Search Majalah.com
Ingin Menjadi Ejen Hartanah Secara Sambilan
No Owner - Sun 23/Jan/2011 9:09pm [Last Comment]
Salam. Saya ingin menjadi ejen hartanah sambilan kerana minat dalam bidang ini. Tetapi saya tidak tahu memulakannya. Jika ada maklumat kongsikan kepada saya..syarat serta kelayakan..Respon anda amat saya nantikan. Tq

Niche: Agen Hartanah | Diskusi Bisnes
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Hariz Aizad - Mon 24/Jan/2011 12:39am
    kebanyakan ejen hartanah secara full time..kalau part time ni ..broker..kalau ejen hartanah berdftar..ade lesen ..kalau broker..jual beli tanah berdasrkan option je.tp lbh kurag sama je..broker ni freelance...nk tips lg...email @ direct call 0176468745  
  2. No Owner - Mon 24/Jan/2011 7:31am
    En Hariz Aizad..Tq for the info. Nanti saya call.  
  3. Hairi 5 2 - Tue 25/Jan/2011 12:46am
    saya pun minat juga, tp zero dlm bidang ni..  
  4. Wak Pomen - Thu 3/Feb/2011 4:13am
    Saya ingin tahu apa itu status broker dalam urusan hartanah..kalau tak silap..status Broker adalah agent hartanah yg berpengalaman dan mempunyai tauliah khas melalui nerbagai exam untuk mendapat status broker,,
    agent hartanah adalah status kedua dibawah broker..
    negotiator adalah agen /wakil ke[ada sesuatu syarikat hartanah...

    cuma kita ni dah biasa panggil orang 2 yg tak rasmi sebagai broker,,maka makna nya pun dah jadi lali...
    Bukan senang nak jadi Broker,,,tapi yang bertauliah lah..betul tak en hariz...

    shah..cuba awak buka paper the star ..pergi kat iklan jawatan kosong..mesti ada company hartanah yg offer jadi negotiator..kursus dan tempat kerja akan diberi bersama list buyer and seller....  
  5. Azwan 7 - Sat 5/Feb/2011 5:10am
    Salam, Ini maklumat yang betul mengenai agen hartanah atau real estate agent:

    Broker: Seorang yang maybe mahir akan tetapi tidak punyai lesen real estate atau juga dipanggil sebagai Negotiator. mereka ni selalu nye freelance. Tapi kalau dapat yang OK mereka lebih cekap dari negotiator.

    Negotiator: mereka ni dah bertauliah dan klu nak dapat lesen kene sit exam and klu lulus kene practical di real estate firm untuk dua tahun sebelum ditauliahkan sebagai certified negotiator. macam mereka ni boleh bangga sebab ada kad negotiator. macam kad kuasa la sebab mereka ni certified. tapi tak tahu la boleh beli ke tak lesen ni. dulu saya tanya memang x de pintu belakang. tapi once dah dapat kita boleh operate firm kita sendiri.

    jika nak maklumat lanjut boleh email terus ke anason_enterprise@ymail.com. TQ  
  6. Adzmanabwahab - Sun 13/Feb/2011 9:06pm
    Salam bro..ramai yang tanya macam mane nak jadi real estate agent..ramai yang minat tapi malangnya tidak ada sape pun atau pun agensi yang tampil untuk memberikan khidmat mereka..Nk kene bayar kerrr...Atau pun kedekut ilmu..

    Bagitaula...tak rugi..  
  7. Mansor Abas - Thu 17/Feb/2011 10:31pm
    Ingin saya perbetulkan sedikit fakta2 di atas.

    1] Di Malaysia selain dari Tuan Tanah, Pemegang Surat Kuasa Wakil [Power of Attorney-di daftar di Mahkamah Tinggi] & Pelelong Berlesen...seterusnya ialah Ejen Hartanah Berdaftar yang di beri Lesen oleh Lembaga Penilai, Pentaksir & Ejen Hartanah Berdaftar Malaysia [setelah cukup segala syaratnya] sahaja yang boleh menjalankan Perniagaan Ejen Hartanah & layak mendapatkan Yuran Professional sehingga 3% dari harga jualan hartanah.

