Search Majalah.com
Gambang Science Park - Topik Baru
No Owner - Thu 16/May/2013 2:11pm [Last Comment]
Salam kpd warga majalah.com, saya ingin mengetahui status projek ini yg dahulunya di usahakan oleh Wawasan Jaya Property, tetapi bila saya memasuki website Pahang Technology Park, nama WJP telah tiada, adakah mereka telah menarik diri atau telah diterminate.

Dikatakan juga WJP sedang dlm proses menarik fund yg berada di HSBC Hong Kong untk di turunkan di Malaysia. Kalau projek telah terminate, bagaimana mereka boleh amik fund dari offshore funder?

Minta kalau2 warga majalah tah mengenai perkara ini. Tk

Niche: Kontrak Tender Kerajaan | Diskusi Bisnes
Seminar GST untuk Usahawan/Peniaga
27 Ogos 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Kursus GST untuk Usahawan
17 Sep 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Wannudin - Tue 21/May/2013 12:02pm
    Salam tuan,sy boleh tahu hal sebenar tetapi sy bkn kontraktor dan setahu saya wjp telah melantik consultant uruskan.

    -predator4valve@yahoo.com  
  2. Anita 22 - Wed 22/May/2013 9:00am
    salam tuan,leh tahu,adakah anda salah seorg pelabur kat gambang tu...projet ni dah lama kan..  
  3. Irul 2 - Thu 23/May/2013 7:37pm
    TAK PAYAH DEAL.. BUANG MASA!!! SAYA DAH PERNAH DEAL 1 1/2 TAHUN YANG LEPAS... NOT GENUINE...!!!  
  4. Muhammad Sulaiman Bin Lamri - Wed 29/May/2013 11:10am
    Seriosly saya mencari kontraktor kelas a G7 untuk projek perumahan angkatan tentera (KPAT). Sila email kepada saya jika ada kontraktor ingin projek pembangunan perumahan atau kilang. terima kasih. email kpd saya: Sulaiman1003@yahoo.com  
  5. No Owner - Tue 4/Jun/2013 3:30pm
    Salam Irul 2.. adakah anda juga salah sorang kontraktor yg menunggu payment atau pernah deal sebelum invest kat company nie...  
  6. Ooi Bh - Sun 9/Jun/2013 8:38am
    I've followed this project since Feb last year with some money disbursed. That office ( now no more) was impressive and high tech. Was especially very convinced when I was shown a slide of Citibank USD500mil addressed to WJP. For last 15mths, we met at least 20times. Early this year they "rented" a penthouse at 8trium, Block B, 21st Flr,rental 17k/mth.Every mth we went there, it's always locked. Nothing happened. Snce Jan until now, they couldn't get office renov done. Looks like they have changed their hp nos. They have just vanished in thin air !  
  7. No Owner - Sun 9/Jun/2013 10:28pm
    Tq ooi bh, thanks for the info, BTW where is this 8trium office..? I think a lot of people have been conned..  
  8. Citymol Gmail Com - Sun 23/Jun/2013 1:44am
    Saya juga mengambil tender kerajaan, pada tahun lepas 2012 , kerajaan pahang memberitahu saya WJP tiada project dalam Gambang Science Park , sehingga sekarang, WJP masih mengambil syarikat lain company profile , sila perhati2 . thanks. from deckeryap  
  9. Am77 - Sun 30/Jun/2013 10:39pm
    WJP tlh diterminate oleh K'jaan negeri..sy dah tgk original letter termination...Harap Maklum...  
  10. Am77 - Tue 2/Jul/2013 12:15pm
    to Lanz 12 call pahang technology park,ECER n PKNP utk makluman lanjut...  
  11. No Owner - Thu 4/Jul/2013 10:19am
    So far PTP & PKNP tidak dpt memberi jawapan kerana mereka menganggap projek ini agak klasified... ECER x dpt bagi maklumat..

