Search Majalah.com
Ingin Membuka Bisnes Pemborong Beras
Azlenda 2 - Thu 9/Dec/2010 10:43am [Last Comment]
Macamana caranya nak bukak bisnes pemborong beras. kepada siapa saya nk bli beras2 tersebut . direct kepada pengilang ker?. dan berapa modal yang perlu digunakan. Dan bagaimana cara2 yang selanjutnya. Sbb saya bercadang nk buka kedai untuk menjual beras pelbagai jenis. Tolong bagi pendapat kepada siapa2 yang tahu selok belok perniagaan nie.

Niche: Pembekal Beras | Pembekal Barang Runcit | Diskusi Bisnes
Kursus Borong Produk China Tanpa Perlu Melangkah ke China
18 Sep 2014 (Khamis) di DPMM Putrajaya

Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
24 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Zam 25 - Thu 9/Dec/2010 11:13pm
    Setahu saya kena mohon lesen kt putrajaya,dapt lesen,bru bolih beli beras kt kilang2 beras..itu saja yg saya tau..

    elok sngat la orang kita yang buat bussiness ni.majoritinya Cin..hehe  
  2. Reeta - Fri 10/Dec/2010 2:43am
    Kalau nak jadi pemborong kena mohon lesen borong. Kalau x silap kat kawalselia padi putrajaya. Kalau nak bukak kedai beras shj (bukan borong) / nak bekalan beras boleh browse website sykt faiza di www.faizarice.com (bumiputera company)  
  3. Lokman 3 - Fri 10/Dec/2010 8:38am
    Baru² ni saya dah tanya kawal selia padi tapi kat kedah la. Kena dpt surat sokongan daripada 3 pengilang beras, 30 surat sokongan kedai runcit, modal dalam bank rm30,000.00, gambar lokasi kedai nak letak beras tu, daftar meniaga ssm, ada lagi tapi rasanya yg penting seprti di atas ni..  
  4. Azlenda 2 - Fri 10/Dec/2010 3:27pm
    alamak rumitnya kerja, macaman plak kalau sebagai peruncit.... berbeza atau sama saja caranya...  
  5. Lokman 3 - Fri 10/Dec/2010 3:49pm
    runcit senang jer..x mcm atas sbb saya dah buat pun..ada ssm, pelan lokasi kedai, gambar. tu jer kot rasanya..x mcm borong beras.. dah alang² bgtau ni..diminta sapa² yg ada kedai borong beras di alor setar,atau jitra yg ada beras nasional 15% hancur boleh bgtau saya..tapi nak tgk dulu beras tu ok ke tak..  
  6. Azlenda 2 - Fri 10/Dec/2010 6:12pm
    En Lokman 3, boleh tak en lokman terangkan in detail cara2 nya. sbb saya baru nk belajr cara2 nk buat bisnes nie. skrg nie pun mkn gaji jew.
    email saya- azlenda@dasb.com.my  
  7. Lokman 3 - Mon 13/Dec/2010 9:15am
    dah email  
  8. Aziniey - Tue 14/Dec/2010 4:00pm
    Cik Azlinda..saya pun berminat nak buat biz ni..dan dlm plan for biz tahun depan,..boleh kita sharing this..
    daireazie@yahoo.com

    En. Lokman,,
    boleh x emailkan kpd saya juga.tqvm
    daireazie@yahoo.com  
  9. Hizam 2 - Wed 15/Dec/2010 4:54pm
    salam en lokman sy mcm tertarik je dgn bisnes ni...brapa modal y dprlukan utk bukak peruncit beras ni?ble en email detail pd sy..bantuan amatla dihargai.tq...eixam_eitok@yahoo.com  
  10. Mus88 - Fri 17/Dec/2010 1:36am
    en lokman sila email pada sy juga.
    terima kasih.

