Jom Kongsi Info Untuk Panduan Orang Yang Nak Buat Personal Loan
Missseptember - Wed 19/Dec/2012 10:18am [Last Comment]
Jom ahli forumer yg penah terkena or rakan2 ahli forumer yg penah terkena..kite kongsi maklumat...ni psal agent2 yg kononnye bole uruskan personal loan..janji2 manis ditabur..konon loan tkde masalh..tp at last hampeh..so sini Miss sertakan nama & info agent sampah yg bijak menipu..so hati2 dgn org ni ..jgn sampai dia tipu org lain pulak...

Nama : Cheong Hooi Seng
Phone No: 0122605980
Loan di uruskan : Agro Bank
Upfront req : 2.5k
Maybank # : 114197205877

Niche: Pinjaman Peribadi | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
3 Dec 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Humaira 2 - Wed 19/Dec/2012 11:57am
    Panduan/tips

    - say no bila agen tu kata nak upfront walaupun rm5.

    -jika dia cakap '' kami boleh tolong adjust document anda'' >> JANGAN ambil risiko kalau kantoi anda memenangi pakej percutian di PENJARA. Sb bank ada hak untuk report polis

    -jika agent tu ckp ''kami boleh collect document-JANGAN ambil risiko untuk jumpa tepi2 longkang ke,kedai mamak ke sebab kalau boleh jumpa di rumah dia or pejabat senang apa2 jadi bole serbu sana

    - Jika dia start ckp guna ayat2 ''insyallah,sy boleh tolong'' atau nama sy HAJI JEBON Bin AYAM pleaseeeeeee jgn terpedaya dengan title haji-modus operandi mereka suka guna nama tuhan dan pangkat untuk yakin kan kita.

    -kaji pakej/syarat yg di tawar jika yg di offer tu cam sewel je syarat2nya angkat kaki blah jangan buang masa jangan buta hati dengan amount2 besar yg d tawar.

    - Jika nak wat loan jugak,JIKA belom blacklist rajin2 hayun kaki pergi bank biar basah ketiak panjat bank mintak loan asalkan jangan basah pp menangis kuar air mata sbb kena tipu coz pakai agen/org tengah..

    : ) harap sedikit panduan / tips ne dpt membantu semua yg membaca.. amin aminn..  
  2. Ekyn 6 - Wed 19/Dec/2012 5:10pm
    saya penah keje bank dolu2..
    ape yg sy tahu..kalo anda ade cris..masih bole lg wat rayuan dgn bank..sediakan dokumen lengkap..kalo leh..bg extra..tp kalo ctos..mmg xleh tlg..semua bank pon xkan bg lepas..coz sume bank di malaysia ni follow bank negara nyer sistem..if nama under ctos, dlm bank negara dah keluar, mane2 bank pon xkan bg kelulusan kecuali keje gomen..dorang ade kelebihan ckit...so, kalo korang dah tau korang ctos..jgn percaya kat mane2 pihak yg ngaku kenal org bank bagai..semua dusta belaka:)  
  3. George Boros - Wed 19/Dec/2012 5:33pm
    Salam semua...sonang je...kita sume kan ada akal dan gi sekolah...apa salahnya kalau pasal loan ni elok gi sendiri atau gi langsung kat tempat pinjaman tu...tak yah cari agen...kena ingat kalau dan blacklist tu memang takkan lepas dapat pinjam dr bank...kalau pinjaman berlesen tu gerenti boleh dapat...tu pon kena scan dulu...

    anda kena lah lebih pandai dr org2 ni...kalau dorang paksa mintak half front u cakap je nanti tolak je bila pinjaman dah dapat...kalau betul boleh lepas mesti dorang ok punya...hanya sekadar pandangan sy je...

    lagi baik kalau jgn pinjam...pinjam je dgn sedara2 atau kawan2...dgn syarat mesti bayar...atau jual atau gadai apa yg anda ada...kalau dah masuk bab2 pinjam dgn suatu badan ni kang lg tambah masalah  
  4. Eina 31 - Thu 20/Dec/2012 1:38pm
    Ekyn 6 - sy da amik report cris dr bank negara Tp sy xreti lak nk tgk report tu..cmne eik kite nk tau kite nih cris ke ctos? Sbb kat report tu xde tulis pape pun...  
  5. Veera - Thu 20/Dec/2012 1:39pm
    Good info from Humaira 2...  
  6. Pelangiindah2012 - Thu 20/Dec/2012 4:05pm
    g bank negara print detail sgala loan2 anda,klu ada ctos or pe2,better lupakan klu nk apply pe2 loan,settlekn dlu hutang2 yg tersngkut bwu nma anda akan clean.  
  7. Humaira 2 - Thu 20/Dec/2012 4:37pm
    Veera : ini sy share dari pemerhatian sy.

