Search Majalah.com
Ingin Pendapat & Idea Tentang Promosi N Pemasaran Makanan Ringan
Angah 19 - Mon 14/Jan/2013 2:25pm [Last Comment]
Assalamualaikum,

Saya mempunyai perindustrian kecil makanan ringan. Setakat ini saya cuma mengedar secara kecil-kecilan.

Disini saya ingin minta pendapat, bagaimana ingin perbesarkan pasaran makanan ringan sama ada dari segi semua aspek.

Ingin & memohon pendapat warga.

**Jika ada yang sudah berjaya & Jutawan, Saya harap dapat memjadi anak murid dari usahawan yang berjaya iaitu MENTOR & MENTEE.

Sekian.

Niche: Diskusi Bisnes
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Angah 19 - Mon 14/Jan/2013 4:16pm
    kepada sesiapa yang ada pemdapat sila la utarakan.... terima kasih.  
  2. Amer Ghazz - Thu 17/Jan/2013 5:52pm
    assamualaikum teman -teman budiman disini saya ingin mendapatkan sedikit info bagaimana hendak memulakan perniagaan
    makanan ringan dengan lebih meluas . jika anda sudi memberi pendapat kepada saya . sila emailkan ke amer.ghazz@yahoo.com . terima kasih :)  
  3. Tekuniaga - Thu 17/Jan/2013 10:05pm
    Packaging dan Marketing berkualiti pasti boleh pergi...  
  4. Sha 77 - Tue 22/Jan/2013 12:21pm
    Salam, untuk pergi semua aspek, hmmm
    1. Aspek Pasaran.
    Kedai runcit, pasaraya atau kedai 24jam. Bawa produk ke tempat2 diatas bersama surat covering jumpa pegawai yang berkaitan.
    2. Aspek Pembungkusan
    Bungkusan produk mesti kreatif menarik perhatian pembeli.
    3. Aspek Pengeluar Min dan Mak Produk
    Kapasiti pengeluaran yang kilang anda boleh keluarkan min dan maksima mengikut pemintaan.
    4. Aspek Modal
    Macamana pun akhirnya akan sampai ke modal jugak.
    5. Atau pun cuba check out dengan FAMA samada FAMA boleh menjadi distributor bagi produk sudara. Maknanya supply pada FAMA dan FAMA akan supply pada peniaga yg berminat nak ambil produk saudara.

    Saya bagi dlm bentuk point kalau nak tahu lebih lanjut hubungi saya. ashahrim@gmail.com  
  5. Surie S - Wed 23/Jan/2013 11:31am
    Mentor Anda:

    http://www.mysuccessmentor.com  
  6. Aposup - Wed 23/Jan/2013 10:23pm
    saya adalah distributor utk pembekal pelbagai sup, biskut munchies, pencuci harimau kuat, livita, air upin & ipin,boboboy,laboos mineral water dan cocal cola.kalau tuan berminat boleh sms saya utk memasarkan produk tuan.tq.

    semua dihantar ke supermarket,tesco,mydin dan kedai runcit diseluruh malaysia .

    tel:011.2626.1772  
  7. Aswad Haykal bin Mohd Isa - Fri 25/Jan/2013 2:18am
    Pemasaran ek? Pegi belajar dengan mentor pemasaran Dr. Azizan Osman melalui seminar marketing power.  
  8. Ibu Tekstile - Sat 26/Jan/2013 4:09am
    Apa contoh makanan ringannya?

    Boleh buka-buka booth di event-event dan masuk pusat pengajian seperti sekolah dan universiti.  
  9. Angah 19 - Sun 27/Jan/2013 4:40pm
    Aswad Haykal : Saya dah pergi program Dr Azizan tp yang basic je. yag Advance belom lagi.

    Ibu Tekstile : Saya Jual Mini Karipap, Mini Popiah (Dua2 inti Serunding) & Kerepek Gunting.

    Kami memang mempunyai bengkel sendiri (Kilang kecil)  
  10. Aswad Haykal bin Mohd Isa - Mon 28/Jan/2013 8:08am
    bagus. bagus.  
  11. Mahal Kita Sna - Thu 31/Jan/2013 9:49am
    Sekiranya anda ingin mengetahui cara strategi pemasaran yang bagus, anda boleh menghubungi Pn. Azie 0105018489 untuk mengetahui lebih lanjut.  
  12. Pharmastokis - Sun 3/Feb/2013 6:58pm
    Syarikat BERJAYA GROUP membuka peluang Kepada individu yang berminat untuk
    membuka farmasi/kedai sendiri. Pihak syarikat akan membiayai hampir 99% kos
    untuk kedai anda, termasuk sewa, barang2, bil2 dll (anggaran kos RM1.2Juta).
    Anda cuma perlu bemodalkan RM5100 sahaja. (Pendaftaran & EV/Lesen Fraincais).

