Search Majalah.com
Ingin Memulakan Perniagaan Kedai Buku dan Alat Tulis
Faieuzma - Tue 21/Jun/2011 9:37am [Last Comment]
assalamualaikum warga majalah.com...
sy nk mintak pendapat saudara/i, sy berminat untuk membuka kedai bulu dan alat tulis..namun saya x tahu bagaimana untuk memulakan langkah, juga anggaran modal untuk saya memulaka perniagaan...harap ada saudara/i yg berpengalaman sudi membantu.
terima kasih..

Niche: Pengedar Buku Dan Majalah | Pengedar Alat Tulis
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Kamarul 50 - Tue 21/Jun/2011 10:04am
    sila tinggalkan no tel utk dihubungi atau email  
  2. Faieuzma - Tue 21/Jun/2011 10:44am
    boleh email kan ke faieuzma@yahoo.com  
  3. Hasrul 22 - Tue 21/Jun/2011 3:26pm
    boleh emel kpd sy skali hasrulbinmohdnor@yahoo.com  
  4. Misz Lynn - Sun 26/Jun/2011 8:04pm
    nk quatation skali ye...
    harga ...
    0176852725...
    tlg bg harga kt email syer ...lynn_good17@yahoo.com  
  5. Mohd Zul Amfendy - Sun 17/Jul/2011 10:51am
    boleh emel kpd sy skali zulmohd@yahoo.com  
  6. Zul 118 - Sun 17/Jul/2011 7:34pm
    saya juga beminat nak buka kedai buku/majalah dan alat tulis.mencari pembekal ? email kan saya di zul_7762@yahoo.com  
  7. Surayaarshad - Thu 21/Jul/2011 2:58pm
    saya juga nak buka stationary.. nak tau mana boleh saya dapat cari pembekal alat tulis..  
  8. Nur Hidayah 14 - Fri 22/Jul/2011 11:08am
    asalamualaikum..sy bercadang nak buka bisnes alatulis ni..mohon saudara bantu berikan sy info mengenai bisnes ini..  
  9. Bzboy4 - Tue 26/Jul/2011 2:20am
    sy pembekal barangan alatulis dari cina. berminat email sy jz786@yahoo.com  
  10. Azrul 71 - Mon 1/Aug/2011 10:58pm
    asalammulaikum,, urgen!!! kepada pembekal alat tulis, sila hantarkan quatation untuk alat tulis (qty) serta kelangkapan pejabat, bersama senerai katalognya sekali dan kos penghantaran = azrul0742@yahoo.com  
  11. Xia Nur - Mon 8/Aug/2011 12:39pm
    saya berminat jugak nk buka kedai alat tlis n buku ni...ssape2 yg taw bley la tlg bg info kat sy..zia0502@yahoo.com.. tq..  
  12. Newlybiz - Mon 8/Aug/2011 9:27pm
    nk jugakk

    worldbook91@gmail.com  
  13. Qist21 2 - Wed 10/Aug/2011 1:03pm
    berminat juga . sesiapa pls emel detail untuk membuka perniagaan ini ke norazriema1@yahoo.com  
  14. Abdullah 40 - Thu 18/Aug/2011 3:49pm
    para2 sifu, saya pun berminat untuk membuka kedai alat tulis, boleh tolong emailkan untuk saya juga....
    abdullahmusb@gmail.com  
  15. Ahdiah - Fri 26/Aug/2011 8:18pm
    Sy jg!tlg email di ahdiah3dec@gmail.com  
  16. Abey - Thu 8/Sep/2011 12:07am
    saya juga beminat nak buka kedai buku/majalah dan alat tulis.mencari pembekal ? email kan saya di
    abeyniaga@gmail.com
    0132576938
    facebook.com/abeyniaga  
  17. Aida 117 - Fri 9/Sep/2011 11:06am
    saya juga berminat nak buka kedai alattulis.boleh emelkan kepada saya sheyril@gmail.com detail2 yg perlu dan patut pada mereka yg pakar dlm bidang ni. thanks  
  18. Fadzrul Azry - Fri 9/Sep/2011 11:28pm
    saya juga berminat nak buka kedai buku, alattulis dan mesin photostat.boleh bantu saya... emelkan kepada saya fadzrul_azry@yahoo.com.  
  19. Fairoz - Tue 13/Sep/2011 11:59pm
    saya pun berminat nak bukak bisnes kedai buku.. bleh sesape bg info.. sangasura77@gmail.com  
  20. Alif Mahadi - Sat 24/Sep/2011 5:13am
    asalamualaikum.saya juga berminat nak buka kedai buku, alattulis dan mesin photostat.boleh bantu saya... emelkan kepada saya aditas_turbo@yahoo.com  
  21. Nurul 391 - Fri 4/Nov/2011 8:06am
    Saya berminat nak buka kedai buku dan alatulis.Tp masih tak ada knowledge....sesiapa bleh bantu?  
  22. Takaryu - Fri 18/Nov/2011 11:06am
    Assalamualaikum

    Saya berminat untuk membuka kedai buku/majalah dan alat tulis.

