Search Majalah.com
Johor Bahru - Banyak Rumah untuk di Jual
Che Mat 3 @ Jb Hartanah - Sun 16/Jan/2011 5:06pm [Last Comment]
"Harga rumah semakin hari semakin mahal, Jangan terus menyewa"

Miliki rumah Idaman dengan
-Tanpa Deposit/ Booking Fee
-Pinjaman 100%
-Bulanan serendah RM475*
-Pengeluran KWSP
-Lokasi yang boleh dipilih
-Rumah sedia diduduki
-BLACKLIST LAYAK*

Jb/Skudai/Senai/Kulai/Plentong/Masai/Pasir Gudang/Ulu Tiram


Call : 010-7169209/017-7881051 (Che Mat-Primaland)
- Kami bantu anda yang gagal pinjaman perumahan setelah di blacklist oleh bank. InsyaAllah..

Niche: Rumah Untuk Dijual
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Amani Aufa - Mon 17/Jan/2011 9:40pm
    Area Kulaijaya ..Dekat lagendaputra punya area ada? under IOI property..kalau ada email saya ok..

    aznizan_ar@yahoo.com  
  2. Che Mat 3 - Tue 18/Jan/2011 1:54pm
    amani, sila check email untuk maklumat rumah utk dijual. hubungi saya atau tinggalkan no hp untuk maklumat lebih lanjut. Promosi percuma lampu dan kipas untuk ruang tamu, percuma cat mengikut warna pilihan.  
  3. Sarra - Tue 18/Jan/2011 4:55pm
    boleh berikan saya juga maklumat area rumah untuk dijual,

    sarra.riz2010@yahoo.com  
  4. Che Mat 3 - Wed 19/Jan/2011 9:13am
    Sara, saya akan emailkan lokasi rumah2 untuk dijual. banyak stock yang ada setakat ini untuk harga RM100K keatas, terrace single and double story...memang berbaloi2 kalau rumah dah siap renovation then monthly sekitar RM500  
  5. Helmy Harry Bin Ibrahim - Wed 19/Jan/2011 11:56am
    che mat...email kan info kat saya jugakkkkk...saya nak cari rumah utk pelaburan...elmie168@hotmail.com  
  6. Sarra - Wed 19/Jan/2011 1:00pm
    cm menarik je ni...
    email kn saye secepat yg mungkin ye che mat  
  7. Che Mat 3 - Wed 19/Jan/2011 2:10pm
    no problem..cik sarra and helmy. will drop an email to you  
  8. Che Mat 3 - Wed 19/Jan/2011 2:52pm
    helmy, kalau nak buat pelaburan untuk sewa ..elok pilih kat persekitaran kolej/universiti seperti Taman Universiti Skudai atau persekitran industri di P.gudang, ulu tiram, senai dan kulai. Owner biasa sewakan RM500-600 untuk 3 bilik. Some owner charge ikut kepala seorang RM150 sebulan siap api/air..biasanya for student u. Masa zaman i student dulu satu rumah sumbat 10 orang , RM150x10 = RM1500..kaya2 tuan rumah, bayar rumah paling2 around RM600 sebulan..  
  9. Afiti - Wed 19/Jan/2011 11:00pm
    sya mcari rumah di BBu...tlg emailkn sya gambar rumah klu ada yea..tank U  
  10. Fauzie - Thu 20/Jan/2011 10:49am
    rumah area skudai.. email me please.. bajet RM100k-RM130k. SS or DS..