    :(  
  12. Citymol Gmail Com - Mon 16/Sep/2013 1:47am
    Hello Lanz, adakah kamu semua sama WJP satu gruop ke? WJP telah lantik banyak broker ,termasuk setapak KL puan maria  
  13. Bro Musa - Mon 16/Sep/2013 1:37pm
    pROJEK bOHONG INI kELUAR lAGI kE///  
  14. Nik Izwan - Sun 6/Oct/2013 11:29pm
    Salam warga Majalah.com

    1) projek ini memang wujud

    2) projek ini skrg di bawah PMC Puan Maria Ibrahim

    3) Pada awal dulu mungkin ada masalah sikit dgn WJP ,tapi skrg ia berjalan lancar dan mengikut jadual

    4) Sila hubungi Pejabat PMC utk mendapat keterangan lanjut ditalian 013-2925789

    Harap maklum  
  15. Nik Izwan - Tue 8/Oct/2013 3:01am
    Salam Nik,

    1) PMC tu maknanya penyelaras projek

    2) tak pernah dgr nama Zulkarnain, mungkin dia dgn wawasan atau Vision ventures, Allahualam

    3) maaf saya tak faham payment apa yg u cakap ni....kalau commisen,kan selalunya ada legal documentation, mana boleh org tak bayar??...melainkan pakai cakap mulut saja atau terlalu percaya kwn kwn (maka itu silap kita) sebab WAJIB ada lawyers documentation for payment

    Give me yur email please....  
  16. Brand Build Ent - Sun 10/Nov/2013 2:10am
    aku igt aku je perabih tok pojek x beguna ni,,,hehehe..ramai rupenye...aku kena 2 tahun lps dah...nek biolll aku ttg pojek temberang ni...perabih duit je...  
  17. Nik Izwan - Sun 10/Nov/2013 9:39am
    isk666- maaf jgn marah, saya rasa Tuan dah ketinggalan bas, "org org dalam" dah lama masuk

    Brand Build Ent--Betul, siapa yg masuk 2 tahun lalu dgn Wawasan ramai yg menangis dan termenung sorang sorang skrg, doa doa doa bro,ada hikmah semua ni

    ## Insyallah dgn PMC baru ni semua di permudahkan, Alhamdulillah projek dah hampir habis di ambil oleh kontraktor yg berkelayakan,semoga sukses,insyallah  
  18. Nik Izwan - Thu 14/Nov/2013 12:28am
    Update terkini...semoga projek sukses, insyallah.
    Di bawah ini adalah 5 kontraktor utama yang sudah disenaraikan dalam projek KERJA2 TANAH (EARTHWORKS):

    1) TRANSDESA SERVICES SDN BHD
    2) MEGA REVOLUTION SDN BHD
    3) NRU CONSTRUCTION SDN BHD
    4) JETTY INDAH (M) SDN BHD
    5) MERIT COMITMENT SDN BHD

    Sekiranya anda didekati oleh pihak2 yang mendakwa mereka adalah salah satu dari kontraktor utama dan mencari sub-con, maka pastikan mereka hanya dr 5 syarikat tersebut. ADA LEBIH DARI 10 SYARIKAT TELAH DISENARAI HITAMKAN KERANA GAGAL MEMENUHI PROSEDUR DAN TERMA DARI PEMAJU (kebanyakkan ada msalah P.O.F)  
  19. No Owner - Thu 14/Nov/2013 4:58pm
    Gud.. betul2 jadi nie  
  20. Tender Resources - Thu 14/Nov/2013 7:51pm
    Dana yang dibenarkan hanya dari Korea Selatan sahaja...TnC for Venture capital...perjumpaan di Kuala Lumpur...Intermidiaries/Broker pastikan anda mendapat surat lantikan dari PRINCIPLE OF PROJECT bagi tujuan penyelarasan imbuhan...Pihak Pengurusan kami tidak bertanggungjawab diatas ketiadaan surat lantikan tersebut...Harap maklum.  
  21. Nik Izwan - Fri 15/Nov/2013 2:46pm
    Tender Resources: Ni berkenaan gambang atau isu lain?  
  22. Tender Resources - Sat 16/Nov/2013 11:05pm
    Untuk semua set project PPP/PFI di Malaysia...The main problem is FUND...so rebut peluang ni...see our forum.  
  23. No Owner - Fri 22/Nov/2013 3:22pm
    Salam, nampaknya projek nie dah nak lift off dah..dengar kata dlm perbincangan utk launcing dan potong riben dalam masa terdekat nie..BG pon dah nak cair ke maincon... bravo, minta dipermudahkn.  
  24. No Owner - Tue 28/Jan/2014 8:23am
    Wah..Syukran, dah dekat dah FUND nak kluar, dalam bulan Feb 2014 nie, penantian akan berakhir dan GSP akan take-off full flight...  
  25. Ris 15 - Mon 24/Feb/2014 9:58am
    Da nak masuk bln mac....tak de reben pn nk di potong...BG lg la...beku je...apa cer??  
  26. Nik Izwan - Mon 17/Mar/2014 1:47pm
    Kita doa semua berjalan lancar, semoga allah permudahkan semua  
  27. Azie Muhammad - Tue 18/Mar/2014 11:50pm
    Minta pandangan tuan Puan semua

