Ingin Mulakan Perniagaan Kecil-kecilan Tetapi Tiada Modal. Ingin Membuat Pinjaman Tetapi Tidak Diluluskan
Ahmida Mashuri - Wed 10/Mar/2010 1:43pm [Last Comment]
saya nak mulakan perniagaa secara kecil-kecilan seperti menjual pakaian dalam wanita di pasar malam dan pasar pagi. tetapi tiada modal untuk memulakan perniagaan.. saya ingin membuat pinjaman tetapi syarat tidak layak kerana tempat sy bekerja tiada caruman untuk pekerja kwsp dan gaji saya hanya rm900 dan gaji juga diberi cash bukan melalui bank.. sesiapa tahu dimana ingin dapatkan pinjaman?

Niche: Pinjaman Peribadi | Ingin Berniaga
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. farah 6 - Wed 10/Mar/2010 2:08pm
    salam..
    Jika minat berniaga secara kecil-kecilan / secara sambilan, saya ada cara. Sertai kami sbg Rakan Kecantikan beauty4U. Latihan & bimbingan diberikan secara menyeluruh.

    Modal mmg diperlukan utk mulakan pniagaan tp di Akademi ianya tidaklah terlalu membebankan krn kami lebih menjurus kpd beri bantuan dlm ilmu perniagaan. Kami juga mempunyai beberapa tips bagaimana utk mendapatkan modal.

    Tapi segalanya akan kami terangkan dlm seminar & bengkel kecantikan yg diadakan pd tarikh-tarikh berikut:

    13hb/20hb/27hb Mac 2010 (pilih tarikh yg sesuai dgn anda). Bertempat di Sek.7, Shah Alam.

    Hubungi kami utk tempahan tempat
    farah 017-2669126 @ seha 012-3036806
    ATAU email farra_1909@yahoo.com  
  2. Zaidi 8 - Wed 10/Mar/2010 8:28pm
    Nak duit tiap minggu? Goyang kaki je
    www.danafx.com/000228  
  3. Merc - Thu 11/Mar/2010 10:44am
    ...ada org yg modal x de masaalah...tapi pening berasap kepala..x tau mau biz apa..?..jgn risau selagi ada usaha,,keazaman yg kuat..impian anda akan tercapai...bagaimana saya syorkan cth2 biz yg mungkin anda berkenan suatu hari nanti..or share dgn rakan2 yg biz mind...selagi web ni diberi download free...jgn lepaskan peluang anda...yes..now save n read it...pupuk minat membaca ideas2 biz..yes...semoga berjaya;

    http://www.perniagaanmalaysia.com/index.php?ref=yes

    http://dot-my.com/index.php?ref=yes  
  4. Emma 6 - Thu 11/Mar/2010 7:38pm
    Miliki kedai serbanika e-franchise tanpa modal. Info lanjut email ke emmafiznariko@gmail.com  
  5. Soraya 2 - Thu 11/Mar/2010 8:10pm
    emma 6 saya berminat boleh terangkan lebih lanjut... soraya.mesti"gmail.com  
  6. Aziz 5 - Fri 12/Mar/2010 9:15pm
    saya perniagaan spa minyak, wangi, kosmetik, kesihatan dan jewellery sila hubungi saya 0172938323  
  7. Kae Ismadi 2 - Sat 13/Mar/2010 1:36pm
    emma 6..sy bmnt,bg info..kaeismadi@yahoo.com  
  8. Natasya - Mon 15/Mar/2010 12:03pm
    jom bisness perfume rumah..modal rm50 pon dapat untung dah..x perlu modal bnyak..
    cuba dulu baru tahu
    http://www.esziq.blogspot.com  
  9. Linda Power Impian - Thu 18/Mar/2010 10:16pm
    hai...

    anda mahu berbisnes tapi anda tiada modal..??
    kami di power impian ade tawarkan pakej yg rendah..serendah rm 290 dan rm580..ianye terpulang pada..anda...pokok pangkal nye anda minat dan ingin berusaha dgn biz..anda..

    marila berbisnes bersama kami di POWER IMPIAN yg merupakan anak syarikat POWER ROOT.. dan merupakan group Rosyam noor

    Pernahkah anda tahu..yg DONALD TRUMP PERNAH BERKATA...andai beliau jatuh bankrup..beliau akan pilih biz m.l.m...
    Adakah anda tahu..knp dia pilih m.l.m??

    1) tak perlu modal yg mahal..
    2)tak perlu ade kedai/tapak untuk mula biz..
    3) xperlu kuarkan duit untuk sewa atau beli tapak niaga...krn...sambil anda berjalan kaki hendak pergi keje atau nak balik keje..anda bole bercerita kpd org ttg biz anda...

    saya pernah kenal sorg cleaner...gaji bape ratus sahaj..kalah gaji anda..tapi dia kumpul duit join biz...skang income dia..atas rm20,000 sebulan..