    fbfauzie@gmail.com  
  11. Che Mat 3 - Thu 20/Jan/2011 11:58am
    afiti, rumah di BBU saya x ambik coz lease hold. Kalau nak dkt dgn town taman molek atau desa harmoni pun ok, harga sekitar RM100-130K  
  12. Che Mat 3 - Thu 20/Jan/2011 6:29pm
    afiti, rumah di BBU biasanya mahal2 sbb kawasan strategik. ada satu rumah corner lot rega RM450K keluasan 3038 sq.ft. 4 bilik 3 blk air , freehold kalau minat saya boleh emailkan gambar?  
  13. Shila - Sun 23/Jan/2011 12:36pm
    Afiti: sy ada sebuah rumah setingkat 3 bilik 2 bilik air di BBU.. berminat email sy di shilin1080@yahoo.com.my  
  14. Lieya1979 - Tue 25/Jan/2011 2:36pm
    saya cari rumah corner lot di kawasan kota masai, pasir gudang. klu ada tlg email.  
  15. Che Mat 3 - Wed 26/Jan/2011 5:24pm
    Parit Raja Batu Pahat, Rumah Teres setingkat nak dijual, 3 bilik 2 bilk air. Rumah cantik, owner cukup jaga. Berdekatan dgn Universiti tun Hussein Onn. Kawasan pelaburan strategik  
  16. Che Mat 3 - Wed 26/Jan/2011 5:59pm
    Bandar Baru Uda (BBU) rumah nak jual, double storey, standard unit 4 bilik 3 bilik air, lease hold, Price RM235K. Berminat pls email ssaid_primaland@yahoo.com  
  17. Azrulhizam - Thu 27/Jan/2011 11:45am
    che mat, rumah kat muar boleh tolong jual?  
  18. Che Mat 3 - Thu 27/Jan/2011 11:50am
    azrulhizam, boleh..email saya detail property and berapa nak jual..  
  19. Che Mat 3 - Thu 27/Jan/2011 11:53am
    Lieya1979, berapa budget anda untuk rumah corner lot?  
  20. Aszura 2 - Wed 2/Feb/2011 4:43pm
    Che Mat
    Please send kat email sy maklumat berkaitan rumah sekitar pasir gudang yea.
    aszrun08@gmail.com
    Thanks.  
  21. Che Mat 3 - Tue 8/Feb/2011 9:25am
    Aszura, saya dah emailkan maklumat atau layari website saya http://jbhartanah.weebly.com  
  22. Hanina 3 - Mon 8/Aug/2011 8:00am
    rumah di bbu, corner lot ade tak?plez emel...tq  
  23. Liza 173 - Fri 7/Oct/2011 2:26pm
    sy nk cari umah area BBU & perling.
    kalo bole harga belom 100k. tq  
  24. Siti Maizura - Tue 11/Oct/2011 5:17pm
    che Mat,
    tolong email kan saya senarai rumah untuk wat aset.saya cari di area tmn u,tampoi, bbu dan yg berdekatan utk disewakan.budget dlm 100k-120k  
  25. Lyn 23 - Thu 13/Oct/2011 9:56am
    salam che mat mohon send kan sy info rmh corner lot utk dijual di area taman kota masi jln duku @ ciku (kos rendah). klu ada rmh lot tgh yg dah di rennovate n nak jual pun xapa..norelyn8183@yahoo.com  
  26. Hanisah 6 - Mon 12/Dec/2011 5:33pm
    area pulaia perdana cornet lot ada tak
    esahanis@yahoo.com  
  27. Idaura - Wed 25/Jan/2012 1:01am
    salam che mat..saya berminat dengan rumah teres setingkat kat paritraja...taman apa ye..berapa nak jual..boleh pergi tengok dulu  
  28. Yanz 19 - Tue 14/Feb/2012 2:05pm
    salam che mat.
    boleh emel info rumah untuk dijual sekitar pt raja dan batu pahat..tq.  
  29. Iris 5 - Sat 3/Mar/2012 5:40pm
    ada lg x rumah di parit raja

    iris.eshop2011@gmail.com  
  30. Nurul Shaidatul - Thu 17/May/2012 10:49am
    salam che mat.
    boleh emel info rumah untuk dijual sekitar pt raja dan batu pahat..thanks
    saya berminat nak beli rumah di situ  
  31. Nurul Aziera - Wed 23/May/2012 3:32pm
    Mr. che mat boleh email sy, untuk maklumat rumah utk dijual di area Jb/Skudai/Senai/Kulai/Plentong/Masai/Pasir Gudang/Ulu Tiram

    sy berminat atau hubungi 0197948470

    reply me ASAP tq :)  
  32. Nurul Aziera - Wed 23/May/2012 3:36pm
    email sy di nurul_aziera89@yahoo.com  
  33. Nora 248 - Tue 21/Aug/2012 9:15pm
    Assalamualaikum Che Mat, boleh tak emailkan saya rumah teres setingkat atau 2 tingkat corner lot yang ada dalam stok Che Mat di Johor.

    email saya norah0340@gmail.com

    Terima kasih.  
  34. Azilla 3 - Tue 28/Aug/2012 12:12pm
    Ada rumah DS 20x70 4B+3BA di Taman 1) Pulai Utama DS. Built up lebih 2100ka p. Fully extended + corniche+kitchen cabinet+extend dapur basah+ awning luar rumah+tiles luar rumah+ fully grill + 2 lampu chandelliar. 3min jalan kaki ke U Mall + 3 min naik kenderaan ke surau taman pulai utama.
    2) Taman Universiti Skudai SS 3B + 1, @ Bilik air. Simen tukar kepada tiles + fully grill + extended wet kitchen. 2 min jalan kaki ke masjid taman universiti+ 2 min jalan kaki ke pasar malam + 4 minit naik kenderaan ke sekolah rendah dan menengah. Owner nak berhijrah. Tel Kak Nora di 012-70708489. Serius buyer sahaja. Pada 29 Ogos nak tengok rumah saya ada di JB dari jam 12.30pm-2.30pm.  
  35. Abdul Malik Bin Mohd Yassin - Tue 11/Sep/2012 10:42am
    Assalam Che Mat, rumah corner lot di Muar...boleh tolong jualkan?  
  36. Syahbil - Fri 14/Sep/2012 11:38pm
    tahukan anda..kita hanya bayar 10% dari harga pokok rumah dan 90% keuntungan bank..kami ada cara untuk jimatkan interest anda 30%-80%..terbukti dan berkesan..kelulusan dari bank negara..call syahman 011 1512 5212..bagi pinjaman rumah/tanah/kedai  
  37. Mrhairul83 - Fri 28/Sep/2012 3:28pm
    nak jual rumah di taman desa paya mengkuang, gelang patah, 3bilik 2bilik air. rm130k. dkt dgn legoland, icq, ptp.  
  38. Faeza 4 - Thu 11/Oct/2012 3:58am
    call no ni 019 6061011 muhammad jika ingin mencari rumah lelong atau sub sale. ni abg sy. sebot je nme faeza  
  39. Yuha 3 - Tue 27/Nov/2012 9:00am
    ader lg x rumah yang boleh dibeli sekitar area HSIJB , lokasi area desa cermerlang ke taman daya .
    RM100K - RM160K
    email meya_oscar@yahoo.com  
  40. Helmi 103 - Tue 25/Dec/2012 1:00am
    salam che mat boleh berikan saya maklumat rumah untuk dijual area pasir gudang...

