Ditipu Trader Forex - Ingin Pendapat Anda Semua!
Loqman Hakim 2 - Fri 21/Dec/2012 11:32am [Last Comment]
Berdasarkan kes di bawah, pihak traders telah melanggar perjanjian yang dipersetujui bersama saya. Saya mempunyai
perjanjian hitam putih. Semua traders ini pernah mengiklankan di majalah.com

Persoalan saya;

1. Adakah perjanjian hitam putih ini sah?
2. Kalau buat polis kes, boleh ke?
3. Apa tindakan anda semua jika di pihak saya

http://www.majalah.com/?classified:tahukah-anda-smart-partner-forex:7Y9F0T3ZTZ
Adam Haniff
Mohd Noryatim B. Sarman
840401-10-5519
Office di Bukit Jalil
0105496001

http://www.majalah.com/?classified:second-batch-untuk-pasif-forex-pengambilan-bermula-dan-tinggal-beberapa-kekosongan:88P7FZY2XN
Jamal & Rahim
0127286248
0179563261
0199862631

Mohd Hafiz Bin Mahudin
880307-43-5067
0175957103
Bapa kepada Hafiz
0162728153
Bukit Beruntung, Rawang

Muhamad Nur Mustakim Mohd Sufian
901117-14-6133
Bukit Beruntung, Rawang

Sesiapa yang berminat menawarkan perkhidmatan untuk tuntutan hutang sama ada dari segi perundangan, segi agama, debit collector dan lain-lain amat digalakkan bagi meringankan bebanan saya.

Niche: Forex Malaysia | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Taklimat Pembiayaan Credit Guarantee Corporation (CGC) - Percuma
28 Apr 2014 di DPMM Putrajaya

Taklimat Berkenaan Tribunal Rayuan Kastam (TRK) - Percuma
24 Apr 2014 di Putrajaya

Seminar Peluang Bisnes Sektor Utama Ekonomi
30 Apr 2014 di Shah Alam (Anjuran bersama DPMM Putrajaya & MUBIN)
     
  1. Qayyum 9 - Fri 21/Dec/2012 4:30pm
    kalau ada hitam putih, bende tu dh jadi rasmi dan laku untuk digunakan dalam apa2 urusan perundangan..teruskan tindakan ke pihak berkuasa..  
  2. Abangngah - Fri 21/Dec/2012 4:36pm
    Kebanyakan yang kita lihat banyak mejoriti anak muda dibawah 30 tahun kebawah yg kuat menipu dan scam duit org dalam majalah.com ni, macam trand negeria pula.... Perlu kita benteras perkara ini, nanti takut majalah.com ini jadi tempat diorang cari mangsa...  
  3. Asmawi Izat Bin Alid - Sat 22/Dec/2012 7:10am
    Salam,Loqman Hakim 2..saya juga ada kena tipu dengan 2 orang itu Rahim dan Jamal,lebih kurang 4bulan yang lepas,saya tak tahu mcm mana nak dapatkan balik wang saya tu,ada tak sesiapa blh bantu kawan2..atau sama2 bawakan perkara ni ke perundangan..saya nak majalah.com ni bersih dari segala tipu daya dan berniaga dengan jujur..sampai bila nak kerja menipu dengan makan hasil org lain.  
  4. Jai Fcpo - Sat 22/Dec/2012 9:04am
    ni kes kena tipu ke atau diorang trade tapi loss??  
  5. Duit - Sat 22/Dec/2012 11:15am
    kalau nk servis cari scam smpi umh dan nak peguam untuk tuntutan duit yg tipu cari je kt forum carigold.com  
  6. Jai Fcpo - Sat 22/Dec/2012 3:00pm
    apa isi perjanjian tu? ada sebut tak pasal kerugian dalam trade forex?  
  7. Lan 30 - Sun 23/Dec/2012 11:13pm
    lumrah main forex mmg camtu. hari ni boleh untung 1000 usd, esok blh rugi pulak 1000 usd. trader x patut menjanjikan pulangan modal, investor pun kena sanggup tanggung risiko. tiada siapa yang perfect main forex ni...

    saya pernah buat trading dengan modal 100 usd, dalam seminggu dapat return 1000 usd. hebat tak?

    hari ke 8, semua lose..akaun MC tinggal sen2...hebat seminggu hilang dalam masa 1 hari jer...

