Daun Kering Stevia untuk di Jual (Pemanis Berkhasiat)
Zulkifli Ibrahim - Sat 13/Feb/2010 12:50pm [Last Comment]
Saya ada menjual daun kering Stevia dari Indonesia. Sekilo rm 70.Berminat sila hubungi saya atau email kepada saya

Niche: Bisnes Minuman | Butik Kesihatan
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
3 Dec 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
29 Nov 2014 (Sabtu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Zulkifli Ibrahim - Sat 13/Feb/2010 4:39pm
    Kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan daun stevia yang sudah siap di keringkan sila contact saya 016-3401405 atau email zulsufi@yahoo.com.my  
  2. Rahman - Sun 14/Feb/2010 7:32am
    Saya mencari sedikit maklumat di internet mengenai daun stevia (saya tidak pernah mendengar nama daun ini). Berikut adalah copy & paste:-

    "Daun Stevia telah digunakan sebagai pemanis semulajadi oleh masyarakat di Brazil dan Paraguay sejak beratus-ratus tahun dahulu lagi.

    Ia digunakan terutamanya untuk memaniskan teh herba / makanan mereka.

    Mereka juga menggunakan Stevia sebagai penawar pelbagai penyakit termasuk tekanan darah tinggi, melawaskan kencing dan merawat luka terbakar."  
  3. Zeta - Wed 24/Feb/2010 2:10pm
    SAYA MENJUAL STEVIA KERING RM 15.00 SEBESAR BEKAS KUIH RAYA...LAIN2 PRODUKS STEVIA PUN ADA..PGHANTARAN POS LEH DILAKUKAN...HARGA STEVIA SWEET BERMULA DARI RM 3.50-RM 50 JE..
    VISIT MY BLOG
    http://zuonlineshopping-murah.blogspot.com/search/label/SteVia  
  4. Norliana Mohd Ali - Thu 22/Apr/2010 5:12pm
    apa kelebihan dia en. zulkifli? e-mail kepada norlianama@gmail. tq.  
  5. Zulkifli Ibrahim - Thu 22/Apr/2010 10:00pm
    Stevia adalah pemanis semula jadi yang tidak mengandungi kalori dan ekstraknya dikatakan 300 kali lebih manis daripada gula biasa.Ia boleh di jadikan pengganti gula dan sesuai untuk orang yang mengalami diabetes.


    Antara ciri-ciri stevia ialah:

    * Menurunkan kadar gula dalam darah
    * Melawaskan kencing
    * Menurunkan tekanan darah
    * Membunuh bakteria
    * Membunuh kulat
    * Membunuh virus
    * Mengurangkan keradangan
    * Membantu menurunkan berat badan  
  6. Mummy - Fri 23/Apr/2010 8:38am
    salam en zul.. produk ni diluluskan oleh KKM tak..email detail pada saya tentang harga dipasaran lepas letak jenama sendiri  
  7. Zulkifli Ibrahim - Fri 23/Apr/2010 11:17am
    Mummy.. bolah bagi alamat email dan klau bleh no contact skali dan sya akan hubungi anda  
  8. Mummy - Fri 23/Apr/2010 12:12pm
    mummy.vogue@yahoo.com  
  9. Aizam 3 - Wed 12/May/2010 12:04pm
    salam en zul..boleh hantar gambar sachet yang en zul ada.. berapa berat satu sachet? bolehke en zu mendapatkan perkhidmatan kelulusan dari KKM dan jabatan kimia.
    email saya: aizamgaman@gmail.com  
  10. Mat 5 - Thu 22/Jul/2010 3:00am
    takde jual anak pokok stevia ke?  
  11. Zilladilla - Mon 14/Mar/2011 12:47am
    saya membekal daun kering stevia made in MALAYSIA....RM10.00satu Pac.dan saya juga membekal pokok stevia anak dan juga induk....HARGA DIJAMIN MURAH DAN BERPUAS HATI...
    http://serkamvalleystevia.blogspot.com  
  12. Sharifah Norafzan Mohd Hassan - Mon 9/May/2011 10:59pm
    saya ada menjual anak benih dan daun kering stevia.. dari ladang di Perak..  
  13. Zamree 4 - Sun 9/Oct/2011 10:59pm
    Saya menjual ekstrak daun stevia asli yang terdapat dalam 2 kategori. Kategori 1 dalam bentuk ekstrak daun stevia asli kering... harganya rm10.. 1 pac manakala dalam bentuk serbuk seperti gula rm30. Mudah.. hanya masukkan dalam minuman...
    Hubungi saya jika berminat...
    Zam(0193-807090)  
  14. Syahid 9 - Mon 4/Jun/2012 3:51pm
    saya ada menjual daun stevia dh siap dibungkus 25gram..rm6..berminat sila hubungi saya syahid 0175668923  
  15. Saiful 271 - Thu 25/Oct/2012 1:25pm
    Saya membekalkan:

