Dinar Iraq - Sejauh Mana Kesahihannya?
Jay30 - Fri 25/Feb/2011 12:02pm [Last Comment]
Aku di promote oleh kawan2 suh tukar duit (beli) duit dinar Iraq. RM680 boleh dapat 100k dinar. katanya nanti dinar Iraq diapungkan sok boleh jadik RM100k.....tu baru kalau beli/tukar RM680....ada org dah beli sampai beribu2 RM.....tp aku sedikit gusar lah, sejauh mana kesahihan benda ni...kalau dinar IRaq tak apung2, boleh tukar balik tak duit kita tu? sape penah buat or tahu or dengar kisah ni? boleh share kita kawan2.......kalau betul, untung ooooo....untung busat punya.....leh cover semua hutang piutang aku

Niche: Servis Kewangan | Diskusi Bisnes
     
  1. Jeffry 5 - Fri 25/Feb/2011 12:24pm
    Saya tak pernah buat benda ni tapi saya terfikir bila kerajaan Iraq yg baru di bentuk semula,adakah mereka akan guna semula dinar Iraq yg lama ni?Atau mereka cetak matawang yg baru?Kalau rasa menguntungkan,boleh jugak beli dan simpan tapi kalau tak menguntungkan,beli jugak la sebab mungkin akan jadi benda yg berharga 10 tahun akan datang bagi pengumpul matawang dunia.At least boleh lelong kat e-bay.  
  2. Cahaya Berseru - Fri 25/Feb/2011 12:25pm
    Nilai RM pun tak selalu stabil kecuali kerajaan tetapkan RM3.80 = 1USD masa kegawatan ekonomi tahun 1998.

    Lebih baik buat pelaburan Emas atau apa2 pelaburan yang diiktiraf oleh kerajaan malaysia.  
  3. Rosz 2 - Fri 25/Feb/2011 12:25pm
    fikir secara logit akal aaje... macam2 penipuan diaorg cipta..... sebuah negara dah hancur...segala benda baru termasuk mata wang... duit lama tak berguna lagi... so jgnlaaa percaya dengan org2 yg jual benda ni... tipu segalanya.  
  4. Mohd Azi Izanee - Fri 25/Feb/2011 12:27pm
    http://www.dinariraq009.blogspot.com/
    http://dinar2010.blogspot.com/

    boleh usha2 kt sini bro..  
  5. Jay30 - Fri 25/Feb/2011 3:01pm
    Mohd Azi Izanee : ko dah buat / beli duit Iraq ke? aku sedikit terpengaruh, tp jenis tak berani lah...kang lebur saje duit aku. Duit dinar Iraq ni mana diorang tukar? kat bank negara ke? money changer ke? cane nak detect duit tu bukan duit palsu?  
  6. Mr Zak - Fri 25/Feb/2011 4:41pm
    geng2 semua..jangan terpengaruh dengan perkara yang tak pasti. Kalau lah dinar tu tetap stable..memang dah lame penyangak mata wang sapu habis....diaorang lagi terror kalau nak manupulate..baik korang beli emas kat bank atau kedai emas. ikut harga pasaran terkini..bini pun boleh jugak tumpang pakai...kalau sesak pun cincai cincai boleh jugak dapat 80 % dari harga belian...kalau tunggu 2 atau 3 tahun memang conform untung...fikir2 lah...  
  7. Baizuri - Fri 25/Feb/2011 6:29pm
    ape2 pon korang try search the arrival...or ceramah tajuk dajjal the false messiah..akan terjawab  
  8. Linkman - Sat 26/Feb/2011 9:20am
    5 thn dulu lagi dah ada cerita dinar iraq ni...