    pengajaran, x pyh la terjebak dengan forex kalau x cukup ilmu didada..  
  8. Yuziree - Mon 24/Dec/2012 5:48am
    http://www.majalah.com/?classified:signal-forex-gu-pd-yg-serius-nk-buat-duit-dgn-forex-scara-konsisten:8YMNDH4PTR

    psl tu takde jln mudah tp ikut yg pakar

    yg link atas ni duit anda , anda trade sndiri je ikut signal yg dibg

    cuma byr je fees bulanan  
  9. Mohd Saifuddin Ismail - Mon 24/Dec/2012 2:50pm
    betoi betoi betoi......
    hari ni untung.... besar....
    besok rugi besar....

    relaks dulu...  
  10. Kumanhensem - Tue 25/Dec/2012 9:45am
    yang baru join majalah.com ni hati2 ye.....mmg banyak penipu dlm ni......x dak koje lain asyik tipu duit ank bangsa.....iklan forex dlm ni 10% je yg betul.....yg lain otak penipu. HATI2 YE WARGA MAJALAH  
  11. Shuk 5 - Wed 26/Dec/2012 9:10am
    investment dgn bank
    return 15-25% sebulan
    berminat boleh hubungi sy
    shukri 0176825901
    klang-shah alam  
  12. George Boros - Wed 26/Dec/2012 10:37am
    tipu yg mcm mana? dgn gak kasi details. tipu duit kena bawak lari ke atau duit loss? atau ni kes gerenti? dalam investment mana ada gerenti2 sure profit..kalau ada profit mesti ada loss punye..agreement hitam atas putih pon tak berapa kuat kalau u ada sign actual agreement utk invest...btw try je mana yg terbaik..kalau betul2 loss kat trading memang tak leh wat apa2..risk and disclosure dah jelas2 terpampang..apa2 boleh tengok statement..baru clear  
  13. Azian 19 - Wed 26/Dec/2012 12:04pm
    maaf..skdr pndgn peribadi..
    dah rasa tertipu baru nak minta pendapat org lain...

    masa mula2 nk joint dulu tak ingat pun nak minta pendapat..atau setidak2nya cari kat internet perkara berkaitan..

    malah klu kita rujuk dlm link yg disertakan tu awal2 lg dah ada komen2 yg memberi peringatan supaya berhati2...??

    maaf skali lg tt klu tersinggung..  
  14. Lala Pedas - Wed 26/Dec/2012 12:22pm
    tumpang lalu..

    sekarang ni xperlu lah cari sape salah sape btol..

    duit mmg penting..so kalo ade cara untuk dapatkan duit sesapa pun kabur mata..

    mana2 pihak pun ade salah..

    lebih baik kita sama2 cari jalan untuk bersihkan majalah.com ni..

    jgn ada penipu..

    kita susah kita masuk sini tuk bebaskan diri dari masalah duit atau nak menambah pendapatan atau mencari peluang..

    tp dgn adanya penipu2 ni ada antara kwn2 kita ni yg hidup semakin ssh..

    kalau kita tgk plak dr informasi kat atas tu sumenya budak2 lagi..

    sama2 kita cari jalan.  
  15. Pengkarya Ilmu - Thu 27/Dec/2012 8:40am
    pada yg ditipu mmg patut lapor pd yg berkuasa tp baca dulu apa isi surat perjanjian anda... saya pon trade utk akaun org.. namun saya x punya pin number utk withdraw.. kenapa anda berikan pin number tu?.. sepatutnya anda yg buka akaun dan bg mereka tradekan.. bila ada keuntungan baru anda wdraw dan bg bahagian mereka.. sekadar pendapat sy saje..  
  16. Janganpeningkepala - Thu 27/Dec/2012 8:48pm
    Pada pendapat saya.. kes mcm ni ada surat kan? awak boleh buat report. Tapi awak kena ingat, ada beza kalau mereka reply awak dan kata ada loss. patut nya, awak kena revise. pelaburan tak salah. ada je orang yang melabur sana sini pada orang lain tapi dapat pulangan. contohnya, kalau buat mcm tu, yang menerima pelaburang kena jelaskan tentang risk loss. tapi, kalau saya, saya janjikan duit pokok takkan diganggu. atau katakan dah loss 20% dari modal, tanya tuan badan nak teruskan ke atau pun close dan amek je baki 80% tu balik. dan ingat, sistem biar betul. bukan cakap mcm tu je senang2. kalau mcm tu senang2 yang menerima pelaburan sapu 20% dari setiap deposit orang. ada tempoh, ada data, ada cara nak buat. Sistem sangat penting.

