Hati-Hati Dengan Sukardi Bin Sukarman! Penipu Besar.
Ana 181 - Mon 10/Dec/2012 2:19pm [Last Comment]
salam to all forumers.ada sesiapa mengenali SUKARDI BIN SUKARMAN, no k/p 660805-71-5171.alamat terakhir 91 kg sg penchala,jln damansara..?dia ni dah tipu duit saya sebanyak rm230k..dia ada rumah di puchong.isterinya bernama ZARINA BINTI ABBAS.saya dah kenal lama dgn si bangsat ni..x sangka dia sanggup tipu duit saya sedangkan masa family dia susah kami pernah bantu..saya dah cari dia di sg penchala n puchong..tapi mereka sefamily dah pndah..masa saya ke sg penchala terjumpa dgn penduduk di situ,rupanyer memang si bangsat ni banyak menipu org kg situ.sebab tu diorang pindah dari situ,...dia menipu dgn menggunakan kawan dia yang kami kenali dgn nama tengku..minta tolong sesiapa yang mengenali SUKARDI atau pun isterinya ZARINA tolong email saya sunting_emas@yahoo.com

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
3 Dec 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Ihya - Mon 10/Dec/2012 2:39pm
    Masya Allah...Banyaknya kena tipu..Bersabarlah puan..semoga Allah memberi balasan yg setimpal dan puan sekeluarga di balas rezeki berlipat kali ganda  
  2. Royrahman 2 - Mon 10/Dec/2012 2:41pm
    Apa yang dia Tipu? Boleh share SUPAYA org lain jaga2  
  3. Mimie 101 - Mon 10/Dec/2012 3:09pm
    tumpang lalu.anak saya baru kena tipu nie...NAZLI BIN MOHD iklan jual blackbery .bank in duit terus tutup phone.selama ni kami beli barang online semuanya ok je.dia ni memang memalukan orang melayu je.sanggup tipu duit budak 13 tahun.kepada yg kenal dia ni masa iklan guna no 0123493761 harap bagitau dia saya tunggu 2 hari untuk buat report polis.kalau tak hubungi anak saya juga saya akan siarkan gambar ic dia di metro dan semua yg boleh.biar saya belanja lebih asalkan bagi pengajaran pada yang lain.MUDAH itu untuk memudahkan banyak pihak bukannya penipu macam awak  
  4. Yang Dihormati - Mon 10/Dec/2012 4:20pm
    Kepada semua warga majalah.com didalam pengiklan pun ada pembohong....diantaranya.....
    1) Yang meminta untuk membuat pinjaman.
    2) Yang cuba memberikan pinjaman
    3) Yang menawarkan cara atau teknik kaedah mudah untuk membuat duit...

    JIka terjumpa iklan yang seumpama ini mintak sipengiklan siarkan

    1) Nama penuh dia
    2) No. K/P dia
    3) Alamat rumah
    4) Umur
    5) No H/P
    6) No Telephone tetap rumah
    7) Alamat tempat kerja
    8) Nama bos dia
    9) No telephone bos dia.
    10) No Incometax dia
    11) No epf dia.
    12) No pendaftaran syarikat (jika berkaitan)
    13) Alamat syarikat
    14) No telephone syarikat


    jika maklumat ini tidak ddiberikan secara terbuka didalam majalah.com bermakna iklan itu adalah palsu dan mempunyai muslihat....

    saya meminta jasa baik warga majalah.com jika terjumpa iklan yang meragu-ragukan minta data-data yang berkenan.... catatan kita akan terus melekat pada iklan yang berkenaan.... jadi sesiapa yang membacanya akan bernasib baik daripada tertipu..... penipuan yang pernah saya jumpa ialah macam iklan Mawar... yang menawarkan bantuan pinjaman tetapi bukan along..... setelah bakal peminjan telah hantar semua dokumen yang diperlukan siharamjadah Mawar ajak buat sex pula.... ini adalah kisah benar...