    2] Negotiator pula ialah orang yang bekerja dengan Firma Ejen Hartanah Berdaftar dan kebiasaanya di bayar Komisyen bagi setiap hasil jualan/sewaan/pajakan yang berjaya di uruskannya.

    3] Broker pula adalah nama panggilan umum bagi orang tengah dalam apa2 urusan jual beli dsb termasuk hartanah. Di Malaysia kategori Broker ini tak di iktiraf oleh undang2. Maknanya kalau pun berjaya Close Deal Berjuta pun & komisyen yang di janji berjuta pun, tapi kalau Tuan Tanah x nak bayar lepastu, Broker tadi tak boleh nak saman kat mahkamah, tidak sebagaimana Ejen Hartanah berdaftar. KALAU TAK PERCAYA SILA RUJUK PADA PEGUAM [Ref: Akta Penilai, Pentaksir & Ejen Hartanah Malaysia, 1983 & pindaan2nya]

    4] Kalau minat dalam bidang ni, jalan paling baik ialah attach dengan mana2 firma Ejen Hartanah Berdaftar yang sedia ada & belajar sambil bekerja di sana.  
  8. Rifaie - Sat 19/Feb/2011 7:58am
    Mansor Abas : firma Ejen Hartanah Berdaftar mane yg paling baik untuk orang yang xtau ape ape langsung pasal property ni..? untuk kerja sambil belajar.
    my no fon 017-9135198  
  9. Syuhaimi Bin Abdullah Shukor - Sun 15/May/2011 11:16am
    REAPFIELD PROPERTY S/B
    antara firma ejen hartanah berdaftar yang di kenali ramai dan mendapat pelbagai pengiktirafan di malaysia,
    memang sedang mencari new negotiator..
    kalau berminat blh dtg dengar taklimat dulu sebelum melibatkan diri..
    hubungi saya..
    0122995590 mie  
  10. Mohd Fadzil Mustaffa - Tue 25/Oct/2011 3:29pm
    kawasan sy byk tanah rumah untuk dijual,blh tlg sy nk dpt certificate jd broker ni x,sbb skrg ni terlalu rmai broker2 kg yg agkt hrga xikut peraturan smpai melambung tggi,bla dh dpt lesen mgkin penjual akn lebih percayakan kita,blh tlg sy nk dpt kan lesen broker?fadzil 0199985125  
  11. Mat 80 - Sat 18/Feb/2012 2:51am
    saya nak mencuba buat part time jadi agen hartanah. boleh bagi tips ke atau mcm mana nak mencuba. email saya mohdasri@gmail.com  
  12. Mazlan 37 - Mon 5/Mar/2012 4:48pm
    saya sdang mencari tempat untuk bt part time agen hartanah..sy tnggal dkt area blkong/cheras..blh tak sape2 tlg sy..sy kje army so sy hanya boleh bt part time jer..or ada saper2 blh bg pendapat/nasihat ker..  
  13. Pinjaman Coshare - Thu 8/Mar/2012 5:41pm
    Sila bagi tips untuk saya (Berminat ingin menjadi Broker, sila email ke koperasi2u.info@yahoo.com)

    Memang berpotensi tempat yg sy ada sekarang.  
  14. Normin Zainal - Tue 13/Mar/2012 1:24am
    sy sudah lama berminat hendak jadi ejen hartanah tetapi tidak tahu hendak mula bagai mana...email sy normin81@yahoo.com.my... call 0132556912..padang jawa sec 17 shah alam  
  15. Yanti 24 - Tue 13/Mar/2012 12:34pm
    ingin tahu..boleh ke iklankan mengenai penjualan tanah di mana-mana? walau tiada lesen?? (mksudnya tlg cari buyer tanah)  
  16. Khairunnisa 11 - Wed 4/Apr/2012 12:50pm
    sy skrg ni belajar di uitm dalam course pengurusan hartanah, dan antara 1 subjek yg sy belajar ialah ejen hartanah.

    utk jd ejen berdaftar, bukan senang, byk ujian yg perlu dilalui. ade test bertulis, temuduga, kena buat log book selama 2 thun.kalau lembaga dah puas hati baru kta akan dianugerahkan dgn lesen tersebut.

    broker juga peranannya lebih kurang sama dgn estate agent, cuma x berdaftar dan x dilindungi oleh akta penilai, pentaksir dan ejen hartanah. sesiapa yang berurusan dgn broker jg perlu mengambil risiko kerana terdapat broker yang menipu.

