Search Majalah.com
Hypermarket Mana Yang Produknya Paling Murah? Mydin, Giant, Carrefour Atau Tesco?
Pricechecker My @ Price Checker - Thu 31/May/2012 2:59pm [Last Comment]
kami membantu anda utk menjawab persoalan tersebut. layari www.pricechecker.my dan like fb: pricechecker.my utk melihat perbandingan harga untuk produk2 yang ditawarkan di hypermarket2 tersebut. perbandingan harga sentiasa diupdate didalam system kami untuk barang2 berjenama yang terpilih.

Jadilah pengguna yang bijak? buat pilihan yg betul :)

Niche: Diskusi Bisnes | Pembekal Barang Runcit
     
  1. Linkman - Fri 1/Jun/2012 11:19pm
    kadang kadang tak percaya gak minimarket 99 speedmart dekat rumah saya ni lagi murah dari hyper2market diatas.. esp susu budak2 mcm dutch lady 123 / pampers

    kalau KK mart pulak... tak murah... cuma dia 24 hrs dan murah sikit berbanding dgn 7-eleven

    (kalau area bukit bintang... penuh dengan KK Mart)

    ====

    hypermarket pulak dorang ada software algorithm... ada brg yg murah minggu ni then naik semula minggu depan..

    masa murah minggu tu.. dorang buat perbandingan dgn hypermarket lain.. dan of course la dia menang dalam perbandingan selected items tu.. bagi minggu tu..  
  2. Solihin 3 - Sat 2/Jun/2012 4:42pm
    Masing2 ade hrge mhl dn ade yg murh... kene compare la, pusing sane pusing sini klau nk semua murh..hehe  
  3. Siti Ana 2 - Wed 6/Jun/2012 12:44pm
    ade satu kedai yg saya saya kat area saya lg murah berbanding dgn hypermarket di atas tu... pasaraya seroja utama,BBST. esp pampers dan susu budak dan makanan.  
  4. Jamali - Thu 7/Jun/2012 10:03am
    mydin - sy tak biasa.. tapi sy rasa mydin jadi tempat industri sos & kicap & iks melayu mencuba pasaran..sinilah tempatnya

    giant - malaysian company.. biasanya tak sebesar k4 atau tesco..

    carrefour - french based company.. di kl ni nampaknya semakin mati sebab kalah dgn tesco/giant/kedai1malaysia/mydin.. mana2 k4 sy pegi nampak ada masalah..

    tesco - UK based company - tengah hot di malaysia ni .. smpaikan di kota bharu pun boleh bukak satu kat tepi sungai tu... dekat jambatan besar sultan apa ya... nama dia... petra kot..

    udang, sotong & ikan bawal/keli/patin/selar/sardin segar biasanya yg termurah di tesco... sampai saya naik pelik bila ke tepi pantai beli direct dari nelayan di pasar-pasar kecil tepi pantai... kadang-kadag harga lebih mahal dari tesco... macamana tu....pelik bin ajaib  
  5. Faisalmizi - Sun 10/Jun/2012 3:12pm
    Setahu sy Giant bukan Malaysian company tp Australian company. Cuma 1st market diorg buka di Malaysia bukan di Australia.

    Sy rasa Mydin paling murah. :)  
  6. Hasnita 4 - Mon 11/Jun/2012 12:54pm
    Giant bukan local company... dulu2 la masa dia mula2 buka dulu mmg local punya... tapi dah jadi anak syarikat dairy farm hampir 10 thn lepas... kwan saya cakap speedmart 99 murah tapi kena pegi time tgh2 bulan masa belum gaji.. ni cara dorang marketing...  
  7. Pengguna Bijak 2 - Wed 5/Sep/2012 6:42pm
    website ni (www.konfius.com) ada buat perbandingan lebih 100 barang di tesco, mydin, 99 speedmart dan giant.
    website ni inisiatif saya untuk semua pembeli di malaysia  
  8. Easy - Tue 12/Feb/2013 12:08am
    Speesmart tu cawangan dia banyak tapi bukak semua dekat2.aku cukup yakin kos yang speedmart ambik barang tu tinggi sikit dari tesco atau giant.tapi disebabkan lokasi dan cara aturan pengurusan yang btul maka kita nampak dia murah.pasal apa?

    *overheaad speedmart lebih rendah berbanding tesco atau giant.satu shop lot tu 80x20 sewa paling kuat rm4k sebulan.gaji budak baru berapa? 1.3k sebulan?