    Memerlukan bimbingan dan nasihat serta pembekal (dan list2) barang untuk rujukan.

    Sila emailkan kepada saya: santaicafe79@gmail.com

    Terima kasih.  
  23. Rohani 25 - Mon 28/Nov/2011 3:33pm
    assalammualaikum
    sy juga berminat..boleh send detail kat email sy..
    aishi_hani47@yahoo.com.my  
  24. Azzultokse - Mon 5/Dec/2011 5:02pm
    sy ingin memulakan bisnes kedai alat tulis & photostat. tp tiada pengalaman. ingin mencari pembekal yg boleh menawarkan harga alat tulis yg murah & berpatutan..azzultokse@gmail.com  
  25. Ima Kadir - Fri 9/Dec/2011 12:10am
    Saya jg ingin membuka kedai alat tulis, buku n fotostat. Tlg email saya detail n katalog. Tq
    myiema.gallery@gmail.com  
  26. Hafiz 233 - Sun 15/Jan/2012 10:29pm
    salam, saya dah ada modal dalam 150 k, nak buka kedai alat tulis, buku rujukan, majalah dan buku2 agama, tapi bagaimana?, boleh email kepada saya enhafiz2@ymail.com , terima kasih ye, kalau ada kertas kerja lagi baik  
  27. Siti Maryam - Mon 23/Jan/2012 12:00am
    saya bole membantu tentang selok belok perniagaan..kerana saya mempunyai kedai alat tulis,buku dan photostat.. saya juga merupakan pengedar buku2 dan mesin photostat recond.. email saya marsiti2003@yahoo.com  
  28. Gee 14 - Thu 2/Feb/2012 11:57am
    sy juga berminat..siapa2 yg ade info pasal biz ni bole la email pd sy kt autumn_140@yahoo.com.tima kasih..  
  29. Nurul1548 - Thu 12/Apr/2012 4:17pm
    assalamualaikum..

    saya berminat untuk membuka perniagaan alat tulis dan buku berhampiran tempat tinggal saya...
    kesukarannya, saya memang tak tahu berkenaan untuk membuka perniagaan dari segi modal, dan supplier..memandangkan saya tiada kenalan dalam bidang ini.
    saya hrp anda dapat membantu saya..emailkan pd ynasofea@gmail.com  
  30. Ila 125 - Mon 30/Apr/2012 1:26pm
    saya juga berminat.......ilayani@yahoo.com  
  31. Noralady84 - Fri 4/May/2012 8:48pm
    saya juga berminat tolong emailkan shophouse2u@gmail.com  
  32. Kamarul Em11 - Mon 7/May/2012 1:13am
    Sy nak jgak..tolongla..sy btl2 berminat nk bkak kdai alatulis ni..nk tau cne nk cr pembekal,harga barang2..  
  33. Fahimah Adnan - Wed 9/May/2012 10:49am
    saya jugak berminat....boleh share dengan saya..sebab saya langsung tidak mempunyai pengalaman...
    email... fahimah.adnan@yahoo.com  
  34. Ajak 5 - Mon 6/Aug/2012 9:10pm
    Pembekal2..minta email kepada saya sekali myfridgemagnet@yahoo.com....tk  
  35. Aurora Besut - Fri 28/Sep/2012 2:41pm
    Saya juga dalam perancangan membuka kedai buku dan alat tulis.Ingin mencari pembekal buku dan alat tulis sekitar jerteh atau besut.Mana-mana yang tahu tentang pembekal sekitar sini sila hubungi saya di hp 0127154327 (sms sahaja) Terima kasih.  
  36. Sharuzie 2 - Tue 16/Oct/2012 11:40am
    saya juga berminat,tetapi mungkin minat tanpa pembelajaran & pengetahuan yang sempurna tidak memadai..Saya menghargai seandainya sesiapa yang sudi berkongsi segal pengalaman yang ada dengan saya,perancangan untuk memulakan perniagaan pada Januari 2013.Email saya di sharuzie83@gmail.com  
  37. Princess Sakura 2 - Fri 2/Nov/2012 9:26pm
    salam... saya juga berminat untuk supply stationery.. minta bantuan bagi yang berpengalaman untuk bimbing saya dalam bisnes ini.. terima kasih.. boleh email kepada saya di lydeanna86@yahoo.com  
  38. Norhuda Bte Akram Khan - Tue 20/Nov/2012 4:44pm
    salam..sy berminat hendak buka kedai buku dan alat tulis.boleh beri information berkenaan dgn bisnes ni?
    email: hudaariez@yahoo.com.my
    terima kasih.  
  39. Mohdmispar - Sun 16/Dec/2012 9:21am
    Salam smua..sya mmg berminat & hendak membuka kdai buku n stationery.sya ingin mngetahui brpa modal yg diperlukn serta bgaimna hndk mndptkn supplier..pls emailkn pd sya :mohdmispar@yahoo.com  
  40. Rema Design - Tue 18/Dec/2012 12:00pm
    utk mulakan business penting utk perkenalkan diri.