    muhamadmustaqim88@gmail.com  
  11. Lokman 3 - Fri 17/Dec/2010 8:16am
    salam semua..kalau utk biz runcit beras tgk salesman gak..selalunya diorg suruh ambil 30beg (10kg) beras hancur 5% ada FOC 1 atau 2beg. tak kira la brand apa pun. contoh modal rm26 x 30beg pastu bahagi 32 atau 31 beg. harga kawalan jual beras jenis ni rm26. x boleh lebih. kalau 10% hancur harga jual rm24. 15% pula rm18 atau rm18.50. lesen beras jgn lupa buat ye. pegi jer kat kawal selia beras yg terdekat. kalau tuan semua dpt consignment drpd salesman lagi bagus tp selalunya 1st time deal diorg nak cash.  
  12. Mohd Fairuz 4 - Sat 18/Dec/2010 2:08am
    cik lokman dr ape yg cik lokman terangkan mcmane nak dpt keuntungan tu?mcm xde untung je.yela amek satu beg rm26 then jual blk pun rm26 mane untungnye?klu bole cik lokman text no kat saya nanti sy akan hubungi cik lokman blk.0173353291  
  13. Lokman 3 - Sat 18/Dec/2010 11:51am
    sila bahagi FOC  
  14. Safuan 4 - Sat 18/Dec/2010 9:29pm
    salam, En Lokman sya tertarik dengan bisnes pemborong beras nie. adakah procedure dia sama atau berlainan dgn kawasn lain? dan blh x En Lokman bgtau cara2 dan langkah2 untk menjadi pemborong beras nie.
    safuan_just19@yahoo.com.my  
  15. Lokman 3 - Sun 19/Dec/2010 4:26am
    salam..prosedur borong beras bg kawasan lain x pasti tp rasanya sama sbb sy buat lesen runcit beras kat selangor dgn kedah sama jer.  
  16. Waniey - Wed 5/Jan/2011 1:39am
    salam en.lokman
    bole x emel psl bisnes ni kt sy?
    nsh_wanie189@yahoo.com
    time kasih..  
  17. Auro Farm Garden - Sun 16/Jan/2011 10:33pm
    salam..klu sape nak cari lori untuk angkut beras..kami ada lori permit A 11tan..muatan 8tan..bleh ikat kontrak/sewa 1 perjalanan pn bleh..call 0175037247 / 017523018 / 0132061185..tq.  
  18. Zamani 5 - Sat 5/Feb/2011 3:26pm
    salam..sy berminat dgn jual beras ni..
    boleh en lokman email dgn sy.tq
    zamanie05@yahoo.com  
  19. Khan 2 - Mon 7/Feb/2011 5:48pm
    salam en.lokman
    boleh x email psl bisnes ni kt saya sama?
    fazilkhan28@yahoo.com  
  20. Saya - Fri 11/Feb/2011 5:01pm
    salam,

    ada sesiapa tau kat mana saya boleh dapatkan beras bukit dgn harga murah sekitar kl? yg jual kat mydin tu dah packed dan mahal.  
  21. Noor Azlin Shah - Sat 12/Feb/2011 12:17am
    Saya juga sedang mencari beras murah disekitar pj. harap sesiapa yg boleh membantu membekalkan beras ini dapat email ke kakchik@nasikukus.my  
  22. Awang Noh Ahmad - Tue 1/Mar/2011 9:15pm
    salam en lokman,
    saya dah sangkut awal lagi tentang syarat tempat simpang, tapi tentang modal saya cukup, boleh tolong tak emilkan saya syarat wajib sekali lagi

    nohinfotech@yahoo.com.my  
  23. Deen 13 - Tue 15/Mar/2011 8:38pm
    salam..sy berminat jugak la nak tau..
    boleh en lokman email dgn sy.tq
    deenkoi_0@yahoo.com  
  24. T Mohd Firman - Wed 16/Mar/2011 10:35am
    saya pun en.lokman
    blackzckzahar_88@yahoo.com  
  25. Wiezureen - Thu 24/Mar/2011 11:14am
    saya minat juga nak buka kedai runcit yg espesially jual beras sahaja..lesen perniagaan dah ada..apa lagi yg saya perlukan..lesen kawal selia pun kena minta jugak ker?  
  26. Radar 2 - Tue 5/Apr/2011 2:02am
    salam..sesiapa yang ingin mendapatkan beras murah sila email kepada saya radar3078@yahoo.com.my  
  27. Raja Mohammad - Sun 10/Apr/2011 11:09pm
    kami memerlukan pembekal beras di sekitar kl. cal 0126167474 email d.arja.ent@gmail,com  
  28. Nfz - Sun 24/Apr/2011 2:41am
    En Lokman 3, boleh tak en lokman terangkan in detail cara2 nya. sbb saya baru nk belajr cara2 nk buat bisnes nie. skrg nie pun mkn gaji jew. ssm dh ada
    nfz_bersatu@yahoo.com
    thanx  
  29. Shahril Imran - Thu 19/May/2011 4:05pm
    saya juga berminat utk buka..blh bagi maklumat dgn detail x..arey_punyer@yahoo.com..tq..  
  30. Wak Karto - Tue 24/May/2011 6:01pm
    sy mmg berminat..so boleh share txk ilmu2 tersebut..hehe..XparkinsonX@yahoo.com  
  31. Nazri 67 - Tue 31/May/2011 11:08am
    salam, En Lokman saya tertarik dengan bisnes pemborong beras. Boleh En Lokman terangkan cara2 dan langkah2 untk menjadi pemborong beras.

