Search Majalah.com
Ingin Mengetahui Cara untuk Memasarkan Produk Makanan di Pasaraya Tempatan (Tesco, Giant Dll)
Ridhuan 3 - Thu 10/Feb/2011 4:27am [Last Comment]
salam warga majalah sekalian....

saya ingin memasarkan produk makanan tradisional di pasaraya2 tempatan seperti tesco, giant, carefour, the store dll...

saya ingin memohon pendapat sekalian ahli majalah untuk berkongsi pendapat tentang cara bagaimana cara untuk menembusi pasaraya berkenaan...siapa yg harus saya jumpa dan bagaimana cara untuk menetapkan harga...

diharap warga majalah sekalian boleh menolong saya di dalam ruangan ini...

sekian, terima kasih...

Niche: Diskusi Bisnes
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Khiri Bin Abdul Wahab - Thu 10/Feb/2011 8:41am
    wsalam.saudara perlu berjumpa manager pasaraya berkenaan..  
  2. Azman Mohamad - Thu 10/Feb/2011 9:42am
    salam. lokasi tn? klu tn pgusaha/pgeluar prod IKS, sila brjmpa dgn FAMA di tpt tn utk mta mrka bantu bw prod tn ke p/raya atau brjmp dgn Pers Pgguna Islam M'sia pun blh, mta mrka prkenalkan.  
  3. Renomajay - Thu 10/Feb/2011 9:58am
    encik berada di mana?
    apa jenis produk....?
    sila email detail kat saya renomajay@gmail.com  
  4. Linkman - Thu 10/Feb/2011 10:39am
    alamak... baru je lepas seminar ni di dewan dpmm

    http://www.majalah.com/?classified:penerangan-peluang-pembekalan-produk-makanan-runcit-ke-rangkaian-kedai-runcit-dan-pasaraya:6FM55NTNLFU  
  5. Fadlina Pic - Thu 10/Feb/2011 11:08am
    saya boleh bawa produk u masuk giant lembah klang...ada kontrak 2 thn...janji qty mencukupi...dan sy mmg tgh cari produk2 iks....call 017-6045823  
  6. Ridhuan 3 - Thu 10/Feb/2011 2:59pm
    encik azman, saya berada di kawasan subang perdana/sungai buloh...saya minta jasa baik en azman untuk membantu saya memandangkan saya tiada pengalaman dalam bidang ini...

    encil renomajay, saya telah menghantar email ke akaun anda...

    en linkman, ada lagi x seminar2 seperti ini?saya amat berminat untuk menyertainya...boleh direct di nombor saya x?0137599649

    kepada warga majalah.com yg mempunyai cadangan dan idea, boleh email ke akaun saya khairulridhuan86@yahoo.com...jasa warga majalah.com amat saya hargai...

    terima kasih...  
  7. Ethumb - Sat 12/Feb/2011 2:08am
    to ridhuan.jika berminat memasuki ke pasar raya.pastikan product anda masuk ke expo2 dahulu.( introduce product n dpt kn feed customer segera).kerana jika product tuan tidak memenuhi kretia produk tuan mukin di kiv..jika ridhuan berminat masuk seminar daftar la dengan kementrian yang berkenaan ex;miti kpdnkk.;jika masih tercari lg sila beli majalah USAHAWAN DAN JUTAWAN kerana banyak info yg ada dalm majalh tersebut  
  8. Ridhuan 3 - Sat 12/Feb/2011 2:53am
    en Ethumb...

    terima kasih atas maklumat anda..
    untuk pengetahuan tuan, saya baru berjinak2 dalam bidang perniagaan dan saya ingin memulakan dengan produk makanan...

    jika tuan mempunyai apa2 cadangan lain diharap tuan dapat berkongsi dengan saya di masa hadapan....
    emel saya

