En. Mohamad (danatelus@yahoo.com). Ada Sesiapa Pernah Join Program Diaorang. Kongsi Pengalaman dengan saya..
Muhamad 4 @ Jamilah Mansor Enterprise - Mon 17/Oct/2011 12:35pm [Last Comment]
Salam semua..Siapa ada pengalaman berurusan dengan En. Mohamad..dia tawarkan peluang mendapatkan geran kerajaan..Tapi sampai hari ini dah masuk 3 bulan belum ada apa2. Kalau korang nak tau lebih klik link dibawah..

http://www.majalah.com/?classified:mencari-en-danatelus-yahoo-com-my:72NBD549VN

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
3 Dec 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Rissa Ros - Mon 17/Oct/2011 2:21pm
    Salam semua.

    Saudara saya ada memohon dana Geran ni pun sama masih x dapat lagi. Dh masuk 3 bulan tp masih belum siap kertaskerjanya. Tapi dia x salahkan En Mohd sebab dia faham apa cerita sebenarnya Geran tu. Setahu saya En Mohd berusaha keras mendesak Pn Norlidah ni agar pastikan org2 yg dh memohon geran dibawah dia disiapkan kertaskerjanya. Cuba cal Pn Norlidah Sani (Wafeer Holding Sdn Bhd). Dia lah orang yang perlu dipertanggungjawabkan sepenuhnya. Saya ikuti perkembangan permohonan Geran (saudara saya) ni sebab saya pn nk memohon. Dh jd mcmni susah la... Saya rasa En Mohd menjadi mangsa keadaan atas sikap KETIDAKPROFESIONALAN Syarikat tersebut. Rasanya mmg dah lama En Mohd x jd agen ni lagi sebab takut ngn syarikat ni yg hanya pandai berjanji. Saya dengar ramai yang nak memohon tp En Mohd tolak. Itu yg saya tau la...  
  2. Boss 2 - Wed 19/Oct/2011 10:07am
    salam..saya pernah berjumpa dengan kedua2 mereka ini, appointment dibuat di tempat mahal...ayat memang manis, tapi Alhamdulillah, saya bawa bersama seseorang yang berpengalaman untuk keselamatan duit saya. Kawan saya yang berpengalaman ni nasihatkan supaya saya tidak terlibat dengan pihak ini kerana mereka membuat perjanjian hanya 50% sahaja dipulangkan sekiranya projek tidak lulus...bayaran sebanyak RM3500 untuk kertas kerja. 50% sama dgn RM1750 kalau 10 org mohon pastu 10 org tu dia bagi alasan yang sama?tak lulus...free2 je dieorg dapat RM17500..tu kalau 10 org je.....kalau lebih?..kalau tak pulang langsung 50%?namun setelah siasatan dilakukan. laman web www.cradle.com.my memang wujud..memang ada geran kerajaan dari website ini dan TIADA APA-APA BAYARAN DIKENAKAN!! cuma kebijaksanaan anda berbahasa inggeris diperlukan kerana ini website profesional kerajaan..good luck entreprenuers :)  
  3. Zahir 16 - Wed 19/Oct/2011 1:12pm
    Salam warga majalah.

    Saya Zahir Arif kontraktor kecil2an. Untuk pengetahuan anda semua saya juga memohon Geran Cradle ni. Saya ada berjumpa En Mohd di Rest. Mamak (bkn tmpt mahal) di Shah Alam. Disitu En Mohd terangkan pada saya ttg Geran ni. Bayaran mmg mahal RM6500 dan mesti dibank terus kepada WAFEER HOLDING SDN BHD. En Mohd mmg x terlibat dengan urusan duit2 permohonan geran tesebut. Segala kertaskerja yang berunsur high tech akan diuruskan oleh syarikat tersebut. Satu yang saya respect ialah beliau ada menasihatkan saya supaya berhubung terlebih dahulu dengan Pn Norlida iaitu owner sykt tu dan bertanya abis2 sblm memohon. Saya ada cal Pn Norlida & berjumpa beliau sendiri. Sebulan selepas saya mohon geran ni pakcik saya pn ingin memohon sama ttp En Mohd nasihatkan tunggu dulu biar yg memohon sblm2 ni berjaya dulu baru join. Saya nampak memang dia ikhlas nak tolong, cuma urusan kertaskerja bkn bidang kuasa dia. Puan Norlidah beri jaminan lg, janji 3 bulan semua complete blh dpt Geran, skarang ni plan biz pn dah lari, tp saya langsung X salahkn En Mohd sebab bukan dia yg memaksa2 saya untuk memohon sebab dia telah berikan penjelasan yg terang pd saya & minta saya fikir dulu sblm memohon. Hanya seorang shj individu iaitu Puan Norlida yang bermulut manis & berjanji yg Indah2. Kerana dia, org lain yg jd mangsa.  
  4. Norita 3 - Wed 19/Oct/2011 3:40pm
    Assalammualaikum semua..

    Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani..

    Doa Mohon Kebaikan Kini dan Masa Depan..

    Ertinya:-
    Ya Allah,Sesungguhnya kami memohon dari Mu kebajikan seluruhnya yang segera dan yang akan datang,yang Engkau ketahui dan kami tidak ketahui..dan kami berlindung dengan Engkau daripada seluruh kejahatan/keburukan kini dan akan datang yang kami KETAHUI dan kami TIDAK KETAHUI.

    Tawakkal Pada Allah.

    Ertinya:-
    Penolongku ialah ALLAH,tiada Tuhan melainkan ALLAH,kepadaNYA jua aku berserah dan dialah yang memelihara " ARASY YANG BESAR ".
    (Surah At-Taubah Ayat 129)

    Wassalam.  
  5. Boss 2 - Fri 21/Oct/2011 12:48am
    ni no telefon cradle 03-21664730..tak perlu guna org tgh..direct kepada mereka..ikut prosedur..cuma problem all in english.. better try your best...  
  6. Mohd Nazir 2 - Wed 28/Nov/2012 1:57pm
    Assalamualaikum...

    Pada sesiapa yang jadi mangsa Pn Norlidah ni saya nasihatkan kita bersatu buat legal action. Kerana dialah biz dan reputasi saya hampir lingkup! Dan banyak lagi. pada yang dah terkena email saya pada kswfood@gmail.com Saya akan beri no hp utk berjumpa dengan mangsa dan set legal action terhadap si penipu ni.  
  7. Myt6 - Fri 3/Oct/2014 1:26pm
    Kedua dua saya kenal.mereka berdua sama je.norlidah yg paling teruk, hidup dia makan duit hasil dr menipu org org yg kesempitan duit.dia ni sial.pagi tadi baru saya cuba call dia.dia dah tak jawab dah.saya pernah bagi 20k utk kerja2 dapatkan geran.dah 2 tahun tak dapat balik duit saya ni.sial betul dia.dia guna syarikat WINDSOR Windsor sekarang.ofis tempat yg sama.dia ada fb utk WINDSOR FRAGRANCE SDN BHD. Tolong sebarkan Berita ini ke semua kawan 2 supaya tak ada lagi yg kena tipu.Dia m betul2 sial  
Page 1   (Total 7 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2818)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (225)
Bengkel Kereta (1504)
Bengkel Motosikal (252)
Bengkel Tayar (219)
Bisnes Air Mineral (372)
Bisnes Ais Krim (515)
Bisnes Aksesori Kereta (663)
Bisnes Broadband (1113)
Bisnes Burger (550)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (823)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1386)
Bisnes Ebook (1066)
Bisnes Handphone (1272)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (573)
Bisnes Ice Blended (711)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (182)
Bisnes Kitar Semula (507)
Bisnes Komputer (1503)
Bisnes Kurier Dan Logistik (692)
Bisnes Minuman (1487)
Bisnes Pasar Malam (2004)
Bisnes Pelancongan (554)
Bisnes Pengantin (699)
Bisnes Perabot (875)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1124)
Bisnes Restoran (3387)
Bisnes Roti Dan Bakeri (723)
Bisnes Salun Rambut (372)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (385)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (678)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (839)
Bisnes Untuk Dijual (3414)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (331)
Dewasa 18sx (1799)
Diskusi Bisnes (1985)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6623)
Forex Malaysia (1941)
Haiwan Peliharaan (477)
Haji Dan Umrah (469)
Hiasan Dalaman (726)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1028)
Iklan Tv Radio Media Massa (228)
Import Dan Eksport (335)
Ingin Berniaga (2837)
Insurans Dan Takaful (1766)
Insurans Roadtax Kereta (349)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1996)
Kedai Emas (458)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2551)
Kedai Hardware (441)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3956)
Kedai Kamera Dan Camcorder (349)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1899)
Kedai Sewa (1652)
Kereta Baru (1642)
Kereta Terpakai (5053)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4973)
Kerja Kemahiran (2017)
Kerja Kosong (12136)
Kerja Praktikal (2180)
Kerja Sales (2332)
Kerja Sambilan (6456)
Konsultan Peguam (159)
Konsultan Perniagaan (465)
Kontrak Swasta (301)
Kontrak Tender Kerajaan (465)