    sampai sekrg org kampung yg beli borong duit tu tak kemana2 pun... ada duit yg dah dimakan lipas... simpan dlm almari lama sgt...  
  9. Nizam 62 - Sat 26/Feb/2011 11:05am
    Saya pengumpul matawang. Dinar iraq pun dah ada, saja-saja hobi. Kalau teman ade duit libya, yaman, lain2 negara, email kat saya.
    kesangresources@gmail.com  
  10. Kamal 51 - Sat 26/Feb/2011 11:08pm
    Iraq takkan stabil selagi takde manusia yg mcm Sadam utk kawal negara tu balik. Amerika memang nak Iraq tu porak peranda mcm tu .... lagi lama lagi bagus. Jadi jgn mimpilah Dinar Iraq tu nak terapung ke diapung ke .... terapung kat laut adalah...  
  11. Chef Shahrir Al Qadiri - Thu 3/Mar/2011 11:57am
    Tipah tertipu... Tipu Tertipah...  
  12. Anis 11 - Thu 3/Mar/2011 12:05pm
    yeke???ade gk plan2 ngn husband nk bli dinar iraq tu..cume kitorg terkejut coz ramai sgt yg jual..terpk2 knp dorg xmkn sendri...alasannye...

    coz nk pusing modal n amik lg dinar dgn lbh byk dr supplyer...btl ke???

    tkut gk tertipu  
  13. Firanis - Fri 4/Mar/2011 7:45am
    benda ni mcam logik je...dulu kuwait perang ngn iraq matawang jtuh sehngga 30sen usd,bila 14thn kemudian melambung ke 3.20 usd..kalo bli time jatuh n jual time untung untung la btl tak...mungkin iraq pon akan jd mcm kuwait..sbb negara dia byk minyk..pengeluar gandum utama plak tu....hurm ape pn...ade kemungkinan...utk yg ragu2 bli sekeping pon tak pe...hahahah  
  14. Jay30 - Wed 9/Mar/2011 4:27pm
    cane nak pastikan yg duit dinar kita beli tu adalah yg asli? kang tak pasal2 dah beli, dinar pulak dah naik, skalinak tukar duit palsu la pulak....naya...nangis tak berlagu  
  15. Firanis - Thu 10/Mar/2011 11:22am
    lagi satu kawan u offer mahal la... baru bape je dinar iraq tu....1M dinar baru rm4k je...  
  16. Firanis - Thu 10/Mar/2011 11:25am
    laaa....nk tau mcm ne nk cek dinar..tgok youtube...taip je iraqi dinar...kat luar negara ramai yg dah beli lagi pun ni duit baru,stat taun 2003..bkn duit saddam hussien..tapi pelik la kat negara luar da kecoh tapi kat malaysia knp tak dihebohkan...??  
  17. Remy 24 - Sun 13/Mar/2011 12:39am
    Melaburlah dalam perkara yang anda yakin...

    carilah pelaburan yang membolehkan anda tidur malam..kalau setakat dok fikir untung atau tak baik jangan...

    carilah bisnes yang mana orang china turut terlibat...orang china tak akan buat tanpa buat kajian dulu...

    candangan saya...
    1) buatlah belilah emas, jgn beli dinar iraq. samada jonkong atau barang kemas.

    kalau nak beli emas murah boleh hubungi saya...

    1) gold bar atau dinar
    2) barang kemas baru atau terpakai.

    email:miey_2@yahoo.co.uk
    phone:0179039815  
  18. Eddie80 - Mon 11/Apr/2011 4:47pm
    KEPADA PENJUAL2 DINAR IRAQ SEKALIAN..
    1 PERSOALAN BERMAIN D MINDA AKU...

    APAKAH ALASAN ANDA UTK MEMBELI DINAR IRAQ TERSEBUT SEBELUM INI???

    DAN, BERDASARKAN ALSAN TERSEBUT, KENAPA PULA PERLU MENJUALNYA KEMBALI...???  
  19. Hasfa - Mon 18/Apr/2011 8:50am
    Jangan la percaya. tipu ja dinar iraq ni untuk pelaburan dijangka naik dan kita dapat untung.  
  20. Tm Unifi - Tue 14/Jun/2011 5:50pm
    rasa tipu pun ada chk rate terkini macam LIE jer

    http://www.xe.com/ucc/convert/?Amount=1000000&From=IQD&To=MYR

    1,000,000.00 IQD = 2,594.35 MYR
    25,000.00 IQD = 64.8588 MYR

    banyak nye untung Mr Idham ambil  
  21. Muhammad Ariffin - Tue 27/Sep/2011 11:23am
    http://www.dinar2u.com/iraqidinar/index.php