    Cepat selagi kuota masih ada!!

    Untuk Maklumat lanjut & terperinci
    Tel : 010-3622032 (Ran)
    Email : pharmastokis@gmail.com  
  13. Ipoh Kacang Putih - Mon 4/Feb/2013 2:01pm
    Jom Niaga Ipoh Kacang putih (Makanan Ringan Malaysia yang Berkhasiat, Popular, Halal, Rangum, Rasa Traditional dan Sedap !

    Produk Jualan / Produk Tambahan Jualan yang Menguntungkan

    PROMOSI! DISKAUN! BORONG! Repack Services! Kos Penghantaran PERCUMA!

    Tiada MSG - tiada pewarna - tiada pengawet - tiada ajinamoto - tiada rasa mesin - tiada rasa tepung mentah

    Ingin Berniaga? Perayaan? Parti? Sambutan? Hantaran? Door Gift?

    Niaga boleh dimana-mana (Restaurant, Pasar Malam, Gerai, booth jualan, Kedai, Kilang, Sekolah, Kolej, Universiti, Pasaraya, Pub)

    Harga Jualan Kacang putih Di Tesco adalah RM 3 / 120g

    Harga Jualan yang disyorkan adalah RM 2.50 / 120g

    Keuntungan (+ -) :-
    ---> RM 295 / 30kg , RM 512 / 50kg , RM 1038 / 100kg ,
    RM 1575 / 150kg

    Min Order : 30kg

    -----> Hanya 5% perlu dijelaskan untuk "Confirm Order"
    Baki 95% adalah semasa Penghantaran

    Sila Layari www.bisnismalaysia.blogspot.com
    (Harga dan senarai Gambar kacang putih)

    Berminat, sila Email ke ipohkacangputih@yahoo.com

    (Nama, Lokasi, Order & Kuantiti yang diperlukan dan Nombor handphone secepat mungkin)

    Permintaan anda akan dijawab secepat yang boleh.


    Terima Kasih!  
  14. Hafizuddin 7 - Wed 13/Feb/2013 9:15am
    Angah 19 dll-jika anda ingin khidmat nasihat serta latihan dalam aspek pemasaran dan jualan samada pasaran domestik dan antarabangsa, boleh contact saya di hafizuddin.ab@gmail.com. Saya adalah seorang usahawan yang membantu IKS khususnya industri makanan dan minuman.  
  15. Ukhwah - Wed 13/Feb/2013 12:59pm
    sambil2 tu bleh sama2 jana wang

    http://www.rm20segera.com/?r=UKHWAH13  
  16. Airist Management Resources - Thu 14/Feb/2013 12:26pm
    Salam...

    semuanya bermula dgn penjenamaan...

    dan akan diikuti oleh strategi pemasaran dan pengiklanan...

    aspek pengurusan akan memainkan memacu setelah syarikat mempunyai target pasaran ...

    khidmat perundingan pemasaran dan perniagaan boleh diberikan..

    sila email detail apa yg tuan dah usahakan... airistmr@gmail.com  
  17. Md Azhan Bin Mohd Idris - Sun 17/Mar/2013 9:06am
    Assalam Angah 19,

    Sebenarnya nak jadi jutawan bermula dengan perniagaan kecil-kecilan adalah tidak mustahil. Kita ambil contoh sperti Sendayu Tinggi dll yg bekerja keras serta kreatif dalam membina empayar perniagaan mereka.

    Salah satu elemen utama menggerakkan perniagaan kita adalah dengan memasarkan produk dengan cara yang berkesan.

    Mempunyai laman web (website) adalah cara yg terbaik masa kini tanpa perlu ke seluruh dunia untuk mempromosikan barangan anda (walaupun jual makanan ringan).

    Saya bersedia untuk membantu menghasilkan website permulaan yang simple. Gunakannya sebagai kaedah yang bijak dan terbaik untuk menyampaikan maklumat jualan dengan cara yg simple dan berkesan.

