Search Majalah.com
Harga Burger
Amirudin Mohamad Shah Ams @ Aura Maya Cantik Jelita - Tue 22/Mar/2011 11:51am [Last Comment]
saya ingin tahu harga burger semasa kerana sejak kebelakangan ini, semua harga bahan mentah naik mendadak. saya tidak risau pada harga daging dan ayam, cuma bahan lain seperti marjerin, sos-sos, dan bahan mentah yang lain. sila bagi pandangan berkenaan perkara di atas.. terima kasih

Niche: Bisnes Burger | Diskusi Bisnes | Bisnes Pasar Malam
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Rosz 2 - Tue 22/Mar/2011 11:54am
    biasa rm2.4 hingga rm2.60  
  2. Putera Matt - Tue 22/Mar/2011 12:18pm
    Saya suka burger custom made saya sndiri..Pakai daging kisar Ramly je..Lepas tu campur bahan2 yang anda suke..Sedap...Cubalah Try!!! hehe..

    Not For Sale :-)  
  3. Peniaga 3 - Tue 22/Mar/2011 12:35pm
    saya cadangkan pun buat je daging burger sendiri..beli mesin pengisar daging tu tak mahal pun...lagi jimat,lain dari yang lain,boleh buat resepi sendiri lagi...beli je daging ais kat pasar borong.  
  4. Azuan Aziz - Tue 22/Mar/2011 12:37pm
    sy teringin bka buger tp xde geng ler.. heheh  
  5. Azman Ibrahim - Tue 22/Mar/2011 1:02pm
    Azuan

    Bagus idea tu, nak juga buka buger...awk tinggal kat mana? Sya lik kerja tak wat apa pun...  
  6. Bagus Satay Sarah Ent - Tue 22/Mar/2011 8:52pm
    daging /ayam burger tu korang nak tau dibuat 70% dari lemak.  
  7. Amirudin Mohamad Shah Ams - Wed 23/Mar/2011 8:11am
    daging sendiri bukan tamo buat bang... maklum la.... siang kerja... lepas tu kerja lagi.... bila nak buat daging.... tido pun 5 jam sehari... anyway thank you....

    aku letak dalam rm2.50 tapi takut mahal lak.. sebab aku banding kan harga kebab ngan burger... burger lagi banyak bahan dari kebab... tapi letak sampai rm2.70-rm3.  
  8. Melawati Kebab - Thu 24/Mar/2011 10:30am
    kenapa tak nak cuba product kami?lg murah rasa pn sedap...
    sila bg email jika mahu senarai harga kami...  
  9. Johari 4 - Thu 24/Mar/2011 12:26pm
    amirudin niaga area mana? ada part time job tak?  
  10. Amirudin Mohamad Shah Ams - Thu 24/Mar/2011 4:53pm
    johari 4 : skang ni aku jual sorang je... kekadang je tunang bantu... sale pun biasa je... 1 beg burger je... kalau lebey dari 1 beg setengah memang aku akan cari pekerja.... aku jual area setia alam  
  11. Kuyeen - Sun 3/Apr/2011 12:30am
    hi..
    bg aku harge 2.50 dh orite nk kire pon senang...
    teruskn usaha yg penting kebersihan makanan,jujur,ikhlas insyaAllah akan bertambah rezeki..
    tq  
  12. Shah 17 - Sun 3/Apr/2011 12:37am
    kn ade inovasi...len dari yg len... =)  
  13. Asmadi 3 - Mon 4/Apr/2011 6:24pm
    melawati kebab
    boleh bagi email or pon no..mungkin saya nak ambil stok dr anda..email saya studioasmadi@gmail.com @ 0124817157  
  14. Amirudin Mohamad Shah Ams - Wed 6/Apr/2011 11:55am
    kuyeen... start bulan april ni. harga burger ramly semua dah naik.. boleh dikata kan mendadak... nak letak harga dulu dah x boleh... sakit jugak nak rolling modal jika pakai harga lama  
  15. Md Azman - Thu 7/Apr/2011 1:21pm
    barang dah naik..klu ikut harga lama nanti bankrup..so kpd mr amirul..nak senang cite harga modal bagi sebiji burger kali dgn 2..br tak sakit kepala..klu ade pekerja and lot kedai kali dgn 3..  
  16. Bravo Rovers - Thu 28/Apr/2011 1:14am
    ala senang je,ko buat burger bajet...ko pkai daging 600 gram jual je rm 1.20..pasti laju...  
  17. Jihad30 - Fri 29/Apr/2011 12:17am
    Assalammualaikum dan selamat sejahtera...

    Saya ingin mencari rakan kongsi bagi menjalankan perniagaan jalanan iaitu gerai burger. Lokasi gerai hendaklah dicadangkan oleh anda disekitar kajang,bangi dan lain-lain lokasi yang anda rasakan sesuai. Anda hanya perlu mencari lokasi yang sesuai di kawasan yg telah saya sebutkan atau sila kemukakan lokasi cadangan anda dan sedikit informasi berkenaan dengan lokasi tersebut.

    Berkenaan dengan modal pihak saya akan keluarkan 100% dari segi peralatan, stok kering/basah dan anda hanya perlu menyumbangkan tenaga (masak dan jual). Saya hanya akan berurusan terus dengan peniaga (rakan kongsi) sahaja, ajen atau orang tengah tidak akan dilayan.

    Dari segi terma dan syarat akan dibincangkan secara bersama.

