Karnival Sempena Tahun Baru Cina di Dataran Teluk Kemang, Port Dickson
Eramillion Marketing - Wed 16/Jan/2013 8:47am [Last Comment]
Ada 2 pihak berebut tapak expo di dataran teluk kemang sempena tahun baru cina ni..Satu tu dengar2 dah habis pun jual tapak, satu lagi baru mula nak jual..Peniaga2 yg dah byr tapak dah bertelagah sesama sendiri takut tak dapat tapak sbb masing2 tak tahu sapa penganjur sebenar. Aku sdri yg dah byr pun risau..

Akhirnya semalam aku call Bhgn korporat, Majlis Perbandaran Port Dickson tadi untuk dapatkan kepastian. Jawapan yg di beri sangat mengejutkan. Tak de sapa pun penganjur yang dapat permit untuk tapak tu sbb 22hb baru mereka meeting untuk putuskan. Adalah salah jika penganjur jual tapak sedangkan permit dia belum dapat. Kalau kena tipu, pihak MPPD tak nak bertanggungjawab..huhuhu

So kepada yg dah bayar tapak terutama kepada my share partner, harap berpuashati dgn penerangan ini..

Niche: Expo Karnival Tapak Niaga | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Salam Ramadhan Mubarak 1435h
Dari DPMM Putrajaya
     
  1. Roy 24 - Wed 16/Jan/2013 8:55am
    wah,giler ah...mcm ni pun ada...brsmpati pada rakan2 niaga lain...harap kalian bersabar...  
  2. Ajwa - Thu 17/Jan/2013 2:53pm
    Salam, maaf tumpang iklan.
    -Putihkan gigi seawal 10 minit!!
    -Kesan ketara lpas 5-7hari ikt tahap kekusaman & warna asal gigi
    -Promosi RM40 Hingga raya cina. Harga asal rm139
    -Stok terhad! :-D

    -sms/kol/ wats app. 016 681 6601/ 017 340 3544
    -Info lanjut wazagreatshopge4u.blogspot.com  
  3. Dinje - Fri 18/Jan/2013 10:19am
    good info bro..  
  4. Nenek 2 - Fri 18/Jan/2013 4:30pm
    Two households, both alike in dignity,
    In fair Verona, where we lay our scene,
    From ancient grudge break to new mutiny,
    Where civil blood makes civil hands unclean.

    kah kah kah.. itu cerita di verona italy ye cucu..
    ini kat teluk kemang.. dua famili bergaduh tapak karnival.. yeaa bagus. dan nak jadi dah tu capulet dengan montagut.

    pepandai la korang urus.. kekadang info dari Bhgn korporat, Majlis Perbandaran sendiri pun tak lengkap.
    dan
    yang cucu bayar tu pada siapa?????????? ke bayar parking kereta je???
    lagipun cucu sendiri tulis
    .Satu tu dengar2 dah habis pun jual tapak..

    main dengar dengar je????  
  5. Siti Hafsah 2 - Sat 19/Jan/2013 12:50am
    kalau cam tu...kena m intak balik duit tu dari penganjur kalau tak dapat tapak tu kan..kan..  
  6. Lanina 2 - Sat 19/Jan/2013 10:47am
    rasanya lebih elok tarik diri sekarang dari teruskan... manalah tau... esok lusa bila sampai tarikhnya masing masing kata dia yang punya... ambik balik duit deposit dan lebih baik berundur dulu..  
  7. Nor Faezah 6 - Sun 20/Jan/2013 8:29am
    Tumpang lalu..tapak 10x20(kering) Rm 500 ekspo perdagangan islam melaka bertempat diperkarangan masjid al-azim..bermula 23-27jan 2013..berminat sila contact 012-7910969..tq..  
  8. Suzie 45 - Sun 20/Jan/2013 6:27pm
    Kami mencari pemilik kedai serbaneka farmasi seperti watson kuots tinggal 200. Kedaiercums lokasi pilihsn snds, sewa kedai dan bil eletrik ditanggung risiko rendsh. Dgn modal rm5100, itu pun dpt produk. Contact saya utk daftar rm100 pn suzie 016 2020370 sblm org lain dapat.  
  9. Ro 2 - Wed 23/Jan/2013 10:01am
    naya-naya....xpa, jgn putus smgat  
  10. Irfan Ahmad - Wed 23/Jan/2013 3:39pm
    masalah Teluk Kemang seperti biasa - penganjur2 yang tamak sombong serta harga khemah yang tak masuk akal mahalnya jika nak dibandingkan dengan aktiviti2 yang ditawarkan.