    helmi_devils@yahoo.com  
  41. Slmajalah - Wed 26/Dec/2012 9:47pm
    ade rumah area perling @ bukit indah yang murah2 tak???  
  42. Anis 218 - Mon 7/Jan/2013 1:56pm
    Ada tak rumah nak dijual sekitar gelang patah...bajet bawah 100K.TQ

    email ke nisa2211@yahoo.com  
  43. Suffian 8 - Tue 15/Jan/2013 9:42am
    saya mencari rumah di kawasan senai or bandar putra..emailkan kalau ada maklumat putera_in@yahoo.co.uk  
  44. Fitriah 4 - Sun 3/Feb/2013 10:20pm
    salam sejahtera, saya mencri rumah area gelang patah- taman nusantara.. emailkn saya kalau ade maklumat ye..thanks a lot..

    email: fitriaza86@yahoo.com  
  45. Haslinda 31 - Sat 23/Feb/2013 1:03pm
    Salam..che mat...boleh tolong cari kn rumah untuk dijual di bandar baru uda...budget saya dlm 100k - 150 k..tq  
  46. Kamariah 14 - Mon 4/Mar/2013 3:09pm
    Salam che mat,sy nak cr rumah area johr jaya..kalau de email dkt sy k.Kamarieyah_Tan@yahoo.com  
  47. Erin 54 - Wed 6/Mar/2013 9:07am
    salam che mat, sy nk carik rumah bawah 100k. klaw ade email sy chomeygurl@yahoo.com. Tenkiu.  
  48. Naim 97 - Mon 15/Apr/2013 10:34pm
    salam che mat. saya mencari rumah dikawasan gelang patah dan sekitarnya.. boleh emailkan sy detailnya x..? tq  
  49. Nuradibah - Sat 27/Apr/2013 12:15pm
    Assalam che mat. Sy mc.ari rumah disekitar plentong or permas utk dibeli,harga rm100k_150k. Sila email info ke caprinz_deeb@yahoo.com  
  50. Deco - Tue 21/May/2013 8:44am
    Salam, bole berikan rumah untuk di jual area Seri alam / masai / pasir gudang / plentong / permas?  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 67 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2886)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (232)
Bengkel Kereta (1520)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (829)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1288)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (583)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (296)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (705)
Bisnes Minuman (1506)
Bisnes Pasar Malam (2031)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (896)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3459)
Bisnes Roti Dan Bakeri (731)
Bisnes Salun Rambut (377)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3480)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (337)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (759)
Expo Karnival Tapak Niaga (6738)
Forex Malaysia (1981)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (476)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1054)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (338)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1793)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2017)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2576)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (703)
Kedai Jahit (4039)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1940)
Kedai Sewa (1677)
Kereta Baru (1677)
Kereta Terpakai (5106)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5156)
Kerja Kemahiran (2059)
Kerja Kosong (12523)
Kerja Praktikal (2269)
Kerja Sales (2388)
Kerja Sambilan (6559)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (309)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (422)
Kontraktor Pembinaan (2121)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2918)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1650)
Mencari Pelabur (3781)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (530)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2677)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (919)
Pasar Basah (1506)
Pekerja Asing (1295)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1925)
Pembekal Barang Runcit (1606)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (666)
Pembekal Kerepek (1132)
Pembekal Keropok (467)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (629)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (724)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (787)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1707)
Pemborong Pakaian Lelaki (1147)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4350)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2862)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (738)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1587)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3082)
Pengurus Majlis (613)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (204)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (560)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (643)
Pinjaman Peribadi (11093)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2066)
Program Dropship (7044)
Pusat Bahasa (374)
Pusat Jagaan Bayi (1658)
Pusat Latihan (674)
Pusat Memandu (128)
Pusat Mengaji Agama (555)
Pusat Pendidikan Tinggi (548)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1434)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4445)
Rumah Untuk Dijual (3888)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (875)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (59)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (497)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (669)
Tanah Untuk Dijual (5027)
Tempahan Biskut Dan Tart (2180)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2229)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1779)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (669)
Ubahsuai Rumah (1747)
Urut Tradisional (842)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (418)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2354)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1437)