    Laman web saya: www.lamankretif.com
    azhanidris@yahoo.com  
  18. Wan Ibrahim - Wed 17/Apr/2013 3:12pm
    tumpang lalu...

    ini idea saya

    http://bit.ly/XLSrPA  
Page 1   (Total 18 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2330)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1370)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (193)
Bisnes Air Mineral (342)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (630)
Bisnes Broadband (980)
Bisnes Burger (509)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (724)
Bisnes Cyber Cafe (414)
Bisnes Dobi (1260)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1147)
Bisnes Hotel Dan Resort (490)
Bisnes Ice Blended (638)
Bisnes Jam Tangan (256)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1386)
Bisnes Kurier Dan Logistik (591)
Bisnes Minuman (1305)
Bisnes Pasar Malam (1732)
Bisnes Pelancongan (464)
Bisnes Perabot (744)
Bisnes Prepaid Dan Reload (970)
Bisnes Restoran (2925)
Bisnes Roti Dan Bakeri (641)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2882)
Bisnes Waffle Dan Jagung (348)
Bisnes Western Food (270)
Dewasa 18sx (1613)
Diskusi Bisnes (1799)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5473)
Forex Malaysia (1615)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (636)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (904)
Iklan Tv Radio Media Massa (192)
Import Dan Eksport (291)
Ingin Berniaga (2642)
Insurans Dan Takaful (1535)
Insurans Roadtax Kereta (303)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1854)
Kedai Emas (407)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2324)
Kedai Hardware (455)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3328)
Kedai Kamera Dan Camcorder (314)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (316)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1584)
Kedai Sewa (1505)
Kereta Baru (1397)
Kereta Terpakai (4454)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3884)
Kerja Kemahiran (1648)
Kerja Kosong (9608)
Kerja Praktikal (1580)
Kerja Sales (1859)
Kerja Sambilan (5404)
Konsultan Perniagaan (389)
Kontrak Swasta (246)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (436)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (601)
Kontraktor Pasir (300)
Kontraktor Pembinaan (1803)
Kontraktor Perlombongan (285)
Kursus Dan Seminar (2564)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (618)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1490)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (48)
Mencari Pelabur (3350)
Mesin Fotostat (317)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (442)
Mesin Jahit (328)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2365)
Pakej Perkahwinan (1130)
Pakej Perniagaan (781)
Pasar Basah (1279)
Pekerja Asing (1070)
Pelaburan Saham Unit Trust (843)
Pembantu Rumah Asing (1621)
Pembekal Barang Runcit (1479)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (418)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (555)
Pembekal Kerepek (961)
Pembekal Keropok (398)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (381)
Pembekal Rempah Dan Perencah (521)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1108)
Pemborong Batik Dan Sutera (330)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (381)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (628)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (713)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1467)
Pemborong Pakaian Lelaki (1030)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3841)
Pemborong Telekung Dan Songkok (516)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3206)
Pemborong Tuala (180)
Pemborong Tudung (2537)
Pembuat Papan Tanda Iklan (214)
Pembuat Plastik Kotak Botol (732)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (430)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (892)
Pengedar Bahan Pencuci (647)
Pengedar Buku Dan Majalah (541)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1442)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2416)
Pengedar Produk Kesihatan (2772)
Pengurus Majlis (557)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (647)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (259)
Penternak Lembu (337)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (237)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (508)
Perisian Komputer (489)
Perkakas Dapur (544)
Perkakas Elektrik (362)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1375)
Pinjaman AIM (147)
Pinjaman Hartanah (468)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (510)
Pinjaman Peribadi (9327)
Pinjaman Perniagaan (1630)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1175)
Program Consignment (1790)
Program Dropship (5861)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1252)
Pusat Latihan (559)
Pusat Memandu (113)
Pusat Mengaji Agama (403)
Pusat Pendidikan Tinggi (473)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1088)
Pusat Tuisyen (939)
Rancangan Perniagaan (535)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3781)
Rumah Untuk Dijual (3348)
Servis Freelance (933)
Servis Keselamatan (621)
Servis Pembersihan (714)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (544)
Sewa Bas Dan Van (478)
Sewa Kereta Teksi Limo (1513)
Sewa Lori (2209)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (212)
Studio Fotografi (802)
Studio Grafik Dan 3D (880)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (628)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (208)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4266)
Tempahan Biskut Dan Tart (1758)
Tempahan Hamper (168)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (601)
Tempahan Katering (1892)
Tempahan Kek Dan Coklat (1937)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (151)
Tempahan Kuih Muih (1563)
Tempahan Minuman Dan Dessert (399)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (317)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (583)
Ubahsuai Rumah (1514)
Urut Tradisional (710)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (355)
Usahawan Tani (953)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (218)
Web Design Malaysia (2104)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1137)