Search Majalah.com
Ingin Memulakan Perniagaan
Eddy Ismail - Mon 27/Feb/2012 2:51pm [Last Comment]
Assalamuallaikum,
Saya masih bekerja makan gaji dan belum ada pengalaman tentang perniagaan. Saya ada lebih kurang RM40,000 utk memulakan perniagaan secara full time. Ingin tunjuk ajar dr warga majalah utk guide/mentor saya krn saya sudah mual dgn kerjaya saya skrg dan ingin memulakan hidup baru dgn perniagaan. Sekian terima kasih.
- hanya real biz shj.

Niche: Ingin Berniaga
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Mymart - Mon 27/Feb/2012 2:56pm
    Usahawan Minimart modal 15'000 sahaja.. sediakan premis sahaja... dan kami uruskan pengubahsuaian serta pembelian stok percuma.. hasil pendapatan bulanan 5k sebulan dengan pembelian tetap dari ahli-ahli yang berdaftar.... minat hubungi 0192099917 atau email concept.mart@yahoo.com  
  2. Yaafar - Mon 27/Feb/2012 2:56pm
    Salam.

    Pertama di Malaysia. Sila lawati :

    www.fantasticcarwash.com

    Real bisnes depan mata.

    Modal sekali.
    Risiko rendah.
    Tiada persaingan.
    Permintaan tinggi.
    Untung tinggi.
    Tak sakit kepala.


    Setup pakej A-Z untuk Franchise Automatic Fantastic Car Wash

    Yaafar
    Operation Manager
    FANTASTIC CAR WASH
    017 327 4017  
  3. Modernclassicfashion - Mon 27/Feb/2012 3:03pm
    nk try jual kain pasang x...telefon saya 0174907923  
  4. Eddy Ismail - Mon 27/Feb/2012 3:16pm
    Mymart- Barang apa yg dipasarkan? Adakag spt D-Lima atau produk kesihatan shj?? :)  
  5. Eddy Ismail - Mon 27/Feb/2012 3:19pm
    Yaafar- Berminat dgn fullyutomatik system shj tetapi modal masih kecil utk bermula dgn 200K ++.  
  6. Mymart - Mon 27/Feb/2012 3:26pm
    concept my:
    -barangan konsumer
    -barang keperluan diri
    -barang keperluan bayi
    -produk kecantikan dan kesihatan
    -frozenfood
    -butik pakaian lelaki dan wanita
    -barangan kering dapur  
  7. Din 6 - Mon 27/Feb/2012 3:33pm
    lihat dan study.... www.inaz.com.my  
  8. Mohammad Rafi Abu Bakar - Mon 27/Feb/2012 3:41pm
    salam tuan. sy syorkan utk buat bisnes printing.

