Jurutaip Dirumah Diperlukan: RM3,800 Sebulan
Tasha - Thu 22/Apr/2010 2:14pm [Last Comment]
sedang mencari kerja ?

Kami bayar sehingga USD 1000 = RM 3,800 atau lebih secara bulanan.

Kami menawarkan kepada anda peluang pekerjaan di rumah seperti Menaip/kerani/setiausaha/penyelia/pelatih/Peg. Pemasaran/pengurus.


Pengalaman tidak perlu. Boleh menaip. Tiada had umur.boleh dilakukan dimana-mana sahaja. Sepenuh masa atau part time.


Berminat atau ingin mengetahui dgn lebih lanjut!!!

Sila ikuti 3 langkah mudah seperti dibawah:


1- Klik button reply pada email anda
(EMAIL YAHOO.COM)

Pasti kan email dialamatkan ke : fast_advertise@yahoo.com

Cc:natasha_syakilla92@yahoo.com

2- sila tulis samada anda berminat atau tidak dengan tawaran kerja ini

(ingat!!!Jgn tulis jawapan anda pada ruangan subject biar kan ruang subjet itu kosong!!)


3- Sebelum Klik butang send, sila pastikan email iklan ini juga disertakan sekali.
(cth-copy n paste)
or
(copy the link at Http)


Setelah anda memenuhi 3 langkah diatas dan menghantar email berkenaan, seperti yang diminta, kami akan menghubungi anda dengan maklumat terperinci seperti yang diperlukan.



Terima kasih.


SELAMAT BERTUGAS !

Niche: Buat Duit | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Fara 11 - Thu 22/Apr/2010 8:06pm
    boleh percaya ke ni? dari mana dtgnya duit tu? apa ada maksud yg tersirat spt kena buat lain2 byran? maklumlah sekrg ni ramai PENIPU dan ramai juga yg TERTIPU!!!!!  
  2. Adizaqwan - Thu 22/Apr/2010 9:13pm
    mmg pun... dulu aku kena bayar RM30... pastu senyap je... kononnya yuran pendaftaran...pastu lesap  
  3. Alwie - Thu 22/Apr/2010 10:48pm
    nk duit punya pasal mcm2 ado, jgn hampa dan sedih... Sekarang manfaatkan penggunaan telefon bimbit anda untuk meraih pendapatan lumayan sehingga 6 angka SETIAP BULAN...
    klik nama sy, then cari my topic no 1  
  4. Irmelda - Fri 23/Apr/2010 8:47am
    salam...
    saya pernag msk satu program mcm ni thn lepas...dia suruh saya bank in rm250 utk register.
    after register sampai laaaa ni, saya apa job pun diaorg x bagi...so, udah2xlah...  
  5. Mummy - Fri 23/Apr/2010 8:49am
    Kat sini mummy nak crita la sket.. dua tahun lepas mummy pernah p kat satu opis di wisma central kl untuk register kerja kat umah mcm ni lah.. isi borang.. ambil gambar (konon utk kita punya id) lepas tu bayar RM135 seorg. katanya lepas seminggu dia akan call utk bagi job. kita bole p amik kat opis dia atau dia send by pos.. hammpeehh..lepas seminggu mummy call nak tanya pasal job dia kata lum dpt kat mana2 lagi..lepas 3 bulan mummy p terkam kat opis dia..konon nak p mintak duit balik..lastly apa pun tarakk..memang serikk..penipu semua tu..mcm2 cara org nak duit kitaa.. so berhati2  
  6. Diyla - Fri 23/Apr/2010 10:52pm
    hua3!

    den pon ponah tertipuuu...RM499 tuu.....uwaaaaaaa!

    w/pon dah berlalu hampir -+4tahun....masih aktif lagi mamat cina tu..mr ken namanya...hati-hati!.....borang memang lagak profesional.....macam-macam cara manusia guna nak perabis duit orang....

