Kedai Penipu Repair Laptop dan Pc di Puchong Utama dan Puchong Perdana
Daniel Rich Network - Tue 18/Oct/2011 12:38pm [Last Comment]
berhati-hati bila menghantar laptop @ pc untuk di repair,
mereka ni penipu, saya telah menghantar laptop untuk repair, tapi mereka telah menjualnya kepada orang lain dan mereka juga tak mahu membayar pampasan dan cuba mengatakan yang saya tak pernah berurusan dengan diaorang ni. kedai di puchong utama bersebelahan dengan telco & pos dan kedai dobi. lagi satu kedai bersebelahan dengan stesyen minyak caltex puchong perdana, so berhati-hati dengan mereka ni. dia laki bini buat kerja ni

sieva 016-3803612
wana 014-6362580

berhati-hati dengan anak haram ni, report polis pun diaorang tak takut..

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Nadlin - Tue 18/Oct/2011 12:43pm
    terima kasih di atas maklumat yang diberikan oleh pihak daniel rich network.. maklumat ini amat berguna untuk makluman semua..
    :)  
  2. Pinjaman Coshare - Tue 18/Oct/2011 12:43pm
    alamak sampai camtu sekali ke? takde resit ke? buat je laporan.. mungkin cara dorang nak carik rezeki kot? emm.. ada gak orang macam ni ek..

    Takpe jangan risau kalau ada kawan2 yg nak wat loan (yg kerja swasta tapi ada PGM - Potongan Gaji Majikan) boleh hubungi saya - http://koperasi2u.info kerja kerajaan dialu2kan.. :)

    Nanti da dapat komisyen leh beli laptop baru.. :)  
  3. Fairus 26 - Tue 18/Oct/2011 12:48pm
    MOral of the story. DAPATKAN RESIT SEBELUM TINGGAL BARANG KESAYANGAN!  
  4. Daniel Rich Network - Tue 18/Oct/2011 12:54pm
    dia bagi resit, tapi resit sykt dia yang dah tutup.. dan dia tak mengaku tu resit dia..  
  5. Aseja Billionare Group - Tue 18/Oct/2011 12:56pm
    tu penipu punya bangsa ..........................  
  6. Sukatimedo - Tue 18/Oct/2011 1:03pm
    letak sekali nama kedai n alamat detail..klu blh ltk pic skali..supaya kawan2 tk g sana..jom kita santau je org cm ni..  
  7. Zafana Food Ventures - Tue 18/Oct/2011 1:30pm
    Nanti kita bukak blog pasal penipu2 nih....sapa2 nak contribute boleh la...
    kalau boleh ada detail, gambar, nama, no IC dan no telefon  
  8. Rafie 5 - Tue 18/Oct/2011 2:06pm
    kompom perut die laki bini buncit sb makan duit haram...kalau da kawen n ade anak mesti bebal sb makan duit haram dr mak bapak die...  
  9. Mohd Rizal Bin Mohd Mokhtar - Tue 18/Oct/2011 2:25pm
    Salam Semua Warga majalah.com
    Daniel RC. Why don't u post kan kepada lokasi kedai mereka via Google Earth. Lebih berkesan, I think.

    Wassalam  
  10. Den 6 - Tue 18/Oct/2011 3:12pm
    assalamualaikum
    salam warga majalah:

    Tuan Daniel: Cube cerita perkara yang sebenar-benarnya...jangan cerita bukan2 tuan...kepada semua warga majalah, cuba siasat dahulu sesuatu pekara, jangan terus menghina atau mengutuk tanpa siasat...telefon no diatas, dan minta alamat untuk pegi siasat..saya dah siasat pun...ni perkara sebenar

    En. Daniel menghantar laptop yang semenangnya rosak(totalled) ke kedai berkenaan untuk repair..Tuan kedai pula mengatakan laptop tersebut tak boleh dibaiki..Tuan kedai offer kat daniel untuk beli sparepart dari laptop tu pada harga rm200, tp daniel mahukan rm300..namun daniel stuju utk 200..Tetapi tuan kedai memberitahu daniel yang dia akan bayar lambat..Dan daniel juga sedia maklum yang tuan kedai dah pindah ke kedai baru..