    Tepuk dada..tanya diri anda..adakah anda benar2 ingin ubah hidup anda...kebanyakan arini yg berjaya jadi jutawan..semuanye takde pelajaran tinggi n pernah hidup susah...

    Jika anda berminat sila hubungi saya..linda-017-3907175 atau emailkan..Diklin_Dot@yahoo.com  
  10. Khairul 14 - Tue 6/Apr/2010 2:22pm
    kalau takde modal, mula2 boleh jual secara online.. nak bukak kedai online, tak semestinya perlukan modal.. boleh gunakan www.lot.my.. senang je..

    good luck buat kedai online sendiri di www.lot.my  
  11. Lynne - Thu 29/Apr/2010 3:52pm
    Emma,email sy lebih lanjut tentang bisnes u tu Lynne1708@live.com  
  12. Olan - Wed 26/May/2010 12:57am
    www.bit.ly/bmwpower  
  13. Bella 5 - Mon 7/Jun/2010 9:57pm
    Mulakan biz anda dengan mengeluarkan modal RM170.Berminat emailkan kpd bella_8687@yahoo.com  
  14. Ann 19 - Sat 1/Jan/2011 10:36pm
    sesiapa yg nak memulakan perniagaan online seperti pakaian..sialalh email kepada saya canis_meng@yahoo.com untuk keterangan lanjut. sangat menarik dan mudah dilakukan bagi yang ingin mencari pendapatan sampingan.  
  15. Nor Azlinah - Tue 19/Apr/2011 3:17pm
    Senang jer kalau takda modal saya boleh bagi consigment barang. Mana yang terjual saya akan komisen kalau berminat emailkan pada nina_arry@yahoo.com  
  16. Rosfadilah - Wed 18/May/2011 2:27pm
    slm, tinggal di mana? kalau area cheras, mahkota cheras, sg long, bandar tun razak, boleh hubungi saya. kita masih ada cara utk dapatkan modal minima rm 3000 tanpa penjamin, x kisahlah blacklist apa ke, muflis pun boleh tapi bukan dgn bank atau along, dgn saluran yg sebenarnya. syarat warganegara malaysia dan WANITA yg mmg nak berniaga atau dah berniaga tetapi perlukan modal utk pusingan dan perniagaan sendiri. mesti disiplin utk membayar balik malah mampu menghadiri perjumpaan setiap minggu .
    tiada syarat ketat spt TEKUN atau PINJAMAN BANK

    hubungi saya :- sms saje dulu
    rose : 012-6816792
    email: fadilla_06@yahoo.com  
  17. Suhaila 26 - Thu 26/May/2011 10:50pm
    Peluang perniagaan dan program keusahawanan secara separuh/sepenuh masa yang disokong oleh Kementerian Pelajaran Malaysia dan Universiti Sains Malaysia. Modal di bawah RM1,000 dan potensi pendapatan RM 30,000 sebulan.Kursus dan sistem sokongan akan diberikan sehingga anda berjaya. HUBUNGI SAYA: 0123424785  
  18. Ayed - Sun 3/Jul/2011 4:33pm
    salam Khairul 14..bole terangkan lebih lanjut tentang kedai online ini...emailkan ayed_ziana@yahoo.com..kerjasama anda amat dihargai..tq  
  19. Nadya 9 - Sun 3/Jul/2011 6:30pm
    peluang perniagaan yang bermodal kecil serendah RM60.00 shja..jika berminat boleh emailkan kpd nadya_razif@yahoo.com  
  20. Caca2010 - Sun 25/Dec/2011 3:54pm
    saudari nadya 9..boleh emailkan detail2 perniagaan yang modal serendah rm60.00 shja kpd saya.. saya dan kawan macam berminat la..  
  21. Mohd Fahmi 4 - Wed 28/Dec/2011 4:55pm
    Saya ingin mencari pendapatan sampingan tetapi tiada modal.Boleh bantu?  
  22. Gaban Power - Sun 19/Feb/2012 12:30pm
    Konsep perniagaan yang sebenar mudah sahaja.
    keuntungan tidak akan datang bila kita usaha.
    Keuntungan bukan kerna AUTO dan disebabkan kemasukkan orang lain, yang pemting adalah jumlah brangan yang kita jual,
    mesti ada sesuatu yang kita niagakan..1. brang2. servis,3. rundingan 4. upah.

    kalau lain dari konsep ini percayalah...anda sudah di "PYSHCO".

    Rezeki hak ALLAH SWT, kita perlu usaha dan buat yang terbaik dan berdisiplin..tiada jalan mudah.