    Kepada mereka yang nak belajar trading forex dengan betul, lawat website saya.

    www.JanganPeningKepala.com

    update live di facebook :

    www.facebook.com/janganpeningkepala  
  17. Syahrul 28 - Sat 12/Jan/2013 12:01am
    noryatim dan ainur telah menipu kawan sya. Benarnya dia x pandai lgsung forex.....diaorg ada sindiket....kita tgkap dia ramai2 pstu bg mati jer  
  18. Metromedia - Sat 12/Jan/2013 12:40am
    Apa yang didefinasikan penipu disini?
    Sebelum ini saya merupakan seorang Futures Broker Representative yang berdaftar dengan Malaysia Derivative Exchange dan mempunyai lesen dengan Suruhanjaya Sekuriti Malaysia. Boleh dikatakan saya mahir dalam bidang investment ini.

    FOREX ini sendiri tidak dibenarkan dana tidak diberikan lesen oleh Bank Negara Malaysia kecuali bank atau institusi kewangan berlesen. Mesti ada sebab kenapa tak diberikan lesen. Antara sebabnya ialah terlalu banyak 'blind spot' dalam forex ini yang membolehkan berlakunya penipuan. Spot forex ini juga difatwakan haram.

    Dalam kes tuan tanah, camne dikatakan tipu? Kalau sign agreement mengatakan diberikan fix return setiap bulan tanpa sebarang kerugian, itu boleh dibuat report. Sila buat polis report atas kapasiti penipuan. Dan sila buat report di bank negara atas kapasiti mengambil deposit secara haram.

    Kalau agreement trading, anda wat report pon tak guna. Dia boleh tunjukkan statement acc dah rugi. Ada hitam putih duit masuk, trade, profit and loss serta kerugian. Polis takleh wat apa. Tp boleh report juga ke bank negara untuk tindakan atas kapasiti trading forex tanpa lesen.  
  19. George Boros - Sat 12/Jan/2013 9:43pm
    Betul tu...forex yg ada kat M'sia ni memang takde lesen atau approval dr SC atau BNM...tak macam Indonesia...broker company semua fully license seperti INDONESIA DERIVATIVE CLEARING HOUSE, BABBEPTI (BADAN PENGAWAS PERDAGANGAN KOMODITI), JFE/BBJ (JAKARTA FUTURES EXCHANGE/BRUSA BERJANGKA JAKARTA)..dan jugak semua investment under segregated acct tak kira berapa pon amount...  
  20. Wanamo - Thu 17/Jan/2013 4:50pm
    Sebagaimana yg saya faham, menurut undang-undang, sebarang perjanjian akan menjadi sah sekiranya di 'stamp' kan di Jabatan Hasil Dalam Negeri. Selain drp itu, ianya tidak sah dan tidak terpakai.

    Seperkara lagi, dh banyak kes keluar berita tentang pengambilan deposit tanpa lesen utk tujuan pelaburan adalah salah dan bertentangan dgn undang-undang dan peraturan BNM. Bila-bila masa mereka boleh ambil tindakan. Sepatutnya boleh dijadikan pengajaran dan iktibar.

    Wallahua'lam.  
  21. Adam 159 - Wed 23/Jan/2013 1:37am
    FOREX trading dikalangan bukan Institusi Kewangan berdaftar di Malaysia termasuk Institusi Niaga Hadapan eg. Yang dianjurkan oleh orang perseorangan / syarikat di Msia yang mempunyai pengkalan di luar negara.. adalah salah di sisi undang2.

    BNM, Suruhanjaya Sekuriti Malaysia, SSM, KDN dan PDRM (jika melibatkan kes penipuan) boleh mengambil tindakkan.

    Tidak kira samada anda mempunyai Clause untung/rugi dan Risiko dalam Surat Perjanjian atau tidak. Dan tidak kira juga samada anda mempunyai Surat Perjanjian atau tidak.. Anda berhak membuat laporan dan percayalah, tindakan akan diambil.!

    Sudah terang lagi nyata bahawasanya transaksi atau urusdagang atau pelawaan untuk bermain FOREX di Msia adalah salah.! Sekiranya individu yang menjalankan aktiviti tersebut berada dan bermastautin di Msia (walaupun syarikat tersebut berada di luar Msia) mereka boleh didakwa dan diambil tindakkan.!