    JADI, DISINI ISU DIE TUAN KEDAI LAMBAT BAYAR DAN DANIEL PUN SEDIA MAKLUM...TAK ADE SAPE MENIPU KE, JUAL KE, APE KE sepertimana diceritakan oleh tuan daniel...DANIEL, HANG NAK CITE PUN, JANGAN CITE BURUKKAN ORG MACAM NIE...AK DUK PUCHONG NI DAH 26TAHUN..AK KENAL SANGAT TEMPAT NIE.. lagi satu, tuan daniel, sila nyatakan sekali no. laporan polis dan balai mana laporan dibuat, untuk tujuan pengesahan, saya boleh siasat dan sokong kalu perkara ini betul sepertimana diceritakan oleh pihak daniel...

    PLATFORM MAJALAH.COM utk berkongsi perkara benar,perkara yang baik dan tidak boleh digunakan untuk mengaibkan orang lain...renung2kan, dan selamat beramal..as salam...  
  11. Daniel Rich Network - Tue 18/Oct/2011 3:32pm
    den6 jgn dengar sebelah pihak aje, kes ni dah hampir 2 tahun, saya bukan hantar laptop rosak, tapi masih boleh pakai lagi, itulah satu-satunya laptop saya guna untuk kerja, dia kata boleh repair laptop tu, jadi saya bagilah..tapi kejadian yang sama berulang lagi dan saya hantar repair lagi sekali.. tapi masa saya datang nak ambil laptop tu, kedai tu dah tutup dan pindah ke tempat lain.. bila saya tau dia ada buka kedai kat puchong perdana, saya pun pergilah ke sana dan bertanyakan pasal laptop saya tu.. tapi laptop tu tak dapat dikesan dan dia berjanji untuk membayarnya, tapi tak sebutkan pun jumlah bayaran yang dia nak bayar.
    apa yang dia cerita kata nak beli spare part saya tu dengan rm200 dan saya nak rm300, tu semua tipu aje, dia tak pernah cakap pun.. dan kalau nak bayar pun takkan ambil masa sampai 2 tahun, setiap kali saya mesej minta bayaran dia senyap aje... takde niat pun nak buruk-burukkan orang, laptop tu saya pernah tanya harga nak jual pada buy and sale, buy and sale sanggup ambil rm1400, tapi saya tak jual pasal masa beli tu 4199, takkanlah orang nak beli rm200 saya nak jual pula. terpulanglah nak anggap saya ni apa.. warga majalah boleh nilaikan  
  12. Veni 2 - Tue 18/Oct/2011 4:24pm
    terima kasih den 6,
    kalau orang ini tahu kedai saya terus datang lah ke kedai saya dan ambil duit,mengapae pula dia nak burukkan nama orang mcm ini,rm 200ke rm 300ke boleh bayar balik,tapi sekali kalau nama buruk mcm mana?encik ini pernah cakap dgn saya dia nak report polis ,saya cakap dgn dia u boleh report sebab saya bukan curi u punye laptop.encik ini bagi kat saya laptop yg rosak motherboard,encik pun tahu itu.encik sendiri yg cakap dgn saya takpaya repair bagi rm 300 dan ambil itu laptop.lepas itula saya baru pindah kedai,dan dia tahu kedai saya kat mana.lap top yg tak boleh on langsung orang sudi ambil ke dlm harga rm1400??? orang yg takde knowledge computer mungkin percaya hal ini.sekarang laptop canggih2 pun sudah dlm harga rm2000-rm 3000 ini adalah laptop 6-7 tahun punye kalau buy and sale ambil laptop rosak dlm harga ini saya pun nak pegi sanalah,sebab saya pun ade banyak laptop rosak.Tak apale encik terimah kasih sahajale untuk buruk kan nama saya.awak sendiri tak tahu sahaje hal sebenar dan terimah kasih untuk comments orang lain.siasat dulu sebelum tulis comments.kalau saya penipu takan saya ade dlm business ini 13 tahun.  
  13. Mohd Rizal Bin Mohd Mokhtar - Tue 18/Oct/2011 4:30pm
    Salam Semua Warga majalah.com
    Hmmm...pada hemat saya......baik isu ini di bawa keluar dari FORUM majalah.com kerana kes ini melibatkan tuduhan menipu yg fakta sebenarnya hanya ada pada Mr Daniel dan mereka yg di tuduh.......