    JALAN MUDAH AKHIRNYA AKAN MAKAN DIRI...terpulang kepada anda yang memilih jalan nya.  
  23. Atinzaf - Sun 1/Apr/2012 2:32am
    saya nak buka bisnes cyber cafe kecil-kecilan tapi tiada modal.pengalaman bkrja tntg bisnes b'kaitan dh lma.saya nk ada bisnes sndri..ada pinjaman yg mudah x?klu de sila email saya dlm kdr sgra..  
  24. Nashafizza - Tue 3/Jul/2012 10:24pm
    Saya nk tambah modal perniagaan tp nk loan bank saya blacklist....ada cara x untuk loan  
  25. Gee 17 - Tue 3/Jul/2012 10:33pm
    kalau nak buat loan hubungi saya ,syarat2/kerja kerajaan blacklist saya terima/swasta mesti tiada blacklist dan 1 thn tiada rekod pjman.pjman melalui koperasi dan bank,berminat email saya-gee.goldcat@gmail.com  
  26. Zan Mohd - Wed 18/Jul/2012 6:12pm
    Salam..Linda power impian tlg email kat sy ye thx..shaizra75@yahoo.com  
  27. Izuan 6 - Sat 11/Aug/2012 12:26pm
    sape leh ajar saye gunting rambut?  
  28. Damia 21 - Sun 28/Oct/2012 10:03pm
    Mahu perniagaan berbentuk franchais dengan modal yang kecil...http://ndamia.webs.com  
  29. Adi 69 - Mon 24/Dec/2012 11:04pm
    Dengan Modal rm5100 anda bole memilki kedai serbaguna.

    Berminat hubungi:-
    adizaid@yahoo.com  
  30. Nuyu 3 - Fri 1/Feb/2013 1:53pm
    Nak jadi pembekal Cornflake Berempah. hubungi sy 0139146708  
  31. Nur 414 - Sat 18/May/2013 8:42am
    Dengan modal serendah RM5,300 anda boleh memiliki kedai farmasi yg bernilai RM1.2 juta secara percuma. Tiada kos tersembunyi atau tambahan kos diperlukan.
    Berminat, boleh hubungi 0122857905 or whatsapp 0125383927 sekarang utk maklumat lanjut.  
Page 1   (Total 31 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2749)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (218)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (369)
Bisnes Ais Krim (503)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (810)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1366)
Bisnes Ebook (1049)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (172)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1491)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1467)
Bisnes Pasar Malam (1973)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (862)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1112)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (665)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3344)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1780)
Diskusi Bisnes (1966)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6524)
Forex Malaysia (1892)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1015)
Iklan Tv Radio Media Massa (225)
Import Dan Eksport (333)
Ingin Berniaga (2826)
Insurans Dan Takaful (1734)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1991)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3870)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1640)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5016)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4856)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11856)
Kerja Praktikal (2096)
Kerja Sales (2296)
Kerja Sambilan (6356)
Konsultan Peguam (152)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (483)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (683)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2069)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2829)
Kursus Kecantikan (692)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3694)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (518)
Mesin Jahit (377)
Mesin Proses Makanan (573)
Pakej Pelancongan (2617)
Pakej Perkahwinan (1207)
Pakej Perniagaan (895)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1241)
Pelaburan Saham Unit Trust (950)
Pembantu Rumah Asing (1870)
Pembekal Barang Runcit (1586)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (386)
Pembekal Kelapa Dan Santan (652)
Pembekal Kerepek (1102)
Pembekal Keropok (448)
Pembekal Kicap Dan Sos (225)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (241)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (700)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1665)
Pemborong Pakaian Lelaki (1132)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4241)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2803)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (483)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (955)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (590)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1545)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2635)
Pengedar Produk Kesihatan (3011)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (731)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (697)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (728)
Peralatan Sukan (555)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1539)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (613)
Pinjaman Peribadi (10644)
Pinjaman Perniagaan (1846)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1330)
Program Consignment (2024)
Program Dropship (6776)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1555)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (368)
Pusat Tadika Dan Taska (1328)
Pusat Tuisyen (1072)
Rancangan Perniagaan (599)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4317)
Rumah Untuk Dijual (3757)
Servis Freelance (1120)
Servis Keselamatan (727)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (463)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1835)
Sewa Lori (2572)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (908)
Studio Grafik Dan 3D (1111)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (738)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (643)
Tanah Untuk Dijual (4880)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2168)
Tempahan Kek Dan Coklat (2152)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1760)
Tempahan Minuman Dan Dessert (465)
Tempahan Nasi Lemak (527)
Tempahan Roti (365)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (801)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (404)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2318)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)