Ingin Buka Gerai Jual Suratkhabar
Ayed80 - Thu 13/May/2010 10:09am [Last Comment]
askum..slmt pg ada sesiapa boleh tolong bagi panduan/tip cara nak mulakan perniagaan jual suratkhabar..bagaimana nk dpt stock dan sebagainya.. terima kasih

Niche: Pengedar Buku Dan Majalah | Pengedar Alat Tulis
     
  1. Johan Jeffry - Thu 13/May/2010 10:35am
    salam, kalu nak meniaga s/khabar sekarang ni kita kena g kt dealer daerah dan minta kt dia orang supply kt kita. nk jadi dealer dh xleh coz orang lain dh ramai jadi dealer. kalu nak senang tengok signboard dia orang kalu ada sponsor by bh/utusan/metro pegilah tanya.  
  2. Dian Enterprise - Wed 9/Jun/2010 2:28am
    Salam, betul cakap johan tu,susah nk trus jd dealer sbb org baru(ayed) penerbit xkn mudah2 kasi buka akaun sbgai dealer mereka, cara lain utk mulakan bisnes ni, ko slow2 ambk gn kedai yg dh lama jual s/khbar ni, ambk utusan 30, kosmo,sinar,metro 20 ,harakah ko ambk 50 wawkakkwakwa... ak pn dh lama gk gn bisnes ni..s/khabr,majalah/buku sekolah-agama-motivasi-umum/alat tulis dll. klu ada masalah/cadangan bleh trus hbngi ak ok...
    -dian_phg@yahoo.com.my  
  3. Shah 24 - Tue 22/Jun/2010 1:47am
    berapakah modal asas untuk menjual suratkhabar dan majalah?  
  4. Mohd Zarulhaqqim - Tue 24/Aug/2010 9:02pm
    hurm..susah jugak yer nk cari dealer kat daerah yer..brape modal untuk jual surat khabar?saya pun teringin nk tahu nih...  
  5. Ahmad Salman - Wed 8/Sep/2010 11:25am
    bpe untung tiap surat khabar? kalau x dpt jual, leh return kan  
  6. Iss - Fri 19/Nov/2010 11:06pm
    saya juga berminat nak tahu bagaimana nak jual surat khabar..berapa keuntungan yg boleh kita dapat.kalau buat penghantaran dari rumah ke rumah nak cas berapa pula?  
  7. Riey - Wed 28/Sep/2011 12:12am
    salam hormat, tumpang lalu ya jgn marah sambil jual paper tu saya ada idea skit nk tmbah duit krn abang n jiran saya adalah penghidap kencing manis dh hmpir 8thn makan ubat hospital,sampai bertongkat,rabun,kencing kerap,masalah buah pggng,lemah tenaga,duit beribu2 dh habis,lepas raya saya suruh dia minum jus monavie dr buah2an segar dan halalbaru 2botol jer memang terperanjat dia n x sangka betul2 berubah gula dlm drh slow2 jadi normal,mata makin cerah,dah tak kencing malam,tenaga makin kuat malah tongkat kurang digunakan, memang confirm semakin pulih dan ubat hospital dah tak perlu krn tanda2 pemulihan pada tubuh makin cemerlang,Alhamdulillah jika tuan izinkan mahukah tuan2 jadi ajen di sana?bukti makin byk di paper skrg ni cuma area pahang masih banyak, jika berminat kami boleh pos sila call 019-6437996,tkasih tuan  
Page 1   (Total 7 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (3315)
Bengkel Basikal (82)
Bengkel Besi (297)
Bengkel Kereta (1674)
Bengkel Motosikal (281)
Bengkel Tayar (247)
Bisnes Air Mineral (430)
Bisnes Ais Krim (602)
Bisnes Aksesori Kereta (707)
Bisnes Broadband (1219)
Bisnes Burger (602)
Bisnes Cermin Mata (177)