    1. Benih Stevia Asli Paraguay yang mempunyai daun padat, lebat, tahap kemanisan tinggi dan hampir tiada rasa kelat kerana kandungan Rebaudioside A yang tinggi berbanding kandungan Steviaoside. Ia juga mengandungi protein, serat, karbohidrat, zat besi, phosphorus, kalsium, zinc, potassium, natrium, magnesium, rutin (sejenis flavonoid), vitamin A, C, Asid Lemak dan turut mengandungi 53 unsur lain di dalamnya. Steviol glycosides, bahan aktif yang bertanggungjawab ke atas rasa manis pada daun stevia mengandungi Stevioside dan Rebaudioside. Bahan aktif ini stabil pada suhu tinggi, nilai pH yang stabil dan tidak merangsang tindak balas glycemic. Harga 50 benih RM 100+pos

    2. Daun Stevia Kering campuran daun kecil dan besar, cukup manis apabila dikisar menjadi serbuk bagi kegunaan minuman dan masakan harian anda. 1kg RM 90.

    3. Area Seri Manjung Perak.Contact 013 4407685 atau stevia4ever@gmail.com atau baiya7685@gmail.com Rujuk:http://www.sheryna.com.my/STEVIA-BENIH-ANAK-POKOK-DAUN-KERING-Ipoh-457029?&n=stevia  
  16. Hafizan 20 - Thu 2/Jan/2014 5:06pm
    saya mencari bekalan daun kering stevia dan serbuk, kepada semua pembekal daun stevia, boleh email detail harga kepada 3jan1985.mht@gmail.com  
  17. Idayu Mokhlas - Thu 20/Feb/2014 4:19pm
    sy nak beli daun stevia kering...boleh email pd saya amarie_luinwe@yahoo.com...urgent!  
  18. Nursaerah 2 - Thu 5/Jun/2014 1:04pm
    salam en zul boleh xbg senarai harga stevia pada sy
    nursaerahesah@gmail.com/ 0136749681 (msg/wassap shj)  
  19. Stevia Manis 2 - Tue 30/Sep/2014 3:41pm
    Ekstrak stevia untuk dijual
    > http://www.steviamanis.com  
Page 1   (Total 19 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2821)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (225)
Bengkel Kereta (1505)
Bengkel Motosikal (252)
Bengkel Tayar (219)
Bisnes Air Mineral (372)
Bisnes Ais Krim (517)
Bisnes Aksesori Kereta (663)
Bisnes Broadband (1114)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (162)
Bisnes Cuci Kereta (823)
Bisnes Cyber Cafe (453)
Bisnes Dobi (1387)
Bisnes Ebook (1068)
Bisnes Handphone (1272)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (573)
Bisnes Ice Blended (711)
Bisnes Jam Tangan (291)
Bisnes Jeruk (183)
Bisnes Kitar Semula (507)
Bisnes Komputer (1504)
Bisnes Kurier Dan Logistik (692)
Bisnes Minuman (1487)
Bisnes Pasar Malam (2005)
Bisnes Pelancongan (554)
Bisnes Pengantin (700)
Bisnes Perabot (877)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1123)
Bisnes Restoran (3390)
Bisnes Roti Dan Bakeri (724)
Bisnes Salun Rambut (374)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (386)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (680)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (445)
Bisnes Tradisional (839)
Bisnes Untuk Dijual (3421)
Bisnes Waffle Dan Jagung (388)
Bisnes Western Food (331)
Dewasa 18sx (1800)
Diskusi Bisnes (1988)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (741)
Expo Karnival Tapak Niaga (6623)
Forex Malaysia (1941)
Haiwan Peliharaan (477)
Haji Dan Umrah (469)
Hiasan Dalaman (726)
Hiasan Taman (244)
Hotel Resort Homestay (1030)
Iklan Tv Radio Media Massa (229)
Import Dan Eksport (335)
Ingin Berniaga (2838)
Insurans Dan Takaful (1768)
Insurans Roadtax Kereta (349)
Kedai Bunga (191)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1996)
Kedai Emas (459)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2554)
Kedai Hardware (441)
Kedai Ibu Dan Bayi (697)
Kedai Jahit (3960)
Kedai Kamera Dan Camcorder (350)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (342)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1902)
Kedai Sewa (1657)
Kereta Baru (1643)
Kereta Terpakai (5058)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4986)
Kerja Kemahiran (2021)
Kerja Kosong (12160)
Kerja Praktikal (2181)
Kerja Sales (2333)
Kerja Sambilan (6458)
Konsultan Peguam (159)
Konsultan Perniagaan (466)
Kontrak Swasta (301)
Kontrak Tender Kerajaan (465)
Kontraktor Balak Dan Kayu (486)
Kontraktor Jurutera (576)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (229)
Kontraktor Minyak Dan Gas (696)
Kontraktor Pasir (411)
Kontraktor Pembinaan (2098)