    1) projek ni genuine ke?
    2) WJP atau GB nine yg boss skrg ni?

    Tq  
  28. Danish 49 - Wed 19/Mar/2014 10:13am
    projek ni mmg genuine, tapi WJP ni yg buat taik. WJP ni ada kes mahkamah. Baru sebulan lepas terkena, nasib baik tak lebuh RM600k, sempat check status WJP ni tapi hangus juga la RM5k bayar BQ  
  29. Rikanzi - Wed 19/Mar/2014 2:13pm
    Perang besar...bila nak selesai nie!  
  30. Azie Muhammad - Wed 19/Mar/2014 2:51pm
    Danish 49:
    1) WJP mmg semua org tau ada kes, tu sebab delegate job kpd GB Nine kan?

    2) Bukan ke semua kontraktor bayar BQ lawyer to lawyer ke GB Nine??...macam mana timbul WJP pulak ni?

    ## kalau developer bayar ke GB Nine, sepatutnya tiada isu,sebab syt ni tak ada masalah, mereka hanya perlu refund balik jika projek cancel, TAPI kalau dah masuk ke WJP....no komen lah  
  31. Rikanzi - Thu 20/Mar/2014 11:33am
    Azie, no komen maksunya something wrong dgn management WJP?  
  32. Mrash88 - Thu 20/Mar/2014 6:21pm
    Salam semua. Nampaknya makin ramai sgt yg dah kene tipu dgn dato azman n en rahim ni. Baru2 ini sy mendapat maklumat ada beberapa org kontraktor telah mendapat LA utk kerja2 earthwork dan mereka telah membayar bond sebyk Rm215k tapi selepas sebln masih tiada apa2 feedback. Sy rasa mereka2 yg telah byk berhabis duit utk join projek ni wajar berkumpul dan bermuafakat supaya aktiviti penipuan ni xkan berlaku lg. Biarlah gambang science park hanya tgl nama asalkan pihak wjp tidak lagi mengambil kesempatan menganiaya para kontraktor yg betol2 nk took part utk develop gsp ni..  
  33. Nik Izwan - Thu 20/Mar/2014 9:02pm
    Mrash88 - Dato azman ni nama penuh dia siapa? Dia org WJP atau GB9?
    Biar pihak berkuasa menyiasat dan kita berdoa agar semua berjalan lancar dan dipermudahkan...  
  34. Ex Staff Dia - Fri 21/Mar/2014 11:40am
    Tumpang lalu....Gb nine?mtak sgt la puan maria tlg byr gaji kami yg dari bln januari sampai skrg x byr2..sblm ni gaji byr separuh2 dah ni x byr2..dah la ofis mcm syarikat gores dan menang,kosong..pn.maria tu sdiri pun nothing,..kehebatan COO terletak pd kereta kancil nye..kesian la melayu same melayu pun nk menipu.ape2 pun..kte jumpe kt mahkamah pejabat buruh 26 march ye..askum puan maria n nik izwan  
  35. Rikanzi - Fri 21/Mar/2014 2:45pm
    Tumpang tanya lagi..yg mana satu menipu nie..WJP ( dato azman/en rahim) atau GB nine ( Pn Maria)...minta toong bagi pencerahan, saya dah mix up byk nie..  
  36. Azie Muhammad - Sat 22/Mar/2014 12:45pm
    Rikanzi: Ini info saya dpt
    WJP dah kena TERMINATE 2tahun lalu, GB Nine tak tahu menahu berkenaan ni, mereka sendiri jadi mangsa keadaan, skrg sdg apply ke PKNP utk jadi MC...utk detail sila hubUngi PKNP dan JANGAN DENGAR MEREKA YG TIADA KAITAN DGN GSP  
  37. Ex Staff Dia - Sat 22/Mar/2014 6:50pm
    Pmbyaran Gaji ~ Januari '14.
    **********
    Asslmkum!
    Mrjuk prkra d atas. Shgga saat ini sy msih brusaha. Pagi esok sy kna pgi bank sbb ada cek yg msuk tpi ''insfcient fund!'' Sy juga tlh mklum kpd CEO & bliau jga sdg brusaha. Mmndgkan cucu dato (usia bbrpa bln) dlm ICU,mka sy tdk trlalu ''push'' sgt dsbbkan stuasi mreka d sana.
    Scara pribadi sy kesal n fhm akn ksulitan esp bil pribadi, bank dsb. Anytme ada pyment, sy trus trnsfer ke akaun staf2.
    Hrp mklum&tq
    #da nk masuk bln april pun satu sen pun x dpt..btl azie muhammad jgn dgr yg tiada kaitan,nk tahu lbh lanjut pg la ofis mcm gores dan menang..sudah2 la maria,.x yah la nk sewa bmw,kancil tu okey ape..anyway jgn tertipu smua.maria c u 26hb kt mahkamah buruh.kalau btl la knp x mampu byr gaji kami yg ciput.  
  38. Ex Staff Dia - Sat 22/Mar/2014 6:55pm
    Wsalam.
    Gaji smua org akn dbyar. Saya bkn jnis x bayar . Cma stuasi skrg agak mncbar bagi saya. Tu saja. Ni pun sy bru balik dr bank sbb sy nk trnsfer gaji u all. Tapi blum clear. Sy tggu cej clear n akn byr mggu ni jgak (Bln Jan) feb mggu dpan. Ada yg dpt pnuh..dan yg sbhgn dulu. Dapt tetap dapat. Bulan ni akn slsai smua.