Bisnes Cuci Kereta (913)
Bisnes Cyber Cafe (495)
Bisnes Dobi (1557)
Bisnes Ebook (1165)
Bisnes Handphone (1389)
Bisnes Hari Raya (139)
Bisnes Hotel & Resort (648)
Bisnes Ice Blended (760)
Bisnes Jam Tangan (337)
Bisnes Jeruk (213)
Bisnes Kitar Semula (572)
Bisnes Komputer (1682)
Bisnes Kurier & Logistik (800)
Bisnes Minuman (1685)
Bisnes Pasar Malam (2281)
Bisnes Pelancongan (650)
Bisnes Pengantin (843)
Bisnes Perabot (1057)
Bisnes Prepaid & Reload (1197)
Bisnes Restoran (4112)
Bisnes Roti & Bakeri (800)
Bisnes Salun Rambut (429)
Bisnes Sarang Burung (262)
Bisnes Satay (437)
Bisnes Sms (171)
Bisnes Spa & Facial (809)
Bisnes Steamboat (213)
Bisnes Stesen Minyak (158)
Bisnes Tablet Pc (464)
Bisnes Tradisional (947)
Bisnes Untuk Dijual (3965)
Bisnes Waffle & Jagung (440)
Bisnes Western Food (390)
Dewasa 18sx (2028)
Diskusi Bisnes (2151)
Diskusi Tuntutan & Tribunal (817)
Expo Karnival Tapak Niaga (7801)
Forex Malaysia (2351)
Haiwan Peliharaan (552)
Haji & Umrah (519)
Hiasan Dalaman (825)
Hiasan Taman (281)
Hotel Resort Homestay (1166)
Iklan Terbuka (4972)
Iklan Tv Radio Media Massa (264)
Import & Eksport (366)
Ingin Berniaga (3029)
Insurans & Takaful (1952)
Insurans Roadtax Kereta (407)
Kedai Bunga (206)
Kedai Cenderahati & Kraf (2160)
Kedai Emas (525)
Kedai Fotostat & Cetakan (2773)
Kedai Hardware (528)
Kedai Ibu & Bayi (799)
Kedai Jahit (4689)
Kedai Kamera & Camcorder (383)
Kedai Runcit & Serbaneka (373)
Kedai Separuh & Ruang Niaga (2314)
Kedai Sewa (1887)
Kereta Baru (1892)
Kereta Terpakai (5615)
Kerja Diploma & Ijazah (6607)
Kerja Kemahiran (2408)
Kerja Kosong (15518)
Kerja Praktikal (2921)
Kerja Sales (2903)
Kerja Sambilan (7597)
Konsultan Peguam (226)
Konsultan Perniagaan (532)
Kontrak Swasta (364)
Kontrak Tender Kerajaan (508)
Kontraktor Balak & Kayu (543)
Kontraktor Jurutera (648)
Kontraktor Marin & Kapal Laut (255)
Kontraktor Minyak & Gas (755)
Kontraktor Pasir (534)
Kontraktor Pembinaan (2434)
Kontraktor Perlombongan (365)
Kursus & Seminar (3244)
Kursus Kecantikan (755)
Kursus Makanan (743)
Kursus Motivasi (350)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1763)
Mencari Pelabur (4221)
Mesin Fotostat (392)
Mesin Freezer & Chiller (309)
Mesin Industri (573)
Mesin Jahit (432)
Mesin Proses Makanan (623)
Pakej Pelancongan (2971)
Pakej Perkahwinan (1304)
Pakej Perniagaan (1042)
Pasar Basah (1746)
Pekerja Asing (1476)
Pelaburan Saham Unit Trust (1081)
Pembantu Rumah Asing (2228)
Pembekal Barang Runcit (1776)
Pembekal Beras (158)
Pembekal Buah-buahan (578)
Pembekal Ikan Kering (430)
Pembekal Kelapa & Santan (739)
Pembekal Kerepek (1290)
Pembekal Keropok (523)
Pembekal Kicap & Sos (254)
Pembekal Kurma & Kismis (325)
Pembekal Madu (300)
Pembekal Mee & Bihun (145)
Pembekal Minyak Masak (438)
Pembekal Rempah & Perencah (708)
Pembekal Serunding (298)
Pembekal Telur (160)
Pemborong Aksesori Lelaki (173)
Pemborong Aksesori Wanita (1272)
Pemborong Batik & Sutera (399)
Pemborong Beg Galas (120)