    modal rendah je. x sampai RM300 pun.
    keuntungan sehingga 200%

    details di: http://ik.my/printing

    ikhlas,
    http://www.facebook.com/rafiQPrintingSolution  
  9. Norizz - Mon 27/Feb/2012 3:43pm
    Assalamkum,
    Jika anda berminat berniaga sambil memanjangkan Kalimah Allah yg menolong masyrakat dlm kemaslahatn umum boleh cuba utk mengikuti dulu:
    Spa dan rukyah,perubatan Islam
    Pdn Kapital,pdn Jaya
    sms 0179521033 Kak N  
  10. Zul 264 - Mon 27/Feb/2012 4:08pm
    salam yaafar,
    di melaka dah ade???
    modal?
    pekerja?
    emel detail zulhelmi_a@yahoo.com.my  
  11. Yuniza Muhd Yusuff - Mon 27/Feb/2012 4:12pm
    Assalam tn. Jadi rakan kongsi kami dalam bidang pendidikan. Kerja mudah dan paling bnyak potensinya. Hari ini juga boleh kita berurusan. Saya akan buat
    pembentangan sehingga anda boleh buat pilihan sendiri. Emel segera; getmegadotcom@gmail.com  
  12. Sufiherb s - Mon 27/Feb/2012 4:46pm
    emel kami...
    suffient@yahoo.com  
  13. Solihin 3 - Mon 27/Feb/2012 5:09pm
    Modal tu besar.. Nk buat bisnes supply ikan tak? Kami supply ikan dr jeti, you jd pemborong ikan kami.. Paling penting you cari customer spt peruncit2/peniaga pasar mlm/pengusaha restoran atau selebihnya you meniaga sendiri. Ni real bisnez and cash money.. Cth : Klau kami tolak ikan kembong RM5.50/kg (utk MOQ 3 tong (300kg), you jual kt peruncit/pasar mlm RM6.50 - RM7.00, you sudah ade untung RM1 - RM1.50 / 1kg x 300kg = RM300. Klau jual sendiri plak 1kg Rm10-12/kg, untung lg byk. Klau sehari hbis 3 tong dgn untung RM300, maka seminggu RM2100 hnaya sebagai pembekal ikan shj.. tk termasuk ikan2 len.. paling penting cari customer  
  14. Azmancc - Mon 27/Feb/2012 5:18pm
    Salam...pada saya jika ade rm40,000 .belajar kursus kemahiran memasak @ buat produk . kos rendah risiko rendah. buat kecil2an tumpang tapak restoran @ pasar malam dah stable baru berhenti...selamat mencuba  
  15. Ayob 7 - Mon 27/Feb/2012 6:36pm
    buat bisnes mcm saya je.
    tk paayh nk fikirkan modal smp ribu-riban..memadai dgn 2k-3k.

    email saya..
    twodanial@gmail.com

    nanti saya cerita lbh lanjut.  
  16. Mommy Harraz - Mon 27/Feb/2012 6:59pm
    Salam Eddy,
    Saya sedang buat perniagaan ini, keuntungan sehingga 500%. Sekiranya berminat boleh email saya di mhemir@gmail.com  
  17. Eddy Ismail - Mon 27/Feb/2012 7:34pm
    Terima kasih teramat sgt utk semua input yg diberikan. Insyaallah saya akan teliti satu per satu prospek yg ada utk tindakan selanjutnya. Warga majalah memang supportive :) Semoga idea idea yg disumbangkan dpt sama sama kita realisasikan...Insyaallah.  
  18. Zhafrani Gold - Mon 27/Feb/2012 7:38pm
    Assalamualaikum n Salam 1Malaysia.. Modal rm40k tu kalau beli emas.. lepas 2-3 tahun mesti untung gile2.. jom jadi pengedar emas.. modal daftar rm1k je.. lagi rm39k beli emas.. harga emas tiap2 tahun naik. berminat bleh layari blog http://zhafrani-gold.blogspot.com  
  19. Jariemas - Mon 27/Feb/2012 8:09pm
    pelbagai produk angrybird dan smurf bermula dari 80 sen! Maklumat lanjut di www.kedaiempre.blogspot.com  
  20. Siberfx Trader - Mon 27/Feb/2012 8:16pm
    klau berminat utk melabur boleh bg email ke: siberfx@yahoo.com. jaminan keuntungan bulanan sekitar 10-30%. sy akan pm detail ke email tn. tq :)  
  21. Jozan Junior - Mon 27/Feb/2012 9:36pm
    klw ada 40k sya akn jual produk sendiri...klw xde 40k pun boleh jual idea sendiri...  
  22. Qila 6 - Mon 27/Feb/2012 9:41pm
    kalo berminat, bukalah restoran Char kuay teow?? kicap boleh beli disini -
    - Harga sebotol mengikut kg.

    5kg = RM 40
    3kg 1/2 = RM 35

    - Bagi sesiapa yang ingin berniaga Char Kuay Teow, bolehla menghubungi:
    Roslan - 013-6368241
    Lina - 013 6461406

    - Jangan risau, cara untuk memasak akan di ajar.

    -Pasti sedap hingga menjilat jari!!!! :)  
  23. Yaafar - Mon 27/Feb/2012 9:51pm
    Salam Semua.
    Zul 264 - Automatic Fantastic Car Wash akan dibuka di Mydin Melaka, Ayer Keroh.

    Hujung bulan March akan dibuka di Giant Hypermarket Plentong Johor Bharu.

    Bisnes automatic Fantastic Car Wash tak sakit kepala, tiada stok dan yang paling HEBAT tiada persaingan. Buka aje terus dapat sambutan sebab ianya pertama di Malaysia.