    usah laie perpedaya....banyak menipu dari real.......dalam 100 ader 1 jer yang real....  
  7. Maya 6 - Mon 26/Apr/2010 10:42am
    nak dijadikan cerita dulu akak pun ade gak join benda macam ni kat area kl. Dia suruh datang interview kemudian malam tu dia tipon cakap akak dapat keja tu pas2 suruh lagi datang kat tempat dia bayar RM146.00 nnt dia bagi kita punya profil kat ofis lain sampai sekarang hampeh ape pun tak de. semua dokumen yang berkaitan dari syarikat tu akak ade simpan sampai sekarang. saje simpan supaya beringgat jangan terkena lagi. Rase-rase sape nak join benda ni, bhati-hati sebelum terkena.  
  8. Johari 2 - Wed 12/May/2010 1:22am
    nasib baik ratusan ringgit je..kalau ribuan ringgit camne?  
  9. Layli - Wed 12/May/2010 5:51pm
    Kite mmglah nak cari duit lebih. Living cost KL ni tinggi..tapi kiri kanan org menipu..kadang2..redha, cukuplah gaji yg hubby bagi..  
  10. Adieq Liza 2 - Thu 13/May/2010 3:09pm
    so moral of story... x dek jalan pintas tuk dapatkan duit... semua terpulang pada usaha kita... macam saya pun dah bnyk tertipu dengan macam2 tawaran si penipu... tapi skrg saya blh dapat pendapatan x-tra dengan menjual ice blended.. tiada lagi penipuan..klu nak share pendapat email adieq_yus@yahoo.com  
  11. Luniaz - Thu 3/Jun/2010 9:36am
    mmg pun..sy penah wat ni ngn fast advertise nila..xda pe pun yg sy dpt..jgn cpt percya..  
  12. Cikguwan83 - Thu 17/Jun/2010 3:01pm
    saya pun pernah kena tipooo. moral:jangan la masuk. kalu nak masuk gak, bersedialah untuk di tipooooo...  
  13. Abdul Halim Bin Ali - Sun 20/Jun/2010 1:05am
    saudar-saudari..kalau dah sempat bersemuka ngan orang-orang penipu mcm tue..ambik gambar muka dia...buat laporan polis...takut apa..nie masuk jenayah komersil. pi mampus ngan diorang yang perangai penipu mcm nie...  
  14. Abdul Halim Bin Ali - Sun 20/Jun/2010 1:09am
    mcm iklan kat atas juga...sama jugak penipu....saya tau company penipu nak cari jurutaip...fikirkan logik akal...kita yang nak keja...kita pulak yang kena bayar...kan bodoh mcm tue...dah saya katakan....ada temujanji ngan company penipu mcm tue..pegi je..lps tue 'snap' le mamat atau minah yang penipu tue..lps tue buat laporan polis....hmmm...  
  15. Wancupie - Fri 6/Aug/2010 2:54am
    Setuju 200%!!!program penipu...sy pon da tekena thun lepas..byr rm50..pastu lesap.wuwuwu...jgn trpedaya yer...buatla biz yg real hasil dr titik pluh sndiri.Peace...('',)  
  16. Aina Dina - Fri 5/Nov/2010 12:29am
    salam..dr tajuknya pun dh leh tau penipu besar..ade ke jd jurutaip gaji mcm ala2 pengurus tapi syarikat kecik la..mcm tu mai pakat2 la ramai duk umah menaip jer..tak yah g opis..xde la nak menghadap kesesakan lalu lintas..pastu menghadap muka bos g..jimat kos..ape jenis bisnes..keje nak menipu..tak selamat dunia n akhirat..beringat la..  
  17. Syahirah 2 - Wed 15/Dec/2010 4:04pm
    Hi, terlalu banyak scam sekarang nie...

    Lebih kurang 2 tahun yang lepas...

    Saya nk bekerja part time (sbb byk masa terluang selepas pkul 6ptg..bujang dan tggal seorg diri.)Lalu saya pn carik la iklan kerja kosong...Yang bole buat kerja selepas waktu opis... tgk ada kerja typist/data entry.. sy telefon dan phak mereka menyuruh saya ke office di Imbi Plaza untuk interview.

    Disebabkan jarak Office saya dan Imbi Plaza dekat, saya pun pergi semasa waktu lunch...

    Opis tu, mmg tak serupa opis... Ada 1 receptionist kat depan yang suruh isi borang dan kemudian bilik2...