    Mr Daniel and Mr Den6, both of u have a point in ur comment.
    Mr Daniel mahu memberi amaran dan peringatan kepada warga majalah.com tentang nasib malangnya dan En Den6 pula mahu menjelaskan perkara yg pada pendapatnya adalah satu tuduhan palsu dan satu penganiyaan.

    My friends....I think both of you better meet and settle this issue secara gentleman dan berfakta. Siasat sampai ke akar umbi. Sebab perkara yg, pada pendapat saya, bergantung begini....lebih baik di selesaikan dahulu di luar. Selepas tahu hal yg sebenarnya...then its up to you two gentleman whether nak menghebahkan atau tidak dalam Forum majalah.com

    Wassalam  
  14. Daniel Rich Network - Tue 18/Oct/2011 4:52pm
    veni 2, ini bukan nak burukkan orang, berapa lama dah saya minta dengan awak, saya sms, kenapa awak senyap. saya masih simpan lagi semua mesej awak sampai hari ni. dari tahun lepas sudah minta, masa saya datang kedai, awak cakap 2 minggu, tak ada, 2 bulan pun tak ada, sekarang sudah berapa lama. mana awak ada cakap nak bayar 300, laptop tu baru pakai 2 tahun lebih, mana ada 6-7 tahun.. tak payahlah mahu putar belit, no akaun saya pun awak ada, kenapa tak masukkan duit tu.. semalam saya ada mesej, kenapa tak reply. saya sudah minta dengan awak dari bulan 8/2010
    sekarang sudah bulan 10/2011, takkan tak ada wang mahu bayar, tadi pun awak cakap tak mahu bayarkan,
    selagi awak tak bayar, saya akan keluarkan komen macam ni di semua website...
    tadi awak ada ugut sayakan, petang ni saya terus buat report polis yang mana tadi awak telefon ada buat ugutan sama saya..  
  15. Veni 2 - Tue 18/Oct/2011 5:09pm
    kami bukan ugut encik,kami hanye cakap kalau u boleh burukkan nama saya ,saya pun boleh buat balik kat encik,kalau itu namanye ugut itu terpulang pade awak.saya pun ade simpan sms yg u hantar kat saya.  
  16. Daniel Rich Network - Tue 18/Oct/2011 5:12pm
    veni 2; wana, tadi sieva yang call, bukan call. jadi mana awak tahu sieva cakap apa dengan saya..  
  17. Amirtalib - Tue 18/Oct/2011 9:31pm
    inilah satu bidang yang dikatakan bidang penyamun.bukan amirtalib yang kata tapi seorang tauke cina yang telah berjaya menberi nasihat pada saya.dia telah berkata kat saya mr amir hang kena ingat hang masuk bidang meniaga ni mcm bidang penyamun hang tak berhati hati orang samun hang.jadi kita kenalah berhati hati  
  18. Asrul 4 - Tue 18/Oct/2011 10:08pm
    pening2..huhuh  
  19. Purple Ungu - Tue 18/Oct/2011 11:56pm
    mana satu betol x tahu..  
  20. Mohd Rizal Bin Mohd Mokhtar - Wed 19/Oct/2011 2:39am
    Salam Semua Warga majalah.com
    Tuduh menuduh dan nafi menafi tidak akan menyelesaikan masalah yg En Daniel timbulkan di sini. Ianya hanya akan menimbulkan syak wasangka serta perasaan berpuak puak.

    Sekali lagi saya sarankan.....bawalah isu ini keluar dari forum dan selesaikan di luar secara professional.

    Kepada warga setia majalah.com...saya nasihatkan untuk tidak apa apa tuduhan melulu. Ianya hanya akan memburukkan keadaan sahaja.