    Tak da modal datang berjumpa kami.

    Yaafar
    Operation Manager
    FANTASTIC CAR WASH
    Dataran Otomobil
    Seksyen 15 SHAH ALAM

    017 327 4017  
  24. Muslim Ibrahim 2 - Mon 27/Feb/2012 9:54pm
    Buat pelaburan emas. Hubungi 019-368 3687 (Mus) atau email ryanaqasyah@gmail.com  
  25. Ayob 7 - Mon 27/Feb/2012 10:03pm
    jom eddy ikut saya...
    cari barang,beli dan jual sendiri...

    email saya..
    twodanial@gmail.com
    byk barang yg boleh dijual...keuntungan atas budi bicara kita sendiri..kena berani dan kreatif ..permulaan secara parttime..  
  26. Asha Yahya - Mon 27/Feb/2012 10:12pm
    Saya syorkan berniaga aksisori keperluan wanita dan lelaki..saya adalah ejen barangan borong.jika nak detail lebih lanjut hubungi 0176969341  
  27. Ratnatuti - Mon 27/Feb/2012 10:45pm
    terbuka kepada semua. Hanya bumiputera sahaja. Sesiapa yang ingin berniaga dan dapat untung 200% sila layari :

    teddybearku.blogspot.com

    tiada risiko, pasaran luas, barang tak rosak....  
  28. Razisam - Mon 27/Feb/2012 10:52pm
    Labur emas pun ok gak... cuber pg maybank atau Public bank...  
  29. Rizan 7 - Mon 27/Feb/2012 11:06pm
    eddy,klu berminat dlm real bisnes email arizan_anzimat@yahoo.com/0174538057,tapak x payah sewa,yang penting jujur.  
  30. Ndie - Mon 27/Feb/2012 11:23pm
    t  
  31. Belangka007 - Mon 27/Feb/2012 11:29pm
    option 1:

    mini cybercafe. jgn beli komputer baru. Membazir. Recon pun ok. One time cost aje. Then kutip duit hari-hari. Modal 10k boleh dapat 10 komputer. Sehari dalam 200-300 boleh dapat bersih. Depend pada location le. Nak tau lanjut boleh emel sy :

    belangka007@yahoo.com atau one.excellence@gmail.com

    Lebih 10 tahun pengalaman. Sekarang ada 3 cawangan.

    klu x rasa secure. Upah org jaga. Gaji dalm 600 sebulan tapi u boleh 6000 sebulan. Da rasa ok u berhenti dan wat full tme.

    Option 2:

    Jadi dealer/reseller komputer recon. Untung berlipat ganda. Berminat kunjungi : laptopbundle.wordpress.com

    cara berniaga boleh roger-roger.  
  32. Keyroll - Tue 28/Feb/2012 1:05am
    Salam, try memborong barang niaga terus di Guangzhau, China. U bole jadi pemboRong dan peruncit pelbagai barangan dari sana, dan edarkan di market malaysia, peruncit akan mencari anda untuk dapatkan barangan. hubungi kami 0192540046 for free advise, or klik ke www.wholesellertrip.blogspot.com  
  33. Mer - Tue 28/Feb/2012 6:10am
    ok  
  34. Rose 63 - Tue 28/Feb/2012 8:42am
    SALAM, NAK BSINEES HYPERMARKET TAK KEDAI 350 RIBU TAPI ANDA KELUARKAN 10% SAJA DRI KOS YG LAIN TOLAK DRI KEUNTUNGAN BULANAN. MURAH DARI KEDAI ONE MALAYSIA!!!!!PENGHANTARAN PERCUMA, KEDAI MILIK ANDA DAN PENDAPATAN TERJAMIN:0148045482  
  35. Aqmar Yusoff - Tue 28/Feb/2012 9:53am
    Salam,

    Saya ada satu program khas untuk En Eddy Ismail yang ingin memulakan perniagaan. Di samping dapat bantu tingkatkan nilai kehidupan org lain juga. Hubungi saya di talian 0125587185.