    Kepada PuanAna 181 pula.... usah putus asa.... buat solat dan lafazkan kepada si...... yang telah mengambil duit aku.... aku haramkan untuknya dunia dan akhirat.... Ya Allah kau sukar dan susahkan hidupnya sepertimana dia sukar dan susahkan hidup aku....  
  5. Moon September - Mon 10/Dec/2012 4:55pm
    mudah-mudahan kita semua di lindungi dunia dan akhirat..
    bersama-samalah kita mencari rezeki yg halal..kelak akan menjadi darah daging kita jugak..  
  6. Nenek 2 - Tue 11/Dec/2012 1:29am
    230 ribu.. tertinggi dalam rekod kot setakat ni... jumlah tu lumpsum atau staggered?

    errr yang dihormati,
    itu dah detail peribadi.. mcm tak masuk akal pulak kalau nak meniaga nak tunjuk semua dalam kain...  
  7. Bagong69 - Tue 11/Dec/2012 9:06am
    salam..baca yassin 7 mubin, insyaalah..  
  8. Nonok - Tue 11/Dec/2012 10:11am
    Cik Nenek 2..... itu adalah detail perbadi... untuk tujuan pengesahan iklan yang sebenar.... untuk elakkan penipuan... dalam majalah.com ini ada banyak pembelit..... kalau Nenek 2 dah terkena baru faham maksud saya ini... jika iklan itu benar apa nak takutkan... berani kerana benar ... takut kerana salah..... cuba tengok iklan Mawar 49.... dia minta macam... daripada bakal sipeminjam... setelah dapat... dia minta habuan sex pula... jika tak dapat dia dedahkan identiti bakal peminjam... pulak.... macamana nenek 2 dapat rasakan jika ditakdirkan Nenek 2.... kena paksa untuk main sex dengan Mawar 49.... jika tidak mahukan identiti Nenek 2 didedahkan...?

    Cik Bagong69 yassin 7 mubin macamana... sila emailkan detail kepada kawan saya pondo_rondo@yahoo.com  
  9. Nenek 2 - Tue 11/Dec/2012 12:47pm
    ni apa berkait sampai ke sex sex ni...  
  10. Pelangiindah2012 - Tue 11/Dec/2012 12:47pm
    Mimie 101 -jgn bg muka dkt si penipu tu,kasi ajar je,buat je report polis,biar dia thegeh2 pulak mrayu suruh tarik report,dr pngalamn sy,pnh sy jd mngsa mcm ank pn,sy buat report polis,lepas dua buln bru polis bjya tngkap pnipu ni,bygkan dh ler ada anak,umur 40an,si isteri siap merayu2 kat sy sruh tarik report,xahlah bg sy mnusia melayu yg brgelar penipu ni memang byk myusahkan kaum sendiri.  
  11. Mimie 101 - Tue 11/Dec/2012 1:59pm
    thanks Pelangiindah2012 for ur support.memang itu yang selalunya silap org kita ni.'ala tak banyak mana malaslah nak g balai;makin menjadi -jadilah penipu-penipu ni..memang saya akan ajar dia ni.dia ingat di Malaysia ni susah sangat nak dapat gambar @ ic dia.bila dah terpampang kat surat khabar baru dia rasa..sekurang-kurangnya bagi pengajaran pada yang lain jgn berani buat macam tu.carilah duit yang halal..  
  12. Yuzihanisa - Tue 11/Dec/2012 3:10pm
    kesiannya...memg yg tertinggi la jumlah penipuan yg di alami oleh ana 181..dah buat salah,lari pla...dunia ni kecik ja..1 ari nti pasti jumpa lagi...eeee!!!  
  13. Mustaqim 13 - Tue 11/Dec/2012 4:56pm
    nenek2... kalau sesapa jual ubat sex sex nie sila bagi sekali no tlephone, size itu ini, kekuatan sana sini....kalau boleh status jepun ke tak.....byk pembelit pasal ubat seks seks nie..hhehehehe....apa laa nak bg nama bos skali...bg nama nenek skali dah nak tipu tu mmg pandai je dia tipu.....

    mmg 230 k jumlah tertinggi tapi BUKAN DALAM MAJALAH......mereka dari luar majalah cari bantuan warga majalah.....