    George Boros : yes.. sy pemberi pinjaman pon fikir sama. Wlaupun mmg cris ctos kami masih bole beri pinjaman but pengguna kena bijak memilih. Takot sebab terdesak tanpa fikir panjang terbuat loan ngan ahlong plak..

    but loan apa pon kita buat please la rajin bayar balik n stop complaint org yg beri pinjaman tu mahal la ape la.. Patut fikir mahal ke tak sebelum wat loan patut fikir kemampuan diri sebelum kantoi tak bole bayar dan salahkan org lain..

    Beringat sesama kita : )..  
  8. Ila 193 - Fri 21/Dec/2012 11:11am
    Salam, Untuk makluman Bank Al-Rajhi, MBSB , Kuwait Finance dan Koperasi2 di Malaysia tidak mempunyai staff sendiri untuk menguruskan loan. Mereka akan melantik agent yang sah menguruskan loan mereka.
    Jadi harap jangan terkeliru apabila ada agent yang menawarkan pakej dari bank ini.
    Asalkan mereka tidak meminta upfront x ada masaalah jika anda submit dokumen pada mereka.
    apply dengan agent berdaftar lebih mudah kerana mereka bersedia membantu anda pada bila2 masa shja.
    Komisyen mereka hanya akan di bayar apabila loan telah lulus dan masuk kedalam akaun cust. kalau dah lulus pun tapi cust complain pada bank bank akan hold dulu comisyen agent untuk investigate.  
  9. Veera - Fri 21/Dec/2012 11:35am
    Cik Humaira...i ada email u and please check yea..dr vtr_ent@yahoo.com  
  10. Zack 184 - Fri 21/Dec/2012 6:21pm
    Dalam majallah.com, ada 2 jenis agen loan.Satu minta upfront dan 100% penipu.Yang satu lagi pulak tak minta upfront tapi lepas submit dokumen terus menghilang tak de berita. Berdasarkan semua kes penipuan ini,nama Agrobank digunakan jadi berhati-hatilah.  
  11. Kasihbonda - Fri 21/Dec/2012 10:30pm
    Bagi pengalaman saya di majalah.com ni terutama untuk iklan pinjaman peribadi anda perlulah berhati-hati. Ada yang buat iklan cukup menarik tapi lepas sms atau email tiada jawapan. Ada pula kata jangan risau semuanya settle tapi selepas tunggu berminggu-minggu kata loan reject.Ada juga yang minta upfront sehingga 25% jadi peminjam dapat berapa je.Jadi, kalau terdesak sangat pun perlu fikir banyak kali dan teliti. Jangan nanti menambah masalah.Berdoalah kepada Allah dan bersabar.InsyaAllah ada jalan penyelesaian yang lebih baik.  
  12. Humaira 2 - Mon 24/Dec/2012 10:40am
    Veera: statemnt bank dh dpt.. tunggu nak dpt jwnpan dari managemnt.. sabar sikit ye..anything i call u  
  13. Yusuf 18 - Tue 25/Dec/2012 6:24pm
    ada sesiapa boleh bantu pinjaman untuk tentera tak? taknk koperasi ten,tak nk kpat ....janji bank or koperasi, along tak mau  
  14. Sis Ulala - Thu 27/Dec/2012 4:33pm
    cik humaira,,,kt jb le mohon??? email detail...
    maniacs70@yahoo.com  
  15. Azhar 204 - Thu 31/Jan/2013 6:59pm
    servis edit dokumen.. 1 payslip RM50.00.. utk kerajaan dan swasta.. bank staement pon diterima dgn syarat bank statement yg ambil dari kaunter..