    Terima kasih.  
  36. Firdhaus 3 - Tue 28/Feb/2012 10:43am
    Modal rm100. Jual audio dan video secara maya.tiada risiko.yg penting sabar.email rizkiida@gmail.com  
  37. Beez Gallery - Tue 28/Feb/2012 10:50am
    Cari kursus keusahawanan dulu..cuba check diri..bisnes yg mnjadi minat dan buat sikit research market setempat..kalau in trading/supply boleh dpt untung min 20% ke 50% ..marketing strategi msti kna mantap..jgn mngalah krana masalah...so cari potensi diri sbb bisness adalah 9/10 punca rezki..tpi 9/10 juga cabarannya...slamat mju jaya  
  38. Shida 59 - Tue 28/Feb/2012 11:04am
    Bole call say 0192811234.... Perniagaan ni tak memerlukan modal yang banyak tetapi profit margin yang menguntungkan....  
  39. Omar Bin Amir - Tue 28/Feb/2012 11:34am
    Salam Edy,tuan tinggal dimana?Saya ingin memperkenalkan tuan produk minuman.Cuba pastikan ada tak dikawasan tuan yang membekalkan minuman soya,Tahu fah,cincau dan tahu kering.Jika tiada ,inilah masanya tuan mengambil kesempatan untok menjadikan tuan adalah bumiputra pertama yang membekal produc soya disekitaran kawasan tuan. Ramai anak murid saya telah berjaya menceburi bidang ini diselangor.Saya adalah tenaga pengajar produk2 iks.Berminat hubongi saya En:Omar 0l67067437.  
  40. Iskandar 13 - Tue 28/Feb/2012 11:38am
    Salam En. Eddy

    Kami Mencari Usahawan-usahawan yang berminat untuk menjadi Pengedar Minyak Hitam kami yang berjenama HYMIN.

    EJEN NEGERI :- Modal RM 50 000.00
    EJEN Kawasan/Daerah :- RM 10 000.00

    Syarikat n Produk kami makin hari makin berkembang, Jualan makin rancak. Dengan Modal yang ditawarkan lebih rendah dari pengedar-pengedar minyak pelincir yang lain, produk HYMIN akan memberi keuntungan bagi jangkamasa yang panjang.

    Info syarikat :-

    MGI Bersatu Sdn Bhd
    Co. No.654908-K
    No. 32-1B, Prima Biz Hub (The Wharf),
    Jalan Tasik Prima 5/2, Taman Tasik Prima
    47150 Puchong, Selangor, MALAYSIA.
    Faks: 03-80513774 Email : hyminoil@gmail.com


    Syarikat MGI Bersatu Sdn Bhd telah di perbadankan di bawah Akta Syarikat bermula pada 04hb Jun 2004.

    MGL adalah syarikat milik penuh Bumiputrera yang bergiat cergas dan berkemahiran dalam bidang Pembinaan, Electical & Mechanical Engineering dan pengeluar produk berasaskan petroleum.
    Kami sentiasa mencari dan merebut peluang untuk bersaing di dalam arena perniagaan kerana kami yakin akan dapat memberikan perkhidmatan dan mutu kerja yang berkualiti tinggi serta prestasi yang memuaskan.

    Info Minyak :-

    HYMIN adalah Minyak Enjin ciptaan berteknologi tinggi dengan formulasi 2FT (Teknologi Bebas Geseran). Rawatan logam merawat permukaan logam dengan selaput perisai handal yang menahan kadar geseran 4 hingga 5 kali ganda melebihi minyak enjin biasa.
    Disyorkan untuk enjin petrol, diesel & NGV.

    FAEDAH
    # Memberikan tahap perlindungan yg tinggi sekurang-kurangnya 5 kali lebih tinggi.
    # Mengandungi Metal Treatment 12% yg memberi pengurangan lebih drastik.
    # Memastikan prestasi dan kuasa enjin maksimum.
    # Penukaran minyak sehingga max. 15,000 km / 10,000 km.
    # Memastikan enjin licin, sejuk dan senyap.
    # Perlindungan dalaman terhadap hakisan enjin.
    # Memastikan enjin berjalan bersih dan penjimatan bahan api yang cekap.