    dgn jumlah sbyk itu apa lagi...dari kita serang menyerang berikan tumpuan mencari empunya badan.....anyway kalau ada no hp dia, atau leh cari no hp dia dari ic leh tahu dia berada disekitar mana pada hari semalam.....kalau ada kawan di telco laaa.....  
  14. Alyadana - Tue 11/Dec/2012 10:40pm
    23k ke 230k?

    klu 230k...mmg tahap gilo meroyan x hengat donia la....  
  15. Rafidah Repahie - Wed 12/Dec/2012 3:37am
    Nonok, Nenek 2, Mustaqim 13 dan Alyadana awak semua ni kelakarlah....pada mulanya saya sedih dan kesian dengan nasib ana 181 tapi bila baca u all punya komen terus saya tergelah sensorang...kepada bagong69 tolong emailkan surah yassin 7 mubin ke hrndamia@gmail.com kalau yassin biasa tu saya tahulah...Thanks. Salam  
  16. Linkman - Wed 12/Dec/2012 12:31pm
    Jadi apa yg kita boleh belajar dari sini, kalau seseorang tu tak pernah kekal tinggal di satu-satu tempat lebih dari 2-3 tahun dan/atau alamat syarikat sentiasa berubah, besar kemungkinan dia TAK boleh dipercayai.  
  17. Lienda 3 - Wed 12/Dec/2012 12:50pm
    buat semua dan termaksud diri saya sendiri klu kalian sangsi mengenai iklan @ beli barang melalui on line x payah kita nak try2 bli.elok bli kat kdai.mmg sekarang teknologi dah moden...kita jgn lupa cara org menipu kita skrg ni pn dah moden jg...lebih bijak..sory kwn klu ada yg terasa...assalamualaikum  
  18. Abah Kau Ni - Thu 13/Dec/2012 1:12am
    Tak akan jumpa SUKARDI BIN SUPARMAN ni percayalah ckp saya warga majalah.com . Nama sebenar dia ialah SUKAR-DI-CARI BIN SUPERMAN . Dah lah sukar di cari pastu bapak dia superman plak tu, boleh terbang sana sini , kat mana nak cari ????????  
  19. Tertipu 2 - Fri 14/Dec/2012 10:46am
    Alamak..nonok ni apa melalut sampai ke bab sex ni,mulut ko ni mmg mcm sial kan nonok...aku ingat mak bapak ko tak ajar cara berbahasa ngan orgkan.  
  20. Bagong69 - Fri 14/Dec/2012 6:28pm
    Salam..
    yassin 7 mubin dibaca adalah untuk memulangkan brg yg hilang dan juga memulangkan sihir kepada si empunya..nk tau lebih lanjut cr mengamalkannya google je 'yassin 7 mubin'..insyaallah..  
Page 1   (Total 20 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2817)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (224)
Bengkel Kereta (1504)
Bengkel Motosikal (252)
Bengkel Tayar (219)
Bisnes Air Mineral (372)
Bisnes Ais Krim (514)
Bisnes Aksesori Kereta (663)
Bisnes Broadband (1113)
Bisnes Burger (550)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (823)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1385)
Bisnes Ebook (1065)
Bisnes Handphone (1272)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (573)
Bisnes Ice Blended (711)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (182)
Bisnes Kitar Semula (507)
Bisnes Komputer (1503)
Bisnes Kurier Dan Logistik (692)
Bisnes Minuman (1486)
Bisnes Pasar Malam (2003)
Bisnes Pelancongan (554)
Bisnes Pengantin (698)
Bisnes Perabot (874)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1124)
Bisnes Restoran (3385)
Bisnes Roti Dan Bakeri (723)
Bisnes Salun Rambut (372)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (385)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (678)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (839)
Bisnes Untuk Dijual (3413)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (331)
Dewasa 18sx (1798)
Diskusi Bisnes (1985)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6619)
Forex Malaysia (1938)
Haiwan Peliharaan (477)
Haji Dan Umrah (469)
Hiasan Dalaman (725)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1028)
Iklan Tv Radio Media Massa (228)
Import Dan Eksport (335)
Ingin Berniaga (2836)
Insurans Dan Takaful (1765)
Insurans Roadtax Kereta (349)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1996)
Kedai Emas (458)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2551)
Kedai Hardware (441)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3952)
Kedai Kamera Dan Camcorder (348)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1898)
Kedai Sewa (1652)
Kereta Baru (1642)
Kereta Terpakai (5053)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4972)
Kerja Kemahiran (2017)
Kerja Kosong (12130)