    Sila hubungi BNM (Bank Negara Msia) atau Suruhanjaya Sekuriti untuk bantuan dan keterangan lanjut.  
  22. Ariana Marlisa - Tue 29/Jan/2013 10:52am
    MOHD SHAFIQ BIN JAMALUDIN
    871004-02-5787
    dia ni juga seorang penipu dulu dalam FOREX kemudian MONAVIE, penjualan perfume dan handbag bukan original dikatakan ori, pelaburan emas, sekarang dalam saham di jakarta dan harvest getah. jangan terpedaya!!  
Page 1   (Total 22 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Business Guide
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2312)
Bengkel Basikal (68)
Bengkel Kereta (1367)
Bengkel Motosikal (217)
Bengkel Tayar (192)
Bisnes Air Mineral (341)
Bisnes Ais Krim (438)
Bisnes Aksesori Kereta (629)
Bisnes Broadband (970)
Bisnes Burger (507)
Bisnes Cermin Mata (143)
Bisnes Cuci Kereta (721)
Bisnes Cyber Cafe (411)
Bisnes Dobi (1259)
Bisnes Ebook (962)
Bisnes Handphone (1131)
Bisnes Hotel Dan Resort (489)
Bisnes Ice Blended (636)
Bisnes Jam Tangan (252)
Bisnes Jeruk (146)
Bisnes Kitar Semula (433)
Bisnes Komputer (1380)
Bisnes Kurier Dan Logistik (588)
Bisnes Minuman (1300)
Bisnes Pasar Malam (1721)
Bisnes Pelancongan (462)
Bisnes Perabot (738)
Bisnes Prepaid Dan Reload (962)
Bisnes Restoran (2918)
Bisnes Roti Dan Bakeri (638)
Bisnes Salun Rambut (319)
Bisnes Sarang Burung (248)
Bisnes Satay (345)
Bisnes Sms (144)
Bisnes Spa Dan Facial (584)
Bisnes Steamboat (181)
Bisnes Tablet Pc (421)
Bisnes Tradisional (768)
Bisnes Untuk Dijual (2869)
Bisnes Waffle Dan Jagung (346)
Bisnes Western Food (267)
Dewasa 18sx (1590)
Diskusi Bisnes (1796)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (630)
Expo Karnival Tapak Niaga (5430)
Forex Malaysia (1605)
Haiwan Peliharaan (385)
Haji Dan Umrah (423)
Hiasan Dalaman (632)
Hiasan Taman (222)
Hotel Resort Homestay (896)
Iklan Tv Radio Media Massa (191)
Import Dan Eksport (290)
Ingin Berniaga (2637)
Insurans Dan Takaful (1526)
Insurans Roadtax Kereta (301)
Kedai Bunga (181)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1847)
Kedai Emas (405)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2317)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (624)
Kedai Jahit (3312)
Kedai Kamera Dan Camcorder (312)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (315)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1575)
Kedai Sewa (1500)
Kereta Baru (1378)
Kereta Terpakai (4419)
Kerja Diploma Dan Ijazah (3850)
Kerja Kemahiran (1639)
Kerja Kosong (9508)
Kerja Praktikal (1557)
Kerja Sales (1842)
Kerja Sambilan (5363)
Konsultan Perniagaan (387)
Kontrak Swasta (244)
Kontrak Tender Kerajaan (417)
Kontraktor Balak Dan Kayu (433)
Kontraktor Jurutera (488)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (202)
Kontraktor Minyak Dan Gas (598)
Kontraktor Pasir (294)
Kontraktor Pembinaan (1796)
Kontraktor Perlombongan (283)
Kursus Dan Seminar (2553)
Kursus Kecantikan (642)
Kursus Makanan (615)
Kursus Motivasi (286)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1483)
Mencari Pasangan Lelaki (29)
Mencari Pasangan Wanita (46)
Mencari Pelabur (3334)
Mesin Fotostat (314)
Mesin Freezer Dan Chiller (228)
Mesin Industri (440)
Mesin Jahit (322)
Mesin Proses Makanan (520)
Pakej Pelancongan (2354)
Pakej Perkahwinan (1128)
Pakej Perniagaan (778)
Pasar Basah (1274)
Pekerja Asing (1062)
Pelaburan Saham Unit Trust (838)
Pembantu Rumah Asing (1609)
Pembekal Barang Runcit (1478)
Pembekal Beras (84)
Pembekal Buah-buahan (415)
Pembekal Ikan Kering (347)
Pembekal Kelapa Dan Santan (554)