    tapi malangnya penganjur2 jenis ni tak akan sedar dan berubah disebabkan para peniaga2 yang masih lagi setia memberi sokongan, macamlah tak ada tempat lain boleh berniaga.  
  11. Mie 9 - Wed 23/Jan/2013 4:43pm
    ye betul

    kalo nak tau pengalaman bole tanta sedara Irfan nie Ahmad nie...mcm2 karnival/expo dia dah join....  
  12. Santapanmental - Thu 24/Jan/2013 1:41am
    Dasat btl agak2 sapa yang dapat... Ada peniaga yg ckp 3 team yg mintak anita,budak belia,dgn kuda kepang. Ermm.. kalau diberi pilihan anda nak organizer yang mana 1??? Kalau pasal harga saya rasa ok la tu.. saya pun dah 2 3 kali join karnival kat telok kemang ni... Yang penting apa yang kita jual tu lain dari yang lain... Kita tunggu je siapa yang dapat sekarang ni dok rimas salah 1 dr organizer ni asyik mintak duit je huhh entahla~~ 7 terawal la.. apa la..itu la... Penin2  
  13. Ujangbiznes - Thu 24/Jan/2013 6:43pm
    Salam..

    Menjemput rakan-rakan Majalah utk hadir ke preview PERCUMA Revolusi Keusahawanan terkini 2013 di Seremban pada 25-01-2013 (Jumaat) jam 8mlm.  
  14. Eramillion Marketing - Thu 24/Jan/2013 8:43pm
    anita yang dapat..saya pun dah bayar tapak..hehehe  
  15. Santapanmental - Fri 25/Jan/2013 2:00am
    Oh yeke... Hebat betul anita ni... Kalau ada surat kelulusan baru saya bayar... Mana Eramillion Marketing dapat maklumat???... Saya takut nak bermain dengan api... Almaklumlah organizer sekarang bukan ada duit mengharapkan deposit peniaga nak buat modal dengan sara hidup... Jangan marah ye... Selalu kalau ada karnival ditelok kemang mesti ada post di majalah.com ni... Tapi kali ni sunyi pulak dari pihak organizer... Fuhh kalau pihak lain yang dapat agak2 deposit tu dikembalikan tak?? Takut pulak x de tapak  
  16. Eramillion Marketing - Fri 25/Jan/2013 12:20pm
    call lah MPPD untuk kepastian..kan senang  
  17. Anak Negori - Fri 25/Jan/2013 12:30pm
    saya baru call MPPD Bhg Corporat No Tel 06 6462069 mereka kata Mengikut Mesyuarat Minggu Lepas ada 3 Event Yang Masuk Tapi hanya 2 Event Yg di Pilih..TETAPI syarat yang diberikan Sesiapa Yng dapat membayar dahulu dia yang akan dapat...Mengikut kata Pegawai tadi Pihak ANITA belum membuat pembayaran lagi dan REKOD menunjukan ada pembayaran daripada YGM..Jadi kata Pegawai tadi secara dasarnya YGM yang dapat dan hanya menunggu surat sahaja. Tapi kalau tuan tuan ragu ragu Call lah MPPD Bhg Korparat yang menjaga DATARAN teluk Kemang..Semua dah Terjawab dan Terungkai..Fuhh Lega Duit saya tak bg kat mana mana Penganjur lagi....  
  18. Santapanmental - Fri 25/Jan/2013 1:10pm
    Lagi dasyat Y.G.M... Maknanya mereka ada duit... Tidak mendesak mana2 peniaga... Hanya membuka ruang kepada yang mempercayai mereka... Tahniah Y.G.M... Tlg jangan jual tapak sy... Saya pun baru lepas menghubungi MPPD.  
  19. Anak Negori - Fri 25/Jan/2013 1:21pm