    #DARI JAN SAMPAI SKRG X DPT PUN,PK SENDIRI LAH..MCM NI KE SEBUAH SYARIKAT YG KUKUH..  
  39. Ex Staff Dia - Sat 22/Mar/2014 7:11pm
    Dah 2 thn terminate,gb nine x tau menahu?hahahaha.,makin best cerita maria ni..uhu.,.gud luck u all  
  40. Nik Izwan - Sat 22/Mar/2014 11:17pm
    En rikanzi, pada pendapat saya dan sahabat lain yg dah lebih 20 tahun dlm industri ni, rumusannya ialah
    1)WJP telah buat Breach of Trust manakala GB Nine adalah mangsa drp situasi ini
    2)Insyallah Maria tidak menipu, sebab jika seorang itu mmg berniat menipu, mereka tidak akan ada facebook yg ada gambar sendiri, keluarga dan detail latarbelakang, selalunya org yg menipu akan letak gambar burung, bunga dan kereta mewah
    3) Seseorang tu walaupun hanya memiliki kancil di depan mata kita, jgn sekali kali pandang rendah pada seseorang, mungkin mereka milik asset rumah yg mereka sewa, simpanan dlm future market, Gold mahupun melabur Forex.

    Allahualam  
  41. Mrash88 - Sun 23/Mar/2014 6:29pm
    Dato azman yg sy tahu namanya ismail bin jantan. Die yg mencari kontraktor utk projek gsp selain dr gb9. Apa yg sy dimaklumkan kali terakhir oleh pihak wjp adalah gb9 telah menyeleweng duit kontraktor yg membyr performance bond. Apabila sy bertnya kpd ceo gb9 katanya pihak wjp telah diterminate n site gsp kne sita. Skang x tau mana yg btol.  
  42. Ex Staff Dia - Sun 23/Mar/2014 8:11pm
    Maria byr gaji kami dgn duit komitment fees yg dibyr kontraktor.dan hanye byr separuh2..ble xde kontraktor yg dtg n lock projek n byr komitment fees trus jem x blh byr gaji.nik izwan,.or maria...hahaha..x yah wat lawak sgt.kalau btl knp mtak gaji,saving pun maria xde..byr gaji kami yg ciput ni pun x mampu.ni da 4 bln.pigi dah...lu pk la sdiri nik izwan@maria.  
  43. Ex Staff Dia - Sun 23/Mar/2014 8:17pm
    BG x cair x blh byr gaji,haha..kalau pgalaman 20 thn,kami rase nik izwan@maria tau kot ape tu BG?bijik maria ke  
  44. Rikanzi - Mon 24/Mar/2014 11:26am
    Saya pon dapat info yg sama dgn Mrash88 dan Ex Staff Dia  
  45. Nik Izwan - Mon 24/Mar/2014 8:04pm
    Kepada Ex Staff Dia dan yg lain yg tidak puas hati, saya nasihat lapor kpd Pihak berkuasa, supaya mereka boleh buat siasatan, habis cerita !! Tak payah nak membebel dalam internet, dalam malaysia ada undang undang, ni bukan negara Komunis.  
  46. Mrash88 - Tue 25/Mar/2014 2:24am