    Wassallam  
  21. Arza - Wed 19/Oct/2011 3:24am
    ayoyo..ini macam pun adaka? mau depavali ooo...kasi sttle cepatla...manyak pusing cerita..kami semua baca pun sudah ferning...buat ingatan semua , berhati2 dijalan raya dan kedai computer...sy bukan cakap lu punya kedai veni 6...  
  22. Azrul 71 - Wed 19/Oct/2011 5:01pm
    tuan2 i bagi idea utk selesaikan masalah ni boleh ??
    daniel dah bagi nom akaun bank maknanya ada sedikit kebanarannya, orang yang tahu pakai komputer walau tak reti repay kerosakan namun sesiapapun tahu setakat mana yang rosak dan yg mana tak rosak, seiva palak dah tanggung kos untuk repay kerosakan tersebut mungkin beberapa ratus tapi harga takan melabihi rm600, andaikata seiva dah terjual ltop tersebut mungkin disebabkan berlaku kehilangan data pelangan semasa kedai ditutup, maka upah repay tak boleh dikira, dalam arti kata lain timbangrasa sedik pada pemilik ltop tersebut, biarlah win-win, pehak denail dapat sdikit duit sebagai pempasan, so masukan duit je lah, selesai masalah u all,

    elakkan kes ni sampai ke tribunal pengguna nanti tak pasal2 ada yg kana byar 5000 up plak, fikir2 dan renung2kan.....  
  23. Gmiey - Wed 19/Oct/2011 9:23pm
    VENI 2,U PUTAR BELIT MCM MANA PUN KITA BOLE ACCESS U SAMPAI DAPAT..SO KALAU U NAK SETTLE LUAR SETTLE CEPAT,KALAU TIDAK KITA ADA CARA HERET U NAIK MAHKAMAH...APA YANG SAYA TELITI CUKUP MUDAH NAK SABIT KESALAHAN U..PETIK JARI JER BRO..BILA I CAKAP SENANG SO U PAHAM2 APE TUGAS I YEK...SETTLE FAST AND SHUT UP!  
  24. Daniel Rich Network - Thu 20/Oct/2011 9:01am
    azrul 7. T.kasih
    gmiey. Mrk dah kata yg mrk tetap takkan bayar. Dlm laptop tu memang bnyk fail2 penting.  
  25. Veni 2 - Thu 20/Oct/2011 11:26am
    Gmiey do ur best,u tak tahu perkara sebenar so jgn cakap u first shut up!!
    ini personal number saya
    016-3803612 ,i tapayah takut kat siapa-siapa selagi saya benar.
    daniel rich network nama pun bukan nama sebenar,u nak tipu siapa lagi,u pun pernah ugut saya macam-macam,saya simpan lagi msg itu semua.kalau u cakap saya ini penipu ,mcm mana u masih contact saya,mcm mana u tahu kedai saya,saya tak pernah tukar nombor saya dan saya sendiri yang cakap dengan awak kedai baru saya kat mana.so cakap pun cakaplah yg betul.
    yang saya tahu u ade beli netbook kat saya (saya simpan lagi resit itu) dan saya sudah backup semua fail dan masuk dlm netbook itu,awak sendiri tahu itu, tapi sekarang u tipu mcm ini,awaklah penipu sebenarnya.lagi -lagi tulis orang anak haram?orang tak erti budi bahasa.tape u da buruk kan nama saya dan nama kedai saya ,ini adalah comment akhir saya ,kita jumpa kat mahkamah.  
  26. Scifoo - Thu 20/Oct/2011 1:53pm
    hmmm mudah je rasanya...masing2 ada bukti so simpan bukti2 tu utk .police report pun dah buat...apa kata pegi ke TTPM pulak..