    contohnya mengutip deposit dr mn2 individu yg berniat utk membeli tanah sedangkan tanah itu tidak wujud langsung. sekiranya terjadi perkara sebegini, pihak yang ditipu tadi tidak boleh mengambil apa2 tindakan mahkamah kerana broker tersebut tidak berdaftar. namun sekiranya penipuan tersebut dilakukan oleh ejen berdaftar, tindakan boleh diambil..

    tetapi, bgi sesiapa yang ingin menjual tanahnya sendiri, tidak salah melakukannya tanpa menggunakan khidmat ejen berdaftar walaupun anda tiada lesen kerana itu hak anda. apa yang penting di sini ialah, ejen hartanah yang berdaftar merupakan org yang layak utk menjadi org tengah dlm urusan jual beli atau sewaan kerana mereka telah berdaftar dgn lembaga, telah melalui semua ujian yg ditetapkan, mempunyai pengalaman sebelum ditauliahkan dan ejen hartanah berdaftar adalah 1 profession yang diiktiraf  
  17. Yanti 24 - Thu 5/Apr/2012 8:57am
    ooo...tq..  
  18. Nasziq - Tue 19/Jun/2012 3:08pm
    Saya ingin menjadi egen sambilan dalam bidang hartanah.tapi tak tahu macam mana nak dapatkn sumber2 untuk jadi agen ni.sila bantu saya  
  19. Syamsul Oreintal Realty - Thu 5/Jul/2012 2:29am
    Salam.

    Saya sedang mencari bakal-bakal real Estate Negotiator Bumiputera di sekitar Shah Alam/Klang. Sekiranya berminat, sila email kepada sy.oriental@yahoo.com.my

    Seminar/Kursus/Preview memulakan kerjaya sebagai seorang Real Estate Negotiator juga diadakan.

    Kerjaya ini menjanjikan pulangan dan ganjaran yang lumayan sekiranya dibuat secara bersungguh sungguh. Penglibatan kerjaya sebagai perunding hartanah atau apa jua yang berkaitan hartanah boleh menjanjikan pendapatan yang besar.

    Sila emailkan kepada saya melalui sy.oriental@yahoo.com.my untuk maklumat lanjut.

    Syamsul
    Senior Real Estate Negotiator
    019-3084755  
  20. Rumahlelong 3 - Fri 13/Jul/2012 9:38am
    Sesiapa yang ingin membuat side income atau atau ingin menceburi dalam bidang hartanah samada fulltime atau partime,boleh la menghubungi saya dai no 013-7340959 (En. Mazmie)  
  21. Syamsul Oreintal Realty - Thu 19/Jul/2012 10:53am
    Thanks pada yang respon dan call.
    Kepada yang telah menceburi diri dalam property ni dan berhasrat untuk dapatkan listing, boleh email ke propertylistmy@gmail.com

    Syam  
  22. Umi Hayati Bte Naeni - Tue 11/Sep/2012 12:29pm
    Emailkan jugak pada saya mawarberduri1320@yahoo.com
    saya nak tahu bagaimanakah cara untuk libatkan diri dalam bidang ni. Saya tiada pengalaman dalam bidang ni tetapi minat ada. Saya nk wat 4time.  
  23. Eja 13 - Wed 12/Sep/2012 12:12am
    Salam..
    Saya nak mencuba buat part time jadi agen hartanah.
    Boleh bagi tips ke atau mcm mana nak memulakannya.
    T.kasih

