Search Majalah.com
Ingin Bertanya Mengenai Akaun Semasa
Man Ampang 2 - Wed 28/Sep/2011 1:08pm [Last Comment]
Salam warga majalah. Saya ingin bertanya kepada sesiapa yg boleh menolong. Saya mempunyai kedai sendiri tetapi tiada akaun syarikat (akaun bank semasa) kerana nama saya dah blacklist. Justeru itu ingin tahu bolehkah saya membuka akaun bank (semasa) untuk didaftarkan atas nama syarikat walau nama pemilik itu blacklist? Boleh x introduce mana2 pihak bank yg boleh menolong menyelesaikan masalah ini dengan duit utk buka akaun yg paling rendah. Kalau boleh x mau yang pakai upfront (dah biasa kene tipu). Yang jujur sahaja. Terima kasih. Email kepada saya : bandrozza@yahoo.com

Niche: Diskusi Bisnes
     
  1. Aurum27 - Wed 28/Sep/2011 1:21pm
    bro...kalau nama CCRIS x cantik,ble bukak current akaun mana2 bank pun.kalau nama CTOS(blacklist),bancruptcy...memang mana2 bank pun xleh bukak unless nama dah keluar dari CTOS.itupun lepas settle CTOS setahun ke 2 tahun baru ble bukak.
    Sapa2 yg cakap ble bukak even nama blacklist adalah PENIPU BESAR...!!!
    SATU CARA SAJA UTK BOLEH BUKAK AKAUN TU...GUNA NAMA ISTERI(KALAU DAH KAHWIN DAN NAMA DIA PUN X BLACKLIST) DAN REGISTER COMPANY PUN NAMA DIA SORANG SAJA.KALAU NAMA BRO ADA...XLEH BUKAK JUGAK.
    SEKIAN,SEMOGA PENIPU2 X DPT LUT DGN INFO NI...  
  2. Pakis Gallery - Wed 28/Sep/2011 1:41pm
    btul cakap aurum27 sbb bank akan check nama kita dulu. klu tk clear tak boleh buka acc la. lagi senang klu pegi ke bank trus. Ambank tk payah pakai introducer n deposit cuma rm500. klu maybank or bank lain kena pakai introducer n deposit sebanyak rm2k utk maybank  
  3. Arif 34 - Wed 28/Sep/2011 3:09pm
    Ingin berkongsi maklumat. Setuju dgn maklumat Aurum27 & Pakis Gallery. Mana-mana syarikat yang ada pengarah dibawah CTOS & nama dalam insolvensi memang susah untuk buka akaun semasa Syarikat atau pun individu. Untuk menyelesaikan masalah ini cuba ke Agro Bank bertanyakan akaun Agro Perdana. Syarikat masih boleh buka akaun walaupun ada CTOS. cuba la.. All the best..  
  4. Aurum27 - Wed 28/Sep/2011 3:24pm
    Good info En Arif 34.maybe itu solution bagi yg blacklisted utk buka current akaun.
    Kalau CIMB,kalau mykad lepas Biometric reader x perlu introducer.deposit rm1000.  
  5. Boleh Bantu - Thu 29/Sep/2011 11:13am
    nk buka akaun semasa pun blh kn tipu jgk ker..,aduh tk paham la dunia ni..saya tk ader akaun semasa n bercadang nk buka akn dtg..tp knp bnk letak syarat ketat sngt yer..padahal nk menyimpan je kan..  
  6. Linkman - Thu 29/Sep/2011 1:11pm
    kalo maybank pulak, kena rm 2000 utk akaun current sdn bhd atau sole prop.

    kena ada introducer yg dah buka akaun semasa (jenis akaun yg sama) sekurang2nya setahun.

    officer bank akan ambik masa dalam 3-5 hari utk verify kita tak black list... bila dah ok dia akan call suruh datang.

    tapi... kawan saya pernah merayu kat officer maybank tu dia kata dia dah lebih 5 tahun bisnes dan tak dapat cari introducer. dia kemudian bawak slip bank islam dia selama 5 tahun. then officer tu kata ... OK akak boleh tolong carikan introducer... tapi jangan bagitahu org lain tau... ini procedure strict... hehehe...

    tapi duit rm2k tu tetap kena masukkan.