    khairulridhuan86@yahoo.com dan hp saya 013-7599649

    terima kasih...  
  9. Ethumb - Sun 13/Feb/2011 10:22pm
    to ridhuan,jika anda kurang pasri produk nada boleh diterima atau tidak cuba pasar kan produk anda dkawasan anda dahulu,mulakan secara kecil kecilan.kerna jika anda ingin terus masuk ke hyper,,persaingan agak sengit.koz setiap hyper mempunyai sistem untuk melihat keaktifan produk sma ada ramai pembeli atau tidak.cth.sistem merekod setiap pembelian.jika barang anda tiada pembelian(non aktif) agak sukar untuk anda membuat proses order semula
    lebih lanjut email ke mohd.jabar@gmail.com  
  10. Ayie 25 - Tue 19/Apr/2011 1:49am
    Saye ade product iaitu ubat tradisional yang menggunakan bahan HABA sebagai bahan asas dalam product saye. Bole beri saye beberape tip hendak memasuki pasaran tesco  
  11. Mohamad Yazid - Sun 24/Jun/2012 2:47pm
    salam fadlina pic.. saya juga berminat nak pasrkn produk saya ke giant. boleh bantu saya..?? sy buat kuih tradisional. boleh tau syarat2 nya. email sy di mms_yazid@yahoo.com  
  12. Neo Ayam Percik - Wed 11/Jul/2012 10:27pm
    Assalamualaikum,saya mengusahakan ayam percik secara kecil kecilan.Jika saya ingin meluaskan pasaran ayam percik saya,adakah saya perlu pergi seminar@taklimat mana mana persatuan..harap pihak majalah boleh membantu.Kepada yang ingin membantu boleh email saya di neoayampercik@gmail.com  
  13. Mimi Zila 2 - Tue 24/Jul/2012 12:07am
    Kami juga pakar dalam membantu IKS untuk meletakkan produk mereka di dalam Pasaraya Terkemuka di Malaysia. Dengan kos yang rendah, kami yakin dapat membantu anda! Sila lihat senarai pasaraya yang kami boleh bantu anda masukkan produk anda. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.422198537831333.120608.419271258124061&type=1

    Sila lihat bagaimana kami boleh tolong anda mendapatkan surat setuju terima daripada pihak Pasaraya seperti pasaraya Giant seperti berikut :
    http://dezilla.net/webs/wp-content/uploads/2012/07/Acceptance-Letter-2-1.pdf

    Untuk maklumat lanjut, boleh layari laman web kami di www.dezilla.net!

    Tq...  
  14. Mimi Zila 2 - Tue 24/Jul/2012 12:34am
    Untuk pemahaman lanjut, sila lihat laman web kami:-
    http://dezilla.net/?page_id=147  
  15. Taufik 42 - Sun 2/Dec/2012 10:14am
    Salam saya ada keropok lekor frozen juga berminat utk masuk pasaran pasaraya. Ingin bantuan 0133422994  
  16. Mohd Baihaki - Sat 15/Dec/2012 11:31am
    salam. sy ada membuat budu (sos bilis ) dan kicap di kelantan. bagaimana untuk memasuki pasaran selangor dan kuala lumpur. sesiapa yg berminat untuk memasarkan produk saya boleh hubungi di 0193577460 atau email mohdbaihaki@yahoo.com  
  17. Mohd Fahmi 12 - Tue 28/May/2013 2:36am
    salam saya ada membekal ikan masin jenis gelama belanak duri macam mana cara untuk pasarkan ikan masin saya minta tuan2 puan2 tunjuk ajar buat saya email saya pembekalikanmasin@yahoo.com  
  18. Amir Izzat - Thu 11/Jul/2013 4:24am
    salam...saya pun ada produk dari company kmi sendiri iaitu frozen food seperti keropok lekor terengganu ori, donut, karipap ubi dn ikan, pau kacang...
    selain itu kami juga membuat roti Rafflesia coklat....
    mohon perkongsian semua bagaimna hendak memasarkan ke pasaran luar?

    nie email saya : amir_libra91@yahoo.com

    013-4584006  
  19. Rafian 2 - Sat 7/Sep/2013 11:34pm
    Salam dan selamat sejahtera. Saya merupakan stokis untuk satay grill. Saya bercadang untuk memasarkan satay grill beserta kuah kacang (frozen) ke pasaraya. Minta sesiapa yang dapat memberi maklumat kepada saya agar emailkan ke raff_zikry@yahoo.com.
    Saya di Kuantan. TQ  
  20. Norfadila Fadzil - Tue 17/Sep/2013 10:43am
    salam...saya ada frozen food cucur badak untuk dipasarkan..
    mohon perkongsian semua bagaimna hendak memasarkan ke pasaran luar?