    sabar dulu santapanmental..kita tunggu surat dr Pihak berkenaan..Saya pn tak kisah sekiranya nak membayar deposit tetapi bila saya call YGM mereka kata takpelah tunggu je surat dr MPPD..mereka tak nak dikatakan PENIPU dn pandai mereka reka cerita yg mereka dapat RAYA CINA tu..Apapn TAHNIAH pada ANAK MUDA BELIA kerana sabar dan mengikut syarat yg telah diberikan dari MPPD..Kepada yang masih ragu ragu atau dah membayar DEPOSIT pada mana mana EVENT ORg sila TEL MPPD BHG CORPORAT untuk pengesahan dan untuk memuaskan hati masing masing..Jgn Dengar Ckp saya Dengar apa kata MPPD..  
  20. Santapanmental - Fri 25/Jan/2013 1:41pm
    Oo maknanya kena tunggu lagi la yer... X pe sy tunggu jgn tapak sold out sudah... Hihuhihu... Maknanya ada evnt organizer yg ttp henpon minggu dpn ni... Apa2 pun kepada peniaga2 ikutlah langkah berwaspada hubungi pihak yg berwajib...  
  21. Penasihat 3 - Sat 26/Jan/2013 12:43am
    Biasanya anita atau belia jimah yg dpt buat event kt tlk kemng. Dh 5 tahun dia pgng tlk kmg tu. YDP dh biasa dgn dia. So far rekod dia dgn mppd sngt baik  
  22. Peniaga Lelong - Sat 26/Jan/2013 8:53am
    Penasihat 3...Memang ANITA dah pegang 5 tahun kat teluk kemang ..itu hanya luaran..Yg dalaman hanya Kami Peniaga dan Org Tempatan yg tau...Dia Byk Buat Hal...Pegilah tanya Tokeh Tokeh Khemah yg dok merungut kalau lepas supply kemah kat ANITA..Utk pengetahuan BELIA JIMAH dah takada dlm EVENT kat T.k..nampak sgt Tn Penasihat 3 tak tau berita terkini...Skrg YGM anak tempatan T.K yang selalu buat kat Dataran dan diorang bergabung semua Persatuan Belia N.9 utk sama sama buat aktiviti...Pikirlah ANITA seorang yg bt Event untung mesti banyak..sedangkan YGM & persatuan Belia ramai...jadi mereka dapat bt simpanan tabung persatuan saje..dan tak nampak pn dr segi perniagaan EXPO..mereka cuma lebih kepada Aktiviti BELIA...Sabar je Penasihat 3...cuba sesekali bagi semangat kat BELIA Malysia ni..kalau ada org mcm penasihat 3 ni asyik nak kritik je sampai bila BELIa MALAYSIA nak MAJU...sesekali bagilah idea mcmana nak bt EVENT yg MELETOP...  
  23. Eramillion Marketing - Sat 26/Jan/2013 9:37am
    saya di maklumkan YGM dapat tapak tu..tahniah lah. Pihak anita pun ada call untuk refund duit tapak...  
  24. Santapanmental - Sat 26/Jan/2013 11:20am
    Fuhh... Sy br menghubungi urusetia khemah Y.G.M en jeff. Pihak YGM masih tidak mahu mengambil deposit sehingga surat pengesahan dari MPPD dikeluarkan. Tapi sy terus masukkan ke dlm akaun beliau.. takut oo kalau tapak habis. Almaklumlah tapak di telok kemang macam pisang panas. Apa2 pun syabas dan tahniah kpd YGM... Selamat x byr kat silap organizer... Agak2 sapa2 yg bayat kat orgzr lain tu dpt tak refund???...  
  25. Eramillion Marketing - Sat 26/Jan/2013 2:38pm
    Selamat maju jaya kepada yg berniaga di teluk kemang pada CNY ni..saya tak joint lah..sbb pada pengalaman saya tapak yg kecoh dan serabut ni sales tak meletop..