    Segala Info ade disini  
  22. Mohd Afizzi - Wed 1/Feb/2012 12:42am
    saya ada beli jgk.. IQD 25000 dkt moneychangers..RM 85 jew..
    simpan je la..klau btol revelue nnti..ada la untung..klau IQD 1 = USD 1 pon..
    dh RM 80K dh..
    pkir mcm nie la..nk rugi RM 85 hari nie ke..or nk rugi RM80K klau bnda ni btol2 jd n kita xde simpanan..
    tp jgn la smpai bergadai smua bnda nk invest dlm nie jew.."org tamak selalu rugi"  
  23. Din Ali - Tue 20/Mar/2012 9:58pm
    try lu mamne tau jadinye rm 80 jew kt money chengeringg  
  24. Dinarsite 5 - Fri 18/May/2012 1:55am
    Dinar Site specializes in the wholesale supplier of the New Iraq Dinar Collection Notes . We supply brand new Dinars.

    Dinar Site mengkhususkan diri dalam pembekal borong Dinar Iraq Baru. Kami menyediakan iraq dinar baru.

    All of the notes are new (uncirculated) and in a sequential order.

    Semua catatan yang baru (Uncirculated) dan di nomor urut.

    Dinar Site provide you New Iraq Dinar Forum, latest iraq dinar information , New Iraq Dinar Exchange Rate, Iraq Dinar News . We offer COD (Cash On Delivery) service within Kuala Lumpur, Malaysia. Buy Iraq Dinar now.

    www.dinarsite.com
    hp 016-7844544  
  25. Dinarsite 5 - Tue 19/Jun/2012 3:25pm
    25, 000 Iraq Dinar Note (25K)1 Keping=RM 100 / Minimum 5 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 50 Dinar Notes & 250 Dinar

    25, 000 Iraq Dinar Note (25K)1 Keping=RM 100 / Minimum 10 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 250 Dinar Note & 1000 Dinar Note

    25, 000 Iraq Dinar Note (25K)1 Keping=RM 85 / Minimum 20 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 500 Dinar Note & 1000 Dinar Note

    25, 000 Iraq Dinar Note (25K)1 Keping=RM 80/ Minimum 40 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 250 Dinar Note & 500 Dinar Note & 1000 Dinar Note

    --------------------------------------------------------------------------

    10, 000 Iraq Dinar Note (10K)1 Keping=RM 45 / Minimum 10 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 50 Dinar Note & 250 Dinar

    10, 000 Iraq Dinar Note (10K)1 Keping=RM 36 / Minimum 50 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 50 Dinar Note & 250 Dinars Note

    10, 000 Iraq Dinar Note (10K)1 Keping=RM 34 / Minimum 100 Pcs +Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 250 Dinar Note & 500 Dinar Note & 1000 Dinar Note

    --------------------------------------------------------------------------

    5, 000 Iraq Dinar Note (5K)1 Keping=RM 25 / Minimum 20 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 50 Dinar Note & 250 Dinar

    5, 000 Iraq Dinar Note (5K)1 Keping=RM 19 / Minimum 100 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 50 Dinar Note & 1000 Dinar Note

    5, 000 Iraq Dinar Note (5K)1 Keping=RM 17 / Minimum 200 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 250 Dinar Note & 500 Dinar Note & 1000 Dinar Note

    --------------------------------------------------------------------------

    1, 000 Iraq Dinar Note (1K)1 Keping=RM 8 / Minimum 50 Pcs

    1, 000 Iraq Dinar Note (1K)1 Keping=RM 7 / Minimum 100 Pcs

    Contact @ 016 -7844544 Mohd Asik  
  26. Dinarsite 5 - Tue 18/Sep/2012 9:50am
    Iraq Dealer / Beli Dinar Iraq

    Mengapa membeli Dinar Iraq sekarang?

