Search Majalah.com
Funder dan Pelabur Muslim Untuk Perniagaan Farmasi
Prosper Pharmacy @ E-farmasi & Monavie Www.my.farmasi.info - Fri 30/Nov/2012 2:58pm [Last Comment]
Assalammu'alaikum & salam penghulu segala hari.
Kami ingin mencari funder/pelabur dari kalangan orang Islam utk modal pusingan serta pengembangan perniagaan farmasi kami.
Utk info farmasi kami di sungai buloh telah mula berjalan semenjak hampir 8 tahun dahulu sebagai memenuhi tuntutan fardhu kifayah penduduk di sini. Mulai 2013 kami ingin menambahbaik dgn memperbesarkan perniagaan kami dgn pelaburan drpd orang Islam tanpa memerlukan pembiayaan drpd bank kerana perniagaan ini dimulakan juga dengan modal sendiri yg kecil sahaja.
Modal yg diperlukan tidak melebihi rm100K dan kami membuka peluang bagi setiap pemodal bermula dgn RM10K. Dana akan dipantau oleh penasihat perniagaan kami & berdasarkan keuntungan murabahah.
Setiap dana bernilai rm10K akan dipulangkn samarata selama 50bulan bersamaan keuntungan 4%-1% drpd keuntungan bersih syarikat (buat masa ini rm3K sebulan). Jika ada yg berminat bolehlah hubungi kami d no 0169732258 atau emel farmasi@yes.my
Wassalam & terima kasih

Niche: Pusat Rawatan | Mencari Pelabur
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Mie Hartanah - Fri 30/Nov/2012 4:43pm
    apa kata kalau anda perkembangkan market biz anda dengan guna laman web sendiri. Dgn adanya laman web anda boleh pamerkan semua produk anda secara tak lansung bakal pembeli atau yg nak jadi rakan kongsi(agen) berminat.

    selain itu saya akan bagi anda satu system blast sms (sms pukal) secara PERCUMA utk anda sebarkan maklumat perniagaan anda melalui sms sbb bukan semua org online tengok iklan ni tp semua org ada hp.

    Uniknya system blast ni anda boleh sedut nombor hp dari mana2 website yang anda rasakan ianya berpotensi sebagai prospek..

    jIKA ANDA beminat utk mendapatkan perkhidmatan membina website untuk kembangkan biz anda sila hubungi @ sms saya utk temujanji.

    Harga RM1250.. Harga ni amat berbaloi untuk sekali seumur hidup sebab anda akan dpt satu website yg profesional dan system sms blast yang percuma.

    Modal RM1250 = potensi keuntungan RM 30k - 50k sebulan..

    011-2881 2425 remy  
  2. Hasnul 4 - Sun 2/Dec/2012 12:10am
    ernilai rm10K akan dipulangkn samarata selama 50bulan bersamaan keuntungan 4%-1% drpd keuntungan bersih syarikat (buat masa ini rm3K sebulan) ?? maksudnye dengan melabur rm10k boleh dapat 3k ke sebulan?  
  3. Abdul Malik 3 - Mon 3/Dec/2012 1:19pm
    salam sesiapa yang berminat untuk menyertai kami iaitu skiju global network group, dan ingin menjadi pelabur untuk warga kuching sarawak sahaja. kadat keuntungan di bahagikan 50-50 dan 10 % keuntungan syarikat akan di salurkan kepada rakyat palestin.. sila hubungi saya 0148536736 da bagi pelabur yang nak menyumbangkan lebih 10 % kita boleh atur. terima kasih  
  4. Prosper Pharmacy - Mon 3/Dec/2012 6:30pm
    maaf mungkin silap faham sebab penerangan saya yang kurang jelas.
    keuntungan bagi pelaburan rm10,000 ialah 4% sebulan daripada keuntungan bersih sykt buat masa ini rm3000 sebulan bermakna hanya rm120 sebulan untuk tahun pertama. bagi tahun kedua dan selanjutnya ia turun 1% dan mengikut unjuran tiap tahun akan ada peningkatan keuntungan bersih sebanyak 15%. secara kasar seseorang yang melabur rm10,000 akan mendapat keuntungan 40% di atas pelaburannya tetapi kaedah itu menjadi riba jika diimplementasi dan kami tidak mahu terlibat dengannya. Wallahu'alam  
  5. Shamsira Hp - Tue 4/Dec/2012 12:04am
    Sy memerlukan funder untuk pelaburan dalam perniagaan kedai aksessori hp sy, sy dari utara. Nama sy zue, sy buat biz aksessori hp nie dah 2 thn dah so now sy nak memajukan lg biz sy nie n sy perlukan modal sbnyk RM6K untuk tujuan tu, modal 6k tu sy nak buat bayar sewa tapak baru sy n nak buat ambik stock2 baru aksessori hp sy...sy perlukan dgn secepat mngkn coz tapak niaga baru tu dah nak buka dah. Sekiranya ada sesiapa yg rasa2 berminat blh la sms sy di no 0184086587 untuk ketrengan lbh lanjut lg...tq.  
  6. Adi 69 - Mon 7/Jan/2013 10:25pm
    Peluang memiliki Kedai Serbanika dan Farmasi

    Peluang ini terbuka kepada individu yang berminat menjadi usahawan dengan modal yang rendah

    Keistimewaan:

    1. Pendaftaran Rm100
    2. Modal serendah 5000(perolehi produk) sekali sahaja
    3. Kos sewa bulanan,bil letrik,air,telefon ,internet dan ubahsuai premis ditanggung syarikat
    4. Lokasi pilihan anda
    5. Barangan keperluan harian,kesihatan dan kecantikan dibekalkan secara consignment
    6. Latihan disediakan sehingga berjaya

    Bertindaklahbijak dan pantas merubut peluang.

    Untuk keterangan lanjut sila hubungi:
    adizaid@yahoo.com
    0192610867
    Terima kasih  
  7. Haikal 52 - Wed 9/Jan/2013 11:48am
    hati2 tidak boleh mengambil deposit wang pada bakal pelanggan anda...bersalahan di bawah Akta Bank Negara  
Page 1   (Total 8 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2884)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (231)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (829)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1288)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (583)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (297)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (705)
Bisnes Minuman (1506)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (896)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3458)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (377)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3478)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (337)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (759)
Expo Karnival Tapak Niaga (6737)
Forex Malaysia (1981)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (475)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1055)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1793)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2017)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4039)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1941)
Kedai Sewa (1677)
Kereta Baru (1678)
Kereta Terpakai (5106)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5156)
Kerja Kemahiran (2061)
Kerja Kosong (12524)
Kerja Praktikal (2269)
Kerja Sales (2387)
Kerja Sambilan (6561)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (422)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2918)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1650)
Mencari Pelabur (3781)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (530)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2677)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (919)
Pasar Basah (1505)
Pekerja Asing (1295)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1925)
Pembekal Barang Runcit (1605)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (666)
Pembekal Kerepek (1134)
Pembekal Keropok (467)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (724)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (787)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1707)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4346)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2863)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1585)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3083)
Pengurus Majlis (613)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (560)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (642)
Pinjaman Peribadi (11092)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2065)
Program Dropship (7043)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1658)
Pusat Latihan (674)
Pusat Memandu (129)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1434)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4445)
Rumah Untuk Dijual (3888)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (875)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (669)
Tanah Untuk Dijual (5028)
Tempahan Biskut Dan Tart (2180)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2229)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (669)
Ubahsuai Rumah (1747)
Urut Tradisional (842)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (418)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2355)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1437)