Pemborong Beg Tangan (650)
Pemborong Bundle (984)
Pemborong Cadar & Tilam (504)
Pemborong Karpet (195)
Pemborong Kasut & Sandal (803)
Pemborong Lampin (363)
Pemborong Mutiara (117)
Pemborong Pakaian Bayi (841)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1891)
Pemborong Pakaian Lelaki (1251)
Pemborong Pakaian Plus Size (167)
Pemborong Pakaian Wanita (4773)
Pemborong Telekung & Songkok (618)
Pemborong Tshirt & Uniform (3843)
Pemborong Tuala (218)
Pemborong Tudung (3094)
Pembuat Papan Tanda Iklan (345)
Pembuat Plastik Kotak Botol (923)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (537)
Pendaftaran Syarikat (593)
Pendaftaran Trademark (48)
Pengedar Alat Tulis (1013)
Pengedar Bahan Pencuci (807)
Pengedar Buku & Majalah (668)
Pengedar Contact Lens (270)
Pengedar Perfume (1681)
Pengedar Permainan Kanak2 (673)
Pengedar Produk Kecantikan (2922)
Pengedar Produk Kesihatan (3387)
Pengurus Majlis (685)
Penternak Arnab (66)
Penternak Ayam (831)
Penternak Burung Puyuh (118)
Penternak Ikan (757)
Penternak Kambing (341)
Penternak Lembu (443)
Penternak Udang (249)
Peralatan Makmal & Hospital (305)
Peralatan Pejabat & Sekolah (863)
Peralatan Sukan (616)
Perisian Komputer (687)
Perkakas Dapur (701)
Perkakas Elektrik (504)
Perkakas Rm2 & Gajet (1633)
Pinjaman AIM (190)
Pinjaman Hartanah (591)
Pinjaman Kad Kredit (463)
Pinjaman Kereta (724)
Pinjaman Peribadi (12417)
Pinjaman Perniagaan (2076)
Produk Dari China (608)
Produk Sejuk Beku (1545)
Program Consignment (2257)
Program Dropship (8100)
Pusat Bahasa (445)
Pusat Jagaan Bayi (2061)
Pusat Latihan (775)
Pusat Memandu (140)
Pusat Mengaji Agama (677)
Pusat Pendidikan Tinggi (626)
Pusat Rawatan (454)
Pusat Tadika & Taska (1759)
Pusat Tuisyen (1382)
Rancangan Perniagaan (623)
Rawatan Alternatif (343)
Rumah Sewa (4991)
Rumah Untuk Dijual (4403)
Servis Freelance (1365)
Servis Keselamatan (840)
Servis Pembersihan (1048)
Servis Pengedaran Risalah (534)
Setiausaha Syarikat (693)
Sewa Bas & Van (675)
Sewa Jentera (81)
Sewa Kereta Teksi Limo (2212)
Sewa Lori (3036)
Sewa Pesawat & Helikopter (65)
Studio Filem & Videografi (319)
Studio Fotografi (1034)
Studio Grafik & 3D (1421)
Studio Lukisan (151)
Studio Model Penyanyi Pelakon (943)
Studio Muzik (584)
Sukan Beladiri (131)
Sukan Berkumpulan (279)
Sukan Futsal (243)
Sukan Pancing (160)
Tanah Sewa (752)
Tanah Untuk Dijual (5642)
Tempahan Biskut & Tart (2494)
Tempahan Hamper (208)
Tempahan Kanopi & Meja Kerusi (745)
Tempahan Katering (2490)
Tempahan Kek & Coklat (2350)
Tempahan Korban & Aqiqah (216)
Tempahan Kuih Muih (1977)
Tempahan Minuman & Dessert (554)
Tempahan Nasi Lemak (586)
Tempahan Roti (486)
Terminal Bayaran (239)
Ubahsuai Pejabat (759)
Ubahsuai Rumah (2000)
Urut Tradisional (1031)
Usahawan Baja Pertanian (405)
Usahawan Benih & Nursery (480)
Usahawan Tani (1275)
Vending Machine (490)
Voucher & Tiket (283)
Web Design Malaysia (2636)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1787)