    Jenis minyak bagi Kenderan (petrol,diesel n MPV) :-

    Kereta
    5w/40 SM/CI4 (4L) Milage : 15k KM
    10w/50 SM/CI4 (4L) Milage : 15k KM
    10w/40 SM/CI4 (4L) Milage : 10k KM
    20w/50 SM/CI4 (4L) Milage : 5k KM
    15w/30 SM/CI4 (3L) Milage : 5k KM

    Motosikal
    2T
    4T Advance
    4T Premium

    Info lanjut sila layari http://hyminoil.blogspot.com/

    Video kelebihan Hymin :- http://www.youtube.com/watch?v=MXVP5df-xug

    Hubungi saya untuk info lanjut.
    IskandarAjoi (Exclusive AGENT HYMIN OIL)
    zulfy_zahari@yahoo.com.my
    0132425081
    Berjumpa:- Sekitar KL dan Lembah Klang  
  41. Ejal 3 - Tue 28/Feb/2012 12:34pm
    salam sya nak cari partner nak buat bisnes menternak sugar glider secara besar besaran...mencari dalam 5 orang,modal seorang rm 5000.area kl.haiwan peliharaan yg tgh top..psti dapat bekalkan ke kedai2 di semenanjung m'sia  
  42. Ejal 3 - Tue 28/Feb/2012 12:36pm
    hubungi segera tempat terhad...014-2204989  
  43. Watch Shoppe - Tue 28/Feb/2012 3:33pm
    jual jam imitation mcm saya..

    http://watch-shoppe.blogspot.com

    harga mmg boleh bagi cun punya.  
  44. Lydiasofea - Tue 28/Feb/2012 7:17pm
    Sila hantar alamat e mail utk saya berikan rancangan perniagaan.lydiasofea@gmail.com  
  45. Zariq - Tue 28/Feb/2012 9:13pm
    Salam Eddy Ismail,

    Menceburi bidang perniagaan memang mudah. Tapi bagaimana untuk mengusahakannya adalah sesuatu yang rumit. Tidak semestinya dengan mengetahui satu perkara sudah mencukupi untuk memulakan sesebuah perniagaan.

    Peringkat awal awak dah ade niat untuk memulakan perniagaan. sesuatu yang bagus. apapun soalan-soalan di peringkat awal yang boleh difikirkan sejenak seperti berikut.

    1-Apa perkara yang awak minat?
    2-Adakah minat itu boleh mendatangkan hasil?
    3-Bidang perniagaan yang ingin diceburi?Produk?
    4-Lokasi perniagaan?Strategik kah ia?
    5-Sasaran pasaran?Pelanggan?
    6-Persaingan?
    7-Modal?Berapa yang diperlukan?pastikan ada modal pusingan yang mencukupi.
    8-Kakitangan?
    9-Pembekal?
    10-Daftar dengan SSM
    11-Buat akaun syarikat dengan pihak bank. Biar nampak hitam putih.
    12-Prospek Masa hadapan?