Pembekal Kerepek (957)
Pembekal Keropok (396)
Pembekal Kicap Dan Sos (199)
Pembekal Kurma Dan Kismis (264)
Pembekal Madu (207)
Pembekal Mee Dan Bihun (116)
Pembekal Minyak Masak (377)
Pembekal Rempah Dan Perencah (517)
Pembekal Serunding (225)
Pembekal Telur (116)
Pemborong Aksesori Lelaki (152)
Pemborong Aksesori Wanita (1106)
Pemborong Batik Dan Sutera (329)
Pemborong Beg Galas (95)
Pemborong Beg Tangan (551)
Pemborong Bundle (800)
Pemborong Cadar Dan Tilam (377)
Pemborong Karpet (130)
Pemborong Kasut Dan Sandal (627)
Pemborong Lampin (276)
Pemborong Mutiara (103)
Pemborong Pakaian Bayi (711)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1457)
Pemborong Pakaian Lelaki (1025)
Pemborong Pakaian Plus Size (130)
Pemborong Pakaian Wanita (3825)
Pemborong Telekung Dan Songkok (515)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3199)
Pemborong Tuala (178)
Pemborong Tudung (2518)
Pembuat Papan Tanda Iklan (210)
Pembuat Plastik Kotak Botol (728)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (449)
Pendaftaran Syarikat (428)
Pendaftaran Trademark (28)
Pengedar Alat Tulis (887)
Pengedar Bahan Pencuci (638)
Pengedar Buku Dan Majalah (540)
Pengedar Contact Lens (225)
Pengedar Perfume (1440)
Pengedar Permainan Kanak2 (540)
Pengedar Produk Kecantikan (2403)
Pengedar Produk Kesihatan (2769)
Pengurus Majlis (554)
Penternak Arnab (51)
Penternak Ayam (642)
Penternak Burung Puyuh (88)
Penternak Ikan (636)
Penternak Kambing (256)
Penternak Lembu (336)
Penternak Udang (166)
Peralatan Makmal Dan Hospital (235)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (630)
Peralatan Sukan (506)
Perisian Komputer (486)
Perkakas Dapur (539)
Perkakas Elektrik (361)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1372)
Pinjaman AIM (146)
Pinjaman Hartanah (466)
Pinjaman Kad Kredit (364)
Pinjaman Kereta (507)
Pinjaman Peribadi (9275)
Pinjaman Perniagaan (1619)
Produk Dari China (469)
Produk Sejuk Beku (1167)
Program Consignment (1777)
Program Dropship (5827)
Pusat Bahasa (307)
Pusat Jagaan Bayi (1230)
Pusat Latihan (555)
Pusat Memandu (111)
Pusat Mengaji Agama (400)
Pusat Pendidikan Tinggi (471)
Pusat Rawatan (309)
Pusat Tadika Dan Taska (1084)
Pusat Tuisyen (934)
Rancangan Perniagaan (533)
Rawatan Alternatif (256)
Rumah Sewa (3753)
Rumah Untuk Dijual (3334)
Servis Freelance (924)
Servis Keselamatan (617)
Servis Pembersihan (709)
Servis Pengedaran Risalah (417)
Setiausaha Syarikat (539)
Sewa Bas Dan Van (472)
Sewa Kereta Teksi Limo (1501)
Sewa Lori (2189)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (50)
Studio Filem Dan Videografi (210)
Studio Fotografi (797)
Studio Grafik Dan 3D (874)
Studio Lukisan (111)
Studio Model Penyanyi Pelakon (626)
Studio Muzik (398)
Sukan Beladiri (111)
Sukan Berkumpulan (207)
Sukan Futsal (214)
Sukan Pancing (123)
Tanah Sewa (568)
Tanah Untuk Dijual (4242)
Tempahan Biskut Dan Tart (1738)
Tempahan Hamper (167)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (598)
Tempahan Katering (1887)
Tempahan Kek Dan Coklat (1925)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (150)
Tempahan Kuih Muih (1559)
Tempahan Minuman Dan Dessert (395)
Tempahan Nasi Lemak (461)
Tempahan Roti (314)
Terminal Bayaran (164)
Ubahsuai Pejabat (581)
Ubahsuai Rumah (1504)
Urut Tradisional (706)
Usahawan Baja Pertanian (341)
Usahawan Benih Dan Nursery (353)
Usahawan Tani (952)
Vending Machine (311)
Voucher Dan Tiket (217)
Web Design Malaysia (2093)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1127)