    ====

    kalo akaun wadiah pulak (personal saving) sama gak... kena ada introducer yg dah ada akaun yg sama... dan perlukan rm1,000 shj. yg ni boleh pakai maybank2u.

    saya pentingkan maybank2u tu je sebab senang nak business internet.  
  7. Pakis Gallery - Thu 29/Sep/2011 6:35pm
    maybank je yg leceh skit...kena pakai intorducer n deposit rm2k. Ambank senang je tk payah introducer n deposit cuma rm500 je.
    BolehBantu: yelah officer bank pun takut nak bagi customer buka account sekarang banyak yg menipu.....so bank kena lebih berhati2  
  8. Boleh Bantu - Fri 30/Sep/2011 10:40am
    o mcm tu ker..,menipu yg mcmn tu..,apa yg diorang blh buat ngan akaun semasa tu..,maaflah bnyk tanyer..,saya br nk belajar meniaga ader bercadang nk buka akaun semasa..,tp mcm susah jer bila bc komen2 korang ni..(ingin belajar)  
  9. Ahmad 44 - Sat 1/Oct/2011 9:29pm
    pegi jela bank tanye..  
  10. Bai 3 - Sun 2/Oct/2011 11:00am
    salam,

    Man Ampang 2 : setakat yg saya faham utk bukak current account ni bank mmg akan check kat CTOS. if black list mmg tak lepas..

    Boleh Bantu: utk org meniaga akaun semasa ni penting. byk sgt kegunaannya. kat mata bank acc semasa ni da mcm penyata gaji kita bulan2. kita akan dpt buku cek dan statement bulan2. utk sy selain drpd mantain flow kluar masuk cantik tetiap bulan utk target nak beli harta (in future ;) boleh buat utk rolling modal. beli barang guna cek. ambik brg dulu tp cek date issued hujung bulan.tapi ni utk supplier yg boleh percaya dgn kita je la ye ;) sy pun blaja dari otai2 yg da lama busines. paling senang bukak kat Ambank. tp paling bagus Maybank. sy pun guna Ambank je..  
  11. Akmal 24 - Mon 3/Oct/2011 9:49pm
    kalau blacklist better guna nama org lain mcm pendapat sebelum ni..kalau tk susah la..kena sacrifice skit sementara nama nak clear..mcm pelik je kalau buat bisnes tkde current account nama company..tkkan nk guna savings account atau current account personal. Minta maaf, bank tkkan buka akaun pemilik yg blacklist sbb dh terang2 ada legal action record dan track record yg buruk slalunya tk memberi jaminan pada bank yg org tersebut tkkan melakukan perkara2 yg menyalahi undang2. Lagi satu, skrg bank paling strict dgn Anti Money Laundering Act..takut ada money laudering dari duit-duit haram..tk pasal2 bank dikenakan tindakan.  
  12. Akmal 24 - Mon 3/Oct/2011 9:56pm
    Pada yg bertanya mcm mana org boleh tipu dgn buka akaun semasa. Untuk makluman yg bertanya, akaun semasa akan disertakan dengan buku cek..banyak penipuan dgn menggunakan cek telah berlaku..boleh tengok kes-kes penipuan dlm akhbar yang melibatkan cek..org yang tkde cukup fund dlm akaun boleh simply kasi cek pada org lain untuk tujuan menipu (3 kali berturut2 akan kena blacklist bank negara - Biro Maklumat Cek).  
  13. Boleh Bantu - Tue 4/Oct/2011 2:54pm
    alrght..,thanks otai2 semua..,saya dh faham..  
  14. Aurum27 - Fri 7/Oct/2011 9:08pm
    rakan-rakan forum semua,jika mahu tau bagaimana melangsaikan pinjaman rumah dlm tempoh 20thn dan masih ada cash dlm tangan sekurang2nya rm50k,hubungi nurie.khairuddin@yahoo.com.TQ  
  15. Noor06 3 - Mon 10/Oct/2011 12:59am
    saya ada cerita yg nak dikongsi bersama.saya ada blacklist kat am bank dan ccris kat maybank.saya nak buka current akaun kat maybank tetapi kwn2 beritahu kalau ada blacklist mmg tak boleh buka akaun wlupun bank lain.tetapi saya cuba ke maybank terus bertanya,alhamdulillah saya dapat juga buka tanpa ada apa2 upfront dari org tengah.hanya dptkan interduce dan bayar 2k untuk pendahuluan.saya nasihatkan saudara man ampang2 jangan le percaya ckp orang,lebih baik awk terus ke bank,insyaallah ada penyelesaiannya..  
  16. Linkman - Tue 11/Oct/2011 9:32am
    Noor... jadi kesimpulannya...