    Perbandingan sejarah dan geografi: Kuwait Sebelum pencerobohan Saddam Hussein ke Kuwait pada tahun 1990 satu Kuwaiti Dinar bernilai $ 2,79 Dolar AS (USD.) Setelah pencerobohan Saddam Hussein ke Kuwait Dinar Kuwait anjlok kepada nilai-nilai $ 0,10 pada Dollar.
    Ketika AS memimpin koalisi dihapuskan Saddam Dinar Kuwait boleh dibeli untuk sen pada Dollar.
    Hari ini salah satu Dinar Kuwait bernilai $ 3,42 Dolar AS (USD). Perlu diingat bahawa Kuwait adalah pengeluar minyak ketiga terbesar negara pengeluar di dunia Iraq kedua

    Sebelum perang dan sekatan terhadap Iraq, dinar bernilai $ 3,22 US Dollar

    Iraq telah Terbesar Rizab Gas Dunia

    Iraq bukan negara Miskin, Iraq adalah sebuah negara Perang yang koyak

    Iraq mempunyai lebih daripada $ 10 Trilion Rizab Minyak terbukti
    25K Iraq Dinar 10K Iraq Dinar 5K Iraq Dinar


    25, 000 Iraq Dinar Note (25K)1 Keping=RM 80/ Minimum 40 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 250 Dinar Note & 500 Dinar Note & 1000 Dinar Note

    25, 000 Iraq Dinar Note (25K)1 Keping=RM 85 / Minimum 20 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 500 Dinar Note & 1000 Dinar Note

    25, 000 Iraq Dinar Note (25K)1 Keping=RM 95 / Minimum 10 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 250 Dinar Note & 1000 Dinar Note

    25, 000 Iraq Dinar Note (25K)1 Keping=RM 100 / Minimum 5 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 50 Dinar Notes & 250 Dinar

    --------------------------------------------------------------------------

    10, 000 Iraq Dinar Note (10K)1 Keping=RM 33 / Minimum 100 Pcs +Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 250 Dinar Note & 500 Dinar Note & 1000 Dinar Note

    10, 000 Iraq Dinar Note (10K)1 Keping=RM 34 / Minimum 50 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 50 Dinar Note & 250 Dinars Note

    10, 000 Iraq Dinar Note (10K)1 Keping=RM 44 / Minimum 10 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 50 Dinar Note & 250 Dinar
    --------------------------------------------------------------------------

    5, 000 Iraq Dinar Note (5K)1 Keping=RM 17 / Minimum 200 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 250 Dinar Note & 500 Dinar Note & 1000 Dinar Note

    5, 000 Iraq Dinar Note (5K)1 Keping=RM 18 / Minimum 100 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 50 Dinar Note & 1000 Dinar Note

    5, 000 Iraq Dinar Note (5K)1 Keping=RM 23 / Minimum 20 Pcs + Free Gift New Iraq Dinar (IQD) 50 Dinar Note & 250 Dinar

    --------------------------------------------------------------------------

    1, 000 Iraq Dinar Note (1K)1 Keping=RM 7 / Minimum 100 Pcs

    1, 000 Iraq Dinar Note (1K)1 Keping=RM 8 / Minimum 50 Pcs

    Contact @ 016 -7844544 Mohd Asik  
  27. Muhammad 97 - Thu 25/Oct/2012 6:31pm
    beli boleh,tp nk tebus tak bleh..bnm pun tak trime..camner nk tebus kalu bank negara pun tak approve  
  28. Ali 80 - Sat 17/Nov/2012 10:02am
    25000dinar Iraq:RM150,..(termasuk pos) beli dan simpan,..xrugi pn klau nk cuba stakat rm150,..apeeee ada hal,..tipu ke xlaku ke apa2 jelah pun klau setakat rm150 xkan nk jd masalah kot,..fikir positif,klau xlaku pn bleh simpan wt koleksi,..x salah nk mencuba,..0174450183(tQ tuan tanah).  
  29. Zainudin 14 - Thu 13/Dec/2012 3:48pm
    Ada sapa2 yang boleh jelaskan pasal dinar kuwait yg dulu dikatakan pernah menghasilkan ramai jutawan? dan kalau betul adakah mereka itu menyimpan note macam IQD yg tengah hot sekarang ini? atau mereka ada method lain yang menjadikan mereka kaya semasa dinar kuwait dahulu?  
  30. Dinarsite 5 - Sat 15/Dec/2012 12:04pm
    25, 000 Iraq Dinar Note (25K) 1 Keping=RM 80/ Minimum 40 Pcs