    terima kasih.

    bobnazri123@gmail.com  
  32. Zul 182 - Thu 23/Jun/2011 11:25am
    en lokman sent kt sy also-zulf_3000@yahoo.com

    TQ  
  33. Zuhan - Mon 27/Jun/2011 10:37pm
    salam semua saya ada lesen beras borong dan mendpat bekalan beras terus dr kilang dengan harga yg murah.sesiapa yg berminat sila email saya zuhe06@yahoo.com.my.saya bekerja dengan pihak peladang  
  34. Hafzan84 - Wed 13/Jul/2011 12:48pm
    khidmat pengankutan lori 3 tan brkanvas bserta pmndu..lori baru..pnghntran cepat,ekonomi dan selamat..hubungi 0199342502 wan...pasti ekonomi.  
  35. Zaini 25 - Sat 16/Jul/2011 12:21am
    harap emailkan cara utk jadi usahawan pemborong beras dan cara dptkan keuntungan. dah ada ssm & lesen kew.(pembekal)  
  36. Zaini 25 - Sat 16/Jul/2011 12:38am
    lupa plulak email saya.... zaini744@hotmail.com  
  37. Mr S 2 - Mon 18/Jul/2011 5:00pm
    boleh tak email kan kat saya juga macam mana nak jadi pemborong beras  
  38. Mr S 2 - Mon 18/Jul/2011 5:01pm
    ini email saya salisu_asrakal@yahoo.com  
  39. F Hadiey - Thu 11/Aug/2011 9:29am
    Setahu sy, nk dptkan lesen pemborong ni mmg bnyk prosedur. Apa pun, kalu dh dpt lesen pemborong, try apply skali lesen pemborong bersubsidi. Kalu sesapa ader lesen mcm tu... roger la sy.  
  40. Ami Wan - Mon 10/Oct/2011 10:41pm
    salam. sy boleh bekalkan dari bernas(belum proses). 5% hancur.
    beras thai. rm24.50/10kg