    saya fokus di dataran senawang dan bazar rakyat ampangan sahaja..  
  26. Santapanmental - Sat 26/Jan/2013 4:15pm
    Apa motif tuan submit post mcm nie... Nak meruntuhkan semangat kami yg nak berniaga kat sana??? Jgn provokasi... Tapak x kecoh organizer yg cb amik kesempatan tu yg kecoh... Cal da x angkat... Sabar yer cik Eramillion Marketing. Nak share tapak dgn sy pun boleh... Kirim salam kat anita yer...
    #rezeki Allah bagi.  
  27. Mutiaramahkota - Tue 29/Jan/2013 2:47pm
    salam.. Kami menyediakan permainan inflatable belon.. Untuk karnival atau ekspo. Berminat boleh hubungi saya 0123211031 azlan  
  28. Nurul 490 - Tue 29/Jan/2013 3:41pm
    Salam..sy supplier kerepek pedas.sy mncri pniaga y sudi mnerima krepek pdas sy utk di letakkan di gerai tuan puan..komisyen ada.jika berminat blh kol atau msg 0145074909..terima kasih..  
Page 1   (Total 28 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2502)
Bengkel Basikal (69)
Bengkel Kereta (1451)
Bengkel Motosikal (232)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (465)
Bisnes Aksesori Kereta (652)
Bisnes Broadband (1036)
Bisnes Burger (522)
Bisnes Cermin Mata (151)
Bisnes Cuci Kereta (766)
Bisnes Cyber Cafe (433)
Bisnes Dobi (1311)
Bisnes Ebook (1004)
Bisnes Handphone (1195)
Bisnes Hari Raya (54)
Bisnes Hotel Dan Resort (535)
Bisnes Ice Blended (663)
Bisnes Jam Tangan (270)
Bisnes Jeruk (156)
Bisnes Kitar Semula (481)
Bisnes Komputer (1418)
Bisnes Kurier Dan Logistik (624)
Bisnes Minuman (1380)
Bisnes Pasar Malam (1867)
Bisnes Pelancongan (502)
Bisnes Perabot (786)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1021)
Bisnes Restoran (3109)
Bisnes Roti Dan Bakeri (671)
Bisnes Salun Rambut (336)
Bisnes Sarang Burung (251)
Bisnes Satay (357)
Bisnes Sms (152)
Bisnes Spa Dan Facial (613)
Bisnes Steamboat (192)
Bisnes Tablet Pc (434)
Bisnes Tradisional (793)
Bisnes Untuk Dijual (3101)
Bisnes Waffle Dan Jagung (361)
Bisnes Western Food (297)
Dewasa 18sx (1668)
Diskusi Bisnes (1865)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (680)
Expo Karnival Tapak Niaga (6015)
Forex Malaysia (1753)
Haiwan Peliharaan (424)
Haji Dan Umrah (451)
Hiasan Dalaman (674)
Hiasan Taman (232)
Hotel Resort Homestay (951)
Iklan Tv Radio Media Massa (209)
Import Dan Eksport (308)
Ingin Berniaga (2727)
Insurans Dan Takaful (1635)
Insurans Roadtax Kereta (316)
Kedai Bunga (183)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1914)
Kedai Emas (436)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2424)
Kedai Hardware (502)
Kedai Ibu Dan Bayi (654)
Kedai Jahit (3553)
Kedai Kamera Dan Camcorder (330)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (324)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1691)
Kedai Sewa (1565)
Kereta Baru (1518)
Kereta Terpakai (4731)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4327)
Kerja Kemahiran (1809)
Kerja Kosong (10601)
Kerja Praktikal (1797)
Kerja Sales (2084)
Kerja Sambilan (5900)
Konsultan Perniagaan (416)
Kontrak Swasta (273)
Kontrak Tender Kerajaan (435)
Kontraktor Balak Dan Kayu (456)
Kontraktor Jurutera (517)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (216)
Kontraktor Minyak Dan Gas (653)
Kontraktor Pasir (344)
Kontraktor Pembinaan (1921)
Kontraktor Perlombongan (304)
Kursus Dan Seminar (2672)
Kursus Kecantikan (664)
Kursus Makanan (641)
Kursus Motivasi (308)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1557)
Mencari Pelabur (3513)
Mesin Fotostat (337)
Mesin Freezer Dan Chiller (241)
Mesin Industri (475)
Mesin Jahit (354)
Mesin Proses Makanan (529)
Pakej Pelancongan (2490)
Pakej Perkahwinan (1160)
Pakej Perniagaan (819)
Pasar Basah (1381)
Pekerja Asing (1149)
