sukan (730)
Perisian Komputer (897)
Perkakas Dapur (813)
Perkakas Elektrik (633)
Perkakas Rm2 & Gajet (1944)
Pinjaman AIM (222)
Pinjaman Hartanah (722)
Pinjaman Kad Kredit (530)
Pinjaman Kereta (868)
Pinjaman Peribadi (16490)
Pinjaman Perniagaan (2560)
Produk Dari China (710)
Produk Sejuk Beku (2043)
Program Consignment (2553)
Program Dropship (10651)
Pusat Bahasa (583)
Pusat Jagaan Bayi (3146)
Pusat Latihan (1017)
Pusat Memandu (184)
Pusat Mengaji Agama (1038)
Pusat Pendidikan Tinggi (782)
Pusat Rawatan (578)
Pusat Tadika & Taska (2501)
Pusat Tuisyen (2100)
Rancangan Perniagaan (751)
Rawatan Alternatif (505)
Rumah Sewa (6229)
Rumah Untuk Dijual (5537)
Servis Freelance (1980)
Servis Keselamatan (1063)
Servis Pembersihan (1595)
Servis Pengedaran Risalah (662)
Setiausaha Syarikat (943)
Sewa Bas & Van (898)
Sewa Jentera (108)
Sewa Kereta Teksi Limo (2975)
Sewa Lori (3905)
Sewa Pesawat & Helikopter (74)
Studio Filem & Videografi (432)
Studio Fotografi (1255)
Studio Grafik & 3D (2057)
Studio Lukisan (185)
Studio Model Penyanyi Pelakon (1270)
Studio Muzik (745)
Sukan Beladiri (167)
Sukan Berkumpulan (363)
Sukan Futsal (262)
Sukan Pancing (195)
Tanah Sewa (1035)
Tanah Untuk Dijual (7278)
Tempahan Biskut & Tart (2945)
Tempahan Hamper (238)
Tempahan Kanopi & Meja Kerusi (946)
Tempahan Katering (3245)
Tempahan Kek & Coklat (2708)
Tempahan Korban & Aqiqah (271)
Tempahan Kuih Muih (2433)
Tempahan Minuman & Dessert (702)
Tempahan Nasi Lemak (833)
Tempahan Roti (723)
Ubahsuai Pejabat (993)
Ubahsuai Rumah (2596)
Urut Tradisional (1546)
Usahawan Baja Pertanian (486)
Usahawan Benih & Nursery (649)
Usahawan Tani (1635)
Vending Machine (747)
Voucher & Tiket (359)
Web Design Malaysia (3223)
Web Media Sosial (1082)
Wiring Aircond Plumbing Repair (2781)