    *kedai kecik stok tak payah ambil banyak.ambil agak agak.lagipun stok selalu jatuh harga.pastu pelbagai brand dan jenama di pasaran.ada yang murah ada yang mahal.bukan semua orang suka mahal bukan semua org suka murah.

    *barang2 mcm ni sangat cepat jatuh harga.tu pasal lokasi dan cara urus tu kena tepat dan cekap.tu pasal kalau korang perasan ada sesetengah brg tesco lagi mahal dari giant.dan giant lagi mahal dari speedmart.pasal apa mahal? Stok tak jalan.ntah dah berapa ratus tahun kat sana.tu yang beli kadang2 bende tu busuk/expired/rosak pastu komplen kat tribunal pengguna.komplen kat media massa.


    nak bukak satu kedai ala ala speedmart kena 200k.  
  9. Johnny 16 - Mon 22/Jun/2015 12:10pm
    tp speedmart tak bnyak barang yg ada. kedai pon kecik. sempit. nak pilih barang pon susah kalau ada customer lain 3-4 orang. haha. lgpon brg basah takde kat speedmart. susah gak. sbb tu aku lg prefer tesco. bnyk barang bnyk pilihan. ruang kedai pun luas baq ang.  
  10. Bang Jamil - Tue 23/Jun/2015 12:08pm
    abg kalau brg basah slalu bli kat nsk je. murah katanya.  
  11. Hadi Gedebe 2 - Wed 24/Jun/2015 6:21am
    aku pn g nsk je mlm2. sbb keje mlm. blik keje snggah trus nsk bli brg siap2. esk siang bgn tdo dh xpyh kluar cr brg lg dh nk msk. bgn tdo sblm g kje bleh msk trus. nsk best sbb mlm2 pn bka lg.  
  12. Keroro - Wed 24/Jun/2015 6:53am
    selain tu psl murah ni, ia bergantung kpd lokasi ssorg pembeli itu... contoh cam jika mmg benar nsk murah semua benda...tp ia tak akan murah bagi pembeli yg jarak antara rumah beliau & nsk yg agak jauh...sbb ia memerlukan kos petrol, masa, cr parking lagi...haha kdg2 ramai tak perasan benda ni...  
  13. Johnny 16 - Wed 24/Jun/2015 4:28pm
    @keroro
    umah aku dekat je ngan tesco. tak sampai 10 minit. tu yg aku slalu pegi tesco. tambah2 pulak kalau weekend, harga kat tesco mmg murah, beza dr harga pd hari biasa. tu yg selalu pegi weekend kat tesco, bli brg basah brg dapur, untung sbb murah. hehe. dh la dekat, parking pon free.  
  14. Khairy Ibrahim - Wed 24/Jun/2015 4:57pm
    sesenang beli je ngan online kalau tesco. takpayah pegi kluar rumah, takyah cr parking, takyah bratur nk bayar, klik je kt pc pastu nanti tesco hantarkan brg kat kita. senang.  
  15. Johnny 16 - Thu 25/Jun/2015 5:45pm
    hmm.. boleh thn tesco dh ada servis boleh bli brg online mcm tu je. untungla, tak pyh kluar umah lg kalau nk shoping brg dapur. order je. kalau sibuk ke ada hal ke senang, takdela trkejar-kjar masa nk g bli brg sndiri. boleh cuba tesco online lepas ni. tgk mcm mana.  
  16. Elyana 6 - Fri 26/Jun/2015 3:08pm
    mlm td g tesco. dpt gaji katakan. beli brg nk masak utk sahur. murahnya harga bawang. beza 2-3 ringgit jugak ngan kedai runcit. mcm buah tembikai ke epal ke murah jugak. jimat la mcm ni. boleh smpan utk raya bajet ni. hehe  
  17. Khairy Ibrahim - Fri 26/Jun/2015 3:33pm
    untungla dh dpt gaji. aku gaji awl bulan br masuk. naseb baek ada kad kredit. boleh la pakai. lgpun order brg online je kot ngan tesco. pakai kad kredit sudey. nant dpt gaji trus potong hehe.  