    10, 000 Iraq Dinar Note (10K) 1 Keping=RM 32 / Minimum 100 Pcs

    5, 000 Iraq Dinar Note (5K) 1 Keping=RM 16.50 / Minimum 200 Pcs
    Contact @ 016 -7844544 Mohd Asik
    www.dinarsite.com  
  31. Osman 34 - Sun 20/Jan/2013 7:53am
    dinarsite 5 penipu!!!!pulang balik duit sy!!warga singapore!!

    http://www.majalah.com/?classified:perhatian-berhati-hati-dengan-mamak-penipu-warga-singapore:8SR0WJS9SF  
  32. Gudang Garam - Mon 28/Jan/2013 6:33pm
    boleh lihat bukti disini

    http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=7368977  
  33. Gudang Garam - Tue 29/Jan/2013 12:54am
    salam semua..... cara terbaik untuk buat investment dinar iraq ini adalah melalui pembukaan akuan bank diiraq.saya dah ada akuan bank diiraq semenjak dari tahun 2005 lagi dan setiap tahun saya menikmati dividen 10.5% COD (Cash Of Deposit) dari pihak bank diiraq dan juga saya mempunyai Kad Debit Master Card & Prepaid Master Card dari bank diiraq juga. apabila RV diumumkan saya tak payah terpinga2 mencari tempat untuk menukarkan duit dinar iraq,hanya cukup sekadar saya pergi kemana2 sahaja mesin ATM yg mempunyai logo master card untuk mengeluarkan duit dari dalam akuan bank saya diiraq.

    untuk melihat saya mengeluarkan dan melihat baki duit saya diiraq melalui mesin ATM dimalaysia sila click link di bawah ini

    http://www.youtube.com/watch?v=0B7PBRMjgC0

    http://www.youtube.com/watch?v=L3lh_TzunmI

    http://www.youtube.com/watch?v=7AZL4kY0KrA

    [IMG]http://i387.photobucket.com/albums/oo318/medklinn/ScreenShot.jpg[/IMG]

    [IMG]http://i387.photobucket.com/albums/oo318/medklinn/26October2010.jpg[/IMG]

    [IMG]http://i871.photobucket.com/albums/ab274/iraqidinarinvestment/DebitMasterCard.jpg[/IMG]

    [IMG]http://i871.photobucket.com/albums/ab274/iraqidinarinvestment/PinCodeUntukPengeluaranDuitMelaluiATMMesin.jpg[/IMG]

    [IMG]http://i871.photobucket.com/albums/ab274/iraqidinarinvestment/SuratBerkenaanDebitMasterCard.jpg[/IMG]  
  34. Gudang Garam - Tue 29/Jan/2013 1:05am
    Proof pembelian barangan di Jaya Jusco (AEON) dengan menggunakan Warka debit mastercard

    http://i871.photobucket.com/albums/ab274/iraqidinarinvestment/PaymentMadeByWarkaDebitPrepaidMasterCard2.jpg  
  35. Mohd Hazrin 4 - Tue 5/Feb/2013 1:18am
    saya nk jual 250K dinar harga rm1500,bminat?... last minute

    email juga pd rinhaz_11@yahoo.com  
  36. Gudang Garam - Wed 6/Feb/2013 8:31pm
    mahal lah bro....beli direct dengan bank lagi murah IQD 250k RM 665.00  
  37. Hakim 118 - Fri 15/Mar/2013 2:13pm
    sy nk jual IQD 25k