    oklah. mungkin ini x lengkap. sekadar berkongsi dengan eddy.  
  46. Nor Zuraida 2 - Tue 28/Feb/2012 9:48pm
    SALAM BG SESAPA YG PUNYAI MODAL....ADA RESTORAN UTK DIAMBIL ALIH DI JALAN REKO TMPAT STRATEGIK HANYA 35RIBU JER MURAH KDAI SUDAH SIAP RENOVATION..BLEHBTERUS NIAGA....SBB JUALAN TOKE BUKA KEDAI LAGI BESAR  
  47. Sueweal - Wed 29/Feb/2012 10:44am
    salam sy buat vgmc. tiap bulan dapat hasil tak pernah kurang RM1100 SEJAK TAHUN LEPAS. XDE libatkan cari org pun. nak tau lg sy dh watkan blog pasal vgmc ni utk mudahkan warga mc http://pre-ipovgmc.blogspot.com/  
  48. Muhamad Riduwan - Wed 29/Feb/2012 2:52pm
    saya menacari rakan partne untuk menjadi peluang perniagaan dgn saya..saya pemngeluar rempah ratus..dan saya menacri rakan yg berminat untuk dilatih manjadi pemborong dan retailer dgn produk syarikat kam profit margin yang tinggi i..berminat sila hubungi 019 223 4483 - en wan.  
  49. Theonesales - Wed 29/Feb/2012 5:07pm
    masih bekerja makan gaji ??
    Jika berminat mencari wang kelebihan sila email saya : theonesales@gmail.com  
  50. Riyas 2 - Wed 29/Feb/2012 5:51pm
    Salam,
    Produk HOT dipasaran!!!
    Kami menyediakan perkhidmatan membuat Custom Made Freshener dengan logo anda sendiri. Kelebihan produk kami ini ialah :-
    i) Sesuai untuk mempromosikan pakej,kelebihan dan nama company anda sendiri, kerana dibelakang packaging freshener anda boleh paparkan info logo tersebut.
    ii) Produk marketing yang efektif, kualiti dan murah.
    iii) Peluang untuk usahawan muda menceburi bidang perniagaan.
    iv) Peluang untuk mengeluarkan idea anda sendiri dengan logo dan info tersendiri. Digelar sebagai “ BOSS” freshener.
    v) Mempunyai pelbagai bau contoh Lemon, Levander, Blueberry, CK1, Orange, Strawberry, Apple, Mint, Vanilla dan byk lagi.
    vi) Sesuai dijadikan Corporate Gift.
    “Jangan kita tunggu sampai orang lain copycate idea kita”
    Menunggu jawapan daripada anda.
    Best Regards,
    Mohamed Riyas,
    SASRIM Ent.
    Tel : 03 – 78737173
    HP : 016 – 6382197
    Email : leo3_87@yahoo.com.my
    Email Company : Sasrim.group@gmail.com  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 77 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2641)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (202)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (244)
Bengkel Tayar (211)
Bisnes Air Mineral (361)
Bisnes Ais Krim (492)
Bisnes Aksesori Kereta (658)
Bisnes Broadband (1082)
Bisnes Burger (541)
Bisnes Cermin Mata (157)
Bisnes Cuci Kereta (791)
Bisnes Cyber Cafe (445)
Bisnes Dobi (1338)
Bisnes Ebook (1034)
Bisnes Handphone (1232)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (552)
Bisnes Ice Blended (689)
Bisnes Jam Tangan (283)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (487)
Bisnes Komputer (1460)
Bisnes Kurier Dan Logistik (654)
Bisnes Minuman (1428)
Bisnes Pasar Malam (1930)
Bisnes Pelancongan (531)
Bisnes Perabot (834)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1078)
Bisnes Restoran (3254)
Bisnes Roti Dan Bakeri (699)
Bisnes Salun Rambut (356)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (375)
Bisnes Sms (159)
Bisnes Spa Dan Facial (638)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (808)
Bisnes Untuk Dijual (3255)
Bisnes Waffle Dan Jagung (376)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1732)
Diskusi Bisnes (1925)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (709)
Expo Karnival Tapak Niaga (6315)
Forex Malaysia (1829)
Haiwan Peliharaan (454)
Haji Dan Umrah (461)
Hiasan Dalaman (706)
Hiasan Taman (239)
Hotel Resort Homestay (985)
Iklan Tv Radio Media Massa (219)
Import Dan Eksport (322)
Ingin Berniaga (2789)
Insurans Dan Takaful (1684)
Insurans Roadtax Kereta (330)
Kedai Bunga (187)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1958)
Kedai Emas (442)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2495)
Kedai Hardware (422)
Kedai Ibu Dan Bayi (680)
Kedai Jahit (3720)
Kedai Kamera Dan Camcorder (339)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (333)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1796)
Kedai Sewa (1609)
Kereta Baru (1579)
Kereta Terpakai (4901)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4611)
Kerja Kemahiran (1909)
Kerja Kosong (11348)
Kerja Praktikal (1965)
Kerja Sales (2209)