Page 1   (Total 17 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (3313)
Bengkel Basikal (82)
Bengkel Besi (297)
Bengkel Kereta (1674)
Bengkel Motosikal (281)
Bengkel Tayar (247)
Bisnes Air Mineral (430)
Bisnes Ais Krim (602)
Bisnes Aksesori Kereta (707)
Bisnes Broadband (1215)
Bisnes Burger (602)
Bisnes Cermin Mata (177)
Bisnes Cuci Kereta (913)
Bisnes Cyber Cafe (495)
Bisnes Dobi (1557)
Bisnes Ebook (1164)
Bisnes Handphone (1389)
Bisnes Hari Raya (139)
Bisnes Hotel & Resort (648)
Bisnes Ice Blended (760)
Bisnes Jam Tangan (337)
Bisnes Jeruk (213)
Bisnes Kitar Semula (572)
Bisnes Komputer (1682)
Bisnes Kurier & Logistik (799)
Bisnes Minuman (1684)
Bisnes Pasar Malam (2281)
Bisnes Pelancongan (649)
Bisnes Pengantin (843)
Bisnes Perabot (1057)
Bisnes Prepaid & Reload (1197)
Bisnes Restoran (4110)
Bisnes Roti & Bakeri (800)
Bisnes Salun Rambut (429)
Bisnes Sarang Burung (262)
Bisnes Satay (437)
Bisnes Sms (171)
Bisnes Spa & Facial (809)
Bisnes Steamboat (213)
Bisnes Stesen Minyak (157)
Bisnes Tablet Pc (464)
Bisnes Tradisional (945)
Bisnes Untuk Dijual (3964)
Bisnes Waffle & Jagung (440)
Bisnes Western Food (389)
Dewasa 18sx (2028)
Diskusi Bisnes (2150)
Diskusi Tuntutan & Tribunal (817)
Expo Karnival Tapak Niaga (7795)
Forex Malaysia (2349)
Haiwan Peliharaan (551)
Haji & Umrah (519)
Hiasan Dalaman (825)
Hiasan Taman (281)
Hotel Resort Homestay (1167)
Iklan Terbuka (4972)
Iklan Tv Radio Media Massa (263)
Import & Eksport (366)
Ingin Berniaga (3028)
Insurans & Takaful (1951)
Insurans Roadtax Kereta (406)
Kedai Bunga (206)
Kedai Cenderahati & Kraf (2159)
Kedai Emas (524)
Kedai Fotostat & Cetakan (2769)
Kedai Hardware (528)
Kedai Ibu & Bayi (798)
Kedai Jahit (4677)
Kedai Kamera & Camcorder (383)
Kedai Runcit & Serbaneka (373)
Kedai Separuh & Ruang Niaga (2314)
Kedai Sewa (1887)
Kereta Baru (1891)
Kereta Terpakai (5615)
Kerja Diploma & Ijazah (6584)
Kerja Kemahiran (2407)
Kerja Kosong (15517)
Kerja Praktikal (2919)
Kerja Sales (2903)
Kerja Sambilan (7590)
Konsultan Peguam (226)
Konsultan Perniagaan (532)
Kontrak Swasta (364)
Kontrak Tender Kerajaan (508)
Kontraktor Balak & Kayu (543)
Kontraktor Jurutera (648)
Kontraktor Marin & Kapal Laut (255)
Kontraktor Minyak & Gas (755)
Kontraktor Pasir (533)
Kontraktor Pembinaan (2434)
Kontraktor Perlombongan (365)
Kursus & Seminar (3242)
Kursus Kecantikan (755)
Kursus Makanan (743)
Kursus Motivasi (350)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1763)
Mencari Pelabur (4220)
Mesin Fotostat (392)
Mesin Freezer & Chiller (309)
Mesin Industri (572)
Mesin Jahit (432)
Mesin Proses Makanan (623)
Pakej Pelancongan (2970)
Pakej Perkahwinan (1304)
Pakej Perniagaan (1042)
Pasar Basah (1744)
Pekerja Asing (1476)
Pelaburan Saham Unit Trust (1080)
Pembantu Rumah Asing (2227)
Pembekal Barang Runcit (1775)
Pembekal Beras (158)
Pembekal Buah-buahan (578)
Pembekal Ikan Kering (430)
Pembekal Kelapa & Santan (739)
Pembekal Kerepek (1290)
Pembekal Keropok (523)
Pembekal Kicap & Sos (254)
Pembekal Kurma & Kismis (325)
Pembekal Madu (300)
Pembekal Mee & Bihun (145)
Pembekal Minyak Masak (437)
Pembekal Rempah & Perencah (708)