    email:
    syawal_85@ymail.com  
  16. Syafina - Thu 28/Feb/2013 4:47pm
    salam..saya nak bt pinjaman doc yg ada hanya ic n statement bank sahaja....sesapa yg boleh tolng...email fieyda89@gmail.com  
  17. Mad 3 - Sat 2/Mar/2013 2:22am
    memang org ni penipu pun dia dah sapu duit aku rm 4k .cuma aku x jumpa je sibangsat ni kalau jumpa aku nak wat dia berhenti jadi org .  
Page 1   (Total 17 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2813)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (224)
Bengkel Kereta (1503)
Bengkel Motosikal (252)
Bengkel Tayar (218)
Bisnes Air Mineral (372)
Bisnes Ais Krim (514)
Bisnes Aksesori Kereta (662)
Bisnes Broadband (1113)
Bisnes Burger (550)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (822)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1384)
Bisnes Ebook (1065)
Bisnes Handphone (1272)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (572)
Bisnes Ice Blended (711)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (181)
Bisnes Kitar Semula (507)
Bisnes Komputer (1503)
Bisnes Kurier Dan Logistik (691)
Bisnes Minuman (1486)
Bisnes Pasar Malam (2001)
Bisnes Pelancongan (554)
Bisnes Pengantin (698)
Bisnes Perabot (874)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1123)
Bisnes Restoran (3384)
Bisnes Roti Dan Bakeri (723)
Bisnes Salun Rambut (372)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (385)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (676)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (839)
Bisnes Untuk Dijual (3410)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (331)
Dewasa 18sx (1798)
Diskusi Bisnes (1984)
Diskusi Laporan Polis (1)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6616)
Forex Malaysia (1935)
Haiwan Peliharaan (475)
Haji Dan Umrah (469)
Hiasan Dalaman (725)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1028)
Iklan Tv Radio Media Massa (228)
Import Dan Eksport (335)
Ingin Berniaga (2836)
Insurans Dan Takaful (1764)
Insurans Roadtax Kereta (348)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1996)
Kedai Emas (458)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2551)
Kedai Hardware (440)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3945)
Kedai Kamera Dan Camcorder (348)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1894)
Kedai Sewa (1652)
Kereta Baru (1642)
Kereta Terpakai (5049)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4967)
Kerja Kemahiran (2013)
Kerja Kosong (12116)
Kerja Praktikal (2175)
Kerja Sales (2332)
Kerja Sambilan (6449)
Konsultan Peguam (158)
Konsultan Perniagaan (465)
Kontrak Swasta (299)
Kontrak Tender Kerajaan (463)
Kontraktor Balak Dan Kayu (485)
Kontraktor Jurutera (576)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (228)
Kontraktor Minyak Dan Gas (689)
Kontraktor Pasir (411)
Kontraktor Pembinaan (2092)
Kontraktor Perlombongan (322)
Kursus Dan Seminar (2863)
Kursus Kecantikan (696)
Kursus Makanan (672)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1628)
Mencari Pelabur (3725)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (522)
Mesin Jahit (389)
Mesin Proses Makanan (581)
Pakej Pelancongan (2646)
Pakej Perkahwinan (1218)
Pakej Perniagaan (903)
Pasar Basah (1481)
Pekerja Asing (1267)
Pelaburan Saham Unit Trust (967)
Pembantu Rumah Asing (1895)
Pembekal Barang Runcit (1591)
Pembekal Beras (116)
Pembekal Buah-buahan (491)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (659)
Pembekal Kerepek (1117)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (245)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (617)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1199)
Pemborong Batik Dan Sutera (354)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (876)
Pemborong Cadar Dan Tilam (464)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (709)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (779)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1690)
Pemborong Pakaian Lelaki (1141)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4292)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3571)
Pemborong Tuala (204)
Pemborong Tudung (2829)
Pembuat Papan Tanda Iklan (287)
Pembuat Plastik Kotak Botol (803)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (487)
Pendaftaran Syarikat (508)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (958)
Pengedar Bahan Pencuci (729)
Pengedar Buku Dan Majalah (603)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1564)
Pengedar Permainan Kanak2 (609)
Pengedar Produk Kecantikan (2651)
Pengedar Produk Kesihatan (3044)
Pengurus Majlis (602)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (741)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (698)
Penternak Kambing (293)
Penternak Lembu (395)
Penternak Udang (198)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (739)
Peralatan Sukan (551)
Perisian Komputer (579)
Perkakas Dapur (629)
Perkakas Elektrik (449)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1546)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (397)
Pinjaman Kereta (629)
Pinjaman Peribadi (10850)
Pinjaman Perniagaan (1859)
Produk Dari China (548)
Produk Sejuk Beku (1350)
Program Consignment (2038)
Program Dropship (6877)
Pusat Bahasa (366)
Pusat Jagaan Bayi (1598)
Pusat Latihan (659)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (535)
Pusat Pendidikan Tinggi (531)
Pusat Rawatan (373)
Pusat Tadika Dan Taska (1360)
Pusat Tuisyen (1089)
Rancangan Perniagaan (567)
Rawatan Alternatif (299)
Rumah Sewa (4367)
Rumah Untuk Dijual (3800)
Servis Freelance (1134)
Servis Keselamatan (733)
Servis Pembersihan (849)
Servis Pengedaran Risalah (471)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (587)
Sewa Kereta Teksi Limo (1860)
Sewa Lori (2609)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (258)
Studio Fotografi (915)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (133)
Studio Model Penyanyi Pelakon (758)
Studio Muzik (487)
Sukan Beladiri (118)
Sukan Berkumpulan (237)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (654)
Tanah Untuk Dijual (4943)
Tempahan Biskut Dan Tart (2170)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2189)
Tempahan Kek Dan Coklat (2174)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (179)
Tempahan Kuih Muih (1768)
Tempahan Minuman Dan Dessert (470)
Tempahan Nasi Lemak (531)
Tempahan Roti (377)
Terminal Bayaran (193)
Ubahsuai Pejabat (654)
Ubahsuai Rumah (1717)
Urut Tradisional (818)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (408)
Usahawan Tani (1106)
Vending Machine (388)
Voucher Dan Tiket (252)
Web Design Malaysia (2329)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1390)