    http://www.konsumerkini.net.my/v1/index.php/berita-terkini/keselamatan/431-kaedah-memfailkan-kes-di-tribunal-tuntutan-pengguna-malaysia  
  27. Daniel Rich Network - Thu 20/Oct/2011 5:52pm
    sieva aka veni, tak payah mau putar belit. Daniel Rich Network adalah group business saya. No akaun bank saya u ada, bayar ajelah. Dah keluar dlm ni tau pula marah.  
  28. Muhammad Redzuan - Fri 21/Oct/2011 1:33pm
    nak mencelah
    erm dari segi problem nih rasanye veni patut bayar jelah ,... tapi tkan sampai dua tahun masih tak bayar2 .. nih mesti ade yang tak kena ...? tapi barang bukti dah tak ade .... tapi ngape yek dia cakap ade repair laptop tue ....si denial nih cakap dapat resit repair ... tapi si veni tak ngaku pulak ade repair laptop ...tue tup tup last2 ngaku la pulak repair isk-isk
    kongsi pendapat..
    pikir2 lah yerk ...  
  29. Nur Anis Kashmira Abd Halim - Fri 21/Oct/2011 2:27pm
    saya pon ada pengalaman ,,tapi bukan dengan kedai ni,kedai kat utara(kedah)
    hantar lcd monitor untuk repair,,,dia pon bagi resit,,,,cukup seminggu nak g ambil kedai dah tutup...siap ade iklan to let/sale lagi,,,syarikat bumiputera,,,ingkan nk tolong melayu,,,tapi terkena,,,trus serik,,,dah 3 tahun...  
  30. Ketua Kampung - Fri 21/Oct/2011 8:54pm
    u anggaplah u sendiri salah. buat apa u hantar laptop kat situ sedangkan u punya laptop kan ada authorised dealer. kalau dell hantar pegi dell..kalau acer hantar pergi acer. mereka tu lebih bertauliah. bayar mahal tak mengapa. u nak jimat ade saje masaalah belakang hari.  
  31. Rizal 134 - Sat 22/Oct/2011 2:53pm
    tak puas ati jumpa di kourt mamut  
  32. Hanif 20 - Sat 22/Oct/2011 4:49pm
    disini rasenye kedai komputer yg salah...sebab dia dah jual customer punya laptop...sekalipun tak boleh repair org kedai nie tak patut jual..kalau tak boleh buat bagitau la awal2 banyak lagi kedai boleh hantar...kdg2 org kedai nie nak untung cepat jadi mintak byk2 nak repair tapi akhir2 jual plak barang org..kalau motherboard da rosak better beli laptop baru..member saye antar repair lepas 2 minggu jadi benda sama...nak untung je kedai komputer nie.  
  33. Alyadana - Sun 23/Oct/2011 8:25pm
    setuju hanif. dah jual laptop org, x bayar pd tuan punya masih kata x salah. pening2x....  
  34. Daniel Rich Network - Sun 23/Oct/2011 10:37pm
    assalam semua pemberi komen dan pembaca, t.kasih atas komen anda semua. Apa yg berlaku ni mungkin pengajaran pada saya dan pada semua rakan2, ianya mungkin boleh dijadikan iktibar pada semua rakan2.. Kesilapan sekarang akan membuat kita lebih berhati-hati dimasa akan datang. Jadi hati-hatilah rakan2 diluar sana.. AsSalam..  
  35. Faridizanne 2 - Thu 17/Nov/2011 11:55am
    da nov 2011 da..kes ni ape cer? sape menang dalam mahkamah? hehe..nak tau je..  
  36. Jhackly - Wed 7/Dec/2011 3:11am
    pundek la keling ambiga ni.. next time makesure dont make business with paria.. tak untung pun takpo. cino pun tak caya ngan bangsa ni..  
  37. Den6 2 - Thu 22/Dec/2011 12:39am
    india ni memang penipu besar, sial punya keling. aku hantar lptop repair lepas seminggu rosak balik, 3x hantar rosak yg sama brlaku balik. Last-last aku hantar kat dell terus. rupanya barua ni xde tukar brg apa pun kat lptop aku. kedai dia kat puchong perdana pun dah tutup, tah mana dia dah lari. babi punya keling. nama dia siva dan wife dia aku tak ingat, tapi gemuk mcm badak.
    pundek gedebuk punya keling.  
  38. Easy - Tue 2/Apr/2013 11:56am
    kedai komputer sepatutnya TIADA HAK MENJUAL barang customer tu.kecuali kustomer tu dah tinggal lama gila lebih 3 bulan.itu pun sebelum jual kena call confirm utk suruh dia datang ambil 2-3 kali.(suruh dia ambil dalam minggu ni atau bagi customer tu masa sekian sekian) kalau tak datang jugak kasi lebur la barang tu. tempoh dah diberi.masa dah diberi.warning dah bagi. log log call semua tu simpan.tu boleh dijadikan bukti.  
Page 1   (Total 38 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2323)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1368)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (193)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (971)
Bisnes Burger (508)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (722)
Bisnes Cyber Cafe (414)
Bisnes Dobi (1259)
Bisnes Ebook (961)
Bisnes Handphone (1137)
Bisnes Hotel Dan Resort (489)
Bisnes Ice Blended (637)
Bisnes Jam Tangan (253)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1384)
Bisnes Kurier Dan Logistik (590)
Bisnes Minuman (1302)
Bisnes Pasar Malam (1727)
Bisnes Pelancongan (463)
Bisnes Perabot (741)
Bisnes Prepaid Dan Reload (967)
Bisnes Restoran (2920)
Bisnes Roti Dan Bakeri (640)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2877)
Bisnes Waffle Dan Jagung (347)
Bisnes Western Food (268)
Dewasa 18sx (1602)
Diskusi Bisnes (1797)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5449)