    0173191756  
  21. Hj Halim Hj Ahmad - Fri 15/Nov/2013 10:30am
    saya ada product frozen food seperti karipap, donut, cucur badak, getuk, samosa, popia, kacang hijau, roti boom. saya telah memulakan secara kecil-kecilan ditempat saya dan sambutan hangat. saya ingin memasarkan keluar ..... kalau boleh menjadi supplier ke kantin sekolah sekitar lembah klang.
    sekiranya berminat telefon saya Hj. Halim 012-667-2314 / 03-4106-6782  
  22. Yan Home Made 2 - Sun 22/Jun/2014 12:10am
    Assalamualaikum..

    Saya ada produk cookies chipmore buatan sndiri dan telah membuat prniagaan kecil2an d kwsn saya dkelantan. Juga d labuan dan brunei. Skrg saya ingin mgembangkan produk cookies saya serata malaysia. Apa kah yg perlu saya lakukan?perlu daftar iks ke atau perlu mgikuti seminar?mohon penjelasan..hubungi saya 0128503184...yana  
  23. Rohaidah 2 - Sat 16/Aug/2014 2:47pm
    Saya menawarkan khidmat masakan dan katering untuk keraian di rumah,pejabat,kilang2 dan sebagainya.Masakan melayu dan western..kawasan daerah Johor Bahru dan daerah terdekat.
    Saya juga ingin bertanya macamana nak masuk tender pengendalian makanan untuk kerajaan atau swasta.Saya juga boleh membekalkan kuih tradisional untuk majlis2keraian .Saya ingin mengembangkan bisnes saya..harap dapat membantu.
    Hubungi : Pn.Aida ( 012 7356908 )  
  24. Jan Khan1950 2 - Sat 13/Sep/2014 10:52pm
    asalamualaiku....
    saya ada produk rempah(bakso,soto dan ngaucap)
    asli masakan jawa. saya ingin mengembangkan
    bisnes saya.saya minta, sesiapa yang mau membatu,sila:SMS/call (0168490367)
    Facebook taniakhan@yahoo.com  
Page 1   (Total 24 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2643)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (202)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (244)
Bengkel Tayar (211)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (492)
Bisnes Aksesori Kereta (659)
Bisnes Broadband (1084)
Bisnes Burger (537)
Bisnes Cermin Mata (157)
Bisnes Cuci Kereta (792)
Bisnes Cyber Cafe (444)
Bisnes Dobi (1339)
Bisnes Ebook (1034)
Bisnes Handphone (1235)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (550)
Bisnes Ice Blended (687)
Bisnes Jam Tangan (282)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (487)
Bisnes Komputer (1462)
Bisnes Kurier Dan Logistik (653)
Bisnes Minuman (1428)
Bisnes Pasar Malam (1927)
Bisnes Pelancongan (532)
Bisnes Perabot (834)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1084)
Bisnes Restoran (3242)
Bisnes Roti Dan Bakeri (697)
Bisnes Salun Rambut (354)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (375)
Bisnes Sms (159)
Bisnes Spa Dan Facial (638)
Bisnes Steamboat (195)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (808)
Bisnes Untuk Dijual (3247)
Bisnes Waffle Dan Jagung (376)
Bisnes Western Food (314)
Dewasa 18sx (1736)
Diskusi Bisnes (1925)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (709)
Expo Karnival Tapak Niaga (6306)
Forex Malaysia (1830)
Haiwan Peliharaan (453)
Haji Dan Umrah (462)
Hiasan Dalaman (706)
Hiasan Taman (239)
Hotel Resort Homestay (987)
Iklan Tv Radio Media Massa (219)
Import Dan Eksport (323)
Ingin Berniaga (2789)
Insurans Dan Takaful (1686)
Insurans Roadtax Kereta (330)
Kedai Bunga (187)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1959)
Kedai Emas (442)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2491)
Kedai Hardware (421)
Kedai Ibu Dan Bayi (683)
Kedai Jahit (3723)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (333)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1791)
Kedai Sewa (1609)
Kereta Baru (1579)
Kereta Terpakai (4901)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4603)
Kerja Kemahiran (1906)
Kerja Kosong (11335)
Kerja Praktikal (1969)
Kerja Sales (2204)
Kerja Sambilan (6166)
Konsultan Perniagaan (442)
Kontrak Swasta (286)
Kontrak Tender Kerajaan (449)
Kontraktor Balak Dan Kayu (469)
Kontraktor Jurutera (548)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (222)
Kontraktor Minyak Dan Gas (669)
Kontraktor Pasir (377)