Pembekal Serunding (298)
Pembekal Telur (160)
Pemborong Aksesori Lelaki (173)
Pemborong Aksesori Wanita (1272)
Pemborong Batik & Sutera (399)
Pemborong Beg Galas (120)
Pemborong Beg Tangan (650)
Pemborong Bundle (984)
Pemborong Cadar & Tilam (504)
Pemborong Karpet (195)
Pemborong Kasut & Sandal (803)
Pemborong Lampin (363)
Pemborong Mutiara (117)
Pemborong Pakaian Bayi (841)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1890)
Pemborong Pakaian Lelaki (1250)
Pemborong Pakaian Plus Size (167)
Pemborong Pakaian Wanita (4769)
Pemborong Telekung & Songkok (618)
Pemborong Tshirt & Uniform (3840)
Pemborong Tuala (218)
Pemborong Tudung (3094)
Pembuat Papan Tanda Iklan (344)
Pembuat Plastik Kotak Botol (923)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (537)
Pendaftaran Syarikat (593)
Pendaftaran Trademark (48)
Pengedar Alat Tulis (1012)
Pengedar Bahan Pencuci (807)
Pengedar Buku & Majalah (668)
Pengedar Contact Lens (270)
Pengedar Perfume (1681)
Pengedar Permainan Kanak2 (672)
Pengedar Produk Kecantikan (2920)
Pengedar Produk Kesihatan (3386)
Pengurus Majlis (685)
Penternak Arnab (66)
Penternak Ayam (831)
Penternak Burung Puyuh (118)
Penternak Ikan (757)
Penternak Kambing (341)
Penternak Lembu (443)
Penternak Udang (249)
Peralatan Makmal & Hospital (305)
Peralatan Pejabat & Sekolah (861)
Peralatan Sukan (616)
Perisian Komputer (686)
Perkakas Dapur (701)
Perkakas Elektrik (504)
Perkakas Rm2 & Gajet (1632)
Pinjaman AIM (190)
Pinjaman Hartanah (591)
Pinjaman Kad Kredit (463)
Pinjaman Kereta (724)
Pinjaman Peribadi (12417)
Pinjaman Perniagaan (2074)
Produk Dari China (608)
Produk Sejuk Beku (1544)
Program Consignment (2257)
Program Dropship (8098)
Pusat Bahasa (444)
Pusat Jagaan Bayi (2060)
Pusat Latihan (775)
Pusat Memandu (140)
Pusat Mengaji Agama (677)
Pusat Pendidikan Tinggi (625)
Pusat Rawatan (454)
Pusat Tadika & Taska (1759)
Pusat Tuisyen (1380)
Rancangan Perniagaan (623)
Rawatan Alternatif (342)
Rumah Sewa (4987)
Rumah Untuk Dijual (4403)
Servis Freelance (1364)
Servis Keselamatan (840)
Servis Pembersihan (1048)
Servis Pengedaran Risalah (534)
Setiausaha Syarikat (692)
Sewa Bas & Van (675)
Sewa Jentera (81)
Sewa Kereta Teksi Limo (2213)
Sewa Lori (3036)
Sewa Pesawat & Helikopter (65)
Studio Filem & Videografi (319)
Studio Fotografi (1033)
Studio Grafik & 3D (1421)
Studio Lukisan (151)
Studio Model Penyanyi Pelakon (943)
Studio Muzik (583)
Sukan Beladiri (131)
Sukan Berkumpulan (279)
Sukan Futsal (243)
Sukan Pancing (159)
Tanah Sewa (752)
Tanah Untuk Dijual (5639)
Tempahan Biskut & Tart (2492)
Tempahan Hamper (208)
Tempahan Kanopi & Meja Kerusi (745)
Tempahan Katering (2486)
Tempahan Kek & Coklat (2349)
Tempahan Korban & Aqiqah (216)
Tempahan Kuih Muih (1975)
Tempahan Minuman & Dessert (554)
Tempahan Nasi Lemak (586)
Tempahan Roti (486)
Terminal Bayaran (239)
Ubahsuai Pejabat (759)
Ubahsuai Rumah (1999)
Urut Tradisional (1030)
Usahawan Baja Pertanian (405)
Usahawan Benih & Nursery (480)
Usahawan Tani (1275)
Vending Machine (490)
Voucher & Tiket (283)
Web Design Malaysia (2633)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1783)