Pelaburan Saham Unit Trust (890)
Pembantu Rumah Asing (1760)
Pembekal Barang Runcit (1527)
Pembekal Beras (96)
Pembekal Buah-buahan (454)
Pembekal Ikan Kering (366)
Pembekal Kelapa Dan Santan (597)
Pembekal Kerepek (1055)
Pembekal Keropok (415)
Pembekal Kicap Dan Sos (211)
Pembekal Kurma Dan Kismis (287)
Pembekal Madu (229)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (403)
Pembekal Rempah Dan Perencah (554)
Pembekal Serunding (252)
Pembekal Telur (128)
Pemborong Aksesori Lelaki (159)
Pemborong Aksesori Wanita (1161)
Pemborong Batik Dan Sutera (340)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (583)
Pemborong Bundle (833)
Pemborong Cadar Dan Tilam (413)
Pemborong Karpet (145)
Pemborong Kasut Dan Sandal (662)
Pemborong Lampin (283)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (743)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1571)
Pemborong Pakaian Lelaki (1095)
Pemborong Pakaian Plus Size (135)
Pemborong Pakaian Wanita (4019)
Pemborong Telekung Dan Songkok (552)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3369)
Pemborong Tuala (188)
Pemborong Tudung (2662)
Pembuat Papan Tanda Iklan (248)
Pembuat Plastik Kotak Botol (770)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (467)
Pendaftaran Syarikat (460)
Pendaftaran Trademark (30)
Pengedar Alat Tulis (914)
Pengedar Bahan Pencuci (681)
Pengedar Buku Dan Majalah (562)
Pengedar Contact Lens (234)
Pengedar Perfume (1494)
Pengedar Permainan Kanak2 (562)
Pengedar Produk Kecantikan (2512)
Pengedar Produk Kesihatan (2891)
Pengurus Majlis (576)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (690)
Penternak Burung Puyuh (93)
Penternak Ikan (673)
Penternak Kambing (274)
Penternak Lembu (359)
Penternak Udang (183)
Peralatan Makmal Dan Hospital (251)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (670)
Peralatan Sukan (531)
Perisian Komputer (533)
Perkakas Dapur (582)
Perkakas Elektrik (402)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1452)
Pinjaman AIM (157)
Pinjaman Hartanah (489)
Pinjaman Kad Kredit (376)
Pinjaman Kereta (556)
Pinjaman Peribadi (9920)
Pinjaman Perniagaan (1746)
Produk Dari China (509)
Produk Sejuk Beku (1245)
Program Consignment (1928)
Program Dropship (6294)
Pusat Bahasa (333)
Pusat Jagaan Bayi (1393)
Pusat Latihan (611)
Pusat Memandu (116)
Pusat Mengaji Agama (460)
Pusat Pendidikan Tinggi (495)
Pusat Rawatan (333)
Pusat Tadika Dan Taska (1186)
Pusat Tuisyen (999)
Rancangan Perniagaan (563)
Rawatan Alternatif (274)
Rumah Sewa (4019)
Rumah Untuk Dijual (3528)
Servis Freelance (1012)
Servis Keselamatan (674)
Servis Pembersihan (755)
Servis Pengedaran Risalah (437)
Setiausaha Syarikat (574)
Sewa Bas Dan Van (520)
Sewa Kereta Teksi Limo (1667)
Sewa Lori (2375)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (229)
Studio Fotografi (847)
Studio Grafik Dan 3D (998)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (673)
Studio Muzik (438)
Sukan Beladiri (112)
Sukan Berkumpulan (221)
Sukan Futsal (220)
Sukan Pancing (136)
Tanah Sewa (602)
Tanah Untuk Dijual (4541)
Tempahan Biskut Dan Tart (2082)
Tempahan Hamper (183)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (628)
Tempahan Katering (2004)
Tempahan Kek Dan Coklat (2070)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (160)
Tempahan Kuih Muih (1659)
Tempahan Minuman Dan Dessert (428)
Tempahan Nasi Lemak (485)
Tempahan Roti (331)
Terminal Bayaran (174)
Ubahsuai Pejabat (613)
Ubahsuai Rumah (1605)
Urut Tradisional (733)
Usahawan Baja Pertanian (359)
Usahawan Benih Dan Nursery (378)
Usahawan Tani (1023)
Vending Machine (329)
Voucher Dan Tiket (238)
Web Design Malaysia (2208)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1237)