Kontraktor Pembinaan (2006)
Kontraktor Perlombongan (315)
Kursus Dan Seminar (2756)
Kursus Kecantikan (676)
Kursus Makanan (655)
Kursus Motivasi (316)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1599)
Mencari Pelabur (3618)
Mesin Fotostat (348)
Mesin Freezer Dan Chiller (258)
Mesin Industri (496)
Mesin Jahit (366)
Mesin Proses Makanan (551)
Pakej Pelancongan (2567)
Pakej Perkahwinan (1186)
Pakej Perniagaan (865)
Pasar Basah (1431)
Pekerja Asing (1205)
Pelaburan Saham Unit Trust (926)
Pembantu Rumah Asing (1818)
Pembekal Barang Runcit (1562)
Pembekal Beras (104)
Pembekal Buah-buahan (476)
Pembekal Ikan Kering (379)
Pembekal Kelapa Dan Santan (632)
Pembekal Kerepek (1084)
Pembekal Keropok (435)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (122)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (584)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1179)
Pemborong Batik Dan Sutera (351)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (592)
Pemborong Bundle (848)
Pemborong Cadar Dan Tilam (433)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (683)
Pemborong Lampin (289)
Pemborong Mutiara (107)
Pemborong Pakaian Bayi (761)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1619)
Pemborong Pakaian Lelaki (1114)
Pemborong Pakaian Plus Size (141)
Pemborong Pakaian Wanita (4134)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3472)
Pemborong Tuala (194)
Pemborong Tudung (2738)
Pembuat Papan Tanda Iklan (267)
Pembuat Plastik Kotak Botol (787)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (472)
Pendaftaran Syarikat (482)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (940)
Pengedar Bahan Pencuci (700)
Pengedar Buku Dan Majalah (575)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1521)
Pengedar Permainan Kanak2 (590)
Pengedar Produk Kecantikan (2582)
Pengedar Produk Kesihatan (2948)
Pengurus Majlis (586)
Penternak Arnab (52)
Penternak Ayam (709)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (687)
Penternak Kambing (285)
Penternak Lembu (381)
Penternak Udang (191)
Peralatan Makmal Dan Hospital (256)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (694)
Peralatan Sukan (543)
Perisian Komputer (561)
Perkakas Dapur (606)
Perkakas Elektrik (420)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1495)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (505)
Pinjaman Kad Kredit (385)
Pinjaman Kereta (586)
Pinjaman Peribadi (10394)
Pinjaman Perniagaan (1805)
Produk Dari China (531)
Produk Sejuk Beku (1288)
Program Consignment (1985)
Program Dropship (6576)
Pusat Bahasa (347)
Pusat Jagaan Bayi (1502)
Pusat Latihan (636)
Pusat Memandu (122)
Pusat Mengaji Agama (504)
Pusat Pendidikan Tinggi (517)
Pusat Rawatan (353)
Pusat Tadika Dan Taska (1265)
Pusat Tuisyen (1045)
Rancangan Perniagaan (583)
Rawatan Alternatif (287)
Rumah Sewa (4176)
Rumah Untuk Dijual (3660)
Servis Freelance (1080)
Servis Keselamatan (703)
Servis Pembersihan (801)
Servis Pengedaran Risalah (450)
Setiausaha Syarikat (598)
Sewa Bas Dan Van (558)
Sewa Kereta Teksi Limo (1775)
Sewa Lori (2512)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (242)
Studio Fotografi (881)
Studio Grafik Dan 3D (1060)
Studio Lukisan (126)
Studio Model Penyanyi Pelakon (705)
Studio Muzik (460)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (227)
Sukan Futsal (227)
Sukan Pancing (141)
Tanah Sewa (628)
Tanah Untuk Dijual (4742)
Tempahan Biskut Dan Tart (2118)
Tempahan Hamper (187)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (650)
Tempahan Katering (2100)
Tempahan Kek Dan Coklat (2119)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (175)
Tempahan Kuih Muih (1722)
Tempahan Minuman Dan Dessert (454)
Tempahan Nasi Lemak (508)
Tempahan Roti (347)
Terminal Bayaran (184)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1662)
Urut Tradisional (775)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (391)
Usahawan Tani (1075)
Vending Machine (356)
Voucher Dan Tiket (241)
Web Design Malaysia (2289)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1328)