Forex Malaysia (1611)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (635)
Hiasan Taman (221)
Hotel Resort Homestay (900)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (290)
Ingin Berniaga (2639)
Insurans Dan Takaful (1529)
Insurans Roadtax Kereta (302)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1850)
Kedai Emas (406)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2321)
Kedai Hardware (452)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3318)
Kedai Kamera Dan Camcorder (313)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (315)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1578)
Kedai Sewa (1502)
Kereta Baru (1385)
Kereta Terpakai (4439)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3868)
Kerja Kemahiran (1645)
Kerja Kosong (9565)
Kerja Praktikal (1571)
Kerja Sales (1847)
Kerja Sambilan (5383)
Konsultan Perniagaan (388)
Kontrak Swasta (245)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (434)
Kontraktor Jurutera (488)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (599)
Kontraktor Pasir (298)
Kontraktor Pembinaan (1800)
Kontraktor Perlombongan (283)
Kursus Dan Seminar (2560)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (617)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1488)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (47)
Mencari Pelabur (3342)
Mesin Fotostat (316)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (441)
Mesin Jahit (326)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2360)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (780)
Pasar Basah (1277)
Pekerja Asing (1065)
Pelaburan Saham Unit Trust (839)
Pembantu Rumah Asing (1616)
Pembekal Barang Runcit (1478)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (417)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (960)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (378)
Pembekal Rempah Dan Perencah (519)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1107)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (378)
Pemborong Karpet (131)
Pemborong Kasut Dan Sandal (627)
Pemborong Lampin (276)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (711)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1460)
Pemborong Pakaian Lelaki (1027)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3828)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3201)
Pemborong Tuala (179)
Pemborong Tudung (2526)
Pembuat Papan Tanda Iklan (212)
Pembuat Plastik Kotak Botol (731)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (429)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (890)
Pengedar Bahan Pencuci (644)
Pengedar Buku Dan Majalah (540)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1442)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2407)
Pengedar Produk Kesihatan (2770)
Pengurus Majlis (555)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (644)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (256)
Penternak Lembu (336)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (236)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (506)
Perisian Komputer (487)
Perkakas Dapur (542)
Perkakas Elektrik (361)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1373)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (466)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (509)
Pinjaman Peribadi (9304)
Pinjaman Perniagaan (1628)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1170)
Program Consignment (1785)
Program Dropship (5845)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1243)
Pusat Latihan (556)
Pusat Memandu (112)
Pusat Mengaji Agama (401)
Pusat Pendidikan Tinggi (471)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1085)
Pusat Tuisyen (935)
Rancangan Perniagaan (532)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3762)
Rumah Untuk Dijual (3342)
Servis Freelance (927)
Servis Keselamatan (618)
Servis Pembersihan (710)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (541)
Sewa Bas Dan Van (476)
Sewa Kereta Teksi Limo (1508)
Sewa Lori (2200)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (211)
Studio Fotografi (799)
Studio Grafik Dan 3D (876)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (628)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (207)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4253)
Tempahan Biskut Dan Tart (1751)
Tempahan Hamper (167)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (600)
Tempahan Katering (1889)
Tempahan Kek Dan Coklat (1928)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1560)
Tempahan Minuman Dan Dessert (395)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (315)
Terminal Bayaran (166)
Ubahsuai Pejabat (581)
Ubahsuai Rumah (1506)
Urut Tradisional (709)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (353)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2098)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1131)