Kerja Sambilan (6166)
Konsultan Perniagaan (443)
Kontrak Swasta (288)
Kontrak Tender Kerajaan (449)
Kontraktor Balak Dan Kayu (470)
Kontraktor Jurutera (547)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (222)
Kontraktor Minyak Dan Gas (672)
Kontraktor Pasir (375)
Kontraktor Pembinaan (2006)
Kontraktor Perlombongan (315)
Kursus Dan Seminar (2758)
Kursus Kecantikan (675)
Kursus Makanan (655)
Kursus Motivasi (316)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1600)
Mencari Pelabur (3623)
Mesin Fotostat (349)
Mesin Freezer Dan Chiller (259)
Mesin Industri (495)
Mesin Jahit (366)
Mesin Proses Makanan (549)
Pakej Pelancongan (2563)
Pakej Perkahwinan (1185)
Pakej Perniagaan (864)
Pasar Basah (1431)
Pekerja Asing (1200)
Pelaburan Saham Unit Trust (924)
Pembantu Rumah Asing (1819)
Pembekal Barang Runcit (1566)
Pembekal Beras (104)
Pembekal Buah-buahan (477)
Pembekal Ikan Kering (380)
Pembekal Kelapa Dan Santan (631)
Pembekal Kerepek (1084)
Pembekal Keropok (433)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (236)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (582)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1180)
Pemborong Batik Dan Sutera (351)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (592)
Pemborong Bundle (848)
Pemborong Cadar Dan Tilam (432)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (684)
Pemborong Lampin (289)
Pemborong Mutiara (107)
Pemborong Pakaian Bayi (760)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1619)
Pemborong Pakaian Lelaki (1115)
Pemborong Pakaian Plus Size (141)
Pemborong Pakaian Wanita (4139)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3470)
Pemborong Tuala (194)
Pemborong Tudung (2743)
Pembuat Papan Tanda Iklan (267)
Pembuat Plastik Kotak Botol (787)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (476)
Pendaftaran Syarikat (482)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (940)
Pengedar Bahan Pencuci (701)
Pengedar Buku Dan Majalah (574)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1520)
Pengedar Permainan Kanak2 (589)
Pengedar Produk Kecantikan (2585)
Pengedar Produk Kesihatan (2950)
Pengurus Majlis (586)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (708)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (688)
Penternak Kambing (285)
Penternak Lembu (382)
Penternak Udang (191)
Peralatan Makmal Dan Hospital (256)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (694)
Peralatan Sukan (543)
Perisian Komputer (562)
Perkakas Dapur (606)
Perkakas Elektrik (420)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1493)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (505)
Pinjaman Kad Kredit (384)
Pinjaman Kereta (588)
Pinjaman Peribadi (10389)
Pinjaman Perniagaan (1808)
Produk Dari China (529)
Produk Sejuk Beku (1289)
Program Consignment (1987)
Program Dropship (6573)
Pusat Bahasa (348)
Pusat Jagaan Bayi (1506)
Pusat Latihan (638)
Pusat Memandu (122)
Pusat Mengaji Agama (501)
Pusat Pendidikan Tinggi (516)
Pusat Rawatan (354)
Pusat Tadika Dan Taska (1270)
Pusat Tuisyen (1045)
Rancangan Perniagaan (583)
Rawatan Alternatif (288)
Rumah Sewa (4180)
Rumah Untuk Dijual (3662)
Servis Freelance (1083)
Servis Keselamatan (704)
Servis Pembersihan (800)
Servis Pengedaran Risalah (450)
Setiausaha Syarikat (598)
Sewa Bas Dan Van (558)
Sewa Kereta Teksi Limo (1777)
Sewa Lori (2510)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (242)
Studio Fotografi (881)
Studio Grafik Dan 3D (1058)
Studio Lukisan (126)
Studio Model Penyanyi Pelakon (706)
Studio Muzik (461)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (227)
Sukan Futsal (227)
Sukan Pancing (141)
Tanah Sewa (631)
Tanah Untuk Dijual (4745)
Tempahan Biskut Dan Tart (2120)
Tempahan Hamper (187)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (652)
Tempahan Katering (2101)
Tempahan Kek Dan Coklat (2119)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (175)
Tempahan Kuih Muih (1723)
Tempahan Minuman Dan Dessert (455)
Tempahan Nasi Lemak (509)
Tempahan Roti (347)
Terminal Bayaran (183)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1662)
Urut Tradisional (773)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (390)
Usahawan Tani (1075)
Vending Machine (356)
Voucher Dan Tiket (241)
Web Design Malaysia (2284)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1315)