    1) Bangkrap - gerenti tak boleh buka akaun bank semasa
    2) CCRIS/CTOS - masih boleh buka bergantung kepada budibicara pegawai bank?

    mana-mana officer bank tolong lah confirmkan.

    logiknya ada... bagi mereka2 yg ctos/ccris, kalau dihalang mereka berniaga (tak bagi buka akaun bank), macamana mereka nak bayar hutang?

    kalau bangkrap tu lain la...  
  17. Aurum27 - Tue 11/Oct/2011 3:53pm
    Linkman: bro,saya ni officer cimb.kalau CCRIS (blacklist) tapi tak sampai ke CTOS,ble bukak akaun.CTOS,mmg confirm x leh.
    Kes Cik Puan Nor tu,confirm bukan kes CTOS,CCRIS saja  
  18. Noor06 3 - Sat 15/Oct/2011 12:55am
    saya dah ctos kat am bank.dah dapat tindakan mahkamah lagi tapi kenapa saya masih boleh buka current akaun kat maybank? tak tau la.nasib saya baik kot.walhal saya ada 3 bank yang ccris dan 1 blacklist.anggaran hutang semua dalam 15k termasuk interest.dulu pun saya pernah menjadi penama cek atas nama badan bersama (persatuan) tapi skrg saya dah serah jawatan dan penama cek.saya nasihatkan kwn2 rakan majalah pergi sendiri ke bank bertanya.seingat saya,saya pernah bertanya kepegawai bank,hanya utk apply loan je bank tgok ccris,ctos n blacklist.kecuali buncruptcy.  
  19. Bahtera Kurnia Enterprise - Wed 9/Nov/2011 3:41pm
    nasi baik je 2 cik noor..or ctos dah owner clear kan..  
  20. Mits - Mon 10/Sep/2012 10:11pm
    Ctos tu bank tengok jugak amaunt berapa yang di blacklist.. kalau sikit masih boleh di pertimbangkan.  
  21. Mohd Afizzi - Sun 18/Nov/2012 10:51pm
    apa details yg diorng nk dari introducer tu..
    masa nk ke bank tu introducer kena ikut sekali ke??  
  22. Boy 65 - Mon 28/Jan/2013 11:30am
    Penah buka 3 akaun semasa tapi akaun peribadi. maybank/rhb/ambank.

    Maybank- requirement RM1000.00, tapi officer soh masukkan rm500.00 kat machine je (dlm poket dah ready rm1000.00), bawa bil letrik utk pengesahan alamat. Petang tu pula bank call untuk pengesahan pekerjaan. kebetulan boss depan mata, bagi je hp tu kat boss. :) tak pakai introducer pun. Beberapa hari sebelum tu saya mohon secara online.

    RHB-bawa introducer sekali ke bank. Introducer pun kena sain form. Leceh la RHB ni nak kena ada introducer.