    En Nik Izwan xperlu marah. Skang ni kita membincangkan tentang maklumat2 mengenai kesahihan projek gsp ni. Apa yg sy lihat exstafdia mmg telah melaporkan kepada pihak berkuasa. Kan dia ajak pn maria dtg kt court 26hb ni. 1 lg maklumat terbaru yg sy dpt dr sumber yg bileh dipercayai, projek gsp mmg telah diterminate menurut pknp tp pihak wjp telah mendapatkan kelulusan dr pej mb pahang utk menyambung kontrak pembangunan gsp. Isu yg menyebabkan wjp diterminate asalnya ialah kegagalan membyr premium. Tp sy sendr xdpt btol2 mengesahkan kesahihan perkara ini. Lg 1 mengenai pihak gb9 menjadi mangsa, sy difahamkan kontraktor dr gb9 sebelum ini telah menghantar alatan dan mesin utk kerja2 earthwork. Walaubagaimanapun sy diberitahu bahawa ceo gb9 telah menyalahgunakan lesen wjp dan mencuri balak dan hasil perkayuan dlm tapak gsp yg dianggarkan rm4j. Pihak Gb9 juga dikhabarkan telah mengguna pakai duit performance bond yg diterima dr kontraktor yg dilantik. Duit performance bond spttnye harus dibayar kpd wawasan bio industries tp pihak gb9 telah mengutip duit drpd kontraktor mereka tp gagal menyampaikan kepada pihak wjp. Setakat ini sy masih tidak pasti mengenai kesahihan segala cerita dan sy hanya mengumpul maklumat utk meneliti perkara yg sebenar2 berlaku. Jika benar projek gsp ini akan berjln dlm tempoh terdekat, marilah kita sama2 berdoa semoga org yg pernah merasa teraniaya sebelum ini supaya sama mendapat hasil dan manfaatnya. Jika benar segala yg berkenaan projek ini hanya dusta dan penipuan belaka, marilah kita sama2 memastikan supaya pihak yg menipu mendpt hukuman yg sepatutnya..  
  47. Rikanzi - Tue 25/Mar/2014 8:48am
    Info yg diberi oleh Mrash88 memang apa yg saya juga dengar & teliti, Aminn..semoga apa yg disampaikan benar belaka..  
  48. Bain 3 - Wed 26/Mar/2014 10:28pm
    exstafdia,sya staf mega revo yg bru terkena
    dgn sandiwara yg dimainkan bekas bos anda
    tolong hubungi sya,sya perlikan maklumat dari anda,ramai kawan2 sya yg hilang punca rezeki......email sya arbain81mazlan@gmail.com  
  49. Rikanzi - Thu 27/Mar/2014 10:15am
    Menjadi semakin panas...kenapa baru sekarang kita mengetahui keadaan sebenar?  
  50. Affendy 6 - Thu 27/Mar/2014 2:11pm
    Lagi panas lagiii best, itu saja cara nak buat MARKETING Projek ni mungkin, kalau tak panas, layu dan merundum saja.10 tahun lagi pun tak pasti siap.