Kontraktor Balak Dan Kayu (485)
Kontraktor Jurutera (576)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (228)
Kontraktor Minyak Dan Gas (695)
Kontraktor Pasir (411)
Kontraktor Pembinaan (2094)
Kontraktor Perlombongan (324)
Kursus Dan Seminar (2865)
Kursus Kecantikan (696)
Kursus Makanan (672)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1628)
Mencari Pelabur (3731)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (523)
Mesin Jahit (389)
Mesin Proses Makanan (582)
Pakej Pelancongan (2647)
Pakej Perkahwinan (1217)
Pakej Perniagaan (904)
Pasar Basah (1485)
Pekerja Asing (1268)
Pelaburan Saham Unit Trust (967)
Pembantu Rumah Asing (1897)
Pembekal Barang Runcit (1591)
Pembekal Beras (117)
Pembekal Buah-buahan (492)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (659)
Pembekal Kerepek (1118)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (246)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (618)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1200)
Pemborong Batik Dan Sutera (354)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (877)
Pemborong Cadar Dan Tilam (464)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (710)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (779)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1690)
Pemborong Pakaian Lelaki (1141)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4294)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3576)
Pemborong Tuala (204)
Pemborong Tudung (2829)
Pembuat Papan Tanda Iklan (287)
Pembuat Plastik Kotak Botol (804)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (487)
Pendaftaran Syarikat (508)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (959)
Pengedar Bahan Pencuci (729)
Pengedar Buku Dan Majalah (603)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1565)
Pengedar Permainan Kanak2 (612)
Pengedar Produk Kecantikan (2653)
Pengedar Produk Kesihatan (3047)
Pengurus Majlis (602)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (742)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (698)
Penternak Kambing (295)
Penternak Lembu (397)
Penternak Udang (198)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (739)
Peralatan Sukan (551)
Perisian Komputer (578)
Perkakas Dapur (630)
Perkakas Elektrik (450)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1547)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (397)
Pinjaman Kereta (628)
Pinjaman Peribadi (10863)
Pinjaman Perniagaan (1861)
Produk Dari China (548)
Produk Sejuk Beku (1354)
Program Consignment (2041)
Program Dropship (6888)
Pusat Bahasa (366)
Pusat Jagaan Bayi (1601)
Pusat Latihan (660)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (536)
Pusat Pendidikan Tinggi (532)
Pusat Rawatan (373)
Pusat Tadika Dan Taska (1365)
Pusat Tuisyen (1091)
Rancangan Perniagaan (567)
Rawatan Alternatif (299)
Rumah Sewa (4374)
Rumah Untuk Dijual (3805)
Servis Freelance (1136)
Servis Keselamatan (733)
Servis Pembersihan (852)
Servis Pengedaran Risalah (471)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (587)
Sewa Kereta Teksi Limo (1861)
Sewa Lori (2614)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (258)
Studio Fotografi (916)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (134)
Studio Model Penyanyi Pelakon (759)
Studio Muzik (487)
Sukan Beladiri (118)
Sukan Berkumpulan (237)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (656)
Tanah Untuk Dijual (4946)
Tempahan Biskut Dan Tart (2172)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2191)
Tempahan Kek Dan Coklat (2175)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (180)
Tempahan Kuih Muih (1768)
Tempahan Minuman Dan Dessert (470)
Tempahan Nasi Lemak (532)
Tempahan Roti (378)
Terminal Bayaran (194)
Ubahsuai Pejabat (655)
Ubahsuai Rumah (1719)
Urut Tradisional (819)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (408)
Usahawan Tani (1106)
Vending Machine (388)
Voucher Dan Tiket (252)
Web Design Malaysia (2332)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1393)