    1kping sy jual rm70

    klw bli 10kping RM600  
  38. Khairi 16 - Tue 19/Mar/2013 10:45am
    klu nak jual pun Tuan Hakim bagila no ctc ..baru leh org beli ..ni mcm x nak jual je...  
  39. Mohd Najib 5 - Tue 2/Jul/2013 4:59pm
    gudang gara, mcm mane nk buka akaun dinar iraq tu?  
  40. Pembekal Dvd Filem Drama - Wed 24/Jul/2013 1:54am
    bukan di iraq saja yg bg dividen camtu
    bukak kat negara lain bersepah yg rate atas dari 9%
    BNM yg control bank2 dalam negara kita supaya rate dia kecik
    baru la orang invest dalam ASB dan segala program bagai...konon nk jaga bumi dan nk bagi syarikat kroni untung
    maaf, ni bukan politik ka hapa, tapi cuba bandingkan negara lain camna dividen depa bg..banyak kot..inikan pulak negara kita yg depa kata dah diiktiraf sebagai negara maju...!

    berbalik ke tajuk asal...
    investment untuk duit dinar ni mmg akan ada hasil..cuma kita tak tau bila depa nk tekan butang untuk RV (revaluation)
    dengan sekarang ni IMF dan bank dunia plak tgh sibuk dgn program global reset depa tu untuk revalue macam2, bukan dari segi wang saja.
    pikir secara lojik lah, Iraq mengeluarkan berjuta tong minyak SEHARI..!! satu tong dah nk dekat 100USD..so brapa Billion USD negara depa dapat dalm SEHARI?
    Negara Iraq adalah pengeluar no 2 atau 3 (maaf tak update lagi ttg ranking ni) minyak dunia..!Negara bapak kaya tapi matawang macam Indonesia! yg buat matawang depa drop ni sbb kes perang, byk telaga minyak musnah, yg saya tau skang mostly 95% telaga yg musnah dah diperbaiki..dan Iraq pula masa tu diiktiraf PBB sebagai negara berbahaya konon ada Nuklear, PBB letakkan Iraq dalam Chapter 7 nation, negara2 yg ada dalam chapter ni nk trade matawang susah, nk buat bisnes susah, orang nk luar nk invest takut dan macam2..
    tahun ni 2013 Iraq dah terkeluar dari Chapter 7.Kesatuan eropah pn dah terima negara depa sebagai member..aku pn tak paham yg ni..
    GOI (Government of Iraq) tgh usaha untuk menaikkan mata wang depa sbb mostly, atau semua lah, rakyat depa buat urusan perniagaan pakai USD, ye la matawang kecik.so GOI nk rakyat depa pakai mata wang depa balik..ni tak, bukak dompet ada USD..
    mengenai masalah nk tukar balik duit tu lepas RV, kena terbang sat la p negara lain yg menerima duit IQD nih..thailand paling dekat tapi mentekedarah kuat..p ja Iraq tros, tak rugi apa..
    dgr sini, obama sendiri galakkan rakyat dia beli duit dinar lepas dia hentikan serangan..sbb apa? nk tlg rakyat dia yg suka berhutang tu kasi setel dan naikkan kembali ekonomi depa..tolong refer youtube, tajuk aku dah lupa..pandai2 carik..

    Negara2 yg sedang dalam proses global reset (not a genuine fact by IMF, tapi dari pandangan pakar2 ekonomi dunia selepas mereka berbahas):
    1: Iraq
    2: Vietnam
    3: Korea Selatan (kalo North Korea tak serang depa la)
    4: Brunei (spekulasi tak kuat)

    kalo nk tau lagi ttg IQD, leh inbox saya..mmg saya update ttg ni..kalo benda ni tipu, kenapa satu dunia ikut perkembangan benda, betol?tapi jgn inbox nk beli IQD lak..aku tak jual