    Bilik interview tersangat2 la menyedihkan... ada satu meja tp di atas meja itu ada majalah spt cleo dan remaja tapi tiada document2 kerja... tiada computer...


    saya secara professional, pegi memakai 3-piece suit dan membawa bersama sijil2 kelulusan dan resumer serta cover letter.. Malang sekali... Interviewer nyer terlalu kusut... Mmg dia memakai kemeja tp keadaan diri nya spt tidak terurus... Mata merah (spt org ambil bahan terlarang) dan mata asyik terpejam2 serta percakapan seperti conman...

    Semasa interview, kata nya, tugas saya adalah untuk memeriksa dan membetulkan kesilapan perkataan yang di tulis seperti contoh dalam kertas yang ditunjuk dan dihightlight kan seperti::
    absotlutely::patut tukar kpd absolutely....

    kerja nya mmg senang....pelajar sekolah pn boleh wat.....katanya, ramai pelajar2 di universiti yg buat kerja di situ....

    Kata org itu, company ini telah di beri tugasan untuk membuat checking dan typing untuk company besar (di outsource kan kerja ini daripada company besar (sy lupa) kpd company yg menginterview sy...

    Kata penginterview, bayaran diberikan berdasarkan jumlah helaian muka surat yg kita edit...

    Bg saya sgt lumayan... satu assignment mampu memberi kan 200rm-300rm kepada jurutype. dan selalu nya org yang membuat part time mampu menyiapkan lbh dari 5 assignment semggu... LUMAYAN kan.... ;-)  
  18. Syahirah 2 - Mon 20/Dec/2010 12:09pm
    (sambungan)

    Tp untuk bekerja kita harus mendaftar. Kos pendaftaran adalah lbh kurang 170rm (mgkin kurang atau lebih...sy daah lupa... tp mmg lbh dari 150rm....
    Saya bertanya kenapa kena ada kos pendaftaran.. Kata nya sbb harus berdaftar sbg jurutaip dahulu, baru boleh bg assignment...
    Sy berkata, kenapa tidak didaftarkan sahaja dahulu, kemudian beri 1 assignment.. bukan kah 1 assignment berjumlah 2-3 ratus.. nnt tolak ajelah payment sy dapat tu untuk bayar pendaftaran tu...
    Kata nya tak bole, sbb mereka tidak dibenarkan mengambil apa2 dari kita (habis duit yuran tu apa... duuhhhh.....)....

    Saya kata lah, bukan awak ambil apa2 komisyen pn, tapi ambil balik duit pendaftaran yang didahulukan...
    Kata nya lagi, pendaftaran tu, adalah termasuk dengan thumb drive yg akan diberi yg mengandungi informasi dan document assignment (ini pun poppycock... most of the people nowadays who knows how to operate computer has their own thumb drive..even secondary schoolers also has 1)...again saya ckp, saya sudah ada thumb drive, untuk apa lagi nak berikan thumb drive... katanyer risau akan terkene virus (lousy excuse lg la plak...bis tu, bila kite bukak file tu kat umah (lau pc kita ada virus), kena attack jugak file tu.....

    Ada byk lagi yg diperdebatkan oleh saya kerana cost pendaftaran yg harus didahulukan tu... tp tetap sama... alasan yg tak munasabah..
    Kata interviewer, dia akan hubungi miggu depan untuk mmberitahu saya berjaya atau tidak dalam mendapatkan kerja tersebut...

    ketika keluar dari bilik interview sy ada nampak 1 org yg bercakap dengan receptionist tunjukkan satu surat.. sambil berlalu, saya menjeling la... surat tu ada letterhead Tribunal Pengguna.... Dari pengalaman tersebut, saya dapat membuat beberapa inferens yang bole menyokong yang typist ni hanya la scam untuk mendapatkan wang semata2.. Tiada genuine business exist:

    1. kita datang untuk mencari kerja kerana memerlukan duit, tiada syarikat (yang genuine) yang mengambil wang sebelum pekerja mula bekerja... selalu nya, jika nak hold deposit seperti deposit uniform kerja utk pastikan baju dipulangkan jika berhenti kerja, adalah melalui potongan gaji, dan dipulangkan setelah pekerja memulangkan baju setelah berhenti kerja)....