    email me at : eja_inuyasha@yahoo.com  
  24. Faizal 332 - Sat 15/Sep/2012 2:34am
    berminat gak..  
  25. Syamsul Oreintal Realty - Tue 18/Sep/2012 11:21pm
    Salam. Kepada anda yang telah emailkan kepada saya dan ada juga yang dah buat appointment untuk perkara diatas, saya akan mengadakan kelas seterusnya dalam masa terdekat ini. Sedang dapatkan slot untuk kelas dgn pihak training center. Please check your email regularly dan keep update ya.  
  26. Eja 13 - Wed 19/Sep/2012 12:21am
    en syamsul..sy telah emailkan kpd tuan tp masih belum mendapat maklum balas..boleh respon kpd email sy : eja_inuyasha@yahoo.com
    t.kasih  
  27. Umi Hayati Bte Naeni - Tue 25/Sep/2012 10:35am
    En. Syamsul kenapa masih tiada maklumbalas..ni saya dah email. Bile kelas akan bermula.  
  28. Ruby 6 - Fri 12/Oct/2012 1:33pm
    saya berminat jd ejen hartanah dan baru nak belajar
    email sy rubytailor@yahoo.com  
  29. Suhana 50 - Tue 16/Oct/2012 10:57am
    sy berminat nak jd agen hartanah..ada juga menguruskan jual beli tanah ni tp takde lesen..boleh bg tips tak mcm mane nak dapatkan lesen  
  30. Faiz 211 - Sat 10/Nov/2012 9:25pm
    Salam, antaq p la apa2 kat saya, nak blaja jg, anak baru menyusu, mohon sharing knowledge king2 sekalian,  
  31. Syed Haron 2 - Mon 26/Nov/2012 9:45pm
    sy berminat utk mnjd agent hartanah sila emel sy
    shnsn679@yahoo.com  
  32. Syamsul Oreintal Realty - Wed 28/Nov/2012 2:32pm
    Salam

    Maaf kan saya..kepada yang belum dapat apa apa respon dari saya, terima kasih kerana mengingatkan saya untuk buat semakan. Akan saya susuli semula dgn email nanti atau terus berhubung dengan saya melalui telefon 0193084755 (mohon tidak sms sebaik2nya).

    Terima kasih diatas perhatian anda

    Syam  
  33. Aziecka26 - Sun 2/Dec/2012 8:43pm
    Tak payah nak join agency properties yg nama grand2. Agency yg takde nama grand2 pun lagi senang dealnya, takde border atau limitation area. Mana suka bole buat. Yg penting ada brrdaftar dan mempunyai agency code VE ATAU E. Better attach with mana2 agency dari jadi broker maut. Anda selamat, buyer selamat dan duit pun lebat. Reapfield atau oriental tu tmpt2 agent baru nak belajar. Kbnyakannya bila dah pandai buat trus cabut masuk agency lain. Knp??. Hehe  
  34. Azamyzainuddin - Wed 26/Dec/2012 4:50pm
    nak jadi agent hartanah tp tak tau mcm mana nk mula. sebelum ni buat kerja sale jugak.. mintak tolong.. ape2 email saya azamyzainuddin@rocketmail.com

    terima kasih  
  35. Nurul Azwa 3 - Sun 27/Jan/2013 8:20pm
    sy berminat..pls email 2 me detail nurul_d2025@yahoo.com  
  36. Mohd Jamal Mohd Zain - Sat 2/Feb/2013 8:24pm
    Saya bermina, mohon email saya jml_zain@yahoo.com  
  37. Zmc - Wed 27/Feb/2013 9:44am
    En syamsul...Berapa yuran kusus?


    zmc29183@yahoo.com  
  38. Ihsenhar - Wed 10/Apr/2013 11:55am
    Berminat menjadi agent hartanah (part-time).
    Tinggal di Ampang.  
  39. Ihsenhar - Wed 10/Apr/2013 11:59am
    Berminat menjadi agen hartanah (part-time). Area Ampang, any opening?

    Thank you.  
  40. Armie 3 - Fri 7/Jun/2013 2:22am
    0125209837  
  41. Romebusiness - Thu 15/Aug/2013 12:35pm
    *URGENT*
    Insurance/ Mortgagel Agent (Malay & Chinese) - ~ Ampang, Balakong, Cheras, Dengkil, Kajang, Nilai, Puchong ,Putrajaya, Semenyih, Seri Kembangan, Serdang, & KL. ( Commision: will be in detail when appointment)

    Responsibilities:
    •Actively sourcing and meeting up with new and potential commercial customers.
    •Cross selling finance products: protection plan, education plan, saving and mortgage.
    •Build rapport and maintain good service after sales service with clients.
    •Participate occasionally during road shows or events and meeting.