    semoga berjaya..
    toefex@gmail.com  
  41. Es Bubble Blog - Mon 19/Aug/2013 12:21am
    ramai yg berharap.entahler...dari tahun ke tahun, camnilah  
  42. Zanariah Binti Mazelan - Wed 3/Sep/2014 11:48am
    Ssiapa ada jual
    1.kyat
    2 dong
    klu ada brpa harga dong 100k sekeping n 200k sekeping
    kyat 5 ribu n 10 ribu p
    berapa pulak jual..  
Page 1   (Total 42 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2722)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (212)
Bengkel Kereta (1484)
Bengkel Motosikal (247)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (649)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (546)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1357)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1253)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (164)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1486)
Bisnes Kurier Dan Logistik (675)
Bisnes Minuman (1460)
Bisnes Pasar Malam (1968)
Bisnes Pelancongan (547)
Bisnes Pengantin (678)
Bisnes Perabot (849)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1106)
Bisnes Restoran (3324)
Bisnes Roti Dan Bakeri (707)
Bisnes Salun Rambut (363)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (379)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (658)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (817)
Bisnes Untuk Dijual (3315)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1767)
Diskusi Bisnes (1960)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (717)
Expo Karnival Tapak Niaga (6456)
Forex Malaysia (1877)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (709)
Hiasan Taman (240)
Hotel Resort Homestay (1006)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (329)
Ingin Berniaga (2819)
Insurans Dan Takaful (1725)
Insurans Roadtax Kereta (337)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1980)
Kedai Emas (451)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2529)
Kedai Hardware (435)
Kedai Ibu Dan Bayi (687)
Kedai Jahit (3827)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (343)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1842)
Kedai Sewa (1633)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (4992)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4798)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11714)
Kerja Praktikal (2053)
Kerja Sales (2272)
Kerja Sambilan (6306)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (454)
Kontraktor Balak Dan Kayu (478)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (389)
Kontraktor Pembinaan (2052)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2812)
Kursus Kecantikan (686)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (322)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1621)
Mencari Pelabur (3680)
Mesin Fotostat (352)
Mesin Freezer Dan Chiller (265)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (566)
Pakej Pelancongan (2608)
Pakej Perkahwinan (1198)
Pakej Perniagaan (892)
Pasar Basah (1455)
Pekerja Asing (1229)
Pelaburan Saham Unit Trust (943)
Pembantu Rumah Asing (1851)
Pembekal Barang Runcit (1578)
Pembekal Beras (108)
Pembekal Buah-buahan (482)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (647)
Pembekal Kerepek (1095)
Pembekal Keropok (442)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (237)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (414)
Pembekal Rempah Dan Perencah (594)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1183)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (862)
Pemborong Cadar Dan Tilam (450)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (694)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (108)
Pemborong Pakaian Bayi (772)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1653)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4199)
Pemborong Telekung Dan Songkok (565)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3518)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2784)
Pembuat Papan Tanda Iklan (276)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (481)
Pendaftaran Syarikat (493)
Pendaftaran Trademark (34)
Pengedar Alat Tulis (951)
Pengedar Bahan Pencuci (716)
Pengedar Buku Dan Majalah (585)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1537)
Pengedar Permainan Kanak2 (598)
Pengedar Produk Kecantikan (2626)
Pengedar Produk Kesihatan (2993)
Pengurus Majlis (595)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (726)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (694)
Penternak Kambing (286)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (263)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (716)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (570)
Perkakas Dapur (623)
Perkakas Elektrik (434)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1532)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (519)
Pinjaman Kad Kredit (388)
Pinjaman Kereta (605)
Pinjaman Peribadi (10589)
Pinjaman Perniagaan (1834)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1313)
Program Consignment (2010)
Program Dropship (6728)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1539)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (522)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (365)
Pusat Tadika Dan Taska (1305)
Pusat Tuisyen (1066)
Rancangan Perniagaan (593)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4276)
Rumah Untuk Dijual (3730)
Servis Freelance (1110)
Servis Keselamatan (719)
Servis Pembersihan (825)
Servis Pengedaran Risalah (458)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1817)
Sewa Lori (2556)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (899)
Studio Grafik Dan 3D (1092)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (725)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (638)
Tanah Untuk Dijual (4833)
Tempahan Biskut Dan Tart (2149)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (667)
Tempahan Katering (2142)
Tempahan Kek Dan Coklat (2146)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1742)
Tempahan Minuman Dan Dessert (462)
Tempahan Nasi Lemak (521)
Tempahan Roti (359)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (639)
Ubahsuai Rumah (1683)
Urut Tradisional (792)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1092)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2306)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1350)