    2. segala cost sepatutnya di tanggung oleh syarikat (yg genuine), untuk memastikan mereka mempunyai manpower/pekerja. cth: cost training yg tidak mengenerate wang kepada syarikat pn masih ditanggung pihak syarikat kerana mahukan pekerja mahir dalam operasi syarikat.

    3.upah untuk satu assignment sangatla banyak (sehingga menimbulkan keraguan yg melebihi logic akal)... mari kita buat maths

    kite gunakan min yer, assumekan
    1 assgmt = rm250
    jika buat part time 5 asgmt semggu, sbln ada 20 asgmt (4 mggu x 5asgmt)
    20 asgmt x rm250 = rm5000
    (jika betul la, baik sy resign kerja saya di instituti kewangan dan buat kerja typist secara full time, menyesal belajar bersusah payah, bertahun2 gj lagi sikit dari jd typist part time ;-))
    kalau saya diberi peluang untuk dapat outsource project ni, saya tidak lah sebodoh itu untuk bg 1 assigmnt kpd org dgn upah 200-300rm.. baik saya hire 20 org typist secara contract, beri gaji seorang rm1000... dan suruh mereka bekerja 9pagi-6ptg untuk siapkan asgmt tersebut (dengan target 4 asgmt sehari, ok sgt la tu, 2 pagi, 2 ptg kan)....

    jd total cost = 20 org x rm1000 = rm20000
    sewa pejabat rumah kedai =rm1000
    bil letrik = rm500
    BARU rm21,500 untuk 1600 asgmt (1600 asgmt kalau diberi 250rm, company akan mengalami cost sbyk 400000)

    bukan ker, dia akan dapat lbihan 378,500rm selain dari keuntungan sebenar.....

    Kalau nak setup opis perlukan computer meja dan kerusi serta alat tulis... cost nyer mgkin dalam :
    computer : 20 x 2500rm= rm 50000
    meja dan kerusi : 20 x rm1500= rm
    30000
    lain2 cost : 30 ribu...

    jumlah cost :rm110,000

    masih lagi ada rm268,500 selain dari nilai sebenar setiap assignment....

    4. pasti semua nak jadi typist, termasuk doctor, lawyer dan engineer kerana typist lebih byk dan lumayan upah dari kerja2 lain... betul tak  
Page 1   (Total 18 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2728)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (214)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (248)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (547)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1254)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (675)
Bisnes Minuman (1461)
Bisnes Pasar Malam (1969)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (682)
Bisnes Perabot (853)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1107)
Bisnes Restoran (3327)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (660)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (818)
Bisnes Untuk Dijual (3316)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1770)
Diskusi Bisnes (1961)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (719)
Expo Karnival Tapak Niaga (6462)
Forex Malaysia (1878)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (710)
Hiasan Taman (241)
Hotel Resort Homestay (1007)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1726)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1981)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (435)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3832)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1843)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4994)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4804)
Kerja Kemahiran (1953)
Kerja Kosong (11759)
Kerja Praktikal (2057)
Kerja Sales (2273)
Kerja Sambilan (6314)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (479)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2055)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2815)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3681)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (267)
Mesin Industri (511)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1200)
Pakej Perniagaan (891)
Pasar Basah (1458)
Pekerja Asing (1231)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1852)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (648)
Pembekal Kerepek (1098)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (595)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (605)
Pemborong Bundle (864)
Pemborong Cadar Dan Tilam (453)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (773)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1655)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4206)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3519)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2787)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (952)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (599)
Pengedar Produk Kecantikan (2627)
Pengedar Produk Kesihatan (2996)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (721)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (436)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (607)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1317)
Program Consignment (2011)
Program Dropship (6735)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1541)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1312)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4282)
Rumah Untuk Dijual (3732)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2558)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1096)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (639)
Tanah Untuk Dijual (4842)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (668)
Tempahan Katering (2146)
Tempahan Kek Dan Coklat (2143)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1745)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1685)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1093)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2308)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1352)