    contact kami utk reka design logo company/business, flyers, sign board, banner, bunting dsb
    012-222 0405  
  41. Ahmad Fairos Tajri - Sat 12/Jan/2013 9:50pm
    saya juga berminat
    tolong email dan ini number telefon saya
    0124825867  
  42. Chara - Tue 19/Mar/2013 7:11pm
    saya berminat.tolong email ke charamamay1@yahoo.com  
  43. Fauziana Zainal - Wed 20/Mar/2013 12:05pm
    saya juga berminat tapi tidak mempunyai pengetahuan dari segi modal,barang2 dan selok belok perniagaan...boleh email pada saya tak?tq...fauzianazainal@gmail.com  
  44. Ibnukhairi - Tue 9/Apr/2013 3:11am
    tolong guide sy. sy berminat untuk memulakan perniagaan kedai buku  
  45. Ana 17 - Sun 2/Jun/2013 11:54pm
    saya ade kedai photostat dan bru bukak..memerlukan pembekal novel dan majalah2 secare consignment.call ana 0136732863 seriimpianpalong@yahoo.com  
  46. Syam 165 - Mon 17/Jun/2013 11:21am
    sy ada perniagaan buku dan alat tulis utk di jual. syam4474@yahoo.com.my  
  47. Hazizul 3 - Mon 14/Oct/2013 11:09am
    Saya berminat nak buka kedai buku dan alatulis.Tp masih tak ada knowledge....sesiapa bleh bantu?pls email Hmidah21@yahoo.com
    no tel 017-8372318  
  48. Fasihahhadi - Tue 22/Oct/2013 5:33pm
    saya perlukan quotation secepat mungkin sempena promosi back to school  
  49. James Lu - Sun 10/Nov/2013 9:02am
    Sy berminat utk membuka kedai alat tulis. Berapa modal yg diperlukan, mcm mana mahu mulakan dn bgmaina utk mencari supplier? Sila berikan tunjuk ajar. Terima Kasih  
Page 1   (Total 49 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2337)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1371)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (194)
Bisnes Air Mineral (343)
Bisnes Ais Krim (439)
Bisnes Aksesori Kereta (630)
Bisnes Broadband (981)
Bisnes Burger (509)
Bisnes Cermin Mata (144)
Bisnes Cuci Kereta (724)
Bisnes Cyber Cafe (415)
Bisnes Dobi (1262)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1148)
Bisnes Hotel Dan Resort (490)
Bisnes Ice Blended (638)
Bisnes Jam Tangan (257)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (437)
Bisnes Komputer (1386)
Bisnes Kurier Dan Logistik (592)
Bisnes Minuman (1307)
Bisnes Pasar Malam (1734)
Bisnes Pelancongan (464)
Bisnes Perabot (745)
Bisnes Prepaid Dan Reload (970)
Bisnes Restoran (2929)
Bisnes Roti Dan Bakeri (641)
Bisnes Salun Rambut (321)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (586)
Bisnes Steamboat (183)
Bisnes Tablet Pc (424)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2884)
Bisnes Waffle Dan Jagung (349)
Bisnes Western Food (271)
Dewasa 18sx (1611)
Diskusi Bisnes (1799)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (631)
Expo Karnival Tapak Niaga (5477)
Forex Malaysia (1617)
Haiwan Peliharaan (386)
Haji Dan Umrah (426)
Hiasan Dalaman (636)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (904)
Iklan Tv Radio Media Massa (192)
Import Dan Eksport (291)
Ingin Berniaga (2645)
Insurans Dan Takaful (1538)
Insurans Roadtax Kereta (304)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1856)
Kedai Emas (408)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2324)
Kedai Hardware (455)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3336)
Kedai Kamera Dan Camcorder (314)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (317)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1586)
Kedai Sewa (1507)
Kereta Baru (1397)
Kereta Terpakai (4460)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3889)
Kerja Kemahiran (1651)
Kerja Kosong (9630)
Kerja Praktikal (1583)
Kerja Sales (1863)
Kerja Sambilan (5407)
Konsultan Perniagaan (389)
Kontrak Swasta (247)
Kontrak Tender Kerajaan (418)
Kontraktor Balak Dan Kayu (436)
Kontraktor Jurutera (489)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (603)
Kontraktor Pasir (300)
Kontraktor Pembinaan (1806)
Kontraktor Perlombongan (285)
Kursus Dan Seminar (2565)
Kursus Kecantikan (643)
Kursus Makanan (618)
Kursus Motivasi (287)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1490)