    Benefits:
    - Unlimited income
    - Annual Overseas trip
    - Flexible Lifestyle management
    - Professionalism & more social experience
    - Fame & Achievement
    - Fair promotion
    Interested candidate please send me your updated resume to my email (romebusiness@live.co.uk), or pm me here for more information.  
  42. Muhammad Zaki Roosli - Tue 20/Aug/2013 8:10pm
    saya berminat nak jd agent partime.. sgt2 berminat.. 0196338684  
  43. Camy 2 - Mon 26/Aug/2013 3:42pm
    berminat..emel camykamaruddin@gmail.com  
  44. Wan 723 - Mon 4/Nov/2013 6:49pm
    berminat tlg email sya wandin87z@gmail.com
    wan  
  45. Hana 259 - Wed 6/Nov/2013 2:10pm
    Assalam, saya sedang mencari Syarikat hartanah di Kuantan, berminat nak jadi Agen. If ada rakan2 yang tahu tentang alamat syarikat hartanah di Kuantan, sila email pada saya ye di zone.usahawan@gmail.com  
  46. Asham Bin Aliman - Fri 15/Nov/2013 8:50am
    Assalamualaikum sy berminat untuk jd agent hartanah. ..tp sy knowledge 0
    Blh ke???sy nk wat part time..sebab sy keje 2 hari keje 2 hari cuti
    nk cari pendapatan lebih
    klu ada info boleh bg tau sy
    0136236235
    emel:ashambinaliman24@gmail.com  
  47. Ney - Tue 17/Dec/2013 12:14pm
    sy pun minat..blh send maklumat lanjut ke ney3708@yahoo.com @ msg sy dlu ke 0198492506.  
  48. Kiki 22 - Tue 31/Dec/2013 1:56pm
    Sy pn minat nk jd agen hrtanah part time, bagaimana nk join ???tlg email kt sy erlinamansur@gmail.com...tq...  
  49. Afiq Fikri - Sat 22/Feb/2014 7:38pm
    salam, saya berminat dengan ingin menjadi pelelong hartanah ni. boleh shared ilmu pada saya apakaj step2 yang di perlukan untuk mnjadi seorang pelelong yang di iktiraf dan berlesen.. Email : afidana@gmail.com  
  50. Azma 15 - Sat 12/Apr/2014 7:02pm
    sy pun minat nk jd ejen hrtanah secara part time..hrap ad yg sudi membantu sb sy dari trganu..bleh cntact sy@whatsapp 0136320020..  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 59 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2886)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (232)
Bengkel Kereta (1520)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (829)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1288)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (583)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (296)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (705)
Bisnes Minuman (1506)
Bisnes Pasar Malam (2031)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (896)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3459)
Bisnes Roti Dan Bakeri (731)
Bisnes Salun Rambut (377)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3480)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (337)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (759)
Expo Karnival Tapak Niaga (6738)
Forex Malaysia (1981)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (476)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1054)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (338)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1793)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2017)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2576)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (703)
Kedai Jahit (4039)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1940)
Kedai Sewa (1677)
Kereta Baru (1677)
Kereta Terpakai (5106)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5156)
Kerja Kemahiran (2059)
Kerja Kosong (12523)
Kerja Praktikal (2269)
Kerja Sales (2388)
Kerja Sambilan (6559)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (309)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (422)
Kontraktor Pembinaan (2121)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2918)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1650)
Mencari Pelabur (3781)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (530)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2677)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (919)
Pasar Basah (1506)
Pekerja Asing (1295)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1925)
Pembekal Barang Runcit (1606)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (666)
Pembekal Kerepek (1132)
Pembekal Keropok (467)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (629)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (724)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (787)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1707)
Pemborong Pakaian Lelaki (1147)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4350)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2862)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (738)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1587)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3082)
Pengurus Majlis (613)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (204)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (560)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (643)
Pinjaman Peribadi (11093)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2066)
Program Dropship (7044)
Pusat Bahasa (374)
Pusat Jagaan Bayi (1658)
Pusat Latihan (674)
Pusat Memandu (128)
Pusat Mengaji Agama (555)
Pusat Pendidikan Tinggi (548)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1434)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4445)
Rumah Untuk Dijual (3888)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (875)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (59)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (497)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (669)
Tanah Untuk Dijual (5027)
Tempahan Biskut Dan Tart (2180)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2229)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1779)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (669)
Ubahsuai Rumah (1747)
Urut Tradisional (842)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (418)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2354)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1437)