    elwan.mus@gmail.com
    -amiwan resources & marketing-
    area klang.  
  41. Abdul Hamid Ahmad - Fri 14/Oct/2011 9:13am
    Salam.. Kepada sesiapa yang memang serious dan berminat untuk membeli beras dengan kuantiti yang banyak untuk tujuan perniagaan boleh email pada saya. InsyaAllah kita boleh aturkan untuk dealing.. Kepada yang serious sahaja sila email saya di nurislam1001@gmail.com  
  42. Fadil 11 - Sun 20/Nov/2011 9:17pm
    En Lokman sila emailkan saya juga panduan lesen borong..
    trasher.bloods@gmail.com atau text saya d no 014-7195031  
  43. Shu1001 - Sat 26/Nov/2011 2:09pm
    Salam.. En Lokman, saya ingin tahu lebih detail tentang cara2 awal untuk memulakan perniagaan beras. Minta jasa baik En Lokman emailkan pd saya di snjresources@yahoo.com.TQVM  
  44. Mohd Romiady Mohd Noor 2 - Mon 28/Nov/2011 10:49am
    SALAM EN LOKMAN..SY PUN NK TAU LEBIH DETAIL TENTANG CARA2 UNTUK MEMULAKAN PERNIAGAAN BERAS..EMAILKAN MAKLUMAT LANJUT DI romaidyno@rocketmail.com.
    tq..  
  45. Gmee - Mon 26/Dec/2011 12:39pm
    salam encik lokman.
    Bleh share details tk pasal nk jd peruncit beras ni.sy tggal jhr.
    If ok, sila email kn ke hezzemie@yahoo.com atau ctc/sms sy di 0127814167
    Terima kaseh....  
  46. Nal87 - Thu 29/Dec/2011 9:57pm
    SALAM EN LOKMAN..SY PUN NK TAU LEBIH DETAIL TENTANG CARA2 UNTUK MEMULAKAN PERNIAGAAN BERAS..EMAILKAN MAKLUMAT LANJUT DI zainal7334@yahoo.com.
    tq..  
  47. Saharudinh - Sun 8/Jan/2012 1:19am
    Salam.. saya ada permit beli beras.. berminat hubungi saya di 0192573006.  
  48. Tumbuhan - Sun 15/Jan/2012 12:14am
    salam semua. saya bercadang buka bisnes untuk pemborong beras di sabah. ada sesapa yg boleh kongsi info cmna mo mulakan bisnes ni?tolong....  
  49. Kaharudin Hj Madan - Thu 19/Jan/2012 3:42pm
    Salam semua.sapa yang ingin beli beras vietnam 5% hancur dengan harga murah hubungi saya 0168114466.boleh bekalkan dalam kuantiti yang banyak.Sabah  
  50. Aira Khanum - Sun 12/Feb/2012 11:17pm
    saya berminat untuk membuat perniagaan pemborong beras.boleh x sesipe email kn pada saya tentang prosedur perniagaan ini.saya berminat sgt ingin mnjadi usahawan muda..plz email kn kpd saya
    aira89_pwiiitt@yahoo.com.my  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 83 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2634)
Bengkel Basikal (71)
Bengkel Besi (203)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (243)
Bengkel Tayar (210)
Bisnes Air Mineral (360)
Bisnes Ais Krim (490)
Bisnes Aksesori Kereta (656)
Bisnes Broadband (1079)
Bisnes Burger (541)
Bisnes Cermin Mata (155)
Bisnes Cuci Kereta (790)
Bisnes Cyber Cafe (443)
Bisnes Dobi (1335)
Bisnes Ebook (1031)
Bisnes Handphone (1232)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (552)
Bisnes Ice Blended (689)
Bisnes Jam Tangan (280)
Bisnes Jeruk (162)
Bisnes Kitar Semula (486)
Bisnes Komputer (1458)
Bisnes Kurier Dan Logistik (653)
Bisnes Minuman (1424)
Bisnes Pasar Malam (1928)
Bisnes Pelancongan (531)
Bisnes Perabot (831)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1073)
Bisnes Restoran (3235)
Bisnes Roti Dan Bakeri (699)
Bisnes Salun Rambut (354)
Bisnes Sarang Burung (254)
Bisnes Satay (373)
Bisnes Sms (156)
Bisnes Spa Dan Facial (637)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (807)
Bisnes Untuk Dijual (3240)
Bisnes Waffle Dan Jagung (375)
Bisnes Western Food (317)
Dewasa 18sx (1726)
Diskusi Bisnes (1923)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (708)
Expo Karnival Tapak Niaga (6287)
Forex Malaysia (1825)
Haiwan Peliharaan (453)
Haji Dan Umrah (461)
Hiasan Dalaman (702)
Hiasan Taman (238)
Hotel Resort Homestay (985)
Iklan Tv Radio Media Massa (216)
Import Dan Eksport (321)
Ingin Berniaga (2787)
Insurans Dan Takaful (1679)
Insurans Roadtax Kereta (328)
Kedai Bunga (186)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1952)
Kedai Emas (440)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2487)
Kedai Hardware (418)
Kedai Ibu Dan Bayi (679)
Kedai Jahit (3706)
Kedai Kamera Dan Camcorder (340)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (333)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1787)
Kedai Sewa (1611)
Kereta Baru (1570)
Kereta Terpakai (4883)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4595)
Kerja Kemahiran (1897)
Kerja Kosong (11290)
Kerja Praktikal (1955)
Kerja Sales (2196)
Kerja Sambilan (6149)