    Ambank-Pergi je branch, bawa i/c dan deposit. Tak perlu introducer. siap amoi tu ajar cara nak register online banking.

    Kesimpulan, buka kat ambank dan maybank lebih senang.  
  23. Lily 107 - Mon 25/Feb/2013 9:46pm
    Salam . Saya nak minta tolong pada sesiapa yang sudi jadi introducer untuk RHB . Lama sangat cari dan perlu RHB sebab mudah nak buat urusan pekerja semua .

    Pada yang ingin bantu boleh wassap, sms atau call 0123001021

    Syukran  
  24. Reveworks 2 - Wed 19/Jun/2013 6:52pm
    Salam, sy memerlukan introducer yg dapat bantu sy utk cop n sign utk buka CA Maybank. Sy tinggal di Petaling Jaya. 019.301.7009  
  25. Hapizah Osman - Sun 15/Sep/2013 12:13pm
    Xsilap saya klu muflis masih boler buka account bank minta surat kebenaran Jabatan Insolvensi Malaysia....xde masalah yg xboler selesai...  
  26. Akademi Nicks Creation - Tue 7/Jan/2014 12:47pm
    belajar akaun di sini...
    http://bit.ly/1dQST1Q  
  27. Sharin 83 2 - Sat 8/Mar/2014 3:43pm
    tumpang tanya
    kalau nak buka curent account dengan kawan boleh tak?


    kami buat biz tapi taknak buka syarikat

    duit masuk current account je  
Page 1   (Total 27 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2722)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (212)
Bengkel Kereta (1484)
Bengkel Motosikal (247)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (649)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (546)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1253)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (164)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (675)
Bisnes Minuman (1460)
Bisnes Pasar Malam (1968)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (678)
Bisnes Perabot (849)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1106)
Bisnes Restoran (3324)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (363)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (379)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (658)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (817)
Bisnes Untuk Dijual (3315)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1767)
Diskusi Bisnes (1960)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (717)
Expo Karnival Tapak Niaga (6456)
Forex Malaysia (1877)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (709)
Hiasan Taman (240)
Hotel Resort Homestay (1006)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1725)
Insurans Roadtax Kereta (337)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1980)
Kedai Emas (451)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2529)
Kedai Hardware (435)
Kedai Ibu Dan Bayi (687)
Kedai Jahit (3827)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (343)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1842)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4992)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4798)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11714)
Kerja Praktikal (2053)
Kerja Sales (2272)
Kerja Sambilan (6306)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (454)
Kontraktor Balak Dan Kayu (478)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (389)
Kontraktor Pembinaan (2052)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2812)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1621)
Mencari Pelabur (3680)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (265)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (566)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1198)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1455)
Pekerja Asing (1229)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1851)
Pembekal Barang Runcit (1578)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (647)
Pembekal Kerepek (1095)
Pembekal Keropok (442)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (237)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (594)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (862)
Pemborong Cadar Dan Tilam (450)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (772)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1653)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4199)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3518)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2784)
Pembuat Papan Tanda Iklan (276)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (493)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (951)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (585)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (598)
Pengedar Produk Kecantikan (2626)
Pengedar Produk Kesihatan (2993)
Pengurus Majlis (595)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (726)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (694)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (263)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (716)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (570)
Perkakas Dapur (623)
Perkakas Elektrik (434)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (605)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1834)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1313)
Program Consignment (2010)
Program Dropship (6728)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1539)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1305)
Pusat Tuisyen (1066)
Rancangan Perniagaan (593)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4276)
Rumah Untuk Dijual (3730)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (719)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (458)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2556)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1092)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (638)
Tanah Untuk Dijual (4833)
Tempahan Biskut Dan Tart (2149)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (667)
Tempahan Katering (2142)
Tempahan Kek Dan Coklat (2146)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1742)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (521)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1683)
Urut Tradisional (792)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1092)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2306)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1350)