Search Majalah.com
Hypermarket Mana Yang Produknya Paling Murah? Mydin, Giant, Carrefour Atau Tesco?
Pricechecker My @ Pricechecker.my - Thu 31/May/2012 2:59pm [Last Comment]
kami membantu anda utk menjawab persoalan tersebut. layari www.pricechecker.my dan like fb: pricechecker.my utk melihat perbandingan harga untuk produk2 yang ditawarkan di hypermarket2 tersebut. perbandingan harga sentiasa diupdate didalam system kami untuk barang2 berjenama yang terpilih.

Jadilah pengguna yang bijak? buat pilihan yg betul :)

Niche: Diskusi Bisnes | Pembekal Barang Runcit
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Linkman - Fri 1/Jun/2012 11:19pm
    kadang kadang tak percaya gak minimarket 99 speedmart dekat rumah saya ni lagi murah dari hyper2market diatas.. esp susu budak2 mcm dutch lady 123 / pampers

    kalau KK mart pulak... tak murah... cuma dia 24 hrs dan murah sikit berbanding dgn 7-eleven

    (kalau area bukit bintang... penuh dengan KK Mart)

    ====

    hypermarket pulak dorang ada software algorithm... ada brg yg murah minggu ni then naik semula minggu depan..

    masa murah minggu tu.. dorang buat perbandingan dgn hypermarket lain.. dan of course la dia menang dalam perbandingan selected items tu.. bagi minggu tu..  
  2. Solihin 3 - Sat 2/Jun/2012 4:42pm
    Masing2 ade hrge mhl dn ade yg murh... kene compare la, pusing sane pusing sini klau nk semua murh..hehe  
  3. Siti Ana 2 - Wed 6/Jun/2012 12:44pm
    ade satu kedai yg saya saya kat area saya lg murah berbanding dgn hypermarket di atas tu... pasaraya seroja utama,BBST. esp pampers dan susu budak dan makanan.  
  4. Jamali - Thu 7/Jun/2012 10:03am
    mydin - sy tak biasa.. tapi sy rasa mydin jadi tempat industri sos & kicap & iks melayu mencuba pasaran..sinilah tempatnya

    giant - malaysian company.. biasanya tak sebesar k4 atau tesco..

    carrefour - french based company.. di kl ni nampaknya semakin mati sebab kalah dgn tesco/giant/kedai1malaysia/mydin.. mana2 k4 sy pegi nampak ada masalah..

    tesco - UK based company - tengah hot di malaysia ni .. smpaikan di kota bharu pun boleh bukak satu kat tepi sungai tu... dekat jambatan besar sultan apa ya... nama dia... petra kot..

    udang, sotong & ikan bawal/keli/patin/selar/sardin segar biasanya yg termurah di tesco... sampai saya naik pelik bila ke tepi pantai beli direct dari nelayan di pasar-pasar kecil tepi pantai... kadang-kadag harga lebih mahal dari tesco... macamana tu....pelik bin ajaib  
  5. Faisalmizi - Sun 10/Jun/2012 3:12pm
    Setahu sy Giant bukan Malaysian company tp Australian company. Cuma 1st market diorg buka di Malaysia bukan di Australia.

    Sy rasa Mydin paling murah. :)  
  6. Hasnita 4 - Mon 11/Jun/2012 12:54pm
    Giant bukan local company... dulu2 la masa dia mula2 buka dulu mmg local punya... tapi dah jadi anak syarikat dairy farm hampir 10 thn lepas... kwan saya cakap speedmart 99 murah tapi kena pegi time tgh2 bulan masa belum gaji.. ni cara dorang marketing...  
  7. Pengguna Bijak 2 - Wed 5/Sep/2012 6:42pm
    website ni (www.konfius.com) ada buat perbandingan lebih 100 barang di tesco, mydin, 99 speedmart dan giant.
    website ni inisiatif saya untuk semua pembeli di malaysia  
  8. Easy - Tue 12/Feb/2013 12:08am
    Speesmart tu cawangan dia banyak tapi bukak semua dekat2.aku cukup yakin kos yang speedmart ambik barang tu tinggi sikit dari tesco atau giant.tapi disebabkan lokasi dan cara aturan pengurusan yang btul maka kita nampak dia murah.pasal apa?

    *overheaad speedmart lebih rendah berbanding tesco atau giant.satu shop lot tu 80x20 sewa paling kuat rm4k sebulan.gaji budak baru berapa? 1.3k sebulan?

    *kedai kecik stok tak payah ambil banyak.ambil agak agak.lagipun stok selalu jatuh harga.pastu pelbagai brand dan jenama di pasaran.ada yang murah ada yang mahal.bukan semua orang suka mahal bukan semua org suka murah.

    *barang2 mcm ni sangat cepat jatuh harga.tu pasal lokasi dan cara urus tu kena tepat dan cekap.tu pasal kalau korang perasan ada sesetengah brg tesco lagi mahal dari giant.dan giant lagi mahal dari speedmart.pasal apa mahal? Stok tak jalan.ntah dah berapa ratus tahun kat sana.tu yang beli kadang2 bende tu busuk/expired/rosak pastu komplen kat tribunal pengguna.komplen kat media massa.


    nak bukak satu kedai ala ala speedmart kena 200k.  
Page 1   (Total 8 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2884)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (231)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (829)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1288)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (583)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (297)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (705)
Bisnes Minuman (1506)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (896)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3458)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (377)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3478)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (337)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (759)
Expo Karnival Tapak Niaga (6737)
Forex Malaysia (1981)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (475)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1055)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1793)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2017)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4039)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1941)
Kedai Sewa (1677)
Kereta Baru (1678)
Kereta Terpakai (5106)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5156)
Kerja Kemahiran (2061)
Kerja Kosong (12524)
Kerja Praktikal (2269)
Kerja Sales (2387)
Kerja Sambilan (6561)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (422)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2918)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1650)
Mencari Pelabur (3781)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (530)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2677)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (919)
Pasar Basah (1505)
Pekerja Asing (1295)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1925)
Pembekal Barang Runcit (1605)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (666)
Pembekal Kerepek (1134)
Pembekal Keropok (467)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (724)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (787)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1707)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4346)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2863)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1585)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3083)
Pengurus Majlis (613)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (560)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (642)
Pinjaman Peribadi (11092)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2065)
Program Dropship (7043)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1658)
Pusat Latihan (674)
Pusat Memandu (129)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1434)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4445)
Rumah Untuk Dijual (3888)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (875)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (669)
Tanah Untuk Dijual (5028)
Tempahan Biskut Dan Tart (2180)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2229)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (669)
Ubahsuai Rumah (1747)
Urut Tradisional (842)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (418)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2355)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1437)