Kontraktor Perlombongan (324)
Kursus Dan Seminar (2867)
Kursus Kecantikan (697)
Kursus Makanan (672)
Kursus Motivasi (327)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1629)
Mencari Pelabur (3738)
Mesin Fotostat (358)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (523)
Mesin Jahit (389)
Mesin Proses Makanan (583)
Pakej Pelancongan (2648)
Pakej Perkahwinan (1218)
Pakej Perniagaan (905)
Pasar Basah (1486)
Pekerja Asing (1271)
Pelaburan Saham Unit Trust (968)
Pembantu Rumah Asing (1897)
Pembekal Barang Runcit (1591)
Pembekal Beras (117)
Pembekal Buah-buahan (492)
Pembekal Ikan Kering (390)
Pembekal Kelapa Dan Santan (659)
Pembekal Kerepek (1118)
Pembekal Keropok (454)
Pembekal Kicap Dan Sos (229)
Pembekal Kurma Dan Kismis (291)
Pembekal Madu (246)
Pembekal Mee Dan Bihun (128)
Pembekal Minyak Masak (418)
Pembekal Rempah Dan Perencah (619)
Pembekal Serunding (260)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1200)
Pemborong Batik Dan Sutera (355)
Pemborong Beg Galas (102)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (877)
Pemborong Cadar Dan Tilam (465)
Pemborong Karpet (165)
Pemborong Kasut Dan Sandal (713)
Pemborong Lampin (304)
Pemborong Mutiara (113)
Pemborong Pakaian Bayi (779)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1691)
Pemborong Pakaian Lelaki (1141)
Pemborong Pakaian Plus Size (146)
Pemborong Pakaian Wanita (4296)
Pemborong Telekung Dan Songkok (572)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3571)
Pemborong Tuala (206)
Pemborong Tudung (2829)
Pembuat Papan Tanda Iklan (287)
Pembuat Plastik Kotak Botol (805)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (488)
Pendaftaran Syarikat (508)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (960)
Pengedar Bahan Pencuci (729)
Pengedar Buku Dan Majalah (605)
Pengedar Contact Lens (248)
Pengedar Perfume (1565)
Pengedar Permainan Kanak2 (612)
Pengedar Produk Kecantikan (2655)
Pengedar Produk Kesihatan (3049)
Pengurus Majlis (605)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (742)
Penternak Burung Puyuh (96)
Penternak Ikan (699)
Penternak Kambing (296)
Penternak Lembu (398)
Penternak Udang (199)
Peralatan Makmal Dan Hospital (269)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (739)
Peralatan Sukan (552)
Perisian Komputer (578)
Perkakas Dapur (631)
Perkakas Elektrik (451)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1549)
Pinjaman AIM (171)
Pinjaman Hartanah (526)
Pinjaman Kad Kredit (397)
Pinjaman Kereta (628)
Pinjaman Peribadi (10873)
Pinjaman Perniagaan (1864)
Produk Dari China (548)
Produk Sejuk Beku (1356)
Program Consignment (2042)
Program Dropship (6896)
Pusat Bahasa (366)
Pusat Jagaan Bayi (1602)
Pusat Latihan (661)
Pusat Memandu (125)
Pusat Mengaji Agama (536)
Pusat Pendidikan Tinggi (533)
Pusat Rawatan (374)
Pusat Tadika Dan Taska (1367)
Pusat Tuisyen (1095)
Rancangan Perniagaan (568)
Rawatan Alternatif (299)
Rumah Sewa (4379)
Rumah Untuk Dijual (3812)
Servis Freelance (1137)
Servis Keselamatan (733)
Servis Pembersihan (852)
Servis Pengedaran Risalah (471)
Setiausaha Syarikat (601)
Sewa Bas Dan Van (586)
Sewa Kereta Teksi Limo (1865)
Sewa Lori (2616)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (58)
Studio Filem Dan Videografi (258)
Studio Fotografi (917)
Studio Grafik Dan 3D (1142)
Studio Lukisan (134)
Studio Model Penyanyi Pelakon (759)
Studio Muzik (489)
Sukan Beladiri (118)
Sukan Berkumpulan (237)
Sukan Futsal (231)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (657)
Tanah Untuk Dijual (4952)
Tempahan Biskut Dan Tart (2173)
Tempahan Hamper (189)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (676)
Tempahan Katering (2192)
Tempahan Kek Dan Coklat (2177)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (181)
Tempahan Kuih Muih (1769)
Tempahan Minuman Dan Dessert (472)
Tempahan Nasi Lemak (532)
Tempahan Roti (378)
Terminal Bayaran (194)
Ubahsuai Pejabat (654)
Ubahsuai Rumah (1719)
Urut Tradisional (819)
Usahawan Baja Pertanian (375)
Usahawan Benih Dan Nursery (409)
Usahawan Tani (1106)
Vending Machine (389)
Voucher Dan Tiket (252)
Web Design Malaysia (2333)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1395)