    1) Bagi mereka yg rasa dah kena TIPU, baik Tuan/Puan semua BERSATU dan fikir cara terbaik utk atasi masalah problem ni, berjumpa dan buat miting di pejabat PKNP atau sewaktu dengannya

    2) Bagi mereka yg rasa semua berjalan lancar, tunggu sajalah komisen dan jangan lupa bayar zakat yeee

    Adios.  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 70 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2591)
Bengkel Basikal (70)
Bengkel Besi (195)
Bengkel Kereta (1473)
Bengkel Motosikal (240)
Bengkel Tayar (208)
Bisnes Air Mineral (357)
Bisnes Ais Krim (479)
Bisnes Aksesori Kereta (653)
Bisnes Broadband (1066)
Bisnes Burger (534)
Bisnes Cermin Mata (153)
Bisnes Cuci Kereta (786)
Bisnes Cyber Cafe (438)
Bisnes Dobi (1330)
Bisnes Ebook (1021)
Bisnes Handphone (1216)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (546)
Bisnes Ice Blended (680)
Bisnes Jam Tangan (275)
Bisnes Jeruk (160)
Bisnes Kitar Semula (482)
Bisnes Komputer (1444)
Bisnes Kurier Dan Logistik (645)
Bisnes Minuman (1410)
Bisnes Pasar Malam (1903)
Bisnes Pelancongan (519)
Bisnes Perabot (818)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1050)
Bisnes Restoran (3199)
Bisnes Roti Dan Bakeri (688)
Bisnes Salun Rambut (345)
Bisnes Sarang Burung (252)
Bisnes Satay (367)
Bisnes Sms (153)
Bisnes Spa Dan Facial (627)
Bisnes Steamboat (196)
Bisnes Tablet Pc (438)
Bisnes Tradisional (803)
Bisnes Untuk Dijual (3192)
Bisnes Waffle Dan Jagung (369)
Bisnes Western Food (312)
Dewasa 18sx (1703)
Diskusi Bisnes (1905)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (694)
Expo Karnival Tapak Niaga (6172)
Forex Malaysia (1803)
Haiwan Peliharaan (441)
Haji Dan Umrah (456)
Hiasan Dalaman (695)
Hiasan Taman (237)
Hotel Resort Homestay (976)
Iklan Tv Radio Media Massa (211)
Import Dan Eksport (316)
Ingin Berniaga (2766)
Insurans Dan Takaful (1661)
Insurans Roadtax Kereta (322)
Kedai Bunga (185)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1942)
Kedai Emas (438)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2464)
Kedai Hardware (409)
Kedai Ibu Dan Bayi (670)
Kedai Jahit (3646)
Kedai Kamera Dan Camcorder (334)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (330)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1743)
Kedai Sewa (1596)
Kereta Baru (1552)
Kereta Terpakai (4818)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4511)
Kerja Kemahiran (1871)
Kerja Kosong (11070)
Kerja Praktikal (1902)
Kerja Sales (2155)
Kerja Sambilan (6060)
Konsultan Perniagaan (426)
Kontrak Swasta (279)
Kontrak Tender Kerajaan (440)
Kontraktor Balak Dan Kayu (463)
Kontraktor Jurutera (531)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (220)
Kontraktor Minyak Dan Gas (661)
Kontraktor Pasir (356)
Kontraktor Pembinaan (1967)
Kontraktor Perlombongan (312)
Kursus Dan Seminar (2722)
Kursus Kecantikan (668)
Kursus Makanan (649)
Kursus Motivasi (312)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1584)
Mencari Pelabur (3579)
Mesin Fotostat (343)
Mesin Freezer Dan Chiller (249)
Mesin Industri (486)
Mesin Jahit (361)
Mesin Proses Makanan (541)
Pakej Pelancongan (2533)
Pakej Perkahwinan (1169)
Pakej Perniagaan (844)
Pasar Basah (1409)
Pekerja Asing (1177)
Pelaburan Saham Unit Trust (906)
Pembantu Rumah Asing (1791)
Pembekal Barang Runcit (1546)
Pembekal Beras (100)
Pembekal Buah-buahan (471)
Pembekal Ikan Kering (371)
Pembekal Kelapa Dan Santan (614)
Pembekal Kerepek (1070)
Pembekal Keropok (427)