Kerja Praktikal (2178)
Kerja Sales (2332)
Kerja Sambilan (6450)
Konsultan Peguam (159)
Konsultan Perniagaan (465)
Kontrak Swasta (299)
Kontrak Tender Kerajaan (463)
Kontraktor Balak Dan Kayu (485)
Kontraktor Jurutera (576)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (228)
Kontraktor Minyak Dan Gas (694)
Kontraktor Pasir (411)
Kontraktor Pembinaan (2093)
Kontraktor Perlombongan (322)
Kursus Dan Seminar (2864)
Kursus Kecantikan (696)
Kursus Makanan (672)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1628)
Mencari Pelabur (3728)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (523)
Mesin Jahit (389)
Mesin Proses Makanan (582)
Pakej Pelancongan (2646)
Pakej Perkahwinan (1218)
Pakej Perniagaan (904)
Pasar Basah (1484)
Pekerja Asing (1267)
Pelaburan Saham Unit Trust (967)
Pembantu Rumah Asing (1897)
Pembekal Barang Runcit (1591)
Pembekal Beras (116)
Pembekal Buah-buahan (492)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (659)
Pembekal Kerepek (1118)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (245)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (618)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1199)
Pemborong Batik Dan Sutera (354)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (877)
Pemborong Cadar Dan Tilam (464)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (710)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (779)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1690)
Pemborong Pakaian Lelaki (1141)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4294)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3576)
Pemborong Tuala (204)
Pemborong Tudung (2829)
Pembuat Papan Tanda Iklan (287)
Pembuat Plastik Kotak Botol (804)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (487)
Pendaftaran Syarikat (508)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (959)
Pengedar Bahan Pencuci (729)
Pengedar Buku Dan Majalah (603)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1565)
Pengedar Permainan Kanak2 (610)
Pengedar Produk Kecantikan (2652)
Pengedar Produk Kesihatan (3045)
Pengurus Majlis (602)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (742)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (698)
Penternak Kambing (295)
Penternak Lembu (396)
Penternak Udang (198)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (739)
Peralatan Sukan (551)
Perisian Komputer (579)
Perkakas Dapur (630)
Perkakas Elektrik (450)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1546)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (397)
Pinjaman Kereta (628)
Pinjaman Peribadi (10852)
Pinjaman Perniagaan (1861)
Produk Dari China (548)
Produk Sejuk Beku (1353)
Program Consignment (2041)
Program Dropship (6884)
Pusat Bahasa (366)
Pusat Jagaan Bayi (1598)
Pusat Latihan (660)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (536)
Pusat Pendidikan Tinggi (532)
Pusat Rawatan (373)
Pusat Tadika Dan Taska (1364)
Pusat Tuisyen (1090)
Rancangan Perniagaan (567)
Rawatan Alternatif (299)
Rumah Sewa (4371)
Rumah Untuk Dijual (3802)
Servis Freelance (1136)
Servis Keselamatan (733)
Servis Pembersihan (850)
Servis Pengedaran Risalah (471)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (587)
Sewa Kereta Teksi Limo (1860)
Sewa Lori (2613)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (258)
Studio Fotografi (915)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (133)
Studio Model Penyanyi Pelakon (759)
Studio Muzik (487)
Sukan Beladiri (118)
Sukan Berkumpulan (237)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (656)
Tanah Untuk Dijual (4946)
Tempahan Biskut Dan Tart (2170)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2190)
Tempahan Kek Dan Coklat (2174)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (180)
Tempahan Kuih Muih (1768)
Tempahan Minuman Dan Dessert (470)
Tempahan Nasi Lemak (531)
Tempahan Roti (377)
Terminal Bayaran (193)
Ubahsuai Pejabat (654)
Ubahsuai Rumah (1717)
Urut Tradisional (819)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (408)
Usahawan Tani (1106)
Vending Machine (388)
Voucher Dan Tiket (252)
Web Design Malaysia (2329)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1392)