    Sebarang pertanyaan sila cal 012-2623736 atau email ke jihad_ziyad@yahoo.com  
  18. Fariza 2 - Wed 11/May/2011 3:11pm
    burger otak2: 10 keping RM10  
  19. Liza 62 2 - Tue 10/Jul/2012 4:05pm
    biasa serbuk sos nacheeose dijaul dalam RM 10 @ RM 12 utk 200gm. Kawan saya jual RM7.00/200gm. mmg best letak dalam burger. email la ke maznah.zarith@yahoo.com  
  20. Zyuraiddika Rusli - Fri 28/Sep/2012 11:39am
    sahabat sekalian.. minta tunjuk ajar untuk perniagaan burger ni... ingat nak buat resepi sendiri. tp nak tau harga daging mentah ramly, n rotinye saje.. yg lain boleh diuruskan.. email ke whiteheartz92@yahoo.com / pm facebook. zyuraiddika whz  
  21. Linkman - Fri 28/Sep/2012 6:47pm
    saya baru try burger bakar beberapa kali... harga dia oh-my-gawd bermula dari rm7.50

    setiap pertambahan sekeping extra patty (daging burger tu) kena tambah rm5.50

    ====

    bila balik ke rumah tengok brader jual burger rm2.00 kat bawah ni rasa kesian pun ada...

    - org jual rm7.50 sebiji burger bakar beratur macam ular
    - dia jual rm2.00 takde orang pun...

    jadi kesimpulannya di KL ni.. bukan harga menjadi faktor. tapi rasa dan saiz dan kesedapan.

    === sejarah harga burger ===
    berdasarkan pengamatan sendiri (bukan kajian saintifik..)

    - bermula dari awal 80an lagi burger dah mula menular di malaysia. mak saya kata dia habis rm6 beli 4 bijik burger utk 4 org abang/kakak (saya & lain2 belum lahir). masa tu rm1.50 sebiji burger macam makanan mewah org kaya raya/datuk/datin.

    saya terperanjat jugak...
    sebab masa 90an dan awal 2000an seingat saya harga pun dalam rm1.50 gak.

    bermakna harga burger kekal tak berubah selama 25 tahun.

    then by 2005, harga sikit2 naik 1.80, 2.00, 2.20, 2.50, 2.80, 3.00 - 3.50 bergantung tempat (& kualiti burger) sekarang ni..

    tiba2 pada 2011/2012 fenomena burger bakar mula melanda... bermula di wangsa maju.

    baru kita sedar, rupa-rupanya mamat/minah melayu boleh mencabar mcD, burger king & KFC dalam penghasilan burger berharga rm7++ setiap satu dan mampu membuat org ramai beratur panjang.

    =====

    inilah yg dipanggil anjakan paradigma!!

    kemudian sekarang dimana-mana melambak org jual burger bakar spt di wangsa maju tu.

    dan momentum masih belum reda... maybe sehingga setahun dua ni sebelum plateau & market adjust.

    ====

    mungkin setahun dua lagi takde dah burger kecik2... semua burger besar2 berharga rm5 keatas.  
Page 1   (Total 21 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2749)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (218)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (369)
Bisnes Ais Krim (503)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (810)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1366)
Bisnes Ebook (1049)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (172)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1491)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1467)
Bisnes Pasar Malam (1973)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (862)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1112)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (665)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3344)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1780)
Diskusi Bisnes (1966)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6524)
Forex Malaysia (1892)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1015)
Iklan Tv Radio Media Massa (225)
Import Dan Eksport (333)
Ingin Berniaga (2826)
Insurans Dan Takaful (1734)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1991)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3870)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1640)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5016)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4856)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11856)
Kerja Praktikal (2096)
Kerja Sales (2296)
Kerja Sambilan (6356)
Konsultan Peguam (152)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (483)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (683)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2069)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2829)
Kursus Kecantikan (692)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3694)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (518)
Mesin Jahit (377)
Mesin Proses Makanan (573)
Pakej Pelancongan (2617)
Pakej Perkahwinan (1207)
Pakej Perniagaan (895)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1241)
Pelaburan Saham Unit Trust (950)
Pembantu Rumah Asing (1870)
Pembekal Barang Runcit (1586)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (386)
Pembekal Kelapa Dan Santan (652)
Pembekal Kerepek (1102)
Pembekal Keropok (448)
Pembekal Kicap Dan Sos (225)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (241)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (700)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1665)
Pemborong Pakaian Lelaki (1132)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4241)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2803)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (483)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (955)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (590)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1545)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2635)
Pengedar Produk Kesihatan (3011)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (731)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (697)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (728)
Peralatan Sukan (555)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1539)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (613)
Pinjaman Peribadi (10644)
Pinjaman Perniagaan (1846)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1330)
Program Consignment (2024)
Program Dropship (6776)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1555)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (368)
Pusat Tadika Dan Taska (1328)
Pusat Tuisyen (1072)
Rancangan Perniagaan (599)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4317)
Rumah Untuk Dijual (3757)
Servis Freelance (1120)
Servis Keselamatan (727)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (463)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1835)
Sewa Lori (2572)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (908)
Studio Grafik Dan 3D (1111)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (738)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (643)
Tanah Untuk Dijual (4880)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2168)
Tempahan Kek Dan Coklat (2152)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1760)
Tempahan Minuman Dan Dessert (465)
Tempahan Nasi Lemak (527)
Tempahan Roti (365)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (801)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (404)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2318)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)