Pembekal Kicap Dan Sos (216)
Pembekal Kurma Dan Kismis (288)
Pembekal Madu (235)
Pembekal Mee Dan Bihun (120)
Pembekal Minyak Masak (410)
Pembekal Rempah Dan Perencah (571)
Pembekal Serunding (255)
Pembekal Telur (135)
Pemborong Aksesori Lelaki (160)
Pemborong Aksesori Wanita (1171)
Pemborong Batik Dan Sutera (345)
Pemborong Beg Galas (98)
Pemborong Beg Tangan (589)
Pemborong Bundle (839)
Pemborong Cadar Dan Tilam (421)
Pemborong Karpet (152)
Pemborong Kasut Dan Sandal (677)
Pemborong Lampin (288)
Pemborong Mutiara (106)
Pemborong Pakaian Bayi (750)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1592)
Pemborong Pakaian Lelaki (1108)
Pemborong Pakaian Plus Size (139)
Pemborong Pakaian Wanita (4089)
Pemborong Telekung Dan Songkok (559)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3423)
Pemborong Tuala (192)
Pemborong Tudung (2706)
Pembuat Papan Tanda Iklan (259)
Pembuat Plastik Kotak Botol (777)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (474)
Pendaftaran Syarikat (476)
Pendaftaran Trademark (31)
Pengedar Alat Tulis (928)
Pengedar Bahan Pencuci (691)
Pengedar Buku Dan Majalah (566)
Pengedar Contact Lens (235)
Pengedar Perfume (1508)
Pengedar Permainan Kanak2 (579)
Pengedar Produk Kecantikan (2544)
Pengedar Produk Kesihatan (2917)
Pengurus Majlis (582)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (700)
Penternak Burung Puyuh (94)
Penternak Ikan (684)
Penternak Kambing (279)
Penternak Lembu (371)
Penternak Udang (188)
Peralatan Makmal Dan Hospital (254)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (687)
Peralatan Sukan (541)
Perisian Komputer (553)
Perkakas Dapur (591)
Perkakas Elektrik (415)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1469)
Pinjaman AIM (161)
Pinjaman Hartanah (504)
Pinjaman Kad Kredit (381)
Pinjaman Kereta (572)
Pinjaman Peribadi (10211)
Pinjaman Perniagaan (1785)
Produk Dari China (522)
Produk Sejuk Beku (1267)
Program Consignment (1956)
Program Dropship (6446)
Pusat Bahasa (343)
Pusat Jagaan Bayi (1466)
Pusat Latihan (625)
Pusat Memandu (117)
Pusat Mengaji Agama (487)
Pusat Pendidikan Tinggi (508)
Pusat Rawatan (346)
Pusat Tadika Dan Taska (1252)
Pusat Tuisyen (1027)
Rancangan Perniagaan (570)
Rawatan Alternatif (285)
Rumah Sewa (4122)
Rumah Untuk Dijual (3610)
Servis Freelance (1055)
Servis Keselamatan (690)
Servis Pembersihan (779)
Servis Pengedaran Risalah (446)
Setiausaha Syarikat (589)
Sewa Bas Dan Van (543)
Sewa Kereta Teksi Limo (1730)
Sewa Lori (2452)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (54)
Studio Filem Dan Videografi (238)
Studio Fotografi (866)
Studio Grafik Dan 3D (1038)
Studio Lukisan (123)
Studio Model Penyanyi Pelakon (695)
Studio Muzik (454)
Sukan Beladiri (114)
Sukan Berkumpulan (225)
Sukan Futsal (223)
Sukan Pancing (138)
Tanah Sewa (616)
Tanah Untuk Dijual (4655)
Tempahan Biskut Dan Tart (2111)
Tempahan Hamper (186)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (640)
Tempahan Katering (2064)
Tempahan Kek Dan Coklat (2091)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (166)
Tempahan Kuih Muih (1692)
Tempahan Minuman Dan Dessert (450)
Tempahan Nasi Lemak (499)
Tempahan Roti (342)
Terminal Bayaran (180)
Ubahsuai Pejabat (627)
Ubahsuai Rumah (1635)
Urut Tradisional (758)
Usahawan Baja Pertanian (366)
Usahawan Benih Dan Nursery (385)
Usahawan Tani (1057)
Vending Machine (347)
Voucher Dan Tiket (239)
Web Design Malaysia (2253)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1279)