Mencari Pasangan Lelaki (30)
Mencari Pasangan Wanita (48)
Mencari Pelabur (3356)
Mesin Fotostat (317)
Mesin Freezer Dan Chiller (229)
Mesin Industri (442)
Mesin Jahit (328)
Mesin Proses Makanan (521)
Pakej Pelancongan (2365)
Pakej Perkahwinan (1131)
Pakej Perniagaan (781)
Pasar Basah (1281)
Pekerja Asing (1070)
Pelaburan Saham Unit Trust (844)
Pembantu Rumah Asing (1625)
Pembekal Barang Runcit (1479)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (418)
Pembekal Ikan Kering (348)
Pembekal Kelapa Dan Santan (556)
Pembekal Kerepek (961)
Pembekal Keropok (399)
Pembekal Kicap Dan Sos (200)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (208)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (382)
Pembekal Rempah Dan Perencah (521)
Pembekal Serunding (226)
Pembekal Telur (117)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1108)
Pemborong Batik Dan Sutera (330)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (552)
Pemborong Bundle (804)
Pemborong Cadar Dan Tilam (381)
Pemborong Karpet (132)
Pemborong Kasut Dan Sandal (628)
Pemborong Lampin (277)
Pemborong Mutiara (104)
Pemborong Pakaian Bayi (714)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1468)
Pemborong Pakaian Lelaki (1031)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3841)
Pemborong Telekung Dan Songkok (517)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3209)
Pemborong Tuala (180)
Pemborong Tudung (2538)
Pembuat Papan Tanda Iklan (214)
Pembuat Plastik Kotak Botol (732)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (450)
Pendaftaran Syarikat (431)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (893)
Pengedar Bahan Pencuci (649)
Pengedar Buku Dan Majalah (541)
Pengedar Contact Lens (226)
Pengedar Perfume (1443)
Pengedar Permainan Kanak2 (541)
Pengedar Produk Kecantikan (2420)
Pengedar Produk Kesihatan (2776)
Pengurus Majlis (557)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (648)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (637)
Penternak Kambing (259)
Penternak Lembu (337)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (237)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (508)
Perisian Komputer (489)
Perkakas Dapur (544)
Perkakas Elektrik (364)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1375)
Pinjaman AIM (148)
Pinjaman Hartanah (468)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (510)
Pinjaman Peribadi (9325)
Pinjaman Perniagaan (1631)
Produk Dari China (470)
Produk Sejuk Beku (1176)
Program Consignment (1793)
Program Dropship (5868)
Pusat Bahasa (308)
Pusat Jagaan Bayi (1255)
Pusat Latihan (560)
Pusat Memandu (113)
Pusat Mengaji Agama (405)
Pusat Pendidikan Tinggi (475)
Pusat Rawatan (310)
Pusat Tadika Dan Taska (1092)
Pusat Tuisyen (939)
Rancangan Perniagaan (536)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3786)
Rumah Untuk Dijual (3354)
Servis Freelance (935)
Servis Keselamatan (623)
Servis Pembersihan (714)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (544)
Sewa Bas Dan Van (478)
Sewa Kereta Teksi Limo (1515)
Sewa Lori (2209)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (51)
Studio Filem Dan Videografi (212)
Studio Fotografi (802)
Studio Grafik Dan 3D (880)
Studio Lukisan (112)
Studio Model Penyanyi Pelakon (631)
Studio Muzik (400)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (209)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (569)
Tanah Untuk Dijual (4266)
Tempahan Biskut Dan Tart (1760)
Tempahan Hamper (168)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (601)
Tempahan Katering (1894)
Tempahan Kek Dan Coklat (1941)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (151)
Tempahan Kuih Muih (1564)
Tempahan Minuman Dan Dessert (401)
Tempahan Nasi Lemak (462)
Tempahan Roti (317)
Terminal Bayaran (167)
Ubahsuai Pejabat (584)
Ubahsuai Rumah (1517)
Urut Tradisional (710)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (355)
Usahawan Tani (955)
Vending Machine (310)
Voucher Dan Tiket (219)
Web Design Malaysia (2105)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1138)