Konsultan Perniagaan (437)
Kontrak Swasta (287)
Kontrak Tender Kerajaan (447)
Kontraktor Balak Dan Kayu (469)
Kontraktor Jurutera (544)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (222)
Kontraktor Minyak Dan Gas (668)
Kontraktor Pasir (370)
Kontraktor Pembinaan (1999)
Kontraktor Perlombongan (313)
Kursus Dan Seminar (2748)
Kursus Kecantikan (672)
Kursus Makanan (652)
Kursus Motivasi (316)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1598)
Mencari Pelabur (3613)
Mesin Fotostat (348)
Mesin Freezer Dan Chiller (257)
Mesin Industri (491)
Mesin Jahit (367)
Mesin Proses Makanan (546)
Pakej Pelancongan (2557)
Pakej Perkahwinan (1180)
Pakej Perniagaan (862)
Pasar Basah (1428)
Pekerja Asing (1195)
Pelaburan Saham Unit Trust (923)
Pembantu Rumah Asing (1812)
Pembekal Barang Runcit (1562)
Pembekal Beras (103)
Pembekal Buah-buahan (477)
Pembekal Ikan Kering (380)
Pembekal Kelapa Dan Santan (628)
Pembekal Kerepek (1081)
Pembekal Keropok (432)
Pembekal Kicap Dan Sos (218)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (123)
Pembekal Minyak Masak (413)
Pembekal Rempah Dan Perencah (579)
Pembekal Serunding (258)
Pembekal Telur (138)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1179)
Pemborong Batik Dan Sutera (348)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (592)
Pemborong Bundle (844)
Pemborong Cadar Dan Tilam (428)
Pemborong Karpet (154)
Pemborong Kasut Dan Sandal (683)
Pemborong Lampin (289)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (759)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1613)
Pemborong Pakaian Lelaki (1113)
Pemborong Pakaian Plus Size (141)
Pemborong Pakaian Wanita (4131)
Pemborong Telekung Dan Songkok (562)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3464)
Pemborong Tuala (193)
Pemborong Tudung (2736)
Pembuat Papan Tanda Iklan (264)
Pembuat Plastik Kotak Botol (786)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (475)
Pendaftaran Syarikat (481)
Pendaftaran Trademark (33)
Pengedar Alat Tulis (939)
Pengedar Bahan Pencuci (700)
Pengedar Buku Dan Majalah (572)
Pengedar Contact Lens (237)
Pengedar Perfume (1517)
Pengedar Permainan Kanak2 (588)
Pengedar Produk Kecantikan (2578)
Pengedar Produk Kesihatan (2942)
Pengurus Majlis (585)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (707)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (687)
Penternak Kambing (284)
Penternak Lembu (379)
Penternak Udang (190)
Peralatan Makmal Dan Hospital (256)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (694)
Peralatan Sukan (542)
Perisian Komputer (559)
Perkakas Dapur (603)
Perkakas Elektrik (418)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1488)
Pinjaman AIM (164)
Pinjaman Hartanah (505)
Pinjaman Kad Kredit (384)
Pinjaman Kereta (582)
Pinjaman Peribadi (10337)
Pinjaman Perniagaan (1804)
Produk Dari China (527)
Produk Sejuk Beku (1281)
Program Consignment (1981)
Program Dropship (6539)
Pusat Bahasa (347)
Pusat Jagaan Bayi (1499)
Pusat Latihan (637)
Pusat Memandu (119)
Pusat Mengaji Agama (499)
Pusat Pendidikan Tinggi (514)
Pusat Rawatan (352)
Pusat Tadika Dan Taska (1266)
Pusat Tuisyen (1043)
Rancangan Perniagaan (581)
Rawatan Alternatif (287)
Rumah Sewa (4163)
Rumah Untuk Dijual (3651)
Servis Freelance (1074)
Servis Keselamatan (701)
Servis Pembersihan (795)
Servis Pengedaran Risalah (447)
Setiausaha Syarikat (595)
Sewa Bas Dan Van (554)
Sewa Kereta Teksi Limo (1763)
Sewa Lori (2501)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (241)
Studio Fotografi (880)
Studio Grafik Dan 3D (1054)
Studio Lukisan (124)
Studio Model Penyanyi Pelakon (706)
Studio Muzik (460)
Sukan Beladiri (115)
Sukan Berkumpulan (226)
Sukan Futsal (225)
Sukan Pancing (141)
Tanah Sewa (629)
Tanah Untuk Dijual (4728)
Tempahan Biskut Dan Tart (2117)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (650)
Tempahan Katering (2093)
Tempahan Kek Dan Coklat (2111)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (173)
Tempahan Kuih Muih (1716)
Tempahan Minuman Dan Dessert (455)
Tempahan Nasi Lemak (507)
Tempahan Roti (347)
Terminal Bayaran (182)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1660)
Urut Tradisional (770)
Usahawan Baja Pertanian (369)
Usahawan Benih Dan Nursery (388)
Usahawan Tani (1071)
Vending Machine (355)
Voucher Dan Tiket (240)
Web Design Malaysia (2274)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1312)